Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2007.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2007.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.230.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2009 ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2025 έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων το 2009 και 7 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2012.[3]

\

Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [4] 1.368.470.000 1 Μαρτίου 2015 18,96%

Official population clock
Απογραφή 2010

2 Ινδία Ινδία 1.267.750.000 1 Μαρτίου 2015 17,56% Απογραφή 2011
Indian Population clock
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 320.430.000 1 Μαρτίου 2015 4,44% Official USA Population clock
4 Ινδονησία Ινδονησία 255.461.700 2015 3,54% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 203.908.000 1 Μαρτίου 2015 2,83% Population clock
Απογραφή 2010
6 Πακιστάν Πακιστάν 189.439.000 1 Μαρτίου 2015 2,62% Official Population clock
Επίσημη εκτίμηση
7 Νιγηρία Νιγηρία 183.523.000 Ιούλιος 2015 2,54% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 158.067.000 1 Μαρτίου 2015 2,19% Population clock
Απογραφή 2011
9 Ρωσία Ρωσία [5] 146.270.033 1 Ιανουαρίου 2015 2,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
10 Ιαπωνία Ιαπωνία 126.910.000 1 Μαρτίου 2015 1,76% Επίσημη εκτίμηση
11 Μεξικό Μεξικό 121.005.815 1 Ιουλίου 2015 1,68% Επίσημη εκτίμηση
12 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 102.965.300 2015 1,43%

Επίσημη εκτίμηση

13 Βιετνάμ Βιετνάμ 90.730.000 1 Ιουλίου 2014 1,26%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αιθιοπία Αιθιοπία 90.076.012 1 Ιουλίου 2015 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

15 Αίγυπτος Αίγυπτος 88.105.000 1 Μαρτίου 2015 1,22% Official population clock
16 Γερμανία Γερμανία 80.822.000 31 Μαρτίου 2014 1,12% Επίσημη εκτίμηση
17 Ιράν Ιράν 78.160.000 1 Μαρτίου 2015 1,08% Απογραφή 2011
Official Iranian Population clock
18 Flag of Turkey.svg Τουρκία 77.695.904 31 Δεκεμβρίου 2014 1,08% Επίσημη εκτίμηση
19 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 71.246.000 Ιούλιος 2015 0,99% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 65.926.261 1 Σεπτεμβρίου 2010 0,91% Απογραφή 2010
21 Flag of France.svg Γαλλία [6] 64.216.000 1 Φεβρουαρίου 2015 0,89% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[7] 64.105.700 1 Ιουλίου 2013 0,89% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.782.309 30 Σεπτεμβρίου 2014 0,84% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 54.002.000 1 Ιουλίου 2014 0,75% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
25 Μυανμάρ Μιανμάρ (Βιρμανία) 51.419.420 30 Μαρτίου 2014 0,71% Απογραφή 2014 προκαταρκτικά αποτελέσματα
26 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 50.617.045 2015 0,70% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
27 Κολομβία Κολομβία 48.024.000 1 Μαρτίου 2015 0,67% Official Colombian Population clock
28 Τανζανία Τανζανία 47.421.786 1 Ιουλίου 2014 0,66% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2012
29 Κένυα Κένυα 46.749.000 Ιούλιος 2015 0,65% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
Απογραφή 2009
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.464.100 1 Ιουλίου 2014 0,64% Απογραφή 2011
Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 43.131.966 1 Ιουλίου 2015 0,60% Απογραφή 2010
Επίσημη εκτίμηση
32 Ουκρανία Ουκρανία [8] 42.928.900 1 Ιανουαρίου 2015 0,59% Επίσημη εκτίμηση
33 Αλγερία Αλγερία 39.500.000 1 Ιανουαρίου 2015 0,55% Επίσημη εκτίμηση
34 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.484.000 31 Δεκεμβρίου 2014 0,53% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
35 Σουδάν Σουδάν 38.435.252 Ιούλιος 2015 0,53% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 36.004.552 1 Ιουλίου 2014 0,50% Επίσημη εκτίμηση
37 Καναδάς Καναδάς 35.702.707 1 Ιανουαρίου 2015 0,49% Official Canadian Population clock
38 Ουγκάντα Ουγκάντα 34.856.813 28 Αυγούστου 2014 0,48% Επίσημη εκτίμηση
39 Μαρόκο Μαρόκο 33.540.000 1 Μαρτίου 2015 0,46% Official Moroccan Population clock
40 Flag of Peru.svg Περού 31.151.643 1 Ιουλίου 2015 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 30.620.404 2015 0,42% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
42 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 30.492.800 1 Ιανουαρίου 2014 0,42% Επίσημη εκτίμηση
43 Μαλαισία Μαλαισία 30.395.000 1 Μαρτίου 2015 0,42% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
44 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 29.994.272 1 Ιουλίου 2013 0,42% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
45 Νεπάλ Νεπάλ 28.037.904 1 Ιουλίου 2015 0,39% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
46 Γκάνα Γκάνα 27.043.093 2014 0,37% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
47 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 26.556.800 Ιούλιος 2014 0,37% Επίσημη εκτίμηση
48 Υεμένη Υεμένη 25.956.000 1 Ιουλίου 2014 0,36% Επίσημη εκτίμηση
49 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.155.000 Ιούλιος 2015 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
50 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 25.041.922 Ιούλιος 2014 0,35% Επίσημη εκτίμηση
51 Ανγκόλα Ανγκόλα 24.383.301 16 Μαΐου 2014 0,34% Επίσημη εκτίμηση
52 Flag of Australia.svg Αυστραλία [9] 23.490.700 31 Ιουνίου 2014 0,33% Official Australian Population clock
Επίσημη εκτίμηση
53 Ταϊβάν Ταϊβάν [10] 23.445.534 28 Φεβρουαρίου 2015 0,32% Επίσημη εκτίμηση
54 Συρία Συρία 23.080.000 1 Μαρτίου 2015 0,32% Central Bureau Of Statistics
www.citypopulation.de
55 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 22.671.331 15 Μαΐου 2014 0,31% Προκαταρκτικά Αποτελέσματα Απογραφής 2014
56 Καμερούν Καμερούν 21.917.602 1 Ιουλίου 2015 0,30% Επίσημη εκτίμηση
57 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 21.842.167 2013 0,30% Επίσημη εκτίμηση
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 20.359.439 20 Μαρτίου 2012 0,28% Απογραφή 2012
59 Ρουμανία Ρουμανία 19.942.642 1 Ιανουαρίου 2014 0,28% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
60 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 18.450.494 1 Ιουλίου 2015 0,26% Επίσημη εκτίμηση
61 Χιλή Χιλή 18.006.407 Ιούλιος 2015 0,25% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2012
62 Καζακστάν Καζακστάν 17.417.500 1 Ιανουαρίου 2015 0,24% Επίσημη εκτίμηση
63 Μαλάουι Μαλάουι 17.309.000 Ιούλιος 2015 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
64 Νίγηρας Νίγηρας 17.138.707 10 Δεκεμβρίου 2012 0,24% Απογραφή 2012
65 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 16.904.594 1 Ιανουαρίου 2015 0,23% Επίσημη εκτίμηση
Official Netherlands Population clock
66 Flag of Mali.svg Μάλι 16.259.000 Ιούλιος 2015 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
67 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 15.806.675 30 Ιουνίου 2014 0,22% Επίσημη εκτίμηση
68 Καμπότζη Καμπότζη 15.677.000 Ιούλιος 2015 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
Απογραφή 2008
69 Ζάμπια Ζάμπια 15.473.905 2015 0,21% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
70 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός (Εκουαδόρ) 15.434.000 1 Μαρτίου 2015 0,21% Επίσημη εκτίμηση
71 Τσαντ Τσαντ 13.606.000 Ιούλιος 2015 0,19% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
72 Σενεγάλη Σενεγάλη 13.508.715 19 Νοεμβρίου 2013 0,19% Απογραφή 2013
73 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 13.061.239 17 Αυγούστου 2012 0,18% Απογραφή 2012
74 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 12.152.000 Ιούλιος 2015 0,17% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
75 Βέλγιο Βέλγιο 11.239.755 1 Φεβρουαρίου 2015 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Κούβα Κούβα 11.210.064 31 Δεκεμβρίου 2013 0,16% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2012
77 Σομαλία Σομαλία 11.123.000 Ιούλιος 2015 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
78 Ρουάντα Ρουάντα 10.996.895 2014 0,15% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2012
79 Τυνησία Τυνησία 10.982.800 Απρίλιος 2014 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Αϊτή Αϊτή 10.911.819 1 Ιουλίου 2015 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.815.197 24 Μαΐου 2011 0,15% Απογραφή 2011
82 Γουινέα Γουινέα 10.628.972 2 Απριλίου 2014 0,15% Απογραφή 2014 προκαταρκτικά αποτελέσματα
83 Τσεχία Τσεχία 10.538.275 31 Δεκεμβρίου 2014 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.427.301 31 Δεκεμβρίου 2013 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.378.267 2014 0,14% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
86 Μπενίν Μπενίν 10.315.244 1 Ιουλίου 2015 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Βολιβία Βολιβία 10.027.254 21 Νοεμβρίου 2012 0,14% Απογραφή 2012
88 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.877.365 1 Ιανουαρίου 2014 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Μπουρούντι Μπουρούντι 9.823.828 2015 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90 Σουηδία Σουηδία 9.753.627 31 Ιανουαρίου 2015 0,14% Επίσημη εκτίμηση
91 Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν 9.593.000 1 Ιανουαρίου 2015 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.577.000 Ιούλιος 2015 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
93 Λευκορωσία Λευκορωσία 9.481.000 1 Ιανουαρίου 2015 0,13% Επίσημη εκτίμηση
94 Ονδούρα Ονδούρα 8.725.111 1 Ιουλίου 2014 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.579.747 1 Ιανουαρίου 2015 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.354.000 1 Ιανουαρίου 2015 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Ισραήλ Ισραήλ 8.309.400 31 Ιανουαρίου 2015 0,11% Επίσημη εκτίμηση
98 Ελβετία Ελβετία 8.211.700 30 Σεπτεμβρίου 2014 0,11% Επίσημη εκτίμηση
99 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 7.275.324 10 Ιουλίου 2011 0,10% Απογραφή 2011
100 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.264.100 31 Δεκεμβρίου 2014 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
101 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.245.677 31 Δεκεμβρίου 2013 0,10% Επίσημη εκτίμηση
Census figures
102 Τόγκο Τόγκο 7.171.000 1 Ιουλίου 2015 0,10% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
Απογραφή 2010
103 Σερβία Σερβία[11] 7.146.759 1 Ιανουαρίου 2014 0,10% Επίσημη εκτίμηση
104 Παραγουάη Παραγουάη 7.003.404 2015 0,10% Επίσημη εκτίμηση
105 Λάος Λάος 6.802.000 2015 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106 Ερυθραία Ερυθραία 6.738.000 Ιούλιος 2015 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
107 Ιορδανία Ιορδανία 6.699.200 1 Μαρτίου 2015 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.401.240 2014 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109 Λιβύη Λιβύη 6.317.000 Ιούλιος 2015 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
110 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 6.190.280 2013 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.134.270 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Κιργιζιστάν Κιργιζία 5.895.100 1 Ιανουαρίου 2015 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113 Flag of Denmark.svg Δανία 5.659.715 1 Ιανουαρίου 2015 0,08% Επίσημη εκτίμηση
114 Φινλανδία Φινλανδία [12] 5.475.450 31 Ιανουαρίου 2015 0,08% Επίσημη εκτίμηση
Official Finnish Population clock
115 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.469.700 1 Ιουλίου 2014 0,08% Επίσημη εκτίμηση
116 Σλοβακία Σλοβακία 5.415.949 31 Δεκεμβρίου 2013 0,08% Επίσημη εκτίμηση
117 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.373.000 Ιούλιος 2015 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
118 Νορβηγία Νορβηγία [13] 5.165.802 1 Ιανουαρίου 2015 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Λίβανος Λίβανος 5.054.000 Ιούλιος 2015 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
120 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.803.000 Ιούλιος 2015 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
121 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 4.773.130 30 Ιουνίου 2014 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 4.671.000 Ιούλιος 2015 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
123 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.609.600 1 Απριλίου 2014 0,06% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
124 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.569.300 1 Μαρτίου 2015 0,06% Official New Zealand Population clock
125 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 4.550.368 1 Ιουλίου 2014 0,06% Επίσημη εκτίμηση
126 Λιβερία Λιβερία 4.503.000 Ιούλιος 2015 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
127 Γεωργία Γεωργία [14] 4.490.500 1 Ιανουαρίου 2014 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Κροατία Κροατία 4.267.558 1 Ιουλίου 2012 0,06% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
129 Ομάν Ομάν 4.149.917 25 Μαρτίου 2015 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.791.622 15 Οκτωβρίου 2013 0,05% Απογραφή 2013
131 Παναμάς Παναμάς 3.764.166 2015 0,05% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
132 Μαυριτανία Μαυριτανία 3.631.775 1 Ιουλίου 2015 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Μολδαβία Μολδαβία [15] 3.555.200 1 Ιανουαρίου 2015 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.548.397 1 Ιουλίου 2014 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135 Κουβέιτ Κουβέιτ 3.448.139 1 Ιουλίου 2013 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.286.314 30 Σεπτεμβρίου 2011 0,05% Απογραφή 2011
137 Αρμενία Αρμενία 3.013.900 30 Σεπτεμβρίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Μογγολία Μογγολία 2.975.500 1 Οκτωβρίου 2014 0,04% Official population clock
139 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.916.443 1 Μαρτίου 2015 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Αλβανία Αλβανία 2.893.005 1 Ιανουαρίου 2015 0,04% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.717.991 31 Δεκεμβρίου 2013 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Κατάρ Κατάρ 2.334.029 28 Φεβρουαρίου 2015 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
143 Λεσότο Λεσότο 2.120.000 Ιούλιος 2015 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
144 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.113.077 28 Αυγούστου 2012 0,03% Απογραφή 2011
145 ΠΓΔΜ Π.Γ.Δ.Μ. 2.065.769 31 Δεκεμβρίου 2013 0,03% Επίσημη εκτίμηση
146 Σλοβενία Σλοβενία 2.062.731 1 Οκτωβρίου 2014 0,03% Επίσημη εκτίμηση
147 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.038.228 22 Αυγούστου 2011 0,03% Απογραφή 2011
148 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.985.600 1 Μαρτίου 2015 0,03% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
149 Γκάμπια Γκάμπια 1.882.450 15 Απριλίου 2013 0,03% Απογραφή 2013
150 Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 1.820.631 31 Δεκεμβρίου 2013 0,03% Επίσημη εκτίμηση
151 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.788.000 Ιούλιος 2015 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
152 Γκαμπόν Γκαμπόν 1.751.000 Ιούλιος 2015 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
153 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.430.000 2013 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.359.800 1 Ιουλίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.328.019 9 Ιανουαρίου 2011 0,02% Απογραφή 2011
156 Εσθονία Εσθονία 1.312.252 1 Ιανουαρίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
157 Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη 1.286.000 Ιούλιος 2015 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
158 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [16] 1.261.208 1 Ιουλίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.212.107 1 Ιουλίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 864.618 1 Ιουλίου 2011 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2009
161 Φίτζι Φίτζι 859.178 1 Ιουλίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Κύπρος Κύπρος [17] 858.000 31 Δεκεμβρίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
163 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 844.994 1 Ιανουαρίου 2014 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Κομόρες Κομόρες [18] 784.745 Ιούλιος 2015 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν Μπουτάν 758.300 1 Μαρτίου 2015 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Γουιάνα Γουιάνα 747.884 15 Σεπτεμβρίου 2012 0,01% Απογραφή 2012
167 Μακάο Μακάο 636.200 31 Δεκεμβρίου 2014 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
168 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 620.029 1 Απριλίου 2011 0,009% Απογραφή 2011
169 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 604.000 Ιούλιος 2015 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
170 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 584.000 Ιούλιος 2015 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
171 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[19] 555.347 2004 0,008%
172 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 549.700 31 Δεκεμβρίου 2013 0,008% Επίσημη εκτίμηση
173 Σουρινάμ Σουρινάμ 534.189 13 Αυγούστου 2012 0,007% Απογραφή 2012
174 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 518.467 1 Ιουλίου 2014 0,007% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
175 Μάλτα Μάλτα 425.384 31 Δεκεμβρίου 2013 0,006% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
176 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 403.750 1 Ιανουαρίου 2014 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Μπρουνέι Μπρουνέι 393.162 20 Ιουνίου 2011 0,005% Απογραφή 2011
178 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 381.326 1 Ιανουαρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μπαχάμες Μπαχάμες 364.000 Ιούλιος 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
180 Μπελίζ Μπελίζ 360.838 Σεπτέμβριος 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
181 Μαλδίβες Μαλδίβες 341.256 13 Νοεμβρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Ισραήλ Ισλανδία 329.040 31 Δεκεμβρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
184 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 270.500 1 Ιανουαρίου 2014 0,004% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2012
185 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 268.767 26 Αυγούστου 2014 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Βανουάτου Βανουάτου 264.652 1 Ιουλίου 2013 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 250.377 1 Ιανουαρίου 2014 0,003% Επίσημη εκτίμηση
188 Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία[20] 240.705 2011 0,003% Επίσημη εκτίμηση
189 Μαγιότ Μαγιότ 212.645 21 Αυγούστου 2012 0,003% Απογραφή 2012
190 Σαμόα Σαμόα 187.820 7 Νοεμβρίου 2011 0,003% Απογραφή 2011
191 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 178.739 13 Μαΐου 2012 0,003% Απογραφή 2012
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194 Κουρασάο Κουρασάο 154.843 1 Ιανουαρίου 2014 0,002% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
195 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.000 Ιούλιος 2015 0,002% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
196 Αρούμπα Αρούμπα 107.394 30 Σεπτεμβρίου 2014 0,001% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
197 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 106.461 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
198 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
199 Γρενάδα Γρενάδα 103.328 12 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
200 Τόνγκα Τόνγκα 103.036 30 Νοεμβρίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 101.351 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
202 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 99.000 31 Δεκεμβρίου 2012 0,001% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2011
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 89.949 1 Ιουλίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
Απογραφή 2010
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.497 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 76.949 1 Ιουλίου 2014 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
208 Βερμούδες Βερμούδες 64.237 20 Μαΐου 2010 0,001% Απογραφή 2010
209 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 62.732 31 Μαρτίου 2013 0,001% Επίσημη εκτίμηση
210 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 56.086 1 Ιουλίου 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Γροιλανδία Γροιλανδία 55.984 1 Ιανουαρίου 2015 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
212 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 55.691 2013 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
213 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
214 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 55.000 Ιούλιος 2015 0,0008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
215 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
216 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[21] 51.547 Ιανουάριος 2013 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 48.724 1 Ιανουαρίου 2015 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 37.224 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 37.132 31 Δεκεμβρίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Μονακό Μονακό 36.950 31 Δεκεμβρίου 2013 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.522 1 Ιανουαρίου 2012 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 32.789 31 Δεκεμβρίου 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 32.734 2013 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 31.458 25 Ιανουαρίου 2012 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 24.279 1 Ιανουαρίου 2014 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 20.901 1 Ιουλίου 2013 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 14.974 1 Δεκεμβρίου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 13.135 1 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
231 Τουβαλού Τουβαλού 11.323 1 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.131 1 Ιανουαρίου 2012 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.069 1 Ιανουαρίου 2012 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
235 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
236 Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης [22] 4.000 Ιούλιος 2015 0,00006% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 2.932 15 Απριλίου 2012 0,00004% Απογραφή 2012
238 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 2.302 9 Αυγούστου 2011 0,00004% Απογραφή 2011
239 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 2.072 9 Αυγούστου 2011 0,00004% Απογραφή 2011
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00001% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.411 18 Οκτωβρίου 2011 0,00002% Επίσημη εκτίμηση
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 550 9 Αυγούστου 2011 0,00001% Απογραφή 2011

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. World Population Prospects, Table A.2, 2006 revision , p. 37-42 αρχείο σε μορφή .PDF , εκδ. Ηνωμένα Έθνη, Department of Economic and Social Affairs Population Division, 2006, προσπελάστηκε στις 30-06-2007.
  2. International Programs Center - census.gov
  3. [1] Εξπρές, ΟΗΕ: Αύξηση παγκόσμιου πληθυσμού, 11 Μαρτίου 2009.
  4. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
  5. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, την Γαλλική Πολυνησία, την Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
  8. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  9. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων (1.508), τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) (628) και τη Νήσο Νόρφολκ (1.828)
  10. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  11. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  13. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  15. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (555.347)
  16. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  17. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  18. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  19. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία.
  20. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  22. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).