Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2017.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.370.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2024 έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων το 2017.[1]


Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [3] 1.382.400.000 5 Απριλίου 2017 18,61%

Official population clock

2 Ινδία Ινδία 1.338.700.000 5 Απριλίου 2017 18,03% Indian Population clock
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 324.800.000 5 Απριλίου 2017 4,37% Official USA Population clock
4 Ινδονησία Ινδονησία 261.890.900 2017 3,53% Επίσημη εκτίμηση
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 207.300.000 5 Απριλίου 2017 2,79% Population clock
6 Πακιστάν Πακιστάν 196.840.000 5 Απριλίου 2017 2,65% Official Population clock
7 Νιγηρία Νιγηρία 191.836.000 Ιούλιος 2017 2,58% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 160.970.000 1 Ιουλίου 2016 2,17% Population clock
9 Ρωσία Ρωσία [4] 146.804.372 1 Ιανουαρίου 2017 1,98% Επίσημη εκτίμηση
10 Ιαπωνία Ιαπωνία 126.790.000 1 Απριλίου 2017 1,71% Επίσημη εκτίμηση
11 Μεξικό Μεξικό 123.518.270 1 Ιουλίου 2017 1,66% Επίσημη εκτίμηση
12 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 100.981.437 1 Αυγούστου 2015 1,36%

Απογραφή 2015

13 Αιθιοπία Αιθιοπία 94.351.001 1 Ιουλίου 2017 1,27%

Επίσημη εκτίμηση

14 Βιετνάμ Βιετνάμ 93.449.000 1 Ιουλίου 2017 1,26%

Επίσημη εκτίμηση

15 Αίγυπτος Αίγυπτος 92.770.000 5 Απριλίου 2017 1,25% Official population clock
16 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 82.243.000 Ιούλιος 2017 1,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
17 Γερμανία Γερμανία 82.176.000 31 Δεκεμβρίου 2015 1,11% Επίσημη εκτίμηση
18 Ιράν Ιράν 80.946.000 Ιούλιος 2017 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
19 Flag of Turkey.svg Τουρκία 79.814.871 31 Δεκεμβρίου 2016 1,07% Επίσημη εκτίμηση
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 65.729.098 31 Δεκεμβρίου 2015 0,89% Επίσημη εκτίμηση
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[5] 65.110.000 30 Ιουνίου 2015 0,88% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία [6] 64.879.000 1 Απριλίου 2017 0,87% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.599.936 30 Νοεμβρίου 2016 0,82% Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 55.653.654 1 Ιουλίου 2016 0,75% Επίσημη εκτίμηση
25 Μυανμάρ Μιανμάρ (Βιρμανία) 51.486.253 30 Μαρτίου 2014 0,69% Απογραφή 2014
26 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 51.446.201 2017 0,69% Επίσημη εκτίμηση
27 Τανζανία Τανζανία 50.142.938 2016 0,68% Επίσημη εκτίμηση
28 Κολομβία Κολομβία 49.160.000 5 Απριλίου 2017 0,66% Official Colombian Population clock
29 Κένυα Κένυα 48.467.000 Ιούλιος 2017 0,65% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.468.102 1 Ιουλίου 2016 0,63% Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 44.044.811 1 Ιουλίου 2017 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32 Ουκρανία Ουκρανία [7] 42.541.633 1 Μαρτίου 2017 0,57% Επίσημη εκτίμηση
33 Σουδάν Σουδάν 40.782.742 Ιούλιος 2017 0,55% Επίσημη εκτίμηση
34 Αλγερία Αλγερία 40.400.000 1 Ιανουαρίου 2016 0,54% Επίσημη εκτίμηση
35 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.426.809 30 Ιουνίου 2016 0,52% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 37.883.543 2016 0,51% Επίσημη εκτίμηση
37 Ουγκάντα Ουγκάντα 36.860.700 1 Ιουλίου 2016 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Καναδάς Καναδάς 36.503.097 1 Ιανουαρίου 2017 0,49% Official Canadian Population clock
39 Μαρόκο Μαρόκο 33.848.242 2014 0,46% Επίσημη εκτίμηση
40 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 32.121.100 1 Ιανουαρίου 2017 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41 Μαλαισία Μαλαισία 31.990.000 5 Απριλίου 2017 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42 Flag of Peru.svg Περού 31.826.018 1 Ιουλίου 2017 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 31.742.308 1 Ιουλίου 2016 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 31.431.164 2017 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Νεπάλ Νεπάλ 28.825.709 1 Ιουλίου 2017 0,39% Επίσημη εκτίμηση
46 Γκάνα Γκάνα 28.308.301 2016 0,38% Επίσημη εκτίμηση
47 Υεμένη Υεμένη 28.120.000 Ιούλιος 2017 0,38% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
48 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 27.657.145 Ιούλιος 2016 0,37% Επίσημη εκτίμηση
49 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 27.128.530 Ιούλιος 2017 0,37% Επίσημη εκτίμηση
50 Ανγκόλα Ανγκόλα 25.789.024 16 Μαΐου 2014 0,35% Επίσημη εκτίμηση
51 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.405.000 Ιούλιος 2017 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
52 Flag of Australia.svg Αυστραλία [8] 24.220.200 30 Σεπτεμβρίου 2016 0,33% Official Australian Population clock
Επίσημη εκτίμηση
53 Ταϊβάν Ταϊβάν [9] 23.545.680 31 Μαρτίου 2017 0,32% Επίσημη εκτίμηση
54 Καμερούν Καμερούν 23.248.044 2017 0,31% Επίσημη εκτίμηση
55 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 22.671.331 15 Μαΐου 2014 0,31% Απογραφή 2014
56 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 22.434.363 Ιούλιος 2014 0,30% Επίσημη εκτίμηση
57 Νίγηρας Νίγηρας 21.564.000 Ιούλιος 2017 0,29% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 21.203.000 1 Ιουλίου 2016 0,29% Επίσημη εκτίμηση
59 Ρουμανία Ρουμανία 19.760.000 1 Ιανουαρίου 2016 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 19.632.147 1 Ιουλίου 2017 0,27% Επίσημη εκτίμηση
61 Συρία Συρία 18.907.000 Ιούλιος 2017 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
62 Flag of Mali.svg Μάλι 18.690.000 Ιούλιος 2017 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
63 Χιλή Χιλή 18.373.917 Ιούλιος 2017 0,25% Επίσημη εκτίμηση
64 Μαλάουι Μαλάουι 18.299.000 Ιούλιος 2017 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
65 Καζακστάν Καζακστάν 17.963.900 1 Μαρτίου 2017 0,24% Επίσημη εκτίμηση
66 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.108.799 31 Μαρτίου 2017 0,23% Επίσημη εκτίμηση
Official Netherlands Population clock
67 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός (Εκουαδόρ) 16.480.000 5 Απριλίου 2017 0,22% Επίσημη εκτίμηση
68 Ζάμπια Ζάμπια 16.405.229 2017 0,22% Επίσημη εκτίμηση
69 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 16.176.133 1 Ιουλίου 2015 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70 Καμπότζη Καμπότζη 16.076.000 Ιούλιος 2017 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
71 Σενεγάλη Σενεγάλη 15.256.346 2017 0,21% Επίσημη εκτίμηση
72 Τσαντ Τσαντ 14.965.000 Ιούλιος 2017 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
73 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 14.542.235 Ιούλιος 2017 0,20% Επίσημη εκτίμηση
74 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 13.096.000 Ιούλιος 2017 0,18% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
75 Ρουάντα Ρουάντα 11.809.295 2017 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Σομαλία Σομαλία 11.392.000 Ιούλιος 2017 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
77 Βέλγιο Βέλγιο 11.356.191 1 Μαρτίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Τυνησία Τυνησία 11.299.400 1 Ιουλίου 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Αϊτή Αϊτή 11.244.774 1 Ιουλίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Κούβα Κούβα 11.239.004 31 Δεκεμβρίου 2015 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Μπενίν Μπενίν 11.186.785 1 Ιουλίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Βολιβία Βολιβία 11.145.770 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.783.748 1 Ιανουαρίου 2016 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Τσεχία Τσεχία 10.578.820 31 Δεκεμβρίου 2016 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85 Γουινέα Γουινέα 10.523.261 2 Απριλίου 2014 0,14% Απογραφή 2014
86 Μπουρούντι Μπουρούντι 10.400.938 2017 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.341.330 31 Δεκεμβρίου 2015 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.169.172 Ιούλιος 2017 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Σουηδία Σουηδία 10.014.873 28 Φεβρουαρίου 2017 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90 Ιορδανία Ιορδανία 9.850.000 5 Απριλίου 2017 0,13% Official population clock
91 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.830.485 1 Ιανουαρίου 2016 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν 9.810.000 1 Ιανουαρίου 2017 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93 Λευκορωσία Λευκορωσία 9.504.700 1 Ιανουαρίου 2016 0,13% Επίσημη εκτίμηση
94 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.398.000 Ιούλιος 2017 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
95 Ονδούρα Ονδούρα 8.866.351 2017 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.773.686 1 Ιανουαρίου 2017 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 8.742.000 1 Ιανουαρίου 2017 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Ισραήλ Ισραήλ 8.654.900 28 Φεβρουαρίου 2017 0,12% Επίσημη εκτίμηση
99 Ελβετία Ελβετία 8.417.700 31 Δεκεμβρίου 2016 0,11% Επίσημη εκτίμηση
100 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.374.900 31 Δεκεμβρίου 2016 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
101 Τόγκο Τόγκο 7.315.000 1 Ιουλίου 2017 0,10% Επίσημη εκτίμηση
102 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 7.275.324 10 Ιουλίου 2011 0,10% Απογραφή 2011
103 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.101.859 31 Δεκεμβρίου 2016 0,10% Επίσημη εκτίμηση
104 Σερβία Σερβία[10] 7.076.372 1 Ιανουαρίου 2016 0,10% Επίσημη εκτίμηση
105 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 7.075.641 18 Δεκεμβρίου 2015 0,10% Απογραφή 2015
106 Παραγουάη Παραγουάη 6.953.646 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.581.940 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Λάος Λάος 6.492.400 2015 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109 Λιβύη Λιβύη 6.409.000 Ιούλιος 2017 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
110 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.262.703 2015 0,08% Επίσημη εκτίμηση
111 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.140.200 1 Ιανουαρίου 2017 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Λίβανος Λίβανος 6.039.000 Ιούλιος 2017 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
113 Flag of Denmark.svg Δανία 5.748.769 1 Ιανουαρίου 2017 0,08% Επίσημη εκτίμηση
114 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.607.300 1 Ιουλίου 2016 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Φινλανδία Φινλανδία [11] 5.503.879 28 Φεβρουαρίου 2017 0,07% Επίσημη εκτίμηση
Official Finnish Population clock
116 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.503.000 Ιούλιος 2017 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
117 Ερυθραία Ερυθραία 5.482.000 Ιούλιος 2017 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
118 Σλοβακία Σλοβακία 5.435.343 31 Δεκεμβρίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Νορβηγία Νορβηγία [12] 5.258.317 1 Ιανουαρίου 2017 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 5.099.000 Ιούλιος 2017 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
121 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 4.890.379 30 Ιουνίου 2016 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 4.866.000 Ιούλιος 2017 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
123 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 4.816.503 1 Ιουλίου 2016 0,06% Επίσημη εκτίμηση
124 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.784.000 5 Απριλίου 2017 0,06% Official New Zealand Population clock
125 Ιρλανδία Ιρλανδία 4.757.976 14 Ιουλίου 2016 0,06% Απογραφή 2016 προκαταρκτικά αποτελέσματα
126 Λιβερία Λιβερία 4.730.000 Ιούλιος 2017 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
127 Ομάν Ομάν 4.595.164 1 Απριλίου 2017 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Κροατία Κροατία 4.190.669 31 Δεκεμβρίου 2015 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129 Κουβέιτ Κουβέιτ 4.132.415 1 Ιανουαρίου 2016 0,06% Επίσημη εκτίμηση
130 Παναμάς Παναμάς 4.037.043 1 Ιουλίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131 Μαυριτανία Μαυριτανία 3.806.719 1 Ιουλίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Γεωργία Γεωργία [13] 3.720.400 1 Ιανουαρίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Μολδαβία Μολδαβία [14] 3.550.900 1 Ιανουαρίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.531.159 15 Οκτωβρίου 2013 0,05% Απογραφή 2013
135 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.493.205 30 Ιουνίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.411.307 1 Ιουλίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
137 Μογγολία Μογγολία 3.136.000 5 Απριλίου 2017 0,04% Official population clock
138 Αρμενία Αρμενία 2.986.500 31 Δεκεμβρίου 2016 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Αλβανία Αλβανία 2.876.591 1 Ιανουαρίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.831.670 1 Απριλίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.723.246 31 Δεκεμβρίου 2014 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Κατάρ Κατάρ 2.675.522 30 Απριλίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.368.747 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.266.857 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Λεσότο Λεσότο 2.185.000 Ιούλιος 2017 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
146 ΠΓΔΜ ΠΓΔΜ 2.071.278 31 Δεκεμβρίου 2015 0,03% Επίσημη εκτίμηση
147 Σλοβενία Σλοβενία 2.065.895 1 Ιουλίου 2016 0,03% Επίσημη εκτίμηση
148 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.945.500 1 Απριλίου 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Γκάμπια Γκάμπια 1.882.450 15 Απριλίου 2013 0,03% Απογραφή 2013
150 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.804.944 31 Δεκεμβρίου 2014 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Γκαμπόν Γκαμπόν 1.801.000 Ιούλιος 2017 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
152 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.565.815 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
153 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.451.200 1 Ιουλίου 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.353.895 1 Ιουλίου 2016 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155 Σουαζιλάνδη Σουαζιλάνδη 1.320.000 Ιούλιος 2017 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
156 Εσθονία Εσθονία 1.317.797 1 Ιανουαρίου 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [15] 1.263.747 1 Ιουλίου 2016 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.222.442 4 Ιουλίου 2015 0,02% Απογραφή 2015
159 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.167.242 11 Ιουλίου 2015 0,02% Επίσημη εκτίμηση
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 1.020.429 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Φίτζι Φίτζι 869.458 1 Ιουλίου 2015 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Κύπρος Κύπρος [16] 848.300 31 Δεκεμβρίου 2015 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 835.103 1 Ιανουαρίου 2013 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Κομόρες Κομόρες [17] 828.147 Ιούλιος 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν Μπουτάν 787.500 5 Απριλίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Γουιάνα Γουιάνα 746.955 15 Σεπτεμβρίου 2012 0,01% Απογραφή 2012
167 Μακάο Μακάο 644.900 31 Δεκεμβρίου 2016 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
168 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 642.000 2015 0,009% Επίσημη εκτίμηση
169 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 622.218 31 Δεκεμβρίου 2015 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 596.000 Ιούλιος 2017 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
171 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 576.249 1 Ιανουαρίου 2016 0,008% Επίσημη εκτίμηση
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 541.638 13 Αυγούστου 2012 0,007% Απογραφή 2012
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 537.661 1 Ιουλίου 2017 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[18] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175 Μάλτα Μάλτα 429.344 31 Δεκεμβρίου 2014 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 417.200 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 402.119 1 Ιανουαρίου 2013 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178 Μαλδίβες Μαλδίβες 402.071 20 Σεπτεμβρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μπαχάμες Μπαχάμες 397.000 Ιούλιος 2017 0,005% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
180 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 385.551 1 Ιανουαρίου 2013 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Μπελίζ Μπελίζ 380.010 Οκτώβριος 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Ισραήλ Ισλανδία 338.450 31 Δεκεμβρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Βανουάτου Βανουάτου 286.500 1 Ιουλίου 2016 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
185 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 272.800 31 Δεκεμβρίου 2015 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 268.767 26 Αυγούστου 2014 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 244.118 1 Ιανουαρίου 2013 0,003% Επίσημη εκτίμηση
188 Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία[19] 240.705 2011 0,003% Επίσημη εκτίμηση
189 Μαγιότ Μαγιότ 212.645 21 Αυγούστου 2012 0,003% Απογραφή 2012
190 Σαμόα Σαμόα 196.315 2017 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 178.739 13 Μαΐου 2012 0,002% Απογραφή 2012
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194 Κουρασάο Κουρασάο 158.986 1 Ιανουαρίου 2016 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 113.400 1 Ιουλίου 2015 0,002% Επίσημη εκτίμηση
196 Αρούμπα Αρούμπα 110.108 Δεκέμβριος 2015 0,002% Επίσημη εκτίμηση
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.557 2015 0,002% Επίσημη εκτίμηση
198 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
199 Γρενάδα Γρενάδα 103.328 12 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
200 Τόνγκα Τόνγκα 103.252 30 Νοεμβρίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 102.800 1 Ιουλίου 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
202 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 102.700 31 Δεκεμβρίου 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 94.677 30 Ιουνίου 2016 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.497 27 Μαρτίου 2011 0,001% Απογραφή 2011
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 78.264 2016 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
208 Βερμούδες Βερμούδες 64.237 20 Μαΐου 2010 0,0009% Απογραφή 2010
209 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 62.723 31 Μαρτίου 2016 0,0009% Επίσημη εκτίμηση
210 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 60.413 31 Δεκεμβρίου 2015 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 57.000 Ιούλιος 2017 0,0008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
212 Γροιλανδία Γροιλανδία 55.860 1 Ιανουαρίου 2017 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
213 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0008% Απογραφή 2010
214 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 54.880 1 Ιουλίου 2015 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
215 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
216 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[20] 51.547 Ιανουάριος 2013 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 49.994 1 Μαρτίου 2017 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 39.410 1 Ιανουαρίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Μονακό Μονακό 38.400 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 37.686 30 Ιουνίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.457 1 Ιανουαρίου 2015 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.196 31 Δεκεμβρίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 33.140 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
224 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 31.458 25 Ιανουαρίου 2012 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 24.548 1 Ιανουαρίου 2016 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.501 2012 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 14.974 1 Δεκεμβρίου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.197 22 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
231 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.131 1 Ιανουαρίου 2012 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.069 1 Ιανουαρίου 2012 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
236 Νήσος Αγίας Ελένης Νήσος Αγίας Ελένης [21] 4.000 Ιούλιος 2017 0,00005% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 2.932 15 Απριλίου 2012 0,00004% Απογραφή 2012
238 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 2.302 9 Αυγούστου 2011 0,00003% Απογραφή 2011
239 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 2.072 9 Αυγούστου 2011 0,00003% Απογραφή 2011
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.411 18 Οκτωβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 550 9 Αυγούστου 2011 0,00001% Απογραφή 2011

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2015.
  2. International Programs Center - census.gov
  3. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.
  4. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  5. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, την Γαλλική Πολυνησία, την Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  9. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  17. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  18. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία.
  19. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).