Αϊζάια Φάιερμπρεϊς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ισαία Φάιρμπρεις)
Ισαία Φάιρμπρεις
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση21  Νοεμβρίου 1999
Moama
Χώρα πολιτογράφησηςΑυστραλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςSt Joseph's College
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Περίοδος ακμής2016
Ιστότοπος
isaiahmusic.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Αϊζάια Φάιερμπρεϊς (γεννημένος 21 Νοεμβρίου 1999) είναι Αυστραλός τραγουδιστής που κέρδισε στην 8η σεζόν του The X-Factor της Αυστραλίας το 2016. Στις 7 Μαρτίου 2017 αποκαλύφθηκε ότι θα εκπροσωπούσε την Αυστραλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2017 με το τραγούδι "Don't Come Easy" που κατέλαβε την ένατη θέση.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας από δώδεκα παιδιά, ο Φάιερμπρεϊς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μοάμα, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία. Ο Φάιερμπρεϊς είναι αβορίγινας Αυστραλός ; ο πατέρας του είναι Yorta Yorta και η μητέρα του είναι Gunditjmara. Ο Φάιερμπρεϊς έλαβε την δημόσια προσοχή όταν εισήχθη στον διαγωνισμό Fast Track Singing στην Μελβούρνη. Αυτή η συμμετοχή οδήγησε σε μια υποτροφία στη Σχολή Τραγουδιού David Jaanz.

2016 : The X Factor και πρώτος δίσκος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αϊζάια πέρασε από οντισιόν για την 8η σεζόν του The X Factor της Αυστραλίας, τραγουδώντας το Hello της Αντέλ. Περνώντας στο bootcamp, ερμήνευσε το τραγούδι της Αλίσια Κιζ "If I ain't got you". Από τα ζωντανά σόου, έφτασε μέχρι τον Μεγάλο Τελικό.

Στις 21 Νοεμβρίου 2016, στον μεγάλο τελικό, ο Αϊζάια ερμήνευσε το "Wake me up" του Avicii μαζί με την Jesicca Mauboy και το single "It's gotta be you" με το οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό. Το νικητήριο single του κατέκτησε την 26η θέση στο Singles Chart της Αυστραλίας. Το τραγούδι κατέκτησε υψηλή θέση και στις χώρες : Δανία, Σουηδία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016, ο Αϊζάια κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο με τίτλο Αϊζάια. Ο δίσκος αυτός κατέκτησε την δωδέκατη θέση στο Albums Chart της Αυστραλίας.

2017-σήμερα : Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την νίκη του στο The X Factor, ο Φάιερμπρεϊς δήλωσε ότι ενδιαφερόταν να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision και έβαλε το όνομά του στην λίστα για πιθανή συμμετοχή στον διαγωνισμό το 2017. Στις 7 Μαρτίου 2017, το κανάλι SBS ανακοίνωσε ότι επέλεξαν τον Φάιερμπρεϊς για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η συμμετοχή του "Don't Come Easy" γράφτηκε από την DNA Songs, η οποία είχε επίσης γράψει και το τραγούδι της Ιμ, "Sound of Silence".

Στις 9 Μαΐου 2017, ερμήνευσε το τραγούδι του στην τρίτη θέση στον πρώτο ημιτελικό του Κιέβου. Έλαβε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που έγινε στις 13 Μαΐου 2017, και έλαβε την ένατη θέση.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "It's Gotta Be You" did not chart on the Flemish Ultratop 50, but did register on the Ultratip chart.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχος
Ντάμι Ίμ
Sound of Silence
Συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision
2017
Διάδοχος
Τζέσικα Μάουμποϊ
We Got Love