Κατάλογος αστέρων των Διδύμων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων των Διδύμων παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό των Διδύμων κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Πολυδεύκης β 78 62509 37826 07h 45m 19,36s +28° 01′ 34,7″ 1,16 1,09 34 K0III
Κάστορας Α α 66 60179A 36850 07h 34m 36,00s +31° 53′ 19,1″ 1,90 1,05 52 A2Vm
Γάμμα Διδύμων γ 24 47105 31681 06h 37m 42,70s +16° 23′ 57,9″ 1,93 −0,60 105 A0IV
Μι Διδύμων μ 13 44478 30343 06h 22m 57,59s +22° 30′ 49,9″ 2,87 −1,39 232 M3,0III
Κάστορας Β α 66 60178 07h 34m 36,00s +31° 53′ 19,0″ 2,88
Έψιλον Διδύμων ε 27 48329 32246 06h 43m 55,93s +25° 07′ 52,2″ 3,06 −4,15 903 G8Ib
Ήτα Διδύμων η 7 42995 29655 06h 14m 52,70s +22° 30′ 24,6″ 3,31 −1,84 349 M3III
Ξι Διδύμων ξ 31 48737 32362 06h 45m 17,43s +12° 53′ 45,8″ 3,35 2,13 57 F5IV
Δέλτα Διδύμων δ 55 56986 35550 07h 20m 07,39s +21° 58′ 56,4″ 3,50 2,22 59 F0IV...
Κάππα Διδύμων κ 77 62345 37740 07h 44m 26,87s +24° 23′ 53,3″ 3,57 0,35 143 G8III
Λάμδα Διδύμων λ 54 56537 35350 07h 18m 05,61s +16° 32′ 25,7″ 3,58 1,27 94 A3V...
Θήτα Διδύμων θ 34 50019 33018 06h 52m 47,34s +33° 57′ 40,9″ 3,60 −0,30 197 A3III
Γιώτα Διδύμων ι 60 58207 36046 07h 25m 43,68s +27° 47′ 53,8″ 3,78 0,85 126 G9III+...
Ζήτα Διδύμων ζ 43 52973 34088 07h 04m 06,54s +20° 34′ 13,1″ 4,01 −3,76 1168 G1Ib
Ύψιλον Διδύμων υ 69 60522 36962 07h 35m 55,37s +26° 53′ 45,6″ 4,06 −0,28 240 K5III
Νι Διδύμων A ν 18 45542 30883 06h 28m 57,79s +20° 12′ 43,8″ 4,13 −1,81 502 B6III
1 Διδύμων 1 41116 28734 06h 04m 07,22s +23° 15′ 49,1″ 4,16 0,84 151 G7III
Ρο Διδύμων ρ 62 58946 36366 07h 29m 06,61s +31° 47′ 02,7″ 4,16 2,82 60 F0V...
Σίγμα Διδύμων σ 75 62044 37629 07h 43m 18,69s +28° 53′ 02,7″ 4,23 1,36 122 K1III SB
Ταυ Διδύμων τ 46 54719 34693 07h 11m 08,39s +30° 14′ 43,0″ 4,41 −0,42 302 K2III
30 Διδύμων 30 48433 32249 06h 43m 59,29s +13° 13′ 41,3″ 4,49 −0,15 276 K1III
38 Διδύμων e 38 50635 33202 06h 54m 38,59s +13° 10′ 40,9″ 4,71 2,48 91 F0Vp
Όμικρον Διδύμων ο 71 61110 37265 07h 39m 09,96s +34° 35′ 04,7″ 4,89 1,46 158 F3III
81 Διδύμων g 81 62721 37908 07h 46m 07,49s +18° 30′ 36,6″ 4,89 −0,21 341 K5III
Χι Διδύμων χ 66216 39424 08h 03m 31,10s +27° 47′ 39,9″ 4,94 0,45 258 K2III
Φι Διδύμων φ 83 64145 38538 07h 53m 29,84s +26° 45′ 57,1″ 4,97 0,51 254 A3V
65 Διδύμων b 65 59148 36429 07h 29m 48,78s +27° 54′ 58,3″ 5,01 −0,34 383 K2III
57 Διδύμων A 57 57727 35846 07h 23m 28,55s +25° 03′ 02,2″ 5,04 1,67 154 G8III
74 Διδύμων f 74 61338 37300 07h 39m 28,59s +17° 40′ 28,3″ 5,04 −1,02 532 M0III
51 Διδύμων 51 BQ 55383 34909 07h 13m 22,27s +16° 09′ 32,6″ 5,07 −1,59 700 K3V
64 Διδύμων 64 59037 36393 07h 29m 20,46s +28° 07′ 06,3″ 5,07 1,58 163 A4V
56 Διδύμων 56 57423 35699 07h 21m 56,90s +20° 26′ 37,4″ 5,09 −0,50 428 M0III
HD 52960 52960 34033 07h 03m 38,07s +10° 57′ 06,6″ 5,14 −1,65 743 K3III
Πι Διδύμων π 80 62898 38016 07h 47m 30,34s +33° 24′ 56,8″ 5,14 −1,04 562 M0III
26 Διδύμων 26 48097 32104 06h 42m 24,32s +17° 38′ 43,9″ 5,20 2,05 139 A2V
Ωμέγα Διδύμων ω 42 52497 33927 07h 02m 24,78s +24° 12′ 55,6″ 5,20 −3,33 1655 G5II
63 Διδύμων 63 58728 36238 07h 27m 44,39s +21° 26′ 44,0″ 5,20 2,54 111 F5IV-V...
68 Διδύμων 68 60107 36760 07h 33m 36,50s +15° 49′ 36,1″ 5,27 −0,03 375 A1Vn
36 Διδύμων d 36 49908 32921 06h 51m 33,05s +21° 45′ 40,4″ 5,28 −0,77 529 A2V
76 Διδύμων c 76 62285 37704 07h 44m 06,92s +25° 47′ 03,2″ 5,30 −1,01 595 K5III
HD 60318 60318 36896 07h 35m 08,82s +30° 57′ 39,3″ 5,34 0,50 302 K0III
85 Διδύμων 85 64648 38722 07h 55m 39,90s +19° 53′ 02,6″ 5,38 0,29 339 A0Vs
28 Διδύμων 28 48450 32311 06h 44m 45,46s +28° 58′ 15,6″ 5,42 −0,79 570 K4III
HD 59686 59686 36616 07h 31m 48,37s +17° 05′ 10,4″ 5,45 0,62 302 K2III
45 Διδύμων 45 54131 34440 07h 08m 22,04s +15° 55′ 51,3″ 5,47 0,61 305 G8III
HD 53329 53329 34267 07h 06m 11,63s +34° 28′ 26,7″ 5,55 0,69 305 G8IV
NZ Διδύμων NZ 61913 37521 07h 42m 03,22s +14° 12′ 30,7″ 5,55 −1,93 1022 M3S
HD 46374 46374 31277 06h 33m 36,17s +14° 09′ 19,3″ 5,57 1,10 256 K2III:
70 Διδύμων 70 60986 37204 07h 38m 32,84s +35° 02′ 54,5″ 5,58 0,72 306 K0III
35 Διδύμων 35 49738 32814 06h 50m 25,50s +13° 24′ 47,5″ 5,68 −2,64 1502 K3III
HD 49968 49968 32968 06h 52m 00,01s +23° 36′ 06,3″ 5,68 −0,30 513 K5III
IS Διδύμων IS 49380 32740 06h 49m 41,34s +32° 36′ 24,8″ 5,72 0,85 307 K3II
41 Διδύμων 41 52005 33715 07h 00m 15,82s +16° 04′ 44,4″ 5,73 −5,53 5821 K3Ib
37 Διδύμων 37 50692 33277 06h 55m 18,69s +25° 22′ 32,3″ 5,73 4,56 56 G0V
3 Διδύμων 3 PU 42087 29225 06h 09m 43,99s +23° 06′ 48,5″ 5,75 B2,5Ib
47 Διδύμων 47 54801 34722 07h 11m 23,08s +26° 51′ 24,0″ 5,75 0,36 390 A4IV
53 Διδύμων 53 55870 35152 07h 15m 57,18s +27° 53′ 50,7″ 5,75 −1,85 1079 M1III
59 Διδύμων 59 57927 35941 07h 24m 33,44s +27° 38′ 16,1″ 5,77 1,73 209 F0:III:
HD 52556 52556 33914 07h 02m 17,49s +15° 20′ 09,8″ 5,78 −0,70 644 K1III:
HD 61885 61885 37508 07h 41m 51,87s +13° 28′ 49,8″ 5,79 −1,12 786 M2III
5 Διδύμων 5 42398 29379 06h 11m 32,31s +24° 25′ 13,4″ 5,83 −0,99 753 K0III
52 Διδύμων 52 55621 35025 07h 14m 41,94s +24° 53′ 06,7″ 5,84 0,77 337 M1III
48 Διδύμων 48 55052 34819 07h 12m 26,39s +24° 07′ 43,3″ 5,85 0,70 349 F5IV
33 Διδύμων 33 OV 49606 32753 06h 49m 49,85s +16° 12′ 10,5″ 5,85 −1,38 926 B7III
HD 52609 52609 33937 07h 02m 33,29s +16° 40′ 28,1″ 5,86 −2,99 1918 M2III
HD 51000 51000 33421 06h 57m 00,54s +33° 40′ 51,7″ 5,91 0,55 385 G5III
HD 42049 42049 29196 06h 09m 32,44s +22° 11′ 25,0″ 5,93 −5,45 6151 K4III
HD 52711 52711 34017 07h 03m 30,35s +29° 20′ 20,7″ 5,93 4,53 62 G4V
HD 61603 61603 37428 07h 40m 58,52s +23° 01′ 06,8″ 5,93 −2,42 1523 K5
HD 53686 53686 34358 07h 07m 22,41s +34° 00′ 33,7″ 5,94 −0,66 681 K4III
61 Διδύμων 61 58579 36156 07h 26m 56,33s +20° 15′ 27,3″ 5,94 0,47 405 F2Vn
NP Διδύμων NP 52554 33929 07h 02m 25,52s +17° 45′ 19,6″ 5,96 −2,13 1353 M1,5
HD 47575 47575 31876 06h 39m 47,73s +12° 58′ 58,1″ 5,99 1,25 289 A2V
44 Διδύμων 44 53257 34182 07h 05m 18,37s +22° 38′ 14,9″ 6,00 0,17 478 B8Vn
HD 52976 52976 34055 07h 03m 51,60s +12° 35′ 39,3″ 6,01 −1,93 1264 K5
HD 63889 63889 38394 07h 51m 56,80s +19° 19′ 30,6″ 6,03 0,50 415 K1III:
HD 40589 40589 28500 06h 01m 00,45s +27° 34′ 20,5″ 6,04 −4,73 4657 B9Iab
HD 44927 44927 30570 06h 25m 32,94s +23° 19′ 38,0″ 6,05 −0,19 578 A2Vn
HD 61859 61859 37580 07h 42m 43,61s +34° 00′ 00,8″ 6,05 2,36 178 F7V
HD 63589 63589 38319 07h 51m 02,37s +33° 14′ 01,1″ 6,06 2,04 208 A2m
HD 63352 63352 38147 07h 49m 01,81s +13° 22′ 18,8″ 6,07 −0,46 660 K0
8 Διδύμων 8 43261 29789 06h 16m 19,05s +23° 58′ 12,2″ 6,09 0,46 436 G8III
HD 47358 47358 31813 06h 39m 05,29s +22° 01′ 51,4″ 6,09 0,54 419 G9III
HD 61295 61295 37339 07h 39m 54,10s +32° 00′ 35,4″ 6,16 1,53 275 F6II
58 Διδύμων 58 57744 35842 07h 23m 28,15s +22° 56′ 43,6″ 6,17 1,27 312 A1V
HD 45951 45951 31067 06h 31m 10,03s +16° 56′ 19,1″ 6,18 K2III...
HD 61219 61219 37269 07h 39m 12,01s +24° 13′ 21,1″ 6,18 0,56 435 A2V
82 Διδύμων 82 63208 38106 07h 48m 33,65s +23° 08′ 27,5″ 6,18 −1,36 1052 G2III+...
HD 56386 56386 35345 07h 18m 04,09s +30° 57′ 21,3″ 6,19 −0,18 612 A0Vn
39 Διδύμων 39 51530 33595 06h 58m 47,52s +26° 04′ 51,1″ 6,20 2,82 155 F7V
16 Διδύμων 16 45394 30769 06h 27m 56,69s +20° 29′ 46,6″ 6,22 0,13 538 A2Vs
HD 59059 59059 36340 07h 28m 47,26s +15° 06′ 35,5″ 6,23 −0,63 769 B9IV
HD 61630 61630 37404 07h 40m 47,19s +13° 46′ 16,6″ 6,23 −1,28 1035 K0
9 Διδύμων 9 PX 43384 29840 06h 16m 58,71s +23° 44′ 27,3″ 6,24 −2,79 2090 B3Ia
HD 45506 45506 30815 06h 28m 28,11s +16° 14′ 18,6″ 6,24 2,19 210 G5
HD 62141 62141 37636 07h 43m 22,20s +22° 23′ 58,0″ 6,25 1,38 307 K0III
20 Διδύμων 20 46136 31158 06h 32m 18,52s +17° 47′ 03,4″ 6,26 1,08 354 F6V...
HD 51330 51330 33465 06h 57m 25,59s +11° 54′ 27,2″ 6,26 3070 F2Ib-II
HD 47863 47863 32020 06h 41m 21,94s +16° 23′ 51,6″ 6,28 −0,63 786 A1V
HD 53899 53899 34428 07h 08m 13,28s +33° 49′ 56,8″ 6,31 −0,75 840 K1
HD 44234 44234 30218 06h 21m 25,91s +17° 45′ 49,0″ 6,32 0,78 417 G9:III:
HD 44780 44780 30501 06h 24m 43,75s +25° 02′ 55,4″ 6,35 −0,68 832 K2III
HD 49059 49059 32539 06h 47m 23,46s +18° 11′ 36,8″ 6,35 0,74 431 A2V
141 Ταύρου (141) 40724 28561 06h 01m 41,63s +22° 24′ 03,8″ 6,36 0,09 584 B8V
HD 58898 58898 36325 07h 28m 39,89s +27° 33′ 10,4″ 6,36 1,39 321 K2III
HD 61035 61035 37165 07h 38m 14,36s +24° 21′ 37,4″ 6,37 3,01 153 F0
19 Διδύμων 19 46031 31105 06h 31m 37,44s +15° 54′ 12,7″ 6,38 1,33 334 A8V
HD 56176 56176 35253 07h 17m 03,36s +26° 41′ 23,3″ 6,38 1,59 296 G7IV
40 Διδύμων 40 51688 33650 06h 59m 27,94s +25° 54′ 51,1″ 6,40 −1,43 1199 B8III
OT Διδύμων OT 58050 35933 07h 24m 27,65s +15° 31′ 01,9″ 6,41 −3,53 3170 B2Ve
HD 47415 47415 31850 06h 39m 31,47s +24° 35′ 59,8″ 6,43 3,70 115 F8IV
HD 54563 54563 34608 07h 10m 06,79s +21° 14′ 53,3″ 6,43 3,11 150 G9V
HD 47020 47020 31650 06h 37m 27,29s +24° 35′ 27,0″ 6,44 0,33 543 A3V
25 Διδύμων 25 47731 32019 06h 41m 20,90s +28° 11′ 47,9″ 6,45 −1,73 1411 G5Ib
HD 57049 57049 35548 07h 20m 06,84s +15° 08′ 34,7″ 6,45 −1,18 1094 A2Vn
50 Διδύμων 50 55130 34860 07h 12m 49,08s +27° 13′ 30,2″ 6,46 3,24 144 F8V
32 Διδύμων 32 48843 32404 06h 45m 54,20s +12° 41′ 36,8″ 6,47 −1,25 1140 A9III
HD 53744 53744 34367 07h 07m 24,88s +28° 10′ 36,1″ 6,47 0,34 549 B9V
HD 54986 54986 34763 07h 11m 46,84s +16° 58′ 35,1″ 6,50 −1,14 1098 K5
6 Διδύμων 6 BU 42543 29450 06h 12m 19,10s +22° 54′ 30,7″ 6,51 −4,09 4289 M1Ia-ab
79 Διδύμων 79 62510 37811 07h 45m 09,34s +20° 18′ 57,8″ 6,53 0,78 460 A1V
15 Διδύμων A 15 45352 30757 06h 27m 46,58s +20° 47′ 22,6″ 6,54 0,31 575 K0
W Διδύμων W 46595 31404 06h 34m 57,45s +15° 19′ 49,7″ 6,54 F5-G1
TV Διδύμων TV 42475 29416 06h 11m 51,41s +21° 52′ 05,6″ 6,56 3100 M1Iab
10 Διδύμων 10 43740 30003 06h 18m 54,43s +23° 36′ 11,9″ 6,58 −0,34 789 G5
HD 45314 PZ 45314 30722 06h 27m 15,78s +14° 53′ 21,22″ 6,64 O9:pe
2 Διδύμων 2 41543 28969 06h 06m 48,66s +23° 38′ 19,0″ 6,67 −0,45 867 K0
23 Διδύμων 23 46781 31525 06h 36m 02,12s +16° 47′ 49,5″ 6,73 2,25 257 F5
OU Διδύμων OU 45088 30630 06h 26m 10,25s +18° 45′ 24,9″ 6,76 48,02 K3Vk
HD 60848 BN 60848 37074 07h 37m 05,73s +16° 54′ 15,3″ 6,85 1960 O8V:pev
HD 50554 50554 33212 06h 54m 42,83s +24° 14′ 44,0″ 6,86 4,40 101 F8V
4 Διδύμων 4 42216 29288 06h 10m 29,94s +22° 59′ 52,4″ 6,88 −0,21 853 B9
11 Διδύμων 11 LU 43818 30046 06h 19m 19,30s +23° 28′ 09,9″ 6,91 −2,28 2248 B0II
12 Διδύμων 12 43836 30049 06h 19m 22,52s +23° 16′ 28,2″ 6,95 2530 A0II
49 Διδύμων 49 55156 34861 07h 12m 49,38s +25° 44′ 55,3″ 7,05 −0,01 842 A0
HD 52961 PS 52961 34038 07h 03m 39,63s +10° 46′ 13,1″ 7,37 A0
WY Διδύμων WY 42474 29425 06h 11m 56,25s +23° 12′ 25,4″ 7,38 M2Iabep+B
R Διδύμων R 53791 34356 07h 07m 21,40s +22° 42′ 13,0″ 7,68 1,65 525 S3,5-6,5/6e
Νι Διδύμων ν 18 257937 06h 28m 53,70s +20° 14′ 20,0″ 8,00
HD 67087 67087 39767 08h 07m 40,0s +31° 33′ 05″ 8,05 290 F8V
HD 59643 NQ 59643 36623 07h 31m 54,52s +24° 30′ 12,6″ 8,01 2860 C6,2eV
V345 Διδύμων V345 60987 37197 07h 38m 30,23s +33° 42′ 41,5″ 8,2 528 F0
15 Διδύμων B 15 257498 30756 06h 27m 45,94s +20° 46′ 59,6″ 8,59 7,31 59 G0
SS Διδύμων SS 41870 06h 08m 35,11s +22° 37′ 01,9″ 8,67 G2/5I
CR Διδύμων CR 31349 06h 34m 23,92s +16° 04′ 30,3″ 8,67 1140 Cv+...
RY Διδύμων RY 58713 36209 07h 27m 24,17s +15° 39′ 34,7″ 8,68 1330 A2V+
K-03IV-V
RX Διδύμων RX 49521 32791 06h 50m 11,54s +33° 14′ 20,7″ 9,24 1520 A2
TU Διδύμων TU 42272 06h 10m 53,10s +26° 00′ 53,4″ 9,40 C6,4
Κάστορας Γ α 66 YY 60179C 07h 34m 37,58s +31° 52′ 11,1″ 9,64 8,79 52 dM1e+dM1e
RW Διδύμων RW 250371 28537 06h 01m 28,06s +23° 08′ 27,5″ 9,79 438 B6V
AD Διδύμων AD 262433 32180 06h 43m 07,51s +20° 56′ 20,8″ 9,80 F5
AL Διδύμων AL 266913 06h 57m 38,55s +20° 53′ 32,5″ 9,89 F6V
BD+20°1790 V429 07h 23m 43,59s +20° 24′ 58,7″ 10,00 85 K5Ve
Γκλιέζ 251 265866 33226 06h 54m 48,96s +33° 16′ 05,4″ 10,11 18,211 M4,0V
AF Διδύμων AF 264750 06h 50m 39,64s +21° 21′ 55,9″ 10,58 A0
DX Διδύμων DX 31306 06h 33m 54,61s +14° 28′ 17,0″ 10,73
HD 262389 262389 07h 23m 43,59s +20° 24′ 58,7″ 10,91 1013 F
HD 51585 OY 51585 06h 58m 30,41s +16° 19′ 26,2″ 11,20 Bpe
ZZ Διδύμων ZZ 44653 06h 24m 01,24s +25° 01′ 52,9″ 11,2 Ce
HAT-P-20 07h 27m 40s +24° 20′ 11″ 11,34 228 K7
HAT-P-39 07h 35m 02,0s +17° 49′ 48″ 11,42 2094
BM Διδύμων BM 57160 35617 07h 20m 59,01s +24° 59′ 58,1″ 11,50 2590 N
HAT-P-50 07h 52m 15,0s +28° 08′ 22″ 11,76 1947
HAT-P-24 07h 15m 18s +14° 15′ 44″ 11,82 998 F8
HAT-P-33 07h 32m 44s +33° 50′ 06″ 11,89 1367 F
RR Διδύμων RR 35667 07h 21m 33,53s +30° 52′ 59,5″ 11,92 A8
HAT-P-54 06h 39m 35,5s +25° 28′ 57″ 13,51 443 K
BG Διδύμων BG 06h 03m 30,81s +27° 51′ 50,7″
PQ Διδύμων PQ 07h 51m 17,32s +14° 44′ 23,9″ 13,7 CV
U Διδύμων U 64511 07h 55m 05,24s +22° 00′ 05,1″ 14,9 413 sd:Be+...
DN Διδύμων DN 50480 06h 54m 54,35s +32° 08′ 28,0″ 15,0
DM Διδύμων DM 48328 06h 44m 12,05s +29° 56′ 41,9″ 17,4
2MASSW J0746425+200032 07h 46m 42,56s +20° 00′ 32,2″ 17,7 37,8 L0,5
IR Διδύμων IR 06h 47m 34,68s +28° 06′ 22,3″ 18,7
WD J0651+2844 06h 51m 33,34s +28° 44′ 23,4″
AW Διδύμων AW 07h 22m 41,0s +28° 30′ 17″ 19,4
PSR B0656+14 06h 59m 48,13s +14° 14′ 21,5″ 24,90
PSR J0751+1807 07h 51m 09,16s +18° 07′ 38,6″
WISEP J060738,65+242953,4 06h 07m 39,08s +24° 29′ 57,5″ 25,4 L9
Γκέμινγκα 06h 33m 54,15s +17° 46′ 12,9″
CXOU J061705,3+222127 06h 17m 05,3s +22° 21′ 27″
PSR B0611+22 06h 14m 17,25s +22° 30′ 37,4″
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού