Κατάλογος αστέρων του Κηφέως

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων του Κηφέως παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό του Κηφέως κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Άλφα Κηφέως α 5 203280 105199 21h 18m 34,58s +62° 35′ 07,6″ 2,45 1,58 49 A7IV-V
Γάμμα Κηφέως γ 35 222404 116727 23h 39m 20,98s +77° 37′ 55,1″ 3,21 2,51 45 K1IV
Βήτα Κηφέως β 8 205021 106032 21h 28m 39,58s +70° 33′ 38,5″ 3,23 −3,08 595 B2IIIv SB
Ζ Κηφέως ζ 21 210745 109492 22h 10m 51,26s +58° 12′ 04,5″ 3,39 −3,35 726 K1Ibv SB
Ήτα Κηφέως η 3 198149 102422 20h 45m 17,27s +61° 50′ 12,5″ 3,41 2,63 47 K0IV
Γιώτα Κηφέως ι 32 216228 112724 22h 49m 40,91s +66° 12′ 02,6″ 3,50 0,76 115 K0III
Δέλτα Κηφέως A δ 27 213306 110991 22h 29m 10,25s +58° 24′ 54,7″ 4,07 −3,47 887 F5Iab + B7-8
Έψιλον Κηφέως ε 23 211336 109857 22h 15m 01,68s +57° 02′ 36,5″ 4,18 2,13 84 F0IV
Θήτα Κηφέως θ 2 195725 101093 20h 29m 34,83s +62° 59′ 38,9″ 4,21 1,11 136 A7III
Μι Κηφέως μ 206936 107259 21h 43m 30,45s +58° 46′ 48,2″ 4,23 −6,81 5258 M2Ia
2 Μικρής Άρκτου (2) 5848 5372 01h 08m 44,16s +86° 15′ 25,6″ 4,24 −0,67 313 K2II-III
Νι Κηφέως ν 10 207260 107418 21h 45m 26,93s +61° 07′ 14,9″ 4,25 −6,72 5094 A2Ia
Κάππα Κηφέως κ 1 192907 99255 20h 08m 53,32s +77° 42′ 40,9″ 4,38 −0,63 327 B9III
Πι Κηφέως π 33 218658 114222 23h 07m 53,84s +75° 23′ 15,3″ 4,41 0,27 220 G2III
Ξι Κηφέως A ξ 17 209790 108917 22h 03m 47,45s +64° 37′ 40,7″ 4,45 96 Am
HR 7955 198084 102431 20h 45m 21,20s +57° 34′ 49,1″ 4,52 2,35 88 F8IV-V
11 Κηφέως 11 206952 107119 21h 41m 55,08s +71° 18′ 40,3″ 4,55 0,89 176 K0III
HD 217382 217382 113116 22h 54m 24,38s +84° 20′ 46,0″ 4,70 −0,69 390 K4III
Όμικρον Κηφέως ο 34 219916 115088 23h 18m 37,41s +68° 06′ 41,1″ 4,75 0,70 211 K0III
9 Κηφέως 9 V337 206165 106801 21h 37m 55,23s +62° 04′ 55,0″ 4,76 −5,95 4528 B2Ib
HD 216446 216446 112519 22h 47m 28,95s +83° 09′ 13,4″ 4,77 −0,22 324 K3III
24 Κηφέως 24 210807 109400 22h 09m 48,37s +72° 20′ 28,3″ 4,79 −0,53 377 G8III
16 Κηφέως 16 209369 108535 21h 59m 15,10s +73° 10′ 49,0″ 5,04 2,17 122 F5V
OV Κηφέως OV 51802 37391 07h 40m 31,09s +87° 01′ 12,6″ 5,05 −0,88 499 M2III
Λάμδα Κηφέως λ 22 210839 109556 22h 11m 30,58s +59° 24′ 52,3″ 5,05 −3,47 1646 O6If(n)
HD 223274 223274 117371 23h 47m 54,75s +67° 48′ 24,5″ 5,05 0,25 297 A1Vn
19 Κηφέως 19 209975 109017 22h 05m 08,79s +62° 16′ 47,4″ 5,07 −6,04 5433 O9,5Ib
31 Κηφέως 31 214470 111532 22h 35m 45,78s +73° 38′ 35,3″ 5,08 1,32 184 F3III-IV
HD 30338 30338 23265 05h 00m 20,72s +81° 11′ 38,5″ 5,09 −0,03 345 K3III
HD 25007 25007 19461 04h 10m 02,79s +80° 41′ 55,2″ 5,10 −0,03 345 G8III+...
VV Κηφέως VV 208816 108317 21h 56m 39,14s +63° 37′ 32,0″ 5,11 −6,93 8359 M2 + B0
78 Δράκωντος (78) 207130 107230 21h 43m 04,13s +72° 19′ 12,7″ 5,18 0,78 247 K0III
6 Κηφέως 6 V382 203467 105268 21h 19m 22,21s +64° 52′ 18,6″ 5,19 −2,41 1079 B3IVe
30 Κηφέως 30 214734 111797 22h 38m 39,05s +63° 35′ 04,3″ 5,19 0,23 320 A3IV
HD 210855 210855 109572 22h 11m 48,52s +56° 50′ 20,6″ 5,24 2,40 121 F8V
HD 218029 218029 113864 23h 03m 32,85s +67° 12′ 33,1″ 5,25 −0,11 384 K3III
18 Κηφέως 18 MO 209772 108924 22h 03m 52,93s +63° 07′ 11,2″ 5,26 −0,43 448 M5III
20 Κηφέως 20 209960 109005 22h 05m 00,48s +62° 47′ 07,9″ 5,27 0,32 318 K4III
HD 212710 212710 109693 22h 13m 10,17s +86° 06′ 28,3″ 5,27 0,80 256 B9,5Vn
HD 210939 210939 109592 22h 12m 02,01s +60° 45′ 32,7″ 5,37 0,08 373 K1III
HD 26836 26836 20776 04h 27m 02,89s +80° 49′ 27,2″ 5,42 −1,87 937 G6III:
7 Κηφέως 7 204770 105972 21h 27m 46,16s +66° 48′ 32,9″ 5,42 −1,45 771 B7V
HD 19978 19978 15547 03h 20m 19,58s +77° 44′ 05,6″ 5,44 0,90 264 A6V
Ρο 2 Κηφέως ρ2 29 213798 111056 22h 29m 52,97s +78° 49′ 27,6″ 5,45 1,14 237 A3V
HD 26659 26659 20982 04h 30m 00,60s +83° 20′ 24,5″ 5,47 0,63 304 G8III
HD 213022 213022 110725 22h 26m 00,78s +70° 46′ 15,2″ 5,47 −0,54 520 K2III
HD 18438 18438 14417 03h 06m 07,95s +79° 25′ 06,6″ 5,49 −1,15 695 M1III
V408 Κηφέως V408 26356 20860 04h 28m 13,30s +83° 48′ 27,9″ 5,51 −1,10 685 B5V
V381 Κηφέως V381 203338 105259 21h 19m 15,69s +58° 37′ 24,6″ 5,51 −4,74 3663 M1Ibep
HD 210884 210884 109474 22h 10m 38,90s +70° 07′ 57,1″ 5,52 2,95 107 F2V
26 Κηφέως 26 213087 110817 22h 27m 05,31s +65° 07′ 56,2″ 5,52 −3,93 2527 B0,5Ib
HD 205139 205139 106227 21h 30m 59,29s +60° 27′ 34,0″ 5,53 −3,80 2397 B1II
12 Κηφέως 12 207528 107586 21h 47m 25,31s +60° 41′ 33,7″ 5,53 −0,25 467 M1III
HD 200205 200205 103598 20h 59m 25,33s +59° 26′ 18,8″ 5,54 −0,73 586 K4III
14 Κηφέως 14 LZ 209481 108772 22h 02m 04,58s +58° 00′ 01,3″ 5,55 −5,22 4657 O9V
V388 Κηφέως V388 219586 114831 23h 15m 37,71s +70° 53′ 17,1″ 5,56 0,36 356 F0IV
HD 221525 221525 115746 23h 26m 59,92s +87° 18′ 26,8″ 5,56 0,69 307 A7IV
HD 4853 4853 4283 00h 54m 52,76s +83° 42′ 26,9″ 5,59 1,21 245 A4V
4 Κηφέως 4 197950 102253 20h 43m 10,98s +66° 39′ 26,5″ 5,59 2,44 139 A8V
HD 6798 6798 5626 01h 12m 16,51s +79° 40′ 26,3″ 5,60 0,99 272 A3V
HD 220974 220974 115770 23h 27m 16,42s +70° 21′ 35,3″ 5,60 1,59 206 A6IV
HD 216380 216380 112864 22h 51m 22,51s +61° 41′ 47,9″ 5,61 1,39 227 G2IV+...
HD 20084 20084 16489 03h 32m 19,72s +84° 54′ 40,9″ 5,62 0,43 355 G3IIp...
HD 202214 202214 104642 21h 11m 48,24s +59° 59′ 11,8″ 5,64 −6,58 9056 B0V
HD 225216 225216 379 00h 04m 41,84s +67° 09′ 59,0″ 5,68 0,74 317 K1III
HD 208095 208095 107930 21h 52m 01,02s +55° 47′ 48,3″ 5,70 −0,77 643 B6IV-V
HD 214035 214035 111242 22h 32m 16,27s +76° 13′ 35,3″ 5,70 −1,07 736 A2V
HD 206267 206267 106886 21h 38m 57,62s +57° 29′ 20,6″ 5,74 −2,04 1173 O6V((f))+O9V
13 Κηφέως 13 208501 108165 21h 54m 53,16s +56° 36′ 40,4″ 5,74 −3,71 2527 B8Ibvar
25 Κηφέως 25 211833 110103 22h 18m 12,59s +62° 48′ 15,7″ 5,75 −0,88 689 K3III
HD 211029 211029 109620 22h 12m 22,45s +63° 17′ 27,9″ 5,76 −1,36 865 M3III
HR 774 16458 13055 02h 47m 47,63s +81° 26′ 55,2″ 5,80 −0,12 498 G8p...
HD 214710 214710 111660 22h 37m 12,86s +75° 22′ 18,5″ 5,80 −0,61 623 M1III
HD 192781 192781 99663 20h 13m 27,57s +60° 38′ 25,6″ 5,81 −0,49 594 K5III
HD 200614 200614 103810 21h 02m 09,00s +56° 40′ 10,6″ 5,83 −0,92 729 B8III
Ρο 1 Κηφέως ρ1 28 213403 110787 22h 26m 42,45s +78° 47′ 09,4″ 5,83 1,85 204 A2m
HD 22701 22701 19454 04h 10m 00,22s +86° 37′ 34,9″ 5,84 2,78 133 F5IV
HD 208682 208682 108226 21h 55m 30,99s +65° 19′ 14,9″ 5,84 −2,00 1203 B2,5Ve
HD 221861 221861 116380 23h 34m 59,03s +71° 38′ 31,4″ 5,86 −3,86 2860 K0Ib
HD 201636 201636 104171 21h 06m 23,39s +71° 25′ 55,5″ 5,88 2,42 160 F3IV
HD 211554 211554 109972 22h 16m 26,51s +57° 13′ 12,8″ 5,88 −0,86 728 G8III
HD 217157 217157 112833 22h 51m 02,94s +85° 22′ 24,5″ 5,89 0,16 457 K5
HD 219485 219485 114745 23h 14m 37,02s +74° 13′ 52,5″ 5,89 0,16 455 A0V
V414 Κηφέως V414 197939 102358 20h 44m 22,04s +56° 29′ 18,3″ 5,91 −1,45 964 M3III
77 Δράκωντος (77) 201908 104105 21h 05m 29,21s +78° 07′ 34,8″ 5,91 0,40 412 B8Vn
HD 18778 18778 14844 03h 11m 42,85s +81° 28′ 14,6″ 5,92 1,96 202 A7III-IV
HD 203399 203399 104968 21h 15m 42,39s +77° 00′ 44,1″ 5,92 −1,12 836 K5III
HD 207198 207198 107374 21h 44m 53,28s +62° 27′ 38,1″ 5,94 −3,01 2012 O9II
HD 222386 222386 116714 23h 39m 10,16s +75° 17′ 34,3″ 5,95 1,42 263 A3V
HD 223128 223128 117265 23h 46m 36,73s +66° 46′ 56,1″ 5,95 −2,68 1734 B2IV
HD 209112 209112 108505 21h 58m 53,51s +62° 41′ 52,6″ 5,96 −2,02 1283 M3III
HD 205072 205072 105727 21h 24m 49,40s +80° 31′ 29,5″ 5,97 0,78 355 G6III:
HD 222387 222387 116728 23h 39m 21,17s +74° 00′ 09,4″ 5,98 0,43 419 G8III
HD 200039 200039 103219 20h 54m 44,28s +75° 55′ 31,7″ 5,99 0,37 434 G5III
HD 202987 202987 105080 21h 17m 14,23s +55° 47′ 52,7″ 6,00 −2,28 1475 K3III
HD 431 431 760 00h 09m 19,83s +79° 42′ 52,7″ 6,01 0,67 381 A7IV
HD 213973 213973 111314 22h 33m 02,70s +69° 54′ 48,1″ 6,01 1,60 249 A9III
HD 216595 216595 112998 22h 53m 03,77s +60° 06′ 03,7″ 6,01 −1,99 1299 K2V:
HD 197373 197373 102011 20h 40m 17,88s +60° 30′ 17,3″ 6,02 3,41 108 F6IV
HD 12005 12005 9568 02h 02m 57,04s +77° 54′ 58,6″ 6,04 −1,55 1076 K0
HD 212495 212495 110498 22h 23m 00,50s +62° 25′ 09,6″ 6,04 −0,66 712 A1V
HD 12467 12467 10054 02h 09m 25,44s +81° 17′ 45,3″ 6,05 1,87 223 A1V
HD 8065 8065 6522 01h 23m 46,82s +78° 43′ 33,8″ 6,07 −8,93 32600 A0Iab
HD 216102 216102 112635 22h 48m 44,24s +62° 56′ 18,7″ 6,07 −0,39 639 K0
HD 206842 206842 107197 21h 42m 45,37s +59° 16′ 15,0″ 6,10 −3,26 2433 K1III
HD 203574 203574 105370 21h 20m 33,50s +60° 45′ 23,2″ 6,11 0,51 429 G5III
V426 Κηφέως V426 204599 105949 21h 27m 25,30s +59° 45′ 00,4″ 6,11 −1,28 982 M3II-III...
HD 211300 211300 109659 22h 12m 52,72s +73° 18′ 25,7″ 6,11 −1,05 881 A3V+...
HD 203501 203501 104756 21h 13m 21,60s +81° 13′ 51,5″ 6,12 0,14 512 A3IV
HD 211242 211242 109746 22h 13m 49,71s +63° 09′ 44,5″ 6,13 −1,23 967 B8Vn
HD 204754 204754 106052 21h 28m 52,72s +55° 25′ 07,2″ 6,14 −1,13 929 B8III
HD 36905 36905 28532 06h 01m 20,17s +85° 10′ 55,6″ 6,17 −1,89 1336 M0III
HD 197734 197734 102216 20h 42m 39,69s +60° 36′ 04,9″ 6,17 −0,56 724 A2IV
HD 208606 208606 108209 21h 55m 20,60s +61° 32′ 30,5″ 6,17 −6,05 9056 G8Ib...
HD 207780 207780 107723 21h 49m 19,01s +61° 16′ 22,1″ 6,18 −0,96 872 M1II-III
HD 212454 212454 110497 22h 23m 00,17s +57° 17′ 04,6″ 6,18 −0,90 851 B8III-IV
HD 216172 216172 112670 22h 49m 00,68s +68° 34′ 12,2″ 6,19 2,21 204 F5
HD 6319 6319 5928 01h 16m 12,60s +87° 08′ 44,0″ 6,20 1,20 326 K2III:
HD 218560 218560 114227 23h 07m 57,20s +64° 13′ 21,2″ 6,21 −1,36 1065 K0
HD 199661 199661 103346 20h 56m 17,01s +56° 53′ 15,0″ 6,23 −0,71 795 B2,5IV
HD 6473 6473 5412 01h 09m 12,29s +80° 00′ 42,0″ 6,24 0,46 468 K0
HD 218537 218537 114212 23h 07m 47,74s +63° 38′ 00,5″ 6,25 −1,62 1221 B3V
HD 214019 214019 111325 22h 33m 16,76s +70° 22′ 25,3″ 6,26 0,82 400 A0V
HD 7238 7238 5947 01h 16m 31,04s +79° 54′ 35,5″ 6,27 1,98 236 F5Vs
HD 210905 210905 109585 22h 11m 56,74s +59° 05′ 03,8″ 6,29 1,16 345 K0III
HD 213232 213242 110919 22h 28m 19,48s +64° 05′ 06,8″ 6,30 0,99 377 K0
V398 Κηφέως V398 225136 302 00h 03m 51,63s +66° 42′ 43,9″ 6,31 −1,09 985 M4
Δέλτα Κηφέως C δ 27 213307 110988 22h 29m 09,23s +58° 24′ 14,7″ 6,30 887 B7IV
HD 209258 209258 108420 21h 57m 51,07s +74° 59′ 48,3″ 6,32 −1,35 1113 K5
V379 Κηφέως V379 197770 102258 20h 43m 13,69s +57° 06′ 50,4″ 6,32 −5,10 6269 B2III
HD 215907 215907 112508 22h 47m 23,23s +58° 28′ 58,8″ 6,33 −1,01 956 B9,5IV
Ξι Κηφέως B ξ 17 209791 22h 03m 46,22s +64° 37′ 41,5″ 6,34 96 F8V
HD 210220 210220 109190 22h 07m 09,65s +58° 50′ 26,8″ 6,34 0,16 560 G6III
HD 1141 1141 1296 00h 16m 13,88s +76° 57′ 02,7″ 6,35 −0,04 617 B9Vn
HD 219841 219841 114984 23h 17m 18,86s +75° 17′ 56,5″ 6,35 −0,07 628 A2Vs
80 Δράκωντος (80) 210873 109434 22h 10m 15,32s +72° 06′ 40,7″ 6,36 0,38 511 B9MNp...
HR 9038 223778 117712 23h 52m 24,52s +75° 32′ 40,2″ 6,36 6,19 35 K3V
HD 208132 208132 107893 21h 51m 37,25s +65° 45′ 09,9″ 6,37 1,86 260 Am+...
HD 3440 3440 3132 00h 39m 47,75s +82° 29′ 36,9″ 6,38 3,83 105 F6V:
HD 202582 202582 104788 21h 13m 42,46s +64° 24′ 15,1″ 6,38 3,30 135 G2IV+...
V444 Κηφέως V444 210071 109124 22h 06m 13,55s +56° 20′ 36,2″ 6,38 0,14 576 A0III
HD 25904 25904 20039 04h 17m 51,85s +80° 32′ 08,7″ 6,39 −0,92 945 K0
HD 208947 208947 108364 21h 57m 11,09s +66° 09′ 22,2″ 6,41 −2,06 1614 B2V
V421 Κηφέως V421 203025 105091 21h 17m 18,79s +58° 36′ 41,4″ 6,42 −3,03 2527 B2III
V422 Κηφέως V422 203265 105193 21h 18m 32,43s +61° 11′ 03,8″ 6,43 −2,03 1606 M3
V438 Κηφέως V438 209111 108133 21h 54m 26,54s +80° 18′ 30,9″ 6,43 −0,59 825 M3
RW Κηφέως RW 212466 110504 22h 23m 07,02s +55° 57′ 47,6″ 6,44 −3,18 2739 G8Ia
HD 12918 12918 10623 02h 16m 45,27s +83° 33′ 41,5″ 6,45 0,86 428 K0
HD 198781 198781 102771 20h 49m 17,39s +64° 02′ 32,2″ 6,45 −3,03 2567 B0,5V
HD 207636 207636 107555 21h 47m 00,87s +70° 09′ 03,4″ 6,45 0,55 492 A0V
HD 215588 215588 112324 22h 45m 03,70s +58° 08′ 50,6″ 6,45 3,68 117 F5
HD 12927 12927 10309 02h 12m 49,98s +79° 41′ 29,3″ 6,46 0,96 410 A3
HD 212136 212136 110314 22h 20m 38,77s +58° 24′ 35,5″ 6,46 0,15 597 G8III
HD 217348 217348 113498 22h 59m 09,00s +59° 48′ 52,8″ 6,46 −1,29 1156 B9III
V431 Κηφέως V431 205938 106604 21h 35m 25,91s +68° 13′ 09,3″ 6,47 0,08 617 Ap Si
HD 207826 207826 107710 21h 49m 08,12s +66° 47′ 31,9″ 6,49 1,57 314 F3IV
HD 224890 224890 128 00h 01m 39,30s +73° 36′ 42,8″ 6,50 2,41 214 Am...
HD 32196 32196 25911 05h 31m 48,00s +85° 56′ 19,4″ 6,50 1,51 324 A5m
HD 198236 198236 102370 20h 44m 33,08s +69° 45′ 06,8″ 6,50 0,89 431 G8III
V Κηφέως V 224309 118027 23h 56m 27,56s +83° 11′ 28,0″ 6,57 1,75 301 A3V
V419 Κηφέως V419 202380 104719 21h 12m 47,25s +60° 05′ 52,8″ 6,62 5200 M2Ib
79 Δράκωντος (79) 208509 107995 21h 52m 46,94s +73° 42′ 08,2″ 6,65 2,21 276 A2V
15 Κηφέως 15 209744 108925 22h 03m 53,86s +59° 48′ 52,5″ 6,69 −1,43 1370 B1V
AH Κηφέως AH 216014 112562 22h 47m 52,94s +65° 03′ 43,8″ 6,88 3330 B0,5V+...
U Κηφέως U 5679 4843 01h 02m 18,34s +81° 52′ 32,1″ 6,90 0,32 674 G8III
HD 12648 12648 10800 02h 19m 00,0s +85° 44′ 10″ 6,98 517 G5
EM Κηφέως EM 208392 108073 21h 53m 48,10s +62° 36′ 51,9″ 7,03 1610 B1Vn
SS Κηφέως SS 22689 17881 03h 49m 30,01s +80° 19′ 20,9″ 7,16 847 M5III
DQ Κηφέως DQ 199908 103471 20h 57m 48,61s +55° 29′ 15,6″ 7,26 579 F1IV
HD 204521 204521 105766 21h 25m 16,80s +70° 28′ 39,1″ 7,29 86 G0V_Fe-08
HD 207538 207538 107598 21h 47m 39,79s +59° 12′ 01,3″ 7,30 O9,7IV
T Κηφέως T 202012 104451 21h 09m 32,00s +68° 29′ 25,0″ 7,33 612 M6-9e
V380 Κηφέως V380 200775 103763 21h 01m 36,92s +68° 09′ 47,8″ 7,36 1720 B2Ve
VW Κηφέως VW 197433 101750 20h 37m 21,54s +75° 36′ 01,5″ 7,38 90 G8V+K0V
S Κηφέως S 206362 106583 21h 25m 12,83s +78° 37′ 28,2″ 7,40 1330 C7,4e
NY Κηφέως NY 217312 113461 22h 58m 39,80s +63° 04′ 37,7″ 7,44 B0IV
V368 Κηφέως V368 220140 115147 23h 19m 26,63s +79° 00′ 12,7″ 7,54 63 G9V
W Κηφέως W 214369 111592 22h 36m 27,56s +58° 25′ 33,9″ 7,59 K0Iapev...
EI Κηφέως EI 205234 106024 21h 28m 28,21s +76° 24′ 12,6″ 7,61 657 F3V+F1m
CW Κηφέως CW 218066 113907 23h 04m 02,22s +63° 23′ 48,8″ 7,67 2080 B0,5V+B1V
IR Κηφέως IR 208960 108426 21h 57m 51,93s +61° 01′ 07,9″ 7,86 2200 G0
EK Κηφέως EK 206821 107083 21h 41m 21,50s +69° 41′ 34,1″ 7,89 528 A0V
HD 204827 204827 106059 21h 28m 57,76s +58° 44′ 23,2″ 7,94 O9V+B0,5III
XZ Κηφέως XZ 111257 22h 32m 25,08s +67° 09′ 02,5″ 8,51 1730 O9,5V
ZZ Κηφέως ZZ 215661 112317 22h 45m 02,61s +68° 07′ 58,4″ 8,60 430 B7v+...
DH Κηφέως DH 215835 112470 22h 46m 54,11s +58° 05′ 03,5″ 8,61 5000 O5,5V+O6V
CQ Κηφέως CQ 214419 111633 22h 36m 53,95s +56° 54′ 21,0″ 8,80 WN6+O9II-Ib
WX Κηφέως WX 213631 111166 22h 31m 15,79s +63° 31′ 23,6″ 9,00 1520 A5V+A2V
HD 211853 GP 211853 100154 22h 18m 45,61s +56° 07′ 33,9″ 9,00 1450 WN6o+O6I
XX Κηφέως XX 222217 116648 23h 38m 20,29s +64° 20′ 02,7″ 9,18 799 A7V
RZ Κηφέως RZ 111839 22h 39m 13,18s +64° 51′ 30,6″ 9,19 A0-F2
IL Κηφέως IL 113017 22h 53m 15,60s +62° 08′ 45,0″ 9,31 2790 B3IVe+A3
EG Κηφέως EG 194089 20h 15m 56,83s +76° 48′ 35,7″ 9,49 A7V
Κρούγκερ 60 A 239960 110893 22h 27m 59,47s +57° 41′ 45,2″ 9,59 11,58 13,1 M2,0V
HIP 109384 109384 22h 08m 32,0s +71° 18′ 52″ 9,63 183 G5
CR Κηφέως CR 240059 112430 22h 46m 24,77s +59° 26′ 31,9″ 9,64 1760 G0
PQ Κηφέως PQ 21h 44m 28,78s +73° 38′ 04,9″ 9,82 C6-,3e
HD 219460 V458 219460 114791 23h 15m 12,39s +60° 27′ 01,8″ 9,89 WN5+B1III
4U 2206+54 23h 07m 56,24s +54° 31′ 06,4″ 9,90 O9,5Vep
SV Κηφέως SV 22h 21m 33,20s +73° 40′ 27,1″ 10,35 A2IVe
V354 Κηφέως V354 22h 33m 35s +58° 53′ 45″ 10,90 9000 M2,5 Iab
Κρούγκερ 60 DO 239960 22h 27m 59,57s +57° 41′ 45,3″ 10,30 13,1 M4,0V
CP Κηφέως CP 108427 21h 57m 52,69s +56° 09′ 50,1″ 10,58 1360 F5Ib
AK Κηφέως AK 110964 22h 28m 50,09s +58° 12′ 39,4″ 10,86 713 F8
EE Κηφέως EE 23h 09m 22,76s +55° 45′ 24,2″ 10,9 B5:nev
BH Κηφέως BH 22h 01m 42,87s +69° 44′ 36,5″ 11,01 F5IIIe
GW Κηφέως GW 01h 45m 58,58s +80° 04′ 55,3″ 11,21 G3
WZ Κηφέως WZ 23h 22m 24,22s +72° 54′ 56,7″ 11,23 F5
BO Κηφέως BO 22h 16m 54,06s +70° 03′ 45,0″ 11,55 F5Ve
WR 152 211564 22h 16m 24,04s +55° 37′ 36,7″ 11,61 WN3
DI Κηφέως DI 113269 22h 56m 11,53s +58° 40′ 01,8″ 11,95 797 G8IVe
CX Κηφέως CX 22h 09m 33,44s +57° 44′ 30,5″ 12,12 WN4+O5V
Κηφεύς X-4 V490 21h 39m 30,68s +56° 59′ 10,5″ B1,5Ve
V350 Κηφέως V350 20h 43m 00,01s +66° 11′ 28,0″ 16,20 M2,.. WN4+O5V
PV Κηφέως PV 20h 45m 53,94s +67° 57′ 38,7″ 17,46 A5
IV Κηφέως IV 22h 04m 36,92s +53° 30′ 23,7″
Κυφεύς A HW 2 22h 56m 17,9s +62° 01′ 49″ B0,5
S140 IRS 1 22h 19m 18,28s +63° 18′ 45,8″
IRAS 21391+5802 21h 40m 42,36s +58° 16′ 09,7″
NGC 7538 IRS 1 23h 13m 45,32s +61° 28′ 11,7″ O
NGC 7538 IRS 9 23h 14m 01,63s +61° 27′ 20,2″
OH 104,9+2,4 22h 19m 27,48s +59° 51′ 21,7″
PSR B2224+65 22h 25m 52,36s +65° 35′ 33,8″
PSR J2229+6114 22h 29m 04,97s +61° 14′ 12,9″
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού