All-New Halloween Spooktacular!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"All-New Halloween Spooktacular!"
Επεισόδιο WandaVision
Προωθητική αφίσα
Επεισόδιο νο.Επεισόδιο 6
ΣκηνοθεσίαΜατ Σάκμαν
ΣενάριοΤζακ Χέιγουορντ
Πίτερ Κάμερον
ΠαραγωγόςΤζακ Σέιφερ
ΦωτογραφίαΤζες Χολ
ΜοντάζΖιν Μπέικερ
Πρώτη προβολή12 Φεβρουαρίου 2021
Διάρκεια38 λεπτά
Guest εμφανίσεις
  • Τζούλιαν Χίλιαρντ ως Μπίλι
  • Τζετ Κλάιν ως Τόμι
  • Τζος Στάμπεργκ ως Τάιλερ Χέιγουορντ
  • Ντέιβιντ Πέιτον ως Χερμπ
  • Άλαν Χέκνερ ως Πράκτορας Μόντι
  • Σελίνα Αντούζ ως Πράκτορας Ροντρίγκεζ
  • Σοφία Γκαϊνταρόβα ως νεαρή Γουάντα
  • Τζόσουα Μπέγκελμαν ως νεαρός Πιέτρο
  • Στέφανι Άσταλος-Τζόουνς ως ηλικιωμένη γυναίκα χωρίς δόντια
  • Άνταμ Γκολντ ως η φωνή του καρχαρία από την διαφήμιση
  • Τρίστεν Τσεν ως η φωνή του παιδιού από την διαφήμιση
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"On a Very Special Episode..."
Επόμενο →
"Breaking the Fourth Wall"

Το "All-New Halloween Spooktacular!" (μετάφραση: "Ολοκαίνουριο Τρομακτικές Απόκριες!") είναι το έκτο επεισόδιο της Αμερικανικής τηλεοπτικής μίνι σειράς WandaVision, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες Γουάντα Μάξιμοφ / Scarlet Witch και Vision των Marvel Comics. Ακολουθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι καθώς προσπαθούν να κρύψουν τις υπερδυνάμεις τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή στην προαστιακή πόλη του Γουέστβιου του Νιου Τζέρσεϊ. Το επεισόδιο τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), και η ιστορία του συμβαδίζει με τα γεγονότα των ταινιών του MCU.[1] Γράφτηκε από τους Τζακ Χέιγουορντ και Πίτερ Κάμερον και σκηνοθετήθηκε από τον Ματ Σάκμαν.

Οι Ελίζαμπεθ Όλσεν και Πολ Μπέτανι επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Γουάντα Μάξιμοφ και Vision, αντίστοιχα, με τους Τιόνα Πάρις, Έβαν Πίτερς, Ράνταλ Παρκ, Κατ Ντένινγκς και Κάθριν Χαν να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, και ο Σάκμαν εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2019.[2] Το επεισόδιο αποτίει φόρο τιμής σε τηλεοπτικές κωμωδίες καταστάσεων από τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, όπως το Η τρελή οικογένεια του Μάλκολμ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Pinewood Atlanta Studios στην Ατλάντα της Τζόρτζια και στο Λος Άντζελες.[3]

Το "All-New Halloween Spooktacular!" κυκλοφόρησε στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ στις 12 Φεβρουαρίου του 2021. Οι κριτικοί επαίνεσαν τα κουστούμια για τις Απόκριες, την ερμηνεία του Πίτερς και μια σκηνή μεταξύ του Vision και του χαρακτήρα της Χαν, Άγκνες. Έλαβε υποψηφιότητα για ένα Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε σκηνικό τέλη δεκαετίας 1990/αρχές 2000, η Γουάντα θέλει να περάσουν το πρώτο Halloween των Τόμι και Μπίλυ όλοι μαζί, αλλά ο Vision της λέει πως έχει περιπολία με την ομάδα περιπολίας. Ο «Πιέτρο» προσφέρεται να αναλάβει ως πατρική φιγούρα και πάει με τα αγόρια για «κόλπο ή κέρασμα», κάνοντας σκανταλιές με τη υπερταχύτητά του, την οποία έχει κληρονομήσει ο Τόμι. Στο μεταξύ, ο Vision εξερευνά μακριά από το σπίτι και βρίσκει κάποιους κατοίκους να είναι μαρμαρωμένοι στις θέσεις τους, ανάμεσά τους και η Άγκνες. Επαναφέρει την Άγκνες στην πραγματικότητα, η οποία του λέει πως εκείνος έχει πεθάνει. Έξω από το Γουέστβιου, ο Χέιγουορντ διατάζει τους Ραμπό, Λούις και Γου να εγκαταλείψουν τη βάση επειδή διαφώνησαν με την επίθεση στη Γουάντα αλλά, εκείνοι παραμένουν και χακάρουν τον υπολογιστή του ανακαλύπτοντας πως μπορεί να εντοπίζει τη θέση του Vision μέσω του σώματός του, που είναι φτιαγμένο από βιμπράνιο. Ο Vision προσπαθεί να διαπεράσει το στατικό πεδίο αλλά, όταν το κάνει, αρχίζει να αποσυντίθεται. Ο Μπίλι το αισθάνεται και ενημερώνει τη Γουάντα, η οποία για να τον σώσει επεκτείνει το πεδίο. Μαζί με τον Vision, η Λούις και αρκετοί πράκτορες της S.W.O.R.D. παγιδεύονται μέσα στα νέα όρια του πεδίου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (19 Σεπτεμβρίου 2018). «Loki, Scarlet Witch, Other Marvel Heroes to Get Own TV Series on Disney Streaming Service (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. Fisher, Jacob (21 Αυγούστου 2019). «Matt Shakman In Talks To Direct 6-Episode Marvel Studios Series For Disney+ (EXCLUSIVE)». DiscussingFilm (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. «WandaVision Reportedly Beginning Production in November». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]