Κατάλογος αστέρων του Ταύρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων του Ταύρου παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Ταύρο κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Γκουλντ

G

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Αλντεμπαράν α 87 29139 21421 04h 35m 55,20s +16° 30′ 35,1″ 0,87 −0,63 65 K5III
Βήτα Ταύρου β 112 35497 25428 05h 26m 17,50s +28° 36′ 28,3″ 1,65 −1,37 131 B7III
Αλκυόνη A η 25 23630 17702 03h 47m 29,06s +24° 06′ 18,9″ 2,85 −2,41 368 B7III
Ζήτα Ταύρου ζ 123 37202 26451 05h 37m 38,68s +21° 08′ 33,3″ 2,97 −2,56 417 B4IIIp
Θήτα 2 Ταύρου θ2 78 28319 20894 04h 28m 39,67s +15° 52′ 15,4″ 3,40 0,10 149 A7III
Λάμδα Ταύρου λ 35 25204 18724 04h 00m 40,82s +12° 29′ 25,4″ 3,41 −1,87 370 B3V + A
Έψιλον Ταύρου ε 74 28305 20889 04h 28m 36,93s +19° 10′ 49,9″ 3,53 0,15 155 K0III
Όμικρον Ταύρου ο 1 3 21120 15900 03h 24m 48,84s +09° 01′ 44,6″ 3,61 −0,45 211 G8III
Άτλας Α 27 23850 17847 03h 49m 09,73s +24° 03′ 12,7″ 3,62 −1,72 380 B8III
Γάμμα Ταύρου γ 54 27371 20205 04h 19m 47,53s +15° 37′ 39,7″ 3,65 0,28 154 G8III
Ηλέκτρα 17 23302 17499 03h 44m 52,52s +24° 06′ 48,4″ 3,72 −1,56 370 B6III
Ξι Ταύρου ξ 2 4 21364 16083 03h 27m 10,12s +09° 43′ 58,0″ 3,73 −0,44 222 B9Vn
Δέλτα 1 Ταύρου δ1 61 27697 20455 04h 22m 56,03s +17° 32′ 33,3″ 3,77 0,41 153 G8III
Θήτα 1 Ταύρου θ1 77 28307 20885 04h 28m 34,43s +15° 57′ 44,0″ 3,84 0,42 158 G7III
Μαία 20 23408 17573 03h 45m 49,59s +24° 22′ 04,3″ 3,87 −1,34 360 B8III
Νι Ταύρου ν 38 30 25490 18907 04h 03m 09,38s +05° 59′ 21,5″ 3,91 0,92 129 A1V
5 Ταύρου f 5 21754 16369 03h 30m 52,37s +12° 56′ 12,1″ 4,14 −1,08 360 K0II-III...
Μερόπη 23 V971 23480 17608 03h 46m 19,56s +23° 56′ 54,5″ 4,14 −1,07 359 B6IV
Κάππα 1 Ταύρου κ1 65 27934 20635 04h 25m 22,10s +22° 17′ 38,3″ 4,21 0,85 153 A7IV-V
88 Ταύρου d 88 61 29140 21402 04h 35m 39,23s +10° 09′ 39,3″ 4,25 0,93 150 A5m
Μι Ταύρου μ 49 44 26912 19860 04h 15m 32,05s +08° 53′ 32,7″ 4,27 −1,35 435 B3IV
90 Ταύρου c1 90 29388 21589 04h 38m 09,40s +12° 30′ 39,1″ 4,27 0,96 150 A6V
Ταυ Ταύρου τ 94 29763 21881 04h 42m 14,70s +22° 57′ 25,1″ 4,27 −1,18 400 B3V
Ύψιλον Ταύρου υ 69 28024 20711 04h 26m 18,39s +22° 48′ 49,3″ 4,28 0,90 155 A8Vn
10 Ταύρου 10 11 22484 16852 03h 36m 52,52s +00° 24′ 10,2″ 4,29 3,60 45 F9V
Ταϋγέτη q 19 23338 17531 03h 45m 12,48s +24° 28′ 02,6″ 4,30 −0,99 373 B6V
68 Ταύρου δ3 68 V776 27962 20648 04h 25m 29,32s +17° 55′ 40,8″ 4,30 1,02 148 A2IV
119 Ταύρου 119 CE 36389 25945 05h 32m 12,75s +18° 35′ 39,3″ 4,32 −4,53 1918 M2Ib
37 Ταύρου A1 37 25604 19038 04h 04m 41,66s +22° 04′ 55,4″ 4,36 0,64 181 K0III
71 Ταύρου 71 V777 28052 20713 04h 26m 20,67s +15° 37′ 06,0″ 4,48 1,08 156 F0V...
136 Ταύρου 136 39357 27830 05h 53m 19,64s +27° 36′ 44,2″ 4,56 −1,08 438 A0V
Γιώτα Ταύρου ι 102 32301 23497 05h 03m 05,70s +21° 35′ 24,2″ 4,62 1,13 163 A7V
Ρο Ταύρου ρ 86 28910 21273 04h 33m 50,86s +14° 50′ 40,2″ 4,65 1,30 152 A8V
Σίγμα 2 Ταύρου σ2 92 29488 21683 04h 39m 16,45s +15° 55′ 04,9″ 4,67 1,23 159 A5Vn
Πι Ταύρου π 73 28100 20732 04h 26m 36,38s +14° 42′ 49,9″ 4,69 −1,03 455 G8III
HD 28527 28527 21029 04h 30m 33,57s +16° 11′ 38,7″ 4,78 1,54 145 A6IV
64 Ταύρου δ2 64 27819 20542 04h 24m 05,69s +17° 26′ 39,2″ 4,80 1,55 146 A7V
139 Ταύρου 139 40111 28237 05h 57m 59,66s +25° 57′ 14,1″ 4,81 −4,24 2103 B1Ib
47 Ταύρου 47 42 26722 19740 04h 13m 56,39s +09° 15′ 50,0″ 4,84 −0,44 371 G5III
126 Ταύρου 126 37711 26777 05h 41m 17,72s +16° 32′ 03,1″ 4,84 −1,96 748 B3IV...
114 Ταύρου o 114 35708 25539 05h 27m 38,08s +21° 56′ 13,1″ 4,88 −1,76 695 B2,5IV
132 Ταύρου 132 38751 27468 05h 49m 00,96s +24° 34′ 03,2″ 4,88 −1,14 522 G8IIIvar
134 Ταύρου 134 38899 27511 05h 49m 32,94s +12° 39′ 04,9″ 4,89 0,29 272 B9IV
104 Ταύρου m 104 32923 23835 05h 07m 26,68s +18° 38′ 42,0″ 4,91 3,91 52 G4V
Ωμέγα 2 Ταύρου ω2 50 27045 19990 04h 17m 15,69s +20° 34′ 43,5″ 4,93 2,64 93 A3m
75 Ταύρου 75 28292 20877 04h 28m 26,37s +16° 21′ 34,7″ 4,96 1,08 194 K2IIIvar
109 Ταύρου n 109 34559 24822 05h 19m 16,59s +22° 05′ 48,1″ 4,96 0,96 206 G8III
Φι Ταύρου φ 52 27382 20250 04h 20m 21,23s +27° 21′ 03,4″ 4,97 −0,13 342 K1III
111 Ταύρου 111 V1119 35296 25278 05h 24m 25,31s +17° 23′ 00,8″ 5,00 4,17 48 F8V SB
79 Ταύρου b 79 28355 20901 04h 28m 50,10s +13° 02′ 51,5″ 5,02 1,56 160 A7V
Πλειόνη 28 BU 23862 17851 03h 49m 11,20s +24° 08′ 12,6″ 5,05 −0,32 387 B7p
30 Ταύρου e 30 23793 17771 03h 48m 16,25s +11° 08′ 36,1″ 5,08 −1,11 565 B3V
Σίγμα 1 Ταύρου σ1 91 29479 21673 04h 39m 09,20s +15° 48′ 00,1″ 5,08 1,74 152 A4m
97 Ταύρου i 97 V480 30780 22565 04h 51m 22,41s +18° 50′ 23,8″ 5,08 1,27 189 A7IV-V
66 Ταύρου r 66 50 27820 20522 04h 23m 51,84s +09° 27′ 39,5″ 5,10 −0,32 396 A3V
4 Ταύρου s 4 21686 16322 03h 30m 24,48s +11° 20′ 11,3″ 5,14 −0,39 417 A0Vn
41 Ταύρου 41 GS 25823 19171 04h 06m 36,40s +27° 36′ 00,1″ 5,18 −0,72 494 B9p Si
125 Ταύρου 125 37438 26640 05h 39m 44,19s +25° 53′ 49,7″ 5,18 −0,73 495 B3IV
Ψι Ταύρου ψ 42 25867 19205 04h 07m 00,52s +29° 00′ 04,6″ 5,21 3,01 90 F1V
43 G. Ταύρου 43 26793 19799 04h 14m 36,24s +10° 00′ 41,2″ 5,22 −0,59 474 B9Vn
23985 17954 03h 50m 18,91s +25° 34′ 46,7″ 5,24 1,39 192 A2V
58 Ταύρου 58 V696 27459 20261 04h 20m 36,24s +15° 05′ 43,8″ 5,26 1,89 154 F0V
Κάππα 2 Ταύρου κ2 67 27946 20641 04h 25m 24,94s +22° 12′ 00,4″ 5,27 2,05 144 A7V
l Ταύρου l 106 32977 23871 05h 07m 48,43s +20° 25′ 06,4″ 5,28 1,65 173 A5V
133 Ταύρου 133 38622 27364 05h 47m 42,90s +13° 53′ 58,7″ 5,28 −1,67 799 B2IV-V
46 Ταύρου 46 41 26690 19719 04h 13m 33,11s +07° 42′ 57,7″ 5,29 2,45 121 F3V...
40 Ταύρου 40 32 V1133 25558 18957 04h 03m 44,60s +05° 26′ 08,3″ 5,32 −2,21 1045 B3V
49 Ηριδανού (49) 62 29335 21515 04h 37m 13,68s +00° 59′ 54,0″ 5,32 −1,75 847 B7V
29 Ταύρου u 29 17 23466 17563 03h 45m 40,43s +06° 03′ 00,1″ 5,34 −0,94 588 B3V
56 Ταύρου 56 V724 27309 20186 04h 19m 36,69s +21° 46′ 24,9″ 5,34 0,41 316 A0p Si
34 G. Ταύρου 34 25621 18993 04h 04m 09,79s +02° 49′ 38,1″ 5,36 2,66 113 F6IV
121 Ταύρου 121 36819 26248 05h 35m 27,12s +24° 02′ 22,7″ 5,37 −0,95 599 B2,5IV
Χι Ταύρου χ 59 27638 20430 04h 22m 34,93s +25° 37′ 45,7″ 5,38 0,81 267 B9V
63 G. Ταύρου 63 29499 21670 04h 39m 06,10s +07° 52′ 15,6″ 5,38 1,82 168 A5m
44 Ταύρου p 44 IM 26322 19513 04h 10m 49,88s +26° 28′ 51,7″ 5,39 1,51 195 F2IV-V
83 Ταύρου 83 28556 21036 04h 30m 37,30s +13° 43′ 28,0″ 5,40 2,10 149 F0V
115 Ταύρου 115 35671 25499 05h 27m 10,09s +17° 57′ 44,2″ 5,40 −1,16 668 B5V
23753 17776 03h 48m 20,80s +23° 25′ 16,9″ 5,44 0,36 338 B8V
Κελαινώ 16 23288 17489 03h 44m 48,20s +24° 17′ 22,5″ 5,45 0,40 334 B7IV
33 G. Ταύρου 33 25570 18975 04h 03m 56,51s +08° 11′ 49,9″ 5,45 2,67 117 F2V
93 Ταύρου 93 29589 21735 04h 40m 03,42s +12° 11′ 51,5″ 5,45 0,33 345 B8IV
36 Ταύρου 36 25555 19009 04h 04m 21,67s +24° 06′ 21,7″ 5,46 −1,87 953 G0III...
81 Ταύρου 81 28546 21039 04h 30m 38,83s +15° 41′ 31,0″ 5,47 2,24 145 Am
118 Ταύρου 118 35943 25695 05h 29m 16,49s +25° 09′ 01,1″ 5,47 −0,15 434 B9Vn
130 Ταύρου 130 38558 27338 05h 47m 26,20s +17° 43′ 44,9″ 5,47 −2,48 1268 F0III
53 Ταύρου 53 V1024 27295 20171 04h 19m 26,08s +21° 08′ 32,7″ 5,50 0,93 267 B9IV
103 Ταύρου 103 32990 23900 05h 08m 06,62s +24° 15′ 54,7″ 5,50 −4,48 3228 B2V...
36408 25950 05h 32m 14,14s +17° 03′ 29,4″ 5,50 −2,17 1116 B7III
Ωμέγα 1 Ταύρου ω1 43 26162 19388 04h 09m 09,90s +19° 36′ 33,5″ 5,51 0,76 291 K2III
31539 23043 04h 57m 22,35s +17° 09′ 13,3″ 5,51 −0,29 472 K1III
116 Ταύρου 116 35770 25555 05h 27m 45,61s +15° 52′ 26,8″ 5,52 −0,67 565 B9,5Vn
72 Ταύρου 72 28149 20789 04h 27m 17,45s +22° 59′ 46,9″ 5,53 0,01 415 B7V
44 Ηριδανού (44) 54 28375 20884 04h 28m 32,11s +01° 22′ 51,1″ 5,53 0,17 385 B3V
122 Ταύρου 122 37147 26382 05h 37m 03,71s +17° 02′ 25,5″ 5,53 1,87 176 F0V
135 Ταύρου 135 39019 27581 05h 50m 28,90s +14° 18′ 20,5″ 5,54 0,63 312 G9III:
12 Ταύρου 12 13 22796 17103 03h 39m 51,14s +03° 03′ 24,6″ 5,55 0,10 400 G6III:
57 Ταύρου h 57 V483 27397 20219 04h 19m 57,63s +14° 02′ 06,9″ 5,58 2,32 146 F3V...
80 Ταύρου 80 28485 20995 04h 30m 08,53s +15° 38′ 16,4″ 5,58 2,38 142 F0V...
39004 27629 05h 50m 58,11s +27° 58′ 04,2″ 5,60 0,29 376 G7III:
137 Ταύρου 137 V809 39317 27743 05h 52m 22,30s +14° 10′ 18,5″ 5,60 −0,39 515 B9p...
32 Ταύρου 32 24740 18471 03h 56m 52,03s +22° 28′ 41,7″ 5,62 2,36 146 F2IV
51 Ταύρου 51 27176 20087 04h 18m 23,14s +21° 34′ 45,8″ 5,64 1,95 179 F0V
63 Ταύρου 63 27749 20484 04h 23m 25,00s +16° 46′ 38,4″ 5,64 2,27 154 A1m
18 Ταύρου 18 23324 17527 03h 45m 09,73s +24° 50′ 21,7″ 5,66 0,40 368 B8V
31 Ταύρου 31 21 24263 18089 03h 52m 00,22s +06° 32′ 05,7″ 5,66 −1,01 704 B5V
26 G. Ταύρου 26 25330 18805 04h 01m 46,13s +09° 59′ 52,9″ 5,67 −0,52 565 B5V
60 G. Ταύρου 60 28978 21295 04h 34m 08,28s +05° 34′ 07,1″ 5,67 0,18 408 A2Vs
120 Ταύρου 120 V960 36576 26064 05h 33m 31,63s +18° 32′ 24,8″ 5,67 −3,13 1874 B2IV-Ve
13 Ταύρου 13 23016 17309 03h 42m 18,94s +19° 42′ 01,0″ 5,68 0,19 409 B9Vn
45 Ταύρου 45 38 26462 19554 04h 11m 20,20s +05° 31′ 22,9″ 5,71 2,78 126 F4V
60 Ταύρου 60 V775 27628 20400 04h 22m 03,45s +14° 04′ 38,1″ 5,72 2,42 149 A3m
28226 20842 04h 28m 00,72s +21° 37′ 12,0″ 5,72 2,32 156 Am
131 Ταύρου 131 38545 27316 05h 47m 13,15s +14° 29′ 18,3″ 5,72 0,16 422 A3Vn
29646 21819 04h 41m 19,74s +28° 36′ 54,2″ 5,73 0,67 335 A2V
6 Ταύρου t 6 8 21933 16511 03h 32m 35,93s +09° 22′ 24,8″ 5,76 0,57 355 B9IV
Αστερόπη Α 21 23432 17579 03h 45m 54,46s +24° 33′ 16,6″ 5,76 0,39 387 B8V
49 G. Ταύρου 49 27497 20268 04h 20m 41,25s +06° 07′ 51,3″ 5,76 0,17 428 G8III-IV
117 Ταύρου 117 35802 25583 05h 28m 01,60s +17° 14′ 21,3″ 5,77 −0,90 704 M1III
89 Ταύρου 89 29375 21588 04h 38m 09,38s +16° 02′ 00,2″ 5,78 2,49 148 F0V
99 Ταύρου 99 31553 23068 04h 57m 48,65s +23° 56′ 54,9″ 5,79 −0,01 471 G8III:
98 Ταύρου k 98 31592 23088 04h 58m 09,38s +25° 03′ 01,9″ 5,79 1,00 296 A0V
V711 Ταύρου 10 V711 22468 16846 03h 36m 47,31s +00° 35′ 17,4″ 5,82 3,51 94 G5IV/V +K1IV
37098 26396 05h 37m 08,84s +26° 55′ 28,3″ 5,83 0,00 477 B9IV-V
105 Ταύρου 105 V1155 32991 23883 05h 07m 55,43s +21° 42′ 17,4″ 5,84 −1,66 1032 B2Ve
HU Ταύρου HU 29365 21604 04h 38m 15,84s +20° 41′ 05,1″ 5,85 0,63 361 B8V
28217 20804 04h 27m 28,77s +11° 12′ 44,4″ 5,87 0,00 487 B8IV
28929 21323 04h 34m 37,99s +28° 57′ 40,3″ 5,88 0,11 466 B9p...
25202 18735 04h 00m 48,69s +18° 11′ 38,6″ 5,89 2,60 148 F4V...
26038 19284 04h 07m 59,41s +17° 20′ 23,7″ 5,89 0,77 345 K5III
39 Ταύρου A2 39 25680 19076 04h 05m 20,15s +22° 00′ 33,2″ 5,90 4,78 55 G5V
76 Ταύρου 76 28294 20873 04h 28m 23,34s +14° 44′ 27,7″ 5,90 2,23 177 F0IV
18 G. Ταύρου 18 23526 17595 03h 46m 09,36s +06° 48′ 13,2″ 5,91 0,84 337 G9III
27639 20417 04h 22m 22,73s +20° 49′ 17,1″ 5,91 −2,74 1753 M0III
6 G. Ταύρου 6 21755 16358 03h 30m 45,40s +06° 11′ 19,5″ 5,93 −0,07 517 G8III
V1156 Ταύρου V1156 33204 24019 05h 09m 45,06s +28° 01′ 50,2″ 5,93 2,24 178 A5m
26171 19376 04h 09m 01,56s +13° 23′ 53,9″ 5,94 0,26 445 B9,5V
7 Ταύρου 7 22091 16664 03h 34m 26,62s +24° 27′ 52,1″ 5,95 −0,06 519 A3V
24357 18170 03h 53m 09,96s +17° 19′ 37,8″ 5,97 2,88 135 F4V
27901 20614 04h 24m 57,06s +19° 02′ 31,5″ 5,97 2,52 160 F4V
30912 22697 04h 52m 47,09s +27° 53′ 51,3″ 5,97 0,81 352 F2IV
30197 22176 04h 46m 16,78s +18° 44′ 05,5″ 5,99 1,16 302 K4III
V1141 Ταύρου V1141 27742 20493 04h 23m 32,36s +20° 58′ 55,7″ 6,00 0,15 482 B8IV-V
129 Ταύρου 129 38478 27265 05h 46m 45,49s +15° 49′ 21,0″ 6,00 −1,15 879 B8IIIMNp...
85 Ταύρου 85 28677 21137 04h 31m 51,69s +15° 51′ 05,9″ 6,01 2,75 147 F4V...
59 G. Ταύρου 59 28930 21269 04h 33m 48,18s +09° 24′ 49,0″ 6,01 0,21 470 G8III
V1116 Ταύρου V1116 29169 21459 04h 36m 29,07s +23° 20′ 27,5″ 6,01 2,78 144 F5IV
26015 19261 04h 07m 41,91s +15° 09′ 46,2″ 6,02 2,66 153 F3V
21051 15850 03h 24m 10,11s +12° 37′ 46,7″ 6,03 0,27 462 K0III-IV
38670 27421 05h 48m 22,36s +20° 52′ 10,3″ 6,03 −0,28 595 B9Vn
39970 28154 05h 56m 56,12s +24° 14′ 58,9″ 6,03 A0Ia
23950 17921 03h 49m 55,06s +22° 14′ 39,3″ 6,05 1,08 321 B8III
33 Ταύρου 33 V817 24769 18485 03h 57m 03,80s +23° 10′ 32,1″ 6,05 −0,01 531 B9,5IV
V1143 Ταύρου 51 V1143 28114 20715 04h 26m 21,10s +08° 35′ 25,0″ 6,06 −0,25 597 B6IV
23258 17453 03h 44m 28,19s +20° 55′ 43,6″ 6,09 1,72 243 A0V
24 G. Ταύρου 24 24817 18481 03h 57m 01,70s +06° 02′ 24,5″ 6,09 1,70 246 A2Vn
26546 19641 04h 12m 31,32s +17° 16′ 39,0″ 6,09 1,38 285 K0III
96 Ταύρου 96 30605 22441 04h 49m 44,08s +15° 54′ 15,3″ 6,09 −2,09 1411 K3III
110 Ταύρου 110 35189 25216 05h 23m 37,72s +16° 41′ 57,7″ 6,09 0,41 445 A2IV
11 Ταύρου 11 22805 17181 03h 40m 46,30s +25° 19′ 46,3″ 6,11 0,09 522 A2IV
27429 20255 04h 20m 25,04s +18° 44′ 33,8″ 6,11 2,73 154 F3:V...
14 G. Ταύρου 14 22819 17120 03h 39m 59,55s −01° 07′ 16,4″ 6,12 0,56 421 G5
34579 24820 05h 19m 14,71s +20° 08′ 04,8″ 6,12 0,51 431 G8III+...
14 Ταύρου 14 23183 17408 03h 43m 47,14s +19° 39′ 54,6″ 6,13 0,99 347 G8III
22072 16641 03h 34m 08,32s +17° 50′ 00,9″ 6,14 3,00 138 K1IVe...
V1137 Ταύρου V1137 26571 19672 04h 12m 51,25s +22° 24′ 48,5″ 6,14 −1,36 1032 B9IIIsp...
53 G. Ταύρου 53 28322 20848 04h 28m 03,62s +01° 51′ 30,9″ 6,14 0,99 349 G9III
27483 20284 04h 20m 52,66s +13° 51′ 52,1″ 6,15 2,84 150 F6V...
23923 17900 03h 49m 43,52s +23° 42′ 43,1″ 6,17 0,84 380 B8V
22695 17058 03h 39m 25,73s +16° 32′ 12,4″ 6,18 0,72 403 K0III
95 Ταύρου 95 29859 21961 04h 43m 13,75s +24° 05′ 20,3″ 6,18 2,69 163 F7IV-V
24802 18508 03h 57m 26,39s +24° 27′ 43,0″ 6,19 −1,40 1072 K0
36589 26072 05h 33m 38,84s +20° 28′ 27,2″ 6,19 −0,76 799 B6V
32482 23589 05h 04m 21,58s +21° 16′ 40,8″ 6,20 −0,18 615 K0
34810 24977 05h 20m 56,62s +19° 48′ 51,7″ 6,20 −0,21 625 K0III
29459 21689 04h 39m 23,14s +25° 13′ 05,9″ 6,21 0,97 363 A5Vn
52 G. Ταύρου 52 28191 20771 04h 27m 00,66s +02° 04′ 46,4″ 6,23 0,81 395 K1III
113 Ταύρου 113 35532 25410 05h 26m 05,72s +16° 42′ 00,6″ 6,23 −0,28 655 B2Vn
V731 Ταύρου V731 37967 26964 05h 43m 19,50s +23° 12′ 15,9″ 6,23 −1,41 1098 B2,5Ve
40 G. Ταύρου 40 26676 19720 04h 13m 34,55s +10° 12′ 45,1″ 6,24 0,30 502 B8Vn
28867 21251 04h 33m 33,04s +18° 01′ 00,3″ 6,24 0,68 423 B9IVn
26703 19736 04h 13m 49,83s +12° 45′ 13,5″ 6,25 1,04 359 K0
108 Ταύρου 108 34053 24512 05h 15m 27,66s +22° 17′ 05,5″ 6,26 −0,26 657 A2V
36859 26291 05h 35m 55,52s +27° 39′ 44,7″ 6,27 −0,68 799 K0
24 Ταύρου 24 23629 03h 47m 20,90s +24° 06′ 58,0″ 6,28 A0V
84 Ταύρου 84 V1146 28595 21082 04h 31m 07,16s +15° 06′ 18,6″ 6,28 0,55 455 M3III
21379 16095 03h 27m 18,67s +12° 44′ 07,1″ 6,29 1,20 340 A0Vs
36160 25806 05h 30m 43,32s +22° 27′ 44,3″ 6,29 0,87 395 K0
V766 Ταύρου V766 24155 18033 03h 51m 15,86s +13° 02′ 46,1″ 6,30 0,63 443 B9p Si
25175 18717 04h 00m 36,89s +17° 17′ 48,2″ 6,31 −0,95 924 A0V
48 Ταύρου 48 V1099 26911 19877 04h 15m 46,21s +15° 24′ 02,7″ 6,31 3,07 145 F5Vvar
47 G. Ταύρου 47 27386 20188 04h 19m 37,43s +10° 07′ 17,5″ 6,31 0,05 583 K0
V774 Ταύρου 45 V774 26923 19859 04h 15m 28,86s +06° 11′ 13,6″ 6,32 4,69 69 G0IV...
29104 21408 04h 35m 42,57s +19° 52′ 54,6″ 6,33 0,56 464 G5II-III+...
31362 22949 04h 56m 15,59s +24° 35′ 32,1″ 6,33 3,15 141 F0
62 Ταύρου 62 27778 20533 04h 23m 59,76s +24° 18′ 03,7″ 6,34 −0,40 726 B3V
30122 22128 04h 45m 42,46s +23° 37′ 40,9″ 6,34 −0,33 704 B5III
24368 18201 03h 53m 34,46s +25° 40′ 58,7″ 6,35 0,52 478 A2V
25 G. Ταύρου 25 25102 18658 03h 59m 40,41s +10° 19′ 49,5″ 6,35 3,38 128 F5V
34762 24984 05h 20m 59,34s +27° 57′ 26,3″ 6,35 −0,29 695 B9IV
37784 26853 05h 42m 03,99s +22° 39′ 37,4″ 6,35 1,14 359 K2
31236 22850 04h 54m 58,32s +19° 29′ 07,6″ 6,36 2,19 222 F3IV
1 G. Ταύρου 1 21018 15807 03h 23m 38,99s +04° 52′ 55,6″ 6,37 −1,30 1116 G5III
28086 20698 04h 26m 01,34s +04° 22′ 24,6″ 6,37 −0,06 631 K0
58 G. Ταύρου 58 28736 21152 04h 32m 04,74s +05° 24′ 36,1″ 6,37 3,19 141 F5V
28271 20904 04h 28m 51,98s +30° 21′ 41,5″ 6,38 2,71 177 F7V
22522 16924 03h 37m 47,82s +15° 25′ 50,2″ 6,40 2,05 241 A5IV
5 G. Ταύρου 5 21585 16226 03h 29m 03,80s +03° 14′ 55,3″ 6,41 0,68 455 G5
27860 20558 04h 24m 14,47s +12° 09′ 28,9″ 6,42 −0,28 713 K0
37439 26616 05h 39m 27,11s +21° 45′ 46,8″ 6,42 −0,11 660 A1Vn
Αστερόπη Β 22 23441 17588 03h 46m 02,89s +24° 31′ 40,8″ 6,43 1,25 354 A0Vn
23712 17759 03h 48m 06,56s +24° 59′ 18,5″ 6,44 −0,33 738 K5
70 Ταύρου 70 27991 20661 04h 25m 37,25s +15° 56′ 27,9″ 6,44 3,10 152 F7V
37329 26571 05h 38m 57,36s +26° 37′ 05,1″ 6,45 0,87 426 G9III
2 G. Ταύρου 2 21032 15800 03h 23m 36,31s +00° 54′ 37,1″ 6,47 1,20 369 K0
26 Ταύρου 26 23822 17832 03h 48m 56,91s +23° 51′ 26,2″ 6,47 2,11 243 F0
55 G. Ταύρου 55 28505 20985 04h 30m 02,30s +10° 15′ 44,7″ 6,47 1,22 365 G8III
38263 27116 05h 45m 01,30s +12° 53′ 18,1″ 6,47 1,33 348 A3
32642 23695 05h 05m 32,11s +19° 48′ 24,3″ 6,48 0,71 464 A5m
38524 27353 05h 47m 34,66s +25° 34′ 07,1″ 6,48 −0,95 997 K1III
9 G. Ταύρου 9 22211 16695 03h 34m 49,10s +06° 25′ 03,8″ 6,49 0,84 439 G0
37 G. Ταύρου 37 26292 19434 04h 09m 43,04s +03° 19′ 22,2″ 6,49 2,51 204 F2
SZ Ταύρου SZ 29260 21517 04h 37m 14,78s +18° 32′ 35,0″ 6,49 −1,04 1045 F5Ib
22615 17026 03h 39m 00,06s +20° 54′ 57,1″ 6,50 0,60 494 Am...
28568 21053 04h 30m 46,74s +16° 08′ 55,5″ 6,50 3,43 134 F5V
9 Ταύρου 9 22374 16859 03h 36m 58,03s +23° 12′ 40,0″ 6,72 1,08 437 A2p
101 Ταύρου 101 31845 23214 04h 59m 44,27s +15° 55′ 00,5″ 6,75 3,57 141 F5V
HD 24496 24496 18267 03h 54m 28,03s +16° 36′ 57,8″ 6,81 3,36 160 G5
55 Ταύρου 55 27383 20215 04h 19m 54,78s +16° 31′ 21,6″ 6,85 3,68 140 F7V+...
HD 24040 24040 17960 03h 50m 22,97s +17° 28′ 34,9″ 7,52 4,18 152 G0
HD 32963 32963 26381 05h 07m 56,0s +26° 19′ 41″ 7,6 G5IV
HD 37124 37124 23884 05h 37m 02,49s +20° 43′ 50,8″ 7,68 5,07 108 G4V
Αλκυόνη Β η 23607 03h 47m 19,20s +24° 08′ 22,0″ 8,30
HD 28678 28678 21109 04h 31m 25 s +04° 34′ 31″ 8,54 740 K0D
RV Ταύρου RV 283868 04h 47m 06,73s +26° 10′ 45,6″ 9,41 ~20000 K3pv
HD 283668 283668 20834 04h 27m 53,0s +24° 26′ 41″ 9,44 138
Τ Ταύρου T 284419 20390 04h 21m 59,43s +19° 32′ 06,4″ 9,60 3,36 576 G5Ve
HD 284149 284149 19176 04h 06m 39,0s +20° 18′ 11″ 9,63 353 F8
Γκλίζε 176 285968 21932 04h 42m 55,78s +18° 57′ 29,4″ 9,97 10,10 31 M2,5V
HD 285507 285507 19207 04h 07m 01,0s +15° 20′ 06″ 10,5 135 K5
V830 Ταύρου 04h 33m 10,0s +24° 33′ 43″ 12,1 427 M0
WASP-152 04h 10m 41,0s +24° 24′ 07″ 12,56 G7V
CL Ταύρου CL 04h 38m 45,0s +08° 05′ 46″ 13 T Tau
FW Ταύρου FW 04h 29m 30,0s +26° 16′ 53″ 15,5 473 M4
Πάλσαρ του Καρκίνου 05h 34m 31,95s +22° 00′ 52,1″ 16,5 6500 F
2M J044144 04h 41m 44,90s +23° 01′ 51,4″ 455 M8,5
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Γκουλντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού