ΑΝΤ1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ANT1)
ANT1
Ίδρυση2 Αυγούστου 1989
Έναρξη λειτουργίας31 Δεκεμβρίου 1989
Εικόνα16:9, 576i (SDTV)
16:9, 1080i (HDTV)
Τηλεθέαση11.3% (25/12/2023 - 31/12/2023, [1])
ΙδιοκτήτηςAntenna TV Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία
Συνεργαζόμενα κανάλιαΑΝΤ1 Κύπρου
Μακεδονία TV
Σημαντικά πρόσωπαΑντώνης Κανάκης
Γιώργος Λιάγκας
Γιώργος Παπαδάκης
Γρηγόρης Αρναούτογλου
Ζέτα Μακρυπούλια
Μπέττυ Μαγγίρα
Νίκος Χατζηνικολάου
ΣλόγκανΆλλη Εμπειρία!
ΙδρυτήςΜίνως Κυριακού
Χώρα Ελλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Περιοχή εκπομπήςΠανελλαδικά
Κεντρικά γραφείαΛεωφόρος Κηφισίας 10-12, Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα
ΙστοσελίδαANT1 TV
Λήψη
Επίγεια Ψηφιακά
ΣυχνότηταΠανελλαδικά σε κατά τόπους συχνότητες
Δορυφορικά
COSMOTE TVΘέση 106 (σε HD)
Καλωδιακά
COSMOTE TVΘέση 6
Διαδικτυακά
Δείτε ζωντανά
(π  σ  ε )

Ο Antenna TV (πιο γνωστό ως ΑΝΤ1, με ελληνικούς χαρακτήρες Αντέννα) είναι ο δεύτερος, χρονολογικά, ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας που λειτούργησε στην Ελλάδα και αδερφός του ομότιτλου ραδιοφωνικού σταθμού Antenna 97,1 (νυν Easy 97.2) που λειτουργούσε ήδη με μεγάλη επιτυχία από το 1987. Ιδρύθηκε ως επιχείρηση στις 2 Αυγούστου 1989 και εξέπεμψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως κανάλι μετά από τέσσερις μήνες, στις 31 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Το κανάλι εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα, επίγεια ψηφιακά, ελεύθερα μέσω της Digea και συνδρομητικά μέσω της COSMOTE TV[2] ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 εξέπεμπε και από την συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA όπου αποχώρησε την επόμενη ημέρα μαζί με το αδερφικό Μακεδονία TV λόγω οικονομικών διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1989: Ο ΑΝΤ1 ΤV ξεκίνησε να εκπέμπει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά το Mega Channel. Ο πρώτος γενικός συντονιστής του νεοϊδρυθέντος καναλιού και παραγωγός, Νίκος Μαστοράκης έφερε αρκετές πρωτότυπες ιδέες για τους Έλληνες τηλεθεατές, βασισμένες σε ιδέες ξένων παραγωγών έπειτα από την παραμονή του στις ΗΠΑ. Προγράμματα όπως το τηλεπαιχνίδι Ο τροχός της τύχης (1990-1997) και η κωμική σειρά Οι μεν και οι δεν (1993-1996), ήταν από τα πρώτα του είδους, ενώ υπήρχαν και κινούμενα σχέδια που προβάλλονταν τις πρωινές ώρες, τα περισσότερα μεταγλωττισμένα στα Ελληνικά. Επίσης το 1991 ξεκίνησε η μετάδοση της σειράς Λάμψη και το 1993 του Καλημέρα Ζωή που ξεπέρασαν τα 3.000 επεισόδια έκαστος και αποτελούν τις μακροβιότερες ελληνικές σειρές.
  • Μέσα δεκαετίας 1990: Ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε τη μετάδοσή του, το 1992 στην Κύπρο μέσω του ομότιτλου καναλιού, το 1993 στη Βόρεια Αμερική μέσω του ΑΝΤ1 Satellite και το 1997 στην Αυστραλία μέσω του ΑΝΤ1 Pacific με σύντομο αρχικά πρόγραμμα από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 3:00 τη νύχτα και με επαναλήψεις από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα. Υπήρξε και μετάδοση προγράμματος από την Κροατική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το σλόγκαν του, ΑΝΤ1: Νούμερο ένα χρησιμοποιήθηκε έως το 1998 και μετά από αξιολογήσεις ήταν το πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση στην ελληνική τηλεόραση. Μερικά προγράμματα καθ' όλη τη δεκαετία του 1990 έγιναν πρώτα σε τηλεθέαση.
  • 1991: Στις 16 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα η μακροβιότερη ελληνική τηλεοπτική σειρά Η Λάμψη.
  • 1992: Το Καλημέρα Ελλάδα έκανε το ντεμπούτο του, ως η πρώτη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα.
  • 1996: Ο ΑΝΤ1 Satellite άρχισε να εκπέμπει στις ΗΠΑ στο κανάλι 604 μέσω των παρόχων Dish Network και EchoStar.
  • 1997-1998: Τέθηκε σε λειτουργία η επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού στο www.antenna.gr.
  • Σεπτέμβριος 1999: Επεκτείνεται η ροή των ΑΝΤ1 Satellite και ΑΝΤ1 Pacific σε δεκαέξι ώρες προγράμματος προσθέτοντας ζωντανή κάλυψη στις ειδήσεις.
  • Τέλη του 2000: Ξεκίνησε η 24ωρη ροή προγράμματος των ΑΝΤ1 Satellite και ΑΝΤ1 Pacific.
  • 2002: Τα κέρδη του καναλιού μειώνονται από τα $15 στα $1.50, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, ο ΑΝΤ1 Satellite στη Βόρεια Αμερική άλλαξε συχνότητα εκπομπής στο κανάλι 605 μέσω της Dish Network. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε τη λειτουργία του το ANT1 Gold (και αργότερα ANT1 Prime που έκλεισε). Διάφορες σειρές και εκπομπές έκαναν πρεμιέρα στο μητρικό κανάλι.
  • 2005: Στις 29 Ιουλίου η Λάμψη ολοκληρώνει τον κύκλο της, έπειτα από 14 χρόνια.
  • 2006: Ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε να μεταδίδεται και στην Ευρώπη μέσω του ΑΝΤ1 Europe, που μεταδίδει σε όλη την ήπειρο το πρόγραμμα του Ελληνικού καναλιού ενώ η σειρά Καλημέρα Ζωή ολοκληρώνει τον κύκλο της, έπειτα από 13 χρόνια.
  • 2007: Ο ANT1 Gold αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα της NOVA λόγω λήξης της συμφωνίας του ANT1 με την τότε εταιρεία Multichoice Hellas.
  • 2009: Ο ANT1 ξεκίνησε να εκπέμπει διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του στην οποία εντάσσονται σε video on demand τα προγράμματά του με εξαίρεση τα ξένα.
  • 2016: Στις 2 Μαρτίου ξεκίνησε επίσημα η πιλοτική μετάδοση του ANT1 HD[3] ενώ έξι μήνες μετά (στις 2 Σεπτεμβρίου) ο Θεόδωρος Κυριακού κέρδισε μέσω του ANT1, σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη δημοπρασία που διήρκεσε 65 ώρες και έλαβε χώρα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.[4] Ωστόσο, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ στις 26 Οκτωβρίου του 2016.
  • 2017: Στις 2 Ιουλίου πεθαίνει ο Μίνως Κυριακού, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ομίλου Antenna και του ομώνυμου καναλιού.
  • 2022: Ξεκινάει τη λειτουργία της το ΑΝΤ1+ η οποία προσφέρει όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1.
  • 2023: Στις 1 Αυγούστου το κανάλι μαζί με το αδερφικό Μακεδονία TV αποχώρησαν από την συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA μετά από πολυετή συνεργασία λόγω οικονομικών διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών.

Προετοιμασία και πρώτη εκπομπή στις 31 Δεκεμβρίου 1989[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λίγες μέρες πριν από την ημέρα της πρώτης εκπομπής, το κανάλι διαφημίζεται σε περιοδικά και εφημερίδες. Ο Νίκος Μαστοράκης, γενικός συντονιστής, η Άννα Πρετεντέρη και ο Στέλιος Αντωνιάδης, ως διευθυντές παραγωγής, εργάζονται πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Πρώτο πρόγραμμα που προβλήθηκε ήταν η Τηλερουλέτα, ένα μαγνητοσκοπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ, που εκείνη την ημέρα λειτούργησε σαν ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, συγχρονισμένο κατά τέτοιον ακριβή τρόπο ώστε οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.[5]

Τα πρώτα προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ANT1 ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εισήγαγε τα καθημερινά πρωινά ενημερωτικά και ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, όπως οι δυο μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το Καλημέρα Ελλάδα και ο Πρωινός καφές, που ξεκίνησαν το 1991. Το 1992 ο ΑΝΤ1 λάνσαρε και το πρώτο σόου, με τη Ρούλα Κορομηλά να αναλαμβάνει την παρουσίαση του Ciao ANT1.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 άρχισε να προβάλλεται Η λάμψη την οποία δημιούργησε ο Νίκος Φώσκολος, με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη, τον Χρήστο Πολίτη, την Ελένη Κούρκουλα και τον Κώστα Σπυρόπουλο. Από την πρώτη ημέρα προβολής του, και για πάνω από δέκα χρόνια, σημείωνε μεγάλη επιτυχία. Το Νοέμβριο του 1993 προστέθηκε μια δεύτερη καθημερινή σειρά, το Καλημέρα ζωή, επίσης από τον Φώσκολο, με σημαντική απήχηση και με πρωταγωνιστές την Ελένη Κούρκουλα, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, την Χριστίνα Θεοδωροπούλου και τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, κατά την περίοδο 1992-1995, ο Πάνος Κοκκινόπουλος κάνει το πρώτο του αστυνομικό σίριαλ αυτοτελών αληθινών ιστοριών, την Ανατομία ενός εγκλήματος, με πρωταγωνιστές σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, και ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί το επίσης δημοφιλές Τμήμα ηθών, επίσης την περίοδο 1992-1995. Ακόμα μια ιστορική σειρά των πρώτων χρόνων αποτελεί και το Γόβα στιλέτο, με την Έλενα Ακρίτα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στη συγγραφή σεναρίου.

Στα κωμικά, η σειρά Οι μεν και οι δεν των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, του 1993-1996, ήταν και θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα, έχει προβληθεί σε πολλές διαδοχικές επαναλήψεις για 25 χρόνια μετά τη λήξη της αρχικής προβολής της. Μεγάλη απήχηση στο κοινό την τότε εποχή είχε και το Της Ελλάδος τα παιδιά του Δημήτρη Βενιζέλου, του 1993-1995, με τον Γιάννη Μπέζο ως τον διοικητή Κάκαλο ενός στρατοπέδου της Αεροπορίας.

Στον ενημερωτικό τομέα, το δελτίο ειδήσεων του σταθμού παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με αρκετούς ακόμα δημοσιογράφους που κατά καιρούς πέρασαν από αυτό. Επιπλέον, δυο δημοφιλείς εκπομπές, το Προφίλ με τον μετέπειτα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πάνο Παναγιωτόπουλο και η Ώρα της αλήθειας με τον Γιάννη Πρετεντέρη συμπληρώνουν το ενημερωτικό σκέλος του καναλιού κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του.

Στον ψυχαγωγικό τομέα, τα προγράμματα ποίκιλαν. Η Μαλβίνα Κάραλη με δική της εκπομπή προσέλκυσε το ενδιαφέρον τηλεθεατών και τηλεκριτικών, ενώ η Σεμίνα Διγενή είχε προκαλέσει με την εκπομπή Made In Greece. Από τα τηλεπαιχνίδια ξεχώριζε Ο τροχός της τύχης, που προβλήθηκε την περίοδο 1990-1997 και ειδικά τα πρώτα χρόνια σημείωσε εξαιρετικά μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε και το τηλεπαιχνίδι Super Market της σεζόν 1993-1994, με τον Μάκη Πουνέντη. Τον Σεπτέμβριο του 1995, η Ελένη Μενεγάκη μετά την αποχώρηση της Πόπης Χατζηδημητρίου γίνεται η νέα παρουσιάστρια του Πρωινού καφέ, με επακόλουθο την συνεχή επιτυχία της εκπομπής, που θύμιζε τις εποχές που μεσουρανούσε η Ρούλα Κορομηλά, ενώ την ίδια χρονιά ο Νίκος Μαστοράκης, ύστερα από ένα διετές διάλειμμα, επιστρέφει με την εκπομπή Αργά, ένα ψυχαγωγικό τοκ σόου με υψηλές τηλεθεάσεις.

Από τότε, από αυτά τα πρώτα βήματα του σταθμού, ακολούθησαν πολλές εκπομπές, που τις διαδέχθηκαν διάφορα πρόσωπα, πρόσωπα που άλλοτε συνέδεσαν και άλλοτε όχι την δική τους τηλεοπτική ιστορία με τον σταθμό, καθώς και δημοφιλείς κωμικές και δραματικές σειρές όπως τα Εγκλήματα, το Κωνσταντίνου και Ελένης, Το καφέ της Χαράς και άλλες. Περικυκλωμένος από αξιόλογο ανταγωνισμό, κατάφερε να διατηρήσει τη δική του μερίδα κοινού.

Τηλεοπτικές άδειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου 2016, ανακοινώθηκαν οι εταιρείες που κατάφεραν να πάρουν άδεια, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ΑΝΤ1. Ο σταθμός κατάφερε να πάρει μία άδεια, καταβάλλοντας το ποσό των 75.900.000 €.[6] Ωστόσο στις 26 Οκτωβρίου, ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Στο νέο διαγωνισμό που διεξήχθη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο ΑΝΤ1 έλαβε άδεια με το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα Νέα του ΑΝΤ1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα Νέα του ΑΝΤ1 αποτελούν το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πρώτος παρουσιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (Τα Νέα του ΑΝΤ1 στις 20:30) υπήρξε ο Τέρενς Κουίκ από το 1989 και για δέκα χρόνια. Μαζί του ακόμη παρουσίασαν ειδήσεις η Νανά Δούκα-Παλαιτσάκη, η Σοφία Τσιλιγιάννη, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Λιάνα Κανέλλη. Μετά την αποχώρησή του από το κανάλι, ο ΑΝΤ1 δοκίμασε δίδυμα δημοσιογράφων στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου όπως ο Νίκος Μάνεσης και η Γιώτα Μιχαλοπούλου.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 το δελτίο το ανέλαβε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου του 2006 τα Νέα του ΑΝΤ1 στις 20:00, παρουσίαζαν από κοινού η Στάη και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Μετά την αποχώρηση της Στάη από το σταθμό (4 Οκτωβρίου 2006) βασικός παρουσιαστής και διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν ο Ευαγγελάτος. Μετά από την αποχώρησή της από την ΕΡΤ, το 2010, παρουσιάστρια του δελτίου, έγινε η Μαρία Χούκλη, η οποία παρέμεινε σε αυτή την θέση μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2017, οπότε ανέλαβε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τα Σαββατοκύριακα η Ρίτσα Μπιζόγλη, ενώ τα μεσημεριανά δελτία τα παρουσιάζουν εναλλάξ η Μαρία Σαράφογλου, ο Γιώργος Κούρος, ο Νικόλας Βαφειάδης και σπάνια ο Λευτέρης Πράσινος.

Άλλοι δημοσιογράφοι που πέρασαν από την παρουσίαση του δελτίου είναι οι: Τζέλλα Παυλάκου, Λίνα Κλείτου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φαίη Μαυραγάνη, Θοδωρής Δρακάκης, Μαρία Αραμπατζή, Λίλιαν Τσουρλή, Εύη Φραγκάκη, Αντώνης Αλαφογιώργος, Βαγγέλης Γιακουμής, Στεφανία Μουρελάτου, Δημήτρης Στάμου, Σαββούλα Λιάτσου, Μάριος Κυπριανίδης, Γιώργος Λεονάρδος, Μάρω Λεονάρδου, Βαγγέλης Μπίστικας, Χρήστος Σεφερλής, Λίζα Δουκακάρου, Καρολίνα Κάλφα, Σοφία Τσιλιγιάννη, αλλά και η μετέπειτα παρουσιάστρια του Πρωινού καφέ, Ελεονώρα Μελέτη.

Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα του είναι κυρίως ψυχαγωγικό, αποτελούμενο από σειρές, εκπομπές, τηλεπαιχνίδια, ταινίες, ριάλιτι και σόου ταλέντων. Παράλληλα, μεταδίδει κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, όπως το Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη. Τα τελευταία χρόνια, το κανάλι δεν ήταν τόσο αφοσιωμένο στις σειρές, αλλά είχε αρκετά ριάλιτι και σόου ταλέντων.

Αθλητικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΑΝΤ1 είχε παράδοση στις αθλητικές μεταδόσεις με το ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ, την Basket League και άλλα γεγονότα. Έγινε το πρώτο ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα που μετέδωσε το Ευρωμπάσκετ τις χρονιές 2013 και 2015, και το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2014. Η οικονομική κρίση που επηρέασε και τον ΑΝΤ1 είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο σταθμός από τα αθλητικά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών 2023 και τη Φόρμουλα 1 από το 2023 ως το 2025, την οποία μετέδιδε και στο παρελθόν.

Συνεργαζόμενα κανάλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1992, ο ΑΝΤ1 εκπέμπει αυτόνομα στην Κύπρο, μέσω του ομότιτλου καναλιού, σε όλη την κυπριακή επικράτεια.

Από το 1993, ο ΑΝΤ1 μεταδίδει το πρόγραμμά του διεθνώς για τους Έλληνες ομογενείς. Αρχικά η εκπομπή ήταν για λίγες ώρες καθημερινώς, αλλά από το 2000 έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες 24ωρης διαρκείας πρόγραμμα. Ο ΑΝΤ1 λειτουργεί σήμερα τρία τηλεοπτικά κανάλια, μέσω δορυφόρου, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τα γεωγραφικά μέρη.

Ο ANT1 από το βράδυ της Τρίτης 1ης Μαρτίου του 2016, ξεκίνησε τη πιλοτική μετάδοσή του σε υψηλή ευκρίνεια. Από τις 26 Ιανουαρίου του 2018 μεταδίδει σε πραγματική υψηλή ευκρίνεια (native HD).[7]

Κυρώσεις για τη στάση του σταθμού και δημοσιογράφου του στο δημοψήφισμα του 2015[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την απόφαση 84/2017 της Ολομέλειας του ΕΣΡ επιβλήθηκε στον ANT1 πρόστιμο 15.000 ευρώ, για ανισομερή προβολή των πρώτων συγκεντρώσεων, των υποστηρικτών του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.[8] Τον Απρίλιο του 2016 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε την ποινή της επίπληξης στη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Μαρία Χούκλη, για τη στάση της την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.[9][10]

Ιδιοκτησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 2 Αυγούστου 1989 ιδρύθηκε η Antenna TV Ανώνυμος Εταιρεία η οποία αποτέλεσε την κύρια μονάδα του ομίλου και του νεοϊδρυθέντος καναλιού.

Λογότυπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

31.12.1989-16.09.2007
03.07.2017-05.07.2017
(Με αφορμή τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού)
17.09.2007-14.09.2008 15.09.2008-03.07.2017
05.07.2017-σήμερα (SD)
01.03.2016-03.07.2017
05.07.2017-σήμερα (HD)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Εβδομαδιαία Μερίδια Σταθμών». arianna.gr. 
  2. «Ο ΑΝΤ1 στον OTE TV». Enternity. 4 Δεκεμβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-03-04. https://web.archive.org/web/20160304202732/http://www.enternity.gr/Article/%CE%9F-%CE%91%CE%9D%CE%A41-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-OTE-TV/13321.html. Ανακτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2012. 
  3. «Από σήμερα στον αέρα και το ANT1 HD μετά τα SKAI HD και STAR HD». OnusNews. 2 Μαρτίου 2016. https://onusnewsgr.blogspot.com/2016/03/ant1-hd-skai-hd-star-hd.html. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2016. 
  4. «Σε Μαρινάκη, Κυριακού, Καλογρίτσα και Αλαφούζο οι τηλεοπτικές άδειες - Πόσο κόστισαν». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  5. «Η γέννηση του ΑΝΤ1 (τα πρώτα τέσσερα λεπτά λειτουργίας)». YouTube. 
  6. «Οι προσφορές των 4 εταιρειών για τις άδειες». typologies.gr. 2 Σεπτεμβρίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-09-02. https://web.archive.org/web/20160902100620/http://www.typologies.gr/2016/09/02/i-prosfores-ton-4-eterion-gia-tis-adies/. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  7. «Σε native Full HD ο ΑΝΤ1!». www.tvnea.com. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2018. 
  8. «Απόφαση Αριθ. 84/2017». Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 3 Απριλίου 2017. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%93%CE%95%CE%97%CE%99%CE%9C%CE%95-%CE%A9%CE%9C%CE%99. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017. 
  9. «Απόφαση Αριθ. 6/2016». Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 31 Μαΐου 2016. https://www.esiea.gr/apofasi-yp-arithm-62016-toy-protovathmioy/. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2016. 
  10. «Διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ για τη στάση τους στο δημοψήφισμα». in.gr. 6 Απριλίου 2016. https://www.in.gr/2016/04/06/greece/diagrafes-dimosiografwn-apo-tin-esiea-gia-ti-stasi-toys-sto-dimopsifisma/. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2016. 

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]