Κατάλογος πόλεων της Γαλλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο κατάλογος των πόλεων της Γαλλίας περιλαμβάνει τον πληθυσμό των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας μαζί με τα υπερπόντια εδάφη. Δεν περιλαμβάνει πληθυσμό από τα αστικά συγκροτήματα ή αλλιώς μητροπολιτικές περιοχές. Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν την επίσημη καταγραφή πληθυσμού την 1η Ιανουαρίου 2009.

Πόλη Γαλλικό όνομα Περιφέρεια Πληθυσμός Κατάταξη
Παρίσι Paris Ιλ ντε Φρανς 2.181.371 1
Μασσαλία Marseille Προβηγκία 839.043 2
Λυών Lyon Ρον-Αλπ 472.305 3
Τουλούζη Toulouse Μέσα Πυρηναία 437.715 4
Νίκαια Nice Προβηγκία 347.060 5
Ναντ Nantes Πεΐ ντε Λουάρ 282.853 6
Στρασβούργο Strasbourg Αλσατία 272.975 7
Μονπελιέ Montpellier Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν 251.634 8
Μπορντό Bordeaux Ακουιτανία 232.260 9
Λιλ Lille Νορ πα-ντε-Καλαί 226.014 10
Ρεν Rennes Βρεττάνη 209.613 11
Ρενς Reims Καμπανία-Αρνιτενία 183.837 12
Χάβρη Le Havre Άνω Νορμανδία 182.580 13
Σαιντ-Ετιέν Saint-Étienne Ρον-Αλπ 177.480 14
Τουλόν Toulon Προβηγκία 167.816 15
Γκρενόμπλ Grenoble Ρον-Αλπ 156.107 16
Ανζέ Angers Πεΐ ντε Λουάρ 152.337 17
Ντιζόν Dijon Βουργουνδία 151.504 18
Βρέστη Brest Βρεττάνη 144.548 19
Νιμ Nîmes Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν 144.092 20
Λε Μαν Le Mans Πεΐ ντε Λουάρ 144.016 21
Αιξ-αν-Προβάνς Aix-en-Provence Προβηγκία 142.534 22
Κλερμόν-Φεράν Clermont-Ferrand Ωβέρνη 138.992 23
Σαν Ντενί Saint-Denis Ρεϊνιόν 138.314 24
Τουρ Tours Κεντρική Γαλλία 136.942 25
Λιμόζ Limoges Λιμουζέν 136.539 26
Βιλερμπάν Villeurbanne Ρον-Αλπ 136.473 27
Αμιέν Amiens Πικαρδία 136.105 28
Μετς Metz Λωρραίνη 124.435 29
Μπεζανσόν Besançon Φρανς-Κοντέ 117.080 30
Περπινιάν Perpignan Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν 115.326 31
Ορλεάνη Orléans Κεντρική Γαλλία 113.130 32
Μυλούζ Mulhouse Αλσατία 110.514 33
Καν Caen Κάτω Νορμανδία 110.399 34
Βουλώνη-Μπιγιανκούρ Boulogne-Billancourt Ιλ ντε Φρανς 110.251 35
Ρουέν Rouen Άνω Νορμανδία 107.904 36
Νανσύ Nancy Λωρραίνη 105.468 37
Αρζαντέιγ Argenteuil Ιλ ντε Φρανς 102.683 38
Μοντρέιγ Montreuil Ιλ ντε Φρανς 101.587 39
Σαιν-Πολ Saint-Paul Ρεϊνιόν 99.291 40
Ρουμπέ Roubaix Νορ πα-ντε-Καλαί 97.952 41
Σαιν-Ντενί (Σεν-Σαιν-Ντενί) Saint-Denis Ιλ ντε Φρανς 97.875 42
Αβινιόν Avignon Προβηγκία 92.454 43
Τουρκουάν Tourcoing Νορ πα-ντε-Καλαί 92.357 44
Φορ-ντε-Φρανς Fort-de-France Μαρτινίκα 90.347 45
Κρετέιγ Créteil Ιλ ντε Φρανς 88.939 46
Πουατιέ Poitiers Πουατού-Σαράντ 88.776 47
Ναντέρ Nanterre Ιλ ντε Φρανς 88.316 48
Βερσαλλίες (πόλη) Versailles Ιλ ντε Φρανς 87.549 49
Κουρμπεβουά Courbevoie Ιλ ντε Φρανς 84.415 50
Πω Pau Ακουιτανία 83.903 51
Βιτρύ-συρ-Σεν Vitry-sur-Seine Ιλ ντε Φρανς 82.902 52
Ανιέρ-συρ-Σεν Asnières-sur-Seine Ιλ ντε Φρανς 82.351 53
Κολόμπ Colombes Ιλ ντε Φρανς 82.026 54
Ωλναί-σου-Μπουά Aulnay-sous-Bois Ιλ ντε Φρανς 81.600 55
Ρυέιλ-Μαλμαιζόν Rueil-Malmaison Ιλ ντε Φρανς 77.625 56
Λα Ροσέλ La Rochelle Πουατού-Σαράντ 77.196 57
Αντίμπ Antibes Προβηγκία 75.820 58
Σαιν-Μωρ-ντε-Φοσέ Saint-Maur-des-Fossés Ιλ ντε Φρανς 75.214 59
Καλαί Calais Νορ πα-ντε-Καλαί 74.888 60
Σαμπινύ-συρ-Μαρν Champigny-sur-Marne Ιλ ντε Φρανς 74.863 61
Σαιν-Πιέρ Saint-Pierre Ρεϊνιόν 74.480 62
Ωμπερβιλιέ Aubervilliers Ιλ ντε Φρανς 73.506 63
Μπεζιέ Béziers Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν 72.245 64
Μπουρζ Bourges Κεντρική Γαλλία 70.828 65
Κάννες Cannes Προβηγκία 70.610 66
Λε Ταμπόν Le Tampon Ρεϊνιόν 69.849 67
Δουνκέρκη Dunkerque Νορ πα-ντε-Καλαί 69.274 68
Σαιν Ναζαίρ Saint-Nazaire Πεΐ-ντυ-Λουάρ 68.838 69
Ντρανσύ Drancy Ιλ ντε Φρανς 66.063 70
Κολμάρ Colmar Αλσατία 65.713 71
Μερινιάκ (Ζιρόντ) Mérignac Ακουιτανία 65.469 72
Βαλάνς Valence Ρον-Αλπ 65.263 73
Κεμπέρ Quimper Βρεττάνη 64.902 74
Αζαξιό Ajaccio Κορσική 63.723 75
Λεβαλουά-Περρέ Levallois-Perret Ιλ ντε Φρανς 62.851 76
Ισσύ-λε-Μουλινώ Issy-les-Moulineaux Ιλ ντε Φρανς 61.471 77
Νεϊγί-συρ-Σεν Neuilly-sur-Seine Ιλ ντε Φρανς 61.471 78
Τρουά Troyes Καμπανία-Αρνιτενία 61.344 79
Νουαζύ-λε-Γκραν Noisy-le-Grand Ιλ ντε Φρανς 61.341 80
Βιλνέβ ντ' Ασκ Villeneuve d'Ascq Νορ πα-ντε-Καλαί 61.151 81
Αντονύ. Ω-ντε-Σεν Antony. Hauts-de-Seine Ιλ ντε Φρανς 60.552 82
Λεζ Αμπύμ Les Abymes Γουαδελούπη 60.053 83
Ζαρζέλ Sarcelles Ιλ ντε Φρανς 58.654 84
Λοριάν Lorient Βρεττάνη 58.547 85
Νιόρ Niort Πουατού-Σαράντ 58.066 86
Καγιέν Cayenne Γαλλική Γουιάνα 58.004 87
Σαμπερί Chambéry Ρον-Αλπ 57.543 88
Πεσσάκ Pessac Ακουιτανία 57.187 89
Βενισιέ Vénissieux Ρον-Αλπ 57.179 90
Κλισύ (Ω-ντε-Σεν) Clichy. Hauts-de-Seine Ιλ ντε Φρανς 57.162 91
Σερζύ Cergy Ιλ ντε Φρανς 56.873 92
Σαιν Κεντέν Saint-Quentin Πικαρδία 56.792 93
Λα-Σεν-συρ-Μερ La Seyne-sur-Mer Προβηγκία 56.768 94
Ιβρύ-συρ-Σεν Ivry-sur-Seine Ιλ ντε Φρανς 55.608 95
Μπωβαί Beauvais Πικαρδία 55.481 96
Ιέρ Hyères Προβηγκία 55.007 97
Σολέ Cholet Πεΐ ντε Λουάρ 54.632 98
Μοντωμπάν Montauban Μέσα Πυρηναία 53.941 99
Παντέν Pantin Ιλ ντε Φρανς 53.577 100
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of communes in France with over 20.000 inhabitants (2006 census) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).