Ironheart (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ironheart
ΕίδοςΔράση-περιπέτεια
Επιστημονική φαντασία
Υπερήρωας
ΔημιουργοίΤσινάκα Χοτζ
Βασίζεται σεIronheart
από Μπράιαν Μάικλ Μπέντις
Μάικ Ντεοντάτο
ΠρωταγωνιστέςΝτομινίκ Θορν
Άντονι Ράμος
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λούις Ντεσπόζιτο
Βικτόρια Αλόνσο
Μπραντ Γουίντερμπαμ
Ζόι Νέιγκελχουτ
Ράιαν Κούγκλερ
Ζίνζι Κούγκλερ
Σεβ Οχάνιαν
Τσινάκα Χοτζ
ΜοντάζΚέντρικ Νερν-Σμιθ
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
Proximity Media
20th Television
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Σχετίζεται με
Τηλεοπτικές σειρές του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Το Ironheart είναι επερχόμενη Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από την Τσινάκα Χοτζ για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη στην ομώνυμη χαρακτήρα των Marvel Comics. Είναι προορισμένο να είναι μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) σε παραγωγή από την Marvel Studios, αποτελώντας μια συνοχή με τις ταινίες του franchise. Η Χοτζ έχει τον ρόλο της βασικής σεναριογράφου.[1] Η σειρά επίσης παράχθηκε από την Proximity Media και την 20th Television.

Η Ντομινίκ Θορν επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Ρίρι Γουίλιαμς / Ironheart από την ταινία Black Panther: Wakanda Forever (2022).[2] Η σειρά ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, μαζί με την επιλογή της Θορν. Η Χοτζ προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2021, με επιπρόσθετους ηθοποιούς να αποκαλύπτονται τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Σαμ Μπέιλι και Άντζελα Μπαρνς προσλήφθηκαν τον Απρίλιο του 2022 για να σκηνοθετήσουν. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούνιο στα Trilith Studios στην Ατλάντα, πριν μετακινηθούν στο Σικάγο τον Οκτώβριο και ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο.

Το Ironheart είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Disney+, και θα αποτελείται από έξι επεισόδια. Θα είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Goldberg, Aaron Couch,Lesley· Couch, Aaron· Goldberg, Lesley (27 Απριλίου 2021). «Marvel's 'Ironheart' Enlists Chinaka Hodge as Head Writer for Disney+ Series». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 
  2. «Ironheart Footage From D23 Teases Anthony Ramos as The Hood» (στα Αγγλικά). 10 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]