Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εδώ ένας κατάλογος των κωδικών κλήσεων των χωρών που απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες. Οι αριθμοί τίθενται από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα E.164.

CallingCodesWorld-Labeled.svg

Επίσημοι κωδικοί κλήσεων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
00 1:

Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία, Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Flag of Grenada.svg Γρενάδα, Flag of Dominica.svg Δομινίκα, Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία, Flag of the United States.svg Η.Π.Α., Flag of Canada.svg Καναδάς, Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος, Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες, Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα, Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο

2 00 20: Flag of Egypt.svg Αίγυπτος

00 211: Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
00 212: Flag of Morocco.svg Μαρόκο
00 213: Flag of Algeria.svg Αλγερία
00 216: Flag of Tunisia.svg Τυνησία
00 218: Flag of Libya.svg Λιβύη

00 220: Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
00 221: Flag of Senegal.svg Σενεγάλη
00 222: Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία
00 223: Flag of Mali.svg Μάλι
00 224: Flag of Guinea.svg Γουινέα
00 225: Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
00 226: Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
00 227: Flag of Niger.svg Νίγηρας
00 228: Flag of Togo.svg Τόγκο
00 229: Flag of Benin.svg Μπενίν

00 230: Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
00 231: Flag of Liberia.svg Λιβερία
00 232: Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε
00 233: Flag of Ghana.svg Γκάνα
00 234: Flag of Nigeria.svg Νιγηρία
00 235: Flag of Chad.svg Τσαντ
00 236: Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
00 237: Flag of Cameroon.svg Καμερούν
00 238: Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
00 239: Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

00 240: Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
00 241: Flag of Gabon.svg Γκαμπόν
00 242: Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό
00 243: Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
00 244: Flag of Angola.svg Ανγκόλα
00 245: Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
00 246: Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού
00 247: Flag of Ascension Island.svg Νήσος Αναλήψεως
00 248: Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες
00 249: Flag of Sudan.svg Σουδάν

00 250: Flag of Rwanda.svg Ρουάντα
00 251: Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
00 252: Flag of Somalia.svg Σομαλία
00 253: Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
00 254: Flag of Kenya.svg Κένυα
00 255: Flag of Tanzania.svg Τανζανία
00 256: Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
00 257: Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
00 258: Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη

00 260: Flag of Zambia.svg Ζάμπια
00 261: Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
00 262: Flag of Réunion.svg Ρεϋνιόν, Flag of France.svg Μαγιότ, Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη
00 263: Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε
00 264: Flag of Namibia.svg Ναμίμπια
00 265: Flag of Malawi.svg Μαλάουι
00 266: Flag of Lesotho.svg Λεσότο
00 267: Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα
00 268: Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη
00 269: Flag of the Comoros.svg Κομόρες

00 27: Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική +28: --

00 290: Flag of Saint Helena.svg Νήσος Αγίας Ελένης, Flag of Tristan da Cunha.svg Τριστάν ντα Κούνια
00 291: Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
00 297: Flag of Aruba.svg Αρούμπα
00 298: Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
00 299: Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

3 00 30: Flag of Greece.svg Ελλάδα 00 31: Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 00 32: Flag of Belgium (civil).svg Βέλγιο 00 33: Flag of France.svg Γαλλία 00 34: Flag of Spain.svg Ισπανία

00 350: Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ
00 351: Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
00 352: Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο
00 353: Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
00 354: Flag of Iceland.svg Ισλανδία
00 355: Flag of Albania.svg Αλβανία
00 356: Flag of Malta.svg Μάλτα
00 357: Flag of Cyprus.svg Κύπρος
00 358: Flag of Finland.svg Φινλανδία
00 359: Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία

00 36: Flag of Hungary.svg Ουγγαρία

00 370: Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
00 371: Flag of Latvia.svg Λετονία
00 372: Flag of Estonia.svg Εσθονία
00 373: Flag of Moldova.svg Μολδαβία
00 374: Flag of Armenia.svg Αρμενία
00 375: Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
00 376: Flag of Andorra.svg Ανδόρρα
00 377: Flag of Monaco.svg Μονακό
00 378: Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος

00 380: Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
00 381: Flag of Serbia.svg Σερβία
00 382: Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
00 383: Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
00 385: Flag of Croatia.svg Κροατία
00 386: Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
00 387: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη
00 389: Flag of Macedonia.svg Π.Γ.Δ.Μ.

00 39: Flag of Italy.svg Ιταλία
Flag of the Vatican City.svg Βατικανό
4 00 40: Flag of Romania.svg Ρουμανία 00 41: Civil Ensign of Switzerland.svg Ελβετία

00 420: Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
00 421: Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
00 423: Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν

00 43: Flag of Austria.svg Αυστρία 00 44: Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 00 45: Flag of Denmark.svg Δανία 00 46: Flag of Sweden.svg Σουηδία 00 47: Flag of Norway.svg Νορβηγία 00 48: Flag of Poland.svg Πολωνία 00 49: Flag of Germany.svg Γερμανία
5

00 500: Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ, Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς
00 501: Flag of Belize.svg Μπελίζ
00 502: Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
00 503: Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ
00 504: Flag of Honduras.svg Ονδούρα
00 505: Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
00 506: Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα
00 507: Flag of Panama.svg Παναμάς
00 508: Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν
00 509: Flag of Haiti.svg Αϊτή

00 51: Flag of Peru (state).svg Περού 00 52: Flag of Mexico.svg Μεξικό 00 53: Flag of Cuba.svg Κούβα 00 54: Flag of Argentina.svg Αργεντινή 00 55: Flag of Brazil.svg Βραζιλία 00 56: Flag of Chile.svg Χιλή 00 57: Flag of Colombia.svg Κολομβία 00 58: Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα

00 590: Flag of France.svg Γουαδελούπη, Flag of Saint Barthelemy.svg Άγιος Βαρθολομαίος, Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος
00 591: Flag of Bolivia.svg Βολιβία
00 592: Flag of Guyana.svg Γουιάνα
00 593: Flag of Ecuador.svg Ισημερινός
00 594: Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα
00 595: Flag of Paraguay.svg Παραγουάη
00 596: Snake Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα
00 597: Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
00 598: Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
00 599: Flag of the Netherlands.svg BES νησιά, Flag of Curaçao.svg Κουρασάο

6 00 60: Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 00 61: Flag of Australia.svg Αυστραλία 00 62: Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 00 63: Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 00 64: Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 00 65: Flag of Singapore.svg Σινγκαπούρη 00 66: Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη

00 670: Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ
00 672: Flag of Norfolk Island.svg Νησί Νόρφολκ, Flag of Australia.svg Αυστραλιανή Ανταρκτική Περιοχή
00 673: Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
00 674: Flag of Nauru.svg Ναουρού
00 675: Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
00 676: Flag of Tonga.svg Τόνγκα
00 677: Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
00 678: Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου
00 679: Flag of Fiji.svg Φίτζι

00 680: Flag of Palau.svg Παλάου
00 681: Flag of Wallis and Futuna.svg Ουάλις και Φουτούνα
00 682: Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
00 683: Flag of Niue.svg Νιούε
00 685: Flag of Samoa.svg Σαμόα
00 686: Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι
00 687: Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία
00 688: Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
00 689: Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία

00 690: Flag of Tokelau.svg Τοκελάου
00 691: Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
00 692: Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ

00 7:

Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν, Flag of Russia.svg Ρωσία

8

+800:
+801: --
+802: --
+803: --
+804: --
+805: --
+806: --
+807: --
+808:
+809: --

00 81: Flag of Japan.svg Ιαπωνία 00 82: Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα +83: -- 00 84: Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ

00 850: Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
00 852: Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
00 853: Flag of Macau.svg Μακάου
00 855: Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
00 856: Flag of Laos.svg Λάος

00 86: Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα

00 870: Υπηρεσίες Inmarsat

00 880: Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
+881: XG
+882: XV
+883: XV
+884: --
+885: --
00 886: Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
+887: --
+888:
+889: --

+89: --
9 00 90: Flag of Turkey.svg Τουρκία 00 91: Flag of India.svg Ινδία 00 92: Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 00 93: Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 00 94: Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 00 95: Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ

00 960: Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
00 961: Flag of Lebanon.svg Λίβανος
00 962: Flag of Jordan.svg Ιορδανία
00 963: Flag of Syria.svg Συρία
00 964: Flag of Iraq.svg Ιράκ
00 965: Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ
00 966: Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία
00 967: Flag of Yemen.svg Υεμένη
00 968: Flag of Oman.svg Ομάν

00 970: Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη
00 971: Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
00 972: Flag of Israel.svg Ισραήλ
00 973: Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν
00 974: Flag of Qatar.svg Κατάρ
00 975: Flag of Bhutan.svg Μπουτάν
00 976: Flag of Mongolia.svg Μογγολία
00 977: Flag of Nepal.svg Νεπάλ

00 98: Flag of Iran.svg Ιράν

00 992: Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
00 993: Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν
00 994: Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
00 995: Flag of Georgia.svg Γεωργία
00 996: Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
00 998: Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αναλυτικότερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 1 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχές μέσα στην Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής (NANPA) έχουν οριστεί με κωδικούς περιοχής σαν να βρίσκονταν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Οι παρακάτω κωδικοί με μορφή +1-XXX αντιπροσωπεύουν κωδικό περιοχής εντός του NANPA (+1) - Όχι ξεχωριστό κωδικό χώρας. Για παράδειγμα ο κωδικός χώρας του Γκουάμ είναι +1 ακολουθούμενος από τον κωδικό περιοχής 671 - όχι +671.

+ 1 2xx / 3xx / 4xx / 5xx / 6xx / 7xx / 8xx / 9xxFlag of the United States.svg Η.Π.Α.
+ 1 2xx / 3xx / 4xx / 5xx / 6xx / 7xx / 8xx / 9xxFlag of Canada.svg Καναδάς
+ 1 242Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες
+ 1 246Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος
+ 1 264Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα
+ 1 268Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
+ 1 284Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
+ 1 340Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
+ 1 345Flag of the Cayman Islands.svg Κέιμαν Νήσοι
+ 1 441Flag of Bermuda.svg Βερμούδες
+ 1 473Flag of Grenada.svg Γρενάδα
+ 1 649Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος
+ 1 664Flag of Montserrat.svg Μοντσερράτ
+ 1 670Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι
+ 1 671Flag of Guam.svg Γκουάμ
+ 1 684Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα
+ 1 721Flag of Sint Maarten.svg Άγιος Μαρτίνος
+ 1 758Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία
+ 1 767Flag of Dominica.svg Δομινίκα
+ 1 784Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
+ 1 787 / 939Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο
+ 1 809 / 829 / 849Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία
+ 1 868Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
+ 1 869Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
+ 1 876Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα

Ζώνη 2 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Αφρικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 20Flag of Egypt.svg Αίγυπτος
+ 210
+ 211Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
+ 212Flag of Morocco.svg Μαρόκο
+ 213Flag of Algeria.svg Αλγερία
+ 214
+ 215
+ 216Flag of Tunisia.svg Τυνησία
+ 217
+ 218Flag of Libya.svg Λιβύη
+ 219
+ 220Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
+ 221Flag of Senegal.svg Σενεγάλη
+ 222Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία
+ 223Flag of Mali.svg Μάλι
+ 224Flag of Guinea.svg Γουινέα
+ 225Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
+ 226Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
+ 227Flag of Niger.svg Νίγηρας
+ 228Flag of Togo.svg Τόγκο
+ 229Flag of Benin.svg Μπενίν
+ 230Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
+ 231Flag of Liberia.svg Λιβερία
+ 232Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε
+ 233Flag of Ghana.svg Γκάνα
+ 234Flag of Nigeria.svg Νιγηρία
+ 235Flag of Chad.svg Τσαντ
+ 236Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
+ 237Flag of Cameroon.svg Καμερούν
+ 238Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
+ 239Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
+ 240Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
+ 241Flag of Gabon.svg Γκαμπόν
+ 242Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό
+ 243Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
+ 244Flag of Angola.svg Ανγκόλα
+ 245Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
+ 246Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού
+ 247Flag of Ascension Island.svg Νήσος Αναλήψεως
+ 248Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες
+ 249Flag of Sudan.svg Σουδάν
+ 250Flag of Rwanda.svg Ρουάντα
+ 251Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
+ 252Flag of Somalia.svg Σομαλία
+ 253Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
+ 254Flag of Kenya.svg Κένυα
+ 255Flag of Tanzania.svg Τανζανία
+ 256Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
+ 257Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
+ 258Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη
+ 259
+ 260Flag of Zambia.svg Ζάμπια
+ 261Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
+ 262Flag of France.svg Ρεουνιόν
+ 263Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε
+ 264Flag of Namibia.svg Ναμίμπια
+ 265Flag of Malawi.svg Μαλάουι
+ 266Flag of Lesotho.svg Λεσότο
+ 267Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα
+ 268Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη
+ 269Flag of the Comoros.svg Κομόρες και Μαγιότ
+ 27Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική
+ 28
+ 290Flag of Saint Helena.svg Νήσος Αγίας Ελένης
+ 291Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
+ 292
+ 293
+ 294
+ 295
+ 296
+ 297Flag of Aruba.svg Αρούμπα
+ 298Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
+ 299Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

Ζώνες 3 - 4 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Ευρώπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 30Flag of Greece.svg Ελλάδα
+ 31Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
+ 32Flag of Belgium (civil).svg Βέλγιο
+ 33Flag of France.svg Γαλλία
+ 34Flag of Spain.svg Ισπανία
+ 350Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ
+ 351Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
+ 352Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο
+ 353Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
+ 354Flag of Iceland.svg Ισλανδία
+ 355Flag of Albania.svg Αλβανία
+ 356Flag of Malta.svg Μάλτα
+ 357Flag of Cyprus.svg Κύπρος
+ 358Flag of Finland.svg Φινλανδία
+ 359Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
+ 36Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
+ 370Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
+ 371Flag of Latvia.svg Λετονία
+ 372Flag of Estonia.svg Εσθονία
+ 373Flag of Moldova.svg Μολδαβία
+ 374Flag of Armenia.svg Αρμενία
+ 375Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
+ 376Flag of Andorra.svg Ανδόρρα
+ 377Flag of Monaco.svg Μονακό
+ 378Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος
+ 379
+ 380Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
+ 381Flag of Serbia.svg Σερβία
+ 382Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
+ 383Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
+ 384
+ 385Flag of Croatia.svg Κροατία
+ 386Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
+ 387Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη
+ 388
+ 389Flag of Macedonia.svg Π.Γ.Δ.Μ.
+ 39Flag of Italy.svg Ιταλία
+ 40Flag of Romania.svg Ρουμανία
+ 41Civil Ensign of Switzerland.svg Ελβετία
+ 420Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
+ 421Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
+ 422
+ 423Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν
+ 424
+ 425
+ 426
+ 427
+ 428
+ 429
+ 43Flag of Austria.svg Αυστρία
+ 44Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
+ 45Flag of Denmark.svg Δανία
+ 46Flag of Sweden.svg Σουηδία
+ 47Flag of Norway.svg Νορβηγία
+ 48Flag of Poland.svg Πολωνία
+ 49Flag of Germany.svg Γερμανία

Ζώνη 5 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Λατινικής Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 500Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ
+ 501Flag of Belize.svg Μπελίζ
+ 502Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
+ 503Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ
+ 504Flag of Honduras.svg Ονδούρα
+ 505Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
+ 506Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα
+ 507Flag of Panama.svg Παναμάς
+ 508Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν
+ 509Flag of Haiti.svg Αϊτή
+ 51Flag of Peru (state).svg Περού
+ 52Flag of Mexico.svg Μεξικό
+ 53Flag of Cuba.svg Κούβα
+ 54Flag of Argentina.svg Αργεντινή
+ 55Flag of Brazil.svg Βραζιλία
+ 56Flag of Chile.svg Χιλή
+ 57Flag of Colombia.svg Κολομβία
+ 58Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα
+ 590Unofficial flag of Guadeloupe (local).svg Γουαδελούπη
+ 591Flag of Bolivia.svg Βολιβία
+ 592Flag of Guyana.svg Γουιάνα
+ 593Flag of Ecuador.svg Ισημερινός (Εκουαδόρ)
+ 594Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα
+ 595Flag of Paraguay.svg Παραγουάη
+ 596Snake Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα
+ 597Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
+ 598Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
+ 599Flag of the Netherlands.svg Ολλανδική Καραϊβική

Ζώνη 6 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Ωκεανίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 60Flag of Malaysia.svg Μαλαισία
+ 61Flag of Australia.svg Αυστραλία
+ 62Flag of Indonesia.svg Ινδονησία
+ 63Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες
+ 64Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία
+ 65Flag of Singapore.svg Σινγκαπούρη
+ 66Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη
+ 670Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ
+ 671
+ 672Flag of Australia.svg Αυστραλιανά εξωτερικά εδάφη
+ 673Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
+ 674Flag of Nauru.svg Ναουρού
+ 675Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
+ 676Flag of Tonga.svg Τόνγκα
+ 677Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
+ 678Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου
+ 679Flag of Fiji.svg Φίτζι
+ 680Flag of Palau.svg Παλάου
+ 681Flag of Wallis and Futuna.svg Ουάλις και Φουτούνα
+ 682Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
+ 683Flag of Niue.svg Νιούε
+ 684
+ 685Flag of Samoa.svg Σαμόα
+ 686Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι
+ 687Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία
+ 688Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
+ 689Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία
+ 690Flag of Tokelau.svg Τοκελάου
+ 691Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
+ 692Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ
+ 693
+ 694
+ 695
+ 696
+ 697
+ 698
+ 699

Ζώνη 7 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Αμπχαζίας, Καζακστάν & Ρωσίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 7 3xx / 4xx / 8xxFlag of Russia.svg Ρωσία
+ 7 6xx / 7xxFlag of Kazakhstan.svg Καζακστάν
+ 7 840 / 940Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία (Χρησιμοποιείται επίσης ανεπίσημα και το + 995 44 της Γεωργίας)

Ζώνη 8 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Ασίας & Διεθνείς υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 800Διεθνείς δωρεάν κλήσεις (UIFN)
+ 801
+ 802
+ 803
+ 804
+ 805
+ 806
+ 807
+ 808διατηρημένος για τις υπηρεσίες καταμερισμένου κόστους
+ 809
+ 81Flag of Japan.svg Ιαπωνία
+ 82Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
+ 83
+ 84Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ
+ 850Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
+ 851
+ 852Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
+ 853Flag of Macau.svg Μακάου
+ 854
+ 855Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
+ 856Flag of Laos.svg Λάος
+ 857
+ 858
+ 859
+ 86Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
+ 870Inmarsat "SNAC"
+ 871
+ 872
+ 873
+ 874
+ 875διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 876διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 877διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
+ 878Ενιαίες προσωπικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών
+ 879διατηρημένος για εθνικές κινητές/θαλάσσιες χρήσεις
+ 880Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
+ 881Κινητό δορυφορικό σύστημα
+ 882Διεθνή δίκτυα
+ 883
+ 884
+ 885
+ 886Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
+ 887
+ 888
+ 889
+ 89

Ζώνη 9 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Μέσης Ανατολής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

+ 90Flag of Turkey.svg Τουρκία
+ 91Flag of India.svg Ινδία
+ 92Flag of Pakistan.svg Πακιστάν
+ 93Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν
+ 94Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα
+ 95Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ
+ 960Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
+ 961Flag of Lebanon.svg Λίβανος
+ 962Flag of Jordan.svg Ιορδανία
+ 963Flag of Syria.svg Συρία
+ 964Flag of Iraq.svg Ιράκ
+ 965Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ
+ 966Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία
+ 967Flag of Yemen.svg Υεμένη
+ 968Flag of Oman.svg Ομάν
+ 969
+ 970Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη
+ 971Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
+ 972Flag of Israel.svg Ισραήλ
+ 973Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν
+ 974Flag of Qatar.svg Κατάρ
+ 975Flag of Bhutan.svg Μπουτάν
+ 976Flag of Mongolia.svg Μογγολία
+ 977Flag of Nepal.svg Νεπάλ
+ 978
+ 979
+ 98Flag of Iran.svg Ιράν
+ 990
+ 991 — Υπηρεσία Δημόσιας Αλληλογραφίας των Τηλεπικοινωνιών δοκιμή (ITPCS)
+ 992Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
+ 993Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν
+ 994Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
+ 995Flag of Georgia.svg Γεωργία
+ 996Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
+ 997
+ 998Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν
+ 999

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]