Κατάλογος αστέρων του Βοώτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο παρών κατάλογος αστέρων του Βοώτη παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό του Βοώτη κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Γκουλντ

G

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Αρκτούρος α 16 124897 69673 14h 15m 40,35s +19° 11′ 14,2″ −0,05 −0,31 37 K2IIIp
Έψιλον Βοώτη ε 36 129988 72105 14h 44m 59,25s +27° 04′ 27,0″ 2,35 −1,69 210 A0
Ήτα Βοώτη η 8 121370 67927 13h 54m 41,12s +18° 23′ 54,9″ 2,68 2,41 37 G0IV
Έψιλον Βοώτη ε 36 129989 14h 44m 59,20s +27° 04′ 27,0″ 2,70
Γάμμα Βοώτη γ 27 127762 71075 14h 32m 04,76s +38° 18′ 28,4″ 3,04 0,96 85 A7IIIvar
Δέλτα Βοώτη δ 49 135722 74666 15h 15m 30,10s +33° 18′ 54,4″ 3,46 0,69 117 G8III
Βήτα Βοώτη β 42 133208 73555 15h 01m 56,79s +40° 23′ 26,3″ 3,49 −0,64 219 G8III
Ρο Βοώτη ρ 25 127665 71053 14h 31m 49,86s +30° 22′ 16,1″ 3,57 0,27 149 K3III
Ζήτα Βοώτη ζ 30 129246 71795 14h 41m 08,92s +13° 43′ 42,0″ 3,78 0,06 180 A3IVn
Θήτα Βοώτη θ 23 126660 70497 14h 25m 12,02s +51° 51′ 06,2″ 4,04 3,22 48 F7V
Ύψιλον Βοώτη υ 5 120477 67459 13h 49m 28,70s +15° 47′ 52,1″ 4,05 −0,33 245 K5IIIvar
Λάμδα Βοώτη λ 19 125162 69732 14h 16m 23,18s +46° 05′ 16,5″ 4,18 1,81 97 A0sh
Μι 1 Βοώτη μ1 51 137391 75411 15h 24m 29,54s +37° 22′ 37,1″ 4,31 1,46 121 F0V
Ζήτα Βοώτη ζ 30 129247 14h 41m 08,90s +13° 43′ 42,0″ 4,43
Σίγμα Βοώτη σ 28 128167 71284 14h 34m 40,69s +29° 44′ 41,3″ 4,47 3,52 50 F3Vwvar
Πι 1 Βοώτη π1 29 129174 71762 14h 40m 43,56s +16° 25′ 05,9″ 4,49 −0,45 317 B9p MnHg
Ταυ Βοώτη τ 4 120136 67275 13h 47m 16,04s +17° 27′ 24,4″ 4,50 3,53 51 F7V
Ψι Βοώτη ψ 43 133582 73745 15h 04m 26,86s +26° 56′ 51,6″ 4,52 0,10 250 K2III
Κάππα 2 Βοώτη κ2 17 124675 69483 14h 13m 28,95s +51° 47′ 24,0″ 4,53 1,14 155 A8IV
Ξι Βοώτη ξ 37 131156 72659 14h 51m 23,28s +19° 06′ 02,3″ 4,54 5,41 22 G8V + K4V
Όμικρον Βοώτη ο 35 129972 72125 14h 45m 14,50s +16° 57′ 51,9″ 4,60 0,40 225 K0III
Γιώτα Βοώτη ι 21 125161 69713 14h 16m 10,07s +51° 22′ 01,3″ 4,75 2,38 97 A9V
HD 125351 A 125351 69879 14h 17m 59,82s +35° 30′ 34,1″ 4,80 0,63 223 K1III
34 Βοώτη 34 129712 71995 14h 43m 25,37s +26° 31′ 40,4″ 4,80 −2,38 888 M3III
Ωμέγα Βοώτη ω 41 133124 73568 15h 02m 06,51s +25° 00′ 29,7″ 4,80 −0,41 359 K4III
12 Βοώτη d 12 123999 69226 14h 10m 23,95s +25° 05′ 30,6″ 4,82 2,00 120 F9IVw
44 Βοώτη i 44 133640 73695 15h 03m 47,68s +47° 39′ 14,5″ 4,83 4,30 42 G2V + G2V
20 Βοώτη 20 125560 70027 14h 19m 45,32s +16° 18′ 24,5″ 4,84 1,01 190 K3III
HD 126128 126128 70327 14h 23m 22,74s +08° 26′ 47,9″ 4,86 0,76 215 A0V
31 Βοώτη 31 6 129312 71832 14h 41m 38,76s +08° 09′ 42,3″ 4,86 −1,38 576 G8IIIvar
6 Βοώτη e 6 120539 67480 13h 49m 42,82s +21° 15′ 50,6″ 4,92 −0,34 368 K4III
45 Βοώτη c 45 134083 73996 15h 07m 17,95s +24° 52′ 10,5″ 4,93 3,46 64 F5V
Νι 2 Βοώτη ν2 53 138629 76041 15h 31m 46,99s +40° 53′ 57,7″ 4,98 −0,62 430 A5V
9 Βοώτη 9 121710 68103 13h 56m 34,16s +27° 29′ 31,9″ 5,02 −1,47 648 K3IIIvar
Νι 1 Βοώτη ν1 52 138481 75973 15h 30m 55,75s +40° 49′ 59,0″ 5,04 −2,10 872 K5III
HD 123657 BY 123657 69038 14h 07m 55,75s +43° 51′ 16,3″ 5,13 −0,64 465 M4,5:III
134190 73909 15h 06m 16,67s +54° 33′ 22,6″ 5,24 0,73 260 G8III
Φι Βοώτη φ 54 139641 76534 15h 37m 49,55s +40° 21′ 11,8″ 5,25 1,76 163 G8III-IV
13 Βοώτη 13 CF 123782 69068 14h 08m 17,36s +49° 27′ 28,9″ 5,26 −0,90 556 M2III
Χι Βοώτη χ 48 135502 74596 15h 14m 29,21s +29° 09′ 51,2″ 5,28 1,07 226 A2V
15 Βοώτη 15 124679 69612 14h 14m 50,86s +10° 06′ 03,6″ 5,29 0,82 255 K1III
50 Βοώτη 50 136849 75178 15h 21m 48,61s +32° 56′ 01,2″ 5,38 0,98 247 B9Vn
33 Βοώτη 33 129002 71618 14h 38m 50,28s +44° 24′ 16,4″ 5,39 1,49 197 A1V
22 Βοώτη f 22 126661 70602 14h 26m 27,41s +19° 13′ 36,6″ 5,40 0,68 286 F0m
18 Βοώτη 18 125451 69989 14h 19m 16,22s +13° 00′ 15,8″ 5,41 3,33 85 F5IV
137704 75572 15h 26m 17,46s +34° 20′ 09,1″ 5,46 −0,42 489 K4III
131111 72582 14h 50m 29,80s +37° 16′ 18,5″ 5,47 1,53 200 K0III-IV
BP Βοώτη BP 140728 76957 15h 42m 50,82s +52° 21′ 39,0″ 5,48 0,54 317 B9p...
133392 73634 15h 03m 06,08s +35° 12′ 20,8″ 5,52 0,89 275 G8III:
14 Βοώτη 14 124570 69536 14h 14m 05,33s +12° 57′ 34,5″ 5,53 2,92 108 F6IV
32 Βοώτη 32 129336 71837 14h 41m 43,62s +11° 39′ 39,4″ 5,55 0,19 385 G8III
137071 75257 15h 22m 37,37s +39° 34′ 53,4″ 5,56 −3,99 2650 K4III
HD 118889 118889 66640 13h 39m 34,68s +10° 44′ 46,7″ 5,57 1,93 175 F0V
24 Βοώτη g 24 127243 70791 14h 28m 38,09s +49° 50′ 41,9″ 5,58 0,70 308 G3IV
47 Βοώτη k 47 133962 73841 15h 05m 25,89s +48° 09′ 03,2″ 5,59 1,08 260 A1V
2 Βοώτη 2 119126 66763 13h 41m 02,36s +22° 29′ 45,0″ 5,63 0,66 322 G9III
132254 73100 14h 56m 22,94s +49° 37′ 44,4″ 5,63 3,65 81 F7V
40 Βοώτη 40 132772 73369 14h 59m 36,97s +39° 15′ 54,8″ 5,64 2,13 164 F1III-IV
136729 75043 15h 20m 05,14s +51° 57′ 30,6″ 5,65 1,58 213 A4V
46 Βοώτη b 46 134320 74087 15h 08m 23,78s +26° 18′ 04,3″ 5,67 0,12 420 K2III
39 Βοώτη 39 131041 72524 14h 49m 41,36s +48° 43′ 14,0″ 5,68 1,44 229 F6V+...
7 Βοώτη 7 121107 67787 13h 53m 12,95s +17° 55′ 58,3″ 5,71 −0,90 683 G5III
118508 66417 13h 36m 59,10s +24° 36′ 47,9″ 5,72 −0,23 505 M2III
129846 72012 14h 43m 44,44s +40° 27′ 33,1″ 5,72 −1,21 793 K4III
132146 73166 14h 57m 11,68s +16° 23′ 17,3″ 5,72 −0,67 617 G5III:
1 Βοώτη 1 119055 66727 13h 40m 40,50s +19° 57′ 20,4″ 5,73 0,89 303 A1V
CH Βοώτη CH 128333 71280 14h 34m 39,66s +49° 22′ 05,6″ 5,74 −1,16 782 M1III
128902 71568 14h 38m 12,67s +43° 38′ 31,4″ 5,74 −1,99 1144 K2III
10 Βοώτη 10 121996 68276 13h 58m 38,93s +21° 41′ 46,8″ 5,76 −0,08 480 A0Vs
38 Βοώτη h 38 130945 72487 14h 49m 18,68s +46° 06′ 59,0″ 5,76 2,41 153 F7IVw
139798 76568 15h 38m 16,14s +46° 47′ 52,8″ 5,76 2,99 117 F2V
EK Βοώτη EK 130144 72208 14h 46m 06,00s +15° 07′ 54,3″ 5,78 −1,44 908 M5III
130917 72552 14h 49m 58,39s +28° 36′ 57,0″ 5,80 1,02 295 A4V
134335 74096 15h 08m 35,56s +25° 06′ 31,1″ 5,82 −0,15 510 K1III
128998 71573 14h 38m 15,21s +54° 01′ 24,2″ 5,83 0,24 428 A1V
CY Βοώτη CY 125180 69829 14h 17m 28,44s +15° 15′ 48,1″ 5,84 −1,62 1012 M3III
139906 76594 15h 38m 34,20s +50° 25′ 24,1″ 5,84 0,54 374 G8III
HP Βοώτη HP 130948 72567 14h 50m 15,72s +23° 54′ 42,4″ 5,86 4,59 58 G2V
Πι 2 Βοώτη π2 29 129175 14h 40m 43,90s +16° 25′ 04,0″ 5,88
128750 71571 14h 38m 14,01s +18° 17′ 54,7″ 5,90 0,64 367 K2III:
131951 73087 14h 56m 13,24s +14° 26′ 46,6″ 5,90 −0,22 547 A0V
26 Βοώτη 26 127739 71115 14h 32m 32,62s +22° 15′ 35,9″ 5,91 2,35 168 F2IV
129153 71759 14h 40m 42,36s +13° 32′ 03,7″ 5,93 2,30 173 F0V
HD 126200 4 126200 70384 14h 24m 00,88s +08° 14′ 38,4″ 5,94 0,58 384 A3V
3 Βοώτη 3 120064 67239 13h 46m 43,33s +25° 42′ 08,6″ 5,97 1,36 272 F6IV-V
CN Βοώτη CN 124953 14h 16m 04,20s +18° 54′ 43,0″ 5,98 A8III
1 G. Βοώτη 1 122365 68498 14h 01m 20,41s +08° 53′ 41,7″ 5,98 1,25 288 A2V
135438 74561 15h 14m 06,01s +31° 47′ 16,5″ 5,98 −0,29 585 K5
127726 71094 14h 32m 20,27s +26° 40′ 38,4″ 6,00 1,74 232 A7Vn
DE Βοώτη DE 131511 72848 14h 53m 24,04s +19° 09′ 08,2″ 6,00 5,69 38 K2V
121980 68279 13h 58m 39,95s +14° 38′ 57,9″ 6,01 −0,05 531 K5III
128198 71277 14h 34m 38,52s +36° 37′ 34,2″ 6,02 −0,19 568 K5III
134064 74000 15h 07m 20,34s +18° 26′ 31,0″ 6,03 1,66 244 A3V
127304 70892 14h 29m 49,68s +31° 47′ 28,2″ 6,06 0,91 349 A0Vs
137390 75369 15h 24m 05,13s +45° 16′ 15,7″ 6,07 0,22 482 K2III
120934 67714 13h 52m 18,39s +12° 09′ 54,6″ 6,10 1,11 325 A1V
119584 66992 13h 43m 45,13s +22° 42′ 01,8″ 6,12 −0,63 731 K4III
132029 73068 14h 55m 58,63s +32° 18′ 00,3″ 6,12 1,21 313 A2V
135530 74571 15h 14m 10,29s +42° 10′ 17,2″ 6,12 −1,32 1003 M2III
129132 71729 14h 40m 21,88s +21° 58′ 32,8″ 6,13 1,01 344 G0V
124186 69316 14h 11m 15,14s +32° 17′ 44,9″ 6,14 0,79 383 K4III
136751 75093 15h 20m 41,65s +44° 26′ 04,7″ 6,14 2,49 175 F4IVs
130025 72139 14h 45m 20,58s +18° 53′ 05,7″ 6,15 0,24 495 K0
130603 72412 14h 48m 23,41s +24° 22′ 00,3″ 6,15 1,61 264 F2V
130817 72469 14h 49m 06,93s +37° 48′ 39,3″ 6,15 3,09 134 F2V
138213 75770 15h 28m 44,41s +47° 12′ 05,4″ 6,15 0,32 479 Amvar...
119288 66860 13h 42m 12,98s +08° 23′ 19,0″ 6,16 3,39 117 F3Vp
121560 68030 13h 55m 50,17s +14° 03′ 23,3″ 6,16 4,24 79 F6V
134323 74121 15h 08m 53,54s +13° 14′ 06,2″ 6,16 −0,10 582 G6V:
HD 122563 122563 68594 14h 02m 31,96s +09° 41′ 10,6″ 6,18 −0,94 867 F8IV
125349 69818 14h 17m 21,16s +51° 18′ 26,6″ 6,19 1,15 331 A2IV
5 G. Βοώτη 5 126271 70414 14h 24m 18,34s +08° 05′ 05,4″ 6,19 0,95 363 K4III
135402 74514 15h 13m 35,59s +38° 15′ 53,3″ 6,19 0,54 439 K2III:
126141 70310 14h 23m 06,92s +25° 20′ 16,9″ 6,22 3,46 116 F5V
127065 70762 14h 28m 16,46s +36° 11′ 49,3″ 6,22 −1,07 937 K0III
11 Βοώτη 11 122405 68478 14h 01m 10,53s +27° 23′ 11,6″ 6,23 1,14 340 A7III
124755 69569 14h 14m 23,57s +41° 31′ 08,5″ 6,23 2,98 146 K3III:
2 G. Βοώτη 2 122744 68687 14h 03m 36,79s +07° 32′ 46,4″ 6,25 0,64 432 G9III
125040 69751 14h 16m 32,93s +20° 07′ 19,5″ 6,25 3,71 105 F8V
122742 68682 14h 03m 32,30s +10° 47′ 15,1″ 6,27 5,17 54 G8V
130084 72124 14h 45m 13,68s +32° 47′ 18,6″ 6,27 −1,11 976 M1III
126597 70517 14h 25m 29,15s +38° 23′ 35,2″ 6,28 −0,13 625 K2III:
132879 73464 15h 00m 52,28s +22° 02′ 44,1″ 6,29 −1,19 1022 K0
125406 69862 14h 17m 49,21s +48° 00′ 07,5″ 6,32 2,07 231 F5
128093 71243 14h 34m 11,63s +32° 32′ 04,1″ 6,32 3,20 137 F5V
125642 70029 14h 19m 47,72s +38° 47′ 38,7″ 6,33 0,65 447 A2V
134493 74083 15h 08m 19,54s +50° 03′ 18,0″ 6,33 0,77 423 K0III
BX Βοώτη BX 133029 73454 15h 00m 38,73s +47° 16′ 38,7″ 6,35 0,53 477 B9p SiSrCr
134044 73941 15h 06m 35,19s +36° 27′ 21,5″ 6,35 4,00 96 F8V
122443 68516 14h 01m 36,84s +17° 40′ 06,9″ 6,36 −4,98 6037 G5
127334 70873 14h 29m 36,68s +41° 47′ 47,2″ 6,36 4,50 77 G5V
124713 69592 14h 14m 40,94s +21° 52′ 24,3″ 6,38 2,53 192 A7V
125111 69735 14h 16m 24,38s +39° 44′ 40,9″ 6,38 2,96 157 F2IV
126307 70385 14h 24m 01,98s +27° 24′ 47,5″ 6,39 −1,89 1475 K4III
127986 71168 14h 33m 20,27s +36° 57′ 33,1″ 6,39 2,07 238 F8IVw
128402 71406 14h 36m 06,88s +23° 15′ 01,1″ 6,39 1,08 377 K0
129430 71857 14h 41m 54,24s +21° 07′ 25,3″ 6,40 0,58 475 G8III
131473 72846 14h 53m 23,36s +15° 42′ 18,4″ 6,41 2,96 160 F6III
119784 67104 13h 45m 13,47s +10° 19′ 31,5″ 6,42 1,14 371 K2
124678 69585 14h 14m 35,66s +13° 58′ 30,9″ 6,45 0,51 502 K2
125658 70051 14h 20m 08,67s +30° 25′ 44,9″ 6,45 1,76 283 A5III
118839 66594 13h 39m 02,31s +18° 15′ 55,3″ 6,46 −0,31 738 K3III
125632 69958 14h 18m 55,93s +54° 51′ 49,6″ 6,47 1,42 334 A5Vn
135944 74690 15h 15m 50,68s +50° 56′ 18,8″ 6,47 2,56 197 G5
118660 66522 13h 38m 07,86s +14° 18′ 07,1″ 6,49 2,21 234 A9Vs
131040 72508 14h 49m 32,37s +51° 22′ 28,2″ 6,49 2,93 168 F5IV
125076 69704 14h 16m 02,41s +45° 33′ 58,0″ 6,50 1,00 410 K0
CI Βοώτη CI 126009 70236 14h 22m 14,03s +29° 22′ 11,9″ 6,50 −0,19 709 MIII
132145 73156 14h 57m 03,61s +21° 33′ 19,7″ 6,50 0,83 444 A1V
Μι 2 Βοώτη μ2 51 137392 75415 15h 24m 30,97s +37° 20′ 49,5″ 6,51 3,65 122 G1V
Κάππα 1 Βοώτη κ1 17 124674 69481 14h 13m 27,75s +51° 47′ 16,4″ 6,62 2,73 196 F1V
HD 141399 141399 77301 15h 46m 54,0s +46° 59′ 11″ 7,2 4,41 118 K0V
HD 128311 128311 71395 14h 36m 00,56s +09° 44′ 47,5″ 7,48 6,38 54 K0V
HD 122562 122562 68578 14h 02m 21,0s +20° 52′ 53″ 7,69 4,04 175 G5
HD 136418 136418 74961 15h 19m 06,18s +41° 43′ 59,5″ 7,88 2,74 347 G5III
HD 131496 131496 72845 14h 53m 23s +18° 14′ 07″ 7,96 2,75 359 K0
HD 134113 134113 74033 15h 07m 47,0s +08° 52′ 47″ 8,26 3,97 235 F9V
HD 132406 132406 73146 14h 56m 54,65s +53° 22′ 55,8″ 8,45 4,19 231 G0V
HD 132563 B 132563 14h 58m 21s +44° 02′ 36″ 9,47 4,56 313
WASP-14 14h 33m 06,3549s +21° 53′ 40,978″ 9,745 3,725 521,6 F5V
BD+36°2593 15h 19m 57,93s +36° 13′ 46,8″ 11,2 3,6 1010 F
R Βοώτη R 128609 71490 14h 37m 11,70s +26° 44′ 10,0″ 11,70 3,16 1664 M4e
WASP-113 14h 59m 29,0s +46° 57′ 36″ 11,80 4,02 1174 G1
HAT-P-44 14h 12m 35,0s +47° 00′ 53″ 13,21 5,35 1220
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Γκουλντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού