Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
→‎Τεχνικές προδιαγραφές-Λειτουργία: Διόρθωση ορθογραφικού λάθους.
μ (Ημερομηνία έναρξης κατασκευής και ημερομηνία ολοκλήρωσης)
μ (→‎Τεχνικές προδιαγραφές-Λειτουργία: Διόρθωση ορθογραφικού λάθους.)
Η σήραγγα έχει συνολικό υποθαλάσσιο οδικό μήκος 910 μέτρα και μέγιστο βάθος 27 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Τα τροχοφόρα διασχίζουν την απόσταση αυτή σε 1 έως 1,5 λεπτό. Η μέγιστη επιτρεπομένη [[ταχύτητα]] είναι 60 Κm/h και τα φώτα του οχήματος πρέπει να είναι αναμμένα. Ο σταθμός διοδίων βρίσκεται στο [[Άκτιο]] και το κόστος διοδίων για τα ΙΧE είναι 3 ευρώ. Ο σταθμός ελέγχου βρίσκεται στην Πρέβεζα, στην Κυανή Ακτή.
 
Όλη η σήραγγα παρακολουθείται από κάμερες κλειστού κυκλώματος, στο δε κέντρο ελέγχου μέσω υποδοχέων, αναφέρονται και καταγράφονται όλες οι φυσικές και μετεωρολογικές παράμετροι της σήραγγας. Για παράδειγμα αν τα επίπεδα CO<sub>2</sub> αυξηθούν επικίνδυνα, αυτομάτως αρχίζουν να δουλεύουν οι ανεμιστήρες - τουρμπίνες φέρνοντας μέσα στο τούνελ φρέσκο αέρα. Πεζοί και [[Ποδήλατο|ποδήλατα]] δεν επιτρέπεται να περάσουν, ενώ σερσε φορτηγά με επικίνδυνα φορτία ή καύσιμα επιτρέπεται η διέλευση σε ορισμένες μέρες και ώρες της εβδομάδας.
 
Οι ειδικοί λένε ότι το σκυρόδεμα της σήραγγας αντέχει χρονικά για 100 χρόνια και σε [[Σεισμός|σεισμό]] μεγέθους μέχρι 8 [[Κλίμακα Ρίχτερ|Ρίχτερ]].{{πηγή}}
57

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης