Κατάλογος top-level domains

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρακάτω βρίσκεται ένας κατάλογος top-level domains κωδικών χωρών (ccTLD).

Χώρα Κωδικός διαδικτύου
top-level domain
Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη .sh
Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία .lc
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες .vc
Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος .sm
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις .kn
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν .az
Flag of Egypt.svg Αίγυπτος .eg
Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία .et
Flag of Haiti.svg Αϊτή .ht
Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού .ci
Flag of Albania.svg Αλβανία .al
Flag of Algeria.svg Αλγερία .dz
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα .as
Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ .tl σημείωση - Ο ICANN ενέκρινε την αλλαγή από .tp τον Ιανουάριο 2005
Flag of Angola.svg Ανγκόλα .ao
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα .ai
Flag of Andorra.svg Ανδόρρα .ad
Flag of Antarctica.svg Ανταρκτική .aq
Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα .ag
Flag of Argentina.svg Αργεντινή .ar
Flag of Armenia.svg Αρμενία .am
Flag of Aruba.svg Αρούμπα .aw
Flag of Australia.svg Αυστραλία .au
Flag of Austria.svg Αυστρία .at
Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν .af
Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου .vu
Flag of the Vatican City.svg Βατικανό .va
Flag of Belgium.svg Βέλγιο .be
Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα .ve
Flag of Bermuda.svg Βερμούδες .bm
Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ .vn
Flag of Myanmar.svg Βιρμανία .mm
Flag of Bolivia.svg Βολιβία .bo
Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα .kp
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι .mp
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία-Ερζεγοβίνη .ba
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία .bg
Flag of Brazil.svg Βραζιλία .br
Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι .vg
Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού .io
Flag of France.svg Γαλλία .fr
Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Γαλλικά νότια και ανταρκτικά εδάφη .tf
Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα .gf
Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία .pf
Flag of Germany.svg Γερμανία .de
Flag of Georgia.svg Γεωργία .ge
Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ .gi
Flag of The Gambia.svg Γκάμπια .gm
Flag of Gabon.svg Γκαμπόν .ga
Flag of Ghana.svg Γκάνα .gh
Flag of Guernsey.svg Γκέρνσεϋ .gg
Flag of Guam.svg Γκουάμ .gu
Flag of France.svg Γουαδελούπη .gp
Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα .gt
Flag of Guyana.svg Γουιάνα .gy
Flag of Guinea.svg Γουινέα .gn
Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου .gw
Flag of Grenada.svg Γρενάδα .gd
Flag of Greenland.svg Γροιλανδία .gl
Flag of Denmark.svg Δανία .dk
Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής .cf
Δομινίκα .dm
Δομινικανή Δημοκρατία .do
Δυτική Όχθη .ps
Δυτική Σαχάρα .eh
Ελ Σαλβαδόρ .sv
Ελβετία .ch
Ελλάδα .gr
Ερυθραία .er
Εσθονία .ee
Ευρωπαϊκή Ένωση .eu (δημιουργήθηκε το 2005); σημείωση - δείτε τις καταχωρίσεις των κρατών μελών για τους ξεχωριστούς κωδικούς
Ζάμπια .zm
Ζιμπάμπουε .zw
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .ae
Ηνωμένες Πολιτείες .us
Ηνωμένο Βασίλειο .uk
Ιαπωνία .jp
Ινδία .in
Ινδονησία .id
Ιορδανία .jo
Ιράκ .iq
Ιράν .ir
Ιρλανδία .ie
Ισημερινή Γουινέα .gq
Ισημερινός .ec
Ισλανδία .is
Ισπανία .es
Ισραήλ .il
Ιταλία .it
Καζακστάν .kz
Καμερούν .cm
Καμπότζη .kh
Καναδάς .ca
Κατάρ .qa
Κένυα .ke
Κίνα .cn
Κιργιζιστάν .kg
Κιριμπάτι .ki
Κογκό .cg
Κολομβία .co
Κομόρες .km
Κόστα Ρίκα .cr
Κούβα .cu
Κουβέιτ .kw
Κροατία .hr
Κύπρος .cy
Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό .cd
Λάος .la
Λεσότο .ls
Λεττονία .lv
Λευκορωσία .by
Λίβανος .lb
Λιβερία .lr
Λιβύη .ly
Λιθουανία .lt
Λίχτενσταϊν .li
Λουξεμβούργο .lu
Λωρίδα της Γάζας .ps
Μαγιότ .yt
Μαδαγασκάρη .mg
Μακάο .mo
Μαλαισία .my
Μαλάουι .mw
Μαλδίβες .mv
Μαλί .ml
Μάλτα .mt
Μαρόκο .ma
Μαρτινίκα .mq
Μαυρίκιος .mu
Μαυριτανία .mr
Μεξικό .mx
Μογγολία .mn
Μοζαμβίκη .mz
Μολδαβία .md
Μονακό .mc
Μοντσερράτ .ms
Μπανγκλαντές .bd
Μπαρμπάντος .bb
Μπαχάμες .bs
Μπαχρέιν .bh
Μπελίζ .bz
Μπενίν .bj
Μποτσουάνα .bw
Μπουβέ .bv
Μπουρκίνα Φάσο .bf
Μπουρούντι .bi
Μπουτάν .bt
Μπρουνέι .bn
Ναμίμπια .na
Ναούρου .nr
Νέα Ζηλανδία .nz
Νέα Καληδονία .nc
Νεπάλ .np
Νησί Νόρφολκ .nf
Νησί των Χριστουγέννων .cx
Νησιά Κόκος .cc
Νησιά Μάρσαλ .mh
Νησιά Πίτκερν .pn
Παρθένοι Νήσοι .vi
Κέιμαν Νήσοι .ky
Νήσοι Κουκ .ck
Νήσοι του Σολομώντος .sb
Νήσοι Φερόες .fo
Νήσοι Φώκλαντ .fk
Νήσος του Μαν .im
Χερντ και ΜακΝτόναλντ Νήσοι .hm
Νίγηρας .ne
Νιγηρία .ng
Νικαράγουα .ni
Νιούε .nu
Νορβηγία .no
Νότια Κορέα .kr
Νότια Αφρική .za
Νότιος Γεωργία και Νότιοι Σάντουιτς Νήσοι .gs
Ολλανδία .nl
Ολλανδικές Αντίλλες .an
Ομάν .om
Ομόσπονδα Κράτη της Μικρονησίας .fm
Ονδούρα .hn
Ουάλις και Φουτούνα .wf
Ουγγαρία .hu
Ουγκάντα .ug
Ουζμπεκιστάν .uz
Ουκρανία .ua
Ουρουγουάη .uy
Πακιστάν .pk
Παλάου .pw
Παναμάς .pa
Παπούα - Νέα Γουϊνέα .pg
Παραγουάη .py
ΠΓΔΜ .mk
Περού .pe
Πολωνία .pl
Πορτογαλία .pt
Πουέρτο Ρίκο .pr
Πράσινο Ακρωτήριο .cv
Ρεϋνιόν .re
Ρουάντα .rw
Ρουμανία .ro
Ρωσία .ru Η Ρωσία είναι επίσης υπεύθυνη για το παλιό domain .su που ήταν ανατεθειμένο στην Σοβιετική Ένωση, και του οποίου το νομικό καθεστώς και ιδιοκτησία διεκδικείται από την Ρωσική Κυβέρνηση, τον ICANN, και διάφορους Ρωσικούς εμπορικούς οργανισμούς
Σαιν Πιερ και Μικελόν .pm
Σαμόα .ws
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε .st
Σαουδική Αραβία .sa
Σβάλμπαρντ .sj
Σενεγάλη .sn
Σερβία και Μαυροβούνιο .cs
Σεϋχέλλες .sc
Σιέρα Λεόνε .sl
Σιγκαπούρη .sg
Σλοβακία .sk
Σλοβενία .si
Σομαλία .so
Σουαζιλάνδη .sz
Σουδάν .sd
Σουηδία .se
Σουρινάμ .sr
Νότιο Σουδάν .ss
Σρι Λάνκα .lk
Συρία .sy
Ταϊβάν .tw
Ταϊλάνδη .th
Τανζανία .tz
Τατζικιστάν .tj
ΤΔΒΚ .nc.tr Η ΤΔΒΚ αναγνωρίζεται μόνο απ'την Τουρκία, έτσι χρησιμοποιεί το Top-level domain της Τουρκίας.
Τζαμάικα .jm
Τζέρσεϋ .je
Τζιμπουτί .dj
Τόγκα .to
Τόγκο .tg
Τοκελάου .tk
Τουβαλού .tv
Τουρκία .tr
Τουρκμενιστάν .tm
Τερκς και Κέικος .tc
Τρινιντάντ και Τομπάγκο .tt
Τσαντ .td
Τσεχία .cz
Τυνησία .tn
Υεμένη .ye
Φιλιππίνες .ph
Φινλανδία .fi
Φίτζι .fj
Χιλή .cl
Χονγκ Κονγκ .hk


Ο κατάλογος βασίστηκε στον κατάλογο του World Factbook [1].