Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2019.

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2022.[1] Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε τα 8 δισεκατομμύρια στις 15 Νοεμβρίου του 2022.

Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα/Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκόσμιου πληθυσμού Πηγή
1 Κίνα[2] 1.412.600.000 31 Δεκεμβρίου 2021 18,03%

Επίσημη εκτίμηση

2 Ινδία Ινδία 1.372.989.959 2022 17,52% Επίσημη εκτίμηση
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 331.893.745 1 Ιουλίου 2021 4,24% Επίσημη εκτίμηση
4 Ινδονησία Ινδονησία 274.859.100 2022 3,51% Επίσημη εκτίμηση
5 Πακιστάν Πακιστάν 235.825.000 1 Ιουλίου 2022 3,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
6 Νιγηρία Νιγηρία 218.541.000 1 Ιουλίου 2022 2,79% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
7 Βραζιλία 213.317.639 1 Ιουλίου 2021 2,72% Επίσημη εκτίμηση
8 Μπανγκλαντές 168.220.000 1 Ιουλίου 2020 2,15% Επίσημη εκτίμηση
9 Ρωσία Ρωσία[3] 145.557.500 1 Ιανουαρίου 2022 1,86% Επίσημη εκτίμηση
10 Μεξικό Μεξικό 126.014.024 2 Μαρτίου 2020 1,61% Απογραφή 2020
11 Ιαπωνία Ιαπωνία 124.850.000 1 Νοεμβρίου 2022 1,59% Επίσημη εκτίμηση
12 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 123.380.000 1 Ιουλίου 2022 1,57% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
13 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 109.991.095 31 Δεκεμβρίου 2021 1,40%

Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2021-02-03 στο Wayback Machine.

14 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 102.872.283 1 Ιανουαρίου 2022 1,31% Επίσημη εκτίμηση
15 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 99.010.000 1 Ιουλίου 2022 1,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
16 Βιετνάμ Βιετνάμ 98.510.000 1 Ιουλίου 2021 1,26%

Επίσημη εκτίμηση

17 Ιράν Ιράν 88.551.000 1 Ιουλίου 2022 1,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
18 Τουρκία Τουρκία 84.680.273 31 Δεκεμβρίου 2021 1,08% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2017-11-08 στο Wayback Machine.
19  Γερμανία 84.079.811 30 Ιουνίου 2022 1,07% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-03-22 στο Wayback Machine.
20 Ηνωμένο Βασίλειο[4] 67.081.234 30 Ιουνίου 2020 0,86% Επίσημη εκτίμηση
21 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 66.171.439 31 Δεκεμβρίου 2021 0,84% Επίσημη εκτίμηση
22 Γαλλία Γαλλία[5] 65.782.000 1 Νοεμβρίου 2022 0,84% Επίσημη εκτίμηση
23 Τανζανία Τανζανία 61.280.743 2022 0,78% Επίσημη εκτίμηση
24 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 60.604.992 1 Ιουλίου 2022 0,77% Επίσημη εκτίμηση
25 Ιταλία Ιταλία 58.851.345 31 Αυγούστου 2022 0,75% Επίσημη εκτίμηση
26 Μυανμάρ Μιανμάρ 55.770.232 2022 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 51.628.117 2022 0,66% Επίσημη εκτίμηση
28 Κολομβία Κολομβία 51.049.498 30 Ιουνίου 2021 0,65% Επίσημη εκτίμηση
29  Ισπανία 47.615.034 1 Ιουλίου 2022 0,61% Επίσημη εκτίμηση
30 Flag of Kenya.svg Κένυα 47.564.296 31 Αυγούστου 2019 0,61% Απογραφή 2019
31 Σουδάν Σουδάν 46.874.000 1 Ιουλίου 2022 0,60% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
32 Αργεντινή 46.234.830 1 Ιουλίου 2022 0,59% Επίσημη εκτίμηση
33 Αλγερία Αλγερία 45.400.000 1 Ιανουαρίου 2022 0,58% Επίσημη εκτίμηση
34 Ουγκάντα Ουγκάντα 44.212.800 30 Ιουνίου 2022 0,56% Επίσημη εκτίμηση
35 Ιράκ Ιράκ 42.248.900 2022 0,54% Επίσημη εκτίμηση
36 Ουκρανία Ουκρανία[6] 41.130.432 1 Φεβρουαρίου 2022 0,52% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2016-08-08 στο Wayback Machine.
37 Καναδάς 38.929.902 1 Ιουλίου 2022 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Πολωνία 37.979.000 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,48% Επίσημη εκτίμηση
39 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 36.670.000 1 Ιουλίου 2022 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 35.603.400 1 Ιουλίου 2022 0,45% Επίσημη εκτίμηση
41 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 34.110.821 1 Ιουλίου 2021 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42 Υεμένη Υεμένη 33.697.000 1 Ιουλίου 2022 0,43% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
43 Flag of Peru.svg Περού 33.396.698 2022 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44 Ανγκόλα 33.086.278 2022 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Flag of the Taliban.svg Αφγανιστάν 32.890.171 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2020-07-03 στο Wayback Machine.
46 Μαλαισία Μαλαισία 32.869.000 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,42% Επίσημη εκτίμηση
47 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 31.616.078 2022 0,40% Επίσημη εκτίμηση
48 Γκάνα Γκάνα 30.832.019 Σεπτέμβριος 2021 0,39% Απογραφή 2021
49 Νεπάλ Νεπάλ 30.378.055 1 Ιουλίου 2021 0,39% Επίσημη εκτίμηση
50 Ακτή Ελεφαντοστού 29.389.150 14 Δεκεμβρίου 2021 0,38% Απογραφή 2021
51 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 28.302.000 1 Ιουλίου 2022 0,36% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
52 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 28.177.762 2021 0,36% Επίσημη εκτίμηση
53 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 26.069.000 1 Ιουλίου 2022 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
54 Αυστραλία Αυστραλία[7] 25.890.773 31 Μαρτίου 2022 0,33% Επίσημη εκτίμηση
55 Νίγηρας Νίγηρας 24.463.374 2022 0,31% Επίσημη εκτίμηση
56 Καμερούν 24.348.251 2019 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57 Ταϊβάν Ταϊβάν [8] 23.212.056 31 Οκτωβρίου 2022 0,30% Επίσημη εκτίμηση
58 Flag of Mali.svg Μάλι 22.594.000 1 Ιουλίου 2022 0,29% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
59 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 22.181.000 1 Ιουλίου 2022 0,28% Επίσημη εκτίμηση
60 Συρία Συρία 22.125.000 1 Ιουλίου 2022 0,28% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
61 Μπουρκίνα Φάσο 21.509.443 2021 0,27% Επίσημη εκτίμηση
62 Χιλή 19.828.563 30 Ιουνίου 2022 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63 Μαλάουι Μαλάουι 19.351.892 2022 0,25% Επίσημη εκτίμηση
64 Καζακστάν Καζακστάν 19.246.300 1 Ιουλίου 2022 0,25% Επίσημη εκτίμηση
65 Flag of Romania.svg Ρουμανία 19.038.000 1 Ιανουαρίου 2022 0,24% Επίσημη εκτίμηση
66 Ζάμπια Ζάμπια 18.926.743 2022 0,24% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2021-02-26 στο Wayback Machine.
67 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 17.989.912 2022 0,23% Επίσημη εκτίμηση
68 Ολλανδία 17.798.615 31 Οκτωβρίου 2022 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69 Σενεγάλη Σενεγάλη 17.738.795 2022 0,23% Επίσημη εκτίμηση
70 Τσαντ Τσαντ 17.723.000 1 Ιουλίου 2022 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
71 Σομαλία Σομαλία 17.598.000 1 Ιουλίου 2022 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
72 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 17.357.886 2022 0,22% Επίσημη εκτίμηση
73 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 16.109.591 1 Ιουλίου 2022 0,20% Επίσημη εκτίμηση
74 Καμπότζη Καμπότζη 15.552.211 3 Μαρτίου 2019 0,20% Απογραφή 2019
75 Γουινέα Γουινέα 13.261.638 2022 0,17% Επίσημη εκτίμηση
76 Ρουάντα Ρουάντα 13.252.274 2022 0,17% Επίσημη εκτίμηση
77 Μπενίν 12.915.002 2022 0,16% Επίσημη εκτίμηση
78 Μπουρούντι 12.309.600 2020 0,16% Επίσημη εκτίμηση
79 Βολιβία 12.006.031 2022 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Τυνησία Τυνησία 11.803.588 1 Ιανουαρίου 2022 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Βέλγιο 11.719.392 1 Οκτωβρίου 2022 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Αϊτή Αϊτή 11.585.000 1 Ιουλίου 2022 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
83 Κούβα Κούβα 11.113.215 31 Δεκεμβρίου 2021 0,14% Επίσημη εκτίμηση
84 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 11.057.000 31 Δεκεμβρίου 2021 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 10.913.000 1 Ιουλίου 2022 0,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
86 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.621.938 2022 0,14% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2006-10-12 στο Wayback Machine.
87 Τσεχία Τσεχία 10.524.167 27 Μαρτίου 2021 0,13% Απογραφή 2021
88 Σουηδία 10.514.692 31 Οκτωβρίου 2022 0,13% Επίσημη εκτίμηση
89 Ελλάδα Ελλάδα 10.432.481 23 Νοεμβρίου 2021 0,13% Απογραφή 2021
90 Πορτογαλία 10.344.802 19 Απριλίου 2021 0,13% Απογραφή 2021
91 Αζερμπαϊτζάν 10.185.784 1 Ιουλίου 2022 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 10.143.000 1 Ιουλίου 2022 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
93 Ουγγαρία Ουγγαρία 9.689.010 1 Ιανουαρίου 2022 0,12% Επίσημη εκτίμηση
94 Ισραήλ Ισραήλ 9.619.100 31 Οκτωβρίου 2022 0,12% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2018-09-15 στο Wayback Machine.
95 Ονδούρα Ονδούρα 9.597.739 2022 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 9.506.000 1 Ιανουαρίου 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.282.410 31 Δεκεμβρίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Λευκορωσία 9.255.500 1 Ιανουαρίου 2022 0,12% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-11-01 στο Wayback Machine.
99 Αυστρία 9.090.868 1 Οκτωβρίου 2022 0,12% Επίσημη εκτίμηση
100 Ελβετία 8.789.726 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 8.494.260 2022 0,11% Επίσημη εκτίμηση
102 Τόγκο Τόγκο 8.068.000 2022 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Παραγουάη Παραγουάη 7.453.695 2022 0,10% Επίσημη εκτίμηση
104 Λάος Λάος 7.338.000 1 Ιουλίου 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.291.600 30 Ιουνίου 2022 0,09% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
106 Βουλγαρία 6.838.937 31 Δεκεμβρίου 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Λιβύη Λιβύη 6.812.000 1 Ιουλίου 2022 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
108 Σερβία Σερβία[9] 6.797.105 1 Ιανουαρίου 2022 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.747.323 1 Ιανουαρίου 2022 0,09% Επίσημη εκτίμηση
110 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.664.364 30 Ιουνίου 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 6.431.000 1 Ιουλίου 2022 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
112 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.330.947 2022 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 5.970.000 1 Ιουλίου 2022 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
114 Δανία Δανία 5.928.364 1 Οκτωβρίου 2022 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.637.000 1 Ιουλίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 5.579.000 1 Ιουλίου 2022 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
117 Φινλανδία Φινλανδία[10] 5.561.309 31 Οκτωβρίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118 Λίβανος Λίβανος 5.490.000 1 Ιουλίου 2022 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
119 Νορβηγία Νορβηγία [11] 5.475.240 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Σλοβακία Σλοβακία 5.431.235 30 Ιουνίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
121 Λιβερία Λιβερία 5.303.000 1 Ιουλίου 2022 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
122 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 5.290.925 31 Δεκεμβρίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
123 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 5.213.362 30 Ιουνίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
124 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 5.127.400 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
125 Ιρλανδία Ιρλανδία 5.100.200 1 Απριλίου 2022 0,07% Επίσημη εκτίμηση
126 Ομάν Ομάν 4.841.356 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127 Μαυριτανία Μαυριτανία 4.372.037 1 Ιουλίου 2022 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Παναμάς Παναμάς 4.278.500 1 Ιουλίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
129 Κουβέιτ Κουβέιτ 4.216.900 1 Ιανουαρίου 2022 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130 Κροατία Κροατία 3.871.833 31 Αυγούστου 2021 0,05% Απογραφή 2021
131 Γεωργία Γεωργία[12] 3.688.600 1 Ιανουαρίου 2022 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Ερυθραία Ερυθραία 3.684.000 1 Ιουλίου 2022 0,05% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
133 Ουρουγουάη Ουρουγουάη 3.554.915 30 Ιουνίου 2022 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134 Μογγολία Μογγολία 3.409.939 31 Δεκεμβρίου 2021 0,04% Επίσημη εκτίμηση
135 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.296.911 1 Ιουλίου 2021 0,04% Επίσημη εκτίμηση Επίσημη εκτίμηση
136 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.285.874 1 Απριλίου 2020 0,04% Απογραφή 2020
137 Αρμενία 2.961.600 1 Ιανουαρίου 2022 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Flag of Qatar.svg Κατάρ 2.891.345 30 Νοεμβρίου 2022 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Λιθουανία Λιθουανία 2.839.020 1 Νοεμβρίου 2022 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Αλβανία 2.793.592 1 Ιανουαρίου 2022 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
142 Γκάμπια Γκάμπια 2.706.000 1 Ιουλίου 2022 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
143 Μολδαβία Μολδαβία[13] 2.604.000 1 Ιανουαρίου 2022 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.596.037 2022 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Μποτσουάνα 2.445.720 2022 0,03% Επίσημη εκτίμηση
146 Λεσότο Λεσότο 2.306.000 1 Ιουλίου 2022 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
147 Γκαμπόν Γκαμπόν 2.290.713 2022 0,03% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2020-09-19 στο Wayback Machine.
148 Σλοβενία Σλοβενία 2.108.732 1 Ιουλίου 2022 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Βόρεια Μακεδονία Βόρεια Μακεδονία 2.068.808 31 Δεκεμβρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150 Λετονία Λετονία 1.895.400 1 Οκτωβρίου 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.773.971 31 Δεκεμβρίου 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.667.864 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2017-02-02 στο Wayback Machine.
153 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.558.160 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Μπαχρέιν 1.504.365 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρίνινταντ και Tομπάγκο 1.365.805 1 Ιουλίου 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156 Εσθονία Εσθονία 1.331.796 1 Ιανουαρίου 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.299.412 1 Ιουλίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [14] 1.262.523 1 Ιουλίου 2022 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159 Εσουατίνι Εσουατίνι 1.202.000 1 Ιουλίου 2022 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 1.001.454 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Κομόρες Κομόρες [15] 945.405 2022 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Κύπρος Κύπρος[16] 918.100 1 Οκτωβρίου 2021 0,01% Προκαταρκτικά αποτελέσματα απογραφής 2021
163 Φίτζι Φίτζι 893.468 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Ρεϋνιόν Ρεϋνιόν 868.846 1 Ιανουαρίου 2022 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Μπουτάν 763.249 2022 0,01% Επίσημη εκτίμηση
166 Γουιάνα Γουιάνα 743.699 1 Ιουλίου 2019 0,009% Επίσημη εκτίμηση
167 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 722.392 2022 0,009% Επίσημη εκτίμηση
168 Μακάο Μακάο 671.900 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169 Λουξεμβούργο Λουξεμβούργο 645.397 1 Ιανουαρίου 2022 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 617.683 31 Δεκεμβρίου 2021 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171 Σουρινάμ Σουρινάμ 598.000 1 Ιουλίου 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
172 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 576.000 1 Ιουλίου 2022 0,007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 569.509 1 Ιουλίου 2022 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Μάλτα Μάλτα 520.971 31 Δεκεμβρίου 2021 0,007% Επίσημη εκτίμηση
175 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[17] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπελίζ 441.471 1 Ιουλίου 2022 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Μπρουνέι 429.999 2021 0,005% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2016-11-11 στο Wayback Machine.
178 Μπαχάμες 397.360 1 Ιουλίου 2022 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Μαλδίβες Μαλδίβες 394.378 31 Δεκεμβρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180 Ισραήλ Ισλανδία 385.230 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 372.939 1 Ιανουαρίου 2022 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 350.373 1 Ιανουαρίου 2022 0,004% Επίσημη εκτίμηση
183 Βανουάτου Βανουάτου 300.019 2021 0,004% Απογραφή 2021 Αρχειοθετήθηκε 2022-07-03 στο Wayback Machine.
184 Μαγιότ Μαγιότ 299.348 1 Ιανουαρίου 2022 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 294.436 1 Ιανουαρίου 2022 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 279.554 31 Δεκεμβρίου 2021 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 271.407 14 Οκτωβρίου 2019 0,003% Απογραφή 2019
188 Μπαρμπάντος 269.806 31 Δεκεμβρίου 2021 0,003% Επίσημη εκτίμηση
189 Flag of the Republic of Abkhazia.svg Αμπχαζία[18] 245.246 1 Ιανουαρίου 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 210.240 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σαμόα Σαμόα 205.770 2022 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 178.696 1 Ιουλίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 153.836 1 Απριλίου 2020 0,002% Απογραφή 2020
194 Κουρασάο Κουρασάο 151.066 1 Ιανουαρίου 2022 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Γρενάδα Γρενάδα 125.438 1 Ιουλίου 2022 0,002% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
196 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 119.438 2020 0,002% Απογραφή 2020
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.696 1 Ιουλίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-01-22 στο Wayback Machine.
198 Αρούμπα 107.457 31 Δεκεμβρίου 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
199 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 104.832 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 103.267 21 Μαρτίου 2021 0,001% Απογραφή 2021
201 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 100.772 2022 0,001% Επίσημη εκτίμηση
202 Τόνγκα Τόνγκα 100.179 2021 0,001% Απογραφή 2021
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 99.728 31 Δεκεμβρίου 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 87.146 1 Απριλίου 2020 0,001% Απογραφή 2020
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 84.069 30 Μαΐου 2021 0,001% Απογραφή 2021
206 Ανδόρρα 81.057 31 Οκτωβρίου 2022 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 72.737 1 Ιουλίου 2022 0,0009% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
208 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 71.105 10 Οκτωβρίου 2021 0,0009% Επίσημη εκτίμηση
209 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 63.823 31 Δεκεμβρίου 2021 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210 Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
211 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.562 1 Ιανουαρίου 2022 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 54.111 1 Οκτωβρίου 2022 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
213 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[19] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
214 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
215 Αμερικανική Σαμόα 49.710 1 Απριλίου 2020 0,0006% Απογραφή 2020
216 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 47.657 1 Ιουλίου 2022 0,0006% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022
217 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 47.329 1 Απριλίου 2020 0,0006% Απογραφή 2020
218 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 46.131 1 Ιουλίου 2021 0,0006% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 42.577 1 Ιανουαρίου 2021 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 39.308 31 Δεκεμβρίου 2021 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Μονακό Μονακό 39.150 31 Δεκεμβρίου 2021 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 34.003 2016 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
223 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.785 30 Σεπτεμβρίου 2022 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 32.489 1 Ιανουαρίου 2019 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Απογραφή 2010
226 Καραϊβική Ολλανδία 27.726 1 Ιανουαρίου 2022 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.614 2020 0,0002% Απογραφή 2020
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 17.434 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229 Ανγκουίλα 15.701 31 Δεκεμβρίου 2021 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231 Flag of Nauru.svg Ναουρού 11.550 2019 0,0001% Απογραφή 2019
232 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
233 Άγιος Βαρθολομαίος 10.289 1 Ιανουαρίου 2019 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 5.974 1 Ιανουαρίου 2019 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [20] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011 Αρχειοθετήθηκε 2019-04-03 στο Wayback Machine.
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239 Νιούε Νιούε 1.784 9 Μαρτίου 2017 0,00002% Απογραφή 2017
240 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2017-02-02 στο Wayback Machine.
243 Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2022 Αρχειοθετήθηκε 2015-08-16 στο Wayback Machine..
  2. Δε συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  3. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  4. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από τη Ρωσία
  7. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μάγεν
  12. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine.).
  17. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  18. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  19. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).