Κατάλογος top-level domains

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρακάτω βρίσκεται ένας κατάλογος top-level domains κωδικών χωρών (ccTLD).

Χώρα Κωδικός διαδικτύου
top-level domain
Αγία Ελένη .sh
Αγία Λουκία .lc
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες .vc
Άγιος Μαρίνος .sm
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις .kn
Αζερμπαϊτζάν .az
Αίγυπτος .eg
Αιθιοπία .et
Αϊτή .ht
Ακτή Ελεφαντοστού .ci
Αλβανία .al
Αλγερία .dz
Αμερικανική Σαμόα .as
Ανατολικό Τιμόρ .tl σημείωση - Ο ICANN ενέκρινε την αλλαγή από .tp τον Ιανουάριο 2005
Ανγκόλα .ao
Ανγκουίλα .ai
Ανδόρρα .ad
Ανταρκτική .aq
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα .ag
Αργεντινή .ar
Αρμενία .am
Αρούμπα .aw
Αυστραλία .au
Αυστρία .at
Αφγανιστάν .af
Βανουάτου .vu
Βατικανό .va
Βέλγιο .be
Βενεζουέλα .ve
Βερμούδες .bm
Βιετνάμ .vn
Βιρμανία .mm
Βολιβία .bo
Βόρεια Κορέα .kp
Βόρειες Μαριάνες Νήσοι .mp
Βοσνία-Ερζεγοβίνη .ba
Βουλγαρία .bg
Βραζιλία .br
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι .vg
Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού .io
Γαλλία .fr
Γαλλικά νότια και ανταρκτικά εδάφη .tf
Γαλλική Γουιάνα .gf
Γαλλική Πολυνησία .pf
Γερμανία .de
Γεωργία .ge
Γιβραλτάρ .gi
Γκάμπια .gm
Γκαμπόν .ga
Γκάνα .gh
Γκέρνσεϋ .gg
Γκουάμ .gu
Γουαδελούπη .gp
Γουατεμάλα .gt
Γουιάνα .gy
Γουινέα .gn
Γουινέα-Μπισσάου .gw
Γρενάδα .gd
Γροιλανδία .gl
Δανία .dk
Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής .cf
Δομινίκα .dm
Δομινικανή Δημοκρατία .do
Δυτική Όχθη .ps
Δυτική Σαχάρα .eh
Ελ Σαλβαδόρ .sv
Ελβετία .ch
Ελλάδα .gr
Ερυθραία .er
Εσθονία .ee
Ευρωπαϊκή Ένωση .eu (δημιουργήθηκε το 2005); σημείωση - δείτε τις καταχωρίσεις των κρατών μελών για τους ξεχωριστούς κωδικούς
Ζάμπια .zm
Ζιμπάμπουε .zw
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .ae
Ηνωμένες Πολιτείες .us
Ηνωμένο Βασίλειο .uk
Ιαπωνία .jp
Ινδία .in
Ινδονησία .id
Ιορδανία .jo
Ιράκ .iq
Ιράν .ir
Ιρλανδία .ie
Ισημερινή Γουινέα .gq
Ισημερινός .ec
Ισλανδία .is
Ισπανία .es
Ισραήλ .il
Ιταλία .it
Καζακστάν .kz
Καμερούν .cm
Καμπότζη .kh
Καναδάς .ca
Κατάρ .qa
Κένυα .ke
Κίνα .cn
Κιργιζιστάν .kg
Κιριμπάτι .ki
Κογκό .cg
Κολομβία .co
Κομόρες .km
Κόστα Ρίκα .cr
Κούβα .cu
Κουβέιτ .kw
Κροατία .hr
Κύπρος .cy
Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό .cd
Λάος .la
Λεσότο .ls
Λεττονία .lv
Λευκορωσία .by
Λίβανος .lb
Λιβερία .lr
Λιβύη .ly
Λιθουανία .lt
Λιχτενστάιν .li
Λουξεμβούργο .lu
Λωρίδα της Γάζας .ps
Μαγιότ .yt
Μαδαγασκάρη .mg
Μακάο .mo
Μαλαισία .my
Μαλάουι .mw
Μαλδίβες .mv
Μαλί .ml
Μάλτα .mt
Μαρόκο .ma
Μαρτινίκα .mq
Μαυρίκιος .mu
Μαυριτανία .mr
Μεξικό .mx
Μογγολία .mn
Μοζαμβίκη .mz
Μολδαβία .md
Μονακό .mc
Μοντσερράτ .ms
Μπαγκλαντές .bd
Μπαρμπάντος .bb
Μπαχάμες .bs
Μπαχρέιν .bh
Μπελίζ .bz
Μπενίν .bj
Μποτσουάνα .bw
Μπουβέ .bv
Μπουρκίνα Φάσο .bf
Μπουρούντι .bi
Μπουτάν .bt
Μπρουνέι .bn
Ναμίμπια .na
Ναούρου .nr
Νέα Ζηλανδία .nz
Νέα Καληδονία .nc
Νεπάλ .np
Νησί Νόρφολκ .nf
Νησί των Χριστουγέννων .cx
Νησιά Κόκος .cc
Νησιά Μάρσαλ .mh
Νησιά Πίτκερν .pn
Παρθένοι Νήσοι .vi
Κέιμαν Νήσοι .ky
Νήσοι Κουκ .ck
Νήσοι του Σολομώντος .sb
Νήσοι Φερόες .fo
Νήσοι Φώκλαντ .fk
Νήσος του Μαν .im
Χερντ και ΜακΝτόναλντ Νήσοι .hm
Νίγηρας .ne
Νιγηρία .ng
Νικαράγουα .ni
Νιούε .nu
Νορβηγία .no
Νότια Κορέα .kr
Νότια Αφρική .za
Νότιος Γεωργία και Νότιοι Σάντουιτς Νήσοι .gs
Ολλανδία .nl
Ολλανδικές Αντίλλες .an
Ομάν .om
Ομόσπονδα Κράτη της Μικρονησίας .fm
Ονδούρα .hn
Ουάλις και Φουτούνα .wf
Ουγγαρία .hu
Ουγκάντα .ug
Ουζμπεκιστάν .uz
Ουκρανία .ua
Ουρουγουάη .uy
Πακιστάν .pk
Παλάου .pw
Παναμάς .pa
Παπούα - Νέα Γουϊνέα .pg
Παραγουάη .py
ΠΓΔΜ .mk
Περού .pe
Πολωνία .pl
Πορτογαλία .pt
Πουέρτο Ρίκο .pr
Πράσινο Ακρωτήριο .cv
Ρεϋνιόν .re
Ρουάντα .rw
Ρουμανία .ro
Ρωσία .ru Η Ρωσία είναι επίσης υπεύθυνη για το παλιό domain .su που ήταν ανατεθειμένο στην Σοβιετική Ένωση, και του οποίου το νομικό καθεστώς και ιδιοκτησία διεκδικείται από την Ρωσική Κυβέρνηση, τον ICANN, και διάφορους Ρωσικούς εμπορικούς οργανισμούς
Σαιν Πιερ και Μικελόν .pm
Σαμόα .ws
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε .st
Σαουδική Αραβία .sa
Σβάλμπαρντ .sj
Σενεγάλη .sn
Σερβία και Μαυροβούνιο .cs
Σεϋχέλλες .sc
Σιέρα Λεόνε .sl
Σιγκαπούρη .sg
Σλοβακία .sk
Σλοβενία .si
Σομαλία .so
Σουαζιλάνδη .sz
Σουδάν .sd
Σουηδία .se
Σουρινάμ .sr
Νότιο Σουδάν .ss
Σρι Λάνκα .lk
Συρία .sy
Ταϊβάν .tw
Ταϊλάνδη .th
Τανζανία .tz
Τατζικιστάν .tj
ΤΔΒΚ .nc.tr Η ΤΔΒΚ αναγνωρίζεται μόνο απ'την Τουρκία, έτσι χρησιμοποιεί το Top-level domain της Τουρκίας.
Τζαμάικα .jm
Τζέρσεϋ .je
Τζιμπουτί .dj
Τόγκα .to
Τόγκο .tg
Τοκελάου .tk
Τουβαλού .tv
Τουρκία .tr
Τουρκμενιστάν .tm
Τερκς και Κέικος .tc
Τρινιντάντ και Τομπάγκο .tt
Τσαντ .td
Τσεχία .cz
Τυνησία .tn
Υεμένη .ye
Φιλιππίνες .ph
Φινλανδία .fi
Φίτζι .fj
Χιλή .cl
Χονγκ Κονγκ .hk


Ο κατάλογος βασίστηκε στον κατάλογο του World Factbook [1].