Κατάλογος χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ένας αλφαβητικός κατάλογος χωρών των κρατών του κόσμου. Με σκούρα γράμματα είναι οι ανεξάρτητες χώρες.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα και την ήπειρο.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγγλία Αγγλία
Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης
Αγία Λουκία Αγία Λουκία
Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος
Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία)
Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν
Αίγυπτος Αίγυπτος
Αιθιοπία Αιθιοπία
Αϊτή Αϊτή
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού
Αλβανία Αλβανία
Αλγερία Αλγερία

Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ
Ανγκόλα Ανγκόλα

Ανγκουίλλα Ανγκουίλα
Ανδόρρα Ανδόρρα
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Αρμενία Αρμενία

Αρούμπα Αρούμπα
Flag of Australia.svg Αυστραλία
Flag of Austria.svg Αυστρία
Αφγανιστάν Αφγανιστάν

Β[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βανουάτου Βανουάτου
Βατικανό Βατικανό
Βέλγιο Βέλγιο
Βενεζουέλα Βενεζουέλα

Βερμούδες Βερμούδες
Βιετνάμ Βιετνάμ
Βολιβία Βολιβία

Ulster banner.svg Βόρεια Ιρλανδία
Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα
Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι
Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
Flag of Brazil.svg Βραζιλία

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Γ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of France.svg Γαλλία
Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία
Γερμανία Γερμανία
Γεωργία Γεωργία

Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ
Γκαμπόν Γκαμπόν
Γκάνα Γκάνα

Γκουάμ Γκουάμ
Γουατεμάλα Γουατεμάλα
Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα
Γουινέα Γουινέα
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου
Γουιάνα Γουιάνα
Γρενάδα Γρενάδα

Δ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Denmark.svg Δανία
Ντομίνικα Δομινίκα
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία

Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα

Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ
Ελβετία Ελβετία
Flag of Greece.svg Ελλάδα
Ερυθραία Ερυθραία
Εσθονία Εσθονία

Ζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζάμπια Ζάμπια
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε

Η[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Flag of the United States.svg ΗΠΑ

Θ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιαπωνία Ιαπωνία
Ινδία Ινδία
Ινδονησία Ινδονησία
Ιορδανία Ιορδανία
Ιράκ Ιράκ
Ιράν Ιράν
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός
Ισραήλ Ισλανδία
Flag of Spain.svg Ισπανία
Ισραήλ Ισραήλ
Flag of Italy.svg Ιταλία

Κ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καζακστάν Καζακστάν
Καμερούν Καμερούν
Καμπότζη Καμπότζη
Καναδάς Καναδάς
Κατάρ Κατάρ

Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι
Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Κένυα Κένυα
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα
Κιργιζιστάν Κιργιζία
Κιριμπάτι Κιριμπάτι
Κολομβία Κολομβία
Κομόρες Κομόρες
Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα

Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο
Κούβα Κούβα
Κουβέιτ Κουβέιτ
Κουρασάο Κουρασάο
Κροατία Κροατία
Κύπρος Κύπρος

Λ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λάος Λάος
Λεσότο Λεσότο
Flag of Latvia.svg Λεττονία
Λευκορωσία Λευκορωσία
Λίβανος Λίβανος
Λιβερία Λιβερία
Λιβύη Λιβύη
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο

Μ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαγιότ Μαγιότ
Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη
Μαλαισία Μαλαισία
Μαλάουι Μαλάουι
Μαλδίβες Μαλδίβες
Flag of Mali.svg Μάλι
Μάλτα Μάλτα

Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν
Μαρόκο Μαρόκο
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Μαυριτανία Μαυριτανία
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Μεξικό Μεξικό
Μυανμάρ Μιανμάρ
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία
Μογγολία Μογγολία
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη
Μολδαβία Μολδαβία
Μονακό Μονακό
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος
Μπαχάμες Μπαχάμες
Μπαχρέιν Μπαχρέιν
Μπελίζ Μπελίζ
Μπενίν Μπενίν
Μποτσουάνα Μποτσουάνα
Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο
Μπουρούντι Μπουρούντι
Μπρουνέι Μπρουνέι

Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναμίμπια Ναμίμπια
Flag of Nauru.svg Ναουρού
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία

Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία
Νεπάλ Νεπάλ
Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
Νίγηρας Νίγηρας
Νιγηρία Νιγηρία
Νικαράγουα Νικαράγουα

Νιούε Νιούε
Νορβηγία Νορβηγία
Νότια Αφρική Νότια Αφρική
Νότια Κορέα Νότια Κορέα
Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν

Ξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
Ομάν Ομάν
Ονδούρα Ονδούρα

Flag of Wales.svg Ουαλία
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
Ουγκάντα Ουγκάντα
Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν
Ουκρανία Ουκρανία
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη

Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πακιστάν Πακιστάν
Παλάου Παλάου
Παλαιστίνη Παλαιστίνη
Παναμάς Παναμάς
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
Παραγουάη Παραγουάη

Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
Flag of Peru.svg Περού
Flag of Poland.svg Πολωνία
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία

Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο
Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο
ΠΓΔΜ Π.Γ.Δ.Μ.

Ρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρουάντα Ρουάντα
Ρουμανία Ρουμανία
Ρωσία Ρωσία

Σ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαμόα Σαμόα
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία
Σενεγάλη Σενεγάλη
Σερβία Σερβία
Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη
Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε

Flag of Scotland.svg Σκωτία
Σλοβακία Σλοβακία
Σλοβενία Σλοβενία
Σομαλία Σομαλία
Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη
Σουδάν Σουδάν
Σουηδία Σουηδία
Σουρινάμ Σουρινάμ
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα
Συρία Συρία

Τ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταϊβάν Ταϊβάν
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη
Τανζανία Τανζανία
Τατζικιστάν Τατζικιστάν
Τζαμάικα Τζαμάικα
Τζιμπουτί Τζιμπουτί
Τόγκο Τόγκο
Τόνγκα Τόνγκα
Τουβαλού Τουβαλού
Flag of Turkey.svg Τουρκία
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
Τσαντ Τσαντ
Τσεχία Τσεχία
Τυνησία Τυνησία

Υ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υεμένη Υεμένη

Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φιλιππίνες Φιλιππίνες
Φινλανδία Φινλανδία
Φίτζι Φίτζι

Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χιλή Χιλή

Ψ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ω[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]