Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2007.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2007.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.138.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2009 ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2025 έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων το 2009 και 7 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2012.[3]

Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [4] 1.360.720.000 31 Δεκεμβρίου 2013 19,29%

Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010

2 Ινδία Ινδία 1.210.569.573 1 Μαρτίου 2011 17,24% Απογραφή 2011
Indian Population clock
- Flag of Europe.svg Ευρωπαϊκή Ένωση 502.489.143 2011 Eurostat data
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 317.511.000 10 Φεβρουαρίου 2014 4,52% Official USA Population clock
4 Ινδονησία Ινδονησία 237.641.326 Μάιος 2010 3,39% Απογραφή 2010
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 201.032.714 1 Ιουλίου 2013 2,86% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
6 Πακιστάν Πακιστάν 185.727.000 10 Φεβρουαρίου 2014 2,64% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
7 Νιγηρία Νιγηρία 173.615.000 Ιούλιος 2013 2,47% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 152.518.015 15 Μαρτίου 2011 2,17% Απογραφή 2011
9 Ρωσία Ρωσία 143.657.134 1 Ιανουαρίου 2014 2,05% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
10 Ιαπωνία Ιαπωνία 127.220.000 1 Ιανουαρίου 2014 1,81% Επίσημη εκτίμηση
11 Μεξικό Μεξικό 118.395.054 1 Ιουλίου 2013 1,69% Επίσημη εκτίμηση
12 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 99.107.000 10 Φεβρουαρίου 2014 1,41%

Επίσημη εκτίμηση

13 Βιετνάμ Βιετνάμ 89.710.000 1 Ιουλίου 2013 1,28%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αιθιοπία Αιθιοπία 86.613.986 1 Ιουλίου 2013 1,23%

Επίσημη εκτίμηση

15 Αίγυπτος Αίγυπτος 85.935.000 10 Φεβρουαρίου 2014 1,19% Official population clock
16 Γερμανία Γερμανία 80.586.000 30 Ιουνίου 2013 1,15% Επίσημη εκτίμηση
17 Ιράν Ιράν 77.206.000 10 Φεβρουαρίου 2014 1,10% Απογραφή 2011
Official Iranian Population clock
18 Flag of Turkey.svg Τουρκία 76.667.864 31 Δεκεμβρίου 2013 1,08% Επίσημη εκτίμηση
19 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 67.514.000 Ιούλιος 2013 0,96% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 65.926.261 1 Σεπτεμβρίου 2010 0,94% Απογραφή 2010
21 Flag of France.svg Γαλλία [5] 63.929.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,91% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο [6] 63.705.000 1 Ιουλίου 2012 0,91% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 59.917.907 31 Αυγούστου 2013 0,85% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
24 Μυανμάρ Μιανμάρ (Βιρμανία) 53.259.000 Ιούλιος 2013 0,76% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
25 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 52.981.991 1 Ιουλίου 2013 0,75% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
26 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 50.004.441 1 Ιουλίου 2012 0,71% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
27 Κολομβία Κολομβία 47.454.000 10 Φεβρουαρίου 2014 0,68% Official Colombian Population clock
28 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.704.314 1 Ιανουαρίου 2013 0,67% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
29 Ουκρανία Ουκρανία 45.439.822 1 Νοεμβρίου 2013 0,65% Επίσημη εκτίμηση
30 Τανζανία Τανζανία 44.928.923 25 Αυγούστου 2012 0,64% Απογραφή 2012
Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 40.117.096 27 Οκτωβρίου 2010 0,57% Απογραφή 2010
32 Αλγερία Αλγερία 38.700.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,55% Επίσημη εκτίμηση
33 Κένυα Κένυα 38.610.097 24 Αυγούστου 2009 0,55% Απογραφή 2009
34 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.502.396 30 Ιουνίου 2013 0,55% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
35 Σουδάν Σουδάν 37.964.000 Ιούλιος 2013 0,54% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
36 Ουγκάντα Ουγκάντα 35.357.000 1 Ιουλίου 2013 0,50% Επίσημη εκτίμηση
37 Καναδάς Καναδάς 35.295.770 1 Οκτωβρίου 2013 0,50% Official Canadian Population clock
38 Ιράκ Ιράκ 34.035.000 1 Ιουλίου 2012 0,48% Επίσημη εκτίμηση
39 Μαρόκο Μαρόκο 33.168.000 10 Φεβρουαρίου 2014 0,47% Official Moroccan Population clock
40 Flag of Peru.svg Περού 30.475.144 30 Ιουνίου 2013 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 30.183.400 1 Ιουλίου 2013 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 29.994.272 1 Ιουλίου 2013 0,43% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
43 Μαλαισία Μαλαισία 29.981.000 11 Φεβρουαρίου 2014 0,43% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
44 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 28.946.101 30 Νοεμβρίου 2011 0,41% Απογραφή 2011
45 Νεπάλ Νεπάλ 26.494.504 22 Ιουνίου 2011 0,38% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
46 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 25.500.100 1 Ιανουαρίου 2013 0,36% Επίσημη εκτίμηση
47 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 24.895.000 Ιούλιος 2013 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
48 Γκάνα Γκάνα 24.658.823 26 Σεπτεμβρίου 2010 0,35% Απογραφή 2010
49 Υεμένη Υεμένη 24.527.000 1 Ιουλίου 2012 0,35% Επίσημη εκτίμηση
50 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 23.700.715 2011 0,34% Επίσημη εκτίμηση
51 Ταϊβάν Ταϊβάν [7] 23.373.517 31 Δεκεμβρίου 2013 0,33% Επίσημη εκτίμηση
52 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 23.202.000 2012 0,33% Επίσημη εκτίμηση
53 Flag of Australia.svg Αυστραλία [8] 23.130.900 30 Ιουνίου 2013 0,33% Official Australian Population clock
Επίσημη εκτίμηση
54 Συρία Συρία 21.377.000 31 Δεκεμβρίου 2011 0,30% Central Bureau Of Statistics
www.citypopulation.de
55 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 21.263.403 2012 0,30% Επίσημη εκτίμηση
56 Ανγκόλα Ανγκόλα 20.609.294 Ιούλιος 2012 0,29% Επίσημη εκτίμηση
57 Καμερούν Καμερούν 20.386.799 1 Ιουλίου 2012 0,29% Επίσημη εκτίμηση
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 20.277.597 20 Μαρτίου 2012 0,29% Απογραφή 2012
59 Ρουμανία Ρουμανία 20.121.641 20 Οκτωβρίου 2011 0,29% Απογραφή 2011
60 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 17.322.796 1 Ιουλίου 2013 0,25% Επίσημη εκτίμηση
61 Καζακστάν Καζακστάν 17.165.000 1 Ιανουαρίου 2014 0,24% Επίσημη εκτίμηση
62 Νίγηρας Νίγηρας 17.129.076 10 Δεκεμβρίου 2012 0,24% Απογραφή 2012
63 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 16.826.000 10 Φεβρουαρίου 2014 0,24% Επίσημη εκτίμηση
Official Netherlands Population clock
64 Χιλή Χιλή 16.634.603 9 Απριλίου 2012 0,24% Απογραφή 2012
65 Μαλάουι Μαλάουι 16.363.000 Ιούλιος 2013 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
66 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 15.438.384 30 Ιουνίου 2013 0,22% Επίσημη εκτίμηση
67 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός (Εκουαδόρ) 15.421.000 10 Φεβρουαρίου 2014 0,22% Επίσημη εκτίμηση
68 Flag of Mali.svg Μάλι 15.302.000 Ιούλιος 2013 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
69 Καμπότζη Καμπότζη 15.135.000 Ιούλιος 2013 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
Απογραφή 2008
70 Σενεγάλη Σενεγάλη 13.567.338 1 Ιουλίου 2013 0,19% Επίσημη εκτίμηση
71 Ζάμπια Ζάμπια 13.092.666 16 Οκτωβρίου 2010 0,19% Απογραφή 2010
72 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 12.973.808 17 Αυγούστου 2012 0,18% Απογραφή 2012
73 Τσαντ Τσαντ 12.825.000 Ιούλιος 2013 0,18% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
74 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 11.296.000 Ιούλιος 2013 0,16% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
75 Βέλγιο Βέλγιο 11.184.873 1 Δεκεμβρίου 2013 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Κούβα Κούβα 11.163.934 15 Σεπτεμβρίου 2012 0,16% Απογραφή 2012
Επίσημη εκτίμηση
77 Τυνησία Τυνησία 10.886.500 1 Ιουλίου 2013 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Γουινέα Γουινέα 10.824.200 1 Ιουλίου 2010 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.815.197 24 Μαΐου 2011 0,15% Απογραφή 2011
80 Ρουάντα Ρουάντα 10.537.222 15 Αυγούστου 2012 0,15% Απογραφή 2012
81 Τσεχία Τσεχία 10.513.834 30 Σεπτεμβρίου 2013 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Σομαλία Σομαλία 10.496.000 Ιούλιος 2013 0,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
83 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.487.289 31 Δεκεμβρίου 2012 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Αϊτή Αϊτή 10.413.211 1 Ιουλίου 2012 0,15% Επίσημη εκτίμηση
85 Μπενίν Μπενίν 10.323.000 Ιούλιος 2013 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
86 Μπουρούντι Μπουρούντι 10.163.000 Ιούλιος 2013 0,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
87 Βολιβία Βολιβία 10.027.254 21 Νοεμβρίου 2012 0,14% Απογραφή 2012
88 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.906.000 1 Ιανουαρίου 2013 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Σουηδία Σουηδία 9.639.741 30 Νοεμβρίου 2013 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90 Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν 9.477.100 31 Δεκεμβρίου 2013 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Λευκορωσία Λευκορωσία 9.468.100 1 Ιανουαρίου 2014 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 9.445.281 1 Δεκεμβρίου 2010 0,13% Απογραφή 2010
93 Ονδούρα Ονδούρα 8.555.072 1 Ιουλίου 2013 0,12% Επίσημη εκτίμηση
94 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.464.554 1 Απριλίου 2013 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 8.264.070 2010 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Ισραήλ Ισραήλ 8.134.100 31 Δεκεμβρίου 2013 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Ελβετία Ελβετία 8.112.200 30 Σεπτεμβρίου 2013 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.104.000 1 Οκτωβρίου 2013 0,11% Επίσημη εκτίμηση
99 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.282.041 31 Δεκεμβρίου 2012 0,10% Επίσημη εκτίμηση
Census figures
100 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.184.000 1 Ιουλίου 2013 0,10% Hong Kong Census and Statistics Department
101 Σερβία Σερβία[9] 7.181.505 1 Ιανουαρίου 2013 0,10% Επίσημη εκτίμηση
102 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 7.059.653 10 Ιουλίου 2011 0,10% Απογραφή 2011
103 Παραγουάη Παραγουάη 6.672.631 1 Ιουλίου 2012 0,10% Επίσημη εκτίμηση
104 Λάος Λάος 6.580.800 2013 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105 Ιορδανία Ιορδανία 6.546.000 10 Φεβρουαρίου 2014 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106 Ερυθραία Ερυθραία 6.333.000 Ιούλιος 2013 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
107 Λιβύη Λιβύη 6.202.000 Ιούλιος 2013 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
108 Τόγκο Τόγκο 6.191.155 6 Νοεμβρίου 2010 0,09% Απογραφή 2010
109 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 6.190.280 2013 0,09% Επίσημη εκτίμηση
110 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.183.000 30 Ιουνίου 2010 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.071.045 30 Ιουνίου 2012 0,09% Επίσημη εκτίμηση
112 Κιργιζιστάν Κιργιζία 5.663.100 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113 Flag of Denmark.svg Δανία 5.623.501 1 Οκτωβρίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
114 Φινλανδία Φινλανδία [10] 5.450.614 31 Δεκεμβρίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
Official Finnish Population clock
115 Σλοβακία Σλοβακία 5.415.459 30 Σεπτεμβρίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
116 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.399.200 1 Ιουλίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
117 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.240.000 Ιούλιος 2013 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
118 Νορβηγία Νορβηγία [11] 5.096.300 1 Οκτωβρίου 2013 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Λίβανος Λίβανος 4.822.000 Ιούλιος 2013 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
120 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 4.667.096 1 Ιουλίου 2013 0,07% Επίσημη εκτίμηση
121 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.616.000 Ιούλιος 2013 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
122 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.593.100 1 Απριλίου 2013 0,07% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
123 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.511.700 10 Φεβρουαρίου 2014 0,06% Official New Zealand Population clock
124 Γεωργία Γεωργία [12] 4.483.800 1 Ιανουαρίου 2013 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 4.448.000 Ιούλιος 2013 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
126 Παλαιστίνη Παλαιστίνη 4.420.549 1 Ιουλίου 2013 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127 Λιβερία Λιβερία 4.294.000 Ιούλιος 2013 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
128 Κροατία Κροατία 4.290.612 31 Μαρτίου 2011 0,06% 31 Απογραφή 2011
129 Ομάν Ομάν 3.957.000 31 Δεκεμβρίου 2013 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.791.622 15 Οκτωβρίου 2013 0,05% Απογραφή 2013
131 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.615.086 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Κουβέιτ Κουβέιτ 3.582.054 31 Δεκεμβρίου 2010 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Μολδαβία Μολδαβία [13] 3.559.500 1 Ιανουαρίου 2012 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Μαυριτανία Μαυριτανία 3.461.041 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135 Παναμάς Παναμάς 3.405.813 16 Μαΐου 2010 0,05% Απογραφή 2010
136 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.286.314 30 Σεπτεμβρίου 2011 0,05% Απογραφή 2011
137 Αρμενία Αρμενία 3.017.000 30 Σεπτεμβρίου 2013 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.941.953 1 Φεβρουαρίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Μογγολία Μογγολία 2.931.300 31 Δεκεμβρίου 2013 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Αλβανία Αλβανία 2.821.977 1 Οκτωβρίου 2011 0,04% Απογραφή 2011
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.711.476 31 Δεκεμβρίου 2012 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.113.077 28 Αυγούστου 2012 0,03% Απογραφή 2011
143 Λεσότο Λεσότο 2.074.000 Ιούλιος 2013 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
144 ΠΓΔΜ Π.Γ.Δ.Μ. 2.062.294 31 Δεκεμβρίου 2012 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Σλοβενία Σλοβενία 2.061.240 10 Φεβρουαρίου 2014 0,03% Official Slovenian population clock
146 Κατάρ Κατάρ 2.045.239 31 Δεκεμβρίου 2013 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
147 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.024.904 22 Αυγούστου 2011 0,03% Απογραφή 2011
148 Flag of Latvia.svg Λετονία 2.005.200 1 Ιανουαρίου 2014 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
149 Γκάμπια Γκάμπια 1.849.000 Ιούλιος 2013 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
150 Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 1.815.606 31 Δεκεμβρίου 2012 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.704.000 Ιούλιος 2013 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
152 Γκαμπόν Γκαμπόν 1.672.000 Ιούλιος 2013 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
153 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.622.000 1 Ιουλίου 2010 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.328.019 9 Ιανουαρίου 2011 0,02% Απογραφή 2011
155 Εσθονία Εσθονία 1.311.870 1 Ιανουαρίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
156 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [14] 1.257.900 3 Ιουλίου 2011 0,02% Απογραφή 2011
157 Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη 1.250.000 Ιούλιος 2013 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
158 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.234.571 27 Απριλίου 2010 0,02% Απογραφή 2010
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.066.409 11 Ιουλίου 2010 0,02% Απογραφή 2010
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 864.618 1 Ιουλίου 2011 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2009
161 Κύπρος Κύπρος [15] 862.000 31 Δεκεμβρίου 2011 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
162 Φίτζι Φίτζι 858.038 1 Ιουλίου 2012 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 840.974 1 Ιανουαρίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Γουιάνα Γουιάνα 784.894 2010 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν Μπουτάν 742.600 1 Αυγούστου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Κομόρες Κομόρες [16] 724.300 Ιούλιος 2012 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 620.029 1 Απριλίου 2011 0,009% Απογραφή 2011
168 Μακάο Μακάο 598.200 30 Σεπτεμβρίου 2013 0,009% Macau Statistics and Census Service
169 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 567.000 Ιούλιος 2013 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
170 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 561.000 Ιούλιος 2013 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
171 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 537.000 31 Δεκεμβρίου 2012 0,008% Επίσημη εκτίμηση
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 534.189 13 Αυγούστου 2012 0,008% Απογραφή 2012
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 491.875 16 Ιουνίου 2010 0,007% Απογραφή 2010
174 Μάλτα Μάλτα 416.055 20 Νοεμβρίου 2011 0,006% Απογραφή 2011
175 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 405.739 1 Ιανουαρίου 2013 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 393.162 20 Ιουνίου 2011 0,006% Απογραφή 2011
177 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 386.486 1 Ιανουαρίου 2013 0,006% Επίσημη εκτίμηση
178 Μπαχάμες Μπαχάμες 351.461 3 Μαΐου 2010 0,005% Απογραφή 2010
179 Ισραήλ Ισλανδία 325.620 31 Δεκεμβρίου 2013 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180 Μαλδίβες Μαλδίβες 317.280 2010 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Μπελίζ Μπελίζ 312.971 12 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
182 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 274.200 1 Ιουλίου 2010 0,004% Επίσημη εκτίμηση
183 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 268.270 22 Αυγούστου 2012 0,004% Απογραφή 2012
184 Βανουάτου Βανουάτου 264.652 1 Ιουλίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 258.958 1 Ιουλίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 250.109 1 Ιανουαρίου 2013 0,003% Επίσημη εκτίμηση
187 Μαγιότ Μαγιότ 212.600 21 Αυγούστου 2012 0,003% Απογραφή 2012
188 Σαμόα Σαμόα 187.820 7 Νοεμβρίου 2011 0,003% Απογραφή 2011
189 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 187.356 13 Μαΐου 2012 0,003% Απογραφή 2012
190 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 166.526 10 Μαΐου 2010 0,002% Απογραφή 2010
191 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
192 Κουρασάο Κουρασάο 150.563 26 Μαρτίου 2011 0,002% Απογραφή 2011
193 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.000 Ιούλιος 2013 0,002% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
194 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 106.461 1 Ιουλίου 2013 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
196 Γρενάδα Γρενάδα 103.328 12 Μαΐου 2011 0,002% Απογραφή 2011
197 Τόνγκα Τόνγκα 103.036 30 Νοεμβρίου 2011 0,002% Απογραφή 2011
198 Flag of Aruba.svgΑρούμπα 101.484 29 Σεπτεμβρίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
199 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 101.351 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 97.857 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
201 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 90.945 26 Αυγούστου 2010 0,001% Απογραφή 2010
202 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
203 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.497 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
204 Ανδόρρα Ανδόρρα 76.098 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
206 Βερμούδες Βερμούδες 64.237 20 Μαΐου 2010 0,001% Απογραφή 2010
207 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 63.085 31 Μαρτίου 2012 0,001% Επίσημη εκτίμηση
208 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.483 1 Ιουλίου 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 56.086 1 Ιουλίου 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
211 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 55.456 10 Οκτωβρίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
212 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 54.000 Ιούλιος 2013 0,0008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
212 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
214 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 48.244 1 Νοεμβρίου 2013 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
215 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 37.429 1 Ιανουαρίου 2010 0,0005%
216 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.979 1 Ιανουαρίου 2010 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
217 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 36.942 30 Ιουνίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
218 Μονακό Μονακό 36.136 31 Δεκεμβρίου 2012 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.540 31 Δεκεμβρίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος 31.458 25 Ιανουαρίου 2012 0,0006% Επίσημη εκτίμηση
221 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 30.001 31 Δεκεμβρίου 2012 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
222 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 29.537 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
223 Παλάου Παλάου 20.901 1 Ιουλίου 2013 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
224 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 14.974 1 Δεκεμβρίου 2011 0,0003% Απογραφή 2011
225 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
226 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 13.135 1 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
227 Τουβαλού Τουβαλού 11.323 1 Ιουλίου 2013 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
228 Flag of Nauru.svg Ναουρού 9.945 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
229 Flag of France.svgΆγιος Βαρθολομαίος 8.938 1 Ιανουαρίου 2010 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
230 Flag of France.svgΣαιν Πιερ και Μικελόν 6.081 1 Ιανουαρίου 2010 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
231 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
232 Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης [17] 4.000 Ιούλιος 2012 0,00006% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2013
233 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 2.563 15 Απριλίου 2012 0,00004% Απογραφή 2012
234 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00001% Απογραφή 2011
235 Τοκελάου Τοκελάου 1.411 18 Οκτωβρίου 2011 0,00002% Επίσημη εκτίμηση
236 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. World Population Prospects, Table A.2, 2006 revision , p. 37-42 αρχείο σε μορφή .PDF , εκδ. Ηνωμένα Έθνη, Department of Economic and Social Affairs Population Division, 2006, προσπελάστηκε στις 30-06-2007.
  2. International Programs Center - census.gov
  3. [1] Εξπρές, ΟΗΕ: Αύξηση παγκόσμιου πληθυσμού, 11 Μαρτίου 2009.
  4. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, την Γαλλική Πολυνησία, την Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
  7. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων (1.508), τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) (628) και τη Νήσο Νόρφολκ (1.828)
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  12. Τα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν τη δημοκρατία της Αμπχαζίας (216.000) και τη Νότια Οσετία (70.000)
  13. Συμπεριλαμβάνει την Τρανσνίστρια (555.347)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  16. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  17. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).