Κατάλογος χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένας αλφαβητικός κατάλογος των χωρών του κόσμου.

Με σκούρα γράμματα είναι τα ανεξάρτητα κράτη.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα, την ήπειρο, τον πληθυσμό, την έκταση και τη ζώνη ώρας.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγία Λουκία Αγία Λουκία
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος
Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Αζερμπαϊτζάν
Flag of Egypt.svg Αίγυπτος
Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
Αϊτή Αϊτή
Ακτή Ελεφαντοστού
Αλβανία
Αλγερία Αλγερία

Αμπχαζία
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ
Ανγκόλα
Ανδόρρα
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
Αργεντινή
Αρμενία

Αρούμπα
Δημοκρατία του Αρτσάχ
Αυστραλία Αυστραλία
Αυστρία
Flag of the Taliban.svg Αφγανιστάν

Β[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βανουάτου Βανουάτου
Βατικανό Βατικανό
Βέλγιο
Βενεζουέλα Βενεζουέλα

Βερμούδες
Βιετνάμ Βιετνάμ
Βολιβία

Flag of Northern Ireland (1953–1972).svg Βόρεια Ιρλανδία
Βόρεια Μακεδονία Βόρεια Μακεδονία
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Βουλγαρία
Βραζιλία

Γ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γαλλία Γαλλία
 Γερμανία
Γεωργία Γεωργία
Γκάμπια Γκάμπια
Γκαμπόν Γκαμπόν
Γκάνα Γκάνα
Γουατεμάλα Γουατεμάλα
Γουιάνα Γουιάνα
Γουινέα Γουινέα
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου
Γρενάδα Γρενάδα

Γροιλανδία

Δ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δανία Δανία
Ντομίνικα Δομινίκα
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία

Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ
Ελβετία
Ελλάδα Ελλάδα
Ερυθραία Ερυθραία
Εσθονία Εσθονία
Εσουατίνι Εσουατίνι

Ζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζάμπια Ζάμπια
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε

Η[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ηνωμένο Βασίλειο

I[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιαπωνία Ιαπωνία
Ινδία Ινδία
Ινδονησία Ινδονησία
Flag of Jordan.svg Ιορδανία
Ιράκ Ιράκ
Ιράν Ιράν
Ιρλανδία Ιρλανδία
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός
Ισραήλ Ισλανδία
 Ισπανία
Ισραήλ Ισραήλ
Ιταλία Ιταλία

Κ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καζακστάν Καζακστάν
Καμερούν
Καμπότζη Καμπότζη
Καναδάς
Flag of Qatar.svg Κατάρ
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Flag of Kenya.svg Κένυα
Κίνα
Κιργιζιστάν Κιργιζία
Κιριμπάτι Κιριμπάτι
Κολομβία Κολομβία
Κομόρες Κομόρες
Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα
Νότια Κορέα Νότια Κορέα
Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα
Κούβα Κούβα
Κουβέιτ Κουβέιτ
Κουρασάο Κουρασάο
Κροατία Κροατία
Κύπρος Κύπρος

Λ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λάος Λάος
Λεσότο Λεσότο
Λετονία Λετονία
Λευκορωσία
Λίβανος Λίβανος
Λιβερία Λιβερία
Λιβύη Λιβύη
Λιθουανία Λιθουανία
Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν
Λουξεμβούργο Λουξεμβούργο

Μ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη
Μαλαισία Μαλαισία
Μαλάουι Μαλάουι
Μαλδίβες Μαλδίβες
Flag of Mali.svg Μάλι
Μάλτα Μάλτα
Flag of Morocco.svg Μαρόκο
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Μαυριτανία Μαυριτανία
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Μεξικό Μεξικό
Μυανμάρ Μιανμάρ
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία
Μογγολία Μογγολία
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη
Μολδαβία Μολδαβία
Μονακό Μονακό
Μπανγκλαντές
Μπαρμπάντος
Μπαχάμες
Μπαχρέιν
Μπελίζ
Μπενίν
Μποτσουάνα
Μπουρκίνα Φάσο
Μπουρούντι
Μπουτάν
Μπρουνέι

Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναμίμπια Ναμίμπια
Flag of Nauru.svg Ναουρού
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία
Νεπάλ Νεπάλ

Νήσοι Κουκ
Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες
Νίγηρας Νίγηρας
Νιγηρία Νιγηρία
Νικαράγουα Νικαράγουα

Νιούε Νιούε
Νορβηγία Νορβηγία
Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική

Νότια Οσσετία
Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν

Ο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ολλανδία
Ομάν Ομάν
Ονδούρα Ονδούρα

Ουαλία Ουαλία
Ουγγαρία Ουγγαρία
Ουγκάντα Ουγκάντα
Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν
Ουκρανία Ουκρανία
Ουρουγουάη Ουρουγουάη

Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πακιστάν Πακιστάν
Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης
Παλάου Παλάου
Παναμάς Παναμάς
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
Παραγουάη Παραγουάη
Flag of Peru.svg Περού
Πολωνία
Πορτογαλία
Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο

Ρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρουάντα Ρουάντα
Flag of Romania.svg Ρουμανία
Ρωσία Ρωσία

Σ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαμόα Σαμόα
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία
Δημοκρατία της Σαχάρας
Σενεγάλη Σενεγάλη
Σερβία Σερβία
Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη
Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε

Σκωτία
Σλοβακία Σλοβακία
Σλοβενία Σλοβενία
Σομαλία Σομαλία

Σομαλιλάνδη
Σουδάν Σουδάν
Σουηδία
Σουρινάμ Σουρινάμ
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα
Συρία Συρία

Τ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταϊβάν Ταϊβάν
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη
Τανζανία Τανζανία
Τατζικιστάν Τατζικιστάν
Τζαμάικα Τζαμάικα
Τζιμπουτί Τζιμπουτί
Τόγκο Τόγκο
Τόνγκα Τόνγκα
Τουβαλού Τουβαλού
Τουρκία Τουρκία
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρίνινταντ και Tομπάγκο
Τσαντ Τσαντ
Τσεχία Τσεχία
Τυνησία Τυνησία

Υ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υεμένη Υεμένη
Υπερδνειστερία

Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φιλιππίνες Φιλιππίνες
Φινλανδία Φινλανδία
Φίτζι Φίτζι

Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χιλή

Περιοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιλαμβάνονται υπερπόντιες κτήσεις κρατών, περιοχές με ειδικό καθεστώς διαχείρισης ή αυτονομίας κλπ

Μη υφιστάμενες χώρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]