Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εδώ ένας κατάλογος των κωδικών κλήσεων των χωρών που απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες. Οι αριθμοί τίθενται από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα E.164.

Σε μια ματιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+0: Δεν χρησιμοποιείται
+1: (NANP) ΗΠΑ, CA, AI, AG, AS, BB, BS, VG, VI, KY, BM, GD, TC, MS, MP, GU, LC, DM, VC, PR, DO, TT, KN, JM
+20: EG

+ 210: --
+ 211: --
+ 212: ΜΑ, EH
+ 213: DZ
+ 214: --
+ 215: --
+ 216: TN
+ 217: --
+ 218: LY
+ 219: --

+ 220: GM
+ 221: SN
+ 222: MR
+ 223: ML
+ 224: GN
+ 225: CI
+ 226: BF
+ 227: NE
+ 228: TG
+ 229: BJ

+ 230: MU
+ 231: LR
+ 232: SL
+ 233: GH
+ 234: NG
+ 235: TD
+ 236: CF
+ 237: CM
+ 238: CV
+ 239: ST

+ 240: GQ
+ 241: GA
+ 242: CG
+ 243: CD
+ 244: AO
+ 245: GW
+ 246: IO
+ 247: AC
+ 248: SC
+ 249: SD

+ 250: RW
+ 251: ET
+ 252: SO
+ 253: DJ
+ 254: KE
+ 255: TZ
+ 256: UG
+ 257: BI
+ 258: MZ
+ 259: --

+ 260: ZM
+ 261: MG
+ 262: RE
+ 263: ZW
+ 264: NA
+ 265: MW
+ 266: LS
+ 267: BW
+ 268: SZ
+ 269: KM

+27: ZA +28: Δεν χρησιμοποιείται

+ 290: SH
+ 291: ER
+ 292: --
+ 293: --
+ 294: --
+ 295: --
+ 296: --
+ 297: AW
+ 298: FO
+ 299: GL

+30: GR +31: NL +32: BE +33: FR +34: ES

+ 350: GI
+ 351: PT
+ 352: LU
+ 353: IE
+ 354: IS
+ 355: AL
+ 356: MT
+ 357: CY
+ 358: FI
+ 359: BG

+36: HU

+ 370: LT
+ 371: LV
+ 372: EE
+ 373: MD
(+ 373.533: PMR)
+ 374: AM
+ 375: BY
+ 376: AD
+ 377: MC
+ 378: SM
+ 379: VA

+ 380: UA
+ 381: RS
+ 382: ME
+ 383: --
+ 384: --
+ 385: HR
+ 386: SI
+ 387: BA
+ 388: EU
+ 389: F.Y.R.O.M.

+39: IT
+40: RO +41: CH

+ 420: CZ
+ 421: SK
+ 422: --
+ 423: LI
+ 424: --
+ 425: --
+ 426: --
+ 427: --
+ 428: --
+ 429: --

+43: AT +44: UK +45: DK +46: SE +47: NO +48: PL +49: DE

+ 500: FK
+ 501: BZ
+ 502: GT
+ 503: SV
+ 504: HN
+ 505: NI
+ 506: CR
+ 507: PA
+ 508: PM
+ 509: HT

+51: PE +52: MX +53: CU +54: AR +55: BR +56: CL +57: CO +58: VE

+ 590: GP
+ 591: BO
+ 592: GY
+ 593: EC
+ 594: GF
+ 595: PY
+ 596: MQ
+ 597: SR
+ 598: UY
+ 599: AN

+60: MY +61: AU +62: ID +63: PH +64: NZ +65: SG +66: TH

+ 670: TL
+ 671: --
+ 672: AQ
+ 673: BN
+ 674: NR
+ 675: PG
+ 676: TO
+ 677: SB
+ 678: VU
+ 679: FJ

+ 680: PW
+ 681: WF
+ 682: CK
+ 683: NU
+ 684: --
+ 685: WS
+ 686: KI
+ 687: NC
+ 688: TV
+ 689: PF

+ 690: TK
+ 691: FM
+ 692: MH
+ 693: --
+ 694: --
+ 695: --
+ 696: --
+ 697: --
+ 698: --
+ 699: --

+7: RU, KZ

+ 800: XT
+ 801: --
+ 802: --
+ 803: --
+ 804: --
+ 805: --
+ 806: --
+ 807: --
+ 808: XS
+ 809: --

+81: JP +82: KR +83: Δεν χρησιμοποιείται +84: VN

+ 850: KP
+ 851: --
+ 852: HK
+ 853: MO
+ 854: --
+ 855: KH
+ 856: LA
+ 857: --
+ 858: --
+ 859: --

+86: CN

+ 870: XN
+ 871: XE
+ 872: XF
+ 873: XI
+ 874: XW
+ 875: --
+ 876: --
+ 877: --
+ 878: XP
+ 879: --

+ 880: BD
+ 881: XG
+ 882: XV
+ 883: --
+ 884: --
+ 885: --
+ 886: TW
+ 887: --
+ 888: --
+ 889: --

+89: Δεν χρησιμοποιήται
+90: TR +91: IN +92: PK +93: AF +94: LK +95: MM

+ 960: MV
+ 961: LB
+ 962: JO
+ 963: SY
+ 964: IQ
+ 965: KW
+ 966: SA
+ 967: YE
+ 968: OM
+ 969: --

+ 970: PS
+ 971: AE
+ 972: IL
+ 973: BH
+ 974: QA
+ 975: BT
+ 976: MN
+ 977: NP
+ 978: --
+ 979: XR

+98: IR

+ 990: --
+ 991: XC
+ 992: TJ
+ 993: TM
+ 994: AZ
+ 995: GE
+ 996: KG
+ 997: --
+ 998: UZ
+ 999: X?

Σε βάθος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 1 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

www.nanpa.com

Περιοχές μέσα στην Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής (NANPA) έχουν οριστεί με κωδικούς περιοχής σαν να βρίσκονταν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι παρακάτω κωδικοί με μορφή +1-XXX αντιπροσωπεύουν κωδικό περιοχής εντός του NANPA (+1) - Όχι ξεχωριστό κωδικό χώρας. Για παράδειγμα ο κωδικός χώρας του Γκουάμ είναι +1 ακολουθούμενος από τον κωδικό περιοχής 671 - όχι +671.

Ζώνη 2 – Κυρίως Αφρική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 3 – Ευρώπη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

– ** + 373.533 Flag of Transnistria (state).svg Υπερδνειστερία

– ** + 374.47 / 97 Flag of Nagorno-Karabakh.svg Ναγκόρνο - Καραμπάχ

– ** + 380.65 Flag of Crimea.svg Κριμαία – ** + 380.692 Flag of Sevastopol.svg Σεβαστούπολη

Ζώνη 4 – Ευρώπη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 5 – Μεξικό, Κεντρική και Νότια Αμερική, δυτικές Ινδίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Ζώνη 6 – Νότιος Ειρηνικός και Ωκεανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 7 – Ρωσία και η περιοχή της (πρώην Σοβιετική Ένωση)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 8 – Ανατολική Ασία και ειδικές υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • + 800 Διεθνείς δωρεάν κλήσεις (UIFN)
  • – + 801
  • – + 802
  • – + 803
  • – + 804
  • – + 805
  • – + 806
  • – + 807
  • + 808 διατηρημένος για τις υπηρεσίες καταμερισμένου κόστους
  • – + 809
  • + 81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
  • + 82 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
  • 83x –
  • + 84 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ
  • + 850 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
  • – + 851
  • + 852 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
  • + 853 Flag of Macau.svg Μακάο
  • – + 854
  • + 855 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
  • + 856 Flag of Laos.svg Λάος
  • – + 857
  • – + 858
  • – + 859
  • + 86 Flag of the People's Republic of China.svg Ηπειρωτική Κίνα
  • + 870 Inmarsat "SNAC"
  • + 871 Inmarsat (ανατολικός Ατλαντικός)
  • + 872 Inmarsat (Ειρηνικός Ωκεανός)
  • + 873 Inmarsat (Ινδικός Ωκεανός)
  • + 874 Inmarsat (δυτικός Ατλαντικός)
  • + 875 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 876 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 877 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 878 Ενιαίες προσωπικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών
  • + 879 διατηρημένος για εθνικές κινητές/θαλάσσιες χρήσεις
  • + 880 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
  • + 881 Κινητό δορυφορικό σύστημα
  • + 882 Διεθνή δίκτυα
  • – + 883
  • – + 884
  • – + 885
  • – + 886 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν[3]
  • – + 887
  • – + 888
  • – + 889
  • 89x –

Ζώνη 9 – Δυτική, Νότια και κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

– ** + +90.392 Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Ψευδοκράτος[4]

Το Μηδέν (0) δεν έχει οριστεί.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προτάθηκε το 1996 ως κώδικας χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης [1]
  • Κωδικός που δεν ορίζεται επίσημα, απαριθμημένος από την ITU ως "δεσμευμένος". Τέθηκε σε Κυκλοφορία την 1η Ιανουαρίου 2015.
  • Κωδικός που δεν ορίζεται επίσημα, απαριθμημένος από την ITU ως "δεσμευμένος"
  • Αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία