Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2016.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.350.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2024 έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων το 2016.[1]


Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [3] 1.378.500.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 18,80%

Official population clock

2 Ινδία Ινδία 1.294.000.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 17,63% Indian Population clock
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 324.376.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 4,42% Official USA Population clock
4 Ινδονησία Ινδονησία 258.705.000 2016 3,53% Επίσημη εκτίμηση
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 206.370.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 2,81% Population clock
6 Πακιστάν Πακιστάν 194.755.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 2,65% Official Population clock
7 Νιγηρία Νιγηρία 186.988.000 Ιούλιος 2016 2,55% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 160.970.000 1 Ιουλίου 2016 2,20% Population clock
9 Ρωσία Ρωσία [4] 146.544.710 1 Ιανουαρίου 2016 2,00% Επίσημη εκτίμηση
10 Ιαπωνία Ιαπωνία 126.920.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 1,73% Επίσημη εκτίμηση
11 Μεξικό Μεξικό 122.273.473 1 Ιουλίου 2016 1,67% Επίσημη εκτίμηση
12 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 100.981.437 1 Αυγούστου 2015 1,38%

Απογραφή 2015

13 Βιετνάμ Βιετνάμ 92.513.000 1 Ιουλίου 2016 1,26%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αιθιοπία Αιθιοπία 92.206.005 1 Ιουλίου 2016 1,26%

Επίσημη εκτίμηση

15 Αίγυπτος Αίγυπτος 91.510.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 1,24% Official population clock
16 Γερμανία Γερμανία 82.055.000 30 Νοεμβρίου 2015 1,12% Επίσημη εκτίμηση
17 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 79.723.000 Ιούλιος 2016 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
18 Ιράν Ιράν 79.140.000 1 Απριλίου 2016 1,08% Official Iranian Population clock
19 Flag of Turkey.svg Τουρκία 78.741.053 31 Δεκεμβρίου 2015 1,07% Επίσημη εκτίμηση
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 65.729.098 31 Δεκεμβρίου 2015 0,89% Επίσημη εκτίμηση
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[5] 65.110.000 30 Ιουνίου 2015 0,89% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία [6] 64.642.000 1 Αυγούστου 2016 0,88% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.665.551 31 Δεκεμβρίου 2015 0,83% Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 55.653.654 1 Ιουλίου 2016 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25 Μυανμάρ Μιανμάρ (Βιρμανία) 51.486.253 30 Μαρτίου 2014 0,70% Απογραφή 2014
26 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 50.801.405 2016 0,69% Επίσημη εκτίμηση
27 Τανζανία Τανζανία 50.142.938 2016 0,68% Επίσημη εκτίμηση
28 Κολομβία Κολομβία 48.850.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,67% Official Colombian Population clock
29 Κένυα Κένυα 47.251.000 Ιούλιος 2016 0,64% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.438.422 1 Ιανουαρίου 2016 0,63% Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 43.590.368 1 Ιουλίου 2016 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32 Ουκρανία Ουκρανία [7] 42.650.186 1 Αυγούστου 2016 0,58% Επίσημη εκτίμηση
33 Αλγερία Αλγερία 40.400.000 1 Ιανουαρίου 2016 0,55% Επίσημη εκτίμηση
34 Σουδάν Σουδάν 39.598.700 Ιούλιος 2016 0,54% Επίσημη εκτίμηση
35 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.437.239 31 Δεκεμβρίου 2015 0,53% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 37.883.543 2016 0,52% Επίσημη εκτίμηση
37 Ουγκάντα Ουγκάντα 36.860.700 1 Ιουλίου 2016 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Καναδάς Καναδάς 36.155.487 1 Απριλίου 2016 0,49% Official Canadian Population clock
39 Μαρόκο Μαρόκο 33.848.242 2014 0,46% Επίσημη εκτίμηση
40 Μαλαισία Μαλαισία 31.740.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 31.575.300 1 Ιανουαρίου 2016 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42 Flag of Peru.svg Περού 31.488.625 1 Ιουλίου 2016 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 31.028.637 2016 0,42% Επίσημη εκτίμηση
44 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 31.015.999 1 Ιουλίου 2015 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Νεπάλ Νεπάλ 28.431.494 1 Ιουλίου 2016 0,39% Επίσημη εκτίμηση
46 Γκάνα Γκάνα 27.670.174 2015 0,38% Επίσημη εκτίμηση
47 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 27.657.145 Ιούλιος 2016 0,38% Επίσημη εκτίμηση
48 Υεμένη Υεμένη 27.478.000 Ιούλιος 2016 0,38% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
49 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 26.423.623 Ιούλιος 2016 0,36% Επίσημη εκτίμηση
50 Ανγκόλα Ανγκόλα 25.789.024 16 Μαΐου 2014 0,35% Επίσημη εκτίμηση
51 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.281.000 Ιούλιος 2016 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
52 Flag of Australia.svg Αυστραλία [8] 24.051.400 31 Μαρτίου 2016 0,33% Official Australian Population clock
Επίσημη εκτίμηση
53 Ταϊβάν Ταϊβάν [9] 23.516.841 31 Αυγούστου 2016 0,32% Επίσημη εκτίμηση
54 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 22.671.331 15 Μαΐου 2014 0,31% Απογραφή 2014
55 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 22.434.363 Ιούλιος 2014 0,31% Επίσημη εκτίμηση
56 Καμερούν Καμερούν 21.917.602 1 Ιουλίου 2015 0,30% Επίσημη εκτίμηση
57 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 20.966.000 1 Ιουλίου 2015 0,29% Επίσημη εκτίμηση
58 Νίγηρας Νίγηρας 20.715.000 Ιούλιος 2016 0,28% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
59 Ρουμανία Ρουμανία 19.760.000 1 Ιανουαρίου 2016 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 19.034.397 1 Ιουλίου 2016 0,26% Επίσημη εκτίμηση
61 Συρία Συρία 18.564.000 Ιούλιος 2016 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
62 Χιλή Χιλή 18.191.884 Ιούλιος 2016 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63 Flag of Mali.svg Μάλι 18.135.000 Ιούλιος 2016 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
64 Καζακστάν Καζακστάν 17.753.200 1 Μαΐου 2016 0,24% Επίσημη εκτίμηση
65 Μαλάουι Μαλάουι 17.750.000 Ιούλιος 2016 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
66 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.027.548 31 Ιουλίου 2016 0,23% Επίσημη εκτίμηση
Official Netherlands Population clock
67 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός (Εκουαδόρ) 16.580.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,23% Επίσημη εκτίμηση
68 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 16.176.133 1 Ιουλίου 2015 0,22% Επίσημη εκτίμηση
69 Ζάμπια Ζάμπια 15.933.883 2016 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70 Καμπότζη Καμπότζη 15.827.000 Ιούλιος 2016 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
71 Σενεγάλη Σενεγάλη 14.799.859 2016 0,20% Επίσημη εκτίμηση
72 Τσαντ Τσαντ 14.497.000 Ιούλιος 2016 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
73 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 14.240.168 Ιούλιος 2016 0,19% Επίσημη εκτίμηση
74 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 12.733.000 Ιούλιος 2016 0,17% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
75 Ρουάντα Ρουάντα 11.533.446 2016 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Βέλγιο Βέλγιο 11.323.925 1 Ιουλίου 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
77 Κούβα Κούβα 11.239.004 31 Δεκεμβρίου 2015 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Τυνησία Τυνησία 11.154.400 1 Ιουλίου 2015 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Σομαλία Σομαλία 11.079.000 Ιούλιος 2016 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
80 Αϊτή Αϊτή 11.078.033 1 Ιουλίου 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Βολιβία Βολιβία 10.985.059 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.858.018 1 Ιανουαρίου 2015 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83 Μπενίν Μπενίν 10.653.654 1 Ιουλίου 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Τσεχία Τσεχία 10.564.866 30 Ιουνίου 2016 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85 Γουινέα Γουινέα 10.523.261 2 Απριλίου 2014 0,14% Απογραφή 2014
86 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.341.330 31 Δεκεμβρίου 2015 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Μπουρούντι Μπουρούντι 10.114.505 2016 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.075.045 Ιούλιος 2016 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Σουηδία Σουηδία 9.920.881 31 Ιουλίου 2016 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.830.485 1 Ιανουαρίου 2016 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν 9.747.400 1 Ιουνίου 2016 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Λευκορωσία Λευκορωσία 9.500.000 1 Ιουλίου 2016 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.267.000 Ιούλιος 2016 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
94 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.741.753 1 Ιουλίου 2016 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Ονδούρα Ονδούρα 8.576.532 1 Ιουλίου 2015 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Ισραήλ Ισραήλ 8.556.000 31 Ιουλίου 2016 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.551.000 1 Ιανουαρίου 2016 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Ελβετία Ελβετία 8.341.600 31 Μαρτίου 2016 0,11% Επίσημη εκτίμηση
99 Ιορδανία Ιορδανία 7.748.000 Ιούλιος 2016 0,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
100 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.346.700 1 Ιουλίου 2016 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
101 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 7.275.324 10 Ιουλίου 2011 0,10% Απογραφή 2011
102 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.153.784 31 Δεκεμβρίου 2015 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Τόγκο Τόγκο 7.143.000 1 Ιουλίου 2016 0,10% Επίσημη εκτίμηση
104 Σερβία Σερβία[10] 7.076.372 1 Ιανουαρίου 2016 0,10% Επίσημη εκτίμηση
105 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 7.075.641 18 Δεκεμβρίου 2015 0,10% Απογραφή 2015
106 Παραγουάη Παραγουάη 6.854.536 2016 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.520.675 2016 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Λάος Λάος 6.492.400 2015 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109 Λιβύη Λιβύη 6.330.000 Ιούλιος 2016 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
110 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.262.703 2015 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.019.500 1 Ιανουαρίου 2016 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Λίβανος Λίβανος 5.988.000 Ιούλιος 2016 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
113 Flag of Denmark.svg Δανία 5.724.456 1 Ιουλίου 2016 0,08% Επίσημη εκτίμηση
114 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.535.000 1 Ιουλίου 2015 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Φινλανδία Φινλανδία [11] 5.495.830 31 Ιουλίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
Official Finnish Population clock
116 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.439.000 Ιούλιος 2016 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
117 Σλοβακία Σλοβακία 5.426.252 31 Δεκεμβρίου 2015 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118 Ερυθραία Ερυθραία 5.352.000 Ιούλιος 2016 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
119 Νορβηγία Νορβηγία [12] 5.236.826 1 Ιουλίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.998.000 Ιούλιος 2016 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
121 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 4.890.379 30 Ιουνίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 4.816.503 1 Ιουλίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
123 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.757.976 14 Ιουλίου 2016 0,06% Απογραφή 2016 προκαταρκτικά αποτελέσματα
124 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 4.741.000 Ιούλιος 2016 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
125 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.711.000 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,06% Official New Zealand Population clock
126 Λιβερία Λιβερία 4.615.000 Ιούλιος 2016 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
127 Ομάν Ομάν 4.490.943 31 Αυγούστου 2016 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Κροατία Κροατία 4.190.669 31 Δεκεμβρίου 2015 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129 Παναμάς Παναμάς 4.037.043 1 Ιουλίου 2016 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Κουβέιτ Κουβέιτ 3.971.031 1 Ιουλίου 2015 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131 Γεωργία Γεωργία [13] 3.720.400 1 Ιανουαρίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Μαυριτανία Μαυριτανία 3.718.678 1 Ιουλίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Μολδαβία Μολδαβία [14] 3.553.100 1 Ιανουαρίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.531.159 15 Οκτωβρίου 2013 0,05% Απογραφή 2013
135 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.480.222 30 Ιουνίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.474.182 1 Ιουλίου 2015 0,05% Επίσημη εκτίμηση
137 Μογγολία Μογγολία 3.092.000 1 Ιουλίου 2016 0,04% Official population clock
138 Αρμενία Αρμενία 2.995.100 1 Ιουλίου 2016 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Αλβανία Αλβανία 2.886.026 1 Ιανουαρίου 2016 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.862.786 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.723.246 31 Δεκεμβρίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Κατάρ Κατάρ 2.401.598 31 Αυγούστου 2016 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.324.388 2016 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.230.905 2016 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Λεσότο Λεσότο 2.160.000 Ιούλιος 2016 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
146 ΠΓΔΜ πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2.071.278 31 Δεκεμβρίου 2015 0,03% Επίσημη εκτίμηση
147 Σλοβενία Σλοβενία 2.063.371 1 Απριλίου 2016 0,03% Επίσημη εκτίμηση
148 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.957.600 1 Σεπτεμβρίου 2016 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Γκάμπια Γκάμπια 1.882.450 15 Απριλίου 2013 0,03% Απογραφή 2013
150 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.804.944 31 Δεκεμβρίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Γκαμπόν Γκαμπόν 1.802.278 5 Οκτωβρίου 2013 0,02% Απογραφή 2013
152 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.547.754 2016 0,02% Επίσημη εκτίμηση
153 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.404.900 1 Ιουλίου 2016 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.349.667 1 Ιουλίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155 Εσθονία Εσθονία 1.315.944 1 Ιανουαρίου 2016 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156 Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη 1.304.000 Ιούλιος 2016 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
157 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [15] 1.262.862 31 Δεκεμβρίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.222.442 4 Ιουλίου 2015 0,02% Απογραφή 2015
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.167.242 11 Ιουλίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 992.635 2016 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Φίτζι Φίτζι 869.458 1 Ιουλίου 2015 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Κύπρος Κύπρος [16] 847.000 31 Δεκεμβρίου 2014 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 835.103 1 Ιανουαρίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Κομόρες Κομόρες [17] 806.153 Ιούλιος 2016 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν Μπουτάν 776.790 1 Ιουλίου 2016 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Γουιάνα Γουιάνα 746.955 15 Σεπτεμβρίου 2012 0,01% Απογραφή 2012
167 Μακάο Μακάο 652.500 30 Ιουνίου 2016 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
168 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 642.000 2015 0,009% Επίσημη εκτίμηση
169 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 622.218 31 Δεκεμβρίου 2015 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 584.000 Ιούλιος 2016 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
171 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 576.200 31 Δεκεμβρίου 2015 0,008% Επίσημη εκτίμηση
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 541.638 13 Αυγούστου 2012 0,007% Απογραφή 2012
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 531.239 1 Ιουλίου 2016 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[18] 505.153 2014 0,007% Επίσημη εκτίμηση
175 Μάλτα Μάλτα 429.344 31 Δεκεμβρίου 2014 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 411.900 2014 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 402.119 1 Ιανουαρίου 2013 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178 Μαλδίβες Μαλδίβες 402.071 20 Σεπτεμβρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μπαχάμες Μπαχάμες 393.000 Ιούλιος 2016 0,005% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
180 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 385.551 1 Ιανουαρίου 2013 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Μπελίζ Μπελίζ 375.909 Απρίλιος 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Ισραήλ Ισλανδία 332.529 1 Ιανουαρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Βανουάτου Βανουάτου 286.500 1 Ιουλίου 2016 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
185 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 272.800 31 Δεκεμβρίου 2015 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 268.767 26 Αυγούστου 2014 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 244.118 1 Ιανουαρίου 2013 0,003% Επίσημη εκτίμηση
188 Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία[19] 240.705 2011 0,003% Επίσημη εκτίμηση
189 Μαγιότ Μαγιότ 212.645 21 Αυγούστου 2012 0,003% Απογραφή 2012
190 Σαμόα Σαμόα 194.899 2016 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 178.739 13 Μαΐου 2012 0,002% Απογραφή 2012
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194 Κουρασάο Κουρασάο 158.986 1 Ιανουαρίου 2016 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 113.400 1 Ιουλίου 2015 0,002% Επίσημη εκτίμηση
196 Αρούμπα Αρούμπα 110.108 Δεκέμβριος 2015 0,002% Επίσημη εκτίμηση
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.079 2014 0,002% Επίσημη εκτίμηση
198 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
199 Γρενάδα Γρενάδα 103.328 12 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
200 Τόνγκα Τόνγκα 103.252 30 Νοεμβρίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 102.800 1 Ιουλίου 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
202 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 102.700 31 Δεκεμβρίου 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 93.144 31 Δεκεμβρίου 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.497 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 78.014 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
208 Βερμούδες Βερμούδες 64.237 20 Μαΐου 2010 0,0009% Απογραφή 2010
209 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 63.001 30 Σεπτεμβρίου 2015 0,0009% Επίσημη εκτίμηση
210 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 60.413 31 Δεκεμβρίου 2015 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.186 1 Ιουλίου 2016 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
212 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 56.000 Ιούλιος 2016 0,0008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
213 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
214 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 54.880 1 Ιουλίου 2015 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
215 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
216 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[20] 51.547 Ιανουάριος 2013 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 49.755 1 Αυγούστου 2016 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Μονακό Μονακό 38.400 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 38.247 1 Ιανουαρίου 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 37.623 31 Δεκεμβρίου 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.457 1 Ιανουαρίου 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 33.140 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.005 31 Δεκεμβρίου 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
224 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 31.458 25 Ιανουαρίου 2012 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 24.279 1 Ιανουαρίου 2014 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.501 2012 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 14.974 1 Δεκεμβρίου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.197 22 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
231 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.131 1 Ιανουαρίου 2012 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.069 1 Ιανουαρίου 2012 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
236 Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης [21] 4.000 Ιούλιος 2016 0,00005% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 2.932 15 Απριλίου 2012 0,00004% Απογραφή 2012
238 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 2.302 9 Αυγούστου 2011 0,00003% Απογραφή 2011
239 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 2.072 9 Αυγούστου 2011 0,00003% Απογραφή 2011
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.411 18 Οκτωβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 550 9 Αυγούστου 2011 0,00001% Απογραφή 2011

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2015.
  2. International Programs Center - census.gov
  3. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
  4. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  5. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, την Γαλλική Πολυνησία, την Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  9. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  17. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  18. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία.
  19. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).