Κατάλογος αστέρων των Ιχθύων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων των Ιχθύων παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Ιχθύες κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Γκουλντ

G

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Ήτα Ιχθύων η 99 9270 7097 01h 31m 28,99s +15° 20′ 45,0″ 3,62 −1,16 294 G8III
Γάμμα Ιχθύων γ 6 21 219615 114971 23h 17m 09,49s +03° 16′ 56,1″ 3,70 0,68 131 G7III
Ωμέγα Ιχθύων ω 28 56 224617 118268 23h 59m 18,60s +06° 51′ 48,9″ 4,03 1,47 106 F4IV
Γιώτα Ιχθύων ι 17 39 222368 116771 23h 39m 56,82s +05° 37′ 38,5″ 4,13 3,43 45 F7V
Όμικρον Ιχθύων ο 110 127 10761 8198 01h 45m 23,59s +09° 09′ 27,5″ 4,26 −0,23 258 K0III
Έψιλον Ιχθύων ε 71 103 6186 4906 01h 02m 56,66s +07° 53′ 24,3″ 4,27 0,44 190 K0III
Θήτα Ιχθύων θ 10 29 220954 115830 23h 27m 58,17s +06° 22′ 44,8″ 4,27 0,83 159 K1III
Άλφα Ιχθύων A α 113 12446 9487 02h 02m 02,80s +02° 45′ 49,5″ 4,33 139 A0p
30 Ιχθύων 30 59 YY 224935 154 00h 01m 57,59s −06° 00′ 50,3″ 4,37 −1,15 415 M3III
Δέλτα Ιχθύων δ 63 97 4656 3786 00h 48m 40,90s +07° 35′ 06,7″ 4,44 −0,42 305 K5III
Νι Ιχθύων ν 106 125 10380 7884 01h 41m 25,91s +05° 29′ 15,4″ 4,45 −0,81 368 K3III
Βήτα Ιχθύων β 4 14 217891 113889 23h 03m 52,61s +03° 49′ 12,3″ 4,48 −1,42 492 B6Ve
Λάμδα Ιχθύων λ 18 41 222603 116928 23h 42m 02,88s +01° 46′ 49,5″ 4,49 2,04 101 A7V
Ταυ Ιχθύων τ 83 7106 5586 01h 11m 39,59s +30° 05′ 23,0″ 4,51 1,03 162 K0III-IV...
33 Ιχθύων 33 63 BC 28 443 00h 05m 20,15s −05° 42′ 28,2″ 4,61 1,63 128 K1III
Ξι Ιχθύων ξ 111 132 11559 8833 01h 53m 33,34s +03° 11′ 14,9″ 4,61 0,78 191 K0III SB
Χι Ιχθύων χ 84 7087 5571 01h 11m 27,19s +21° 02′ 04,8″ 4,66 −0,99 439 K0III
Φι Ιχθύων φ 85 7318 5742 01h 13m 44,94s +24° 35′ 01,6″ 4,67 −0,65 377 K0III...
Ύψιλον Ιχθύων υ 90 7964 6193 01h 19m 27,98s +27° 15′ 50,7″ 4,74 −0,16 311 A3V
Μι Ιχθύων μ 98 120 9138 7007 01h 30m 10,94s +06° 08′ 38,2″ 4,84 −0,38 360 K4III
27 Ιχθύων 27 55 224533 118209 23h 58m 40,41s −03° 33′ 20,9″ 4,88 0,70 224 G9III
Κάππα Ιχθύων κ 8 27 220825 115738 23h 26m 55,91s +01° 15′ 21,0″ 4,95 1,47 162 A0p
19 Ιχθύων 19 42 TX 223075 117245 23h 46m 23,54s +03° 29′ 12,7″ 4,95 −1,89 760 C5II
47 Ιχθύων 47 TV 2411 2219 00h 28m 02,84s +17° 53′ 35,1″ 5,01 −0,88 490 M3IIIvar
7 Ιχθύων b 7 22 220009 115227 23h 20m 20,54s +05° 22′ 53,2″ 5,05 −0,05 341 K2III
64 Ιχθύων 64 4676 3810 00h 48m 58,71s +16° 56′ 28,1″ 5,07 3,18 78 F8V...
29 Ιχθύων 29 58 224926 145 00h 01m 49,44s −03° 01′ 38,9″ 5,13 −0,36 409 B7III-IV
89 Ιχθύων f 89 115 7804 6061 01h 17m 47,98s +03° 36′ 52,3″ 5,13 0,99 220 A3V
82 Ιχθύων g 82 7034 5544 01h 11m 06,77s +31° 25′ 29,2″ 5,15 −1,03 560 F0V
Ζήτα Ιχθύων A ζ 86 7344 5737 01h 13m 43,80s +07° 34′ 31,8″ 5,21 1,93 148 A7IV
Άλφα Ιχθύων B α 113 137 12447 02h 02m 02,80s +02° 45′ 49,0″ 5,23 A3m
91 Ιχθύων l 91 8126 6315 01h 21m 07,35s +28° 44′ 18,2″ 5,23 0,12 344 K5III
107 Ιχθύων 107 10476 7981 01h 42m 29,95s +20° 16′ 12,5″ 5,24 5,87 24 K1V
Ψι 1 Ιχθύων ψ¹ 74 6456 5131 01h 05m 40,93s +21° 28′ 23,6″ 5,33 1,01 238 A1Vn
Ρο Ιχθύων ρ 93 8723 6706 01h 26m 15,28s +19° 10′ 20,4″ 5,35 3,27 85 F2V:var
55 Ιχθύων 55 3690 3138 00h 39m 55,55s +21° 26′ 18,8″ 5,36 −0,14 411 F3V...
57 Ιχθύων 57 EL 4408 3632 00h 46m 32,98s +15° 28′ 32,2″ 5,36 −0,92 587 M4III
41 Ιχθύων d 41 81 1635 1645 00h 20m 35,86s +08° 11′ 24,9″ 5,38 −0,04 395 K3III
52 Ιχθύων 52 2910 2568 00h 32m 35,40s +20° 17′ 40,0″ 5,38 0,90 257 K0III
5 Ιχθύων A 5 17 218527 114273 23h 08m 40,84s +02° 07′ 39,4″ 5,42 0,75 280 G8IV
2 Ιχθύων 2 9 217264 113521 22h 59m 27,40s +00° 57′ 47,1″ 5,43 0,76 280 K1III:
68 Ιχθύων h 68 5575 4510 00h 57m 50,15s +28° 59′ 32,0″ 5,44 −1,23 704 G6III
20 Ιχθύων 20 43 223252 117375 23h 47m 56,49s −02° 45′ 41,8″ 5,49 0,73 291 G8III
Σίγμα Ιχθύων σ 69 6118 4889 01h 02m 49,09s +31° 48′ 15,6″ 5,50 −0,02 414 B9,5V
94 Ιχθύων 94 8763 6732 01h 26m 41,65s +19° 14′ 26,0″ 5,50 0,63 307 K1III
58 Ιχθύων 58 4482 3675 00h 47m 01,43s +11° 58′ 26,2″ 5,51 0,99 262 G8II
80 Ιχθύων e 80 109 6763 5346 01h 08m 22,34s +05° 39′ 00,8″ 5,51 2,73 117 F0III-IV
34 Ιχθύων 34 560 813 00h 10m 02,18s +11° 08′ 44,9″ 5,54 0,55 325 B9V
Πι Ιχθύων π 102 9919 7535 01h 37m 05,96s +12° 08′ 29,4″ 5,54 2,89 110 F0V
Ψι 1 Ιχθύων ψ¹ 74 6457 5132 01h 05m 41,68s +21° 27′ 55,7″ 5,55 1,38 222 A0Vn
Ψι 2 Ιχθύων ψ² 79 6695 5310 01h 07m 57,11s +20° 44′ 21,6″ 5,56 2,09 161 A3V
Ψι 3 Ιχθύων ψ³ 81 6903 5454 01h 09m 49,20s +19° 39′ 30,2″ 5,57 0,11 403 G0III
22 Ιχθύων 22 49 223719 117683 23h 51m 57,83s +02° 55′ 49,5″ 5,59 −2,21 1181 K4II
72 Ιχθύων 72 6397 5081 01h 05m 05,35s +14° 56′ 45,6″ 5,64 1,95 178 F4II-III
16 Ιχθύων 16 38 221950 116495 23h 36m 23,35s +02° 06′ 07,5″ 5,68 3,22 101 F6Vbwvar
51 Ιχθύων 51 90 2913 2548 00h 32m 23,75s +06° 57′ 19,6″ 5,69 1,15 264 B9,5V
32 Ιχθύων c 32 61 225003 194 00h 02m 29,76s +08° 29′ 08,1″ 5,70 2,82 123 F0V
HD 4628 96 4628 3765 00h 48m 22,53s +05° 17′ 00,2″ 5,74 6,38 24 K2V
44 Ιχθύων 44 85 2114 2006 00h 25m 24,22s +01° 56′ 23,0″ 5,77 −0,53 593 G5III
21 Ιχθύων 21 46 223438 117491 23h 49m 27,48s +01° 04′ 34,3″ 5,77 1,20 267 A5m
XZ Ιχθύων 52 XZ 224062 117887 23h 54m 46,65s +00° 06′ 33,6″ 5,78 −0,69 643 M5IIb
66 Ιχθύων 66 5267 4267 00h 54m 35,22s +19° 11′ 18,4″ 5,80 0,54 367 A1Vn
6953 5494 01h 10m 19,45s +25° 27′ 28,9″ 5,81 0,60 360 K5III
67 G. Ιχθύων 67 587 840 00h 10m 18,85s −05° 14′ 54,7″ 5,84 2,14 179 K1III
11 G. Ιχθύων 11 217459 113622 23h 00m 42,90s +03° 00′ 43,2″ 5,85 −0,27 547 K4III
54 Ιχθύων 54 3651 3093 00h 39m 21,0s +21° 15′ 01″ 5,8 5,65 36 K0V
53 Ιχθύων 53 AG 3379 2903 00h 36m 47,31s +15° 13′ 54,3″ 5,89 −1,21 856 B2,5IV
112 Ιχθύων 112 135 12235 9353 02h 00m 09,02s +03° 05′ 51,5″ 5,89 3,43 101 G2IV
40 G. Ιχθύων 40 222602 116918 23h 41m 56,71s +07° 15′ 02,3″ 5,89 0,81 338 A3Vn
9640 7359 01h 34m 49,05s +18° 27′ 38,4″ 5,90 −0,41 597 M2III
131 G. Ιχθύων 131 11037 8404 01h 48m 26,02s +03° 41′ 07,5″ 5,91 0,90 328 G9III
14 Ιχθύων 14 35 221675 116323 23h 34m 08,95s −01° 14′ 51,1″ 5,91 1,67 230 A2m
62 Ιχθύων 62 95 4627 3760 00h 48m 17,34s +07° 17′ 59,7″ 5,92 −0,62 661 G8III
24 Ιχθύων 24 50 223825 117761 23h 52m 55,52s −03° 09′ 19,4″ 5,93 0,00 499 G9III
9780 7447 01h 35m 54,67s +17° 26′ 01,6″ 5,95 2,07 195 F0IV
87 Ιχθύων 87 7374 5778 01h 14m 07,65s +16° 08′ 00,8″ 5,97 0,04 500 B8III
8388 6492 01h 23m 24,95s +20° 28′ 08,4″ 5,97 −1,05 827 K5
60 Ιχθύων 60 94 4526 3697 00h 47m 23,62s +06° 44′ 27,5″ 5,98 0,25 455 G8III
105 Ιχθύων 105 10164 7740 01h 39m 40,77s +16° 24′ 21,2″ 5,98 0,26 454 K2III
97 Ιχθύων 97 VX 9100 6981 01h 29m 52,83s +18° 21′ 20,4″ 6,01 0,69 379 A4IV
35 Ιχθύων 35 70 1061 1196 00h 14m 58,78s +08° 49′ 15,7″ 6,02 1,50 261 F0IV
73 Ιχθύων 73 105 6386 5074 01h 04m 52,62s +05° 39′ 22,7″ 6,03 −0,69 721 K5III
88 Ιχθύων 88 114 7446 5824 01h 14m 42,40s +06° 59′ 42,7″ 6,04 0,29 461 G6III:
7578 5936 01h 16m 18,90s +33° 06′ 53,3″ 6,04 1,12 315 K1III
48 Ιχθύων 48 2436 2224 00h 28m 12,69s +16° 26′ 42,4″ 6,05 −1,62 1113 K5III
88 G. Ιχθύων 88 2454 2235 00h 28m 20,03s +10° 11′ 25,2″ 6,05 3,25 119 F6Vawvar
1419 1465 00h 18m 17,27s +11° 12′ 22,6″ 6,07 0,38 448 K0III
6966 5483 01h 10m 11,43s +15° 40′ 26,3″ 6,07 −0,09 557 M0III
84 G. Ιχθύων 84 2023 1939 00h 24m 29,67s −02° 13′ 08,3″ 6,08 −0,02 541 K1III
67 Ιχθύων k 67 5382 4366 00h 55m 58,52s +27° 12′ 33,7″ 6,08 1,47 273 A5IV
59 Ιχθύων 59 XX 4490 3685 00h 47m 13,56s +19° 34′ 43,3″ 6,11 0,96 349 F0Vn
1 Ιχθύων 1 3 216701 113167 22h 54m 59,47s +01° 03′ 53,6″ 6,11 1,24 307 A7III
36 Ιχθύων 36 73 1227 1319 00h 16m 34,06s +08° 14′ 24,7″ 6,12 0,46 442 G8II-III
WW Ιχθύων 100 WW 5820 4655 00h 59m 49,67s +06° 28′ 59,7″ 6,14 −1,42 1062 M2III
75 Ιχθύων 75 6557 5204 01h 06m 33,62s +12° 57′ 21,5″ 6,14 0,89 366 G8III
HD 217107 6 217107 113421 22h 58m 15,54s −02° 23′ 43,2″ 6,17 4,70 64 G8IV
5 Κήτους (5) 66 AP 352 664 00h 08m 12,09s −02° 26′ 51,7″ 6,18 −1,26 1003 K2III
8634 6669 01h 25m 35,66s +23° 30′ 41,7″ 6,18 1,75 251 F5III
76 G. Ιχθύων 76 1367 1421 00h 17m 47,65s +01° 41′ 19,3″ 6,19 1,17 330 K0II
5316 4317 00h 55m 14,66s +24° 33′ 25,5″ 6,19 −0,05 578 M4III
6301 5034 01h 04m 27,57s +29° 39′ 32,8″ 6,20 3,08 137 F7IV-V
10308 7874 01h 41m 18,30s +25° 44′ 44,9″ 6,20 2,46 183 F2III
118 G. Ιχθύων 118 8949 6868 01h 28m 22,85s +07° 57′ 40,9″ 6,22 0,96 367 K1IIIvar
3 Ιχθύων 3 10 217428 113610 23h 00m 37,88s +00° 11′ 09,0″ 6,22 −0,24 639 G4III
26 Ιχθύων 26 53 224103 117927 23h 55m 07,78s +07° 04′ 15,7″ 6,22 0,76 403 B9V
78 Ιχθύων 78 6680 5319 01h 08m 01,20s +32° 00′ 43,9″ 6,23 3,12 137 F5IV
101 Ιχθύων 101 9766 7436 01h 35m 46,44s +14° 39′ 41,2″ 6,23 −3,01 2296 B9,5III
7229 5679 01h 12m 59,46s +30° 03′ 51,5″ 6,24 1,15 340 G1V...
42 Ιχθύων 42 1796 1772 00h 22m 25,45s +13° 28′ 56,8″ 6,25 0,13 545 K3III
9 Ιχθύων 9 28 220858 115768 23h 27m 14,77s +01° 07′ 21,7″ 6,26 0,78 407 G7III
109 Ιχθύων 109 10697 8159 01h 44m 55,85s +20° 05′ 00,3″ 6,27 3,71 106 G5IV
WZ Ιχθύων 140 WZ 12872 9809 02h 06m 12,27s +08° 14′ 53,3″ 6,27 −0,88 879 M4
76 Ιχθύων 76 6476 5175 01h 06m 11,20s +32° 10′ 53,6″ 6,28 0,02 582 K0
5 G. Ιχθύων 5 217019 113360 22h 57m 32,76s +03° 48′ 36,6″ 6,28 0,53 460 K1III
25 Ιχθύων 25 51 223855 117774 23h 53m 04,75s +02° 05′ 26,3″ 6,29 0,53 462 A1V
5612 4520 00h 57m 54,52s +13° 41′ 45,2″ 6,30 0,28 522 G8III
121 G. Ιχθύων 121 9496 7243 01h 33m 18,27s +08° 12′ 31,7″ 6,31 0,04 584 K0
HD 6 62 6 417 00h 05m 03,80s −00° 30′ 10,5″ 6,32 0,53 469 G9III:
3268 2832 00h 35m 54,88s +13° 12′ 27,0″ 6,32 3,44 123 F7V
31 Ιχθύων 31 60 224995 186 00h 02m 24,17s +08° 57′ 24,6″ 6,33 0,72 432 A6V
DT Ιχθύων DT 7351 5772 01h 14m 04,87s +28° 31′ 46,9″ 6,33 −1,14 1016 M2S SB
24 G. Ιχθύων 24 220406 115476 23h 23m 31,90s +00° 17′ 28,7″ 6,33 −1,89 1436 K2
124 G. Ιχθύων 124 10262 7819 01h 40m 34,89s +08° 45′ 38,8″ 6,34 2,62 181 F2
77 Ιχθύων A 77 106 6479 5141 01h 05m 49,22s +04° 54′ 31,2″ 6,35 3,05 149 F3V
8 G. Ιχθύων 8 217186 113465 22h 58m 42,64s +07° 20′ 24,9″ 6,35 1,44 313 A1V
30 G. Ιχθύων 30 221147 115945 23h 29m 27,00s −01° 47′ 28,2″ 6,35 −0,91 924 K0
7724 6025 01h 17m 24,14s +31° 44′ 40,6″ 6,36 1,72 277 K0
7 G. Ιχθύων 7 217131 113433 22h 58m 23,61s −01° 24′ 36,7″ 6,38 1,44 317 F0V
3166 2734 00h 34m 55,41s +13° 22′ 16,6″ 6,39 0,95 400 K0
98 G. Ιχθύων 98 4928 3992 00h 51m 18,31s +03° 23′ 06,6″ 6,39 0,70 448 K0III
CY Ιχθύων 123 CY 9889 7505 01h 36m 43,52s +07° 49′ 53,4″ 6,39 −0,83 906 M0
16 G. Ιχθύων 16 218103 114005 23h 05m 17,61s +01° 18′ 25,8″ 6,39 0,90 409 G9III
13 Ιχθύων 13 32 221409 116146 23h 31m 57,56s −01° 05′ 09,3″ 6,39 −0,56 801 K1III
46 Ιχθύων 46 2410 2213 00h 27m 58,48s +19° 30′ 50,7″ 6,40 0,33 533 K0
15 G. Ιχθύων 15 217926 113904 23h 04m 00,80s +06° 36′ 58,8″ 6,42 1,82 271 F2V
4 Κήτους (4) 65 315 635 00h 07m 44,10s −02° 32′ 55,3″ 6,43 0,56 487 B8IIIsp...
92 G. Ιχθύων 92 3457 2954 00h 37m 30,44s +03° 08′ 07,8″ 6,43 0,19 577 K4III
2358 2178 00h 27m 31,02s +16° 01′ 31,7″ 6,44 0,87 423 A5
Ζήτα Ιχθύων B ζ 86 113 7345 5743 01h 13m 45,17s +07° 34′ 42,2″ 6,44 2,55 195 F7V
8733 6714 01h 26m 23,56s +20° 04′ 15,2″ 6,44 1,59 304 K0
138 G. Ιχθύων 138 12730 9706 02h 04m 50,99s +07° 44′ 08,4″ 6,44 0,60 479 K0
13 G. Ιχθύων 13 217590 113705 23h 01m 43,56s +03° 31′ 51,7″ 6,44 0,22 571 G5
5418 4382 00h 56m 09,12s +13° 57′ 07,1″ 6,46 0,53 501 G8II
5641 4558 00h 58m 18,90s +21° 24′ 16,2″ 6,47 0,88 428 A2V
15 Ιχθύων 15 37 221833 116422 23h 35m 28,61s +01° 18′ 47,5″ 6,47 1,58 310 K0
45 G. Ιχθύων 45 223346 117445 23h 48m 49,36s +02° 12′ 52,2″ 6,47 2,76 180 F5III-IV
43 Ιχθύων 43 2035 1948 00h 24m 38,15s +14° 18′ 55,9″ 6,48 0,40 535 K0
112 G. Ιχθύων 112 7107 5575 01h 11m 28,97s +10° 17′ 30,9″ 6,49 0,98 412 G5
61 Ιχθύων 61 4568 3730 00h 47m 54,73s +20° 55′ 31,1″ 6,51 2,71 187 F8V
HR 515 (3) VY 10845 8271 01h 46m 35,27s +17° 24′ 45,7″ 6,55 −0,13 707 A9III
40 Ιχθύων 40 1563 1595 00h 19m 56,28s +16° 15′ 03,2″ 6,60 0,45 553 K0
38 Ιχθύων 38 75 1317 1392 00h 17m 24,50s +08° 52′ 34,8″ 6,66 2,58 213 F5
104 Ιχθύων 104 10135 7710 01h 39m 15,39s +14° 17′ 08,3″ 6,74 1,07 444 K0
45 Ιχθύων 45 86 2140 2025 00h 25m 41,89s +07° 41′ 28,4″ 6,77 −0,62 979 K0
65 Ιχθύων i 65 4757 3885 00h 49m 53,11s +27° 42′ 37,1″ 7,0 347 F4III
95 Ιχθύων 95 8875 6815 01h 27m 39,81s +05° 21′ 11,2″ 7,01 2,75 232 G0V
65 Ιχθύων i 65 4758 3885 00h 49m 53,20s +27° 42′ 37,0″ 7,1 F5III
HD 8574 8574 6643 01h 25m 12,52s +28° 34′ 00,1″ 7,11 3,89 144 F8
77 Ιχθύων B 77 6480 5144 01h 05m 51,42s +04° 54′ 35,0″ 7,26 4,04 144 F6V
100 Ιχθύων 100 9656 7364 01h 34m 51,61s +12° 33′ 31,2″ 7,28 2,68 272 A3V
HD 217786 217786 113834 23h 03m 08s −00° 25′ 47″ 7,80 179 F8V
HD 4313 4313 3574 00h 45m 40,36s +07° 50′ 42,1″ 7,82 2,23 429 G5
HD 12484 12484 9519 02h 02m 27,0s +02° 48′ 57″ 8,17 167 F8
HD 5891 5891 4715 01h 00m 33s +20° 17′ 33″ 8,25 819 G5
HD 1502 1502 1547 00h 19m 17s +14° 03′ 17″ 8,52 519 K0
HD 218566 218566 114322 23h 09m 11s −02° 15′ 39″ 8,63 98 K3V
HD 4203 4203 3502 00h 44m 41,20s +20° 26′ 56,1″ 8,68 250 G5
HD 3167 3167 2736 00h 34m 57,5s +04° 22′ 53″ 8,94 149 G
HD 224690 224690 2 00h 00m 01,0s −19° 29′ 55,8″ 9,23 157 K3V
WASP-76 01h 46m 32,0s +02° 42′ 02″ 9,5 391 F7
WASP-118 01h 18m 12,0s +02° 42′ 10″ 11,02 815 F6
WASP-32 00h 15m 51s +01° 12′ 02″ 11,3 G
WASP-28 23h 34m 27,88s −01° 34′ 48,1″ 12,0 4,4 1090 F8-G0
Αστέρας του βαν Μάανεν 3829 00h 49m 09,90s +05° 23′ 19,0″ 12,36 14,14 14 DG...
HAT-P-51 01h 24m 16,0s +32° 48′ 39″ 13,44 1533
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Γκουλντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού