Κατάλογος πόλεων της Σουηδίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο κατάλογος των πόλεων της Σουηδίας περιλαμβάνει τα αστικά συγκροτήματα της Σουηδίας με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας για το 2010[1] και δίπλα είναι ο πληθυσμός το 2005[2].

Κατάταξη Πόλη Σουηδικό όνομα Πληθυσμός
(31.12.2010)
Πληθυσμός
(31.12.2005)
Έτος ίδρυσης
1 Στοκχόλμη Stockholm 1.372.565 1.252.020 1250
2 Γκέτεμποργκ Göteborg 549.839 510.491 1619
3 Μάλμε Malmö 280.415 258.020 1250
4 Ουψάλα Uppsala 140.454 128.409 1286
5 Βεστερός Västerås 110.877 107.005 990
6 Έρεμπρο Örebro 107.038 98.237 1200
7 Λίνκεπινγκ Linköping 104.232 97.428 1287
8 Χέλσινγκμποργκ Helsingborg 97.122 91.457 1085
9 Γιένκεπινγκ Jönköping 89.396 84.423 1284
10 Νόρκεπινγκ Norrköping 87.247 83.561 1384
11 Λουντ Lund 82.800 76.188 990
12 Ούμεο Umeå 79.594 75.645 1588
13 Γέβλε Gävle 71.033 68.700 1446
14 Μπορός Borås 66.273 63.441 1622
15 Εσκιλστούνα Eskilstuna 64.679 60.185 1659
16 Σεντερτέλιε Södertälje 64.619 60.279 1000
17 Κάρλσταντ Karlstad 61.685 58.544 1584
18 Τέμπι Täby 61.272 58.593 1384
19 Βέξιε Växjö 60.887 55.600 1342
20 Χάλμσταντ Halmstad 58.577 55.688 1307
21 Σούντσβαλ Sundsvall 50.712 49.339 1621
22 Λούλεο Luleå 46.607 45.467 1621
23 Trollhättan Trollhättan 46.457 44.498 1916
24 Έστερσουντ Östersund 44.327 43.796 1786
25 Borlänge Borlänge 41.734 39.422 1944
26 Tumba Tumba 37.852 35.311 1755
27 Upplands Väsby Upplands Väsby 37.594 35.977 1865
28 Falun Falun 37.291 36.447 1641
29 Kalmar Kalmar 36.392 35.170 1200
30 Kristianstad Kristianstad 35.711 33.083 1614
31 Karlskrona Karlskrona 35.212 32.606 1680
32 Skövde Skövde 34.466 33.119 1400
33 Σκελέφτεο Skellefteå 32.775 32.425 1845
34 Lidingö Lidingö 31.561 30.357 1926
35 Uddevalla Uddevalla 31.212 30.513 1498
36 Landskrona Landskrona 30.499 28.670 1413
37 Nyköping Nyköping 29.891 27.720 1260
38 Motala Motala 29.823 29.798 1881
39 Vallentuna Vallentuna 29.519 26.500
40 Örnsköldsvik Örnsköldsvik 28.991 28.617 1894
41 Trelleborg Trelleborg 28.290 25.643 1257
42 Åkersberga Åkersberga 28.033 26.727 1901
43 Varberg Varberg 27.602 26.041 1309
44 Karlskoga Karlskoga 27.084 27.500 1940
45 Lidköping Lidköping 25.644 24.941 1446
46 Alingsås Alingsås 24.482 22.919 1619
47 Märsta Märsta 24.068 22.548 1697
48 Boo Boo 24.052 21.776
49 Ängelholm Ängelholm 23.240 22.532 1516
50 Sandviken Sandviken 22.965 22.574 1943
51 Piteå Piteå 22.913 22.650 1621
52 Kungälv Kungälv 22.768 21.139 1680
53 Βίσμπι Visby 22.593 22.236 1203
54 Katrineholm Katrineholm 21.993 21.386 1917
55 Vänersborg Vänersborg 21.699 21.672 1644
56 Västervik Västervik 21.140 20.694 1200
57 Enköping Enköping 21.121 20.204 1413
58 Falkenberg Falkenberg 20.035 18.972 1558

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Στατιστική Υπηρεσία Σουηδίας (2010). "Localities 2010".
  2. Sweden: Einwohnerzahlen aller städtischen Siedlungen (2005)