Agatha (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Agatha
Επίσημο λογότυπο
ΕίδοςΜαύρη κωμωδία
Υπερήρωας
ΔημιουργοίΤζακ Σέιφερ
Βασίζεται σεΆγκαθα Χάρκνες
από Σταν Λι
Τζακ Κίρμπι
ΠρωταγωνιστέςΚάθριν Χαν
Ντέμπρα Τζο Ραπ
Πάτι Λουπόν
Συνθέτης(ες)Κρίστοφ Μπεκ
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λούις Ντεσπόζιτο
Βικτόρια Αλόνσο
Μπραντ Γουίντερμπαμ
Τζακ Σέιφερ
Τοποθεσία γυρισμάτωνΑτλάντα
ΦωτογραφίαΚέιλεμπ Χέιμαν
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
20th Television
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Σχετίζεται με
WandaVision
Τηλεοπτικές σειρές του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Το Agatha είναι επερχόμενη Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από την Τζακ Σέιφερ για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη στην χαρακτήρα των Marvel Comics Άγκαθα Χάρκνες. Είναι προορισμένο να είναι μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) σε παραγωγή από την Marvel Studios, αποτελώντας μια συνοχή με τις ταινίες του franchise, και είναι spin-off της σειράς WandaVision (2021). Η Σέιφερ έχει τον ρόλο της βασικής σεναριογράφου και της βασικής σκηνοθέτριας. Η σειρά επίσης παράχθηκε από την 20th Television.

Η Κάθριν Χαν επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Άγκαθα Χάρκνες από το WandaVision, η οποία πρωταγωνιστεί με τις Ντέμπρα Τζο Ραπ και Πάτι Λουπόν.[1][2] Η ανάπτυξη της σειράς είχε ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, με τις Σέιφερ και Χαν να επιστρέφουν από το WandaVision,[3] και ανακοινώθηκε επίσημα τον επόμενο μήνα ως Agatha: House of Harkness. Ο τίτλος της σειράς άλλαξε ως Agatha: Coven of Chaos τον Ιούλιο του 2022, πριν γίνει Darkhold Diaries τον Σεπτέμβριο του 2023, με τις Σέιφερ, Γκράντια Μοντέιρο, και Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ να επιλέγονται ως σκηνοθέτριες στις αρχές του 2023. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023 στα Trilith Studios στην Ατλάντα, και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο. Ο τίτλος της σειράς άλλαξε ξανά τον Σεπτέμβριο σε Agatha: Darkhold Diaries και πάλι τον Μάρτιο σε Agatha.

Το Agatha είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στα τέλη 2024 και θα αποτελείται από εννιά επεισόδια. Θα είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Άγκαθα Χάρκνες χάνει τις υπερφυσικές της ικανότητες αφότου σπάει το μαγικό ξόρκι που την φυλάκισε στο Γουέστβιου του Νιου Τζέρσεϊ.[α] Συνεργάζεται με κάποιους συμμάχους διαφορετικούς με αυτήν για να αποκτήσει ξανά τις ικανότητές της.[4]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Όπως απεικονίζεται στο WandaVision (2021)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Andreeva, Nellie (3 Ιανουαρίου 2023). «'Agatha: Coven Of Chaos': Debra Jo Rupp Joins 'WandaVision' Marvel Spinoff For Disney+». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 
  2. April 18, Joey Nolfi· EDT, 2023 at 12:20 PM. «Patti LuPone spills major secrets on 'Agatha: Coven of Chaos' role as Lilia Calderu». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 
  3. Otterson, Joe (7 Οκτωβρίου 2021). «'WandaVision' Spinoff Starring Kathryn Hahn in the Works at Disney Plus (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 
  4. Tinoco, Armando (21 Οκτωβρίου 2023). «Marvel's 'WandaVision' Spinoff 'Agatha: Darkhold Diaries' Gets New Logo». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]