Συμμετοχή των Νήσων Φερόων στη Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νήσοι Φερόες
Νήσοι Φερόες
Τηλεοπτ. φορέαςKringvarp Føroya (εκρεμμεί)
Γενική συμμετοχή
Συμμετοχές0 (δεν έχει συμμετάσχει ακόμη)

Στις 9 Ιουνίου του 2015 το τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kringvarpið εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μέλος της EBU ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Ωστόσο αργότερα απορρίφθηκε λόγω ότι οι Νήσοι Φερόες είναι κομμάτι γης της Δανίας. Ο υπουργός παιδείας των νησιών Bjørn Kalso υποστήριξε την συμμετοχή λέγοντας πως "η δικαιολογία μέχρι τώρα ήταν ότι οι χώρες πρέπει να είναι αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ προκειμένου να συμμετάσχουν αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αν είμαστε απολύτως αποφασισμένοι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μέχρι να γίνουν μέλος της EBU", πράγμα το οποίο δεν γίνεται, παρόλο που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο οι Νήσοι Φερόες δεν είναι ανεξάρτητο κράτος αλλά κτήση του Βασιλείου της Δανίας[1][2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Granger, Anthony (10 Ιουνίου 2015). «Faroe Islands: Wants To Participate In The Eurovision Song Contest». eurovoix.com. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2015. 
  2. Kristjans, Kristian (9 Ιουνίου 2015). «The Faroe Islands want to participate in Eurovision». wiwibloggs. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2015.