Κατάλογος αστέρων των Ιστίων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων των Ιστίων παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Ιστία κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β


Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Γάμμα 2 Ιστίων γ2 68273 39953 08h 09m 31,96s −47° 20′ 11,8″ 1,83 −5,84 1120 WC8 + O7,5
Δέλτα Ιστίων δ 74956 42913 08h 44m 42,20s −54° 42′ 30,8″ 1,96 0,00 81 A1Va(n)
Λάμδα Ιστίων λ 78647 44816 09h 07m 59,78s −43° 25′ 57,4″ 2,21 −3,97 573 K4Ib-II
Κάππα Ιστίων κ 81188 45941 09h 22m 06,83s −55° 00′ 38,5″ 2,47 −3,62 539 B2IV
Μι Ιστίων μ 93497 52727 10h 46m 46,12s −49° 25′ 12,5″ 2,69 −0,06 116 G5III SB
HD 82668 N 82668 46701 09h 31m 13,35s −57° 02′ 03,8″ 3,16 −1,15 238 K5III
Φι Ιστίων φ 86440 48774 09h 56m 51,75s −54° 34′ 04,1″ 3,52 −5,34 1929 B5Ib
Όμικρον Ιστίων ο 74195 42536 08h 40m 17,61s −52° 55′ 19,1″ 3,60 −2,31 495 B3IV
HD 78004 c 78004 44511 09h 04m 09,32s −47° 05′ 51,8″ 3,75 −1,13 309 K2III
HD 74180 b 74180 42570 08h 40m 37,58s −46° 38′ 55,5″ 3,81 −7,06 4900 F3Ia
p Ιστίων p 92139 51986 10h 37m 18,26s −48° 13′ 32,2″ 3,84 1,72 86 A3m+...
HD 88955 q 88955 50191 10h 14m 44,27s −42° 07′ 19,4″ 3,85 1,36 103 A2V
HD 75063 a 75063 43023 08h 46m 01,65s −46° 02′ 29,5″ 3,87 −4,52 1552 A1III
Ψι Ιστίων Α ψ 82434A 46651 09h 30m 42,11s −40° 28′ 00,8″ 3,91 2,57 61 F3VFe-0,7
HD 74772 d 74772 42884 08h 44m 23,97s −42° 38′ 57,6″ 4,05 −0,18 228 G5III
HD 73634 e 73634 42312 08h 37m 38,64s −42° 59′ 20,8″ 4,11 −4,11 1436 A6II
Γάμμα 1 Ιστίων γ1 68243 08h 09m 29,30s −47° 20′ 45,0″ 4,27 −3,62 840 B2III
HD 92449 x 92449 52154 10h 39m 18,41s −55° 36′ 11,8″ 4,29 −2,92 901 G2II
HD 83446 M 83446 47175 09h 36m 49,66s −49° 21′ 18,5″ 4,34 1,75 107 A5V
HD 95370 i 95370 53773 11h 00m 09,25s −42° 13′ 33,1″ 4,37 0,39 204 A3IV
HD 77258 w 77258 44191 09h 00m 05,44s −41° 15′ 13,5″ 4,47 0,52 201 K0III+...
MV Ιστίων J MV 89890 50676 10h 20m 54,81s −56° 02′ 35,6″ 4,49 −3,24 1150 B3III
HD 85622 m 85622 48374 09h 51m 40,69s −46° 32′ 51,5″ 4,58 −3,03 1083 G5Ib
GZ Ιστίων GZ 89682 50555 10h 19m 36,77s −55° 01′ 45,5″ 4,59 −3,71 1489 K3II
HD 79940 k 79940 45448 09h 15m 45,07s −37° 24′ 47,3″ 4,63 1,10 166 F3/F5V
H Ιστίων H 76805 43878 08h 56m 19,28s −52° 43′ 24,6″ 4,68 −0,63 376 B5V
HD 74272 n 74272 42624 08h 41m 13,14s −47° 19′ 01,7″ 4,74 −4,08 1895 A5II
HD 70930 B 70930 41039 08h 22m 31,70s −48° 29′ 25,4″ 4,82 −3,79 1720 B1V
HD 89998 r 89998 50799 10h 22m 19,61s −41° 39′ 00,4″ 4,82 0,88 200 K1IIIvar
HY Ιστίων HY 74560 42726 08h 42m 25,41s −53° 06′ 50,5″ 4,83 −1,01 479 B3IV
HD 88206 Q 88206 49712 10h 08m 56,25s −51° 48′ 40,5″ 4,85 −2,76 1083 B3IV
HD 91324 91324 51523 10h 31m 22,23s −53° 42′ 57,6″ 4,89 3,19 71 F6V
HD 79917 l 79917 45439 09h 15m 36,76s −38° 34′ 11,7″ 4,92 0,73 225 K1III
HD 75710 g 75710 43347 08h 49m 47,65s −45° 18′ 28,5″ 4,94 −2,08 827 A2III
HD 72127 72127 41639 08h 29m 27,49s −44° 43′ 29,4″ 4,99 −4,53 2610 B2IV
GX Ιστίων GX 79186 45085 09h 11m 04,40s −44° 52′ 04,5″ 5,00 −5,81 4700 B5Ia
HD 73155 C 73155 42088 08h 34m 43,61s −49° 56′ 39,3″ 5,01 −2,14 876 K1/K2II
HD 83058 L 83058 46950 09h 34m 08,80s −51° 15′ 19,0″ 5,01 −2,27 931 B1,5IV
HD 91504 t 91504 51635 10h 32m 56,88s −47° 00′ 12,1″ 5,02 −2,34 964 K4III
HD 67582 67582 39690 08h 06m 40,34s −45° 15′ 57,8″ 5,04 −2,86 1240 K3III
HD 87783 87783 49485 10h 06m 11,22s −47° 22′ 11,5″ 5,06 0,57 258 K0IV
GU Ιστίων F GU 71935 41483 08h 27m 36,65s −53° 05′ 18,7″ 5,08 1,10 204 A9/F0III/IV
KX Ιστίων f KX 75821 43413 08h 50m 33,46s −46° 31′ 45,1″ 5,09 −4,50 2694 B0III
HD 81848 I 81848 46283 09h 26m 17,98s −53° 22′ 44,2″ 5,09 −0,47 422 B6V
HD 85355 u 85355 48224 09h 49m 57,16s −45° 43′ 57,9″ 5,09 −2,01 856 B7III
Ψι Ιστίων B ψ 82434B 09h 30m 42,11s −40° 28′ 00,8″ 5,12 3,75 61
HD 80108 80108 45505 09h 16m 23,04s −44° 15′ 56,7″ 5,12 −5,34 4025 K3Ib
HD 82984 82984 46914 09h 33m 44,56s −49° 00′ 18,3″ 5,12 −2,22 959 B4IV
NO Ιστίων NO 69144 40285 08h 13m 36,16s −46° 59′ 30,0″ 5,14 −2,23 970 B2,5IV
HD 93563 93563 52742 10h 46m 57,49s −56° 45′ 25,9″ 5,14 −0,99 548 B8/B9III
HD 74753 D 74753 42834 08h 43m 40,28s −49° 49′ 22,1″ 5,15 −3,19 1516 B0IIIn
FZ Ιστίων FZ 77140 44093 08h 58m 52,43s −47° 14′ 05,4″ 5,17 1,02 221 Am
HD 71510 71510 41296 08h 25m 31,34s −51° 43′ 38,8″ 5,18 −1,40 674 B2V
NZ Ιστίων NZ 74146 42504 08h 39m 57,62s −53° 03′ 17,2″ 5,18 −0,41 428 B4IV
HD 68217 68217 39961 08h 09m 35,92s −44° 07′ 22,0″ 5,20 −2,51 1136 B2IV-V
NY Ιστίων NY 74067 42540 08h 40m 19,22s −40° 15′ 50,0″ 5,20 0,53 280 Ap (SiCr)
LN Ιστίων LN 74371 42679 08h 41m 56,91s −45° 24′ 38,6″ 5,20 −4,39 2694 B5Iab
IS Ιστίων IS 68324 39970 08h 09m 43,16s −47° 56′ 14,0″ 5,23 −2,02 921 B1IVe
OY Ιστίων OY 77653 44337 09h 01m 44,57s −52° 11′ 19,4″ 5,23 −0,41 437 Ap Si
HD 79735 z 79735 45344 09h 14m 24,50s −43° 13′ 39,1″ 5,24 −0,92 556 B4V+...
HD 79846 79846 45328 09h 14m 18,02s −55° 34′ 10,9″ 5,26 −1,20 638 G8II/III
HD 80456 K 80456 45631 09h 18m 05,89s −51° 03′ 03,2″ 5,26 −0,34 431 B7/B8III
LW Ιστίων LW 88824 50070 10h 13m 22,88s −51° 13′ 58,6″ 5,27 1,78 163 A7V
HD 76360 76360 43671 08h 53m 50,60s −47° 31′ 14,6″ 5,31 0,79 261 Am
HD 80170 80170 45544 09h 16m 57,10s −39° 24′ 05,2″ 5,31 0,12 355 K2III
HD 72108 A 72108 41616 08h 29m 04,76s −47° 55′ 44,2″ 5,33 −3,18 1638 B2IV
HD 82694 82694 46811 09h 32m 19,27s −40° 38′ 57,6″ 5,35 −0,04 390 G8III
OP Ιστίων OP 75149 43082 08h 46m 30,55s −45° 54′ 45,1″ 5,43 −4,59 3293 B3Ia
HD 83520 83520 47204 09h 37m 12,68s −53° 40′ 06,5″ 5,44 1,16 234 A2/A3V
HD 82419 82419 46594 09h 30m 05,13s −51° 31′ 01,9″ 5,45 −0,08 415 B8V
HR 3440 HW 74071 42459 08h 39m 23,87s −53° 26′ 23,4″ 5,46 −0,24 451 B5V
HD 75630 h 75630 43325 08h 49m 39,17s −40° 19′ 12,6″ 5,47 −2,97 1590 A2/A3IV
HX Ιστίων HX 74455 42712 08h 42m 16,20s −48° 05′ 56,8″ 5,48 −3,09 1689 B1,5Vn
KT Ιστίων KT 74535 42715 08h 42m 19,02s −53° 06′ 00,4″ 5,49 −0,36 483 B8,..
HD 83548 y 83548 47267 09h 38m 01,43s −43° 11′ 27,1″ 5,51 −0,35 484 G8II
HD 69194 69194 40282 08h 13m 34,23s −50° 11′ 45,8″ 5,51 −1,29 753 M1III
HD 74196 74196 42535 08h 40m 17,49s −53° 00′ 55,6″ 5,56 −0,24 472 B7Vn
HR 3600 IZ 77475 44299 09h 01m 20,88s −41° 51′ 51,4″ 5,56 −0,24 471 B5V
KL Ιστίων KL 79416 45189 09h 12m 30,54s −43° 36′ 47,9″ 5,56 −0,85 623 B8V
HD 81034 81034 45924 09h 21m 50,94s −42° 11′ 41,1″ 5,56 −0,63 565 M3Ib
HD 84461 O 84461 47717 09h 43m 42,30s −53° 53′ 28,9″ 5,56 0,38 355 A0V
HD 84816 84816 47963 09h 46m 30,38s −44° 45′ 18,2″ 5,58 −2,64 1436 B2,5IV
HD 90677 90677 51140 10h 26m 48,93s −54° 52′ 38,3″ 5,58 −2,87 1598 K3II/III
HD 89062 89062 50241 10h 15m 31,55s −43° 06′ 44,1″ 5,59 −0,52 544 K4III
HD 81157 81157 45920 09h 21m 50,11s −55° 30′ 53,5″ 5,61 0,98 275 A3IVs...
HD 85563 85563 48348 09h 51m 19,76s −46° 11′ 38,2″ 5,62 0,56 335 K2III
NN Ιστίων NN 68161 39919 08h 09m 09,51s −48° 41′ 03,9″ 5,66 −1,47 869 B8Ib/II
HD 89736 89736 50609 10h 20m 16,72s −47° 41′ 56,8″ 5,66 −3,93 2694 K5/M0III
HD 74167 74167 42564 08h 40m 35,26s −45° 11′ 28,0″ 5,67 −1,65 950 M0III
HD 96113 96113 54137 11h 04m 31,30s −47° 40′ 45,1″ 5,67 1,01 279 A8III/IV
HD 72737 72737 41861 08h 32m 04,97s −53° 12′ 43,1″ 5,68 −1,56 913 G8III+...
HD 76653 76653 43797 08h 55m 11,76s −54° 57′ 56,0″ 5,70 3,79 79 F6V
HD 75276 75276 43148 08h 47m 18,85s −46° 09′ 19,5″ 5,71 −4,52 3622 F0Ib
HD 86087 86087 48613 09h 54m 51,26s −50° 14′ 38,3″ 5,71 0,76 319 A0V
HD 85483 85483 48287 09h 50m 41,97s −46° 56′ 02,4″ 5,72 −0,59 597 K0IIICN...
HD 85980 85980 48561 09h 54m 17,67s −45° 17′ 00,7″ 5,72 −1,35 845 B+...
HD 81136 81136 45962 09h 22m 24,00s −46° 02′ 51,0″ 5,74 −0,47 570 G6/G8III
HD 91355 s 91355 51561 10h 31m 57,45s −45° 04′ 00,2″ 5,76 0,00 463 B9
AH Ιστίων AH 68808 40155 08h 11m 59,97s −46° 38′ 39,7″ 5,76 −2,50 1462 F7p
HD 79275 79275 45122 09h 11m 33,39s −46° 35′ 02,1″ 5,78 −1,95 1144 B2IV-V
HD 88842 88842 50078 10h 13m 28,04s −51° 45′ 20,9″ 5,78 0,83 318 A3IV/V
HR 3413 E HV 73340 42177 08h 35m 52,04s −50° 58′ 10,8″ 5,79 0,01 466 B8 Si
HD 76110 76110 43603 08h 52m 48,02s −38° 43′ 26,9″ 5,79 −1,36 876 K5/M0III
HD 89569 89569 50493 10h 18m 38,16s −56° 06′ 38,4″ 5,80 3,03 117 F6V
HD 95347 95347 53762 10h 59m 59,43s −43° 48′ 25,7″ 5,81 1,07 290 B8/B9V
HD 72067 72067 41621 08h 29m 07,57s −44° 09′ 37,6″ 5,82 −2,63 1598 B2V
HD 68657 68657 40077 08h 11m 10,80s −48° 27′ 43,2″ 5,83 −0,91 728 B3V
LR Ιστίων LR 80558 45675 09h 18m 42,36s −51° 33′ 38,4″ 5,83 −4,77 4200 B7Iab
HD 79694 79694 45314 09h 14m 08,23s −44° 08′ 45,1″ 5,85 −0,17 521 B6IV
HD 79807 k1 79807 45386 09h 14m 57,17s −37° 36′ 08,5″ 5,85 −0,57 627 K0/K1III+..
HD 69302 69302 40357 08h 14m 23,88s −45° 50′ 04,4″ 5,86 −1,35 903 B2IV-V
HD 77020 77020 44024 08h 57m 55,57s −48° 34′ 22,6″ 5,88 −1,71 1072 G8/K0II
HD 71043 71043 41081 08h 22m 55,18s −52° 07′ 25,6″ 5,89 1,57 238 A0V
HD 74273 74273 42614 08h 41m 05,32s −48° 55′ 21,7″ 5,90 −2,56 1606 B1,5V
IW Ιστίων IW 94985 53530 10h 57m 07,88s −50° 45′ 54,2″ 5,90 0,96 317 A7Vni
HD 91437 91437 51610 10h 32m 33,62s −44° 37′ 06,4″ 5,91 0,48 397 G6/G8III
HD 72832 72832 42001 08h 33m 38,45s −38° 50′ 55,8″ 5,92 −1,10 825 B5III
HD 76161 76161 43589 08h 52m 38,62s −48° 21′ 32,8″ 5,92 −1,69 1087 B3Vn
HD 79621 79621 45270 09h 13m 34,48s −47° 20′ 18,4″ 5,92 −0,23 554 B9V
V335 Ιστίων V335 85953 48527 09h 53m 50,11s −51° 08′ 48,2″ 5,95 −2,64 1707 B2V
HD 67249 67249 39527 08h 04m 42,41s −50° 35′ 25,4″ 5,96 −2,14 1358 G5II
HD 89461 89461 50480 10h 18m 28,27s −41° 40′ 06,6″ 5,97 −0,17 551 B9V
HD 72232 72232 41674 08h 29m 45,65s −46° 19′ 54,2″ 5,98 −0,45 629 B7IV
HD 88399 88399 49844 10h 10m 37,70s −41° 42′ 53,8″ 5,98 1,81 223 K3III
HD 84228 84228 47559 09h 41m 47,94s −55° 12′ 49,6″ 5,99 −3,60 2694 B4V
HD 68895 68895 40183 08h 12m 30,80s −46° 15′ 51,5″ 6,00 −0,68 706 B5V
HD 75759 75759 43392 08h 50m 21,02s −42° 05′ 23,3″ 6,00 −2,84 1906 O9V
HD 80057 80057 45481 09h 16m 04,03s −44° 53′ 55,4″ 6,02 −4,60 4347 A1Ib+...
IU Ιστίων IU 77320 44213 09h 00m 22,26s −43° 10′ 26,4″ 6,04 −1,39 1000 B3Vne
HD 80774 80774 45814 09h 20m 29,68s −37° 34′ 53,9″ 6,04 0,05 513 K3/K4III
HD 91356 91356 51560 10h 31m 56,65s −45° 04′ 10,8″ 6,04 0,21 477 B4
HD 71722 71722 41373 08h 26m 25,24s −52° 48′ 27,0″ 6,05 1,79 232 A0V
HD 79241 79241 45127 09h 11m 40,95s −39° 15′ 31,9″ 6,05 −1,92 1278 B5III
HD 81471 81471 46093 09h 23m 59,34s −51° 44′ 13,5″ 6,05 −5,17 5719 A7Iab
HD 81411 81411 46114 09h 24m 16,28s −39° 25′ 31,6″ 6,05 0,04 518 A6/A7III
HD 85250 85250 48119 09h 48m 40,06s −56° 24′ 42,9″ 6,05 1,01 332 K0III
HD 86523 86523 48835 09h 57m 42,61s −48° 24′ 50,7″ 6,06 −4,27 3791 B3V
HD 91805 91805 51816 10h 35m 10,45s −43° 39′ 52,8″ 6,09 −1,12 901 G8/K0II/III
HD 78548 78548 44708 09h 06m 34,04s −55° 48′ 08,7″ 6,10 −1,70 1185 B2IV-V
HD 90798 90798 51245 10h 28m 02,08s −49° 24′ 20,5″ 6,10 −1,15 921 K4III
HD 92328 92328 52112 10h 38m 50,33s −42° 45′ 12,3″ 6,10 −0,11 569 Am+...
KQ Ιστίων KQ 94660 53379 10h 55m 01,04s −42° 15′ 03,9″ 6,11 0,23 489 A0sp...
HD 87363 87363 49259 10h 03m 20,60s −46° 38′ 10,2″ 6,11 1,29 300 A0V
HD 96224 96224 54185 11h 05m 04,14s −49° 23′ 32,4″ 6,11 0,12 514 B9V
IV Ιστίων IV 86466 48799 09h 57m 10,95s −52° 38′ 19,7″ 6,13 −3,98 3432 B3IV
HD 90518 90518 51077 10h 26m 09,91s −42° 44′ 18,2″ 6,13 1,09 332 K1III
IP Ιστίων IP 84400 47694 09h 43m 27,60s −51° 13′ 41,4″ 6,15 −1,96 1364 B6V
HD 95429 95429 53771 11h 00m 08,34s −51° 49′ 04,1″ 6,15 2,26 195 A3III/IV
HD 88693 88693 49994 10h 12m 22,97s −52° 09′ 48,1″ 6,16 1,11 334 K2IIICN...
HD 89104 89104 50232 10h 15m 16,65s −54° 58′ 27,2″ 6,16 −2,04 1424 B2IV-V
MX Ιστίων MX 67341 39584 08h 05m 20,31s −46° 58′ 42,3″ 6,18 −2,68 1929 B3Vnp
HR 3831 IM 83368 47145 09h 36m 25,41s −48° 45′ 04,2″ 6,18 1,88 236 F0p
HD 83465 83465 47172 09h 36m 46,41s −52° 56′ 38,1″ 6,18 0,80 388 K1III
HD 90393 90393 51014 10h 25m 17,22s −42° 28′ 02,5″ 6,18 −0,09 586 G8III
HD 79091 79091 45002 09h 09m 57,15s −52° 04′ 58,8″ 6,19 1,34 304 K1III
HD 81780 81780 46297 09h 26m 28,45s −40° 30′ 06,2″ 6,19 1,37 300 A7III
HD 87152 87152 49137 10h 01m 40,73s −53° 21′ 50,8″ 6,20 −2,03 1442 B2,5V
HD 75081 75081 43073 08h 46m 23,77s −41° 07′ 31,4″ 6,21 −0,51 720 B9V
HD 81369 81369 46067 09h 23m 39,77s −46° 54′ 31,6″ 6,21 −1,49 1128 B7III
HD 87652 87652 49394 10h 05m 01,86s −51° 18′ 49,1″ 6,23 0,17 532 B8/B9III
HD 90170 90170 50903 10h 23m 40,71s −41° 57′ 11,6″ 6,24 1,98 232 K0IV
HD 72900 72900 41986 08h 33m 30,28s −46° 58′ 14,4″ 6,25 −2,66 1976 K3III
HD 77580 77580 44367 09h 02m 06,42s −39° 24′ 08,1″ 6,25 1,05 357 K1IIICN...
HD 79900 79900 45413 09h 15m 14,64s −45° 33′ 19,8″ 6,25 −2,47 1811 B8V
HR 3562 IY 76566 43807 08h 55m 19,21s −45° 02′ 30,1″ 6,26 −1,03 934 B3IV
HD 79524 79524 45242 09h 13m 18,68s −42° 16′ 24,4″ 6,27 0,48 469 K2III
HD 81347 81347 46045 09h 23m 25,38s −48° 17′ 13,0″ 6,27 −1,88 1393 B5V
HD 80781 80781 45742 09h 19m 32,49s −55° 11′ 11,4″ 6,28 −3,83 3432 B5V
HD 75466 75466 43195 08h 48m 00,24s −52° 51′ 00,7″ 6,29 0,52 464 B8V
HD 93453 93453 52709 10h 46m 37,14s −43° 11′ 33,1″ 6,29 1,91 245 A4IV
HD 72993 72993 42070 08h 34m 29,26s −37° 36′ 40,3″ 6,30 −1,11 988 M0III
GY Ιστίων GY 89273 50332 10h 16m 40,17s −51° 12′ 16,8″ 6,30 −0,41 715 M4/M5III
HD 72350 72350 41737 08h 30m 39,24s −44° 44′ 14,4″ 6,30 −2,88 2233 B4V
HD 79523 79523 45259 09h 13m 25,82s −38° 36′ 59,2″ 6,31 −0,40 715 A0V
GK Ιστίων GK 81575 46194 09h 25m 07,89s −43° 58′ 36,1″ 6,31 −0,61 789 M5III
HD 80435 80435 45603 09h 17m 42,31s −54° 29′ 41,5″ 6,33 −0,65 811 K3III
HD 67621 67621 39691 08h 06m 41,61s −48° 29′ 50,7″ 6,34 −1,78 1370 B3III
HD 72650 72650 41813 08h 31m 29,57s −54° 23′ 38,1″ 6,34 0,45 491 K3III
HD 75289 75289 43177 08h 47m 40,41s −41° 44′ 10,5″ 6,35 4,04 94 G0V
HD 72798 72798 41941 08h 33m 01,87s −45° 45′ 10,5″ 6,36 −3,02 2451 B5III
HD 76004 76004 43520 08h 51m 50,05s −44° 09′ 03,4″ 6,38 −1,60 1283 B3V
HZ Ιστίων HZ 75654 43354 08h 49m 52,40s −39° 08′ 30,1″ 6,39 1,93 254 A5III
HD 72485 72485 41781 08h 31m 10,64s −47° 51′ 59,9″ 6,39 −1,15 1052 B2,5V
HD 76230 76230 43593 08h 52m 40,83s −52° 07′ 44,2″ 6,39 0,67 453 A0V
HD 77907 77907 44423 09h 03m 05,35s −53° 33′ 01,4″ 6,39 −0,72 862 B6V
HD 86211 86211 48706 09h 56m 05,35s −40° 49′ 28,2″ 6,39 −0,67 840 M1III
HD 86352 86352 48730 09h 56m 21,90s −51° 20′ 10,2″ 6,39 −4,38 4657 B2IV-V
HD 88015 88015 49619 10h 07m 35,73s −48° 15′ 39,0″ 6,40 −1,60 1299 B3III
HD 94724 94724 53411 10h 55m 27,25s −43° 01′ 14,0″ 6,40 1,44 320 A0V
HD 76304 76304 43673 08h 53m 50,76s −40° 26′ 51,2″ 6,42 −1,61 1315 K0II/III+..
HD 87122 87122 49092 10h 01m 12,01s −56° 05′ 47,6″ 6,42 −0,70 867 B8
HD 75387 75387 43209 08h 48m 08,79s −42° 27′ 48,5″ 6,43 −2,15 1698 B2IV
HD 92155 92155 51984 10h 37m 16,12s −53° 51′ 19,0″ 6,43 −2,10 1655 B3Vn
HD 69596 69596 40433 08h 15m 23,27s −50° 26′ 57,1″ 6,44 −0,32 734 K3/K4III
HD 73121 73121 42123 08h 35m 12,48s −39° 58′ 14,0″ 6,44 3,64 118 G1V
HD 95509 95509 53811 11h 00m 36,33s −53° 06′ 42,7″ 6,44 0,92 415 K3III
HD 69404 69404 40397 08h 14m 51,25s −46° 29′ 09,3″ 6,45 −1,60 1331 B3Vnne
HD 70309 70309 40749 08h 19m 05,60s −48° 11′ 52,4″ 6,45 −0,56 823 B3V
HD 73952 73952 42400 08h 38m 44,83s −53° 05′ 25,6″ 6,45 0,50 505 B8Vn
HD 94508 94508 53260 10h 53m 33,42s −56° 25′ 13,8″ 6,45 4100 K2III
HD 68478 68478 40016 08h 10m 20,57s −49° 14′ 14,5″ 6,46 −2,03 1630 B3IV
HD 78005 78005 44509 09h 04m 05,79s −47° 26′ 29,3″ 6,46 −1,27 1144 B4V
HD 81309 81309 46075 09h 23m 44,92s −37° 45′ 25,1″ 6,47 1,45 329 A1m...
QZ Ιστίων QZ 85871 48469 09h 53m 00,11s −55° 22′ 23,6″ 6,48 −3,06 2650 B1IIIn
HD 68763 68763 40160 08h 12m 06,06s −43° 24′ 01,6″ 6,48 −5,11 6792 K3III:
HD 72787 72787 41970 08h 33m 19,87s −38° 22′ 14,5″ 6,48 −1,63 1364 B2/B3V
HD 79025 79025 44979 09h 09m 45,00s −49° 25′ 27,5″ 6,48 0,49 513 A9Vn
HD 88862 88862 50069 10h 13m 22,32s −56° 35′ 12,1″ 6,48 −0,53 821 K2III
HD 89328 89328 50391 10h 17m 20,20s −46° 50′ 05,8″ 6,48 2,51 203 A8V+...
V361 Ιστίων V361 95716 53940 11h 02m 13,84s −41° 06′ 50,6″ 6,48 −2,18 1762 M4III
HD 69168 69168 40299 08h 13m 45,66s −46° 34′ 43,3″ 6,49 −0,96 1009 B3V
HD 71805 71805 41426 08h 26m 57,83s −52° 42′ 17,4″ 6,49 2,82 176 F5V...
HD 72752 72752 41905 08h 32m 40,51s −47° 02′ 31,7″ 6,49 −0,01 651 K2III
HD 75989 75989 43528 08h 51m 55,60s −40° 59′ 11,8″ 6,49 −1,18 1113 Ap...
HD 87030 87030 49052 10h 00m 34,58s −56° 56′ 46,2″ 6,50 0,52 511 K0III
R Ιστίων R 87816 49477 10h 06m 07,26s −52° 11′ 16,7″ 6,51 1,09 394 K0III
HD 72436 72436 41806 08h 31m 24,70s −39° 03′ 50,9″ 6,52 −1,80 1500 B5V
CV Ιστίων CV 77464 44245 09h 00m 37,99s −51° 33′ 20,1″ 6,69 1430 B2V+...
AI Ιστίων AI 69213 40330 08h 14m 05,15s −44° 34′ 32,8″ 6,70 319 A9IV/V
KK Ιστίων KK 78616 44790 09h 07m 42,52s −44° 37′ 56,8″ 6,79 1650 B2II/III
Ιστία Χ-1 GP 77581 44368 09h 02m 06,86s −40° 33′ 16,9″ 6,87 3500 B0,5Iae
HD 72754 FY 72754 41882 08h 32m 23,38s −49° 36′ 04,8″ 6,90 2160 B2Ia:pshe
RZ Ιστίων RZ 73502 42257 08h 37m 01,30s −44° 06′ 52,8″ 7,13 1770 G1Ib
HD 73882 NX 73882 42433 08h 39m 09,53s −40° 25′ 09,3″ 7,19 1500 O9III
V342 Vel V342 89767 50598 10h 20m 11,74s −52° 36′ 06,2″ 7,23 −6,4 6000 B0Iab
HD 93385 93385 52676 10h 46m 15s -41° 27′ 52″ 7,49 138 G2V
HD 76534 OU 76534 43792 08h 55m 08,71s −43° 27′ 59,9″ 7,50 3200 B2Vne
IGR J08408-4503 LM 74194 42587 08h 40m 47,79s −45° 03′ 30,2″ 7,55 O8Ib(f)
HD 85512 85512 48331 09h 51m 07s -43° 30′ 10″ 7,67 36 K5V
HD 80077 PV 80077 45467 09h 15m 54,79s −49° 58′ 24,6″ 7,68 B2Ia+e
T Ιστίων T 73678 42321 08h 37m 40,83s −47° 21′ 43,1″ 7,68 7100 G0II
S Ιστίων S 82829 46881 09h 33m 13,20s −45° 12′ 30,9″ 7,81 512 A5m
SV Ιστίων SV 93247 52570 10h 44m 56,35s −56° 17′ 22,4″ 7,91 F7II
AX Ιστίων AX 68556 08h 10m 49,32s −47° 41′ 54,8″ 8,16 F6II
HD 83443 83443 47202 09h 37m 11,83s −43° 16′ 19,9″ 8,24 5,05 142 K0V
W Ιστίων W 299011 50230 10h 15m 14,83s −54° 28′ 42,0″ 8,30 967 M8IIIe
SW Ιστίων SW 74712 42831 08h 43m 38,69s −47° 24′ 11,2″ 8,32 5300 F9Ib
SX Ιστίων SX 74884 42926 08h 44m 53,47s −46° 20′ 34,8″ 8,33 3050 F8II
HD 85390 85390 48235 09h 50m 02,0s -49° 47′ 25″ 8,54 5,90 111 K1V
AL Ιστίων AL 41784 08h 31m 11,28s −47° 39′ 57,4″ 8,65 K0III+A3III/V
WY Ιστίων WY 81137 09h 21m 59,19s −52° 33′ 51,8″ 8,80 M2pe
HD 73526 73526 42282 08h 37m 16,48s −41° 19′ 08,8″ 9,00 4,12 309 G6V
IRAS 08544-4431 V390 08h 56m 14,19s −44° 43′ 10,8″ 9,18 2600 F3e
AO Ιστίων AO 68826 08h 11m 53,91s −48° 44′ 46,0″ 9,37 B9III
AP Ιστίων AP 42492 08h 39m 45,76s −43° 51′ 39,2″ 10,16 4600 F9
AF Ιστίων AF 53213 10h 53m 02,49s −49° 54′ 22,7″ 10,69 2250 F2,5
WR 12 V378 08h 44m 47,29s −45° 58′ 55,5″ 10,78 WN8h+?
CS Ιστίων CS 09h 41m 10,26s −53° 48′ 57,8″ 11,24
LSS 2018 KV 10h 54m 40,57s −48° 47′ 02,9″ 12,12 O
WASP-19 09h 53m 40,08s −45° 39′ 33,1″ 12,3 5,3 815 G8V
GRS 1009-45 MM 10h 13m 36,38s −45° 04′ 32,0″ 14,71 G5V-M0V
V382 Ιστίων V382 10h 44m 48,39s −52° 25′ 30,7″ 16,6
RX J0925,7-4758 MR 09h 25m 46,00s −47° 58′ 17,4″ 16,98
CU Ιστίων CU 08h 58m 33,03s −41° 47′ 51,7″ 17,0
2S 0918-549 09h 20m 26,47s −55° 12′ 24,5″ 21,0
HH 46 IRS 08h 25m 43,85s −51° 00′ 32,6″
PSR B1055-52 10h 57m 58,84s −52° 26′ 56,3″
PSR J0855-4644 08h 55m 36,18s −46° 44′ 13,4″
Πάλσαρ των Ιστίων HU 08h 35m 20,66s −45° 10′ 35,2″ 23,6 959
Λούμαν 16 10h 49m 18,92s −53° 19′ 10,1″ 6,6 L7,5+T0,5
Ονομασία Μπάγιερ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού