Κατάλογος χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ένας αλφαβητικός κατάλογος των χωρών του κόσμου.

Με σκούρα γράμματα είναι τα ανεξάρτητα κράτη.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα και την ήπειρο.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Αγγλία Αγγλία
Αγία Λουκία Αγία Λουκία
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος
Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
Αίγυπτος Αίγυπτος
Αιθιοπία Αιθιοπία
Αϊτή Αϊτή
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού
Αλβανία Αλβανία
Αλγερία Αλγερία

Flag of the Republic of Abkhazia.svg Αμπχαζία
Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ
Ανγκόλα Ανγκόλα

Ανδόρρα Ανδόρρα
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Flag of Armenia.svg Αρμενία

Αρούμπα Αρούμπα
Flag of Artsakh.svg Δημοκρατία του Αρτσάχ
Flag of Australia.svg Αυστραλία
Flag of Austria.svg Αυστρία
Αφγανιστάν Αφγανιστάν

Β[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βανουάτου Βανουάτου
Βατικανό Βατικανό
Βέλγιο Βέλγιο
Βενεζουέλα Βενεζουέλα

Βερμούδες Βερμούδες
Βιετνάμ Βιετνάμ
Βολιβία Βολιβία

Ulster Banner.svg Βόρεια Ιρλανδία
Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα
Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία

Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
Flag of Brazil.svg Βραζιλία

Γ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of France.svg Γαλλία
Γερμανία Γερμανία
Flag of Georgia.svg Γεωργία

Γκάμπια Γκάμπια
Γκαμπόν Γκαμπόν
Γκάνα Γκάνα

Γουατεμάλα Γουατεμάλα
Γουιάνα Γουιάνα
Γουινέα Γουινέα
Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου
Γρενάδα Γρενάδα

Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

Δ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Denmark.svg Δανία
Ντομίνικα Δομινίκα
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία

Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Δημοκρατία της Σαχάρας

Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ
Ελβετία Ελβετία
Flag of Greece.svg Ελλάδα
Ερυθραία Ερυθραία
Εσθονία Εσθονία
Εσουατίνι Εσουατίνι

Ζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζάμπια Ζάμπια
Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε

Η[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιαπωνία Ιαπωνία
Ινδία Ινδία
Ινδονησία Ινδονησία
Ιορδανία Ιορδανία
Ιράκ Ιράκ
Ιράν Ιράν
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός
Ισραήλ Ισλανδία
Flag of Spain.svg Ισπανία
Flag of Israel.svg Ισραήλ
Flag of Italy.svg Ιταλία

Κ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν
Καμερούν Καμερούν
Καμπότζη Καμπότζη
Καναδάς Καναδάς
Flag of Qatar.svg Κατάρ

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Κένυα Κένυα
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα
Κιργιζιστάν Κιργιζία
Κιριμπάτι Κιριμπάτι
Κολομβία Κολομβία
Κομόρες Κομόρες
Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα

Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
Κούβα Κούβα
Κουβέιτ Κουβέιτ

Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
Κουρασάο Κουρασάο
Κροατία Κροατία
Flag of Cyprus.svg Κύπρος

Λ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λάος Λάος
Λεσότο Λεσότο
Flag of Latvia.svg Λετονία
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
Λίβανος Λίβανος
Λιβερία Λιβερία
Λιβύη Λιβύη
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο

Μ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη
Μαλαισία Μαλαισία
Μαλάουι Μαλάουι
Μαλδίβες Μαλδίβες
Flag of Mali.svg Μάλι
Flag of Malta.svg Μάλτα

Μαρόκο Μαρόκο
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Μαυριτανία Μαυριτανία
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Μεξικό Μεξικό
Μυανμάρ Μιανμάρ
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία
Μογγολία Μογγολία
Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη
Flag of Moldova.svg Μολδαβία
Μονακό Μονακό
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος
Μπαχάμες Μπαχάμες
Μπαχρέιν Μπαχρέιν
Μπελίζ Μπελίζ
Μπενίν Μπενίν
Μποτσουάνα Μποτσουάνα
Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο
Μπουρούντι Μπουρούντι
Μπουτάν Μπουτάν
Μπρουνέι Μπρουνέι

Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναμίμπια Ναμίμπια
Flag of Nauru.svg Ναουρού

Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία
Νεπάλ Νεπάλ
Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα

Νίγηρας Νίγηρας
Νιγηρία Νιγηρία
Νικαράγουα Νικαράγουα

Νιούε Νιούε
Νορβηγία Νορβηγία

Νότια Αφρική Νότια Αφρική
Νότια Κορέα Νότια Κορέα

Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία
Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν

Ο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
Ομάν Ομάν
Ονδούρα Ονδούρα

Flag of Wales.svg Ουαλία
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
Ουγκάντα Ουγκάντα
Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη

Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πακιστάν Πακιστάν
Παλάου Παλάου
Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης
Παναμάς Παναμάς
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
Παραγουάη Παραγουάη

Flag of Peru.svg Περού
Flag of Poland.svg Πολωνία
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία

Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο

Ρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρουάντα Ρουάντα
Ρουμανία Ρουμανία
Flag of Russia.svg Ρωσία

Σ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαμόα Σαμόα
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία
Σενεγάλη Σενεγάλη
Flag of Serbia.svg Σερβία

Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη
Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε

Flag of Scotland.svg Σκωτία
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
Σομαλία Σομαλία

Flag of Somaliland.svg Σομαλιλάνδη
Σουδάν Σουδάν
Flag of Sweden.svg Σουηδία
Σουρινάμ Σουρινάμ
Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα
Συρία Συρία

Τ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταϊβάν Ταϊβάν
Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη
Τανζανία Τανζανία
Τατζικιστάν Τατζικιστάν

Τζαμάικα Τζαμάικα
Τζιμπουτί Τζιμπουτί
Τόγκο Τόγκο
Τόνγκα Τόνγκα
Τουβαλού Τουβαλού
Flag of Turkey.svg Τουρκία
Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
Τσαντ Τσαντ
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
Τυνησία Τυνησία

Υ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υεμένη Υεμένη
Flag of Transnistria.svg Υπερδνειστερία

Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες
Φιλιππίνες Φιλιππίνες
Flag of Finland.svg Φινλανδία
Φίτζι Φίτζι

Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χιλή Χιλή

Περιοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιλαμβάνονται υπερπόντιες κτήσεις κρατών, περιοχές με ειδικό καθεστώς διαχείρισης ή αυτονομίας κλπ

Μη υφιστάμενες χώρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]