Κατάλογος Εθνικών Βιβλιοθηκών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πολλές εθνικές βιβλιοθήκες συνεργάζονται στο πλαίσιο του Τμήματος Εθνικών Βιβλιοθηκών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (IFLA) για να συζητήσουν τα κοινά τους καθήκοντα, να καθορίσουν και να προωθήσουν κοινά πρότυπα και να υλοποιήσουν προγράμματα που τις βοηθούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Οι εθνικές βιβλιοθήκες της Ευρώπης συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μια υπηρεσία της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Εθνικών Βιβλιοθηκονόμων (CENL).

Αλφαβητικός κατάλογος των Εθνικών Βιβλιοθηκών:

Πίνακας περιεχομένων: Α B Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Αζερμπαϊτζάν Μπακού [1]
Αίγυπτος Αίγυπτος Εθνική Βιβλιοθήκη και Αρχεία της Αιγύπτου Κάιρο [2]
Αιθιοπία Αιθιοπία Εθνικά Αρχεία και Βιβλιοθήκη της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα [3]
Αϊτή Αϊτή Εθνική Βιβλιοθήκη της Αϊτής Πορ-ω-Πρενς
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού Εθνική Βιβλιοθήκη της Ακτής Ελεφαντοστού Αμπιτζάν [4]
Αλβανία Αλβανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Αλβανίας Τίρανα [5]
Αλγερία Αλγερία Εθνική Βιβλιοθήκη της Αλγερίας Αλγέρι [6]
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ Εθνική Βιβλιοθήκη του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι
Ανγκόλα Ανγκόλα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ανγκόλας Λουάντα
Ανδόρρα Ανδόρα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ανδόρας Ανδόρρα λα Βέλια [7]
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Εθνική Βιβλιοθήκη της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Σεντ Τζονς [8]
Αργεντινή Αργεντινή Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργεντινής Δημοκρατίας Μπουένος Άιρες [9]
Αρμενία Αρμενία Εθνική Βιβλιοθήκη της Αρμενίας Γερεβάν [10]
Αυστραλία Αυστραλία Εθνική βιβλιοθήκη της Αυστραλίας Καμπέρα Ναι [11] [12]
Αυστρία Αυστρία Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας Βιέννη [13]
Αφγανιστάν Αφγανιστάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Αφγανιστάν Καμπούλ

Β[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Βανουάτου Βανουάτου Εθνική Βιβλιοθήκη του Βανουάτου Πορτ Βίλα
Βατικανό Βατικανό Βιβλιοθήκη του Βατικανού Βατικανό [14]
Βέλγιο Βέλγιο Βασιλική Βιβλιοθήκη του Βελγίου Βρυξέλλες [15]
Βενεζουέλα Βενεζουέλα Εθνική Βιβλιοθήκη της Βενεζουέλας Καράκας [16]
Βιετνάμ Βιετνάμ Εθνική Βιβλιοθήκη του Βιετνάμ Ανόι [17]
Βολιβία Βολιβία Εθνικό Αρχείο και Βιβλιοθήκη της Βολιβίας Σούκρε [18]
Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα Μεγάλο Μέγαρο Μελέτης του Λαού Πιονγιάνγκ [19]
Νότια Κορέα Νότια Κορέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Κορέας Σεούλ [20]
Εθνική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Κορέας Σεούλ [21]
Εθνική Βιβλιοθήκη για Παιδιά και Νέους Ενήλικες Σεούλ [22]
Βόρεια Μακεδονία Βόρεια Μακεδονία Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» Σκόπια [23]
Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Σαράγεβο [24]
Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μπάνια Λούκα [25]
Βουλγαρία Βουλγαρία Βιβλιοθήκη «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» Σόφια [26]
Βραζιλία Βραζιλία Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας Ρίο ντε Τζανέιρο [27]

Γ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Γαλλία Γαλλία Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας Παρίσι [28]
Γερμανία Γερμανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας Φρανκφούρτη - Λειψία [29]
Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής της Γερμανίας Βόννη - Κολωνία [30]
Εθνική Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γερμανίας Αννόβερο Ναι [31] [32]
Εθνική Βιβλιοθήκη Οικονομικών Επιστημών της Γερμανίας Κίελο - Αμβούργο [33]
Γεωργία Γεωργία Κοινοβουλευτική Βιβλιοθήκη της Γεωργίας Τιφλίδα [34]
Γκάμπια Γκάμπια Εθνική Βιβλιοθήκη της Γκάμπια Μπανζούλ
Γκαμπόν Γκαμπόν Εθνική Βιβλιοθήκη της Γκαμπόν Λιμπρεβίλ
Γκάνα Γκάνα Ερευνητική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Πάντμορ Άκκρα
Γουατεμάλα Γουατεμάλα Εθνική Βιβλιοθήκη της Γουατεμάλας Πόλη της Γουατεμάλας [35]
Γουιάνα Γουιάνα Εθνική Βιβλιοθήκη της Γουιάνας Τζώρτζταουν (Γουιάνα) [36]
Γουινέα Γουινέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Γουινέας Κονακρί
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου Εθνική Βιβλιοθήκη της Γουινέας-Μπισσάου Μπισσάου [37]
Γρενάδα Γρενάδα Εθνική Βιβλιοθήκη της Γρενάδας Σαιντ Τζόρτζις

Δ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία Εθνική Βιβλιοθήκη Πέδρο Χενρίκες Ουρένια Σάντο Ντομίνγκο [38]
Δανία Δανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Δανίας Κοπεγχάγη Ναι[39] [40]
Κρατική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Δανίας Ώρχους [41]

Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Εκουαδόρ Εκουαδόρ Εθνική Βιβλιοθήκη του Εκουαδόρ Κίτο [42]
Ελβετία Ελβετία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελβετίας Βέρνη [43]
Ελλάδα Ελλάδα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Αθήνα [44]
Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ Εθνική Βιβλιοθήκη του Ελ Σαλβαδόρ Σαν Σαλβαδόρ [45]
Εσθονία Εσθονία Εθνική Βιβλιοθήκη της Εσθονίας Τάλιν [46]

Ζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε Εθνικά Αρχεία της Βιβλιοθήκης της Ζιμπάμπουε Χαράρε

Η[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Δημόσια Βιβλιοθήκη και Πολιτιστικό Κέντρο ΗΑΕ Άμπου Ντάμπι [47]
Ηνωμένο Βασίλειο Ηνωμένο Βασίλειο Βρετανική Βιβλιοθήκη Λονδίνο [48]
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας Αμπερίστουϊδ [49]
Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας Εδιμβούργο [50]
ΗΠΑ ΗΠΑ Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου Ουάσινγκτον [51]
Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Βηθεσδά (ΗΠΑ) [52]
Εθνική Γεωργική Βιβλιοθήκη Ηνωμένων Πολιτειών Μπέλτσβιλ [53]
Εθνική Βιβλιοθήκη Μεταφορών των ΗΠΑ Ουάσινγκτον [54]
Εθνική Βιβλιοθήκη Εκπαίδευσης των ΗΠΑ Ουάσινγκτον [55]

Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ιαπωνία Ιαπωνία Εθνική Βιβλιοθήκη της Δίαιτας της Ιαπωνίας Τόκιο Ναι [56] [57]
Ινδία Ινδία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ινδίας Καλκούτα [58]
Ινδονησία Ινδονησία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ινδονησίας Τζακάρτα [59]
Ιορδανία Ιορδανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιορδανίας Αμμάν [60]
Ιράκ Ιράκ Εθνική Βιβλιοθήκη και Αρχείο του Ιράκ Βαγδάτη [61]
Ιράν Ιράν Εθνική Βιβλιοθήκη του Ιράν Τεχεράνη [62]
Εθνικό Μουσείο και Εθνική Βιβλιοθήκη του Μααλέκ Τεχεράνη [63]
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισημερινής Γουινέας Μαλάμπο
Ιρλανδία Ιρλανδία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιρλανδίας Δουβλίνο [64]
Ισλανδία Ισλανδία Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Ισλανδίας Ρέικιαβικ [65]
Ισπανία Ισπανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας Μαδρίτη [66]
Ισραήλ Ισραήλ Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ Ιερουσαλήμ [67]
Ιταλία Ιταλία Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης Ρώμη [68]
Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας Φλωρεντία [69]
Εθνική Βιβλιοθήκη Βιτόριο Εμανουέλε Γ΄ Νάπολη [70]

Κ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Καζακστάν Καζακστάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Καζακστάν Αλμάτι [71]
Καμερούν Καμερούν Εθνική Βιβλιοθήκη του Καμερούν Γιαουντέ
Καμπότζη Καμπότζη Εθνική Βιβλιοθήκη της Καμπότζης Πνομ Πεν [72]
Καναδάς Καναδάς Βιβλιοθήκη και Αρχεία του Καναδά Οττάβα Ναι[73] [74]
Εθνική Βιβλιοθήκη Επιστημών του Καναδά Οττάβα [75]
* ΚεμπέκΚεμπέκ Βιβλιοθήκη και τα Εθνικά Αρχεία του Κεμπέκ Κεμπέκ [76]
Κατάρ Κατάρ Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ Ντόχα [77]
Κένυα Κένυα Εθνική Βιβλιοθήκη της Κένυας Ναϊρόμπι
Κίνα Κίνα Εθνική βιβλιοθήκη της Κίνας Πεκίνο [78]
Κιργιζία Κιργιζία Εθνική Βιβλιοθήκη της Κιργιζικής Δημοκρατίας Μπισκέκ [79]
Κολομβία Κολομβία Εθνική Βιβλιοθήκη της Κολομβίας Μπογκοτά [80]
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα Εθνική Βιβλιοθήκη της Κόστα Ρίκα Σαν Χοσέ [81]
Κούβα Κούβα Εθνική Βιβλιοθήκη Κούβας Χοσέ Μαρτί Αβάνα [82]
Κουβέιτ Κουβέιτ Εθνική Βιβλιοθήκη του Κουβέιτ Κουβέιτ (πόλη) [83]
Κροατία Κροατία Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Ζάγκρεμπ Ζάγκρεμπ [84]
Κύπρος Κύπρος Κυπριακή Βιβλιοθήκη Λευκωσία [85]

Λ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Εθνική Βιβλιοθήκη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Κινσάσα
Λάος Λάος Εθνική Βιβλιοθήκη του Λάος Βιεντιάν [86]
Λεσότο Λεσότο Εθνική Βιβλιοθήκη του Λεσότο Μαζέρου
Λετονία Λετονία Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας Ρίγα [87]
Λευκορωσία Λευκορωσία Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας Μινσκ [88]
Λίβανος Λίβανος Εθνική βιβλιοθήκη του Λιβάνου Βηρυτός [89]
Λιβερία Λιβερία Εθνική Βιβλιοθήκη της Λιβερίας Μονρόβια
Λιβύη Λιβύη Εθνική Βιβλιοθήκη της Λιβύης Τρίπολη (Λιβύη) [90]
Λιθουανία Λιθουανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Λιθουανίας Μαρτίνας Μάζβιντας Βίλνιους [91]
Λίχτενσταϊν Λιχτενστάιν Εθνική Βιβλιοθήκη του Λιχτενστάιν Βαντούζ [92]
Λουξεμβούργο Λουξεμβούργο Εθνική Βιβλιοθήκη του Λουξεμβούργου Λουξεμβούργο (πόλη) [93]

Μ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη Εθνική Βιβλιοθήκη της Μαδαγασκάρης Ανταναναρίβο
Μαλαισία Μαλαισία Εθνική Βιβλιοθήκη της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ [94]
Μαλάουι Μαλάουι Εθνική Βιβλιοθήκη του Μαλάουι Λιλόνγκουε
Μαλδίβες Μαλδίβες Εθνική Βιβλιοθήκη των Μαλδιβών Μαλέ [95]
Μάλι Μάλι Εθνική Βιβλιοθήκη του Μάλι Μπαμακό [96]
Μαρόκο Μαρόκο Εθνική Βιβλιοθήκη του Βασιλείου του Μαρόκου Ραμπάτ
Μαυρίκιος Μαυρίκιος Εθνική Βιβλιοθήκη του Μαυρικίου Πορ-Λουί (Μαυρίκιος) [97]
Μαυριτανία Μαυριτανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Μαυριτανίας Νουακσότ
Μεξικό Μεξικό Εθνική Βιβλιοθήκη του Μεξικού Πόλη του Μεξικού [98]
Μιανμάρ Μιανμάρ Εθνική Βιβλιοθήκη της Μιανμάρ Νέπιντο [99]
Μογγολία Μογγολία Εθνική Βιβλιοθήκη της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ [100]
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη Εθνική Βιβλιοθήκη της Μοζαμβίκης Μαπούτο [101]
Μπανγκλαντές Μπανγκλαντές Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπανγκλαντές Ντάκα [102]
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος Εθνική Βιβλιοθήκη των Μπαρμπάντος Μπριτζτάουν [103]
Μπαχρέιν Μπαχρέιν Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπαχρέιν Μανάμα
Μπενίν Μπενίν Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπενίν Πόρτο-Νόβο
Μποτσουάνα Μποτσουάνα Εθνική Βιβλιοθήκη της Μποτσουάνα Γκαμπορόνε [104]
Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο Εθνική Βιβλιοθήκη της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντουγκού
Μπουρούντι Μπουρούντι Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουρούντι Μπουζουμπούρα [105]
Μπουτάν Μπουτάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουτάν Τιμπού [106]
Μπρουνέι Μπρουνέι Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπρουνέι Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν

Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ναμίμπια Ναμίμπια Εθνική Βιβλιοθήκη της Ναμίμπιας Βίντχουκ [107]
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία Εθνική Βιβλιοθήκη της Νέας Ζηλανδίας Ουέλλινγκτον [108]
Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ Εθνική Βιβλιοθήκη των Νήσων Κουκ Αβαρούα [109]
Νεπάλ Νεπάλ Εθνική Βιβλιοθήκη του Νεπάλ Κατμαντού [110]
Νήσοι Σολομώντα Νήσοι Σολομώντα Εθνική Βιβλιοθήκη των Νήσων Σολομώντα Ονιάρα
Νιγηρία Νιγηρία Εθνική Βιβλιοθήκη της Νιγηρίας Αμπούτζα [111]
Νικαράγουα Νικαράγουα Εθνική Βιβλιοθήκη της Νικαράγουα Ρούμπεν Ντάριο Αμπούτζα [112]
Νορβηγία Νορβηγία Εθνική Βιβλιοθήκη της Νορβηγίας Όσλο [113]
Νότια Αφρική Νότια Αφρική Εθνική Βιβλιοθήκη της Νότιας Αφρικής Κέιπ Τάουν, Πρετόρια [114]
Νότια Κορέα Νότια Κορέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Κορέας Σεούλ, [115]

Ο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ολλανδία Ολλανδία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ολλανδίας Χάγη [116]
Ομάν Ομάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Ομάν Μουσκάτ
Ονδούρα Ονδούρα Εθνική Βιβλιοθήκη Χουάν Ραμόν Μολίνα Τεγουσιγάλπα
Ουγγαρία Ουγγαρία Εθνική Βιβλιοθήκη Σέτσενι Βουδαπέστη [117]
Ουγκάντα Ουγκάντα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουγκάντας Καμπάλα [118]
Ουκρανία Ουκρανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουκρανίας Κίεβο [119]
Ουρουγουάη Ουρουγουάη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουρουγουάης Μοντεβιδέο [120]

Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Πακιστάν Πακιστάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ [121]
Παναμάς Παναμάς Εθνική Βιβλιοθήκη του Παναμά Πόλη του Παναμά [122]
Παπούα Νέα Γουινέα Παπούα Νέα Γουινέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Παπούα Νέας Γουινέας Πορτ Μόρεσμπι
Παραγουάη Παραγουάη Εθνική Βιβλιοθήκη της Παραγουάης Ασουνσιόν [123]
Περού Περού Εθνική Βιβλιοθήκη του Περού Λίμα [124]
Πολωνία Πολωνία Εθνική Βιβλιοθήκη της Πολωνίας Βαρσοβία [125]
Γιαγκιελόνια Βιβλιοθήκη Κρακοβία [126]
Πορτογαλία Πορτογαλία Εθνική Βιβλιοθήκη της Πορτογαλίας Λισαβόνα [127]
Πράσινο Ακρωτήριο Πράσινο Ακρωτήριο Εθνική Βιβλιοθήκη του Πράσινου Ακρωτηρίου Πράγια [128]

Ρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ρουάντα Ρουάντα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρουάντα Κιγκάλι [129]
Ρουμανία Ρουμανία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρουμανίας Βουκουρέστι [130]
Ρωσία Ρωσία Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας Αγία Πετρούπολη [131]
Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη Μόσχα [132]
Προεδρική Βιβλιοθήκη του Μπορίς Γέλτσιν Αγία Πετρούπολη [133]

Σ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Εθνική Βιβλιοθήκη του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ (πόλη) [134]
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία Εθνική Βιβλιοθήκη της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ [135]
Σενεγάλη Σενεγάλη Εθνική Βιβλιοθήκη της Σενεγάλης Ντακάρ
Σερβία Σερβία Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας Βελιγράδι [136]
Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες Εθνική Βιβλιοθήκη των Σεϋχελλών Βικτώρια (Σεϋχέλλες)
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη Εθνική Βιβλιοθήκη της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη [137]
Σλοβακία Σλοβακία Εθνική Βιβλιοθήκη της Σλοβακίας Μπρατισλάβα [138]
Σλοβενία Σλοβενία Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα [139]
Σομαλία Σομαλία Εθνική Βιβλιοθήκη της Σομαλίας Μογκαντίσου
Σουδάν Σουδάν Βιβλίοθήκη του Σουδάν Χαρτούμ
Σουηδία Σουηδία Εθνική βιβλιοθήκη της Σουηδίας Στοκχόλμη [140]
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα Εθνική Βιβλιοθήκη της Σρι Λάνκα Κολόμπο [141]
Συρία Συρία Εθνική Βιβλιοθήκη αλ Άσαντ Δαμασκός [142]

Τ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Ταϊβάν Ταϊβάν Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη Ταϊπέι [143]
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ [144]
Τανζανία Τανζανία Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη (Τανζανία) Ντοντόμα
Τατζικιστάν Τατζικιστάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Τατζικιστάν Ντουσανμπέ [145]
Τζαμάικα Τζαμάικα Εθνική Βιβλιοθήκη της Τζαμάικα Κίνγκστον (Τζαμάικα) Ναι [146] [147]
Τζιμπουτί Τζιμπουτί Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του Τζιμπουτί Τζιμπουτί
Τόγκο Τόγκο Εθνική Βιβλοθήκη του Τόγκο Λομέ
Τουρκία Τουρκία Εθνική Βιβλιοθήκη της Τουρκίας Άγκυρα [148]
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν Εθνική Βιβλιοθήκη του Τουρκμενιστάν Ασγκαμπάτ
Τσαντ Τσαντ Εθνική Βιβλιοθήκη του Τσαντ Ντζαμένα
Τσεχία Τσεχία Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας Πράγα [149]

Υ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Υεμένη Υεμένη Εθνική Βιβλιοθήκη της Υεμένης Σαναά [150]

Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Φιλιππίνες Φιλιππίνες Εθνική Βιβλιοθήκη των Φιλιππινών Μανίλα [151]
Φινλανδία Φινλανδία Εθνική βιβλιοθήκη της Φινλανδίας Ελσίνκι [152]

Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Βιβλιοθήκη Πόλη Νόμιμη κατάθεση Πηγή
Χιλή Χιλή Εθνική Βιβλιοθήκη της Χιλής Σαντιάγο [153]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://anl.az/new/en/
  2. http://www.darelkotob.gov.eg/ar-eg/Pages/Home.aspx
  3. https://www.nala.gov.et
  4. http://www.bnci.ci/
  5. https://www.bksh.al/
  6. https://biblionat.dz/
  7. https://acces-ec.govern.ad/cas/login
  8. https://www.antiguapublib.org/v2/
  9. https://www.bn.gov.ar/
  10. http://nla.am/
  11. «COPYRIGHT ACT 1968 - SECT 201 Delivery of library material to the National Library». austlii.edu.au. 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2012. 
  12. https://www.nla.gov.au/
  13. https://www.onb.ac.at/
  14. https://www.vaticanlibrary.va/
  15. https://www.kbr.be/en/
  16. http://www.bnv.gob.ve/
  17. https://nlv.gov.vn/ef/
  18. https://www.archivoybibliotecanacionales.org.bo/
  19. http://www.gpsh.edu.kp/
  20. https://www.nl.go.kr/EN/main/index.do
  21. https://www.nl.go.kr/EN/main/index.do
  22. http://www.nlcy.go.kr
  23. http://nubsk.edu.mk/
  24. https://www.nub.ba/
  25. https://www.nub.rs/pocetna/
  26. https://www.nationallibrary.bg/www/
  27. https://www.bn.gov.br/en /
  28. https://www.bnf.fr/fr
  29. https://www.dnb.de/EN/Home/home_node.html
  30. https://www.zbmed.de/
  31. TIB Legal Depository for German Research Αρχειοθετήθηκε 2012-02-22 στο Wayback Machine. retrieved 25-May-2012
  32. https://www.tib.eu/de/
  33. http://www.zbw.eu/
  34. https://www.nplg.gov.ge/geo/home
  35. https://mcd.gob.gt/biblioteca-nacional/
  36. http://nationallibraryofguyana.com/
  37. https://www.inep-research-bissau.org/
  38. http://bnphu.gob.do/
  39. «Pligtaflevering.dk». 2008. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2012. 
  40. https://www.kb.dk/en
  41. https://www.kb.dk/
  42. https://biblioteca.casadelacultura.gob.ec/
  43. https://www.nlg.gr/
  44. https://www.nb.admin.ch/snl/en
  45. https://web.archive.org/web/20181005013637/http://www.binaes.gob.sv/
  46. https://www.nlib.ee/
  47. https://tcaabudhabi.ae/en/what.we.do/national.library/libraries.aspx
  48. https://www.bl.uk/
  49. https://www.library.wales/
  50. https://www.nls.uk/
  51. https://www.loc.gov/
  52. «National Library of Medicine - National Institutes of Health». www.nlm.nih.gov. 
  53. https://www.nal.usda.gov/
  54. https://ntl.bts.gov/ntl
  55. https://ies.ed.gov/ncee/projects/nle/
  56. «Legal Deposit System». National Diet Library. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016. 
  57. https://www.ndl.go.jp/
  58. http://www.nationallibrary.gov.in/
  59. https://www.perpusnas.go.id/
  60. https://nl.gov.jo/Default/Ar
  61. http://www.iraqnla-iq.com/
  62. https://www.nlai.ir/
  63. http://malekmuseum.org/en/
  64. https://www.nli.ie/
  65. https://landsbokasafn.is/
  66. http://www.bne.es/es/Inicio/index.html
  67. https://www.nli.org.il/en
  68. http://www.bncrm.librari.beniculturali.it/
  69. https://www.bncf.firenze.sbn.it/
  70. http://www.bnnonline.it/
  71. http://www.nlrk.kz/index.php?lang=kz
  72. http://nlc.gov.kh//en/home
  73. https://web.archive.org/web/20120329035248/http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/L-7.7/index.html
  74. http://www.bac-lac.gc.ca
  75. https://science-libraries.canada.ca/eng/national-science-library/
  76. https://www.banq.qc.ca/accueil/
  77. https://www.qnl.qa/en
  78. http://www.nlc.cn
  79. http://nlkr.gov.kg/
  80. https://bibliotecanacional.gov.co/es-co
  81. http://www.sinabi.go.cr/
  82. http://www.bnjm.cu/
  83. https://nlk.gov.kw/
  84. https://www.nsk.hr/en/
  85. http://www.cypruslibrary.gov.cy/index.php/el/
  86. https://tbtf.org/
  87. https://www.lnb.lv/
  88. https://www.nlb.by/
  89. http://www.lnl.gov.lb/
  90. https://web.archive.org/web/20200222100716/http://www.nllnet.net/
  91. https://www.lnb.lt/
  92. https://www.landesbibliothek.li/
  93. https://bnl.public.lu/fr.html
  94. https://www.pnm.gov.my/
  95. https://www.nlm.gov.mv/
  96. https://archive.wikiwix.com/cache/index2.php?url=http%3A%2F%2Fwww.bn.gouv.ml%2F#federation=archive.wikiwix.com
  97. http://www.national-library.mu/
  98. https://bnm.iib.unam.mx/
  99. http://www.nlm-npt.gov.mm
  100. http://nationallibrary.mn/
  101. http://www.bnm.gov.mz/index.php/en
  102. http://nlb.gov.bd/
  103. https://library.gov.bb/
  104. http://www.mysc.gov.bw/nls
  105. https://diglib.edu.bi/
  106. https://www.library.gov.bt/
  107. http://www.nln.gov.na:8081/client/natlib1
  108. https://natlib.govt.nz/
  109. https://www.culture.gov.ck/outputs/national-library
  110. https://nnl.gov.np/
  111. http://www.nln.gov.ng/index
  112. https://www.bnrd.gob.ni/
  113. https://www.nb.no/
  114. https://www.nlsa.ac.za/
  115. https://www.nl.go.kr/EN/main/index.do
  116. https://www.kb.nl/
  117. https://www.oszk.hu/
  118. https://nlu.go.ug/
  119. http://www.nbuv.gov.ua/
  120. http://www.bibna.gub.uy/
  121. http://www.nlp.gov.pk/index.html
  122. http://www.binal.ac.pa
  123. http://bibliotecanacional.gov.py/
  124. https://www.bnp.gob.pe/
  125. https://www.bn.org.pl/
  126. https://bj.uj.edu.pl/
  127. http://www.bnportugal.gov.pt/
  128. http://www.bn.cv/
  129. http://197.243.22.170/
  130. https://www.bibnat.ro/
  131. https://nlr.ru/eng
  132. https://www.rsl.ru/en
  133. https://www.prlib.ru/en
  134. http://www.adach.ae/en
  135. https://kfnl.gov.sa/en/Pages/default.aspx
  136. https://nb.rs/
  137. https://www.nlb.gov.sg/#
  138. https://www.snk.sk/en/
  139. https://www.nuk.uni-lj.si/
  140. https://www.kb.se/
  141. http://www.natlib.lk/
  142. http://www.alassad-library.gov.sy/
  143. https://www.ncl.edu.tw/
  144. https://www.nlt.go.th/
  145. http://kmt.tj/
  146. «National Library of Jamaica - NLJ». nlj.gov.jm. 
  147. https://nlj.gov.jm/
  148. http://mkutup.gov.tr/
  149. https://www.nkp.cz/
  150. http://www.nlye.org/
  151. http://web.nlp.gov.ph/nlp/
  152. https://www.kansalliskirjasto.fi/en
  153. https://www.bibliotecanacional.gob.cl/