Κατάλογος αστέρων της Ύδρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων της Ύδρας παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό της Ύδρας κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Γκουλντ

G

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Άλφα Ύδρας α 30 140 81797 46390 09h 27m 35,25s −08° 39′ 31,3″ 1,99 −1,69 177 K3III
Γάμμα Ύδρας γ 46 345 115659 64962 13h 18m 55,25s −23° 10′ 17,1″ 2,99 −0,05 132 G8III
Ζήτα Ύδρας ζ 16 77 76294 43813 08h 55m 23,68s +05° 56′ 43,9″ 3,11 −0,21 151 G8III-IV
Νι Ύδρας ν 254 93813 52943 10h 49m 37,43s −16° 11′ 38,9″ 3,11 −0,03 138 K0/K1III
Πι Ύδρας π 49 368 123123 68895 14h 06m 22,27s −26° 40′ 55,3″ 3,25 0,79 101 K2III
Έψιλον Ύδρας ε 11 59 74874 43109 08h 46m 46,65s +06° 25′ 08,1″ 3,38 0,29 135 G0III-IV
Ξι Ύδρας ξ 288 100407 56343 11h 33m 00,26s −31° 51′ 27,1″ 3,54 0,55 129 G8III
Λάμδα Ύδρας λ 41 201 88284 49841 10h 10m 35,40s −12° 21′ 13,8″ 3,61 0,88 115 K0III
Μι Ύδρας μ 42 221 90432 51069 10h 26m 05,51s −16° 50′ 09,9″ 3,83 −0,58 248 K4III
Θήτα Ύδρας θ 22 108 79469 45336 09h 14m 21,79s +02° 18′ 54,1″ 3,89 0,91 129 B9,5V
Γιώτα Ύδρας ι 35 170 83618 47431 09h 39m 51,33s −01° 08′ 33,6″ 3,90 −0,74 276 K3IIIvar
30 Μονόκερου C (30) 19 71155 41307 08h 25m 39,67s −03° 54′ 22,9″ 3,91 0,99 125 A0V
Ύψιλον 1 Ύδρας υ1 39 178 85444 48356 09h 51m 28,68s −14° 50′ 47,6″ 4,11 −0,51 273 G6/G8III
Δέλτα Ύδρας δ 4 36 73262 42313 08h 37m 39,41s +05° 42′ 13,7″ 4,14 0,44 179 A1Vnn
Βήτα Ύδρας β 301 103192 57936 11h 52m 54,56s −33° 54′ 29,3″ 4,29 −0,96 365 Ap Si
Ήτα Ύδρας η 7 49 74280 42799 08h 43m 13,49s +03° 23′ 55,2″ 4,30 −1,48 466 B3V...
12 Ύδρας D 12 60 74918 43067 08h 46m 22,53s −13° 32′ 51,7″ 4,32 0,11 227 G8III
Ρο Ύδρας ρ 13 64 75137 43234 08h 48m 25,98s +05° 50′ 16,4″ 4,35 −0,72 337 A0Vn
58 Ύδρας E 58 387 130694 72571 14h 50m 17,47s −27° 57′ 36,8″ 4,42 −0,44 305 K3III
Σίγμα Ύδρας σ 5 42 73471 42402 08h 38m 45,45s +03° 20′ 29,3″ 4,45 −0,72 352 K2III
Ταυ 2 Ύδρας τ2 32 152 82446 46776 09h 31m 58,93s −01° 11′ 04,8″ 4,54 −1,20 459 A3V
Ταυ 1 Ύδρας τ1 31 145 81997 46509 09h 29m 08,84s −02° 46′ 08,2″ 4,59 3,43 56 F6V
Ύψιλον 2 Ύδρας υ2 40 194 87504 49402 10h 05m 07,49s −13° 03′ 52,8″ 4,60 −0,05 277 B8V
31 Μονόκερου F (31) 51 74395 42835 08h 43m 40,38s −07° 14′ 01,4″ 4,63 −1,71 604 G2Ib
2 Εξάντος (2) 168 83425 47310 09h 38m 27,39s +04° 38′ 57,9″ 4,68 0,06 274 K3III
Όμικρον Ύδρας ο 293 101431 56922 11h 40m 12,82s −34° 44′ 40,8″ 4,70 −1,21 495 B9V
HD 81799 G 141 81799 46371 09h 27m 18,30s −22° 20′ 36,3″ 4,72 1,06 176 K1III
HD 83953 I 174 83953 47522 09h 41m 17,03s −23° 35′ 29,5″ 4,76 −1,16 497 B5V
26 Ύδρας 26 122 80499 45751 09h 19m 46,40s −11° 58′ 29,6″ 4,77 −0,19 320 G8III
51 Ύδρας k 51 375 125932 70306 14h 23m 05,91s −27° 45′ 13,4″ 4,78 1,14 175 K3III
27 Ύδρας P 27 124 80586 45811 09h 20m 29,03s −09° 33′ 20,3″ 4,80 0,43 243 G8III-IV+...
9 Ύδρας 9 47 74137 42662 08h 41m 43,33s −15° 56′ 35,3″ 4,87 0,89 204 K0IIICN...
HD 85859 181 85859 48559 09h 54m 12,44s −25° 55′ 56,9″ 4,87 −0,19 336 K2III
HD 92036 241 92036 51979 10h 37m 13,80s −27° 24′ 45,7″ 4,87 −0,97 479 M1III
U Ύδρας 240 U 92055 52009 10h 37m 33,25s −13° 23′ 04,0″ 4,89 −1,16 528 C
Φι Ύδρας φ, φ3 242 92214 52085 10h 38m 35,01s −16° 52′ 35,9″ 4,91 0,72 225 G8III
Χι 1 Ύδρας χ1 264 96202 54204 11h 05m 20,03s −27° 17′ 36,9″ 4,92 1,73 142 F3IV/V
HD 84117 175 84117 47592 09h 42m 14,67s −23° 54′ 58,4″ 4,93 4,07 49 G0V
17 Κρατήρος (17) 284 100286 56280 11h 32m 16,42s −29° 15′ 40,9″ 4,93 2,80 87 F8V
HD 85951 183 85951 48615 09h 54m 52,24s −19° 00′ 33,4″ 4,94 −1,74 706 K5III
Ψι Ύδρας ψ 45 341 114149 64166 13h 09m 03,28s −23° 07′ 04,7″ 4,94 0,69 231 K0III
52 Ύδρας l 52 379 126769 70753 14h 28m 10,44s −29° 29′ 29,7″ 4,97 −0,56 415 B7/B8V
6 Ύδρας a 6 44 73840 42509 08h 40m 01,52s −12° 28′ 31,3″ 4,98 −0,57 419 K3III
Ωμέγα Ύδρας ω 18 95 77996 44659 09h 05m 58,38s +05° 05′ 32,4″ 4,99 −2,86 1212 K2II-III
160 G. Ύδρας 160 82734 46880 09h 33m 12,47s −21° 06′ 56,7″ 5,02 −0,03 334 K0III
Κάππα Ύδρας κ 38 173 83754 47452 09h 40m 18,38s −14° 19′ 56,1″ 5,07 −0,92 515 B4IV/V
50 Ύδρας 50 370 124206 69415 14h 12m 46,03s −27° 15′ 40,0″ 5,07 0,83 229 K2III
44 Ύδρας 44 230 91550 51718 10h 34m 00,89s −23° 44′ 42,8″ 5,08 −1,36 633 K5III
II Ύδρας 298 102620 57613 11h 48m 45,11s −26° 44′ 59,1″ 5,10 −0,72 477 M4III
HD 100393 (18) 287 100393 56332 11h 32m 54,15s −31° 05′ 14,0″ 5,13 −0,58 453 M1/M2III
54 Ύδρας m 54 382 129926 72197 14h 46m 00,18s −25° 26′ 34,5″ 5,15 2,73 99 F0V + G/K
HD 101666 (26) 295 101666 57047 11h 41m 43,95s −32° 29′ 57,6″ 5,20 −0,40 430 K5III
47 Ύδρας 47 365 121847 68269 13h 58m 31,18s −24° 58′ 19,8″ 5,20 0,11 339 B8V
HD 94388 b3 (6) 257 94388 53252 10h 53m 29,48s −20° 08′ 17,3″ 5,23 2,75 102 F6V
56 Ύδρας 56 385 130259 72357 14h 47m 44,78s −26° 05′ 14,9″ 5,23 0,19 331 G8/K0III
23 Ύδρας 23 112 79910 45527 09h 16m 41,72s −06° 21′ 11,4″ 5,24 0,58 279 K2III
303 G. Ύδρας 303 103462 58082 11h 54m 42,51s −25° 42′ 50,6″ 5,26 0,48 295 G8III
61 G. Ύδρας 61 74988 43142 08h 47m 15,01s −01° 53′ 49,4″ 5,28 0,19 339 A3V
14 Ύδρας 14 67 KX 75333 43305 08h 49m 21,74s −03° 26′ 34,7″ 5,30 −0,34 438 B9MNp...
200 G. Ύδρας 200 88215 49809 10h 10m 05,96s −12° 48′ 56,4″ 5,30 3,12 89 F2/F3IV/V
1 G. Ύδρας 1 68312 40107 08h 11m 33,03s −07° 46′ 20,9″ 5,36 0,43 316 G8III
142 G. Ύδρας 142 81809 46404 09h 27m 46,92s −06° 04′ 15,7″ 5,38 2,91 102 G2V
328 G. Ύδρας 328 109799 61621 12h 37m 42,23s −27° 08′ 19,2″ 5,41 2,72 113 F0V
HD 96819 (10) 271 96819 54477 11h 08m 44,05s −28° 04′ 50,2″ 5,43 1,61 189 A1V
HD 93397 b1 (3) 249 93397 52737 10h 46m 52,06s −17° 17′ 48,6″ 5,44 1,30 219 A3V
330 G. Ύδρας 330 110666 62131 12h 44m 00,55s −28° 19′ 25,9″ 5,46 0,03 397 K3III
20 Ύδρας 20 103 78732 44961 09h 09m 35,58s −08° 47′ 15,5″ 5,47 −1,00 642 G8II
HD 122430 367 122430 68581 14h 02m 22,80s −27° 25′ 47,1″ 5,47 −0,15 434 K2/K3III
24 Ύδρας 24 114 79931 45526 09h 16m 41,38s −08° 44′ 41,1″ 5,49 −1,14 689 B9III
15 Ύδρας 15 70 75737 43496 08h 51m 34,44s −07° 10′ 38,0″ 5,55 −0,33 488 A4m
33 Ύδρας A 33 163 82870 46982 09h 34m 32,64s −05° 54′ 53,3″ 5,56 −1,04 681 K1III
323 G. Ύδρας 323 108323 60735 12h 26m 51,69s −32° 49′ 48,2″ 5,56 −0,42 511 B9V
224 G. Ύδρας 224 90957 51364 10h 29m 29,01s −29° 39′ 49,9″ 5,58 0,21 387 K3III
195 G. Ύδρας 195 87808 49569 10h 07m 09,49s −17° 08′ 29,7″ 5,59 0,48 343 K4III
225 G. Ύδρας 225 91120 51491 10h 30m 59,86s −13° 35′ 18,5″ 5,59 −0,28 487 B8/B9IV/V
2 Ύδρας 2 23 LM 71297 41375 08h 26m 27,23s −03° 59′ 14,3″ 5,60 1,97 173 A5III-IV
19 Ύδρας 19 99 78556 44883 09h 08m 42,19s −08° 35′ 22,2″ 5,60 −1,60 898 B9,5III
28 Ύδρας 28 134 81420 46221 09h 25m 24,04s −05° 07′ 02,6″ 5,60 −0,98 675 K5III
1 Ύδρας 1 15 70958 41211 08h 24m 35,14s −03° 45′ 04,2″ 5,61 3,44 89 F3V
55 Ύδρας 55 384 130158 72323 14h 47m 22,56s −25° 37′ 27,2″ 5,61 −0,76 613 B9IV/V
92 G. Ύδρας 92 77353 44356 09h 01m 58,02s −00° 28′ 58,2″ 5,64 −0,73 613 K0III
333 G. Ύδρας 333 111295 62500 12h 48m 26,36s −27° 35′ 50,0″ 5,65 0,80 304 G8III
59 Ύδρας 59 92 132219 73284 14h 58m 39,29s −27° 39′ 26,3″ 5,65 0,50 350 A6IV
148 G. Ύδρας 148 82077 46511 09h 29m 12,65s −20° 44′ 56,9″ 5,66 −1,58 913 K4/K5III
Χι 2 Ύδρας χ2 265 96314 54255 11h 05m 57,55s −27° 17′ 16,1″ 5,69 −1,26 799 B8V
350 G. Ύδρας 350 117716 66065 13h 32m 35,96s −28° 41′ 33,8″ 5,69 1,61 214 A0/A1V
56 G. Ύδρας 56 74794 43026 08h 46m 02,45s −02° 02′ 55,6″ 5,70 1,04 278 K0III:
193 G. Ύδρας 193 87427 49339 10h 04m 21,02s −24° 17′ 08,1″ 5,70 1,23 255 F0V
259 G. Ύδρας 259 95221 53699 10h 59m 13,74s −33° 44′ 14,8″ 5,70 2,27 159 F2V
236 G. Ύδρας 236 91889 51933 10h 36m 32,22s −12° 13′ 42,6″ 5,71 3,76 80 F7V
HD 100893 (22) 291 100893 56620 11h 36m 34,92s −33° 34′ 11,9″ 5,71 0,54 352 K0III
3 Ύδρας 3 35 HV 72968 42146 08h 35m 28,21s −07° 58′ 56,4″ 5,72 1,14 268 A1spe...
107 G. Ύδρας 107 79181 45158 09h 11m 58,77s −19° 44′ 51,9″ 5,72 0,90 300 G8III
102 G. Ύδρας 102 78702 44923 09h 09m 04,25s −18° 19′ 43,0″ 5,73 1,22 260 A0/A1V
351 G. Ύδρας 351 118349 66400 13h 36m 48,51s −26° 29′ 42,8″ 5,73 0,36 386 A7V+...
17 G. Ύδρας 17 71095 41299 08h 25m 35,55s +02° 06′ 08,1″ 5,74 −0,59 601 K5III
156 G. Ύδρας 156 82573 46813 09h 32m 20,43s −19° 24′ 01,2″ 5,74 0,58 351 A4III
80 G. Ύδρας 80 76376 43798 08h 55m 12,42s −18° 14′ 28,3″ 5,75 0,17 425 K2/K3III
101 G. Ύδρας 101 78668 44936 09h 09m 11,50s −12° 21′ 27,7″ 5,76 0,01 460 G6III
57 Ύδρας 57 386 130274 72378 14h 47m 57,56s −26° 38′ 46,1″ 5,76 0,14 434 B9,5V
48 Ύδρας 48 366 122066 68390 14h 00m 00,25s −25° 00′ 36,6″ 5,77 1,98 187 F6V
121 G. Ύδρας 121 80479 45743 09h 19m 33,11s −15° 50′ 04,3″ 5,79 0,34 400 K1/K2III
272 G. Ύδρας 272 97023 54561 11h 09m 53,38s −32° 22′ 02,8″ 5,79 0,69 342 A1V
33 G. Ύδρας 33 72660 42028 08h 34m 01,64s −02° 09′ 05,8″ 5,80 0,80 326 A1V
88 G. Ύδρας 88 76932 44075 08h 58m 43,78s −16° 07′ 59,7″ 5,80 4,16 70 F7/F8IV/V
354 G. Ύδρας 354 118646 66563 13h 38m 42,13s −29° 33′ 38,4″ 5,81 2,36 160 F3V
357 G. Ύδρας 357 119752 67143 13h 45m 36,94s −26° 06′ 57,5″ 5,81 1,08 287 A0V
118 G. Ύδρας 118 80050 45559 09h 17m 07,73s −14° 34′ 26,6″ 5,83 0,44 389 K0III
60 Ύδρας 60 393 132851 73566 15h 02m 06,38s −28° 03′ 37,9″ 5,83 0,84 325 A4IV
300 G. Ύδρας 300 103026 57841 11h 51m 41,62s −30° 50′ 02,7″ 5,85 3,36 102 F8V
150 G. Ύδρας 150 82232 46618 09h 30m 22,54s −15° 34′ 37,9″ 5,86 1,45 249 K2III
329 G. Ύδρας 329 109960 61720 12h 39m 03,48s −30° 25′ 20,5″ 5,86 −0,26 547 K2/K3III
252 G. Ύδρας 252 93657 52841 10h 48m 14,13s −31° 41′ 16,3″ 5,87 0,29 426 A1V
374 G. Ύδρας 374 125276 69965 14h 19m 01,13s −25° 48′ 58,7″ 5,87 4,62 58 F7Vw
HD 72561 32 72561 42008 08h 33m 43,49s +04° 45′ 25,3″ 5,89 −5,22 5433 G5III
14 G. Ύδρας 14 70652 41080 08h 22m 54,10s −07° 32′ 35,3″ 5,92 −1,11 832 M1III
162 G. Ύδρας 162 82747 46897 09h 33m 26,10s −22° 51′ 50,5″ 5,92 1,12 297 B9,5V
HD 103596 304 103596 58158 11h 55m 40,13s −28° 28′ 37,3″ 5,93 0,11 477 K4III
84 G. Ύδρας 84 76579 43899 08h 56m 34,13s −16° 42′ 31,3″ 5,95 −0,82 738 K3III
158 G. Ύδρας 158 82660 46859 09h 32m 55,78s −13° 31′ 00,5″ 5,95 −1,06 823 K4III
HD 100623 (20) 289 100623 56452 11h 34m 29,95s −32° 50′ 00,0″ 5,96 6,06 31 K0V
27 G. Ύδρας 27 71766 41597 08h 28m 51,01s −09° 44′ 54,9″ 6,01 −1,39 985 F2III
HD 76151 75 76151 43726 08h 54m 18,19s −05° 26′ 04,3″ 6,01 4,85 56 G3V
136 G. Ύδρας 136 81567 46288 09h 26m 22,31s −01° 27′ 50,6″ 6,01 −1,14 876 K3III
209 G. Ύδρας 209 89455 50536 10h 19m 16,88s −12° 31′ 41,2″ 6,01 1,89 217 A8III
Φι 2 Ύδρας φ2 234 91880 51905 10h 36m 16,68s −16° 20′ 39,6″ 6,01 −1,35 967 M1III
16 G. Ύδρας 16 70937 41214 08h 24m 36,42s −04° 43′ 00,7″ 6,03 1,98 211 F2V
6 G. Ύδρας 6 70013 40818 08h 19m 49,85s +03° 56′ 53,1″ 6,04 −0,21 579 G8III
227 G. Ύδρας 227 91280 51551 10h 31m 48,73s −28° 14′ 13,5″ 6,04 2,90 138 F6/F7V
243 G. Ύδρας 243 92245 52113 10h 38m 50,44s −12° 26′ 37,1″ 6,04 0,83 359 A0Vn
361 G. Ύδρας 361 121156 67890 13h 54m 16,75s −28° 34′ 09,9″ 6,05 2,04 206 K2III
260 G. Ύδρας 260 95456 53818 11h 00m 40,84s −31° 50′ 22,6″ 6,06 3,59 102 F8V
90 G. Ύδρας 90 77250 44315 09h 01m 31,40s +05° 38′ 27,6″ 6,08 −0,84 789 F3IV+...
179 G. Ύδρας 179 85519 48396 09h 51m 59,53s −16° 32′ 04,6″ 6,08 0,66 395 K0III
65 G. Ύδρας 65 75140 43204 08h 48m 04,87s −06° 33′ 31,5″ 6,09 −0,46 667 K0
322 G. Ύδρας 322 108110 60603 12h 25m 18,41s −27° 44′ 56,4″ 6,09 −0,38 643 K3III
21 Ύδρας 21 106 KW 79193 45184 09h 12m 26,05s −07° 06′ 35,6″ 6,10 1,51 269 A3m
231 G. Ύδρας 231 91706 51795 10h 34m 57,76s −23° 10′ 34,8″ 6,10 2,09 207 F6V
372 G. Ύδρας 372 124576 69623 14h 15m 01,28s −29° 16′ 54,7″ 6,10 −0,54 695 A1V
155 G. Ύδρας 155 82543 46840 09h 32m 41,41s +01° 51′ 51,3″ 6,11 0,58 416 F7IV-V
OY Ύδρας (188 G. Ύδρας) 188 OY 86612 48943 09h 59m 06,32s −23° 57′ 02,8″ 6,11 −0,31 628 B5V
9 G. Ύδρας 9 70148 40859 08h 20m 17,01s −05° 19′ 47,4″ 6,12 0,12 516 K2III
73 G. Ύδρας 73 75916 43580 08h 52m 30,74s −13° 13′ 58,6″ 6,12 1,04 338 K1III
154 G. Ύδρας 154 82477 46768 09h 31m 55,77s −10° 22′ 13,4″ 6,12 0,92 358 K0
157 G. Ύδρας 157 82638 46869 09h 33m 02,00s −08° 30′ 19,0″ 6,12 0,72 393 K0
217 G. Ύδρας 217 89911 50790 10h 22m 12,96s −19° 51′ 59,7″ 6,12 −0,55 704 A0V
10 Ύδρας 10 52 74591 42931 08h 45m 01,28s +05° 40′ 50,1″ 6,13 2,12 207 A6V
81 G. Ύδρας 81 76494 43902 08h 56m 37,04s +04° 14′ 11,7″ 6,13 −1,34 1016 G8II-III
153 G. Ύδρας 153 82428 46744 09h 31m 38,97s −10° 33′ 07,1″ 6,13 2,46 177 F0Vn
13 G. Ύδρας 13 70574 41036 08h 22m 30,20s −06° 10′ 45,0″ 6,14 2,07 212 A8IV
105 G. Ύδρας 105 79108 45167 09h 12m 12,91s +03° 52′ 01,2″ 6,14 0,83 376 A0V
146 G. Ύδρας 146 82043 46529 09h 29m 24,47s −02° 12′ 18,6″ 6,14 0,32 475 F0III
MO Ύδρας 334 MO 111786 62788 12h 51m 57,97s −26° 44′ 18,1″ 6,14 2,24 196 A0III
363 G. Ύδρας 363 121699 68177 13h 57m 27,75s −23° 01′ 21,5″ 6,14 −0,17 596 K2/K3III
HD 100307 286 100307 56293 11h 32m 23,34s −26° 44′ 48,7″ 6,15 −0,59 728 M2III
NS Ύδρας 96 NS 78196 44738 09h 06m 59,95s +01° 27′ 45,8″ 6,16 −1,25 991 M1III
315 G. Ύδρας 315 105686 59307 12h 10m 02,58s −34° 42′ 17,0″ 6,16 1,14 329 A0V
302 G. Ύδρας 302 103266 57971 11h 53m 26,87s −35° 03′ 59,7″ 6,17 1,78 246 A2V
8 G. Ύδρας 8 70110 40858 08h 20m 12,98s −00° 54′ 32,8″ 6,18 3,13 133 F9V
37 G. Ύδρας 37 73281 42299 08h 37m 27,17s −04° 56′ 02,4″ 6,18 0,79 391 K0
89 G. Ύδρας 89 77084 44162 08h 59m 39,94s −19° 12′ 28,1″ 6,19 3,20 129 F5IV/V
359 G. Ύδρας 359 120455 67523 13h 50m 06,54s −29° 04′ 52,5″ 6,19 0,97 361 A0V
LV Ύδρας 305 LV 103789 58272 11h 57m 03,78s −33° 18′ 55,6″ 6,20 0,88 378 B9,5V
HD 95698 (8) 261 95698 53963 11h 02m 24,41s −26° 49′ 52,3″ 6,21 2,59 173 A9III/IV
356 G. Ύδρας 356 119623 67071 13h 44m 45,70s −25° 30′ 03,2″ 6,21 −0,47 706 K3III
58 G. Ύδρας 58 74860 43035 08h 46m 06,89s −11° 00′ 24,5″ 6,22 −4,13 3835 K5III
182 G. Ύδρας 182 85905 48584 09h 54m 31,83s −22° 29′ 14,8″ 6,23 0,50 457 A2/A3III
205 G. Ύδρας 205 88699 50066 10h 13m 19,48s −27° 01′ 44,3″ 6,23 0,74 409 A9m...
311 G. Ύδρας 311 105078 59008 12h 05m 56,69s −35° 41′ 38,2″ 6,23 −0,51 728 B7V
371 G. Ύδρας 371 124281 69458 14h 13m 13,25s −26° 36′ 44,2″ 6,23 −0,46 709 K0III
199 G. Ύδρας 199 88182 49802 10h 09m 56,49s −12° 05′ 42,9″ 6,24 1,74 259 A5m
245 G. Ύδρας 245 92770 52391 10h 42m 31,38s −13° 58′ 28,4″ 6,24 −0,53 738 K3/K4III:
147 G. Ύδρας 147 82074 46543 09h 29m 32,43s −04° 14′ 47,4″ 6,25 2,57 177 G6IV
159 G. Ύδρας 159 82674 46893 09h 33m 19,94s −07° 11′ 24,5″ 6,25 0,70 421 K0
197 G. Ύδρας 197 88025 49689 10h 08m 35,45s −15° 36′ 43,0″ 6,25 0,01 578 A0V
149 G. Ύδρας 149 82180 46569 09h 29m 49,88s −23° 20′ 43,2″ 6,26 −2,26 1646 K2/K3III
144 G. Ύδρας 144 81980 46504 09h 29m 02,34s −01° 15′ 24,9″ 6,27 1,47 297 F0Vn
185 G. Ύδρας 185 86266 48763 09h 56m 46,89s −26° 32′ 59,1″ 6,27 2,06 227 A4V
391 G. Ύδρας 391 131919 73171 14h 57m 13,72s −29° 09′ 27,4″ 6,28 0,12 557 B8/B9V
235 G. Ύδρας 235 91881 51885 10h 36m 04,51s −26° 40′ 31,0″ 6,29 3,07 143 F5V
126 G. Ύδρας 126 80719 45854 09h 20m 55,46s −15° 37′ 03,2″ 6,30 2,88 158 F6V
192 G. Ύδρας 192 87344 49321 10h 04m 02,83s −18° 06′ 05,1″ 6,30 0,47 477 B8V
HQ Ύδρας 7 HQ 69997 40766 08h 19m 15,11s −10° 09′ 57,0″ 6,31 1,14 353 F3IIIp
37 Ύδρας 37 171 OW 83650 47427 09h 39m 47,42s −10° 34′ 13,0″ 6,31 −1,33 1098 A0Vn
337 G. Ύδρας 337 112519 63243 12h 57m 33,17s −22° 45′ 12,5″ 6,31 0,83 407 K0III
111 G. Ύδρας 111 79752 45424 09h 15m 24,95s −15° 01′ 29,5″ 6,32 1,18 348 A0V
HD 100953 (23) 292 100953 56657 11h 37m 01,22s −32° 59′ 16,8″ 6,32 2,04 234 F5V
165 G. Ύδρας 165 83104 47070 09h 35m 33,82s −19° 34′ 59,9″ 6,33 1,63 283 A0V
71 G. Ύδρας 71 75811 43570 08h 52m 24,18s +05° 20′ 25,2″ 6,34 0,22 547 A5V
104 G. Ύδρας 104 79066 45150 09h 11m 55,69s +05° 28′ 07,2″ 6,34 2,81 166 A9IVe...
V335 Ύδρας 316 V335 106198 59588 12h 13m 12,97s −34° 07′ 31,0″ 6,34 −0,89 911 M4/M5Ib/II:
317 G. Ύδρας 317 106257 59622 12h 13m 36,80s −33° 47′ 34,4″ 6,34 0,86 406 A0V
34 G. Ύδρας 34 72908 42142 08h 35m 24,96s +02° 44′ 36,4″ 6,35 0,21 551 G9III
275 G. Ύδρας 275 97393 54725 11h 12m 14,78s −32° 26′ 01,8″ 6,35 −0,23 676 M2/M3III
369 G. Ύδρας 369 124162 69398 14h 12m 24,55s −24° 21′ 48,0″ 6,35 0,49 484 K2III
373 G. Ύδρας 373 125279 69977 14h 19m 07,17s −27° 08′ 28,2″ 6,35 −0,69 834 K5III
206 G. Ύδρας 206 88806 50142 10h 14m 08,98s −23° 48′ 50,3″ 6,36 −1,70 1336 M1III
50 G. Ύδρας 50 74393 42854 08h 43m 59,79s +04° 20′ 04,5″ 6,37 −0,40 738 B9,5III-IV
172 G. Ύδρας 172 83731 47454 09h 40m 20,07s −10° 46′ 09,1″ 6,37 −0,68 838 A2V
29 G. Ύδρας 29 72462 41893 08h 32m 33,39s −15° 01′ 48,7″ 6,38 2,13 231 A7IV/V
320 G. Ύδρας 320 107869 60468 12h 23m 47,82s −30° 20′ 07,4″ 6,39 −0,57 803 K5III
34 Ύδρας 34 167 83373 47249 09h 37m 51,54s −09° 25′ 28,1″ 6,40 1,10 375 A1V
R Ύδρας 347 R 117287 65835 13h 29m 42,82s −23° 16′ 52,9″ 6,40 −2,55 2012 M6/M7e
55 G. Ύδρας 55 74688 42951 08h 45m 20,77s −02° 36′ 03,7″ 6,41 1,71 283 F2+...
LO Ύδρας (25 G. Ύδρας) 25 LO 71663 41564 08h 28m 29,16s −02° 31′ 01,6″ 6,42 1,77 278 A5m
66 G. Ύδρας 66 75217 43246 08h 48m 37,48s −01° 02′ 41,4″ 6,42 0,68 458 K0
308 G. Ύδρας 308 104039 58436 11h 58m 54,39s −25° 54′ 31,7″ 6,42 −0,76 891 A1IV/V
364 G. Ύδρας 364 121758 68224 13h 57m 58,86s −25° 59′ 53,1″ 6,42 0,17 579 K1III
26 G. Ύδρας 26 71665 41547 08h 28m 19,78s −08° 48′ 58,3″ 6,43 −0,65 849 K0
74 G. Ύδρας 74 76027 43623 08h 53m 05,35s −16° 57′ 08,5″ 6,43 0,89 417 K1III
274 G. Ύδρας 274 97344 54703 11h 11m 57,86s −26° 48′ 22,1″ 6,43 0,84 427 K0III
332 G. Ύδρας 332 111226 62448 12h 47m 53,67s −24° 51′ 06,3″ 6,43 −0,66 853 B8V
360 G. Ύδρας 360 120690 67620 13h 51m 20,70s −24° 23′ 23,2″ 6,43 4,93 65 G5V
263 G. Ύδρας 263 95857 54030 11h 03m 16,09s −31° 57′ 38,8″ 6,44 −0,38 753 M2/M3III
279 G. Ύδρας 279 98221 55164 11h 17m 38,88s −34° 44′ 14,3″ 6,44 3,09 152 F3V
281 G. Ύδρας 281 99712 55953 11h 27m 58,67s −35° 19′ 43,9″ 6,44 −1,50 1264 K4/K5III
294 G. Ύδρας 294 101563 57001 11h 41m 08,60s −29° 11′ 48,6″ 6,44 3,35 135 G2III/IV
54 G. Ύδρας 54 74685 42981 08h 45m 34,84s +04° 39′ 52,4″ 6,45 0,93 414 K0
117 G. Ύδρας 117 79994 45543 09h 16m 57,05s −11° 06′ 10,6″ 6,45 1,19 368 K0
166 G. Ύδρας 166 83352 47242 09h 37m 45,94s −03° 10′ 14,2″ 6,45 0,74 452 K0
204 G. Ύδρας 204 88595 50013 10h 12m 38,10s −19° 09′ 10,1″ 6,45 3,33 137 F7V
258 G. Ύδρας 258 94619 53387 10h 55m 11,58s −20° 39′ 53,9″ 6,45 0,00 637 K1III
349 G. Ύδρας 349 117718 66060 13h 32m 34,52s −29° 33′ 55,0″ 6,45 3,08 154 F5IV
48 G. Ύδρας 48 74190 42701 08h 42m 09,83s −11° 57′ 57,5″ 6,46 1,13 379 A5m
109 G. Ύδρας 109 79481 45305 09h 14m 03,09s −14° 41′ 41,3″ 6,46 0,26 567 G6/G8III/IV
325 G. Ύδρας 325 109074 61172 12h 32m 04,40s −32° 32′ 01,4″ 6,46 0,25 568 A3V
82 G. Ύδρας 82 76478 43850 08h 55m 54,49s −15° 26′ 22,0″ 6,47 −0,51 813 K2III
213 G. Ύδρας 213 89816 50728 10h 21m 28,70s −23° 42′ 39,2″ 6,47 1,18 373 A4IV/V
270 G. Ύδρας 270 96723 54430 11h 08m 15,77s −29° 58′ 20,8″ 6,47 0,74 457 A1V
3 G. Ύδρας 3 68667 40263 08h 13m 21,79s −01° 09′ 57,2″ 6,48 0,47 519 K0
63 G. Ύδρας 63 75098 43152 08h 47m 21,48s −17° 03′ 10,3″ 6,48 −0,36 762 A2V
100 G. Ύδρας 100 78614 44888 09h 08m 44,52s −16° 16′ 37,8″ 6,48 1,07 394 K0IIICN...
297 G. Ύδρας 297 102438 57507 11h 47m 15,99s −30° 17′ 09,4″ 6,48 5,23 58 G5V
299 G. Ύδρας 299 102888 57749 11h 50m 37,24s −27° 16′ 40,6″ 6,48 0,57 495 G8III
348 G. Ύδρας 348 117558 65969 13h 31m 33,22s −28° 06′ 45,9″ 6,48 1,78 284 A1V
378 G. Ύδρας 378 126400 70538 14h 25m 47,77s −26° 51′ 07,6″ 6,48 2,05 251 K0III
233 G. Ύδρας 233 91790 51852 10h 35m 38,86s −18° 34′ 08,4″ 6,49 2,20 235 A5IV/V
312 G. Ύδρας 312 105113 59021 12h 06m 05,25s −32° 57′ 38,7″ 6,49 2,94 167 G0V
342 G. Ύδρας 342 114576 64375 13h 11m 39,24s −26° 33′ 06,2″ 6,49 1,23 367 A5V
346 G. Ύδρας 346 117033 65682 13h 28m 01,88s −26° 24′ 08,0″ 6,49 −1,12 1087 K5III
210 G. Ύδρας 210 89747 50693 10h 21m 07,98s −17° 59′ 05,6″ 6,50 2,68 189 F3IV
318 G. Ύδρας 218 106500 59742 12h 15m 06,42s −29° 14′ 13,9″ 6,50 0,75 461 K0III
HD 96700 269 96700 54400 11h 07m 54s -30° 10′ 28 ″ 6,50 83 G0V
29 Ύδρας 29 139 81728 46365 09h 27m 14,65s −09° 13′ 25,3″ 6,53 −1,48 1304 A2V
HD 82943 164 82943 47007 09h 34m 50,74s −12° 07′ 46,4″ 6,54 4,35 90 G0V
HD 94046 b2 (5) 94046 53037 10h 51m 05,99s −18° 19′ 56,0″ 6,56 0,76 471 A3V
17 Ύδρας 17 79 76370 43822 08h 55m 29,60s −07° 58′ 16,0″ 6,67 1,72 319 A3
14 Ζυγού (14) 131992 73189 14h 57m 31,96s −25° 26′ 30,4″ 6,95 1,56 391 A2/A3V
HD 90156 90156 50921 10h 23m 55,27s −29° 38′ 43,9″ 6,95 5,23 72 G5V
V Ύδρας V 53085 10h 51m 37,26s −21° 15′ 00,0″ 7,0 C
25 Ύδρας 25 80105 45588 09h 17m 29,22s −11° 57′ 42,7″ 7,07 1,50 424 K0
HD 86264 86264 48780 09h 56m 57,84s −15° 53′ 42,4″ 7,42 3,12 237 F7V
HD 72659 72659 42030 08h 34m 03,19s −01° 34′ 05,6″ 7,48 3,93 168 G0
HD 74156 74156 42723 08h 42m 25,12s +04° 34′ 41,2″ 7,62 3,57 211 G0V
Φι 1 Ύδρας φ1 43 91369 51614 10h 32m 41,17s −16° 57′ 30,7″ 7,62 3,25 244 G2V
HD 86226 86226 48739 09h 56m 29,84s −24° 05′ 57,8″ 7,93 4,79 139 G2V
HD 128356 128356 71481 14h 37m 05,0s -25° 48′ 09″ 8,29 85 K3V
V478 Ύδρας V478 70573 08h 22m 49,95s +01° 51′ 33,6″ 8,70 5,40 149 G1-1,5V
HD 72892 72892 42098 08h 34m 53,0s -14° 27′ 24″ 8,83 237 G5V
Γκλιέζ 433 56528 11h 35m 26,95s −32° 32′ 23,9″ 9,79 10,01 29 M1,5
WASP-51/HAT-P-30 08h 15m 48s +05° 50′ 12″ 10,42 629 F
TW Ύδρας TW 53911 11h 01m 51,91s −34° 42′ 17,0″ 11,1 7,3 184 K8Ve
WASP-25 13h 01m 26,37s −27° 31′ 19,9″ 11,87 5,74 550 G4
HAT-P-42 09h 01m 23,0s +06° 05′ 50″ 12,17 1458
WASP-142 09h 22m 02,0s -23° 56′ 46″ 12,3 2740 F8
HAT-P-35 08h 13m 00s +04° 47′ 13″ 12,46 1745
WASP-36 08h 45m 9,0s -08° 01′ 37″ 12,7 1468 G2
Γκλιέζ 3634 10h 58m 35s −31° 08′ 39″ 19,8 65 M2,5
WASP-84 08h 44m 26,0s +01° 50′ 36″ 391 K0
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Γκουλντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού