Μέι Φάινγκολντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μέι Φάινγκολντ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16  Δεκεμβρίου 1982[1]
Ρισόν Λε Ζιόν
Χώρα πολιτογράφησηςΙσραήλ
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕβραϊκά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
τραγουδοποιός
συνθέτρια
ηθοποιός θεάτρου
Περίοδος ακμής2009
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Μέιταλ Σλονίμσκι (Εβραϊκά: מיי פיינגולד, γ. 16 Δεκεμβρίου 1982), γνωστή με το καλλιτεχνικό Μέι Φάινγκολντ και επίσης ως Μέι Φέινγκολντ, είναι Εβραία τραγουδίστρια. Η τρίτη θέση της στο Kokhav Nolad 7, την Ισραηλινή εκδοχή του Pop Idol, απογείωσε την καριέρα της το 2009. Η Φάινγκλοντ εκπροσώπησε το Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2014.[2]

Πρόωρη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Φάινγκλοντ γεννήθηκε το 1982 στο Ρισόν Λε Ζιόν, όπου ζει ακόμα μέχρι και σήμερα. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε από τις σχολικές εορτές και συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού από όπου έμαθε να τραγουδάει κλασικά τραγούδια. Από την παιδική της ηλικία, η Φάινγκλοντ συνήθιζε να διοργανώνει πολλά σόου, συμπεριλαμβανομένων τα σόου στα νυχτερινά κλαμπ και μπαρ. Από τότε, η Φάινγκλοντ έγινε η κύρια τραγουδίστρια ενός συγκροτήματος εν ονόματι Disiac. Το συγκρότημα συμμετείχε στο Hebrew Labor, ένα ειδικό CD που περιείχε διασκευές παλιών Ισραηλίτικων τραγουδιών.

Kokhav Nolad[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η θέση της Φάινγκολντ στο σόου φαινόταν από την πρώτη οντισιόν. Οι κριτές γοητεύτηκαν από αυτήν και δεν δόθηκε ούτε λίγη κριτική για την ίδια.

Κατά τη διάρκεια του σόου, η Finegold διατηρεί τη "γραμμή" στη ροκ, διασκευάζοντας τραγούδια κυρίως από τα μέσα του 1980 του Ισραήλ.[3] Απονεμήθηκε την παράσταση της εβδομάδας για πέντε φορές, δύο από αυτές σε μια σειρά. Οι εμφανίσεις της Finegold ήταν οι εξής:

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2014[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μέι Φάινγκολντ παρουσιάζει τον εαυτό της (2014).

Τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε ότι η Finegold είχε επιλεγεί εσωτερικά από τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό IBA για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2014 που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Ανακοινώθηκε στις 5 Μαρτίου ότι θα τραγουδήσει το "Same Heart" για το Ισραήλ.[4] Η Finegold συναγωνίστηκε στο δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού, τερματίζοντας 14η και σημειώνοντας 19 βαθμούς, τελικά δε κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Discogs. 3800916. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. Storvik-Green, Simon (12 Ιανουαρίου 2014). «Mei Finegold to fly the Israeli flag in Copenhagen». Eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2014. 
  3. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Αυγούστου 2009. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. 
  4. «Israel: Mei To Sing "Same Heart" At Eurovision». Eurovoix. 5 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Mei Feingold στο Wikimedia Commons


Προκάτοχος
Μοράν Μαζόρ
με το "Rak bishvilo"
Συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision
2014
Διάδοχος
Ναντάβ Γκουέτζ
με το "Golden Boy"