Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2019.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.570.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,71 δισεκατομμυρίων το 2019.[1]


Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [3] 1.395.380.000 31 Δεκεμβρίου 2018 18,28%

Επίσημη εκτίμηση

2 Ινδία Ινδία 1.368.737.513 1 Ιουλίου 2019 17,93% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 327.167.434 1 Ιουλίου 2018 4,29% Επίσημη εκτίμηση
4 Ινδονησία Ινδονησία 268.074.600 2019 3,51% Επίσημη εκτίμηση
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 208.494.900 1 Ιουλίου 2018 2,73% Επίσημη εκτίμηση
6 Πακιστάν Πακιστάν 207.774.520 2017 2,72% Απογραφή 2017
7 Νιγηρία Νιγηρία 200.962.417 1 Ιουλίου 2019 2,63% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 168.065.920 1 Ιουλίου 2019 2,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
9 Flag of Russia.svg Ρωσία[4] 146.793.744 1 Ιανουαρίου 2019 1,92% Επίσημη εκτίμηση
10 Μεξικό Μεξικό 126.577.691 1 Ιουλίου 2019 1,66% Επίσημη εκτίμηση
11 Ιαπωνία Ιαπωνία 126.200.000 1 Μαΐου 2019 1,65% Επίσημη εκτίμηση
12 Αιθιοπία Αιθιοπία 110.135.635 1 Ιουλίου 2019 1,44% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
13 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 107.190.081 31 Δεκεμβρίου 2018 1,40%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αίγυπτος Αίγυπτος 96.278.514 1 Ιανουαρίου 2018 1,26% Επίσημη εκτίμηση
15 Βιετνάμ Βιετνάμ 95.354.000 1 Ιουλίου 2019 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 86.727.573 1 Ιουλίου 2019 1,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
17 Γερμανία Γερμανία 82.979.100 30 Σεπτεμβρίου 2018 1,09% Επίσημη εκτίμηση
18 Ιράν Ιράν 82.820.766 1 Ιουλίου 2019 1,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
19 Flag of Turkey.svg Τουρκία 82.003.882 31 Δεκεμβρίου 2018 1,07% Επίσημη εκτίμηση
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 66.413.979 31 Δεκεμβρίου 2018 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[5] 66.040.229 30 Ιουνίου 2017 0,87% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία[6] 64.812.000 1 Μαΐου 2019 0,85% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.375.749 30 Νοεμβρίου 2018 0,79% Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 57.725.600 1 Ιουλίου 2018 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25 Τανζανία Τανζανία 55.890.747 2019 0,73% Επίσημη εκτίμηση
26 Μυανμάρ Μιανμάρ 54.339.766 Ιούλιος 2019 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27 Κένυα Κένυα 52.214.791 1 Ιουλίου 2019 0,68% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
28 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 51.811.167 2019 0,68% Επίσημη εκτίμηση
29 Κολομβία Κολομβία 50.374.478 30 Ιουνίου 2019 0,65% Επίσημη εκτίμηση
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.733.000 1 Ιουλίου 2018 0,61% Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 44.938.712 1 Ιουλίου 2019 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32 Σουδάν Σουδάν 42.514.094 1 Ιουλίου 2019 0,56% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
33 Αλγερία Αλγερία 42.200.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,55% Επίσημη εκτίμηση
34 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία[7] 42.079.547 1 Απριλίου 2019 0,55% Επίσημη εκτίμηση
35 Ουγκάντα Ουγκάντα 40.006.700 1 Ιουλίου 2019 0,52% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 39.127.900 1 Ιουλίου 2019 0,51% Επίσημη εκτίμηση
37 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.413.000 30 Ιουνίου 2018 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Καναδάς Καναδάς 37.314.442 1 Ιανουαρίου 2019 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39 Μαρόκο Μαρόκο 35.587.000 1 Ιουλίου 2019 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 33.413.660 1 Ιουλίου 2018 0,44% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 33.375.800 1 Απριλίου 2019 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42 Μαλαισία Μαλαισία 32.660.000 31 Μαρτίου 2019 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43 Flag of Peru.svg Περού 32.495.510 2019 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 32.225.560 Ιούλιος 2019 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 32.219.521 30 Ιουνίου 2019 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46 Γκάνα Γκάνα 30.280.811 2019 0,40% Επίσημη εκτίμηση
47 Ανγκόλα Ανγκόλα 30.175.553 1 Ιουλίου 2019 0,40% Επίσημη εκτίμηση
48 Νεπάλ Νεπάλ 29.609.623 1 Ιουλίου 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
49 Υεμένη Υεμένη 29.579.986 1 Ιουλίου 2019 0,39% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
50 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 27.909.798 2017 0,37% Απογραφή 2017
51 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 26.969.642 1 Ιουλίου 2019 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
52 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.727.408 1 Ιουλίου 2019 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
53 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 25.531.083 1 Ιουλίου 2019 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
54 Flag of Australia.svg Αυστραλία[8] 25.101.900 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,33% Επίσημη εκτίμηση
55 Καμερούν Καμερούν 24.348.251 2019 0,32% Επίσημη εκτίμηση
56 Ταϊβάν Ταϊβάν [9] 23.589.870 31 Μαΐου 2019 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57 Νίγηρας Νίγηρας 22.314.743 1 Ιουλίου 2019 0,29% Επίσημη εκτίμηση
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 21.670.000 1 Ιουλίου 2018 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 20.870.060 2019 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60 Μαλάουι Μαλάουι 19.718.743 1 Ιουλίου 2019 0,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
61 Flag of Mali.svg Μάλι 19.689.140 1 Ιουλίου 2019 0,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
62 Ρουμανία Ρουμανία 19.524.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,26% Επίσημη εκτίμηση
63 Χιλή Χιλή 19.107.216 Ιούλιος 2019 0,25% Επίσημη εκτίμηση
64 Συρία Συρία 18.499.181 1 Ιουλίου 2019 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
65 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 18.468.900 1 Μαΐου 2019 0,24% Επίσημη εκτίμηση
66 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 17.679.735 30 Ιουνίου 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67 Ζάμπια Ζάμπια 17.381.168 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
68 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.314.196 30 Απριλίου 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 17.267.986 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
70 Καμπότζη Καμπότζη 16.482.646 1 Ιουλίου 2019 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
71 Σενεγάλη Σενεγάλη 16.209.125 2019 0,21% Επίσημη εκτίμηση
72 Τσαντ Τσαντ 15.814.345 1 Ιουλίου 2019 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
73 Σομαλία Σομαλία 15.636.171 1 Ιουλίου 2019 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
74 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 15.159.624 1 Ιουλίου 2019 0,20% Επίσημη εκτίμηση
75 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 13.263.184 1 Ιουλίου 2019 0,17% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
76 Ρουάντα Ρουάντα 12.374.397 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77 Γουινέα Γουινέα 12.218.357 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
78 Αϊτή Αϊτή 11.577.779 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Τυνησία Τυνησία 11.551.448 1 Ιουλίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Μπενίν Μπενίν 11.527.412 1 Ιουλίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Βολιβία Βολιβία 11.469.896 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Βέλγιο Βέλγιο 11.467.362 1 Απριλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83 Κούβα Κούβα 11.221.060 31 Δεκεμβρίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Μπουρούντι Μπουρούντι 10.953.317 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.741.165 1 Ιανουαρίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86 Τσεχία Τσεχία 10.652.812 31 Μαρτίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.358.320 1 Ιουλίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88 Ιορδανία Ιορδανία 10.309.000 31 Δεκεμβρίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.276.617 31 Δεκεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90 Flag of Sweden.svg Σουηδία 10.263.568 30 Απριλίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 9.981.457 1 Ιανουαρίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.778.371 1 Ιανουαρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.682.088 1 Ιουλίου 2019 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
94 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.465.300 1 Απριλίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Ονδούρα Ονδούρα 9.158.345 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Flag of Israel.svg Ισραήλ 9.022.300 30 Απριλίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.931.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.869.537 1 Απριλίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
99 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 8.586.525 1 Ιουλίου 2019 0,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
100 Ελβετία Ελβετία 8.542.323 31 Δεκεμβρίου 2018 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 7.901.454 1 Ιουλίου 2019 0,10% Επίσημη εκτίμηση
102 Τόγκο Τόγκο 7.528.000 1 Ιουλίου 2019 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.482.500 31 Δεκεμβρίου 2018 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104 Παραγουάη Παραγουάη 7.152.703 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105 Flag of Serbia.svg Σερβία[10] 7.001.444 1 Ιανουαρίου 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.000.039 31 Δεκεμβρίου 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Λάος Λάος 6.901.000 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.704.864 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109 Λιβύη Λιβύη 6.569.864 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
110 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.460.411 30 Ιουνίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
111 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.389.500 1 Ιανουαρίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Λίβανος Λίβανος 6.065.922 1 Ιουλίου 2019 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
113 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.942.561 1 Ιουλίου 2019 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
114 Flag of Denmark.svg Δανία 5.811.413 1 Απριλίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.638.700 1 Ιουλίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 5.542.197 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
117 Flag of Finland.svg Φινλανδία[11] 5.518.752 30 Απριλίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.450.017 31 Μαρτίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Νορβηγία Νορβηγία [12] 5.334.762 31 Μαρτίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Ερυθραία Ερυθραία 5.309.659 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
121 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 5.058.007 30 Ιουνίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122 Λιβερία Λιβερία 4.977.720 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
123 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.885.300 30 Ιουνίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
124 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.857.000 1 Απριλίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.825.711 1 Ιουλίου 2019 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
126 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 4.780.978 1 Δεκεμβρίου 2017 0,06% Απογραφή 2017
127 Ομάν Ομάν 4.689.750 1 Μαΐου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Κουβέιτ Κουβέιτ 4.420.110 1 Ιανουαρίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129 Παναμάς Παναμάς 4.218.808 1 Ιουλίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Κροατία Κροατία 4.105.493 31 Δεκεμβρίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131 Μαυριτανία Μαυριτανία 4.077.347 1 Ιουλίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Flag of Georgia.svg Γεωργία[13] 3.723.500 1 Ιανουαρίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Flag of Moldova.svg Μολδαβία[14] 3.547.500 1 Ιανουαρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.518.552 30 Ιουνίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.511.372 30 Ιουνίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136 Μογγολία Μογγολία 3.238.479 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.195.153 1 Ιουλίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Flag of Armenia.svg Αρμενία 2.962.100 31 Μαρτίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Αλβανία Αλβανία 2.862.427 1 Ιανουαρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.791.133 1 Ιουνίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Flag of Qatar.svg Κατάρ 2.740.479 31 Μαΐου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.458.936 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.338.851 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Λεσότο Λεσότο 2.292.682 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
146 Γκάμπια Γκάμπια 2.228.075 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
147 Γκαμπόν Γκαμπόν 2.109.099 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
148 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 2.080.908 1 Ιανουαρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.075.301 31 Δεκεμβρίου 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.915.100 1 Μαΐου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
151 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.798.506 31 Δεκεμβρίου 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.637.896 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
153 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.604.528 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Εσουατίνι Εσουατίνι 1.415.414 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.359.193 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.358.276 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157 Εσθονία Εσθονία 1.324.820 1 Ιανουαρίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [15] 1.265.637 31 Δεκεμβρίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.261.407 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 1.078.373 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Φίτζι Φίτζι 884.887 17 Σεπτεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Κομόρες Κομόρες [16] 873.724 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Flag of Cyprus.svg Κύπρος[17] 864.200 31 Δεκεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 852.924 1 Ιανουαρίου 2016 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Γουιάνα Γουιάνα 786.508 1 Ιουλίου 2019 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
166 Μπουτάν Μπουτάν 741.672 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 680.806 2019 0,009% Επίσημη εκτίμηση
168 Μακάο Μακάο 670.900 31 Μαρτίου 2019 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 622.182 31 Δεκεμβρίου 2018 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 613.894 1 Ιανουαρίου 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 582.478 1 Ιουλίου 2019 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 573.085 1 Ιουλίου 2019 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 550.483 1 Ιουλίου 2019 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Flag of Malta.svg Μάλτα 475.701 31 Δεκεμβρίου 2017 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[18] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 442.400 2018 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Μπελίζ Μπελίζ 398.050 Ιούλιος 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 394.110 1 Ιανουαρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μπαχάμες Μπαχάμες 385.340 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180 Μαλδίβες Μαλδίβες 378.114 31 Δεκεμβρίου 2017 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 376.480 1 Ιανουαρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Ισραήλ Ισλανδία 358.780 31 Μαρτίου 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 282.200 1 Ιανουαρίου 2018 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
185 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 275.918 17 Αυγούστου 2017 0,004% Απογραφή 2017
186 Βανουάτου Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
187 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 269.352 1 Ιανουαρίου 2016 0,004% Επίσημη εκτίμηση
188 Μαγιότ Μαγιότ 256.518 Σεπτέμβριος 2017 0,003% Απογραφή 2017
189 Flag of the Republic of Abkhazia.svg Αμπχαζία[19] 244.832 1 Ιανουαρίου 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 201.784 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σαμόα Σαμόα 200.874 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Κουρασάο Κουρασάο 160.012 1 Ιανουαρίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
194 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
195 Αρούμπα Αρούμπα 112.309 31 Μαρτίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196 Γρενάδα Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.520 1 Ιουλίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
198 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
199 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
200 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 105.500 31 Δεκεμβρίου 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202 Τόνγκα Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 97.199 31 Δεκεμβρίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 76.177 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208 Βερμούδες Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
209 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 63.415 31 Δεκεμβρίου 2017 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 62.734 30 Ιουνίου 2018 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 56.345 1 Ιουλίου 2019 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
212 Γροιλανδία Γροιλανδία 55.992 1 Ιανουαρίου 2019 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
213 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
215 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[20] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
216 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 51.705 1 Μαΐου 2019 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 41.369 1 Ιουλίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 38.380 31 Δεκεμβρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Μονακό Μονακό 38.300 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.746 1 Ιανουαρίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 33.573 2015 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.419 31 Δεκεμβρίου 2018 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 25.052 1 Ιανουαρίου 2018 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 17.459 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.793 1 Ιανουαρίου 2016 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.008 1 Ιανουαρίου 2016 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [21] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2017.
  2. U.S. and World Population Clock
  3. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  4. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  5. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  9. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  17. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  18. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  19. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  20. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).