Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2019.[1] Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,795 δισεκατομμυρίων το 2020.[1]



Τελευταίες εκτιμήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα/Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκόσμιου πληθυσμού Πηγή
1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα [2] 1.395.380.000 31 Δεκεμβρίου 2018 18,30%

Επίσημη εκτίμηση

2 Ινδία Ινδία 1.366.417.754 1 Ιουλίου 2019 17,92% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 328.239.523 1 Ιουλίου 2019 4,29% Επίσημη εκτίμηση
4 Ινδονησία Ινδονησία 269.603.400 2020 3,52% Επίσημη εκτίμηση
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 210.147.125 1 Ιουλίου 2019 2,76% Επίσημη εκτίμηση
6 Πακιστάν Πακιστάν 207.774.520 2017 2,72% Απογραφή 2017
7 Νιγηρία Νιγηρία 200.963.599 1 Ιουλίου 2019 2,64% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 163.046.161 1 Ιουλίου 2019 2,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
9 Flag of Russia.svg Ρωσία[3] 146.780.720 1 Ιανουαρίου 2019 1,93% Επίσημη εκτίμηση
10 Μεξικό Μεξικό 127.792.286 2020 1,66% Επίσημη εκτίμηση
11 Ιαπωνία Ιαπωνία 126.010.000 1 Φεβρουαρίου 2020 1,65% Επίσημη εκτίμηση
12 Αιθιοπία Αιθιοπία 112.078.730 1 Ιουλίου 2019 1,47% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
13 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 107.288.150 1 Ιουλίου 2019 1,41%

Επίσημη εκτίμηση

14 Αίγυπτος Αίγυπτος 98.101.011 1 Ιανουαρίου 2019 1,29% Επίσημη εκτίμηση
15 Βιετνάμ Βιετνάμ 95.354.000 1 Ιουλίου 2019 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 86.790.567 1 Ιουλίου 2019 1,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
17 Flag of Turkey.svg Τουρκία 83.154.997 31 Δεκεμβρίου 2019 1,08% Επίσημη εκτίμηση
18 Γερμανία Γερμανία 83.149.300 30 Σεπτεμβρίου 2019 1,09% Επίσημη εκτίμηση
19 Ιράν Ιράν 82.913.906 1 Ιουλίου 2019 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
20 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 66.558.935 31 Δεκεμβρίου 2019 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο[4] 66.436.000 30 Ιουνίου 2018 0,87% Επίσημη εκτίμηση
22 Flag of France.svg Γαλλία[5] 64.899.000 1 Ιανουαρίου 2020 0,85% Επίσημη εκτίμηση
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 60.247.214 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,79% Επίσημη εκτίμηση
24 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 58.775.022 1 Ιουλίου 2019 0,77% Επίσημη εκτίμηση
25 Τανζανία Τανζανία 57.637.628 2020 0,73% Επίσημη εκτίμηση
26 Μυανμάρ Μιανμάρ 54.817.919 2020 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27 Κένυα Κένυα 52.573.972 1 Ιουλίου 2019 0,69% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
28 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 51.780.579 2020 0,68% Επίσημη εκτίμηση
29 Κολομβία Κολομβία 48.258.494 2 Νοεμβρίου 2018 0,63% Απογραφή 2018
30 Flag of Spain.svg Ισπανία 47.100.400 1 Ιουλίου 2019 0,62% Επίσημη εκτίμηση
31 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 44.938.712 1 Ιουλίου 2019 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32 Αλγερία Αλγερία 43.000.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,56% Επίσημη εκτίμηση
33 Σουδάν Σουδάν 42.813.238 1 Ιουλίου 2019 0,56% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
34 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία[6] 41.902.416 1 Ιανουαρίου 2020 0,55% Επίσημη εκτίμηση
35 Ουγκάντα Ουγκάντα 40.299.300 1 Ιουλίου 2019 0,52% Επίσημη εκτίμηση
36 Ιράκ Ιράκ 39.127.900 1 Ιουλίου 2019 0,51% Επίσημη εκτίμηση
37 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.386.000 30 Ιουνίου 2019 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38 Καναδάς Καναδάς 37.797.496 1 Οκτωβρίου 2019 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39 Μαρόκο Μαρόκο 35.587.000 1 Ιουλίου 2019 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 34.218.169 1 Ιουλίου 2019 0,45% Επίσημη εκτίμηση
41 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 33.724.500 1 Οκτωβρίου 2019 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42 Μαλαισία Μαλαισία 32.680.000 31 Δεκεμβρίου 2019 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43 Flag of Peru.svg Περού 32.625.948 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
44 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 32.225.560 Ιούλιος 2019 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 32.219.521 30 Ιουνίου 2019 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46 Ανγκόλα Ανγκόλα 31.127.674 1 Ιουλίου 2020 0,40% Επίσημη εκτίμηση
47 Γκάνα Γκάνα 30.280.811 2019 0,40% Επίσημη εκτίμηση
48 Νεπάλ Νεπάλ 29.609.623 1 Ιουλίου 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
49 Υεμένη Υεμένη 29.161.922 1 Ιουλίου 2019 0,38% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
50 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 27.909.798 2017 0,37% Απογραφή 2017
51 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 26.969.307 1 Ιουλίου 2019 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
52 Καμερούν Καμερούν 25.876.000 1 Ιουλίου 2019 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
53 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 25.823.071 1 Ιουλίου 2019 0,34% Επίσημη εκτίμηση
54 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 25.666.161 1 Ιουλίου 2019 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
55 Flag of Australia.svg Αυστραλία[7] 25.364.300 30 Ιουνίου 2019 0,33% Επίσημη εκτίμηση
56 Ταϊβάν Ταϊβάν [8] 23.604.265 31 Ιανουαρίου 2020 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57 Νίγηρας Νίγηρας 22.314.743 1 Ιουλίου 2019 0,29% Επίσημη εκτίμηση
58 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 21.803.000 1 Ιουλίου 2019 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 20.870.060 2019 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60 Flag of Mali.svg Μάλι 19.658.031 1 Ιουλίου 2019 0,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
61 Ρουμανία Ρουμανία 19.405.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,25% Επίσημη εκτίμηση
62 Χιλή Χιλή 19.107.216 30 Ιουνίου 2019 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 18.632.200 1 Ιανουαρίου 2020 0,24% Επίσημη εκτίμηση
64 Μαλάουι Μαλάουι 18.628.747 1 Ιουλίου 2019 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
65 Ζάμπια Ζάμπια 17.885.422 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
66 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 17.510.643 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.408.573 31 Δεκεμβρίου 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
68 Συρία Συρία 17.070.135 1 Ιουλίου 2019 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
69 Καμπότζη Καμπότζη 16.486.542 1 Ιουλίου 2019 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
70 Σενεγάλη Σενεγάλη 16.209.125 2019 0,21% Επίσημη εκτίμηση
71 Τσαντ Τσαντ 15.692.969 1 Ιουλίου 2019 0,21% Επίσημη εκτίμηση
72 Σομαλία Σομαλία 15.442.905 1 Ιουλίου 2019 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
73 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 15.159.624 1 Ιουλίου 2019 0,20% Επίσημη εκτίμηση
74 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 14.901.286 23 Ιουλίου 2018 0,20% Απογραφή 2018
75 Ρουάντα Ρουάντα 12.374.397 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76 Γουινέα Γουινέα 12.218.357 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77 Μπενίν Μπενίν 11.884.127 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78 Αϊτή Αϊτή 11.743.017 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79 Τυνησία Τυνησία 11.722.038 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80 Βολιβία Βολιβία 11.633.371 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81 Βέλγιο Βέλγιο 11.524.454 1 Ιανουαρίου 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82 Μπουρούντι Μπουρούντι 11.215.578 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
83 Κούβα Κούβα 11.209.628 31 Δεκεμβρίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84 Νότιο Σουδάν Νότιο Σουδάν 11.062.113 1 Ιουλίου 2019 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
85 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.724.599 1 Ιανουαρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 10.681.161 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.448.499 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88 Flag of Sweden.svg Σουηδία 10.327.589 31 Δεκεμβρίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
89 Ιορδανία Ιορδανία 10.309.000 31 Δεκεμβρίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.276.617 31 Δεκεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 10.067.108 1 Ιανουαρίου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.772.756 1 Ιανουαρίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.770.529 1 Ιουλίου 2019 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
94 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.454.800 1 Οκτωβρίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95 Ονδούρα Ονδούρα 9.304.380 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96 Flag of Israel.svg Ισραήλ 9.138.400 31 Δεκεμβρίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 9.127.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.902.600 1 Ιανουαρίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
99 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 8.776.109 1 Ιουλίου 2019 0,12% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
100 Ελβετία Ελβετία 8.586.550 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 7.901.454 1 Ιουλίου 2019 0,10% Επίσημη εκτίμηση
102 Τόγκο Τόγκο 7.528.000 1 Ιουλίου 2019 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103 Χονγκ Κονγκ Χονγκ Κονγκ 7.500.700 31 Δεκεμβρίου 2019 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104 Παραγουάη Παραγουάη 7.252.672 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105 Λάος Λάος 7.169.455 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
106 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.000.039 31 Δεκεμβρίου 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107 Flag of Serbia.svg Σερβία[9] 6.963.764 1 Ιανουαρίου 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108 Λίβανος Λίβανος 6.855.713 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
109 Λιβύη Λιβύη 6.777.452 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
110 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 6.704.864 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111 Νικαράγουα Νικαράγουα 6.460.411 30 Ιουνίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112 Κιργιζιστάν Κιργιζία 6.389.500 1 Ιανουαρίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 5.942.089 1 Ιουλίου 2019 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
114 Flag of Denmark.svg Δανία 5.822.763 1 Ιανουαρίου 2020 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 5.703.600 1 Ιουλίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116 Flag of Finland.svg Φινλανδία[10] 5.527.573 31 Δεκεμβρίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
117 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.456.362 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 5.380.508 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
119 Νορβηγία Νορβηγία [11] 5.356.789 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 5.058.007 30 Ιουνίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
121 Λιβερία Λιβερία 4.937.374 1 Ιουλίου 2019 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
122 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.921.500 1 Απριλίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
123 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 4.917.000 30 Ιουνίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
124 Κράτος της Παλαιστίνης Κράτος της Παλαιστίνης 4.780.978 1 Δεκεμβρίου 2017 0,06% Απογραφή 2017
125 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.745.185 1 Ιουλίου 2019 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
126 Ομάν Ομάν 4.664.790 1 Ιανουαρίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127 Κουβέιτ Κουβέιτ 4.420.110 1 Ιανουαρίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128 Παναμάς Παναμάς 4.218.808 1 Ιουλίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129 Μαυριτανία Μαυριτανία 4.077.347 1 Ιουλίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130 Κροατία Κροατία 4.076.246 31 Δεκεμβρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131 Flag of Georgia.svg Γεωργία[12] 3.723.500 1 Ιανουαρίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.518.552 30 Ιουνίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133 Ερυθραία Ερυθραία 3.497.117 1 Ιουλίου 2019 0,05% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
134 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.301.000 1 Ιουλίου 2019 0,04% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
135 Μογγολία Μογγολία 3.238.479 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
136 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.193.694 1 Ιουλίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137 Flag of Armenia.svg Αρμενία 2.957.500 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138 Αλβανία Αλβανία 2.862.427 1 Ιανουαρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.793.350 1 Φεβρουαρίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141 Flag of Qatar.svg Κατάρ 2.687.871 31 Δεκεμβρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
142 Flag of Moldova.svg Μολδαβία[13] 2.681.700 1 Ιανουαρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143 Ναμίμπια Ναμίμπια 2.504.498 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 2.374.698 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145 Γκάμπια Γκάμπια 2.347.706 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
146 Γκαμπόν Γκαμπόν 2.172.579 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
147 Λεσότο Λεσότο 2.125.268 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
148 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 2.094.060 1 Οκτωβρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.077.132 31 Δεκεμβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.906.800 1 Φεβρουαρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
151 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.795.666 31 Δεκεμβρίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 1.641.172 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
153 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 1.624.945 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 1.454.789 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.363.985 1 Ιουλίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156 Εσθονία Εσθονία 1.328.360 1 Ιανουαρίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος [14] 1.265.985 1 Ιουλίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 1.261.407 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159 Εσουατίνι Εσουατίνι 1.148.130 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
160 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 1.108.567 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161 Κομόρες Κομόρες [15] 897.219 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162 Φίτζι Φίτζι 884.887 17 Σεπτεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163 Flag of Cyprus.svg Κύπρος[16] 875.900 31 Δεκεμβρίου 2018 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν 859.959 1 Ιανουαρίου 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165 Γουιάνα Γουιάνα 782.766 1 Ιουλίου 2019 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
166 Μπουτάν Μπουτάν 748.931 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 694.619 2020 0,009% Επίσημη εκτίμηση
168 Μακάο Μακάο 676.100 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 622.182 31 Δεκεμβρίου 2018 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 613.894 1 Ιανουαρίου 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 582.463 1 Ιουλίου 2019 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
172 Σουρινάμ Σουρινάμ 581.372 1 Ιουλίου 2019 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
173 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 550.483 1 Ιουλίου 2019 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174 Flag of Malta.svg Μάλτα 493.559 31 Δεκεμβρίου 2018 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία[17] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176 Μπρουνέι Μπρουνέι 442.400 2018 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177 Μπελίζ Μπελίζ 408.487 Ιούλιος 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178 Μπαχάμες Μπαχάμες 385.340 1 Ιουλίου 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179 Γουαδελούπη Γουαδελούπη 376.879 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180 Μαλδίβες Μαλδίβες 374.775 31 Δεκεμβρίου 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181 Ισραήλ Ισλανδία 364.260 31 Δεκεμβρίου 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182 Μαρτινίκα Μαρτινίκα 358.749 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183 Γαλλική Γουιάνα Γαλλική Γουιάνα 290.691 1 Ιανουαρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184 Νέα Καληδονία Νέα Καληδονία 282.200 1 Ιανουαρίου 2018 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185 Μαγιότ Μαγιότ 279.471 1 Ιανουαρίου 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
186 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
187 Γαλλική Πολυνησία Γαλλική Πολυνησία 275.918 17 Αυγούστου 2017 0,004% Απογραφή 2017
188 Βανουάτου Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
189 Flag of the Republic of Abkhazia.svg Αμπχαζία[18] 244.832 1 Ιανουαρίου 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190 Σαμόα Σαμόα 202.506 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 201.784 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 178.696 1 Ιουλίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193 Γκουάμ Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194 Κουρασάο Κουρασάο 158.665 1 Ιανουαρίου 2019 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195 Αρούμπα Αρούμπα 111.837 30 Σεπτεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196 Γρενάδα Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.608 1 Ιουλίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
198 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
199 Τζέρσεϊ Τζέρσεϊ 106.800 31 Δεκεμβρίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
201 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202 Τόνγκα Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 97.625 30 Ιουνίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 96.453 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205 Νήσος του Μαν Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206 Ανδόρρα Ανδόρρα 77.543 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207 Ντομίνικα Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι 65.813 31 Δεκεμβρίου 2018 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209 Βερμούδες Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
210 Γκέρνσεϊ Γκέρνσεϊ 62.792 31 Μαρτίου 2019 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211 Γροιλανδία Γροιλανδία 56.081 1 Ιανουαρίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
213 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσσετία[19] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
215 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
216 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 52.823 1 Ιουλίου 2019 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
217 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες 52.124 1 Ιανουαρίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218 Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος 41.369 1 Ιουλίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 38.557 30 Ιουνίου 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221 Μονακό Μονακό 38.300 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.746 1 Ιανουαρίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223 Γιβραλτάρ Γιβραλτάρ 34.003 2016 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.574 31 Δεκεμβρίου 2019 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226 BES νησιά BES νησιά 25.157 1 Ιανουαρίου 2019 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227 Παλάου Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 17.434 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230 Ουαλίς και Φουτουνά Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231 Τουβαλού Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232 Flag of Nauru.svg Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233 Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος 9.793 1 Ιανουαρίου 2016 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234 Σαιν Πιερ και Μικελόν Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.008 1 Ιανουαρίου 2016 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [20] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236 Μοντσερράτ Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011
237 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238 Νήσος των Χριστουγέννων Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239 Νησί του Norfolk Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
240 Νιούε Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241 Τοκελάου Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242 Βατικανό Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243 Νησιά Κόκος Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2019 Αρχειοθετήθηκε 2015-08-16 στο Wayback Machine..
  2. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  3. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  4. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία
  7. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μάγεν
  12. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine.).
  17. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  18. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  19. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).