Κατάλογος αστέρων της Ανδρομέδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων της Ανδρομέδας παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Ανδρομέδα κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Άλφα Ανδρομέδας α 21 358 677 00h 08m 23,17s +29° 05′ 27,0″ 2,07 −0,30 97 B9p
Βήτα Ανδρομέδας β 43 6860 5447 01h 09m 43,80s +35° 37′ 15,0″ 2,07 −1,86 199 M0IIIvar
Γάμμα Ανδρομέδας γ 57 12533 9640 02h 03m 53,92s +42° 19′ 47,5″ 2,10 −3,08 355 K3IIb
Δέλτα Ανδρομέδας δ 31 3627 3092 00h 39m 19,60s +30° 51′ 40,4″ 3,27 0,81 101 K3III...
Γαλαξίας της Ανδρομέδας (n) 33 00h 42m 44,31s +41° 16′ 09,4″ 3,44[1]
(νεφελωματώδης)
2540000
51 Ανδρομέδας (υ) 51 9927 7607 01h 37m 59,50s +48° 37′ 42,6″ 3,59 −0,04 174 K3III
Όμικρον Ανδρομέδας ο 1 217675 113726 23h 01m 55,25s +42° 19′ 33,5″ 3,62 −3,01 692 B6pv SB
Λάμδα Ανδρομέδας λ 16 222107 116584 23h 37m 33,71s +46° 27′ 33,0″ 3,81 1,75 84 G8III-IV
Μι Ανδρομέδας μ 37 5448 4436 00h 56m 45,10s +38° 29′ 57,3″ 3,86 0,75 136 A5V
Ζήτα Ανδρομέδας ζ 34 4502 3693 00h 47m 20,39s +24° 16′ 02,6″ 4,08 0,35 181 K1II
Ύψιλον Ανδρομέδας (υ) 50 9826 7513 01h 36m 47,98s +41° 24′ 23,0″ 4,10 3,45 44 F8V
Κάππα Ανδρομέδας κ 19 222439 116805 23h 40m 24,44s +44° 20′ 02,3″ 4,15 0,57 170 B9IVn
Φι Ανδρομέδας φ 42 6811 5434 01h 09m 30,12s +47° 14′ 30,6″ 4,26 −2,51 736 B7III
Γιώτα Ανδρομέδας ι 17 222173 116631 23h 38m 08,18s +43° 16′ 05,1″ 4,29 −1,65 502 B8V
Πι Ανδρομέδας π 29 3369 2912 00h 36m 52,84s +33° 43′ 09,7″ 4,34 −2,18 656 B5V
Έψιλον Ανδρομέδας ε 30 3546 3031 00h 38m 33,50s +29° 18′ 44,5″ 4,34 0,77 169 G5III...
Ήτα Ανδρομέδας η 38 5516 4463 00h 57m 12,43s +23° 25′ 03,9″ 4,40 0,04 243 G8III-IV
Σίγμα Ανδρομέδας σ 25 1404 1473 00h 18m 19,71s +36° 47′ 07,2″ 4,51 1,33 141 A2V
Νι Ανδρομέδας ν 35 4727 3881 00h 49m 48,83s +41° 04′ 44,2″ 4,53 −2,06 679 B5V SB
7 Ανδρομέδας 7 219080 114570 23h 12m 32,92s +49° 24′ 21,5″ 4,53 2,58 80 F0V
Θήτα Ανδρομέδας θ 24 1280 1366 00h 17m 05,54s +38° 40′ 54,0″ 4,61 0,16 253 A2V
3 Ανδρομέδας 3 218031 113919 23h 04m 10,83s +50° 03′ 06,1″ 4,64 0,94 179 K0III
65 Ανδρομέδας 65 14872 11313 02h 25m 37,40s +50° 16′ 43,2″ 4,73 −0,39 345 K4III
58 Ανδρομέδας 58 13041 9977 02h 08m 29,15s +37° 51′ 33,1″ 4,78 0,86 198 A5IV-V
8 Ανδρομέδας 8 219734 115022 23h 17m 44,62s +49° 00′ 55,0″ 4,82 −1,69 655 M2III
Ωμέγα Ανδρομέδας ω 48 8799 6813 01h 27m 39,09s +45° 24′ 25,0″ 4,83 2,57 92 F5IV
Γάμμα Ανδρομέδας γ2 57 12534 02h 03m 54,70s +42° 19′ 51,0″ 4,84 B8V
60 Ανδρομέδας b 60 13520 10340 02h 13m 13,34s +44° 13′ 54,1″ 4,84 −1,32 556 K4III
Ξι Ανδρομέδας ξ 46 8207 6411 01h 22m 20,39s +45° 31′ 43,5″ 4,87 0,98 195 K0III-IV
Ταυ Ανδρομέδας τ 53 10205 7818 01h 40m 34,80s +40° 34′ 37,6″ 4,96 −1,64 681 B8III
HD 10307 υ 10307 7918 01h 41m 46,52s +42° 36′ 49,7″ 4,96 4,45 41 G2V
Ψι Ανδρομέδας ψ 20 223047 117221 23h 46m 02,04s +46° 25′ 13,0″ 4,97 −3,05 1309 G5Ib
22 Ανδρομέδας 22 571 841 00h 10m 19,24s +46° 04′ 20,2″ 5,01 −2,44 1006 F2II
Χι Ανδρομέδας χ 52 10072 7719 01h 39m 21,02s +44° 23′ 10,1″ 5,01 0,66 242 G8III...
41 Ανδρομέδας (d) 41 6658 5317 01h 08m 00,72s +43° 56′ 32,1″ 5,04 1,14 196 A3m
2 Ανδρομέδας 2 217782 113788 23h 02m 36,34s +42° 45′ 28,1″ 5,09 −0,06 349 A3Vn
V428 Ανδρομέδας V428 3346 2900 00h 36m 46,47s +44° 29′ 18,6″ 5,14 −1,38 656 K5III
Ρο Ανδρομέδας ρ 27 1671 1686 00h 21m 07,23s +37° 58′ 07,3″ 5,16 1,71 160 F5III
2421 2225 00h 28m 13,59s +44° 23′ 40,2″ 5,18 0,63 265 A2Vs
64 Ανδρομέδας 64 14770 11220 02h 24m 24,89s +50° 00′ 23,9″ 5,19 −0,11 375 G8III
28 Ανδρομέδας 28 GN 2628 2355 00h 30m 07,34s +29° 45′ 06,1″ 5,20 1,43 185 A7III
14 Ανδρομέδας 14 221345 116076 23h 31m 17,20s +39° 14′ 11,0″ 5,22 0,80 249 K0III
49 Ανδρομέδας A 49 9057 6999 01h 30m 06,10s +47° 00′ 26,6″ 5,27 0,53 290 K0III
32 Ανδρομέδας 32 3817 3231 00h 41m 07,20s +39° 27′ 31,2″ 5,30 0,18 344 G8III
4 Ανδρομέδας 4 218452 114200 23h 07m 39,28s +46° 23′ 14,3″ 5,30 0,20 342 K5III
6 Περσέα (6)[2] 13530 10366 02h 13m 36,02s +51° 03′ 58,4″ 5,31 1,38 199 G8III:var
62 Ανδρομέδας c 62 14212 10819 02h 19m 16,85s +47° 22′ 48,0″ 5,31 0,84 255 A1V
18 Ανδρομέδας 18 222304 116709 23h 39m 08,35s +50° 28′ 18,3″ 5,35 −0,04 390 B9V
55 Ανδρομέδας 55 11428 8814 01h 53m 17,35s +40° 43′ 47,3″ 5,42 −0,67 540 K1III
11 Ανδρομέδας 11 219945 115152 23h 19m 29,79s +48° 37′ 30,7″ 5,44 0,43 328 K0III
3421 2942 00h 37m 21,23s +35° 23′ 58,2″ 5,45 −2,03 1022 G5III
36 Ανδρομέδας 36 5286 4288 00h 54m 58,02s +23° 37′ 42,4″ 5,46 2,51 127 K1IV
15 Ανδρομέδας 15 V340 221756 116354 23h 34m 37,55s +40° 14′ 11,6″ 5,55 1,28 233 A1III
63 Ανδρομέδας 63 PZ 14392 10944 02h 20m 58,17s +50° 09′ 05,5″ 5,57 0,38 356 B9p Si
47 Ανδρομέδας 47 8374 6514 01h 23m 40,56s +37° 42′ 54,0″ 5,60 1,54 211 A1m
10204 7825 01h 40m 39,56s +43° 17′ 51,9″ 5,63 1,05 268 A9IV:
44 Ανδρομέδας 44 6920 5493 01h 10m 18,85s +42° 04′ 53,7″ 5,67 2,06 172 F8V
5 Ανδρομέδας 5 218470 114210 23h 07m 45,25s +49° 17′ 43,6″ 5,68 3,02 111 F5V
HD 5788 5788 4675 01h 00m 03,55s +44° 42′ 47,9″ 5,69 0,14 420 A2Vn
56 Ανδρομέδας 56 11749 9021 01h 56m 09,23s +37° 15′ 06,5″ 5,69 0,73 320 G8III...
23 Ανδρομέδας 23 905 1086 00h 13m 30,94s +41° 02′ 08,6″ 5,71 2,99 114 F0IV
16028 12072 02h 35m 38,74s +37° 18′ 44,2″ 5,72 −0,86 676 K4III
13 Ανδρομέδας 13 V388 220885 115755 23h 27m 07,33s +42° 54′ 43,1″ 5,75 0,97 294 B9III
12 Ανδρομέδας 12 220117 115280 23h 20m 53,17s +38° 10′ 56,9″ 5,77 2,63 138 F5V
1632 1657 00h 20m 45,54s +32° 54′ 40,4″ 5,79 −0,69 646 K5III
45 Ανδρομέδας 45 7019 5550 01h 11m 10,29s +37° 43′ 26,9″ 5,80 −1,44 916 B7III-IV
14622 11090 02h 22m 50,36s +41° 23′ 47,5″ 5,81 2,44 154 F0III-IV
10 Ανδρομέδας 10 219981 115191 23h 19m 52,38s +42° 04′ 40,9″ 5,81 −0,30 542 M0III
HD 222109 222109 116582 23h 37m 32,03s +44° 25′ 44,5″ 5,81 −1,20 823 B8V
HD 224635 224635 118281 23h 59m 29,33s +33° 43′ 26,9″ 5,81 3,50 95 F8
OU Ανδρομέδας OU 223460 117503 23h 49m 40,96s +36° 25′ 31,4″ 5,86 0,21 440 G1IIIe
1439 1493 00h 18m 38,22s +31° 31′ 02,0″ 5,88 −0,23 543 A0IV
HD 2767 2767 2475 00h 31m 25,61s +33° 34′ 54,1″ 5,88 0,10 467 K1III...
HD 1606 1606 1630 00h 20m 24,39s +30° 56′ 08,2″ 5,89 −0,37 582 B7V
11727 9001 01h 55m 54,47s +37° 16′ 40,1″ 5,89 −1,52 991 K5III
ΚΚ Ανδρομέδας KK 9531 7321 01h 34m 16,60s +37° 14′ 13,9″ 5,90 0,50 392 B8Vp(Si)
16176 12181 02h 36m 57,08s +38° 44′ 02,3″ 5,91 2,24 177 F5V
6 Ανδρομέδας 6 218804 114430 23h 10m 27,36s +43° 32′ 41,1″ 5,91 3,65 92 F5IV
10975 8423 01h 48m 38,84s +37° 57′ 10,6″ 5,94 1,06 308 K0III
39 Ανδρομέδας 39 6116 4903 01h 02m 54,28s +41° 20′ 42,7″ 5,95 0,84 344 A5m
8671 6711 01h 26m 18,60s +43° 27′ 28,4″ 5,98 2,90 135 F7V
9 Ανδρομέδας 9 AN 219815 115065 23h 18m 23,33s +41° 46′ 25,3″ 5,98 0,17 472 A7m
HD 5608 5608 4552 00h 58m 14,19s +33° 57′ 03,8″ 5,99 2,17 190 K0
224165 117956 23h 55m 33,48s +47° 21′ 21,0″ 6,01 −2,46 1614 G8Ib
224342 118071 23h 57m 03,63s +42° 39′ 29,7″ 6,01 −2,22 1442 F8III
4335 3604 00h 46m 10,80s +44° 51′ 41,4″ 6,03 0,32 452 B9,5IIIMNp.
13594 10403 02h 14m 02,53s +47° 29′ 03,8″ 6,05 2,96 135 F5V
HD 3883 3883 3269 00h 41m 35,98s +24° 37′ 44,6″ 6,06 0,30 462 A7m
HD 166 V439 166 544 00h 06m 36,53s +29° 01′ 19,0″ 6,07 5,39 45 K0V
5118 4185 00h 53m 28,22s +37° 25′ 05,9″ 6,07 0,77 374 K3III:
221293 116030 23h 30m 39,54s +38° 39′ 44,0″ 6,07 −0,33 621 G9III
HD 223229 223229 117340 23h 47m 33,05s +46° 49′ 57,3″ 6,08 −1,96 1320 B3IV
225239 394 00h 04m 53,21s +34° 39′ 34,4″ 6,09 3,26 120 G2V
59 Ανδρομέδας 59 13294 10176 02h 10m 52,83s +39° 02′ 22,5″ 6,09 1,56 263 B9V
26 Ανδρομέδας 26 1438 1501 00h 18m 42,15s +43° 47′ 28,1″ 6,10 −0,53 692 B8V
5526 4501 00h 57m 39,64s +45° 50′ 21,8″ 6,10 0,45 439 K2III
HD 225218 225218 365 00h 04m 36,60s +42° 05′ 33,2″ 6,11 −2,45 1680 B9III
7647 5993 01h 17m 05,05s +44° 54′ 07,5″ 6,11 −0,18 590 K5
HD 1185 1185 1302 00h 16m 21,50s +43° 35′ 42,4″ 6,12 1,28 303 A2V
218416 114162 23h 07m 10,05s +52° 48′ 59,6″ 6,12 0,55 423 K0III
GO Ανδρομέδας GO 4778 3919 00h 50m 18,21s +45° 00′ 08,1″ 6,13 1,34 296 A0p...
7158 5650 01h 12m 34,06s +45° 20′ 14,9″ 6,13 −0,52 698 M1III
66 Ανδρομέδας 66 15138 11465 02h 27m 51,75s +50° 34′ 12,7″ 6,16 2,54 173 F4V
14372 10924 02h 20m 41,50s +47° 18′ 39,0″ 6,17 −0,87 836 B5V
743 967 00h 11m 59,03s +48° 09′ 08,5″ 6,18 0,05 550 K4III
3411 2926 00h 37m 07,20s +24° 00′ 51,3″ 6,18 1,13 334 K2III
HD 221776 221776 116365 23h 34m 46,73s +38° 01′ 26,3″ 6,18 −0,41 678 K5
16327 12287 02h 38m 17,86s +37° 43′ 36,6″ 6,19 1,60 270 F6III
HD 221246 221246 115996 23h 30m 07,39s +49° 07′ 59,3″ 6,19 −0,91 856 K5III
OP Ανδρομέδας OP 9746 7493 01h 36m 27,21s +48° 43′ 22,2″ 6,20 0,65 420 K1III:
400 699 00h 08m 41,02s +36° 37′ 38,7″ 6,21 3,61 108 F8IV
14213 10814 02h 19m 10,84s +46° 28′ 20,2″ 6,21 0,50 452 A4V
952 1123 00h 14m 02,29s +33° 12′ 21,9″ 6,22 1,45 293 A1V
HD 895 895 1076 00h 13m 23,93s +26° 59′ 15,4″ 6,24 0,78 403 G0III
222451 116824 23h 40m 40,47s +36° 43′ 14,6″ 6,24 3,01 144 F1V
224906 137 00h 01m 43,85s +42° 22′ 01,7″ 6,25 −1,80 1331 B9IIIp Mn
11613 8922 01h 54m 53,75s +40° 42′ 07,9″ 6,25 1,13 345 K2
HD 220105 220105 115261 23h 20m 44,11s +44° 06′ 58,5″ 6,25 1,73 261 A5Vn
221661 116292 23h 33m 42,99s +45° 03′ 29,1″ 6,25 0,12 548 G8II
HD 2942 2942 2583 00h 32m 49,09s +28° 16′ 48,8″ 6,26 0,47 469 G8II
8774 6776 01h 27m 06,21s +34° 22′ 39,3″ 6,27 3,12 139 F7IVsvar
2507 2270 00h 28m 56,67s +36° 53′ 58,9″ 6,28 0,51 464 G5III
8375 6512 01h 23m 37,31s +34° 14′ 44,2″ 6,28 2,43 192 G8IV
11624 8930 01h 54m 57,63s +37° 07′ 42,0″ 6,28 0,25 525 K0
7758 6087 01h 18m 10,14s +47° 25′ 11,0″ 6,29 −2,07 1531 K0
16350 12305 02h 38m 27,94s +38° 05′ 21,0″ 6,29 −0,47 734 B9,5V
219962 115171 23h 19m 41,37s +48° 22′ 51,1″ 6,29 0,47 475 K1III
217314 113501 22h 59m 10,37s +52° 39′ 16,0″ 6,31 −0,26 672 K2
10597 8127 01h 44m 26,53s +46° 08′ 23,2″ 6,32 0,23 540 K5III
219290 114714 23h 14m 14,34s +50° 37′ 04,5″ 6,32 0,82 411 A0V
10486 8044 01h 43m 16,39s +45° 19′ 21,5″ 6,33 2,61 181 K2IV
10874 8370 01h 47m 48,00s +46° 13′ 47,6″ 6,33 2,50 190 F6V
1075 1208 00h 15m 06,93s +31° 32′ 08,7″ 6,34 −1,70 1320 K5
HD 8673 8673 6702 01h 26m 08,62s +34° 34′ 47,7″ 6,34 3,43 125 F7V
1083 1215 00h 15m 10,55s +27° 17′ 00,5″ 6,35 0,84 412 A1Vn
1527 1575 00h 19m 41,58s +40° 43′ 46,2″ 6,35 0,25 541 K1III
221970 116505 23h 36m 30,52s +32° 54′ 15,1″ 6,35 1,92 251 F6V
CG Ανδρομέδας CG 224801 63 00h 00m 43,62s +45° 15′ 12,0″ 6,36 −0,23 678 B9p SiEu
16004 12057 02h 35m 27,89s +39° 39′ 52,1″ 6,36 0,11 580 B9MNp...
13818 10562 02h 15m 57,69s +47° 48′ 43,4″ 6,37 0,61 462 G9III-IV
LN Ανδρομέδας LN 217811 113802 23h 02m 45,15s +44° 03′ 31,6″ 6,37 −1,42 1177 B2V
V385 Ανδρομέδας V385 220524 115530 23h 24m 08,88s +41° 36′ 46,3″ 6,37 −1,55 1249 M0
GY Ανδρομέδας GY 9996 7651 01h 38m 31,84s +45° 23′ 58,9″ 6,38 0,66 455 B9Vp (Cr-Eu)
13013 9983 02h 08m 33,55s +44° 27′ 34,4″ 6,38 0,78 430 G8III
218365 114152 23h 07m 04,99s +35° 38′ 11,3″ 6,38 −0,08 638 K0
9712 7444 01h 35m 52,46s +41° 04′ 35,1″ 6,39 1,01 388 K1III
V529 Ανδρομέδας V529 8801 6794 01h 27m 26,67s +41° 06′ 04,0″ 6,42 2,69 182 Am...
217731 113750 23h 02m 11,32s +44° 34′ 22,4″ 6,43 1,22 359 K0
HD 222641 222641 116941 23h 42m 14,68s +44° 59′ 30,3″ 6,43 −0,48 786 K5III
7853 6140 01h 18m 47,02s +37° 23′ 10,7″ 6,44 0,71 456 A5m
14221 10830 02h 19m 22,77s +48° 57′ 19,0″ 6,44 2,39 210 F4V
219668 114981 23h 17m 16,59s +45° 09′ 51,5″ 6,44 2,10 241 K0IV
HD 6114 6114 4911 01h 03m 01,47s +47° 22′ 34,3″ 6,46 1,39 337 A9V
11884 9163 01h 57m 59,23s +47° 05′ 43,9″ 6,48 −1,24 1140 K0
ET Ανδρομέδας ET 219749 115036 23h 17m 55,99s +45° 29′ 20,2″ 6,48 0,36 545 B9Vp(Si)
HD 222399 222399 116781 23h 40m 02,82s +37° 39′ 10,2″ 6,49 1,74 291 F2IV
PY Ανδρομέδας PY 3322 2865 00h 36m 20,00s +27° 15′ 17″ 6,50 -0,16 701 B8IIImnp...
800 1009 00h 12m 34,08s +44° 42′ 26,1″ 6,50 0,50 517 K0
59 Ανδρομέδας 59 13295 10180 02h 10m 53,67s +39° 02′ 36,0″ 6,82 −1,76 1698 A1Vn
HD 222155 222155 116616 23h 38m 00s +48° 59′ 47″ 7,1 3,65 160 G2V
HD 16175 16175 12191 02h 37m 01,91s +42° 03′ 45,5″ 7,28 3,40 195 G0
R Ανδρομέδας R 1967 1901 00h 24m 01,95s +38° 34′ 37,3″ 7,39 S6,5IIIeZr6Ti2
HD 1605 1605 1640 00h 20m 32,0s +30° 58′ 29″ 7,52 2,88 276 K1IV
HD 13931 13931 10626 02h 16m 47,38s +43° 46′ 22,8″ 7,52 4,3 144 G0
HD 5583 5583 00h 57m 57,0s +34° 59′ 08″ 7,6 0,88 721 K0
RW Ανδρομέδας RW 4489 00h 47m 18,92s +32° 41′ 08,6″ 7,9 M5e-M10e(S6,2e)
GRB 34 1326 1475 00h 18m 22,9s +44° 01′ 22″ 8,01 10,25 11,62 M6Ve + M1Ve
HD 15082 15082 11397 02h 26m 51,06s +37° 33′ 01,7″ 8,3 3,0 377 A5
Z Ανδρομέδας Z 221650 116287 23h 33m 39,95s +48° 49′ 05,9″ 10,53 2,38 1393 M2III + B1eq
HAT-P-6 23h 39m 05,81s +42° 27′ 57,5″ 10,54 4,03 650 F
HAT-P-16 00h 38m 17,56s +42° 27′ 47,2″ 10,8 3,9 766 F8
HAT-P-32 02h 01m 10s +46° 41′ 16″ 11,29 3,76 1044 F/G
WASP-1 00h 20m 40,08s +31° 59′ 23,8″ 11,79 3,89 1239 F7V
Κέπλερ-63 01h 17m 07,6s +49° 32′ 54″ 12,02 5,52 652
Ρος 248 23h 41m 54,99s +44° 10′ 40,8″ 12,29 14,79 10,32 M6e
HAT-P-19 00h 38m 04s +34° 42′ 42″ 12,9 6,24 701 K
HAT-P-28 00h 52m 00s +34° 43′ 42″ 13,03 5,05 1288 G3
HAT-P-53 01h 27m 29,0s +38° 58′ 05″ 13,73 4,45 2345
S Ανδρομέδας S 00h 42m 43,11s +41° 16′ 04,2″ 2600000 Ia
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος
Σημειώσεις
  1. Armando Gil de Paz et al., "The GALEX Ultraviolet Atlas of Nearby Galaxies," The Astrophysical Journal Supplement Series (ApJS), American Astronomical Society, 2007, 173 185–255,[1]
  2. Persei, on the constellation boundary between Andromeda with Perseus

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού