Κατάλογος πόλεων της Αυστρίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Κατάλογος πόλεων της Αυστρίας άνω των 10.000 κατοίκων:

Θέση Όνομα Πληθυσμός το 1991 Πληθυσμός το 2001 Πληθυσμός το 2007[1]. Ομόσπονδο κρατίδιο
1. Βιέννη 1.539.848 1.550.123 1.664.146 Βιέννη
2. Γκρατς 237.810 226.244 247.698 Στυρία
3. Λιντς 203.044 183.504 188.894 Άνω Αυστρία
4. Σάλτσμπουργκ 143.978 142.662 149.018 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
5. Ίνσμπρουκ 118.112 113.392 117.693 Τυρόλο
6. Κλάγκενφουρτ 89.415 90.141 92.397 Καρινθία
7. Βελς 52.594 56.478 58.623 Άνω Αυστρία
8. Φίλλαχ 54.640 57.497 58.480 Καρινθία
9. Ζανκτ Πέλτεν 50.026 49.121 51.360 Κάτω Αυστρία
10. Ντόρνμπιρν 40.735 42.301 44.243 Φόραρλμπεργκ
11. Βίνερ Νόιστατ 35.134 37.627 39.940 Κάτω Αυστρία
12. Στάγιερ 39.337 39.340 38.979 Άνω Αυστρία
13. Φέλντκιρχ 26.730 28.607 30.093 Φόραρλμπεργκ
14. Μπρέγκεντζ 27.097 26.752 27.148 Φόραρλμπεργκ
15. Βόλφσμπερκ 24.400 25.335 25.361 Καρινθία
16. Baden bei Wien 23.488 24.502 25.284 Κάτω Αυστρία
17. Λεόμπεν 28.897 25.804 25.227 Στυρία
18. Κλοστερνόιμπουργκ 24.442 24.797 25.216 Κάτω Αυστρία
19. Τράουν 22.260 23.470 23.941 Άνω Αυστρία
20. Κρεμς 22.766 23.713 23.932 Κάτω Αυστρία
21. Λέοντινγκ 21.209 22.203 23.624 Άνω Αυστρία
22. Αμστέτεν 21.972 22.595 23.035 Κάτω Αυστρία
23. Κάπφενμπεργκ 23.380 22.234 21.928 Στυρία
24. Μέντλινγκ 20.290 20.405 20.649 Κάτω Αυστρία
25. Λούστεναου 18.484 19.709 20.606 Φόραρλμπεργκ
26. Χαλλάιν 17.271 18.399 19.169 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
27. Τράισκιρχεν 13.852 15.669 16.497 Κάτω Αυστρία
28. Κούφσταϊν 13.484 15.358 16.457 Τυρόλο
29. Μπράουνάου αμ Ινν 16.264 16.337 16.328 Κάτω Αυστρία
30. Σβέχατ 14.669 15.286 16.065 Κάτω Αυστρία
31. Σπιτάλ αν ντερ Ντράου 15.346 16.045 15.944 Καρινθία
32. Ζάαλφέλντεν 12.604 15.093 15.728 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
33. Άνσφέλντεν 14.636 14.789 15.707 Άνω Αυστρία
34. Στόκεράου 13.608 14.452 15.157 Κάτω Αυστρία
35. Τέρνιτζ 15.445 15.232 15.066 Κάτω Αυστρία
36. Χόενεμς 13.531 13.891 14.864 Φόραρλμπεργκ
37. Perchtoldsdorf 14.051 13.998 14.489 Κάτω Αυστρία
38. Τελφς 10.179 12.833 14.443 Τυρόλο
39. Φελντκίρχεν 12.977 14.030 14.298 Καρινθία
40. Τουλν 12.038 13.591 14.190 Κάτω Αυστρία
41. Μπάντ Ισλ 13.887 14.081 14.093 Άνω Αυστρία
42. Bludenz 13.369 13.701 13.890 Φόραρλμπεργκ
43. Μπρουκ αν ντερ Μουρ 14.046 13.439 13.304 Στυρία
44. Γκμούντεν 13.133 13.184 13.191 Άνω Αυστρία
45. Sankt Veit an der Glan 12.045 12.976 12.994 Καρινθία
46. Schwaz 11.839 12.212 12.637 Τυρόλο
47. Hall in Tirol 12.368 11.492 12.424 Τυρόλο
48. Άιζενσταντ 10.349 11.334 12.367 Μπούργκενλαντ
49. Neunkirchen 10.216 11.562 12.148 Άνω Αυστρία
50. Lienz 11.864 12.079 12.128 Τυρόλο
51. Χαρντ 10.747 11.404 12.051 Φόραρλμπεργκ
52. Βεργκλ 10.054 10.885 11.993 Τυρόλο
53. Κνίτελφελντ 12.873 12.740 11.991 Στυρία
54. Vöcklabruck 11.239 11.697 11.945 Άνω Αυστρία
55. Marchtrenk 10.369 11.274 11.743 Άνω Αυστρία
56. Korneuburg 9.730 11.032 11.736 Κάτω Αυστρία
57. Waidhofen 11.435 11.662 11.671 Κάτω Αυστρία
58. Rankweil 10.509 11.171 11.627 Φόραρλμπεργκ
59. Ried im Innkreis 11.260 11.404 11.585 Άνω Αυστρία
60. Wals-Siezenheim 9.563 11.024 11.567 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
61. Zwettl 11.427 11.630 11.490 Άνω Αυστρία
62. Volkermarkt 11.081 11.373 11.429 Καρινθία
63. Bad Voslau 11.055 10.998 11.218 Κάτω Αυστρία
64. Hollabrunn 10.461 10.685 11.199 Κάτω Αυστρία
65. Enns 10.192 10.611 11.139 Άνω Αυστρία
66. Mistelbach 10.234 10.644 11.040 Κάτω Αυστρία
67. Sankt Johann im Pongau 8.855 10.260 10.682 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
68. Brunn am Gebirge 8.573 9.422 10.579 Κάτω Αυστρία
69. Sankt Andrä 10.582 10.719 10.561 Καρινθία
70. Gotzis 9.512 10.097 10.554 Φόραρλμπεργκ
71. Bischofshofen 10.138 10.087 10.152 Σάλτσμπουργκ (κρατίδιο)
72. Koflach 11.276 10.671 10.134 Στυρία

Λίστα με τους κωδικούς UN/LOCODE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Name UN/LOCODE
Altenberg
Amstetten ATATT
Ansfelden ATANS
Bad Aussee ATAUE
Bad Fischau-Brunn
Bad Ischl ATICH
Baden ATBDN
Bischofshofen ATBFS
Bludenz ATBLU
Braunau am Inn ATBRA
Μπρέγκεντζ ATBRZ
Bruck an der Mur ATBRU
Deutschlandsberg ATDEU
Ντόρνμπιρν ATDOR
Ebensee
Eisenerz ATEEZ
Άιζενσταντ ATEIT
Enns ATENA
Φέλντκιρχ ATFKT
Freistadt ATFSD
Fürstenfeld ATFUF
Gmunden
Gmünd ATGMU
Γκρατς ATGRZ
Hallein ATHLL
Hallstatt
Hartberg ATHTA
Hollabrunn ATHOL
Horn ATHOR
Imst
Ίνσμπρουκ ATINN
Judenburg ATJDN
Kapfenberg ATKFB
Kirchdorf an der Krems
Kitzbühel
Κλάγκενφουρτ ATKLU
Klosterneuburg ATKTU
Knittelfeld
Krems ATKRE
Kufstein ATKFS
Landeck ATLAN
Λεόμπεν ATLBN
Lenzing ATLZG
Leonding
Lienz
Liezen ATLZN
Λιντς ATLNZ
Mariazell
Μαουτχάουζεν (πόλη) ATMAU
Mittersill ATMLS
Mödling ATMOE
Mürzzuschlag ATMZZ
Neunkirchen
Poysdorf
Ried ATRIE
Σάλτσμπουργκ ATSZG
Ζανκτ Πέλτεν ATSTP
Schärding ATSDG
Schwaz ATSCZ
Spittal an der Drau ATSPI
Στάγιερ ATSER
Stockerau ATSTC
Traun ATTNQ
Βιέννη (Wien) ATVIE
Φίλλαχ ATVLH
Βελς ATWSL
Βίνερ Νόιστατ ATWNR
Βόλφσμπεργκ ATWOF
Βεργκλ ATQXZ
Ybbs
Zeltweg ATZTW
Zwettl ATZWT


Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]