Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2007.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2007.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.164.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2009 ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2025 έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων το 2009 και 7 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2012.[3]

Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [4] 1.365.169.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 19,29%

Official population clock
Απογραφή 2010

2 Ινδία Ινδία 1.258.837.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 17,24% Απογραφή 2011
Indian Population clock
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 318.786.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 4,52% Official USA Population clock
4 Ινδονησία Ινδονησία 255.461.700 2015 3,39% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 203.070.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 2,86% Population clock
Απογραφή 2010
6 Πακιστάν Πακιστάν 188.020.000 2014 2,64% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
7 Νιγηρία Νιγηρία 178.517.000 Ιούλιος 2014 2,47% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 156.893.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 2,17% Population clock
Απογραφή 2011
9 Ρωσία Ρωσία [5] 143.657.134 1 Ιανουαρίου 2014 2,05% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
10 Ιαπωνία Ιαπωνία 127.130.000 1 Αυγούστου 2014 1,81% Επίσημη εκτίμηση
11 Μεξικό Μεξικό 119.713.203 1 Ιουλίου 2014 1,69% Επίσημη εκτίμηση
12 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 100.170.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 1,41%

Επίσημη εκτίμηση

13 Βιετνάμ Βιετνάμ 89.710.000 1 Ιουλίου 2013 1,28%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αιθιοπία Αιθιοπία 87.952.991 1 Ιουλίου 2014 1,23%

Επίσημη εκτίμηση

15 Αίγυπτος Αίγυπτος 87.073.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 1,19% Official population clock
16 Γερμανία Γερμανία 80.781.000 30 Νοεμβρίου 2013 1,15% Επίσημη εκτίμηση
17 Ιράν Ιράν 77.710.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 1,10% Απογραφή 2011
Official Iranian Population clock
18 Flag of Turkey.svg Τουρκία 76.667.864 31 Δεκεμβρίου 2013 1,08% Επίσημη εκτίμηση
19 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 69.360.000 Ιούλιος 2014 0,96% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 65.926.261 1 Σεπτεμβρίου 2010 0,94% Απογραφή 2010
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[6] 64.105.700 1 Ιουλίου 2013 0,91% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία [7] 64.063.000 1 Ιουλίου 2014 0,91% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.762.320 28 Φεβρουαρίου 2014 0,85% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 54.002.000 1 Ιουλίου 2014 0,75% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
25 Μυανμάρ Μιανμάρ (Βιρμανία) 51.419.420 30 Μαρτίου 2014 0,76% Απογραφή 2014 προκαταρκτικά αποτελέσματα
26 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 50.423.955 2014 0,71% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
27 Κολομβία Κολομβία 47.664.000 1 Ιουλίου 2014 0,68% Official Colombian Population clock
28 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.507.800 1 Ιανουαρίου 2014 0,67% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
29 Κένυα Κένυα 45.546.000 Ιούλιος 2014 0,55% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
Απογραφή 2009
30 Τανζανία Τανζανία 44.928.923 25 Αυγούστου 2012 0,64% Απογραφή 2012
Επίσημη εκτίμηση
31 Ουκρανία Ουκρανία [5] 42.988.026 1 Ιουλίου 2014 0,65% Επίσημη εκτίμηση
32 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 42.669.500 1 Ιουλίου 2014 0,57% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
33 Αλγερία Αλγερία 38.700.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,55% Επίσημη εκτίμηση
34 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.496.000 31 Δεκεμβρίου 2013 0,55% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
35 Σουδάν Σουδάν 37.289.406 Ιούλιος 2014 0,54% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 36.004.552 1 Ιουλίου 2014 0,48% Επίσημη εκτίμηση
37 Καναδάς Καναδάς 35.427.524 1 Απριλίου 2014 0,50% Official Canadian Population clock
38 Ουγκάντα Ουγκάντα 35.357.000 1 Ιουλίου 2013 0,50% Επίσημη εκτίμηση
39 Μαρόκο Μαρόκο 33.364.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,47% Official Moroccan Population clock
40 Flag of Peru.svg Περού 30.814.175 1 Ιουλίου 2014 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 30.492.800 1 Ιανουαρίου 2014 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 30.206.307 2014 0,41% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
43 Μαλαισία Μαλαισία 30.162.600 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,43% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
44 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 29.994.272 1 Ιουλίου 2013 0,43% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
45 Γκάνα Γκάνα 27.043.093 2014 0,35% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
46 Νεπάλ Νεπάλ 26.494.504 22 Ιουνίου 2011 0,38% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
47 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 26.023.100 2013-2014 0,36% Επίσημη εκτίμηση
48 Υεμένη Υεμένη 25.956.000 1 Ιουλίου 2014 0,35% Επίσημη εκτίμηση
49 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.027.000 Ιούλιος 2014 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
50 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 23.700.715 2011 0,34% Επίσημη εκτίμηση
51 Ταϊβάν Ταϊβάν [8] 23.398.263 31 Ιουλίου 2014 0,33% Επίσημη εκτίμηση
52 Flag of Australia.svg Αυστραλία [9] 23.319.400 31 Δεκεμβρίου 2013 0,33% Official Australian Population clock
Επίσημη εκτίμηση
53 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 23.202.000 2012 0,33% Επίσημη εκτίμηση
54 Συρία Συρία 21.377.000 31 Δεκεμβρίου 2011 0,30% Central Bureau Of Statistics
www.citypopulation.de
55 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 21.263.403 2012 0,30% Επίσημη εκτίμηση
56 Καμερούν Καμερούν 20.386.799 1 Ιουλίου 2012 0,29% Επίσημη εκτίμηση
57 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 20.277.597 20 Μαρτίου 2012 0,29% Απογραφή 2012
58 Ρουμανία Ρουμανία 19.942.642 1 Ιανουαρίου 2014 0,29% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
59 Ανγκόλα Ανγκόλα 19.183.590 Ιούλιος 2013 0,29% Επίσημη εκτίμηση
60 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 17.322.796 1 Ιουλίου 2013 0,25% Επίσημη εκτίμηση
61 Καζακστάν Καζακστάν 17.285.000 1 Ιουλίου 2014 0,24% Επίσημη εκτίμηση
62 Νίγηρας Νίγηρας 17.138.707 10 Δεκεμβρίου 2012 0,24% Απογραφή 2012
63 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 16.865.600 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,24% Επίσημη εκτίμηση
Official Netherlands Population clock
64 Μαλάουι Μαλάουι 16.829.000 Ιούλιος 2014 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
65 Χιλή Χιλή 16.634.603 9 Απριλίου 2012 0,24% Απογραφή 2012
66 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 15.806.675 30 Ιουνίου 2014 0,22% Επίσημη εκτίμηση
67 Flag of Mali.svg Μάλι 15.768.000 Ιούλιος 2014 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
68 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός (Εκουαδόρ) 15.562.000 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,22% Επίσημη εκτίμηση
69 Καμπότζη Καμπότζη 15.408.000 Ιούλιος 2014 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
Απογραφή 2008
71 Ζάμπια Ζάμπια 15.023.315 2014 0,19% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
73 Τσαντ Τσαντ 13.211.000 Ιούλιος 2014 0,18% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
72 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 13.061.239 17 Αυγούστου 2012 0,18% Απογραφή 2012
70 Σενεγάλη Σενεγάλη 12.873.601 19 Νοεμβρίου 2013 0,19% Επίσημη εκτίμηση
74 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 11.739.000 Ιούλιος 2014 0,16% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
75 Βέλγιο Βέλγιο 11.203.787 1 Ιουλίου 2014 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Κούβα Κούβα 11.167.325 15 Σεπτεμβρίου 2012 0,16% Απογραφή 2012
Επίσημη εκτίμηση
77 Τυνησία Τυνησία 10.886.500 1 Ιουλίου 2013 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.815.197 24 Μαΐου 2011 0,15% Απογραφή 2011
79 Σομαλία Σομαλία 10.806.000 Ιούλιος 2014 0,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
80 Αϊτή Αϊτή 10.745.665 1 Ιουλίου 2012 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Γουινέα Γουινέα 10.628.972 2 Απριλίου 2014 0,15% Απογραφή 2014 προκαταρκτικά αποτελέσματα
82 Ρουάντα Ρουάντα 10.537.222 15 Αυγούστου 2012 0,15% Απογραφή 2012
83 Τσεχία Τσεχία 10.517.408 31 Μαρτίου 2014 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.427.301 31 Δεκεμβρίου 2013 0,15% Επίσημη εκτίμηση
85 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.378.267 2014 0,13% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
86 Βολιβία Βολιβία 10.027.254 21 Νοεμβρίου 2012 0,14% Απογραφή 2012
87 Μπενίν Μπενίν 9.983.884 11 Μαΐου 2013 0,15% Επίσημη εκτίμηση
88 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.879.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Σουηδία Σουηδία 9.694.194 30 Ιουνίου 2014 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90 Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν 9.477.100 31 Δεκεμβρίου 2013 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Λευκορωσία Λευκορωσία 9.467.000 1 Απριλίου 2014 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Μπουρούντι Μπουρούντι 9.420.248 2013 0,14% Επίσημη εκτίμηση
93 Ονδούρα Ονδούρα 8.555.072 1 Ιουλίου 2013 0,12% Επίσημη εκτίμηση
94 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.527.230 1 Απριλίου 2014 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 8.264.070 2010 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Ισραήλ Ισραήλ 8.222.700 31 Ιουλίου 2014 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Ελβετία Ελβετία 8.160.900 31 Μαρτίου 2014 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.160.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,11% Επίσημη εκτίμηση
99 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 7.275.324 10 Ιουλίου 2011 0,10% Απογραφή 2011
100 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.245.677 31 Δεκεμβρίου 2013 0,10% Επίσημη εκτίμηση
Census figures
101 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.219.700 31 Δεκεμβρίου 2013 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
102 Σερβία Σερβία[10] 7.146.759 1 Ιανουαρίου 2014 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Λάος Λάος 6.693.300 2014 0,09% Επίσημη εκτίμηση
104 Παραγουάη Παραγουάη 6.672.631 1 Ιουλίου 2012 0,10% Επίσημη εκτίμηση
105 Ιορδανία Ιορδανία 6.626.700 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106 Ερυθραία Ερυθραία 6.536.000 Ιούλιος 2014 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
107 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.401.240 2014 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Λιβύη Λιβύη 6.253.000 Ιούλιος 2014 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
109 Τόγκο Τόγκο 6.191.155 6 Νοεμβρίου 2010 0,09% Απογραφή 2010
110 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 6.190.280 2013 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.071.045 30 Ιουνίου 2012 0,09% Επίσημη εκτίμηση
112 Κιργιζιστάν Κιργιζία 5.776.570 2014 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113 Flag of Denmark.svg Δανία 5.639.719 1 Ιουλίου 2014 0,08% Επίσημη εκτίμηση
114 Φινλανδία Φινλανδία [11] 5.462.939 31 Ιουλίου 2014 0,08% Επίσημη εκτίμηση
Official Finnish Population clock
115 Σλοβακία Σλοβακία 5.415.949 31 Δεκεμβρίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
116 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.399.200 1 Ιουλίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
117 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.307.000 Ιούλιος 2014 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
118 Νορβηγία Νορβηγία [12] 5.137.679 1 Ιουλίου 2014 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Λίβανος Λίβανος 4.966.000 Ιούλιος 2014 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
120 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.709.000 Ιούλιος 2014 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
121 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 4.667.096 1 Ιουλίου 2013 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.593.100 1 Απριλίου 2013 0,07% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
123 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 4.559.000 Ιούλιος 2014 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
124 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.524.200 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,06% Official New Zealand Population clock
125 Γεωργία Γεωργία [13] 4.490.500 1 Ιανουαρίου 2014 0,06% Επίσημη εκτίμηση
126 Παλαιστίνη Παλαιστίνη 4.420.549 1 Ιουλίου 2013 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127 Λιβερία Λιβερία 4.397.000 Ιούλιος 2014 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
128 Κροατία Κροατία 4.267.558 1 Ιουλίου 2012 0,06% Επίσημη εκτίμηση
31 Απογραφή 2011
129 Ομάν Ομάν 4.031.465 27 Αυγούστου 2014 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.791.622 15 Οκτωβρίου 2013 0,05% Απογραφή 2013
131 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.615.086 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Μολδαβία Μολδαβία [14] 3.557.600 1 Ιανουαρίου 2014 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Μαυριτανία Μαυριτανία 3.461.041 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Κουβέιτ Κουβέιτ 3.448.139 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135 Παναμάς Παναμάς 3.405.813 16 Μαΐου 2010 0,05% Απογραφή 2010
136 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.286.314 30 Σεπτεμβρίου 2011 0,05% Απογραφή 2011
137 Αρμενία Αρμενία 3.009.800 30 Ιουνίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.939.431 1 Μαρτίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Μογγολία Μογγολία 2.931.300 31 Δεκεμβρίου 2013 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Αλβανία Αλβανία 2.895.947 1 Ιανουαρίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.717.991 31 Δεκεμβρίου 2013 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.113.077 28 Αυγούστου 2012 0,03% Απογραφή 2011
143 Λεσότο Λεσότο 2.098.000 Ιούλιος 2014 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
144 ΠΓΔΜ Π.Γ.Δ.Μ. 2.062.294 31 Δεκεμβρίου 2012 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Σλοβενία Σλοβενία 2.062.070 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,03% Official Slovenian population clock
146 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.024.904 22 Αυγούστου 2011 0,03% Απογραφή 2011
147 Flag of Latvia.svg Λεττονία 1.994.300 1 Αυγούστου 2014 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
148 Κατάρ Κατάρ 1.919.962 31 Ιουλίου 2014 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
149 Γκάμπια Γκάμπια 1.882.450 15 Απριλίου 2013 0,03% Απογραφή 2013
150 Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 1.815.606 31 Δεκεμβρίου 2012 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.746.000 Ιούλιος 2014 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
152 Γκαμπόν Γκαμπόν 1.711.000 Ιούλιος 2014 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
153 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.622.000 1 Ιουλίου 2010 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.328.019 9 Ιανουαρίου 2011 0,02% Απογραφή 2011
155 Εσθονία Εσθονία 1.315.819 1 Ιανουαρίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
156 Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη 1.268.000 Ιούλιος 2014 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
157 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [15] 1.261.208 1 Ιουλίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
158 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.234.571 27 Απριλίου 2010 0,02% Απογραφή 2010
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.212.107 1 Ιουλίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
160 Κύπρος Κύπρος [16] 865.900 31 Δεκεμβρίου 2012 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
161 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 864.618 1 Ιουλίου 2011 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2009
162 Φίτζι Φίτζι 858.038 1 Ιουλίου 2012 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 840.974 1 Ιανουαρίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Γουιάνα Γουιάνα 784.894 2010 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν Μπουτάν 751.500 1 Σεπτεμβρίου 2014 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Κομόρες Κομόρες [17] 724.300 Ιούλιος 2012 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 620.029 1 Απριλίου 2011 0,009% Απογραφή 2011
168 Μακάο Μακάο 614.500 31 Μαρτίου 2014 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 586.000 Ιούλιος 2014 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
170 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 573.000 Ιούλιος 2014 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
171 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 549.700 31 Δεκεμβρίου 2013 0,008% Επίσημη εκτίμηση
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 534.189 13 Αυγούστου 2012 0,008% Απογραφή 2012
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 491.875 16 Ιουνίου 2010 0,007% Απογραφή 2010
174 Μάλτα Μάλτα 416.055 20 Νοεμβρίου 2011 0,006% Απογραφή 2011
175 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 405.739 1 Ιανουαρίου 2013 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 393.162 20 Ιουνίου 2011 0,006% Απογραφή 2011
177 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 386.486 1 Ιανουαρίου 2013 0,006% Επίσημη εκτίμηση
178 Μπελίζ Μπελίζ 351.600 1 Σεπτεμβρίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
179 Μπαχάμες Μπαχάμες 351.461 3 Μαΐου 2010 0,005% Απογραφή 2010
180 Ισραήλ Ισλανδία 327.050 30 Ιουνίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Μαλδίβες Μαλδίβες 317.280 2010 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
183 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 268.207 22 Αυγούστου 2012 0,004% Απογραφή 2012
184 Βανουάτου Βανουάτου 264.652 1 Ιουλίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 258.958 1 Ιουλίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 250.109 1 Ιανουαρίου 2013 0,003% Επίσημη εκτίμηση
187 Μαγιότ Μαγιότ 212.645 21 Αυγούστου 2012 0,003% Απογραφή 2012
188 Σαμόα Σαμόα 187.820 7 Νοεμβρίου 2011 0,003% Απογραφή 2011
189 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 187.356 13 Μαΐου 2012 0,003% Απογραφή 2012
190 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
191 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
192 Κουρασάο Κουρασάο 150.563 26 Μαρτίου 2011 0,002% Απογραφή 2011
193 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.000 Ιούλιος 2014 0,002% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
194 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 106.461 1 Ιουλίου 2013 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
196 Γρενάδα Γρενάδα 103.328 12 Μαΐου 2011 0,002% Απογραφή 2011
197 Τόνγκα Τόνγκα 103.036 30 Νοεμβρίου 2011 0,002% Απογραφή 2011
198 Αρούμπα Αρούμπα 101.484 29 Σεπτεμβρίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
199 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 101.351 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 97.857 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
201 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 90.945 26 Αυγούστου 2010 0,001% Απογραφή 2010
202 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
203 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.497 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
204 Ανδόρρα Ανδόρρα 76.098 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
206 Βερμούδες Βερμούδες 64.237 20 Μαΐου 2010 0,001% Απογραφή 2010
207 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 63.085 31 Μαρτίου 2012 0,001% Επίσημη εκτίμηση
208 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.483 1 Ιουλίου 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 56.086 1 Ιουλίου 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
211 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 55.456 10 Οκτωβρίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
212 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 55.000 Ιούλιος 2014 0,0008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
212 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
214 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 48.456 1 Ιουνίου 2014 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
215 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 37.429 1 Ιανουαρίου 2010 0,0005%
216 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 37.132 31 Δεκεμβρίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
217 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.979 1 Ιανουαρίου 2010 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
218 Μονακό Μονακό 36.950 31 Δεκεμβρίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 32.682 30 Ιουνίου 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 31.458 25 Ιανουαρίου 2012 0,0006% Επίσημη εκτίμηση
221 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 30.001 31 Δεκεμβρίου 2012 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
222 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 29.537 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
223 BES νησιά BES νησιά 23.296 1 Ιανουαρίου 2013 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Παλάου Παλάου 20.901 1 Ιουλίου 2013 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
225 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 14.974 1 Δεκεμβρίου 2011 0,0003% Απογραφή 2011
226 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
227 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 13.135 1 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
228 Τουβαλού Τουβαλού 11.323 1 Ιουλίου 2013 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
229 Flag of Nauru.svg Ναουρού 9.945 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
230 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 8.938 1 Ιανουαρίου 2010 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
231 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.081 1 Ιανουαρίου 2010 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
232 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
233 Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης [18] 4.000 Ιούλιος 2014 0,00006% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2014
234 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 2.563 15 Απριλίου 2012 0,00004% Απογραφή 2012
235 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 2.302 9 Αυγούστου 2011 0,00004% Απογραφή 2011
236 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 2.072 9 Αυγούστου 2011 0,00004% Απογραφή 2011
237 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00001% Απογραφή 2011
238 Τοκελάου Τοκελάου 1.411 18 Οκτωβρίου 2011 0,00002% Επίσημη εκτίμηση
239 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
240 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 550 9 Αυγούστου 2011 0,00001% Απογραφή 2011

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. World Population Prospects, Table A.2, 2006 revision , p. 37-42 αρχείο σε μορφή .PDF , εκδ. Ηνωμένα Έθνη, Department of Economic and Social Affairs Population Division, 2006, προσπελάστηκε στις 30-06-2007.
  2. International Programs Center - census.gov
  3. [1] Εξπρές, ΟΗΕ: Αύξηση παγκόσμιου πληθυσμού, 11 Μαρτίου 2009.
  4. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
  5. 5,0 5,1 Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και την Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  6. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
  7. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, την Γαλλική Πολυνησία, την Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων (1.508), τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) (628) και τη Νήσο Νόρφολκ (1.828)
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Τα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν τη δημοκρατία της Αμπχαζίας (216.000) και τη Νότια Οσετία (70.000)
  14. Συμπεριλαμβάνει την Τρανσνίστρια (555.347)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  17. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  18. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).