Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εδώ ένας κατάλογος των κωδικών κλήσεων των χωρών που απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες. Οι αριθμοί τίθενται από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα E.164.

CallingCodesWorld-Labeled.svg

Επίσημοι κωδικών κλήσεων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
1

+1: North American Numbering Plan countries and territories
CA, US, AG, AI, AS, BB, BM, BS, DM, DO, GD, GU, JM, KN, KY, LC, MP, MS, PR, SX, TC, TT, VC, VG, VI

+1 242: Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες
+1 246: Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος
+1 264: Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα
+1 268: Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
+1 284: Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

+1 340: Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
+1 345: Flag of the Cayman Islands.svg Κέιμαν Νήσοι

+1 441: Flag of Bermuda.svg Βερμούδες
+1 473: Flag of Grenada.svg Γρενάδα

+1 649: Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος
+1 664: Flag of Montserrat.svg Μοντσερράτ
+1 670: Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι
+1 671: Flag of Guam.svg Γκουάμ
+1 684: Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα

+1 721: Flag of Sint Maarten.svg Άγιος Μαρτίνος
+1 758: Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία
+1 767: Flag of Dominica.svg Δομινίκα
+1 784: Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
+1 787: Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο

+1 809: Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία
+1 829: Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία
+1 849: Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία
+1 868: Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
+1 869: Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
+1 876: Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα

+1 939: Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο

2 +20: Flag of Egypt.svg Αίγυπτος

+210: --
+211: Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
+212: Flag of Morocco.svg Μαρόκο
+213: Flag of Algeria.svg Αλγερία
+214: --
+215: --
+216: Flag of Tunisia.svg Τυνησία
+217: --
+218: Flag of Libya.svg Λιβύη
+219: --

+220: Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
+221: Flag of Senegal.svg Σενεγάλη
+222: Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία
+223: Flag of Mali.svg Μάλι
+224: Flag of Guinea.svg Γουινέα
+225: Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
+226: Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
+227: Flag of Niger.svg Νίγηρας
+228: Flag of Togo.svg Τόγκο
+229: Flag of Benin.svg Μπενίν

+230: Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
+231: Flag of Liberia.svg Λιβερία
+232: Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε
+233: Flag of Ghana.svg Γκάνα
+234: Flag of Nigeria.svg Νιγηρία
+235: Flag of Chad.svg Τσαντ
+236: Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
+237: Flag of Cameroon.svg Καμερούν
+238: Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
+239: Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

+240: Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
+241: Flag of Gabon.svg Γκαμπόν
+242: Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό
+243: Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
+244: Flag of Angola.svg Ανγκόλα
+245: Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
+246: Flag of the British Indian Ocean Territory.svg Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού
+247: Flag of Ascension Island.svg Νήσος Αναλήψεως
+248: Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες
+249: Flag of Sudan.svg Σουδάν

+250: Flag of Rwanda.svg Ρουάντα
+251: Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
+252: Flag of Somalia.svg Σομαλία, Flag of Somaliland.svg Σομαλιλάνδη
+253: Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
+254: Flag of Kenya.svg Κένυα
+255: Flag of Tanzania.svg Τανζανία
+256: Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
+257: Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
+258: Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη
+259: --

+260: Flag of Zambia.svg Ζάμπια
+261: Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
+262: Flag of Réunion.svg Ρεϋνιόν, Flag of France.svg Μαγιότ, Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη
+263: Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε
+264: Flag of Namibia.svg Ναμίμπια
+265: Flag of Malawi.svg Μαλάουι
+266: Flag of Lesotho.svg Λεσότο
+267: Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα
+268: Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη
+269: Flag of the Comoros.svg Κομόρες

+27: Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική +28: --

+290: Flag of Saint Helena.svg Νήσος Αγίας Ελένης, Flag of Tristan da Cunha.svg Τριστάν ντα Κούνια
+291: Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
+292: --
+293: --
+294: --
+295: --
+296: --
+297: Flag of Aruba.svg Αρούμπα
+298: Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
+299: Flag of Greenland.svg Γροιλανδία

3 +30: Flag of Greece.svg Ελλάδα +31: Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία +32: Flag of Belgium.svg Βέλγιο +33: Flag of France.svg Γαλλία +34: Flag of Spain.svg Ισπανία

+350: Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ
+351: Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
+352: Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο
+353: Ιρλανδία Ιρλανδία
+354: Flag of Iceland.svg Ισλανδία
+355: Flag of Albania.svg Αλβανία
+356: Flag of Malta.svg Μάλτα
+357: Flag of Cyprus.svg Κύπρος
+358: Flag of Finland.svg Φινλανδία
+359: Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία

+36: Flag of Hungary.svg Ουγγαρία

+370: Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
+371: Flag of Latvia.svg Λετονία
+372: Flag of Estonia.svg Εσθονία
+373: Flag of Moldova.svg Μολδαβία
+374: Flag of Armenia.svg Αρμενία
+375: Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
+376: Flag of Andorra.svg Ανδόρρα
+377: Flag of Monaco.svg Μονακό
+378: Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος
+379: Flag of the Vatican City.svg Βατικανό

+380: Flag of Ukraine.svg Ουκρανία
+381: Flag of Serbia.svg Σερβία
+382: Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
+383: Flag of Kosovo.svg Κόσοβο
+384: --
+385: Flag of Croatia.svg Κροατία
+386: Flag of Slovenia.svg Σλοβενία
+387: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία & Ερζεγοβίνη
+388: Ευρωπαϊκή Τηλεφωνία
+389: Flag of Macedonia.svg ΠΓΔΜ

+39: Flag of Italy.svg Ιταλία
Flag of the Vatican City.svg Βατικανό
4 +40: Flag of Romania.svg Ρουμανία +41: Flag of Switzerland.svg Ελβετία

+420: Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
+421: Flag of Slovakia.svg Σλοβακία
+422: --
+423: Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν
+424: --
+425: --
+426: --
+427: --
+428: --
+429: --

+43: Flag of Austria.svg Αυστρία +44: Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο +45: Flag of Denmark.svg Δανία +46: Flag of Sweden.svg Σουηδία +47: Flag of Norway.svg Νορβηγία +48: Flag of Poland.svg Πολωνία +49: Flag of Germany.svg Γερμανία
5

+500: Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ, Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς
+501: Flag of Belize.svg Μπελίζ
+502: Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
+503: Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ
+504: Flag of Honduras.svg Ονδούρα
+505: Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
+506: Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα
+507: Flag of Panama.svg Παναμάς
+508: Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν
+509: Flag of Haiti.svg Αϊτή

+51: Flag of Peru (state).svg Περού +52: Flag of Mexico.svg Μεξικό +53: Flag of Cuba.svg Κούβα +54: Flag of Argentina.svg Αργεντινή +55: Flag of Brazil.svg Βραζιλία +56: Flag of Chile.svg Χιλή +57: Flag of Colombia.svg Κολομβία +58: Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα

+590: Flag of France.svg Γουαδελούπη, Flag of Saint Barthelemy.svg Άγιος Βαρθολομαίος, Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος
+591: Flag of Bolivia.svg Βολιβία
+592: Flag of Guyana.svg Γουιάνα
+593: Ισημερινός Ισημερινός
+594: Flag of French Guiana.svg Γαλλική Γουιάνα
+595: Flag of Paraguay.svg Παραγουάη
+596: Snake Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα
+597: Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
+598: Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
+599: Flag of the Netherlands.svg BES νησιά, Flag of Curaçao.svg Κουρασάο

6 +60: Flag of Malaysia.svg Μαλαισία +61: Flag of Australia.svg Αυστραλία +62: Flag of Indonesia.svg Ινδονησία +63: Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες +64: Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία +65: Flag of Singapore.svg Σινγκαπούρη +66: Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη

+670: Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ
+671: --
+672: Flag of Norfolk Island.svg Νησί Νόρφολκ, Flag of Australia.svg Αυστραλιανή Ανταρκτική Περιοχή
+673: Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
+674: Flag of Nauru.svg Ναουρού
+675: Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα
+676: Flag of Tonga.svg Τόνγκα
+677: Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
+678: Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου
+679: Flag of Fiji.svg Φίτζι

+680: Flag of Palau.svg Παλάου
+681: Flag of Wallis and Futuna.svg Ουάλις και Φουτούνα
+682: Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ
+683: Flag of Niue.svg Νιούε
+684: --
+685: Flag of Samoa.svg Σαμόα
+686: Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι
+687: Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία
+688: Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
+689: Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία

+690: Flag of Tokelau.svg Τοκελάου
+691: Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
+692: Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ
+693: --
+694: --
+695: --
+696: --
+697: --
+698: --
+699: --

7
+7 3: Flag of Russia.svg Ρωσία +7 4: Flag of Russia.svg Ρωσία +7 6: Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν +7 7: Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν +7 8: Flag of Russia.svg Ρωσία
+7 840: Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία
+7 9: Flag of Russia.svg Ρωσία
+7 940: Flag of Abkhazia.svg Αμπχαζία
8

+800: XT
+801: --
+802: --
+803: --
+804: --
+805: --
+806: --
+807: --
+808: XS
+809: --

+81: Flag of Japan.svg Ιαπωνία +82: Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα +83: -- +84: Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ

+850: Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
+851: --
+852: Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
+853: Flag of Macau.svg Μακάου
+854: --
+855: Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
+856: Flag of Laos.svg Λάος
+857: --
+858: --
+859: --

+86: Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα

+870: Inmarsat
+871: --
+872: --
+873: --
+874: --
+875: --
+876: --
+877: --
+878: XP
+879: --

+880: Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
+881: XG
+882: XV
+883: XV
+884: --
+885: --
+886: Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
+887: --
+888: XD
+889: --

+89: --
9 +90: Flag of Turkey.svg Τουρκία +91: Flag of India.svg Ινδία +92: Flag of Pakistan.svg Πακιστάν +93: Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν +94: Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα +95: Flag of Myanmar.svg Βιρμανία (Μιανμάρ)

+960: Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
+961: Flag of Lebanon.svg Λίβανος
+962: Flag of Jordan.svg Ιορδανία
+963: Flag of Syria.svg Συρία
+964: Flag of Iraq.svg Ιράκ
+965: Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ
+966: Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία
+967: Flag of Yemen.svg Υεμένη
+968: Flag of Oman.svg Ομάν
+969: --

+970: Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη
+971: Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
+972: Flag of Israel.svg Ισραήλ
+973: Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν
+974: Flag of Qatar.svg Κατάρ
+975: Flag of Bhutan.svg Μπουτάν
+976: Flag of Mongolia.svg Μογγολία
+977: Flag of Nepal.svg Νεπάλ
+978: --
+979: XR

+98: Flag of Iran.svg Ιράν

+990: --
+991: Δοκιμές
+992: Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
+993: Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν
+994: Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν
+995: Flag of Georgia.svg Γεωργία
+996: Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
+997: --
+998: Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν
+999: --

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αναλυτικότερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 1 – Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

www.nanpa.com

Περιοχές μέσα στην Περιοχή Σχεδίου Αριθμοδότησης Βορείου Αμερικής (NANPA) έχουν οριστεί με κωδικούς περιοχής σαν να βρίσκονταν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι παρακάτω κωδικοί με μορφή +1-XXX αντιπροσωπεύουν κωδικό περιοχής εντός του NANPA (+1) - Όχι ξεχωριστό κωδικό χώρας. Για παράδειγμα ο κωδικός χώρας του Γκουάμ είναι +1 ακολουθούμενος από τον κωδικό περιοχής 671 - όχι +671.

Πολλά, αλλά όχι όλα, κράτη της Καραϊβικής με τους κώδικες περιοχής:[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 2 – Αφρική, Αρούμπα, Γροιλανδία & Νήσοι Φερόες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνες 3 - 4 – Ευρώπη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 5 – Λατινική Αμερική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 6 – Νότιος Ειρηνικός & Ωκεανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 7 – Ρωσία & Καζακστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζώνη 8 – Ανατολική Ασία & Διεθνείς υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • + 800 Διεθνείς δωρεάν κλήσεις (UIFN)
  • + 801
  • + 802
  • + 803
  • + 804
  • + 805
  • + 806
  • + 807
  • + 808 διατηρημένος για τις υπηρεσίες καταμερισμένου κόστους
  • + 809
  • + 81 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
  • + 82 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα
  • 83x –
  • + 84 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ
  • + 850 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
  • + 851
  • + 852 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ
  • + 853 Flag of Macau.svg Μακάου
  • + 854
  • + 855 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
  • + 856 Flag of Laos.svg Λάος
  • + 857
  • + 858
  • + 859
  • + 86 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
  • + 870 Inmarsat "SNAC"
  • + 871 Inmarsat (ανατολικός Ατλαντικός)
  • + 872 Inmarsat (Ειρηνικός Ωκεανός)
  • + 873 Inmarsat (Ινδικός Ωκεανός)
  • + 874 Inmarsat (δυτικός Ατλαντικός)
  • + 875 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 876 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 877 διατηρημένος για τη θαλάσσια κινητή υπηρεσία
  • + 878 Ενιαίες προσωπικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών
  • + 879 διατηρημένος για εθνικές κινητές/θαλάσσιες χρήσεις
  • + 880 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
  • + 881 Κινητό δορυφορικό σύστημα
  • + 882 Διεθνή δίκτυα
  • + 883
  • + 884
  • + 885
  • + 886 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
  • + 887
  • + 888 Flag of the United Nations.svg Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ
  • + 889
  • 89x –

Ζώνη 9 – Δυτική, Νότια & Κεντρική Ασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μηδέν (0) δεν έχει οριστεί.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]