Κατάλογος αστέρων του Λύκου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων του Λύκου παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό του Λύκου κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Άλφα Λύκου α 129056 71860 14h 41m 55,77s −47° 23′ 17,3″ 2,30 −3,83 548 B1,5III
Βήτα Λύκου β 132058 73273 14h 58m 31,95s −43° 08′ 01,9″ 2,68 −3,35 523 B2III
Γάμμα Λύκου γ 138690 76297 15h 35m 08,46s −41° 10′ 00,1″ 2,80 −3,40 567 B2IV
Δέλτα Λύκου δ 136298 75141 15h 21m 22,34s −40° 38′ 50,9″ 3,22 −2,75 510 B1,5IV
Έψιλον Λύκου ε 136504 75264 15h 22m 40,89s −44° 41′ 22,5″ 3,37 −2,58 504 B2IV-V
Ζήτα Λύκου ζ 134505 74395 15h 12m 17,20s −52° 05′ 56,7″ 3,41 0,65 116 G8III
Ήτα Λύκου η 143118 78384 16h 00m 07,34s −38° 23′ 47,9″ 3,42 −2,48 493 B2,5IV
Γιώτα Λύκου ι 125238 69996 14h 19m 24,23s −46° 03′ 29,1″ 3,55 −1,61 352 B2,5IV
Φι 1 Λύκου φ1 136422 75177 15h 21m 48,44s −36° 15′ 40,2″ 3,57 −1,43 326 K5III
Κάππα 1 Λύκου κ1 134481 74376 15h 11m 56,16s −48° 44′ 15,7″ 3,88 0,14 182 B9V
Πι Λύκου π 133242 73807 15h 05m 07,11s −47° 03′ 04,3″ 3,91 −2,01 497 B5
Χι Λύκου χ 5 141556 77634 15h 50m 57,54s −33° 37′ 37,6″ 3,97 −0,03 206 B9,5III-IV
Ρο Λύκου ρ 128345 71536 14h 37m 53,25s −49° 25′ 32,7″ 4,05 −0,84 310 B5V
Λάμδα Λύκου λ 133955 74117 15h 08m 50,63s −45° 16′ 47,3″ 4,07 −1,41 406 B3V
Θήτα Λύκου θ 144294 78918 16h 06m 35,56s −36° 48′ 08,0″ 4,22 −1,28 411 B2,5Vn
Μι Λύκου μ 135734 74911 15h 18m 32,05s −47° 52′ 30,7″ 4,27 −0,48 291 B8V
Όμικρον Λύκου ο 130807 72683 14h 51m 38,32s −43° 34′ 31,1″ 4,32 −1,16 408 B5IV
Ταυ 2 Λύκου τ2 126354 70576 14h 26m 10,80s −45° 22′ 45,3″ 4,33 −0,59 314 A7:+...
Ωμέγα Λύκου ω 139127 76552 15h 38m 03,32s −42° 34′ 02,9″ 4,34 0,10 230 K4,5III
2 Λύκου f 2 135758 74857 15h 17m 49,84s −30° 08′ 55,2″ 4,35 −0,53 308 K1II/III
Σίγμα Λύκου σ 127381 71121 14h 32m 37,08s −50° 27′ 25,6″ 4,44 −1,79 574 B2III
Φι 2 Λύκου φ2 136664 75304 15h 23m 09,36s −36° 51′ 30,4″ 4,54 −1,81 606 B4V
KT Λύκου d KT 138769 76371 15h 35m 53,27s −44° 57′ 30,0″ 4,55 −1,07 434 B3IVp
Ταυ 1 Λύκου τ1 126341 70574 14h 26m 08,24s −45° 13′ 17,0″ 4,56 −2,95 1035 B2IV
HD 137058 k 137058 75501 15h 25m 20,25s −38° 44′ 00,9″ 4,60 −0,70 374 A0V
HD 139664 g 139664 76829 15h 41m 11,52s −44° 39′ 38,0″ 4,64 3,42 57 F5IV-V
Ψι 1 Λύκου ψ1 3 139521 76705 15h 39m 45,97s −34° 24′ 42,8″ 4,66 0,28 245 G8/K0III
Ψι 2 Λύκου ψ2 4 140008 76945 15h 42m 41,04s −34° 42′ 37,2″ 4,75 −0,67 396 B5V
HD 125442 125442 70104 14h 20m 42,55s −45° 11′ 12,8″ 4,78 1,49 149 F0IV
HD 134687 e 134687 74449 15h 12m 49,60s −44° 30′ 01,3″ 4,83 −0,89 454 B3IV
HD 143699 143699 78655 16h 03m 24,20s −38° 36′ 08,9″ 4,90 −1,14 527 B6III/IV
1 Λύκου i 1 135153 74604 15h 14m 37,33s −31° 31′ 08,9″ 4,91 −2,81 1140 F3III
Νι 1 Λύκου ν1 136351 75206 15h 22m 08,39s −47° 55′ 38,9″ 4,99 2,32 111 F8V
HD 143009 143009 78323 15h 59m 30,30s −41° 44′ 39,8″ 4,99 −0,34 380 G8III
HD 133340 133340 73826 15h 05m 19,15s −41° 04′ 02,0″ 5,13 −0,13 367 G8III
Ξι 1 Λύκου ξ1 142629 78105 15h 56m 53,48s −33° 57′ 57,7″ 5,14 1,21 199 A3V
HD 135345 135345 74707 15h 16m 04,03s −41° 29′ 28,1″ 5,15 −2,83 1283 F:+...
HD 129893 b 129893 72290 14h 47m 01,31s −52° 22′ 59,9″ 5,22 0,72 259 G6III
HD 139980 h 139980 76939 15h 42m 38,35s −37° 25′ 29,6″ 5,23 0,63 271 G8/K0III
HD 137709 137709 75828 15h 29m 24,28s −46° 43′ 57,7″ 5,26 −1,91 886 K4III
Ύψιλον Λύκου υ 136933 75439 15h 24m 45,03s −39° 42′ 36,5″ 5,36 0,00 384 Ap...
HD 126983 126983 70931 14h 30m 20,99s −49° 31′ 08,1″ 5,38 1,21 222 A1V
HD 131562 c 131562 73095 14h 56m 17,23s −52° 48′ 34,4″ 5,38 1,27 216 A2III
HD 128266 a 128266 71500 14h 37m 20,17s −46° 08′ 00,3″ 5,39 −2,67 1336 K0III
HD 138816 138816 76397 15h 36m 12,14s −44° 23′ 48,1″ 5,44 −1,09 659 M0III
HD 132955 132955 73624 15h 02m 59,29s −32° 38′ 35,7″ 5,45 0,30 350 B3V
HD 134270 134270 74305 15h 11m 15,98s −55° 20′ 45,7″ 5,45 −3,52 2025 G2Ib/II
HD 137432 137432 75647 15h 27m 18,14s −36° 46′ 03,0″ 5,46 −0,08 418 B5V
HD 126981 126981 70915 14h 30m 08,66s −45° 19′ 16,6″ 5,51 −0,31 477 B8Vn
HD 128068 128068 71419 14h 36m 19,06s −46° 14′ 43,8″ 5,54 −0,90 637 K3III
HD 125383 125383 70054 14h 20m 09,71s −43° 03′ 31,9″ 5,55 0,19 384 G8III
GG Λύκου GG 135876 74950 15h 18m 56,39s −40° 47′ 17,4″ 5,59 −0,40 514 B9V
Ξι 2 Λύκου ξ2 142630 78106 15h 56m 54,11s −33° 57′ 51,0″ 5,59 1,70 196 B9V
HD 140784 140784 77286 15h 46m 44,23s −34° 40′ 56,6″ 5,61 0,23 388 B8V
HD 131657 131657 73111 14h 56m 32,08s −47° 52′ 44,9″ 5,62 −0,80 626 B+...
Νι 2 Λύκου ν2 136352 75181 15h 21m 49,57s −48° 19′ 01,1″ 5,65 4,83 47 G2V
Κάππα 2 Λύκου κ2 134482 74380 15h 11m 57,77s −48° 44′ 36,9″ 5,70 1,84 193 A3IV
HD 144415 144415 78970 16h 07m 16,17s −36° 45′ 19,9″ 5,72 2,14 170 F0/F2V
HD 129858 129858 72250 14h 46m 29,03s −47° 26′ 27,9″ 5,74 0,65 340 A1V
HD 133880 HR 133880 74066 15h 08m 12,15s −40° 35′ 01,9″ 5,79 0,24 413 B8IV Si
HD 133631 133631 74006 15h 07m 25,93s −49° 05′ 19,1″ 5,77 0,62 349 G8III
HD 142691 142691 78142 15h 57m 21,33s −36° 11′ 07,1″ 5,78 −1,49 929 K0/K1III+..
HD 138505 138505 76207 15h 34m 01,74s −40° 03′ 58,9″ 5,82 −2,71 1655 M2III
HD 126504 126504 70663 14h 27m 12,30s −46° 08′ 02,6″ 5,83 2,00 190 Am
HD 133937 133937 74100 15h 08m 39,21s −42° 52′ 04,3″ 5,85 0,18 444 B7V
HD 127501 127501 71182 14h 33m 29,97s −52° 40′ 46,1″ 5,86 0,76 341 K0III
HD 127486 127486 71184 14h 33m 32,47s −54° 59′ 55,0″ 5,86 1,15 285 F6IV-V
HD 143928 143928 78747 16h 04m 36,91s −37° 51′ 45,6″ 5,91 2,91 130 F3V
HD 140285 140285 77086 15h 44m 22,69s −41° 49′ 08,5″ 5,93 0,18 461 A0V + B
HD 135235 135235 74696 15h 15m 53,66s −48° 04′ 25,1″ 5,96 2,39 169 A3m
HD 133652 HZ 133652 73937 15h 06m 33,21s −30° 55′ 06,3″ 5,96 1,06 312 Ap Si
HD 134255 134255 74224 15h 10m 07,34s −38° 47′ 32,9″ 5,98 0,20 467 G6III
HD 125869 125869 70363 14h 23m 48,64s −53° 10′ 34,4″ 5,99 0,85 348 K1III
HD 143790 143790 78665 16h 03m 34,38s −32° 00′ 01,7″ 6,00 2,31 178 F5IV/V
HD 140901 140901 77358 15h 47m 29,41s −37° 54′ 56,9″ 6,01 5,09 50 G6IV
HD 125810 125810 70325 14h 23m 20,26s −50° 46′ 20,0″ 6,03 −0,93 803 K2III
HD 142448 142448 78046 15h 56m 06,84s −39° 51′ 51,6″ 6,04 −0,40 632 B9V
HD 135348 135348 74716 15h 16m 10,47s −43° 29′ 05,9″ 6,05 −1,14 893 B3IV
HD 139271 139271 76608 15h 38m 42,17s −39° 07′ 39,9″ 6,05 −0,37 626 A4:m...
HD 128582 128582 71639 14h 39m 11,01s −46° 35′ 02,2″ 6,06 3,28 117 F7V
HX Λύκου HX 125721 70270 14h 22m 38,72s −48° 19′ 11,4″ 6,06 −3,25 2415 B1III
HD 129932 129932 72308 14h 47m 12,59s −52° 12′ 18,9″ 6,07 −3,28 2415 A1III/IV
HD 134837 134837 74479 15h 13m 07,68s −36° 05′ 28,9″ 6,09 0,86 362 B8V
HD 132242 132242 73354 14h 59m 27,20s −43° 09′ 35,3″ 6,10 −2,61 1801 F5III
HD 137465 137465 75742 15h 28m 27,21s −51° 35′ 52,5″ 6,10 −2,21 1495 G2Ib
HD 143902 143902 78726 16h 04m 17,84s −33° 12′ 49,1″ 6,12 0,65 400 F3III
HD 135896 135896 74929 15h 18m 41,31s −31° 12′ 33,6″ 6,18 −1,25 997 G6/G8III
HD 136014 136014 75003 15h 19m 31,78s −37° 05′ 48,5″ 6,19 0,83 385 G8III/IV
HD 136334 136334 75164 15h 21m 35,31s −40° 44′ 57,9″ 6,21 1,26 319 A1V
HD 139599 139599 76809 15h 40m 58,26s −47° 44′ 09,6″ 6,21 −0,95 883 K5/M0III
HD 142407 142407 77985 15h 55m 30,52s −31° 05′ 01,3″ 6,21 0,79 396 K4III
HD 143248 143248 78445 16h 00m 53,70s −40° 26′ 08,0″ 6,21 0,93 370 A0V
HD 137919 137919 75915 15h 30m 21,31s −41° 55′ 08,3″ 6,23 0,29 503 B9V
HD 138204 138204 76063 15h 32m 04,22s −38° 37′ 20,5″ 6,23 2,58 175 A3III
HD 138923 138923 76395 15h 36m 11,38s −33° 05′ 33,9″ 6,26 1,00 367 B8/B9V
HD 133550 133550 73901 15h 06m 13,95s −36° 15′ 52,5″ 6,27 −1,84 1364 K5III
HD 142542 142542 78058 15h 56m 14,00s −31° 47′ 09,2″ 6,29 2,77 165 F3/F5V
HD 130073 130073 72338 14h 47m 32,11s −43° 33′ 24,4″ 6,30 −0,06 609 K1III
HD 135730 135730 74875 15h 18m 09,39s −41° 03′ 40,1″ 6,30 1,78 262 Am
HD 142889 142889 78236 15h 58m 30,81s −37° 30′ 13,8″ 6,31 −0,06 612 K0III
HD 134597 134597 74418 15h 12m 31,23s −48° 13′ 08,0″ 6,32 0,52 471 K2III
HD 143404 143404 78486 16h 01m 19,55s −31° 53′ 20,9″ 6,33 0,20 550 K4III
HD 131923 131923 73241 14h 58m 08,81s −48° 51′ 43,9″ 6,34 4,39 80 G5V
HD 139613 139613 76739 15h 40m 15,56s −31° 12′ 49,3″ 6,35 −0,10 635 K3III
HD 138564 138564 76234 15h 34m 20,87s −39° 20′ 56,8″ 6,36 1,12 364 B9V
HD 128617 128617 71658 14h 39m 24,64s −49° 03′ 18,1″ 6,37 2,64 182 F3IV
GM Λύκου GM 133220 73764 15h 04m 42,90s −40° 51′ 40,5″ 6,38 −0,18 640 M6III
HD 141832 141832 77729 15h 52m 12,89s −29° 53′ 10,8″ 6,38 1,86 263 K0III
HD 126759 126759 70809 14h 28m 51,93s −47° 59′ 31,3″ 6,40 0,51 491 Ap...
HD 133518 133518 73966 15h 06m 55,97s −52° 01′ 47,1″ 6,40 −1,07 1016 B3III
HD 138395 138395 76165 15h 33m 24,29s −40° 29′ 26,5″ 6,40 0,04 610 K0III
HD 125809 125809 70320 14h 23m 15,36s −47° 25′ 01,0″ 6,41 −3,57 3228 G5Ib
HD 140861 140861 77350 15h 47m 25,64s −40° 11′ 38,8″ 6,41 0,89 414 G8III/IVp..
HD 126093 126093 70451 14h 24m 40,84s −44° 18′ 39,7″ 6,43 0,53 494 K0/K1III
HD 129624 129624 72135 14h 45m 18,85s −51° 18′ 53,6″ 6,44 −1,23 1116 K4III
HD 134444 134444 74336 15h 11m 34,82s −45° 16′ 39,0″ 6,44 1,06 389 K1III
HD 135468 135468 74775 15h 16m 55,08s −46° 12′ 08,3″ 6,44 2,81 174 F6V
HD 137785 137785 75818 15h 29m 19,30s −38° 38′ 05,4″ 6,44 2,44 205 F2V
HD 135430 135430 74769 15h 16m 51,84s −47° 51′ 52,2″ 6,46 0,27 565 G8III
HD 133469 133469 73850 15h 05m 33,90s −30° 33′ 03,8″ 6,48 3,96 104 F6V
HD 133399 133399 73881 15h 06m 02,42s −48° 53′ 00,1″ 6,48 −2,11 1707 B3V
HD 128154 128154 71494 14h 37m 12,43s −53° 03′ 38,7″ 6,49 −0,20 710 K2/K3III
HD 136607 136607 75324 15h 23m 25,00s −46° 08′ 25,4″ 6,49 0,58 495 G8III
HD 138221 138221 76048 15h 31m 50,24s −32° 52′ 51,8″ 6,49 0,77 453 B6/B7V
HIP 74890 135760 74890 15h 18m 17,0s -41° 25′ 14″ 7,05 299 K1III
HD 126525 126525 70695 14h 27m 33s -51° 55′ 59″ 7,85 124 G4V
HD 141943 NZ 141943 15h 53m 27,30s −42° 16′ 00,7″ 7,98 G2
HD 142527 142527 78092 15h 56m 41,89s −42° 19′ 23,3″ 8,34 760 F6III
EX Λύκου EX 325367 16h 03m 05,49s −40° 18′ 25,4″ 8,50 M0
SAO 206462 135344B 15h 15m 48,44s −37° 09′ 16,0″ 8,71 F8V
HD 135778 135778 74865 15h 17m 56,0s -30° 28′ 41″ 9,00 375 F3V
FW Λύκου FW 136483 75234 15h 22m 25,38s −40° 55′ 36,2″ 9,05 2080 F5IV
Gliese 588 76074 15h 32m 12,93s −41° 16′ 32,1″ 9,31 19,329 M2,5V
FT Λύκου FT 132316 14h 59m 52,69s −42° 58′ 59,1″ 9,82 F0+K2V
RY Λύκου RY 78317 15h 59m 28,38s −40° 21′ 51,3″ 10,2 422 G0V:
HIP 70849 70849 14h 29m 18,56s −46° 27′ 49,7″ 10,4 8,50 78 K7Vk
RU Λύκου RU 142560 78094 15h 56m 42,31s −37° 49′ 15,5″ 10,51 393 G5V:e
GQ Λύκου GQ 15h 49m 12,14s −35° 39′ 04,0″ 11,40 500 K7V
He 2-113 73391 14h 59m 53,48s −54° 18′ 07,5″ 11,88 WC10
WASP-132 14h 30m 26,0s -46° 09′ 33″ 12,4 391 K4
NY Λύκου NY 15h 48m 14,60s −45° 28′ 39,9″ 14,50 K+DA:...
SSSPM J1549-3544 15h 48m 40,23s −35° 44′ 25,5″ 14,78 350 sdK5
4U 1543-47 IL 15h 47m 08,6s −40° 40′ 10″ 14,9 A2V
Λύκος-TR-3 15h 30m 18,67s −42° 28′ 46,5″ 17,4 5,2 8950 K1V
IM Λύκου IM 78053 15h 56m 09,18s −37° 56′ 06,1″ M0
BR Λύκου BR 15h 35m 53,14s −40° 34′ 06,1″
IRAS 15194-5115 II 15h 23m 05,08s −51° 25′ 58,7″ C
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού