Κατάλογος αστέρων του Αετού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων του Αετού παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Αετό κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Γκουλντ

G

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Αλτάιρ α 53 86 187642 97649 19h 50m 46,68s +08° 52′ 02,6″ 0,76 2,20 17 A7IV-V
Γάμμα Αετού γ 50 186791 97278 19h 46m 15,57s +10° 36′ 47,8″ 2,72 −3,03 460 K3II
Ζήτα Αετού ζ 17 177724 93747 19h 05m 24,61s +13° 51′ 49,4″ 2,99 0,96 83 A0Vn
Θήτα Αετού θ 65 117 191692 99473 20h 11m 18,26s −00° 49′ 17,3″ 3,24 −1,48 287 B9,5III
Δέλτα Αετού δ 30 46 182640 95501 19h 25m 29,75s +03° 06′ 52,5″ 3,36 2,43 50 F0IV
Λάμδα Αετού λ 16 19 177756 93805 19h 06m 14,95s −04° 52′ 56,4″ 3,43 0,51 125 B9Vn
Βήτα Αετού β 60 98 188512 98036 19h 55m 18,77s +06° 24′ 28,6″ 3,71 3,03 45 G8IVvar
Ήτα Αετού η 55 89 187929 97804 19h 52m 28,36s +01° 00′ 20,4″ 3,87 −3,91 1173 F6Ib-G4Ib
Έψιλον Αετού ε 13 176411 93244 18h 59m 37,39s +15° 04′ 06,5″ 4,02 0,65 154 K2III
12 Αετού i 12 9 176678 93429 19h 01m 40,84s −05° 44′ 20,5″ 4,02 0,73 149 K1IIIvar
71 Αετού l 71 146 196574 101847 20h 38m 20,27s −01° 06′ 18,3″ 4,31 −1,04 384 G8III SB
Γιώτα Αετού ι 41 64 184930 96468 19h 36m 43,28s −01° 17′ 11,6″ 4,36 −0,51 307 B5III
Μι Αετού μ 38 58 184406 96229 19h 34m 05,23s +07° 22′ 45,5″ 4,45 1,80 111 K3III
Νι Αετού ν 32 47 182835 95585 19h 26m 31,09s +00° 20′ 18,9″ 4,64 −8,12 11643 F2Ib
Ξι Αετού ξ 59 94 188310 97938 19h 54m 14,882s +08° 27′ 41,23″ 4,722 0,74 204 G9IIIb
69 Αετού 69 141 195135 101101 20h 29m 38,96s −02° 53′ 07,7″ 4,91 1,07 191 K2III
70 Αετού 70 144 196321 101692 20h 36m 43,63s −02° 32′ 59,7″ 4,91 −4,24 2203 K5II
Κάππα Αετού κ 39 63 184915 96483 19h 36m 53,45s −07° 01′ 38,9″ 4,93 −3,32 1455 B0,5III
26 Αετού f 26 38 181391 95066 19h 20m 32,84s −05° 24′ 57,1″ 4,98 1,61 154 G8III-IV...
4 Αετού 4 2 173370 91975 18h 44m 49,93s +02° 03′ 36,3″ 5,02 −0,78 472 B9V
36 Αετού e 36 54 183630 95937 19h 30m 39,82s −02° 47′ 19,9″ 5,03 −0,91 502 M1IIIvar
18 Αετού 18 Y 178125 93867 19h 06m 58,60s +11° 04′ 16,7″ 5,07 −0,89 507 B8III
23 Αετού 23 35 180972 94885 19h 18m 32,49s +01° 05′ 06,3″ 5,10 −0,24 381 K2II-IIIvar
37 Αετού 37 59 184492 96327 19h 35m 07,25s −10° 33′ 37,6″ 5,12 −0,55 444 G8III
Όμικρον Αετού ο 54 187691 97675 19h 51m 01,50s +10° 24′ 57,8″ 5,12 3,68 63 F8V
21 Αετού 21 29 V1288 179761 94477 19h 13m 42,70s +02° 17′ 37,4″ 5,14 −1,33 640 B8II-IIIp(Hg:)
31 Αετού b 31 182572 95447 19h 24m 57,77s +11° 56′ 34,3″ 5,17 4,27 49 G8IVvar
Σίγμα Αετού σ 44 68 185507 96665 19h 39m 11,64s +05° 23′ 52,0″ 5,18 −1,42 682 B3V + B3V
19 Αετού 19 24 178596 94068 19h 08m 59,92s +06° 04′ 24,2″ 5,23 2,03 142 F0III-IV
11 Αετού 11 176303 93203 18h 59m 05,73s +13° 37′ 21,2″ 5,27 1,88 155 F8V
Ωμέγα 1 Αετού ω1 25 180868 94834 19h 17m 49,00s +11° 35′ 43,4″ 5,28 −0,28 422 F0IV
Χι Αετού Α χ 47 186203 96957 19h 42m 34,01s +11° 49′ 35,8″ 5,28 −1,53 751 F3V:+...
Φι Αετού φ 61 188728 98103 19h 56m 14,23s +11° 25′ 25,4″ 5,28 1,28 206 A1IV
132 G. Αετού 132 194013 100541 20h 23m 10,71s +05° 20′ 35,1″ 5,30 0,91 246 G8III-IV
FF Αετού FF 176155 93124 18h 58m 14,75s +17° 21′ 39,4″ 5,33 −4,07 2470 F5Ia-F8Ia
20 Αετού 20 28 179406 94385 19h 12m 40,70s −07° 56′ 22,2″ 5,35 −2,51 1216 B3V
51 Αετού 51 82 187532 97650 19h 50m 46,80s −10° 45′ 48,9″ 5,38 3,27 86 F0V
14 Αετού g 14 11 176984 93526 19h 02m 54,49s −03° 41′ 56,4″ 5,40 −0,53 499 A1V
15 Αετού h 15 15 177463 93717 19h 04m 57,66s −04° 01′ 52,9″ 5,40 0,41 325 K1III
66 Αετού 66 123 192107 99631 20h 13m 13,87s −01° 00′ 33,4″ 5,44 −1,74 888 K5III
42 Αετού 42 65 185124 96556 19h 37m 47,26s −04° 38′ 51,0″ 5,45 2,92 105 F3IV
27 Αετού d 27 40 181440 95073 19h 20m 35,68s −00° 53′ 31,8″ 5,46 −0,51 509 B9III
Ταυ Αετού τ 63 107 190327 98823 20h 04m 08,31s +07° 16′ 40,6″ 5,51 −0,53 527 K0III
28 Αετού A 28 V1208 181333 94982 19h 19m 39,35s +12° 22′ 28,7″ 5,53 0,39 347 F0III
183492 95822 19h 29m 22,12s +14° 35′ 45,9″ 5,57 0,85 286 K0III
62 Όφεως (62) 69 175515 92872 18h 55m 27,44s +06° 36′ 55,8″ 5,58 0,81 293 G9III
HD 180262 180262 94624 19h 15m 20,09s +15° 05′ 01,2″ 5,58 −0,79 613 G8II-III
22 Αετού 22 32 180482 94727 19h 16m 31,02s +04° 50′ 05,4″ 5,59 −0,53 546 A3IV
58 Αετού 58 95 188350 97980 19h 54m 44,77s +00° 16′ 25,2″ 5,60 0,48 345 A0III
V1291 Αετού 90 V1291 188041 97871 19h 53m 18,72s −03° 06′ 52,2″ 5,63 0,99 277 A5p(Sr-Cr-Eu)
45 Αετού 45 70 185762 96807 19h 40m 43,31s −00° 37′ 16,7″ 5,64 0,93 285 A3IV
HD 180555 180555 94720 19h 16m 26,78s +14° 32′ 40,6″ 5,65 0,36 372 B9,5V
62 Αετού 62 106 190299 98844 20h 04m 23,15s −00° 42′ 32,5″ 5,67 −0,59 582 K4III
Πι Αετού B π 52 187260 19h 48m 42,10s +11° 48′ 55,0″ 5,70
57 Αετού A 57 93 188293 97966 19h 54m 37,65s −08° 13′ 38,0″ 5,70 0,64 335 B7Vn
14 Τοξότη (14) 190229 98754 20h 03m 30,01s +16° 01′ 52,6″ 5,73 −0,72 637 B9MNp...
Πι Αετού π 52 187259 97473 19h 48m 42,05s +11° 48′ 57,3″ 5,75 −0,46 570 F2V:+...
182900 95572 19h 26m 24,13s +13° 01′ 25,2″ 5,76 2,03 182 F6III
56 Αετού 56 92 188154 97928 19h 54m 08,27s −08° 34′ 27,0″ 5,76 0,35 394 K5III
35 Αετού c 35 51 V1431 183324 95793 19h 29m 00,99s +01° 57′ 01,9″ 5,79 1,94 192 A0V
42 G. Αετού 42 181907 95222 19h 22m 21,51s −00° 15′ 08,2″ 5,81 0,58 363 G8III:
13 G. Αετού 13 177178 93580 19h 03m 32,24s +01° 49′ 08,2″ 5,82 2,11 180 A4V
49 G. Αετού 49 183227 95732 19h 28m 20,80s +02° 55′ 48,2″ 5,84 −1,65 1025 B6III
100 G. Αετού 100 189340 98416 19h 59m 47,49s −09° 57′ 26,2″ 5,87 3,92 80 F8V
5 Αετού 5 3 173654 92117 18h 46m 28,58s −00° 57′ 41,9″ 5,89 1,40 258 A2m
Ύψιλον Αετού υ 49 78 186689 97229 19h 45m 39,92s +07° 36′ 47,4″ 5,89 2,22 176 A3IV
103 G. Αετού 103 189695 98526 20h 00m 58,97s +08° 33′ 28,0″ 5,90 −1,30 898 K5III
10 Αετού 10 V1286 176232 93179 18h 58m 46,92s +13° 54′ 24,4″ 5,91 1,55 242 A4p(Eu-Cr-Sr)
64 Αετού 64 113 191067 99171 20h 08m 01,75s −00° 40′ 40,9″ 5,97 2,57 156 K1IV
HD 185018 185018 96481 19h 36m 52,45s +11° 16′ 23,5″ 5,98 −1,74 1140 G0Ib
QS Αετού QS 185936 96840 19h 41m 05,53s +13° 48′ 56,5″ 5,98 −2,54 1646 B5V
80 G. Αετού 80 187195 97499 19h 49m 02,19s −10° 52′ 14,6″ 6,00 1,29 285 K5III
Ωμέγα 2 Αετού ω2 29 181383 95002 19h 19m 53,04s +11° 32′ 05,7″ 6,03 1,37 278 A2V
131 G. Αετού 131 193329 100232 20h 19m 43,24s −01° 04′ 42,9″ 6,05 0,58 405 K0
8 Αετού 8 5 V1729 174589 92524 18h 51m 22,16s −03° 19′ 04,1″ 6,08 1,44 276 F2III
HD 183589 53 183589 95898 19h 30m 10,53s +02° 54′ 14,7″ 6,08 −2,46 1663 K5Ib
V923 Αετού 55 V923 183656 95929 19h 30m 33,11s +03° 26′ 39,8″ 6,09 −1,26 962 B5,5IIIpe-B8V
R Αετού 22 R 177940 93820 19h 06m 22,25s +08° 13′ 48,0″ 6,09 −2,04 1400 M6,5-9e
137 G. Αετού 137 194454 100758 20h 25m 42,53s −02° 48′ 01,0″ 6,10 −0,60 713 K1III:
V500 Αετού V500 19h 52m 27,98s +08° 28′ 41,6″ 6,1 pec(NOVA) – e+cont
85 G. Αετού 85 187660 97687 19h 51m 11,10s −02° 27′ 39,2″ 6,12 −0,09 570 K5III
68 Αετού 68 139 194939 100977 20h 28m 24,89s −03° 21′ 27,9″ 6,12 −0,04 557 B9V
HD 188385 96 188385 97970 19h 54m 40,18s +07° 08′ 25,3″ 6,14 1,60 263 A2V
HD 194244 135 194244 100664 20h 24m 37,49s +01° 04′ 06,2″ 6,14 −0,92 840 B9V
HD 187923 187923 97767 19h 52m 03,64s +11° 37′ 44,9″ 6,16 3,95 90 G0V
101 G. Αετού 101 189322 98385 19h 59m 22,63s +01° 22′ 39,1″ 6,17 −0,69 769 G8III
34 G. Αετού 34 180782 94833 19h 17m 48,18s +02° 01′ 54,5″ 6,19 1,56 275 A1Vn
6 G. Αετού 6 175640 92963 18h 56m 22,66s −01° 47′ 59,3″ 6,20 0,17 525 B9III
145 G. Αετού 145 196426 101746 20h 37m 18,38s +00° 05′ 49,2″ 6,21 −0,26 643 B8IIIp
7 G. Αετού 7 176095 93138 18h 58m 23,71s +06° 14′ 24,7″ 6,22 2,45 185 F5IV
4 G. Αετού 4 174240 92386 18h 49m 37,18s +00° 50′ 10,4″ 6,24 0,01 575 A1V
12 G. Αετού 12 176981 93488 19h 02m 21,56s +08° 22′ 24,7″ 6,25 −0,83 849 K2III
52 G. Αετού 52 183387 95812 19h 29m 18,02s +00° 14′ 46,0″ 6,25 −0,08 603 K2
Ψι Αετού ψ 48 186547 97139 19h 44m 34,19s +13° 18′ 10,1″ 6,25 −0,72 809 B9III-IV
88 G. Αετού 88 187753 97697 19h 51m 17,73s +09° 37′ 47,8″ 6,25 0,92 380 A1m
HD 191984 120 191984 99585 20h 12m 35,12s +00° 52′ 01,6″ 6,25 −0,08 603 A0
37 G. Αετού 37 181122 94916 19h 18m 52,75s +09° 37′ 05,4″ 6,31 0,31 517 G9III
43 G. Αετού 43 182038 95281 19h 23m 04,44s −07° 24′ 02,0″ 6,31 0,41 493 K0
HD 183144 183144 95664 19h 27m 33,90s +14° 16′ 57,0″ 6,31 −0,73 834 B4III
71 G. Αετού 71 185966 96917 19h 42m 02,90s −09° 11′ 36,4″ 6,31 1,26 334 K2
60 G. Αετού 60 184573 96356 19h 35m 29,79s −07° 27′ 36,7″ 6,32 1,13 355 K0
46 Αετού 46 186122 96931 19h 42m 12,81s +12° 11′ 35,8″ 6,33 −0,39 720 B9III
25 G. Αετού 25 178744 94149 19h 09m 51,59s −00° 25′ 41,2″ 6,34 −0,80 874 B5Vn
44 G. Αετού 44 182101 95253 19h 22m 48,35s +09° 54′ 46,4″ 6,34 3,58 116 F6V
191263 99234 20h 08m 38,28s +10° 43′ 33,1″ 6,34 −2,42 1842 B3IV
V450 Αετού V450 184313 96204 19h 33m 46,03s +05° 27′ 56,8″ 6,35 −0,75 858 M5III-M8III
67 G. Αετού 67 185423 96630 19h 38m 48,99s +03° 22′ 53,5″ 6,36 B3III
HD 174569 174569 92475 18h 50m 45,55s +10° 58′ 35,0″ 6,37 −2,41 1863 K5III+...
U Αετού 50 U 183344 95820 19h 29m 21,36s −07° 02′ 38,6″ 6,37 −2,07 1590 F5-G1I-II
61 G. Αετού 61 184663 96351 19h 35m 25,13s +02° 54′ 48,5″ 6,37 3,25 137 F6IV
184944 96428 19h 36m 15,68s +14° 23′ 28,2″ 6,37 1,19 354 K0II-III
V1472 Αετού V1472 190658 98954 20h 05m 26,53s +15° 30′ 01,3″ 6,37 −0,44 749 M2 comp
V1401 Αετού (64) 108 V1401 190390 98910 20h 05m 05,42s −11° 35′ 57,8″ 6,38 −1,58 1273 F1III
24 Αετού 24 36 181053 94913 19h 18m 50,93s +00° 20′ 20,4″ 6,40 0,52 488 K0II-III:..
136 G. Αετού 136 194263 100672 20h 24m 41,75s +01° 22′ 07,0″ 6,41 −0,71 865 K5
75 G. Αετού 75 186535 97144 19h 44m 41,27s +08° 43′ 35,7″ 6,43 1,00 398 K0
HD 191104 114 191104 99158 20h 07m 50,34s +09° 23′ 59,1″ 6,43 3,25 141 F3V
187203 97454 19h 48m 30,51s +10° 41′ 38,8″ 6,44 −2,22 1762 F8Ib-II
HD 192699 128 192699 99894 20h 16m 06,03s +04° 34′ 51,3″ 6,44 2,30 220 G8IV
HD 179791 30 179791 94478 19h 13m 44,02s +05° 30′ 56,3″ 6,47 0,15 598 A3V
77 G. Αετού 77 186660 97244 19h 45m 52,23s −02° 53′ 00,4″ 6,47 −1,14 1087 B3III
87 G. Αετού 87 187734 97709 19h 51m 26,84s +04° 05′ 19,1″ 6,47 K0,..
110 G. Αετού 110 190664 99024 20h 06m 12,19s −04° 04′ 41,2″ 6,47 1,37 341 K0
122 G. Αετού 122 192086 99624 20h 13m 04,43s −00° 19′ 50,9″ 6,47 −1,94 1567 K5
142 G. Αετού 142 195617 101339 20h 32m 20,40s +02° 07′ 58,1″ 6,47 −1,23 1132 K2
V1339 Αετού 84 V1339 187567 97607 19h 50m 17,48s +07° 54′ 08,7″ 6,49 −1,90 1552 B2,5IVe
57 Αετού B 57 188294 97967 19h 54m 38,06s −08° 14′ 13,1″ 6,49 1,27 361 B8V
HD 188405 97 188405 98038 19h 55m 19,49s −06° 44′ 04,7″ 6,49 1,83 279 F2V
V1691 Αετού 45 V1691 182475 95453 19h 25m 01,51s −04° 53′ 04,4″ 6,50 1,48 329 A9V
V Αετού V 177336 93666 19h 04m 24,15s −05° 41′ 05,4″ 6,78 −1,36 1207 C5,4 – C6,4(N6)
TT Αετού TT 178359 93990 19h 08m 13,75s +01° 17′ 55,2″ 7,10 −4,84 7951 F6-G5
HD 186641 186641 97233 19h 45m 41,0s -00° 41′ 48″ 7,34 2,2 347 K0
V604 Αετού V604 19h 02m 6,33s -04° 26′ 43,2″ 7,6 pec(NOVA) – e+cont
HD 183263 183263 95740 19h 28m 24,57s +08° 21′ 29,0″ 7,86 4,25 172 G2IV
HD 179079 179079 94256 19h 11m 09,83s −02° 38′ 18,2″ 7,96 3,94 208 G5IV
V1703 Αετού V1703 192263 99711 20h 13m 59,85s −00° 52′ 00,8″ 8,10 6,61 65 K2V
Γκλιέζ 726 173818 92200 18h 47m 27s -03° 38′ 23″ 8,70 8,17 46,07 K5V
V1494 Αετού V1494 19h 23m 5,38s +04° 57′ 20,1″ 8,8 pec(NOVA) – e+cont
WASP-74 20h 18m 10,0s -01° 04′ 33″ 9,7 4,31 391 F9
HAT-P-41 19h 49m 17,0s +04° 40′ 21″ 11,09 3,63 1014
V603 Αετού V603 174107 92316 18h 48m 54,64s +00° 35′ 02,9″ 11,64 4,76 776 pec(NOVA) – e+cont
WASP-80 20h 12m 40,0s -02° 08′ 44″ 11,88 7,99 196
Χι Αετού B χ 47 186204 19h 42m 37,90s +11° 50′ 31,0″ 12,30 5,35 800 G0:+A3V
COROT-2 19h 27m 07s +01° 23′ 02″ 12,57 5,29 930 G7V
COROT-3 19h 28m 13,27s +00° 07′ 18,6″ 13,3 4,16 2200 F3V
COROT-8 19h 26m 21,24s +01° 25′ 35,2″ 14,80 6,89 ~1250 K1V
COROT-10 19h 24m 15,30s +00° 44′ 46,0″ 15,22 7,53 ~1130 K1V
VB 10 19h 16m 57,62s +05° 09′ 02,2″ 17,30 18,47 19 M8V
V606 Αετού V606 19h 20m 24,3s -00° 08′ 7,0″ 700 pec(NOVA) – e+cont
W50 (νεφέλωμα) 19h 11m 49s -04° 59′ 12,0″ 16000
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Γκουλντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού