Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2020.[1] Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,795 δισεκατομμυρίων το 2020.[1]



Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα/Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκόσμιου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [2] 1.400.050.000 31 Δεκεμβρίου 2019 18,16%

Επίσημη εκτίμηση

2 Ινδία Ινδία 1.380.004.000 1 Ιουλίου 2020 17,90% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 328.239.523 1 Ιουλίου 2019 4,26% Επίσημη εκτίμηση
4 Ινδονησία Ινδονησία 269.603.400 2020 3,50% Επίσημη εκτίμηση
5 Πακιστάν Πακιστάν 220.892.000 1 Ιουλίου 2020 2,87% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
6 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 211.755.692 1 Ιουλίου 2020 2,75% Επίσημη εκτίμηση
7 Νιγηρία Νιγηρία 206.140.000 1 Ιουλίου 2020 2,67% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 164.689.000 1 Ιουλίου 2020 2,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
9 Flag of Russia.svg Ρωσία[3] 146.748.590 1 Ιανουαρίου 2020 1,90% Επίσημη εκτίμηση
10 Μεξικό Μεξικό 127.792.286 2020 1,66% Επίσημη εκτίμηση
11 Ιαπωνία Ιαπωνία 125.880.000 1 Οκτωβρίου 2020 1,63% Επίσημη εκτίμηση
12 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 114.964.000 1 Ιουλίου 2020 1,49% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
13 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 108.771.978 1 Ιουλίου 2020 1,41%

Επίσημη εκτίμηση

14 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 99.848.720 1 Ιανουαρίου 2020 1,30% Επίσημη εκτίμηση
15 Βιετνάμ Βιετνάμ 96.179.000 1 Ιουλίου 2020 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 89.561.000 1 Ιουλίου 2020 1,16% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
17 Ιράν Ιράν 83.993.000 1 Ιουλίου 2020 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
18 Flag of Turkey.svg Τουρκία 83.154.997 31 Δεκεμβρίου 2019 1,08% Επίσημη εκτίμηση
19 Flag of Germany.svg Γερμανία 83.122.889 30 Ιουνίου 2020 1,08% Επίσημη εκτίμηση
20 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[4] 66.796.807 30 Ιουνίου 2019 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 66.558.935 31 Δεκεμβρίου 2019 0,86% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία[5] 64.960.000 1 Σεπτεμβρίου 2020 0,84% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.062.012 31 Μαΐου 2020 0,78% Επίσημη εκτίμηση
24 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 59.622.350 1 Ιουλίου 2020 0,77% Επίσημη εκτίμηση
25 Τανζανία Τανζανία 57.637.628 2020 0,75% Επίσημη εκτίμηση
26 Μυανμάρ Μιανμάρ 54.817.919 2020 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 51.780.579 2020 0,67% Επίσημη εκτίμηση
28 Κολομβία Κολομβία 50.372.424 30 Ιουνίου 2020 0,65% Επίσημη εκτίμηση
29 Flag of Kenya.svg Κένυα 47.564.296 31 Αυγούστου 2019 0,62% Απογραφή 2019
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 47.329.981 1 Ιανουαρίου 2020 0,61% Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 45.376.763 1 Ιουλίου 2020 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32 Αλγερία Αλγερία 43.900.000 1 Ιανουαρίου 2020 0,57% Επίσημη εκτίμηση
33 Σουδάν Σουδάν 43.849.000 1 Ιουλίου 2020 0,57% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
34 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία[6] 41.723.998 1 Σεπτεμβρίου 2020 0,54% Επίσημη εκτίμηση
35 Ουγκάντα Ουγκάντα 41.590.300 1 Ιουλίου 2020 0,54% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 40.150.200 2020 0,52% Επίσημη εκτίμηση
37 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.354.000 30 Ιουνίου 2020 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Flag of Canada.svg Καναδάς 38.005.238 1 Ιουλίου 2020 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 35.952.000 1 Ιουλίου 2020 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 34.218.169 1 Ιουλίου 2019 0,44% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 34.191.700 1 Ιουλίου 2020 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 32.890.171 2020 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43 Μαλαισία Μαλαισία 32.657.300 30 Ιουνίου 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
44 Flag of Peru.svg Περού 32.625.948 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 32.605.423 30 Ιουνίου 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46 Ανγκόλα Ανγκόλα 31.127.674 1 Ιουλίου 2020 0,40% Επίσημη εκτίμηση
47 Γκάνα Γκάνα 30.955.204 2020 0,40% Επίσημη εκτίμηση
48 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 30.066.648 2020 0,39% Επίσημη εκτίμηση
49 Νεπάλ Νεπάλ 29.996.478 1 Ιουλίου 2020 0,39% Επίσημη εκτίμηση
50 Υεμένη Υεμένη 29.826.000 1 Ιουλίου 2020 0,39% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
51 Καμερούν Καμερούν 26.546.000 1 Ιουλίου 2020 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
52 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 26.453.542 2020 0,34% Επίσημη εκτίμηση
53 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 26.251.309 2020 0,34% Επίσημη εκτίμηση
54 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.779.000 1 Ιουλίου 2020 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
55 Flag of Australia.svg Αυστραλία[7] 25.649.985 31 Μαρτίου 2020 0,33% Επίσημη εκτίμηση
56 Ταϊβάν Ταϊβάν [8] 23.568.378 30 Σεπτεμβρίου 2020 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57 Νίγηρας Νίγηρας 23.196.002 1 Ιουλίου 2020 0,30% Επίσημη εκτίμηση
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 21.803.000 1 Ιουλίου 2019 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 21.510.181 2020 0,28% Επίσημη εκτίμηση
60 Flag of Mali.svg Μάλι 20.251.000 1 Ιουλίου 2020 0,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
61 Χιλή Χιλή 19.458.310 30 Ιουνίου 2020 0,25% Επίσημη εκτίμηση
62 Flag of Romania.svg Ρουμανία 19.318.000 1 Ιανουαρίου 2020 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 18.785.000 1 Σεπτεμβρίου 2020 0,24% Επίσημη εκτίμηση
64 Ζάμπια Ζάμπια 17.885.422 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
65 Μαλάουι Μαλάουι 17.563.749 23 Σεπτεμβρίου 2018 0,23% Απογραφή 2018
66 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 17.510.643 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67 Συρία Συρία 17.501.000 1 Ιουλίου 2020 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
68 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.440.679 31 Αυγούστου 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 16.858.333 2020 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70 Καμπότζη Καμπότζη 16.719.000 1 Ιουλίου 2020 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
71 Σενεγάλη Σενεγάλη 16.705.608 2020 0,22% Επίσημη εκτίμηση
72 Τσαντ Τσαντ 16.244.513 2020 0,21% Επίσημη εκτίμηση
73 Σομαλία Σομαλία 15.893.000 1 Ιουλίου 2020 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
74 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 15.473.818 1 Ιουλίου 2020 0,20% Επίσημη εκτίμηση
75 Ρουάντα Ρουάντα 12.663.116 2020 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Γουινέα Γουινέα 12.559.623 2020 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77 Μπενίν Μπενίν 11.884.127 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Αϊτή Αϊτή 11.743.017 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Τυνησία Τυνησία 11.708.370 1 Ιανουαρίου 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Βολιβία Βολιβία 11.633.371 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Βέλγιο Βέλγιο 11.539.878 1 Σεπτεμβρίου 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 11.215.578 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 11.194.000 1 Ιουλίου 2020 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
84 Κούβα Κούβα 11.193.470 31 Δεκεμβρίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
85 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.724.599 1 Ιανουαρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 10.699.142 30 Ιουνίου 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 10.554.000 31 Δεκεμβρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.448.499 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89 Flag of Sweden.svg Σουηδία 10.367.232 31 Αυγούστου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.295.909 31 Δεκεμβρίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 10.095.894 1 Ιουλίου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.890.000 1 Ιουλίου 2020 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
93 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.769.526 1 Ιανουαρίου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
94 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.397.800 1 Απριλίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 9.314.000 1 Ιανουαρίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Ονδούρα Ονδούρα 9.304.380 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Flag of Israel.svg Ισραήλ 9.241.200 31 Αυγούστου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 8.947.000 1 Ιουλίου 2020 0,12% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
99 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.915.382 1 Ιουλίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
100 Ελβετία Ελβετία 8.632.703 30 Ιουνίου 2020 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 8.100.318 1 Ιουλίου 2020 0,11% Επίσημη εκτίμηση
102 Τόγκο Τόγκο 7.706.000 1 Ιουλίου 2020 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.509.200 30 Ιουνίου 2020 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104 Λάος Λάος 7.276.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
105 Παραγουάη Παραγουάη 7.252.672 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 6.951.482 31 Δεκεμβρίου 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Flag of Serbia.svg Σερβία[9] 6.926.705 1 Ιανουαρίου 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Λιβύη Λιβύη 6.871.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
109 Λίβανος Λίβανος 6.825.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
110 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.527.691 30 Ιουνίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
111 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.523.529 1 Ιανουαρίου 2020 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.486.000 1 Ιουλίου 2020 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
113 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 6.031.000 1 Ιουλίου 2020 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
114 Flag of Denmark.svg Δανία 5.825.337 1 Ιουλίου 2020 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.685.800 1 Ιουλίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116 Flag of Finland.svg Φινλανδία[10] 5.533.390 30 Σεπτεμβρίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
117 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 5.518.000 1 Ιουλίου 2020 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
118 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.460.136 30 Ιουνίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119 Νορβηγία Νορβηγία [11] 5.374.807 30 Ιουνίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 5.111.238 30 Ιουνίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
121 Λιβερία Λιβερία 5.058.000 1 Ιουλίου 2020 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
122 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 5.038.918 31 Δεκεμβρίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
123 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 5.025.000 30 Ιουνίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
124 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.977.400 1 Απριλίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.830.000 1 Ιουλίου 2020 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
126 Κουβέιτ Κουβέιτ 4.464.521 1 Ιανουαρίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127 Ομάν Ομάν 4.445.262 30 Σεπτεμβρίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Παναμάς Παναμάς 4.278.500 1 Ιουλίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129 Μαυριτανία Μαυριτανία 4.173.077 1 Ιουλίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130 Κροατία Κροατία 4.058.165 31 Δεκεμβρίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131 Flag of Georgia.svg Γεωργία[12] 3.716.900 1 Ιανουαρίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Ερυθραία Ερυθραία 3.546.000 1 Ιουλίου 2020 0,05% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
133 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.530.912 30 Ιουνίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Μογγολία Μογγολία 3.296.866 31 Δεκεμβρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
135 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.281.000 1 Ιουλίου 2020 0,04% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
136 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.193.694 1 Ιουλίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137 Flag of Armenia.svg Αρμενία 2.963.000 30 Ιουνίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Αλβανία Αλβανία 2.845.955 1 Ιανουαρίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.795.334 1 Οκτωβρίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Flag of Qatar.svg Κατάρ 2.794.148 30 Ιουνίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142 Flag of Moldova.svg Μολδαβία[13] 2.640.400 1 Ιανουαρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
143 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.504.498 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Γκάμπια Γκάμπια 2.417.000 1 Ιουλίου 2020 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
145 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.374.698 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
146 Γκαμπόν Γκαμπόν 2.176.766 1 Ιουλίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
147 Λεσότο Λεσότο 2.142.000 1 Ιουλίου 2020 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
148 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 2.097.195 1 Απριλίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.076.255 31 Δεκεμβρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.898.400 1 Οκτωβρίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.782.115 31 Δεκεμβρίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.702.000 1 Ιουλίου 2020 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
153 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.624.945 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.454.789 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.366.725 1 Ιουλίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156 Εσθονία Εσθονία 1.328.976 1 Ιανουαρίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.299.412 1 Ιουλίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [14] 1.266.000 1 Ιουλίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159 Εσουατίνι Εσουατίνι 1.160.000 1 Ιουλίου 2020 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 1.108.567 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Κομόρες Κομόρες [15] 897.219 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Φίτζι Φίτζι 889.327 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Flag of Cyprus.svg Κύπρος[16] 875.900 31 Δεκεμβρίου 2018 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 859.959 1 Ιανουαρίου 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Γουιάνα Γουιάνα 787.000 1 Ιουλίου 2020 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
166 Μπουτάν Μπουτάν 748.931 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 694.619 2020 0,009% Επίσημη εκτίμηση
168 Μακάο Μακάο 685.400 30 Ιουνίου 2020 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 626.108 1 Ιανουαρίου 2020 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 621.873 31 Δεκεμβρίου 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 597.000 1 Ιουλίου 2020 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 587.000 1 Ιουλίου 2020 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 556.857 1 Ιουλίου 2020 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Flag of Malta.svg Μάλτα 514.564 31 Δεκεμβρίου 2019 0,007% Επίσημη εκτίμηση
175 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[17] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 459.500 2019 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Μπελίζ Μπελίζ 419.199 Ιούλιος 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178 Μπαχάμες Μπαχάμες 389.410 1 Ιουλίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μαλδίβες Μαλδίβες 383.135 31 Δεκεμβρίου 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 376.879 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Ισραήλ Ισλανδία 366.700 30 Ιουνίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 358.749 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 290.691 1 Ιανουαρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184 Μαγιότ Μαγιότ 279.471 1 Ιανουαρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 278.400 31 Δεκεμβρίου 2019 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
187 Βανουάτου Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
188 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 271.407 14 Οκτωβρίου 2019 0,004% Απογραφή 2019
189 Flag of the Republic of Abkhazia.svg Αμπχαζία[18] 245.246 1 Ιανουαρίου 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 210.240 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σαμόα Σαμόα 202.506 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 178.696 1 Ιουλίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194 Κουρασάο Κουρασάο 156.223 1 Ιανουαρίου 2020 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Αρούμπα Αρούμπα 112.269 30 Ιουνίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196 Γρενάδα Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.696 1 Ιουλίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
198 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
199 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 107.800 31 Δεκεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202 Τόνγκα Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 98.462 30 Ιουνίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 97.895 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 77.543 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 69.914 31 Δεκεμβρίου 2019 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209 Βερμούδες Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
210 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 63.276 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.081 1 Ιανουαρίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
213 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[19] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
215 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
216 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 53.000 1 Ιουλίου 2020 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 52.703 1 Σεπτεμβρίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 42.953 1 Ιουλίου 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 38.747 31 Δεκεμβρίου 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Μονακό Μονακό 38.100 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.334 1 Ιανουαρίου 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 34.003 2016 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.607 31 Ιουλίου 2020 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 25.987 1 Ιανουαρίου 2020 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 17.434 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.961 1 Ιανουαρίου 2017 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 5.997 1 Ιανουαρίου 2017 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [20] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2019 Αρχειοθετήθηκε 2015-08-16 στο Wayback Machine..
  2. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  3. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  4. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από τη Ρωσία
  7. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μάγεν
  12. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine.).
  17. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  18. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  19. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).