Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εδώ ένας κατάλογος των κωδικών κλήσεων των χωρών που απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες. Οι αριθμοί τίθενται από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα E.164.

CallingCodesWorld-Labeled.svg

Επίσημοι κωδικοί κλήσεων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
00 1

Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία, Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Flag of Grenada.svg Γρενάδα, Flag of Dominica.svg Δομινίκα, Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία, Flag of the United States.svg Η.Π.Α., Flag of Canada.svg Καναδάς, Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος, Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες, Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα, Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο

2 00 20 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος

00 211 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
00 212 Flag of Morocco.svg Μαρόκο
00 213 Flag of Algeria.svg Αλγερία
00 216 Flag of Tunisia.svg Τυνησία
00 218 Flag of Libya.svg Λιβύη

00 220 Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
00 221 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη
00 222 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία
00 223 Flag of Mali.svg Μάλι
00 224 Flag of Guinea.svg Γουινέα
00 225 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
00 226 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
00 227 Flag of Niger.svg Νίγηρας
00 228 Flag of Togo.svg Τόγκο
00 229 Flag of Benin.svg Μπενίν

00 230 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
00 231 Flag of Liberia.svg Λιβερία
00 232 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε
00 233 Flag of Ghana.svg Γκάνα
00 234 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία
00 235 Flag of Chad.svg Τσαντ
00 236 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
00 237 Flag of Cameroon.svg Καμερούν
00 238 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
00 239 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

00 240 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
00 241 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν
00 242 Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό
00 243 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
00 244 Flag of Angola.svg Ανγκόλα
00 245 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
00 246 Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού
00 247 Flag of Ascension Island.svg Νήσος Αναλήψεως
00 248 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες
00 249 Flag of Sudan.svg Σουδάν

00 250 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα
00 251 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
00 252 Flag of Somalia.svg Σομαλία
00 253 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
00 254 Flag of Kenya.svg Κένυα
00 255 Flag of Tanzania.svg Τανζανία
00 256 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
00 257 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
00 258 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη

00 260 Flag of Zambia.svg Ζάμπια
00 261 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
00 262 Flag of Réunion.svg Ρεϋνιόν, Flag of France.svg Μαγιότ, Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη
00 263 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε
00 264 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια
00 265 Flag of Malawi.svg Μαλάουι
00 266 Flag of Lesotho.svg Λεσότο
00 267 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα
00 268 Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη
00 269 Flag of the Comoros.svg Κομόρες

00 27 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική +28 --

00 290 Flag of Saint Helena.svg Νήσος Αγίας Ελένης, Flag of Tristan da Cunha.svg Τριστάν ντα Κούνια
00 291 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
00 297 Flag of Aruba.svg Αρούμπα
00 298 Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
00 299 Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

3 00 30 Flag of Greece.svg Ελλάδα 00 31 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 00 32 Flag of Belgium (civil).svg Βέλγιο 00 33 Flag of France.svg Γαλλία 00 34 Flag of Spain.svg Ισπανία

00 350 Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ
00 351 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
00 352 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο
00 353 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
00 354 Flag of Iceland.svg Ισλανδία
00 355 Flag of Albania.svg Αλβανία
00 356 Flag of Malta.svg Μάλτα
00 357 Flag of Cyprus.svg Κύπρος
00 358 Flag of Finland.svg Φινλανδία
00 359 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία

00 36 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία

00 370 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
00 371 Flag of Latvia.svg Λετονία
00 372 Flag of Estonia.svg Εσθονία
00 373 Flag of Moldova.svg Μολδαβία
00 374 Flag of Armenia.svg Αρμενία
00 375 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
00 376 Flag of Andorra.svg Ανδόρρα
00 377 Flag of Monaco.svg Μονακό
00 378 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος

00 380 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
00 381 Flag of Serbia.svg Σερβία
00 382 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
00 383 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
00 385 Flag of Croatia.svg Κροατία
00 386 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
00 387 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη
00 389 Flag of Macedonia.svg Π.Γ.Δ.Μ.

00 39 Flag of Italy.svg Ιταλία
Flag of the Vatican City.svg Βατικανό
4 00 40 Flag of Romania.svg Ρουμανία 00 41 Civil Ensign of Switzerland.svg Ελβετία

00 420 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
00 421 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
00 423 Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν

00 43 Flag of Austria.svg Αυστρία 00 44 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 00 45 Flag of Denmark.svg Δανία 00 46 Flag of Sweden.svg Σουηδία 00 47 Flag of Norway.svg Νορβηγία 00 48 Flag of Poland.svg Πολωνία 00 49 Flag of Germany.svg Γερμανία
5

00 500 Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ, Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς
00 501 Flag of Belize.svg Μπελίζ
00 502 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
00 503 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ
00 504 Flag of Honduras.svg Ονδούρα
00 505 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
00 506 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα
00 507 Flag of Panama.svg Παναμάς
00 508 Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν
00 509 Flag of Haiti.svg Αϊτή

00 51 Flag of Peru (state).svg Περού 00 52 Flag of Mexico.svg Μεξικό 00 53 Flag of Cuba.svg Κούβα 00 54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 00 55 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 00 56 Flag of Chile.svg Χιλή 00 57 Flag of Colombia.svg Κολομβία 00 58 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα

00 590 Flag of France.svg Γουαδελούπη, Flag of Saint Barthelemy.svg Άγιος Βαρθολομαίος, Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος
00 591 Flag of Bolivia.svg Βολιβία
00 592 Flag of Guyana.svg Γουιάνα
00 593 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός
00 594 Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα
00 595 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη
00 596 Snake Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα
00 597 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
00 598 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
00 599 Flag of the Netherlands.svg BES νησιά, Flag of Curaçao.svg Κουρασάο

6 00 60 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 00 61 Flag of Australia.svg Αυστραλία 00 62 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 00 63 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 00 64 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 00 65 Flag of Singapore.svg Σινγκαπούρη 00 66 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη

00 670 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ
00 672 Flag of Norfolk Island.svg Νησί Νόρφολκ, Flag of Australia.svg Αυστραλιανή Ανταρκτική Περιοχή
00 673 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
00 674 Flag of Nauru.svg Ναουρού
00 675 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
00 676 Flag of Tonga.svg Τόνγκα
00 677 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
00 678 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου
00 679 Flag of Fiji.svg Φίτζι

00 680 Flag of Palau.svg Παλάου
00 681 Flag of Wallis and Futuna.svg Ουάλις και Φουτούνα
00 682 Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
00 683 Flag of Niue.svg Νιούε
00 685 Flag of Samoa.svg Σαμόα
00 686 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι
00 687 Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία
00 688 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
00 689 Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία

00 690 Flag of Tokelau.svg Τοκελάου
00 691 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
00 692 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ

00 7

Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν, Flag of Russia.svg Ρωσία

8

+800
+801 --
+802 --
+803 --
+804 --
+805 --
+806 --
+807 --
+808
+809 --

00 81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 00 82 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα +83 -- 00 84 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ

00 850 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
00 852 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
00 853 Flag of Macau.svg Μακάου
00 855 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
00 856 Flag of Laos.svg Λάος

00 86 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα

00 870 Υπηρεσίες Inmarsat

00 880 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
+881 XG
+882 XV
+883 XV
+884 --
+885 --
00 886 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
+887 --
+888
+889 --

+89 --
9 00 90 Flag of Turkey.svg Τουρκία 00 91 Flag of India.svg Ινδία 00 92 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 00 93 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 00 94 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 00 95 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ

00 960 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
00 961 Flag of Lebanon.svg Λίβανος
00 962 Flag of Jordan.svg Ιορδανία
00 963 Flag of Syria.svg Συρία
00 964 Flag of Iraq.svg Ιράκ
00 965 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ
00 966 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία
00 967 Flag of Yemen.svg Υεμένη
00 968 Flag of Oman.svg Ομάν

00 970 Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη
00 971 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
00 972 Flag of Israel.svg Ισραήλ
00 973 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν
00 974 Flag of Qatar.svg Κατάρ
00 975 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν
00 976 Flag of Mongolia.svg Μογγολία
00 977 Flag of Nepal.svg Νεπάλ

00 98 Flag of Iran.svg Ιράν

00 992 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
00 993 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν
00 994 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
00 995 Flag of Georgia.svg Γεωργία
00 996 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
00 998 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αναλυτικότερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 1 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρες που περιλαμβάνονται στο NANPA

Περιοχές μέσα στην Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής (NANPA) έχουν οριστεί με κωδικούς περιοχής σαν να βρίσκονταν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Οι παρακάτω κωδικοί με μορφή +1-XXX αντιπροσωπεύουν κωδικό περιοχής εντός του NANPA (+1) - Όχι ξεχωριστό κωδικό χώρας. Για παράδειγμα ο κωδικός χώρας του Γκουάμ είναι +1 ακολουθούμενος από τον κωδικό περιοχής 671 - όχι +671.

Περιλαμβάνει γεωγραφικά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τις κτήσεις της, τον Καναδά, και πολλά έθνη της Καραϊβικής που μοιράζονται τεχνικά το διεθνές "χώρα" κώδικα 1, με κάθε κράτος (ή μέρη των κρατών), επαρχία, έδαφος, ή νησί απέκτησε το δικό του τριψήφιο "κωδικό περιοχής". Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους κωδικούς περιοχής για τις εν λόγω χώρες εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και εκείνες των κτήσεων των ΗΠΑ έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

+ 1 2xx / 3xx / 4xx / 5xx / 6xx / 7xx / 8xx / 9xxFlag of the United States.svg Η.Π.Α.
+ 1 2xx / 3xx / 4xx / 5xx / 6xx / 7xx / 8xx / 9xxFlag of Canada.svg Καναδάς
+ 1 242Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες
+ 1 246Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος
+ 1 264Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα
+ 1 268Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
+ 1 284Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
+ 1 340Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
+ 1 345Flag of the Cayman Islands.svg Κέιμαν Νήσοι
+ 1 441Flag of Bermuda.svg Βερμούδες
+ 1 473Flag of Grenada.svg Γρενάδα
+ 1 649Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος
+ 1 664Flag of Montserrat.svg Μοντσερράτ
+ 1 670Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι
+ 1 671Flag of Guam.svg Γκουάμ
+ 1 684Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα
+ 1 721Flag of Sint Maarten.svg Άγιος Μαρτίνος
+ 1 758Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία
+ 1 767Flag of Dominica.svg Δομινίκα
+ 1 784Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
+ 1 787 / 939Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο
+ 1 809 / 829 / 849Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία
+ 1 868Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
+ 1 869Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
+ 1 876Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα

Ζώνη 2 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Αφρικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • (Περιλαμβάνει γεωγραφικά ολόκληρη την Αφρική και τέσσερις ακόμη χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά σε άλλες ηπείρους: Αρούμπα, Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού, Γροιλανδία και Νησιά Φερόες.)
+ 20Flag of Egypt.svg Αίγυπτος
+ 210ανεκχώρητος
+ 211Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
+ 212Flag of Morocco.svg Μαρόκο
+ 212 5288 & 212 5289Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Λαοκρατική Αραβική Δημοκρατία της Σαχάρας
+ 213Flag of Algeria.svg Αλγερία
+ 214ανεκχώρητος
+ 215ανεκχώρητος
+ 216Flag of Tunisia.svg Τυνησία
+ 217ανεκχώρητος
+ 218Flag of Libya.svg Λιβύη
+ 219ανεκχώρητος
+ 220Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
+ 221Flag of Senegal.svg Σενεγάλη
+ 222Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία
+ 223Flag of Mali.svg Μάλι
+ 224Flag of Guinea.svg Γουινέα
+ 225Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
+ 226Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
+ 227Flag of Niger.svg Νίγηρας
+ 228Flag of Togo.svg Τόγκο
+ 229Flag of Benin.svg Μπενίν
+ 230Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
+ 231Flag of Liberia.svg Λιβερία
+ 232Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε
+ 233Flag of Ghana.svg Γκάνα
+ 234Flag of Nigeria.svg Νιγηρία
+ 235Flag of Chad.svg Τσαντ
+ 236Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
+ 237Flag of Cameroon.svg Καμερούν
+ 238Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
+ 239Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
+ 240Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
+ 241Flag of Gabon.svg Γκαμπόν
+ 242Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό
+ 243Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
+ 244Flag of Angola.svg Ανγκόλα
+ 245Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
+ 246Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού
+ 247Flag of Ascension Island.svg Νήσος Αναλήψεως
+ 248Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες
+ 249Flag of Sudan.svg Σουδάν
+ 250Flag of Rwanda.svg Ρουάντα
+ 251Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
+ 252Flag of Somalia.svg Σομαλία
+ 253Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
+ 254Flag of Kenya.svg Κένυα
+ 255Flag of Tanzania.svg Τανζανία
+ 256Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
+ 257Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
+ 258Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη
+ 259ανεκχώρητος
+ 260Flag of Zambia.svg Ζάμπια
+ 261Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
+ 262Flag of France.svg Ρεουνιόν
+ 262 269 / 639Flag of France.svg Μαγιότ
+ 263Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε
+ 264Flag of Namibia.svg Ναμίμπια
+ 265Flag of Malawi.svg Μαλάουι
+ 266Flag of Lesotho.svg Λεσότο
+ 267Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα
+ 268Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη
+ 269Flag of the Comoros.svg Κομόρες
+ 27Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική
+ 28xανεκχώρητοι
+ 290Flag of Saint Helena.svg Νήσος Αγίας Ελένης
+ 290 8Flag of Tristan da Cunha.svg Τριστάν ντα Κούνια
+ 291Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
+ 292ανεκχώρητος
+ 293ανεκχώρητος
+ 294ανεκχώρητος
+ 295ανεκχώρητος (είχε δοθεί για τον Άγιο Μαρίνο, βλέπε +378)
+ 296ανεκχώρητος
+ 297Flag of Aruba.svg Αρούμπα
+ 298Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
+ 299Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

Ζώνες 3 - 4 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Ευρώπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κωδικοί κλήσης στην Ευρώπη με μοβ η ζώνη 3 και με μπλε η ζώνη 4
+ 30Flag of Greece.svg Ελλάδα
+ 31Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
+ 32Flag of Belgium (civil).svg Βέλγιο
+ 33Flag of France.svg Γαλλία
+ 34Flag of Spain.svg Ισπανία
+ 350Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ
+ 351Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
+ 352Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο
+ 353Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
+ 354Flag of Iceland.svg Ισλανδία
+ 355Flag of Albania.svg Αλβανία
+ 356Flag of Malta.svg Μάλτα
+ 357Flag of Cyprus.svg Κύπρος
+ 358Flag of Finland.svg Φινλανδία
+ 358 18Flag of Åland.svg Νήσοι Ώλαντ
+ 359Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
+ 36Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
+ 370Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
+ 371Flag of Latvia.svg Λετονία
+ 372Flag of Estonia.svg Εσθονία
+ 373Flag of Moldova.svg Μολδαβία
+ 373 2 / 5Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία
+ 374Flag of Armenia.svg Αρμενία
+ 374 47 / 97Flag of Artsakh.svg Ναγκόρνο - Καραμπάχ
+ 375Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
+ 376Flag of Andorra.svg Ανδόρρα (παλαιότερα +33 628)
+ 377Flag of Monaco.svg Μονακό (παλαιότερα +33 93)
+ 378Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος (παλαιότερα +39 549)
+ 379Flag of the Vatican City.svg Βατικανό εκχωρημένος χρησιμοποιείται ο Ιταλικός κωδικός +39 06698.
+ 38Καταργήθηκε (είχε δοθεί για την Flag of SFR Yugoslavia.svg Γιουγκοσλαβία μέχρι την διάλυση της)
+ 380Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
+ 381Flag of Serbia.svg Σερβία
+ 382Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
+ 383Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
+ 384ανεκχώρητος
+ 385Flag of Croatia.svg Κροατία
+ 386Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
+ 387Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη
+ 388
+ 389Flag of Macedonia.svg Π.Γ.Δ.Μ.
+ 39Flag of Italy.svg Ιταλία
+ 39 06 698Flag of the Vatican City.svg Βατικανό
+ 40Flag of Romania.svg Ρουμανία
+ 41Civil Ensign of Switzerland.svg Ελβετία
+ 42Καταργήθηκε (είχε δοθεί για την Flag of the Czech Republic.svg Τσεχοσλοβακία μέχρι την διάλυση της)
+ 420Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
+ 421Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
+ 422
+ 423Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν (παλαιότερα +41 75)
+ 424
+ 425
+ 426
+ 427
+ 428
+ 429
+ 43Flag of Austria.svg Αυστρία
+ 44Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
+ 44 1481Flag of Guernsey.svg Γκέρνσεϊ
+ 44 1534Flag of Jersey.svg Τζέρσεϊ
+ 44 1624Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν
+ 45Flag of Denmark.svg Δανία
+ 46Flag of Sweden.svg Σουηδία
+ 47Flag of Norway.svg Νορβηγία
+ 48Flag of Poland.svg Πολωνία
+ 49Flag of Germany.svg Γερμανία

Ζώνη 5 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Κεντρικής & Νότιας Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 500Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ
+ 501Flag of Belize.svg Μπελίζ
+ 502Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
+ 503Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ
+ 504Flag of Honduras.svg Ονδούρα
+ 505Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
+ 506Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα
+ 507Flag of Panama.svg Παναμάς
+ 508Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν
+ 509Flag of Haiti.svg Αϊτή
+ 51Flag of Peru (state).svg Περού
+ 52Flag of Mexico.svg Μεξικό
+ 53Flag of Cuba.svg Κούβα
+ 54Flag of Argentina.svg Αργεντινή
+ 55Flag of Brazil.svg Βραζιλία
+ 56Flag of Chile.svg Χιλή
+ 57Flag of Colombia.svg Κολομβία
+ 58Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα
+ 590Unofficial flag of Guadeloupe (local).svg Γουαδελούπη
Flag of Saint Barthelemy.svg Άγιος Βαρθολομαίος
Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος
+ 591Flag of Bolivia.svg Βολιβία
+ 592Flag of Guyana.svg Γουιάνα
+ 593Flag of Ecuador.svg Ισημερινός (Εκουαδόρ)
+ 594Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα
+ 595Flag of Paraguay.svg Παραγουάη
+ 596Snake Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα
+ 597Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
+ 598Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
+ 599Flag of the Netherlands.svg Ολλανδική Καραϊβική
+ 599 3Flag of Sint Eustatius.svg Άγιος Ευστάθιος
+ 599 4Flag of Saba.svg Σάμπα
+ 599 7Flag of Bonaire.svg Μποναίρ
+ 599 9Flag of Curaçao.svg Κουρασάο

Ζώνη 6 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Νοτιοανατολικής Ασίας & Ωκεανίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 60Flag of Malaysia.svg Μαλαισία
+ 61Flag of Australia.svg Αυστραλία
+ 61 8 9162Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Νησιά Κόκος
+ 61 8 9164Flag of Christmas Island.svg Νησί των Χριστουγέννων
+ 62Flag of Indonesia.svg Ινδονησία
+ 63Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες
+ 64Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία
+ 65Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη
+ 66Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη
+ 670Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ
+ 671ανεκχώρητος (είχε δοθεί για το Γκουάμ, βλέπε +1 671)
+ 672Flag of Australia.svg Αυστραλιανά εξωτερικά εδάφη
+ 672 1xFlag of Antarctica.svg Αυστραλιανή Ανταρκτική Περιοχή
+ 672 3Flag of Norfolk Island.svg Νησί Νόρφολκ
+ 673Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
+ 674Flag of Nauru.svg Ναουρού
+ 675Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
+ 676Flag of Tonga.svg Τόνγκα
+ 677Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
+ 678Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου
+ 679Flag of Fiji.svg Φίτζι
+ 680Flag of Palau.svg Παλάου
+ 681Flag of Wallis and Futuna.svg Ουάλις και Φουτούνα
+ 682Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
+ 683Flag of Niue.svg Νιούε
+ 684ανεκχώρητος (είχε δοθεί για την Αμερικανική Σαμόα, βλέπε +1 684)
+ 685Flag of Samoa.svg Σαμόα
+ 686Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι
+ 687Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία
+ 688Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
+ 689Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία
+ 690Flag of Tokelau.svg Τοκελάου
+ 691Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
+ 692Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ
+ 693ανεκχώρητος
+ 694ανεκχώρητος
+ 695ανεκχώρητος
+ 696ανεκχώρητος
+ 697ανεκχώρητος
+ 698ανεκχώρητος
+ 699ανεκχώρητος

Ζώνη 7 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης πρώην Σοβιετικής Ένωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 7 3xx / 4xx / 8xxFlag of Russia.svg Ρωσία
+ 7 6xx / 7xxFlag of Kazakhstan.svg Καζακστάν
+ 7 840 / 940Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία (Χρησιμοποιείται επίσης ανεπίσημα και το + 995 44 της Γεωργίας)

Ζώνη 8 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Ασίας & Διεθνείς υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζώνη 8 περιλαμβάνει γεωγραφικά τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και διάφορες ναυτιλιακές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

+ 800Διεθνείς δωρεάν κλήσεις (UIFN)
+ 801
+ 802
+ 803
+ 804
+ 805
+ 806
+ 807
+ 808διατηρημένος για τις υπηρεσίες καταμερισμένου κόστους
+ 809
+ 81Flag of Japan.svg Ιαπωνία
+ 82Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
+ 83xανεκχώρητοι
+ 84Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ
+ 850Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
+ 851
+ 852Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
+ 853Flag of Macau.svg Μακάου
+ 854
+ 855Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
+ 856Flag of Laos.svg Λάος
+ 857
+ 858
+ 859
+ 86Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
+ 870Inmarsat "SNAC"
+ 871
+ 872
+ 873
+ 874
+ 875διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 876διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 877διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 878Ενιαίες προσωπικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών
+ 879διατηρημένος για εθνικές κινητές/θαλάσσιες χρήσεις
+ 880Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
+ 881Κινητό δορυφορικό σύστημα
+ 882Διεθνή δίκτυα
+ 883
+ 884ανεκχώρητος
+ 885ανεκχώρητος
+ 886Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
+ 887ανεκχώρητος
+ 888
+ 889ανεκχώρητος
+ 89xανεκχώρητοι

Ζώνη 9 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Μέσης Ανατολής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζώνη 9 περιλαμβάνει γεωγραφικά κυρίως χώρες της Δυτικής Ασίας, την Ινδική Χερσόνησο, χώρες της Κεντρικής Ασίας, νησιά του Ινδικού, την Μιανμάρ και την Μογγολία.

+ 90Flag of Turkey.svg Τουρκία
+ 90 392Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Τ.Δ.Β.Κ.
+ 91Flag of India.svg Ινδία
+ 92Flag of Pakistan.svg Πακιστάν
+ 93Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν
+ 94Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα
+ 95Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ
+ 960Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
+ 961Flag of Lebanon.svg Λίβανος
+ 962Flag of Jordan.svg Ιορδανία
+ 963Flag of Syria.svg Συρία
+ 964Flag of Iraq.svg Ιράκ
+ 965Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ
+ 966Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία
+ 967Flag of Yemen.svg Υεμένη
+ 968Flag of Oman.svg Ομάν
+ 969ανεκχώρητος (αρχικά ορισμένος κωδικός της Νότιας Υεμένης, που καλύπτεται πλέον από τον κωδικό + 967 της Υεμένης (πρώην Βόρεια Υεμένη)
+ 970Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη
+ 971Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
+ 972Flag of Israel.svg Ισραήλ
+ 973Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν
+ 974Flag of Qatar.svg Κατάρ
+ 975Flag of Bhutan.svg Μπουτάν
+ 976Flag of Mongolia.svg Μογγολία
+ 977Flag of Nepal.svg Νεπάλ
+ 978ανεκχώρητος (αρχικά ορισμένος κωδικός για το Ντουμπάι, που καλύπτεται πλέον από τον κωδικό + 971 των Η.Α.Ε.)
+ 979Διεθνής υπηρεσία υψηλού κόστους (αρχικά ορισμένος κωδικός για το Αμπού Ντάμπι που καλύπτεται πλέον από τον κωδικό + 971 των Η.Α.Ε.)
+ 98Flag of Iran.svg Ιράν
+ 990ανεκχώρητος
+ 991 — Υπηρεσία Δημόσιας Αλληλογραφίας των Τηλεπικοινωνιών δοκιμή (ITPCS)
+ 992Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
+ 993Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν
+ 994Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
+ 995Flag of Georgia.svg Γεωργία
+ 995 34 Flag of South Ossetia.svg Νότια Οσετία
+ 995 44 Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία
+ 996Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
+ 997ανεκχώρητος
+ 998Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν
+ 999

Αλφαβητική λίστα ανά χώρα η περιοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος χωρών μελών του ΟΗΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα ή Περιοχή Κωδικός Χώρας Ζώνη ώρας Θερινή ώρα
Flag of the Vatican City.svg Αγία Έδρα (Βατικανό) +39 06 698 (κωδικός Ιταλίας, επίσημος ο κωδικός +379 ο οποίος δεν χρησιμοποιείται) UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 00378 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 0020 UTC+02:00
Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 00251 UTC+03:00
Flag of Haiti.svg Αϊτή 00509 UTC-05:00 UTC-04:00
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 00994 (δεν περιλαμβάνει την περιοχή του Αρτσάχ) UTC+04:00
Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 00225 UTC+00:00
Flag of Albania.svg Αλβανία 00355 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Algeria.svg Αλγερία 00213 UTC+01:00
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα 001684 UTC-11:00
Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 00670 UTC+09:00
Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 00376 (παλαιότερα εξυπηρετούνταν από τον κωδικό της Γαλλίας 0033628) UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Angola.svg Ανγκόλα 00244 UTC+01:00
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα 001264 UTC-04:00
Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 001268 UTC-04:00
Flag of Argentina.svg Αργεντινή 0054 UTC-03:00
Flag of Armenia.svg Αρμενία 00374 UTC+04:00
Flag of Aruba.svg Αρούμπα 00297 UTC-04:00
Ascension +247 UTC+00:00
Flag of Australia.svg Αυστραλία 0061 (περιλαμβάνει μόνο την Αυστραλία, τα Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Νησιά Κόκος και το Flag of Christmas Island.svg Νησί των Χριστουγέννων) UTC+08:00 to +10:30 UTC+08:00 to +11:00
Flag of Austria.svg Αυστρία 0043 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 0093 UTC+04:30
Australian Antarctic Territory +672 1
Australian External Territories +672
Flag of Vanuatu.svg 00678 UTC+11:00
Flag of Belgium (civil).svg Βέλγιο 0032 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Venezuela.svg 0058 UTC-04:00
Flag of Bermuda.svg 001441 UTC-04:00 UTC-03:00
Flag of Vietnam.svg 0084 UTC+07:00
Flag of Bolivia.svg 00591 UTC-04:00
Flag of North Korea.svg 00850 UTC+08:30
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη 00387 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 00359 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Botswana.svg +267 UTC+02:00
Flag of Brazil.svg 0055 UTC-05:00 to -02:00 UTC-05:00 to -02:00
Flag of the British Indian Ocean Territory.svg 00246 UTC+06:00
Flag of the British Virgin Islands.svg 001284 UTC-04:00
Flag of French Guiana.svg 00594 UTC-03:00
Flag of French Polynesia.svg 00689 UTC-10:00 to -09:00
Flag of France.svg Γαλλία 0033 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Germany.svg Γερμανία 0049 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Georgia.svg 00995 UTC+04:00
Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ 00350 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of The Gambia.svg 00220 UTC+00:00
Flag of Gabon.svg 00241 UTC+01:00
Flag of Ghana.svg 00233 UTC+00:00
Flag of Guam.svg 001671 UTC+10:00
Flag of France.svg 00590 UTC-04:00
Flag of Guatemala.svg 00502 UTC-06:00
Flag of Guyana.svg 00592 UTC-04:00
Flag of Guinea.svg 00224 UTC+00:00
Flag of Guinea-Bissau.svg 00245 UTC+00:00
Flag of Guernsey.svg 00441481
00447781
00447839
00447911
UTC+01:00
Flag of Grenada.svg 001473 UTC-04:00
Flag of Greenland.svg 00299 UTC-04:00 to +00:00
22px +673 UTC+08:00
Flag of Burkina Faso.svg +226 UTC+00:00
Flag of Burundi.svg +257 UTC+02:00
Flag of Denmark.svg Δανία 00 45 UTC+01:00 UTC+02:00
22px +246 UTC+06:00
Flag of Djibouti.svg +253 UTC+02:00
Flag of Dominica.svg +1 767 UTC-04:00
Flag of the Dominican Republic.svg 001809, 001829, 001849 UTC-04:00
Flag of Rapa Nui, Chile.svg +56 UTC-06:00 UTC-05:00
Flag of Ecuador.svg +593 UTC-06:00 to -05:00
Flag of El Salvador.svg +503 UTC-06:00
Flag of Equatorial Guinea.svg +240 UTC+01:00
Flag of Eritrea.svg +291 UTC+03:00
Flag of Estonia.svg Εσθονία 00 372 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Zambia.svg +260 UTC+02:00
Flag of Zanzibar.svg +255 24 UTC+03:00
Flag of Zimbabwe.svg +263 UTC+02:00
Flag of the Falkland Islands.svg +500 UTC-03:00
Flag of the Faroe Islands.svg +298 UTC+00:00 UTC+01:00
Civil Ensign of Switzerland.svg Ελβετία 00 41 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Greece.svg Ελλάδα +30 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Honduras.svg 7004504000000000000+504 UTC-06:00
Flag of Hong Kong.svg 7004852000000000000+852 UTC+08:00
Flag of the United Arab Emirates.svg +971 UTC+04:00
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 00 44 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of the United States.svg +1 UTC-10:00 to -05:00 UTC-10:00 to -04:00
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 00 36 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Iceland.svg Ισλανδία 00 354 UTC+00:00
ICO Global (Mobile Satellite Service) 7004881000000000000+881 0, +881 1
Flag of India.svg 7004910000000000000+91 UTC+05:30
Flag of Indonesia.svg 7004620000000000000+62 UTC+07:00 to +09:00
Flag of Iran.svg 7004980000000000000+98 UTC+03:30 UTC+04:30
Flag of Iraq.svg 7004964000000000000+964 UTC+03:00
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 00 353 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of Spain.svg Ισπανία 00 34 UTC+01:00 UTC+02:00
22px (Mobile Satellite service) 7004881600000000000+881 6, +881 7
Flag of the Isle of Man.svg +44 1624, +44 7524, +44 7624, +44 7924 (κωδικοί Βρετανίας) UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of Israel.svg +972 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Italy.svg Ιταλία 00 39 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Jamaica.svg 7004187600000000000+1 876 UTC-05:00
22px +47 79 (κωδικός Νορβηγίας)
Flag of Japan.svg 7004810000000000000+81 UTC+09:00
Flag of Jersey.svg 7004441530000000000+44 1534 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of Jordan.svg 7004962000000000000+962 UTC+02:00
Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν +7 6, +7 7 UTC+05:00 to +06:00
Flag of Kenya.svg 7004254000000000000+254 UTC+03:00
Flag of Kiribati.svg 7004686000000000000+686 UTC+12:00 to +14:00
Flag of South Korea.svg +82 UTC+09:00
Flag of Kuwait.svg 7004965000000000000+965 UTC+03:00
Flag of Kyrgyzstan.svg 7004996000000000000+996 UTC+05:00 to +06:00
Flag of Cambodia.svg +855 UTC+07:00
Flag of Cameroon.svg +237 UTC+01:00
Flag of Canada.svg +1 UTC-08:00 to -03:30 UTC-07:00 to -02:30
Flag of Cape Verde.svg +238 UTC-01:00
22px +599 3, +599 4, +599 7 UTC-04:00
Flag of the Cayman Islands.svg +1 345 UTC-05:00
Flag of the Central African Republic.svg +236 UTC+01:00
Flag of Chad.svg +235 UTC+01:00
22px +64 UTC+12:00 UTC+13:00
Flag of Chile.svg +56 UTC-06:00 to -04:00 UTC-05:00 to -03:00
Flag of the People's Republic of China.svg +86 UTC+08:00
Flag of Christmas Island.svg +61 89164 UTC+07:00
Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg +61 89162 UTC+06:30
Flag of Colombia.svg +57 UTC-05:00
Flag of the Comoros.svg +269 UTC+03:00
22px +242 UTC+01:00
22px +243 UTC+01:00 to +02:00
Flag of the Cook Islands.svg +682 UTC-10:00
Flag of Costa Rica.svg +506 UTC-06:00
Flag of Croatia.svg Κροατία 00 385 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Cuba.svg +53 UTC-05:00 UTC-04:00
Flag of Curaçao.svg +599 9 UTC-04:00
Flag of Cyprus.svg Κύπρος 00 357 (περιλαμβάνει μόνο τις ελεύθερες επαρχίες του νησιού) UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Laos.svg 7004856000000000000+856 UTC+07:00
Flag of Latvia.svg Λετονία 00 371 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Lebanon.svg +961 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Lesotho.svg +266 UTC+02:00
Flag of Liberia.svg +231 UTC+00:00
Flag of Libya.svg +218 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Belarus.svg +375 UTC+03:00
Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν 00 423 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 00 370 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 00 352 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Macau.svg +853 UTC+08:00
Flag of Macedonia.svg Π.Γ.Δ.Μ. 00 389 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Madagascar.svg 7004261000000000000+261 UTC+03:00
Flag of Malawi.svg 7004265000000000000+265 UTC+02:00
Flag of Malaysia.svg 7004600000000000000+60 UTC+08:00
Flag of Maldives.svg 7004960000000000000+960 UTC+05:00
Flag of Mali.svg 7004223000000000000+223 UTC+00:00
Flag of Malta.svg Μάλτα 00 356 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of the Marshall Islands.svg 7004692000000000000+692 UTC+12:00
Snake Flag of Martinique.svg 7004596000000000000+596 UTC-04:00
Flag of Mauritania.svg 7004222000000000000+222 UTC+00:00
Flag of Mauritius.svg 7004230000000000000+230 UTC+04:00
Flag of France.svg +262 269, +262 639 UTC+03:00
Flag of Mexico.svg +52 UTC-08:00 to -06:00 UTC-07:00 10 -05:00
22px +691 UTC+10:00 to +11:00
Midway Island, USA +1 808 UTC-11:00
Flag of Moldova.svg Μολδαβία 00 373 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Monaco.svg Μονακό 00 377 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Mongolia.svg +976 UTC+07:00 to +08:00 UTC+08:00 to +09:00
Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 00 382 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Montserrat.svg +1 664 UTC-04:00
Flag of Morocco.svg +212 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of Mozambique.svg +258 UTC+02:00
Flag of the Bahamas.svg +1 242 UTC-05:00 UTC-04:00
Flag of Bahrain.svg +973 UTC+03:00
Flag of Myanmar.svg 7004950000000000000+95 UTC+06:30
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές +880 UTC+06:00
Flag of Barbados.svg +1 246 UTC-04:00
22px +1 268 UTC-04:00
22px +1 808 UTC+12:00
Flag of Belize.svg +501 UTC-06:00
Flag of Benin.svg +229 UTC+01:00
Flag of Bhutan.svg +975 UTC+06:00
Flag of Bonaire.svg +599 7 UTC-04:00
Flag of Namibia.svg 7004264000000000000+264 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Nauru.svg 7004674000000000000+674 UTC+12:00
Flag of Nepal.svg 7004977000000000000+977 UTC+05:45
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 00 31 CET(UTC+01:00) / AST(UTC-04:00) CET(UTC+02:00) / AST(UTC-04:00)
Flag of Nevis.svg 7004186900000000000+1 869 UTC-04:00
Flag of FLNKS.svg 7004687000000000000+687 UTC+11:00
Flag of New Zealand.svg 7004640000000000000+64 UTC+12:00 UTC+13:00
Flag of Nicaragua.svg 7004505000000000000+505 UTC-06:00
Flag of Niger.svg 7004227000000000000+227 UTC+01:00
Flag of Åland.svg Νήσοι Ώλαντ +358 18 (κωδικός Φινλανδίας) UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Nigeria.svg 7004234000000000000+234 UTC+01:00
Flag of Niue.svg 7004683000000000000+683 UTC-11:00
Flag of Norfolk Island.svg 7004672300000000000+672 3 UTC+11:00
Flag of Northern Ireland.svg 7004442800000000000+44 28 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of the Northern Mariana Islands.svg 7004167000000000000+1 670 UTC+10:00
Flag of Norway.svg Νορβηγία 00 47 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Oman.svg 7004968000000000000+968 UTC+04:00
Flag of Uganda.svg +256 UTC+03:00
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 00 380 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Uruguay.svg 7004598000000000000+598 UTC-03:00 No DST since June 2015
22px 7004134000000000000+1 340 UTC-04:00
Flag of Uzbekistan.svg 7004998000000000000+998 UTC+05:00
Flag of Wallis and Futuna.svg 7004681000000000000+681 UTC+12:00
Flag of Pakistan.svg 7004920000000000000+92 UTC+05:00 UTC+06:00
Flag of Palau.svg 7004680000000000000+680 UTC+09:00
Flag of Palestine.svg 7004970000000000000+970 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Panama.svg 7004507000000000000+507 UTC-05:00
Flag of Papua New Guinea.svg 7004675000000000000+675 UTC+10:00
Flag of Paraguay.svg 7004595000000000000+595 UTC-04:00 UTC-03:00
Flag of Peru (state).svg 7004510000000000000+51 UTC-05:00
Flag of the Philippines.svg 7004630000000000000+63 UTC+08:00
Flag of the Pitcairn Islands.svg +64 UTC-08:00
Flag of Poland.svg Πολωνία 00 48 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 00 351 UTC+00:00 UTC+01:00
Flag of Puerto Rico.svg 7004178700000000000+1 787, 7004178700000000000+1 939 UTC-04:00
Flag of Qatar.svg 7004974000000000000+974 UTC+03:00
Flag of Réunion.svg 7004262000000000000+262 UTC+04:00
Flag of Romania.svg Ρουμανία 00 40 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of Russia.svg Ρωσία +7 UTC+02:00 to +12:00
Flag of Rwanda.svg 7004250000000000000+250 UTC+02:00
Flag of Saba.svg 7004599400000000000+599 4 UTC-04:00
22px 7004590000000000000+590 UTC-04:00
Flag of Saint Helena.svg 7004290000000000000+290 UTC+00:00
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg 7004186900000000000+1 869 UTC-04:00
Flag of Saint Lucia.svg 7004175800000000000+1 758 UTC-04:00
22px 7004590000000000000+590 UTC-04:00
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg 7004508000000000000+508 UTC-03:00 UTC-02:00
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg 7004178400000000000+1 784 UTC-04:00
Flag of Samoa.svg 7004685000000000000+685 UTC+13:00 UTC+14:00
Flag of Sao Tome and Principe.svg 7004239000000000000+239 UTC+00:00
Flag of Saudi Arabia.svg 7004966000000000000+966 UTC+03:00
Flag of Senegal.svg 7004221000000000000+221 UTC+00:00
Flag of Serbia.svg Σερβία 00 381 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Seychelles.svg 7004248000000000000+248 UTC+04:00
Flag of Sierra Leone.svg 7004232000000000000+232 UTC+00:00
Flag of Singapore.svg 7004650000000000000+65 UTC+08:00
Flag of Sint Eustatius.svg +599 3 UTC-04:00
22px +1 721 UTC-04:00
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 00 421 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 00 386 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of the Solomon Islands.svg 7004677000000000000+677 UTC+11:00
Flag of Somalia.svg 7004252000000000000+252 UTC+03:00
Flag of South Africa.svg 7004270000000000000+27 UTC+02:00
Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg 7004500000000000000+500 UTC-02:00
Flag of South Ossetia.svg +995 34 UTC+03:00
Flag of South Sudan.svg +211 UTC+03:00
Flag of Sri Lanka.svg 7004940000000000000+94 UTC+05:30
Flag of Sudan.svg 7004249000000000000+249 UTC+02:00
Flag of Suriname.svg 7004597000000000000+597 UTC-03:00
Flag of Svalbard.svg +47 79 (κωδικός Νορβηγίας) UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Swaziland.svg 7004268000000000000+268 UTC+02:00
Flag of Sweden.svg Σουηδία 00 46 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Syria.svg 7004963000000000000+963 UTC+02:00 UTC+03:00
Flag of the Republic of China.svg 7004886000000000000+886 UTC+08:00
Flag of Tajikistan.svg 7004992000000000000+992 UTC+05:00
Flag of Tanzania.svg 7004255000000000000+255 UTC+03:00
Telecommunications for Disaster Relief by OCHA 7004255000000000000+888
Flag of Thailand.svg 7004660000000000000+66 UTC+07:00
Flag of Togo.svg 7004228000000000000+228 UTC+00:00
Flag of Tokelau.svg 7004690000000000000+690 UTC+13:00
Flag of Tonga.svg 7004676000000000000+676 UTC+13:00
Flag of Trinidad and Tobago.svg 7004186800000000000+1 868 UTC-04:00
Flag of Tristan da Cunha.svg 7004290800000000000+290 8 UTC+00:00
Flag of Tunisia.svg +216 UTC+01:00
Flag of Turkey.svg Τουρκία +90 UTC+03:00
Flag of Turkmenistan.svg 7004993000000000000+993 UTC+05:00
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg 7004164900000000000+1 649 UTC-05:00 UTC-04:00
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 00 420 UTC+01:00 UTC+02:00
Flag of Tuvalu.svg 7004688000000000000+688 UTC+12:00
Flag of Yemen.svg 7004967000000000000+967 UTC+03:00
Flag of Fiji.svg +679 UTC+12:00 UTC+13:00
Flag of Finland.svg Φινλανδία 00 358 UTC+02:00 UTC+03:00

Κωδικοί κλήσης Ανταρκτικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Base Calling Code Country Note
Aboa +358 Flag of Finland.svg Φινλανδία
Almirante Brown Antarctic Base +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Amundsen–Scott South Pole Station +1 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Artigas Base +598 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
Asuka Station +81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
Base Presidente Eduardo Frei Montalva and Villa Las Estrellas +56 Flag of Chile.svg Χιλή
Belgrano II +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Bellingshausen Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Bernardo O'Higgins Station +56 Flag of Chile.svg Χιλή
Byrd Station +1 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Captain Arturo Prat Base +56 Flag of Chile.svg Χιλή
Casey Station +672 Flag of Australia.svg Αυστραλία can be direct dialed
Comandante Ferraz Brazilian Antarctic Base +55 Flag of Brazil.svg Βραζιλία
Concordia Station +39
+33
Flag of Italy.svg Ιταλία
Flag of France.svg Γαλλία
Davis Station +672 Flag of Australia.svg Αυστραλία can be direct dialed
Dome Fuji Station +81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
Dumont d'Urville Station +33 Flag of France.svg Γαλλία
Esperanza Base +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Gabriel de Castilla Spanish Antarctic Station +34 Flag of Spain.svg Ισπανία
Georg-von-Neumayer-Station (Replaced by Neumayer Station) +49 Flag of Germany.svg Γερμανία
Gonzalez Videla Station +56 Flag of Chile.svg Χιλή
Great Wall Station +86 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
Halley Research Station +44 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Henryk Arctowski Polish Antarctic Station +48 Flag of Poland.svg Πολωνία
Jang Bogo Station +82 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
Jinnah Antarctic Station +92 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν
Juan Carlos I Base +34 Flag of Spain.svg Ισπανία
Jubany +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
King Sejong Station +82 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
Kohnen-Station +49 Flag of Germany.svg Γερμανία
Kunlun Station +86 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
Law-Racoviţă Station +40 Flag of Romania.svg Ρουμανία
Leningradskaya Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Machu Picchu Research Station +51 Flag of Peru (state).svg Περού
Macquarie Island Station +672 Flag of Australia.svg Αυστραλία can be direct dialed
Maitri Station +91 Flag of India.svg Ινδία
Marambio Base +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Mario Zucchelli Station +39 Flag of Italy.svg Ιταλία
Mawson Station +672 Flag of Australia.svg Αυστραλία can be direct dialed
McMurdo Station +1 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής can be reached by +64 code to Scott Base (NZ)
Mendel Polar Station +420 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
Mirny Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Mizuho Station +81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
Molodyozhnaya Station +7
+375
Flag of Russia.svg Ρωσία
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
Neumayer Station +49 Flag of Germany.svg Γερμανία
Novolazarevskaya Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Orcadas Base +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Palmer Station +1 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Princess Elisabeth Base +32 Flag of Belgium.svg Βέλγιο
Professor Julio Escudero Base +56 Flag of Chile.svg Χιλή
Progress Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Rothera Research Station +44 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Russkaya Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
San Martín Base +54 Flag of Argentina.svg Αργεντινή
SANAE IV (South African National Antarctic Expeditions) +27 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική
Signy Research Station +44 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
St. Kliment Ohridski Base +359 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
Scott Base +64 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία can be reached via +64 2409 and four digits on McMurdo exchange
Showa Station +81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
Svea +46 Flag of Sweden.svg Σουηδία
Tor Station +47 Flag of Norway.svg Νορβηγία
Troll Station +47 Flag of Norway.svg Νορβηγία
Wasa Research Station +46 Flag of Sweden.svg Σουηδία
Vostok Station +7 Flag of Russia.svg Ρωσία
Vernadsky Research Base +380 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
Zhongshan (Sun Yat-Sen) Station +86 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα

Other places with no calling codes:

Location Calling CodeΠρότυπο:Contradict-inline Country Reasons for no Code
Kerguelen Archipelago +262 Flag of France.svg Γαλλία No permanent local switches
Pitcairn Islands +64 Flag of the Pitcairn Islands.svg Νήσοι Πίτκαιρν No connections to local switching; there are only satellite phones on the island, replacing a single wired party line; a single pay phone also exists

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of country calling codes της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).