Κατάλογος αστέρων της Καμηλοπαρδάλεως

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων της Καμηλοπαρδάλεως παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό της Καμηλοπαρδάλεως κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Βήτα Καμηλοπαρδάλεως β 10 31910 23522 05h 03m 25,10s +60° 26′ 32,2″ 4,03 −3,40 997 G0Ib
CS Καμηλοπαρδάλεως B CS 21291 16228 03h 29m 04,13s +59° 56′ 25,2″ 4,21 −6,39 4289 B9Ia
Άλφα Καμηλοπαρδάλεως α 9 30614 22783 04h 54m 03,01s +66° 20′ 33,6″ 4,26 −7,38 6936 O9,5Ia SB:
BE Καμηλοπαρδάλεως BE 23475 17884 03h 49m 31,29s +65° 31′ 33,6″ 4,39 −2,97 964 M1III
7 Καμηλοπαρδάλεως 7 31278 23040 04h 57m 17,22s +53° 45′ 07,5″ 4,43 −0,88 376 A1V
CE Καμηλοπαρδάλεως C CE 21389 16281 03h 29m 54,75s +58° 52′ 43,5″ 4,55 −4,85 2470 A0Ia SB:
M Καμηλοπαρδάλεως M 49878 33694 07h 00m 03,85s +76° 58′ 38,8″ 4,55 0,76 187 K4III
Γάμμα Καμηλοπαρδάλεως γ 23401 17959 03h 50m 21,48s +71° 19′ 56,5″ 4,59 −0,47 335 A2IVn
BK Καμηλοπαρδάλεως A BK 20336 15520 03h 19m 59,26s +65° 39′ 08,4″ 4,74 −2,21 801 B2,5Vne
L Καμηλοπαρδάλεως L 42818 29997 06h 18m 50,78s +69° 19′ 12,1″ 4,76 1,10 176 A0Vn
PLX 772 23089 17587 03h 46m 02,33s +63° 20′ 42,2″ 4,78 −2,17 799 A3V...
VZ Καμηλοπαρδάλεως VZ 55966 36547 07h 31m 04,48s +82° 24′ 41,6″ 4,92 −0,89 473 M4IIIa
H Καμηλοπαρδάλεως H 24479 18505 03h 57m 25,44s +63° 04′ 20,1″ 4,95 −0,13 338 B9,5V
HD 24480 24480 18488 03h 57m 08,29s +61° 06′ 32,1″ 4,99 −3,78 1852 K3I-II
25291 19018 04h 04m 27,16s +59° 09′ 19,8″ 5,00 −3,63 1734 F0II
BD Καμηλοπαρδάλεως BD 22649 17296 03h 42m 09,35s +63° 13′ 00,3″ 5,06 −0,95 520 S5,3 SB:
3 Καμηλοπαρδάλεως 3 29317 21727 04h 39m 54,69s +53° 04′ 46,5″ 5,07 −0,84 495 K0III SB
K Καμηλοπαρδάλεως K 33564 25110 05h 22m 33,78s +79° 13′ 50,7″ 5,08 3,47 68 F6V
D Καμηλοπαρδάλεως D 21447 16292 03h 30m 00,23s +55° 27′ 06,6″ 5,09 1,25 191 A1V
43 Καμηλοπαρδάλεως 43 49340 33104 06h 53m 42,24s +68° 53′ 17,9″ 5,11 −2,32 1000 B7III
CQ Καμηλοπαρδάλεως CQ 20797 15890 03h 24m 40,56s +64° 35′ 09,6″ 5,13 −2,79 1249 M0II
42 Καμηλοπαρδάλεως 42 48879 32864 06h 50m 57,09s +67° 34′ 18,9″ 5,14 −1,98 867 B4IV
N Καμηλοπαρδάλεως N 106112 59504 12h 12m 11,91s +77° 36′ 58,3″ 5,14 2,50 110 A5m
26764 19949 04h 16m 43,11s +53° 36′ 42,5″ 5,20 0,03 353 A2Vn
31 Καμηλοπαρδάλεως 31 TU 39220 27971 05h 54m 57,83s +59° 53′ 18,3″ 5,20 −0,27 405 A2V
11 Καμηλοπαρδάλεως 11 BV 32343 23734 05h 06m 08,46s +58° 58′ 20,6″ 5,22 −1,35 671 B2,5Ve
16 Καμηλοπαρδάλεως 16 34787 25197 05h 23m 27,83s +57° 32′ 40,3″ 5,24 0,15 340 A0Vn
NSV 4864 90089 51502 10h 31m 05,02s +82° 33′ 30,7″ 5,25 3,59 70 F2V
27022 20266 04h 20m 40,36s +65° 08′ 25,6″ 5,26 0,22 333 G5III
4 Καμηλοπαρδάλεως 4 30121 22287 04h 48m 00,22s +56° 45′ 27,1″ 5,29 1,81 162 A3m
37 Καμηλοπαρδάλεως 37 41597 29246 06h 09m 58,99s +58° 56′ 08,3″ 5,35 0,20 349 G8III
2 Καμηλοπαρδάλεως 2 29316 21730 04h 39m 58,03s +53° 28′ 23,7″ 5,36 0,71 277 A8V
36 Καμηλοπαρδάλεως 36 41927 29490 06h 12m 51,05s +65° 43′ 06,6″ 5,36 −1,11 642 K2II-III
40 Καμηλοπαρδάλεως 40 42633 29730 06h 15m 40,51s +59° 59′ 56,5″ 5,37 −0,55 498 K3III
64307 39117 08h 00m 11,76s +73° 55′ 04,8″ 5,37 −1,29 700 K3III
Σ 1694 112028 62572 12h 49m 13,80s +83° 24′ 46,3″ 5,38 0,54 303 A1IIIsh
64486 39538 08h 04m 47,19s +79° 28′ 47,1″ 5,39 0,36 330 A0p...
23277 17854 03h 49m 13,70s +70° 52′ 16,3″ 5,40 0,40 325 A2m
NSV 1558 27245 20376 04h 21m 47,58s +60° 44′ 09,2″ 5,40 −0,18 427 M0III
17 Καμηλοπαρδάλεως 17 35583 25769 05h 30m 10,21s +63° 04′ 02,0″ 5,43 −1,85 931 M1III
BN Καμηλοπαρδάλεως BN 32650 24254 05h 12m 22,45s +73° 56′ 48,3″ 5,44 0,14 374 B9p Si
46588 32439 06h 46m 14,47s +79° 33′ 58,6″ 5,44 4,18 58 F8V
HD 30442 30442 22626 04h 52m 05,17s +63° 30′ 20,3″ 5,47 −0,46 499 M2III
5 Καμηλοπαρδάλεως 5 30958 22854 04h 55m 03,14s +55° 15′ 32,9″ 5,52 −1,02 661 B9,5V
89571 51384 10h 29m 42,21s +84° 15′ 07,6″ 5,52 2,47 133 F0IV
68375 40793 08h 19m 32,21s +75° 45′ 24,7″ 5,55 0,79 292 G8III
37289 26882 05h 42m 26,45s +65° 41′ 51,7″ 5,62 0,96 279 K5III
58425 36528 07h 30m 52,70s +68° 27′ 56,6″ 5,63 −0,08 453 K2III
34255 24914 05h 20m 22,61s +62° 39′ 13,4″ 5,64 −3,27 1976 K4Iab:
26670 19968 04h 16m 53,55s +61° 51′ 00,1″ 5,69 0,20 409 B5Vn
50885 33827 07h 01m 21,40s +70° 48′ 30,0″ 5,69 −0,04 457 K4III
26755 19983 04h 17m 08,07s +57° 51′ 37,7″ 5,72 1,18 263 K1III
22764 17342 03h 42m 42,73s +59° 58′ 09,8″ 5,74 −3,41 2203 K4Ib
117566 65595 13h 26m 57,22s +78° 38′ 37,7″ 5,74 0,98 292 G2,5IIIb
31134 22936 04h 56m 07,08s +52° 52′ 11,0″ 5,75 −0,08 478 A2Vs
45866 31940 06h 40m 28,84s +77° 59′ 44,9″ 5,75 −0,50 579 K5III
DL Καμηλοπαρδάλεως 1 DL 28446 21148 04h 32m 01,84s +53° 54′ 39,0″ 5,78 B0III SB
HD 104985 104985 58952 12h 05m 14,74s +76° 54′ 21,4″ 5,78 0,74 333 G9III
23005 17585 03h 46m 00,82s +67° 12′ 06,8″ 5,79 2,07 181 F0IV
24141 18217 03h 53m 43,19s +57° 58′ 31,3″ 5,80 2,21 170 A5m
33541 24732 05h 18m 13,25s +73° 16′ 05,3″ 5,81 0,60 359 A0V
23523 17891 03h 49m 36,62s +63° 17′ 49,6″ 5,82 1,57 231 A5Vn
25274 19129 04h 06m 03,17s +68° 40′ 47,9″ 5,88 −0,53 623 K2III
46509 31946 06h 40m 32,24s +71° 44′ 55,5″ 5,88 −0,66 663 K0III
27322 20380 04h 21m 51,82s +56° 30′ 22,7″ 5,91 1,02 310 A3V
28780 21452 04h 36m 24,23s +64° 15′ 41,8″ 5,91 0,24 443 A1V
112014 62561 12h 49m 06,79s +83° 25′ 04,1″ 5,92 1,75 222 A0V
120565 66878 13h 42m 22,94s +82° 45′ 09,0″ 5,92 0,68 364 G9III
26 Καμηλοπαρδάλεως 26 38091 27249 05h 46m 30,37s +56° 06′ 56,6″ 5,93 2,07 193 A4Vn
51 Καμηλοπαρδάλεως 51 62066 37949 07h 46m 40,04s +65° 27′ 20,3″ 5,93 0,89 332 K2III:
28204 21247 04h 33m 30,62s +72° 31′ 43,8″ 5,94 0,65 373 A8m
29678 22361 04h 48m 50,26s +75° 56′ 29,6″ 5,96 2,66 149 A9IV
21819 16599 03h 33m 39,10s +54° 58′ 29,5″ 5,98 1,82 222 A3V
32356 23766 05h 06m 29,66s +61° 10′ 11,8″ 6,00 −0,19 563 K5II
105943 59384 12h 11m 00,09s +81° 42′ 35,4″ 6,00 −1,64 1101 K5III:
53 Καμηλοπαρδάλεως 53 AX 65339 39261 08h 01m 42,49s +60° 19′ 27,9″ 6,02 1,05 321 A2p...
31662 23380 05h 01m 36,02s +61° 04′ 42,4″ 6,03 3,19 120 F4V
44472 30794 06h 28m 14,49s +70° 32′ 07,0″ 6,03 −0,12 553 A4V
26076 19730 04h 13m 44,81s +72° 07′ 34,4″ 6,05 0,80 365 K1III
31312 23442 05h 02m 19,79s +74° 16′ 09,4″ 6,05 −0,37 628 K5III
24 Καμηλοπαρδάλεως 24 37601 26942 05h 43m 01,66s +56° 34′ 53,2″ 6,05 2,11 200 K0III
26553 19823 04h 15m 01,80s +57° 27′ 37,3″ 6,06 −1,96 1309 A4III
12 Καμηλοπαρδάλεως 12 BM 32357 23743 05h 06m 12,14s +59° 01′ 17,1″ 6,08 −0,33 625 K0III
23383 17707 03h 47m 32,12s +55° 55′ 19,4″ 6,09 0,48 431 B9Vnn
8 Καμηλοπαρδάλεως 8 31579 23216 04h 59m 46,34s +53° 09′ 19,7″ 6,09 −0,77 767 K4III
65448 39340 08h 02m 30,82s +63° 05′ 25,2″ 6,09 0,07 522 G1III
31590 23617 05h 04m 39,65s +74° 04′ 01,2″ 6,10 0,02 537 A1V
99945 56253 11h 31m 51,08s +81° 07′ 37,8″ 6,12 2,24 195 A2m
15 Καμηλοπαρδάλεως 15 DV 34233 24836 05h 19m 27,85s +58° 07′ 02,7″ 6,13 −1,02 879 B5V
21427 16303 03h 30m 10,93s +59° 21′ 57,8″ 6,14 1,07 337 A2V
25425 19177 04h 06m 38,81s +65° 31′ 15,1″ 6,14 0,41 457 A3m
30 Καμηλοπαρδάλεως 30 38831 27731 05h 52m 17,26s +58° 57′ 50,9″ 6,14 0,02 545 A0Vs
33618 24479 05h 15m 11,38s +59° 24′ 20,6″ 6,15 1,28 307 K2III-IV
19 Καμηλοπαρδάλεως 19 36570 26408 05h 37m 15,07s +64° 09′ 17,5″ 6,15 0,86 372 A0V
72582 42484 08h 39m 42,64s +73° 37′ 47,7″ 6,16 0,97 355 G7III
33266 24313 05h 13m 02,83s +61° 51′ 00,1″ 6,17 0,34 477 A2III
23 Καμηλοπαρδάλεως 23 37638 27046 05h 44m 08,46s +61° 28′ 35,5″ 6,17 1,23 318 G5III:
27402 20456 04h 22m 57,91s +59° 36′ 58,6″ 6,18 0,86 378 A4V
38284 27472 05h 49m 04,68s +62° 48′ 29,5″ 6,18 0,67 412 A4V
36384 26638 05h 39m 43,72s +75° 02′ 37,7″ 6,19 −0,06 579 M0III
31675 23484 05h 02m 50,34s +66° 49′ 25,6″ 6,20 3,97 91 F6V:
31563 23582 05h 04m 12,77s +73° 45′ 50,2″ 6,21 −1,84 1331 K0
FR Καμηλοπαρδάλεως FR 104216 58545 12h 00m 18,84s +80° 51′ 11,8″ 6,21 −0,79 819 M2III
38645 27795 05h 52m 55,49s +68° 28′ 17,9″ 6,22 0,70 415 G9III
39429 28205 05h 57m 34,95s +66° 05′ 46,1″ 6,24 0,66 427 K0
25948 19400 04h 09m 22,16s +54° 49′ 44,7″ 6,25 2,87 155 F5V
115337 64437 13h 12m 25,46s +80° 28′ 16,6″ 6,25 −0,37 686 K0Ib
36496 26410 05h 37m 16,05s +66° 41′ 48,2″ 6,26 1,76 259 A8Vn
45947 31703 06h 37m 55,24s +73° 41′ 44,3″ 6,26 3,51 116 F2
104904 58874 12h 04m 28,53s +85° 35′ 12,9″ 6,27 1,86 249 F6V
27855 20772 04h 27m 00,86s +57° 35′ 07,2″ 6,28 −0,54 755 A0III
40055 28831 06h 05m 09,32s +75° 35′ 09,4″ 6,28 −0,44 720 K5
67934 41208 08h 24m 33,11s +82° 25′ 51,0″ 6,28 −0,31 679 A2Vn
KZ Καμηλοπαρδάλεως KZ 22316 16974 03h 38m 19,70s +56° 55′ 58,1″ 6,29 0,13 557 B9p
25877 19412 04h 09m 27,58s +59° 54′ 29,1″ 6,29 −1,30 1072 G8II
55075 36019 07h 25m 21,97s +81° 15′ 27,1″ 6,30 −0,73 832 A0III
76990 45421 09h 15m 21,24s +84° 10′ 51,6″ 6,30 1,53 294 F2III
23662 18067 03h 51m 41,75s +68° 30′ 27,1″ 6,31 −0,70 821 B9IVp
24164 18438 03h 56m 30,33s +71° 49′ 17,9″ 6,31 2,42 196 A5m
25602 19172 04h 06m 36,58s +54° 00′ 32,0″ 6,31 1,36 319 K0III-IV
71973 42249 08h 36m 48,78s +74° 43′ 25,4″ 6,31 1,69 273 A2m
86321 49688 10h 08m 34,40s +83° 55′ 06,1″ 6,31 −0,85 883 K0
30144 22300 04h 48m 06,94s +55° 36′ 10,2″ 6,32 2,78 166 F0
40827 28829 06h 05m 08,23s +59° 23′ 36,0″ 6,32 0,52 471 K1III-IV
26101 19673 04h 12m 51,88s +68° 30′ 04,1″ 6,33 0,96 387 K0
111112 62170 12h 44m 25,90s +80° 37′ 16,1″ 6,33 0,57 462 A5m
30085 22508 04h 50m 36,39s +70° 56′ 29,7″ 6,36 −0,13 647 A0IV
32781 24440 05h 14m 35,54s +76° 28′ 22,0″ 6,36 0,81 421 A0V
54070 34956 07h 13m 57,99s +71° 48′ 59,5″ 6,36 0,94 396 K0
47 Καμηλοπαρδάλεως 47 56820 35735 07h 22m 17,19s +59° 54′ 07,1″ 6,36 2,13 229 A8m
21794 16602 03h 33m 41,23s +57° 52′ 07,1″ 6,37 2,09 234 F7V
32715 24017 05h 09m 44,53s +64° 55′ 11,8″ 6,37 3,38 129 F3V:
77246 45097 09h 11m 12,73s +80° 49′ 44,2″ 6,37 1,93 252 F2
34200 24955 05h 20m 40,69s +66° 44′ 48,5″ 6,39 1,04 384 G5
30752 22720 04h 53m 09,80s +52° 50′ 28,3″ 6,40 0,37 523 A2V
69054 41011 08h 22m 09,50s +74° 49′ 12,9″ 6,40 0,63 466 K0III...
20104 15309 03h 17m 31,54s +65° 39′ 30,1″ 6,41 0,10 596 A3V
40956 28951 06h 06m 39,20s +63° 27′ 13,7″ 6,42 0,90 414 K0
79517 45764 09h 19m 55,78s +74° 01′ 00,3″ 6,42 1,14 370 G8III
21903 16712 03h 35m 01,04s +60° 02′ 29,0″ 6,43 2,69 183 F5V
HD 32518 32518 24003 05h 09m 36,62s +69° 38′ 22,4″ 6,44 1,09 383 K1III
18 Καμηλοπαρδάλεως 18 36066 25973 05h 32m 33,68s +57° 13′ 17,8″ 6,44 3,23 143 F8V
21769 16587 03h 33m 32,19s +58° 45′ 55,3″ 6,45 −0,40 763 A4III
65299 40559 08h 16m 53,96s +84° 03′ 27,7″ 6,45 0,24 568 A3IV
23594 17858 03h 49m 19,73s +57° 07′ 06,0″ 6,46 0,40 531 A0Vn
29329 22152 04h 46m 00,39s +76° 36′ 40,9″ 6,46 3,92 105 F7V
118686 66251 13h 34m 42,81s +76° 32′ 48,1″ 6,46 −1,03 1025 K5III:
57742 36211 07h 27m 25,84s +66° 19′ 53,9″ 6,47 −0,72 893 B9III
34450 25322 05h 24m 59,43s +73° 42′ 25,9″ 6,48 −1,45 1254 M0
41782 29348 06h 11m 13,63s +60° 27′ 12,7″ 6,48 −1,47 1268 M0
21203 16177 03h 28m 23,56s +60° 15′ 20,6″ 6,49 −0,61 858 B9V
25225 19222 04h 07m 10,72s +74° 00′ 01,9″ 6,49 1,00 409 K0
14 Καμηλοπαρδάλεως 14 33296 24348 05h 13m 31,29s +62° 41′ 28,1″ 6,49 1,91 268 A7Vn
38058 27346 05h 47m 32,26s +63° 35′ 55,7″ 6,49 0,64 482 G5
52030 34238 07h 05m 51,62s +70° 43′ 55,0″ 6,49 −0,58 847 K0III
40568 28656 06h 03m 04,31s +57° 01′ 06,3″ 6,50 0,31 565 G5
49 Καμηλοπαρδάλεως 49 BC 62140 37934 07h 46m 27,46s +62° 49′ 50,4″ 6,50 1,95 265 F0p SrEu
29 Καμηλοπαρδάλεως 29 38618 27592 05h 50m 33,89s +56° 55′ 08,2″ 6,53 0,88 441 A4IV-V
6 Καμηλοπαρδάλεως 6 31189 22994 04h 56m 49,48s +55° 49′ 26,8″ 6,63 0,39 874 K5
HD 24064 24064 18451 03h 56m 36,0s +74° 04′ 48″ 6,75 -0,36 862 K0
28 Καμηλοπαρδάλεως 28 38129 27283 05h 46m 54,60s +56° 55′ 26,4″ 6,79 0,39 622 A7V
22 Καμηλοπαρδάλεως 22 37070 26587 05h 39m 05,39s +56° 21′ 37,3″ 7,03 3,14 196 F5
HD 35759 35759 25883 05h 31m 33,0s +64° 16′ 58″ 7,74 3,44 236 G0
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού