Κατάλογος πόλεων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο κατάλογος των πόλεων της Ελλάδας περιλαμβάνει τα αστικά συγκροτήματα της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, σύμφωνα με τον πραγματικό πληθυσμό της απογραφής του 2001, που χαρακτηρίζονται ως πόλεις. Οι πόλεις παρουσιάζονται πριν την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης.

Κατάταξη Πόλη Πληθυσμός 2001 Πληθυσμός 1991 Περιφέρεια
1 Αθήνα 745.514 772.072 Αττική
2 Θεσσαλονίκη 363.987 383.967 Κεντρική Μακεδονία
3 Πειραιάς 175.697 182.671 Αττική
4 Πάτρα 160.400 152.570 Δυτική Ελλάδα
5 Περιστέρι 137.918 137.288 Αττική
6 Ηράκλειο 130.914 115.270 Κρήτη
7 Λάρισα 124.394 112.777 Θεσσαλία
8 Καλλιθέα 109.609 114.233 Αττική
9 Νίκαια 93.086 87.597 Αττική
10 Καλαμαριά 87.255 80.698 Κεντρική Μακεδονία
11 Βόλος 82.439 77.192 Θεσσαλία
12 Ίλιον 80.859 78.326 Αττική
13 Γλυφάδα 80.409 63.306 Αττική
14 Ζωγράφου 76.115 80.492 Αττική
15 Κερατσίνι 76.102 71.982 Αττική
16 Ηλιούπολη 75.904 75.037 Αττική
17 Αχαρνές 75.329 61.052 Αττική
18 Αιγάλεω 74.046 78.563 Αττική
19 Νέα Σμύρνη 73.986 69.749 Αττική
20 Χαλάνδρι 71.684 66.285 Αττική
21 Μαρούσι 69.470 64.092 Αττική
22 Κορυδαλλός 67.456 63.184 Αττική
23 Νέα Ιωνία 66.017 60.635 Αττική
24 Άγιος Δημήτριος 65.173 57.574 Αττική
25 Παλαιό Φάληρο 64.759 61.371 Αττική
26 Ιωάννινα 61.629 56.699 Ήπειρος
27 Βύρωνας 61.102 58.523 Αττική
28 Καβάλα 58.663 56.571 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
29 Γαλάτσι 58.042 57.230 Αττική
30 Αγία Παρασκευή 56.836 47.463 Αττική
31 Σέρρες 54.266 50.017 Κεντρική Μακεδονία
32 Χαλκίδα 53.584 51.646 Στερεά Ελλάδα
33 Χανιά 53.373 50.077 Κρήτη
34 Εύοσμος 52.624 28.821 Κεντρική Μακεδονία
35 Ρόδος 52.318 42.400 Νότιο Αιγαίο
36 Κατερίνη 50.510 43.613 Κεντρική Μακεδονία
37 Καλαμάτα 49.154 43.625 Πελοπόννησος
38 Αλεξανδρούπολη 48.885 37.904 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
39 Τρίκαλα 48.686 45.835 Θεσσαλία
40 Πετρούπολη 48.327 38.278 Αττική
41 Λαμία 46.406 44.084 Στερεά Ελλάδα
42 Ηράκλειο Αττικής 45.926 42.905 Αττική
43 Χαϊδάρι 45.227 44.831 Αττική
44 Ξάνθη 45.111 37.430 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
45 Κηφισιά 43.929 39.166 Αττική
46 Κομοτηνή 43.326 37.036 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
47 Βέροια 42.794 37.858 Κεντρική Μακεδονία
48 Δράμα 42.501 37.604 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
49 Αγρίνιο 42.390 39.368 Δυτική Ελλάδα
50 Συκιές 41.726 34.059 Κεντρική Μακεδονία
51 Σταυρούπολη 41.653 37.596 Κεντρική Μακεδονία
52 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 41.302 40.093 Κεντρική Μακεδονία
53 Άλιμος(Καλαμάκι) 38.047 32.024 Αττική
54 Πολίχνη Θεσσαλονίκης 36.146 27.894 Κεντρική Μακεδονία
55 Κοζάνη 35.242 31.553 Δυτική Μακεδονία
56 Αργυρούπολη 33.158 31.530 Αττική
57 Άγιοι Ανάργυροι Αττικής 32.957 30.739 Αττική
58 Χολαργός 32.166 33.691 Αττική
59 Καρδίτσα 32.031 30.067 Θεσσαλία
60 Νέα Ιωνία Μαγνησίας 30.804 27.904 Θεσσαλία
61 Αγία Βαρβάρα 30.562 28.706 Αττική
62 Νεάπολη 29.995 30.568 Κεντρική Μακεδονία
63 Κόρινθος 29.787 27.412 Πελοπόννησος
64 Πτολεμαΐδα 28.679 25.125 Δυτική Μακεδονία
65 Κέρκυρα 28.185 31.359 Ιόνια Νησιά
66 Ρέθυμνο 27.868 23.420 Κρήτη
67 Ασπρόπυργος 27.741 15.715 Αττική
68 Μυτιλήνη 27.247 23.971 Βόρειο Αιγαίο
69 Μεταμόρφωση Αττικής 26.448 21.052 Αττική
70 Άνω Λιόσια 26.423 21.397 Αττική
71 Καισαριανή 26.323 26.701 Αττική
72 Γιαννιτσά 26.296 22.504 Κεντρική Μακεδονία
73 Ελευσίνα 25.863 22.793 Αττική
74 Σαλαμίνα 25.730 22.567 Αττική
75 Πέραμα 25.720 24.119 Αττική
76 Βριλήσσια 25.582 16.571 Αττική
77 Βούλα 25.532 17.998 Αττική
78 Τρίπολη 25.520 22.429 Πελοπόννησος
79 Άργος 24.239 21.901 Πελοπόννησος
80 Νέα Φιλαδέλφεια 24.112 25.261 Αττική
81 Χίος 23.779 22.894 Βόρειο Αιγαίο
82 Δάφνη 23.674 24.152 Αττική
83 Πύργος 23.274 28.465 Δυτική Ελλάδα
84 Μοσχάτο 23.153 22.039 Αττική
85 Μέγαρα 23.032 20.403 Αττική
86 Πυλαία 22.744 20.785 Κεντρική Μακεδονία
87 Καματερό 22.234 17.410 Αττική
88 Ελευθέριο - Κορδελιό 21.630 16.549 Κεντρική Μακεδονία
89 Θήβα 21.211 19.505 Στερεά Ελλάδα
90 Αίγιο 21.061 22.178 Δυτική Ελλάδα
91 Λιβαδειά 20.061 18.437 Στερεά Ελλάδα
92 Πεύκη 19.887 17.987 Αττική
93 Νάουσα 19.870 19.794 Κεντρική Μακεδονία
94 Μελίσσια 19.526 13.469 Αττική
95 Άρτα 19.435 19.087 Ήπειρος
96 Αμαλιάδα 18.261 15.232 Δυτική Ελλάδα
97 Έδεσσα 18.253 17.128 Κεντρική Μακεδονία
98 Κως 17.890 14.714 Νότιο Αιγαίο
99 Κιλκίς 17.430 12.139 Κεντρική Μακεδονία
100 Αρτέμιδα 17.391 9.485 Αττική
101 Ελληνικό 16.740 13.517 Αττική
102 Πρέβεζα 16.321 13.695 Ήπειρος
103 Κορωπί 15.860 12.790 Αττική
104 Νέα Ερυθραία 15.439 12.993 Αττική
105 Ορεστιάδα 15.246 12.691 Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
106 Άγιος Ιωάννης Ρέντης 15.060 14.218 Αττική
107 Ταύρος 14.963 15.456 Αττική
108 Μενεμένη 14.910 12.932 Κεντρική Μακεδονία
109 Σπάρτη 14.817 13.011 Πελοπόννησος
110 Καστοριά 14.813 14.775 Δυτική Μακεδονία
111 Πανόραμα 14.552 10.275 Κεντρική Μακεδονία
112 Φλώρινα 14.279 12.355 Δυτική Μακεδονία
113 Νέα Μάκρη 13.986 12.120 Αττική
114 Γέρακας 13.921 8.512 Αττική
115 Ναύπλιο 13.822 11.897 Πελοπόννησος
116 Περαία 13.306 2.949 Κεντρική Μακεδονία
117 Αλεξάνδρεια 13.229 12.109 Κεντρική Μακεδονία
118 Παπάγος 13.207 13.974 Αττική
119 Δραπετσώνα 12.944 13.094 Αττική
120 Ναύπακτος 12.924 10.854 Δυτική Ελλάδα
121 Παιανία 12.855 9.710 Αττική
122 Παλλήνη 12.552 8.021 Αττική
123 Μεσολόγγι 12.225 10.916 Δυτική Ελλάδα
124 Καλύβια Θορικού 12.202 7.357 Αττική
125 Ωραιόκαστρο 11.896 5.458 Κεντρική Μακεδονία
126 Ερμούπολη 11.799 13.030 Νότιο Αιγαίο
127 Ιεράπετρα 11.678 9.541 Κρήτη
128 Νέα Αλικαρνασσός 11.551 10.683 Κρήτη
129 Λουτράκι 11.383 9.388 Πελοπόννησος
130 Θέρμη 11.360 5.156 Κεντρική Μακεδονία
131 Ραφήνα 11.352 8.282 Αττική
132 Τριανδρία 11.289 11.822 Κεντρική Μακεδονία
133 Ζάκυνθος 11.196 10.236 Ιόνια Νησιά
134 Υμηττός 11.139 11.671 Αττική
135 Τύρναβος 11.116 12.028 Θεσσαλία
136 Βάρη 10.998 8.488 Αττική
137 Μάνδρα 10.947 10.012 Αττική
138 Παλαιό Ψυχικό 10.901 10.592 Αττική
139 Νέο Ψυχικό 10.848 12.023 Αττική
140 Γρεβενά 10.177 9.345 Δυτική Μακεδονία
141 Πόθια (ή Κάλυμνος) 10.149 10.543 Νότιο Αιγαίο
142 Νέα Χαλκηδόνα 10.112 9.953 Αττική
143 Ιαλυσός 10.107 7.193 Νότιο Αιγαίο
144 Άγιος Νικόλαος 10.080 8.093 Κρήτη

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]