Αυτοκινητόδρομος 67 (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το σήμα του Αυτοκινητοδρόμου 67
Πλησιάζοντας στη Νέα Καλλικράτεια

Ο Αυτοκινητόδρομος 67 ή πιο γνωστός Αυτοκινητόδρομος Χαλκιδικής είναι ένας αυτοκινητόδρομος στην Κεντρική Μακεδονία. Συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα Νέα Μουδανιά. Ο αυτοκινητόδρομος ήταν αναβάθμιση της υπάρχουσας εθνικής οδού 67. Πλέον έχει καταργηθεί ο κωδικός 67 καθώς έχει ενωθεί με τον αυτοκινητόδρομο 24.

Ιστορικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο οδικός άξονας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Νέα Μουδανιά άρχισε να κατασκευάζεται από τη δεκαετία του 90 ενώ στο τελός της δεκαετίας αυτής είχε παραδοθέι ήδη στην κυκλοφορία. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αεροφωτογραφία του τμήματος Θεσσαλονίκη-Καρδία

Ο δρόμος ξεκινάει από τη Χαριλάου. Το πρώτο τμήμα μέχρι το αεροδρόμιο διαθέτει 6 λωρίδες κυκλοφορίας (3 ανα κατεύθυνση). Στη συνέχεια από τον Α/Κ του αεροδρομίου περνάει από την Καρδία και το Κάτω Σχολάρι και φτάνει στη Νέα Καλλικράτεια. Από εκεί μέχρι τα Νέα Μουδανιά έχει περισσότερο διατομή οδού ταχείας κυκλοφορίας παρά αυτοκινητοδρόμου. Ο αυτοκινητόδρομος τελιώνει στα Νέα Μουδανιά. Παρόλα αυτά είναι υποκατασκευή το τμήμα απο τα Μουδανία μέχρι την Κασσάνδρεια.

Το πρόβλημα της κίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κύριος λόγος της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ήταν να αποροφήσει τον φόρτο των αυτοκινήτων στη Χαλκιδική ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Η Χαλκιδική πάντα υπέφερε από μεγάλα μποτιλιαρίσματα, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει έκει για να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλο όμως την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου το πρόβλημα της κίνησης είναι ακόμα πολύ εμφανές καθώς ο μέσος όρος ταξιδίου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Χαλκιδική είναι 2 με 2,5 ώρες δηλαδή η μέση ταχύτητα είναι γύρω στα 30 χιλίομετρα την ώρα.

Προτασείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαπλάτυνση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2011 είναι σε μελέτη η δημοπράτηση για τη διαπλάτυνση - αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου, από τον Κ12 (Καλαμαριά) μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», σε μήκος περίπου 9 χλμ. Η μελέτη προβλέπει τη διαπλάτυνση του δρόμου κατά μία λωρίδα εκατέρωθεν, με πρόβλεψη πλήρους παράπλευρου δικτύου και κόμβων, καθώς και αναβάθμιση υφιστάμενων κόμβων της αρτηρίας και των υπόλοιπων ισόπεδων προσβάσεων. [1]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]