The Marvels

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Marvels
Επίσημη κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΝία Ντακόστα
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι
ΣενάριοΜέγκαν Μακντόνελ
Βασισμένο σεMarvel Comics
ΠρωταγωνιστέςΜπρι Λάρσον
Τιόνα Πάρις
Ιμάν Βελάνι
Ζάουι Άστον
Γκάρι Λιούις
Παρκ Σέο-τζουν
Ζενόμπια Σροφ
Μοχάν Καπούρ
Σάγκαρ Σέικ
Σάμιουελ Λ. Τζάκσον
ΜουσικήΛόρα Κάρπμαν
ΦωτογραφίαΣιν Μπόμπιτ
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
ΔιανομήWalt Disney Studios Motion Pictures
Πρώτη προβολή7 Νοεμβρίου 2023 (Λας Βέγκας)
Κυκλοφορία10 Νοεμβρίου 2023
Διάρκεια105 λεπτά[1][2][3]
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[4]
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$274.8 εκατομμύρια (συνολικά)[5]
$219.8 εκατομμύρια (καθαρά)[5]
Ακαθάριστα έσοδα$202.5 εκατομμύρια[6]
ΠροηγείταιCaptain Marvel (Captain Marvel franchise)
Φύλακες του Γαλαξία 3 (MCU franchise)
ΈπεταιDeadpool & Wolverine (MCU franchise)

Το The Marvels είναι αμερικανική υπερηρωική ταινία του 2023, που βασίζεται στους χαρακτήρες Κάρολ Ντάνβερς / Captain Marvel, Μόνικα Ραμπό, και Καμάλα Καν / Ms. Marvel των Marvel Comics. Η παραγωγή έγινε από την Marvel Studios και η διανομή έγινε από την Walt Disney Studios Motion Pictures, είναι η συνέχεια του Captain Marvel (2019), η συνέχεια της σειράς Disney+ Ms. Marvel (2022) και η 33η ταινία στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU). Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τη Νία Ντακόστα σε σενάριο της Μέγκαν Μακντόνελ και την Ελίσα Καράσικ. Πρωταγωνιστούν η Μπρι Λάρσον ως Κάρολ Ντένβερς, Τιόνα Πάρις ως Μόνικα Ραμπό, και η Ιμάν Βελάνι ως Καμάλα Καν, μαζί με τους Ζάουι Άστον, Γκάρι Λιούις, Παρκ Σέο-τζουν, Ζενόμπια Σροφ, Μοχάν Καπούρ, Σάγκαρ Σέικ, και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Στην ταινία, η Ντάνβερς, η Ραμπό, και η Καμάλα συνεργάζονται αφού αρχίζουν να τηλεμεταφέρονται η μία στην θέση της άλλης όταν χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους.

Η Marvel Studios επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να κάνει μία συνέχεια του Captain Marvel τον Ιούλιο του 2019. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 με την Μακντόνελ να προσλαμβάνεται αφότου δούλεψε στην τηλεοπτική μίνι σειρά WandaVision. Η Λάρσον υπέγραψε συμβόλαιο για να επιστρέψει και η ΝταΚόστα επιλέχθηκε εκείνον τον Αύγουστο. Τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώθηκε πως η Πάρις θα επαναλάμβανε τον ρόλο της από το WandaVision μαζί με την Βελάνι η οποία θα επέστρεφε από το Ms. Marvel. Τα γυρίσματα της δεύτερης ενότητας ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου 2021 στο Νιου Τζέρσεϊ, με τον τίτλο—που αναφέρεται στους τρεις χαρακτήρες και τις παρόμοιες ικανότητές τους—να αποκαλύπτεται στις αρχές Μαΐου. Η κύρια φωτογράφιση ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου 2021 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαΐου 2022, στα Pinewood Studios στο Μπάκιγχαμσιρ και στα Longcross Studios στο Σάρρεϋ της Αγγλίας, καθώς και στο Λος Άντζελες. Η συμμετοχή της Καράσικ αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της μετα-παραγωγής.

Το The Marvels έκανε πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας και κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 10 Νοεμβρίου 2023, ως μέρος της Φάσης Πέντε του MCU. Έλαβε μικτά σχόλια από τους κριτικούς, λαμβάνοντας επαίνους για την σκηνοθεσία της Ντακόστα και την χημεία των πρωταγωνιστών αλλά επικρίσεις για την πλοκή. Έχει εισπράξει πάνω από $202 εκατομμύρια, έχοντας στοιχήσει περίπου $274 εκατομμύρια, κάνοντάς το την ταινία του MCU με τις χαμηλότερες εισπράξεις και εισπρακτική αποτυχία.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η κατάρρευση της Υπέρτατης Νοημοσύνης[α] προκαλεί έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φυλών των Κρι στον πλανήτη τους, Χάλα. Η σύγκρουση καθιστά τον πλανήτη άγονο καθώς χάνει τον αέρα του, το νερό του και το φως του ήλιου του.

Η Νταρ-Μπεν, η καινούρια ηγέτης των Κρι, ανακτά το ένα από τα δύο Κβαντικά Βραχιόλια, ενώ το άλλο το κατέχει η Καμάλα Καν. Η Νταρ-Μπεν αξιοποιεί τη δύναμη του Band, τη ζευγαρώνει με το δόρυ της, και το χρησιμοποιεί για να διαλύσει ένα σημείο άλματος στο διάστημα. Η ανωμαλία ανακαλύπτεται από την οργάνωση S.W.O.R.D.

Εν τω μεταξύ, ο Νικ Φιούρι, που τώρα διαμένει στον διαστημικό σταθμό S.A.B.E.R.,[β] φιλοξενεί ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κρι και της αυτοκρατορίας των Σκραλ. Ο Φιούρι καλεί την Κάρολ Ντάνβερς και την Μόνικα Ραμπό να ερευνήσουν μια ανωμαλία στο σημείο άλματος κοντά στο S.A.B.E.R. Όταν η Ραμπό το αγγίζει, εκείνη, η Ντάνβερς και η Καμάλα αλλάζουν θέσεις μέσω τηλεμεταφοράς.[γ] Η εναλλαγή αναγκάζει τις τρεις τους να πολεμήσουν η μία τους Κρι εχθρούς της άλλης, αφήνοντας το σπίτι των Καν καταστραφεί.

Καθώς οι τρεις τους επιστρέφουν στα αρχικά τους μέρη, ο Φιούρι και η Ραμπό επισκέπτονται την Καμάλα στη Γη. Καθώς η Καμάλα δείχνει με ανυπομονησία τις δυνάμεις της, αλλάζει θέση με την Ντάνβερς. Όταν η Ντάνβερς πετάει μακριά, αλλάζει θέση με την Καμάλα στον αέρα. Η ομάδα υποθέτει ότι οι δυνάμεις που βασίζονται στο φως των Ντάνβερς, Ραμπό και Καμάλα συνδέονται μέσω της κβαντικής διεμπλοκής και ότι αλλάζουν θέσεις όταν κάποιος από αυτές χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της.

Οι τρεις ενώνονται σε μια αποικία προσφύγων Σκραλ στον πλανήτη Τάρναξ, όπου οι συνομιλίες για επανεγκατάσταση έχουν διαλυθεί. Η Νταρ-Μπεν σχίζει ένα άλλο σημείο άλματος, το οποίο ενώνει την ατμόσφαιρα του Τάρναξ με αυτή του Χάλα για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τον αέρα του. Μετά από μια βιαστική προσπάθεια να εκκενώσουν την αποικία, οι Ντάνβερς, Ράμπο και Καμάλα σχηματίζουν μια ομάδα που αναφέρεται ανεπίσημα από την Καμάλα ως «The Marvels». Η Ντάνβερς ενημερώνει τις υπόλοιπες για το μύθο ότι τα Κβαντικά Βραχιόλια είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του δικτύου μεταφοράς σημείου άλματος. Οι τρεις τους μπλέχτηκαν λόγω της αμοιβαίας επαφής τους με την ενέργειά τους όταν η Νταρ-Μπεν την διέκοψε, με την επαναλαμβανόμενη ρήξη των σημείων άλματος από την Νταρ-Μπεν να προκαλεί αστάθεια στο δίκτυο και να θέτει σε κίνδυνο το σύμπαν.

Η Νταρ-Μπεν φτάνει στον πλανήτη Αλάντνα, όπου σκίζει ένα σημείο άλματος για να τραβήξει το νερό του ωκεανού στο Χάλα. Το τελικό της σχέδιο είναι να σφετεριστεί τον ήλιο της Γης για να αποκαταστήσει αυτόν του Χάλα. Οι Marvels μάχονται και υποτάσσουν την Νταρ-Μπεν, αλλά εκείνη κλέβει το Βραχιόλι της Καμάλα και χρησιμοποιεί και τα δύο Βραχιόλια για να ανοίξει μια άλλη τρύπα στο διάστημα. Η προσπάθεια να γίνει αυτό καταστρέφει την Νταρ-Μπεν και αφήνει πίσω της ένα άνοιγμα στο πολυσύμπαν. Αφού η Καμάλα ανακτήσει τα Βραχιόλια, αυτή και η Ντάνβερς χρησιμοποιούν τις συνδυασμένες δυνάμεις τους για να δώσουν παραπάνω ενέργεια στην Ραμπό, επιτρέποντάς της να κλείσει την τρύπα από την άλλη πλευρά, αλλά αφήνοντάς την στο άλλο σύμπαν. Η Ντάνβερς πετάει στον ήλιο της Χάλα και χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να τον αποκαταστήσει.

Η σύντομη συνεργασία με τις Ντάνβερς και Ραμπό εμπνέει την Καμάλα να αναζητήσει άλλους ήρωες και να σχηματίσει μια νέα ομάδα, ξεκινώντας από την Κέιτ Μπίσοπ. Σε μια σκηνή ανάμεσα στους τίτλους τέλους, η Ραμπό ξυπνά σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου την υποδέχεται μια εναλλακτική εκδοχή της μητέρας της Μαρία και του μεταλλαγμένου Χανκ ΜακΚόι.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μπρι Λάρσον ως Κάρολ Ντάνβερς / Captain Marvel:
    Μία Εκδικητής και πρώην πιλότος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας της οποίας το DNA αλλοιώθηκε λόγω ενός στοιχήματος, εμποτίζοντας την υπερδυνάμεις.[7][8] Η Λάρσον δήλωσε ότι η ταινία θα βουτούσε βαθύτερα στον χαρακτήρα της Ντάνβερς και τις «πολυπλοκότητες» της, αφού η ιστορία της προέλευσής της είχε στηθεί στο Captain Marvel (2019).[9] Από τα γεγονότα του Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019), η Ντάνβερς βρισκόταν ως επί το πλείστον εκτός Γης στο βαθύ διάστημα, με την Λάρσον να λέει ότι «κατά κάποιο τρόπο έγινε εργασιομανής και έχασε την επαφή με την καρδιά της, την οικογένεια και τους φίλους της».[8]
  • Τιόνα Πάρις ως Μόνικα Ραμπό:
    Ένας αστροναύτης του διαστημικού βαθμού S.A.B.E.R. που συνεργάζεται με τον Νικ Φιούρι και έχει την ικανότητα να χειρίζεται όλα τα μήκη κύματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.[10][11][8] Είναι η κόρη της κολλητής φίλης και συναδέλφου της Ντάνβερς, Μαρία Ραμπό, και θαύμαζε την Ντάνβερς ως παιδί.[12] Η Πάρις είπε ότι το The Marvels θα εξερευνούσε περαιτέρω την Ραμπό πέρα ​​από αυτό που καθιερώθηκε στη μίνι σειρά του Disney+ WandaVision (2021).[13] Προπονήθηκε στην πυγμαχία για να προετοιμαστεί για το ρόλο.[8]
  • Ιμάν Βελάνι ως Καμάλα Καν:
    Μια έφηβη μεταλλαγμένη από το Τζέρσεϊ Σίτι που είναι φανατική θαυμάστρια της Ντάνβερς και φοράει ένα μαγικό βραχιόλι που ξεκλείδωσε την ικανότητά της να εκμεταλλεύεται την κοσμική ενέργεια και να δημιουργεί κατασκευές σκληρού φωτός.[12][14][15] Η Καμάλα αισθάνεται χαρά που βρίσκεται στην παρουσία των Ντάνβερς και Ραμπό, των ηρώων της, το οποίο ο παραγωγός Κέβιν Φάιγκι παρομοίασε με την εμφάνιση του Πίτερ Πάρκερ στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016).[16] Η Βελάνι εξασκήθηκε στο παρκούρ, καθώς συνδέθηκε στενά με την κίνηση της Καμάλα στην ταινία.[8]
  • Ζάουι Άστον ως Νταρ-Μπεν:
    Μία επαναστάτρια πολεμίστρια των Κρι που κατέχει το δόρυ του Ρόναν του Κατήγορου και ένα πανομοιότυπο βραχιόλι με αυτό της Καμάλα που προσπαθεί να αποκαταστήσει την πατρίδα της μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο.[8][17][18] Η σκηνοθέτρια Νία Ντακόστα ενθάρρυνε την Άστον να δώσει προτεραιότητα στην ευκινησία και τη δύναμή της στην προπόνησή της.[8]
  • Γκάρι Λιούις ως Αυτοκράτορας Ντροτζ: Ο αρχηγός της αποικίας Σκραλ στον πλανήτη Τάρναξ.
  • Παρκ Σέο-τζουν ως Πρίγκιπας Γιαν: Ο πρίγκιπας του πλανήτη Αλάντνα που είναι ο σύζυγος και σύμμαχος της Ντάνβερς.[19]
  • Ζενόμπια Σροφ ως Μουνίμπα Καν: Η μητέρα της Καμάλα.[20][10]
  • Μοχάν Καπούρ ως Γιουσούφ Καν: Ο πατέρας της Καμάλα.[20][10]
  • Σάγκαρ Σέικ ως Ααμίρ Καν: Ο μεγαλύτερος αδελφός της Καμάλα.[20][10]
  • Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Νικ Φιούρι:
    Ο πρώην διευθυντής της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. που εργάζεται στο S.A.B.E.R. σε χαμηλή γήινη τροχιά με τους Σκραλ.[21] Η εκτελεστική παραγωγός Μέρι Λιβάνος περιέγραψε τον ρόλο του Φιούρι στην ταινία σαν να τον έβλεπαν ξανά με την «ελαφρότητα» που απεικονίζεται στο Captain Marvel, που προκλήθηκε και πάλι από την σχέση του με την Ντάνβερς.[22]

Επιπλέον, η Τέσσα Τόμπσον επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Βαλκυρία από προηγούμενες ταινίες του MCU[23] και η Λασάνα Λιντς επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως μητέρας της Μόνικα, Μαρία Ραμπό, από το Captain Marvel ενώ επίσης υποδύεται μια εναλλακτική εκδοχή της Μαρία που έχει γίνει μια υπερηρωίδα γνωστή ως Binary στη σκηνή μετά από τους τίτλους τέλους.[24][25][26] Η Λέιλα Φάρζαντ και ο Άμπραχαμ Ποπουλά υποδύονται τους εργάτες του S.A.B.E.R. Τάλια και Νταγκ, ενώ ο Ντάνιελ Ινγκς υποδύεται τον Ταιρόν, έναν επιστήμονα των Κρι.[27] Η Χέιλι Στάινφελντ επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Κέιτ Μπίσοπ από τη μίνι σειρά της Disney+ Hawkeye (2021) σε μια cameo εμφάνιση,[25][26] ενώ ο Κέλσι Γκράμερ εμφανίζεται στη σκηνή μετά από τους τίτλους τέλους ως Δρ. Χανκ ΜακΚόι / Beast, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο από την σειρά ταινιών X-Men των 20th Century Studios, έχοντας εμφανιστεί στις ταινίες X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση (2006) και X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (2014).[25][26] Ο Γκους, το κατοικίδιο της Κάρολ και ένα γατόμορφο Φλέρκεν, υποδύεται από τις γάτες Νέμο και Τάνγκο, αντικαθιστώντας τους προηγούμενους ηθοποιούς Ρέγκι, Άρτσι, Ρίζο και Γκόνζο από την πρώτη ταινία.[8]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από την κυκλοφορία του Captain Marvel (2019), η πρωταγωνίστρια Μπρι Λάρσον εξέφρασε ενδιαφέρον για μια συνέχεια που θα είχε την Καμάλα Καν / Ms. Marvel.[28] Ο παραγωγός Κέβιν Φάιγκι προηγουμένως είχε πει πως υπήρχαν σχέδια για την Καμάλα στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU) καθώς η Καμάλα είναι μεγάλη θαυμάστρια της Κάρολ Ντάνβερς / Captain Marvel.[29] Η Ιμάν Βελάνι αργότερα επιλέχθηκε ως η Καμάλα για την τηλεοπτική σειρά του Disney+ Ms. Marvel (2022).[30] Τον Μάρτιο του 2019, ο Φάιγκι είπε πως η Marvel είχε κάποιες «εκπληκτικές» ιδέες για μια συνέχεια,[31] που θα μπορούσε να τοποθετείται στην δεκαετία του 1990 σαν την πρώτη ταινία, ή στο παρόν.[32] Η Λασάνα Λιντς εξέφρασε ενδιαφέρον για να επαναλάβει τον ρόλο της ως Μαρία Ραμπό σε μια συνέχεια, ακόμα κι αν τοποθετούταν στο παρόν.[33] Τον Ιούλιο, ο Φάιγκι επιβεβαίωσε τα σχέδια για μια συνέχεια στο San Diego Comic-Con του 2019.[34]

Η επίσημη ανάπτυξη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, όταν η Μέγκαν ΜακΝτόνελ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να γράψει το σενάριο, έχοντας προηγουμένως δουλέψει στην τηλεοπτική σειρά του Disney+ WandaVision (2021).[35] Επιβεβαιώθηκε πως η Λάρσον θα επέστρεφε ως η Ντάνβερς[7] και πως οι Άννα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ δεν θα επέστρεφαν αφού είχαν γράψει και σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία, με την εταιρεία να θελει μια θηλυκή σκηνοθέτρια να τους αντικαταστήσει. Η ταινία θα τοποθετούταν στο παρόν, και στόχευε μια ημερομηνία κυκλοφορίας στο 2022.[35] Τον Απρίλιο του 2020, η Disney προγραμμάτισε την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις 8 Ιουλίου του 2022, μια ημερομηνία κυκλοφορίας που ήταν προηγουμένως για άγνωστη ταινία της Marvel.[36] Τον Αύγουστο, η Νία ΝταΚόστα προσλήφθηκε ως σκηνοθέτρια. Ο Τζάστιν Κρολ του Deadline Hollywood είπε πως αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι πως η Marvel Studios θα πρόσθετε ποικιλία στις ταινίες της καθώς η ΝταΚόστα ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που προσλήφθηκε ως σκηνοθέτρια από την εταιρεία, προσθέτοντας πως η ταινία θα έσπαγε πιθανότατα το ρεκόρ της πιο ακριβής ταινίας σε σκηνοθεσία από μαύρη γυναίκα.[37] Η εταιρεία σκεφτόταν να προσλάβει την Ολίβια Γουάιλντ ή την Τζέιμι Μπάμπιτ ως σκηνοθέτριες για την ταινία,[38] αλλά η ΝταΚόστα ήταν η πρώτη επιλογή για πολύ καιρό.[37] Η ΝταΚόστα, η οποία είχε διαβάσει πολλά κόμικς, ανάπτυξε την ταινία με την παραγωγό του WandaVision Μαίρη Λιβάνος.[39][40] Η Λάρσον είπε πως η ΝταΚόστα ήταν το «πιο κατάλληλο άτομο για την δουλειά» και είπε πως η παρουσίασή της για την ιδέα της για την ταινία ήταν εκπληκτική.[41] Ο Ρίτσαρντ Νιούμπι του The Hollywood Reporter είπε πως η επιλογή της ΝταΚόστα θα μπορούσε να φέρει νέα ενέργεια στο MCU και στο franchise της Captain Marvel. Ο Νιούμπι επίσης ένιωσε πως η ταινία θα εξερευνούσε την ιστορία της Ντάνβερς από την οπτική γωνία της κόρης της Μαρία Ραμπό, Μόνικα.[42] Η ΝταΚόσα ήθελε να συμπεριλάβει τον Άνταμ Γουόρλοκ και ταξίδι στον χρόνο στην πλοκή, αλλά ενημερώθηκε πως ο Γουόρλοκ θα εμφανιζόταν στο Φύλακες του Γαλαξία 3 (2023) και πως η τηλεοπτική σειρά του Disney+ Loki ήδη ασχολούταν με ταξίδι στον χρόνο.[43] Η ΝταΚόστα επίσης ανέφερε το Final Fantasy VII: Advent Children στην παρουσίασή της, αποκαλώντας το «εκπληκτική ταινία».[44]

Ο Φάιγκι ανακοίνωσε το Captain Marvel 2 τον Δεκέμβριο του 2020, με μια καινούρια ημερομηνία κυκλοφορίας στις 11 Νοεμβρίου του 2022. Επιβεβαίωσε την συμμετοχή της ΝταΚόστα και πως η Τιόνα Πάρις και η Ιμάν Βελάνι θα επαναλάμβαναν τους ρόλους τους ως Μόνικα Ραμπό και Καμάλα Καν από το WandaVision και το Ms. Marvel αντίστοιχα.[12] Η Πάρις ανυπομονούσε να ξαναδουλέψει με την ΝταΚόστα μετά από το Candyman (2021), και να εξερευνήσει περαιτέρω την σχέση της Μόνικα και της Ντάνβερς.[45] Η Λάρσον ένιωσε πως «έβγαζε νόημα» να έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενες ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές η Καμάλα και η Ραμπό πριν οι τρεις τους συναντηθούν σε αυτήν την ταινία, κάτι για το οποίο είχε συζητήσει με τον Φάιγκι «από την αρχή».[8]

Προ-παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η προ-παραγωγή της ταινίας είχε αρχίσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η Ζάουι Άστον επιλέχθηκε ως ο κύριος ανταγωνιστής της ταινίας.[46] Μέχρι τότε, το σενάριο του Ms. Marvel είχε ολοκληρωθεί και η δημιουργική ομάδα του The Marvels είχε άδεια να διαβάσει το σενάριο,[47] με την Λάρσον να κάνει cameo εμφάνιση στο φινάλε.[48] Η κύρια φωτογράφηση ήταν προορισμένη να ξεκινήσει τον Μάιο,[49] αν και γυρίσματα δεύτερης μονάδας ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου στο Τζέρσεϊ Σίτι,[50][51] υπό τον τίτλο παραγωγής Goat Rodeo.[50][52] Τον Μάιο, η Marvel Studios αποκάλυψε πως ο τίτλος της ταινίας θα ήταν The Marvels.[53] Ο Ίθαν Άντερτον του /Film σημείωσε πως ο τίτλος αναφέρεται στην Captain Marvel αλλά και στην Ms. Marvel, καθώς το λογότυπο της ταινίας περιλαμβάνει το ίδιο «S» που περιλαμβάνει το λογότυπο του Ms. Marvel.[54] Ο Γκρέμε Μακμίλαν του The Hollywood Reporter αναγνώρισε αυτήν την επεξήγηση, αλλά αναρωτήθηκε εάν αυτό θα είχε σχέση με την σειρά κόμικς του 1994 Marvels–που δείχνει πολλά γεγονότα του Σύμπαντος της Marvel από την οπτική γωνία ενός φωτογράφου. Επίσης αναρωτήθηκε εάν το «The Marvels» αναφέρεται σε οικογένεια ηρώων, όπως η Marvel Family της DC Comics (τώρα γνωστή ως Shazam Family).[55] Αργότερα τον ίδιο μήνα, άρχισε να ετοιμάζεται προ-παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.[56]

Ο Παρκ Σέο-τζουν επιλέχθηκε για έναν άγνωστο ρόλο στα μέσα του Ιουνίου και θα γύριζε τις σκηνές του αφότου τελείωνε την δουλειά του στην ταινία Concrete Utopia (2023).[57] Αναφέρθηκε πως ο ρόλος του θα ήταν ο Πρίγκιπας Γιαν του πλανήτη Αλάντνα.[58][59] Οι Λάρσον και Πάρις ετοιμαζόντουσαν να ξεκινήσουν να γυρίζουν τις σκηνές τους τον επόμενο μήνα.[60][61] Η ΝταΚόστα είπε πως το The Marvels θα είχε «συγκεκριμένα, προσωπικά [και] κάποιες φορές στενάχωρα πράγματα»,[62] όπως το πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον πόνο και τα τραύματά τους,[63] αλλά θα είχε πιο χαρούμενη και ελαφριά ιστορία από τις προηγούμενές της ταινίες, Little Woods (2018) και Candyman. Ένιωσε πως είχε περισσότερη δημιουργική ελευθερία στο The Marvels σε σχέση με τις άλλες της ταινίες.[62] Ο Φάιγκι είπε πως η χημεία της Ντάνβερς, της Καμάλα και της Ραμπό βρισκόταν στο επίκεντρο της ταινίας και την παρομοίασε σε αυτή των Εκδικητών στο Οι Εκδικητές (2012). Αποκάλυψε πως το The Marvels θα είχε «διασκεδαστικά διαστημικά στοιχεία», περιλαμβάνοντας κάποια από την ιστορία «Πόλεμος Κρι–Σκραλ» του 1971 από τον Ρόι Τόμας, με την ιστορία να ξεκινά μετά από το τέλος του Captain Marvel. Πρόσθεσε πως η ταινία θα είχε διαφορετικό ύφος από την μίνι σειρά του MCU Μυστική Εισβολή (2023), μια ακόμα συνέχεια του Captain Marvel.[16] Η σειρά θα συνδεόταν με την ταινία,[8] αλλά το The Marvels αγνοεί τα γεγονότα του Μυστική Εισβολή. Ο Ματ Γουέμπ Μίτοβιτς του TVLine σκέφτηκε πως η Marvel μπορεί αρχικά να σκόπευε να τοποθετήσει το The Marvels πριν από το Μυστική Εισβολή στην χρονολογική σειρά, καθώς το The Marvels ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει πριν από την πρεμιέρα της σειράς τον Ιούνιο του 2023, αλλά αυτή η υπόθεση είχε και πάλι «πολλά χρονολογικά λάθη».[64]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Όπως απεικονίζεται στο Captain Marvel (2019)
  2. Όπως απεικονίζεται στο Μυστική Εισβολή (2023)
  3. Όπως απεικονίζεται στο Ms. Marvel (2022)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. thedirect.com/article/the-marvels-runtime-mcu-record. Ανακτήθηκε στις 29  Σεπτεμβρίου 2023.
  2. www.ign.com/articles/the-marvels-runtime-confirms-its-the-mcus-shortest-movie-ever. Ανακτήθηκε στις 29  Σεπτεμβρίου 2023.
  3. www.bbfc.co.uk/release/the-marvels-q29sbgvjdglvbjpwwc0xmdeyodax. Ανακτήθηκε στις 31  Οκτωβρίου 2023.
  4. (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001.
  5. 5,0 5,1 «"Disney Reveals $270 Million Bill For 'The Marvels'"». Forbes. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023. 
  6. «The Marvels (2023)». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2018. 
  7. 7,0 7,1 Boucher, Geoff (23 Ιανουαρίου 2020). «'Captain Marvel' Sequel Officially In Development At Disney's Marvel Studios». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 «Get an exclusive behind-the-scenes look at 'The Marvels'». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  9. Wasalamudalige, Hansini (17 Σεπτεμβρίου 2022). «The Marvels Explores Carol Danvers' Darker Side». CBR (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 Reul, Katie (11 Απριλίου 2023). «'The Marvels' First Trailer: Brie Larson Leads an All-Female Superhero Trio in 'Captain Marvel' Sequel». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  11. Pulliam-Moore, Charles (11 Απριλίου 2023). «The Marvels' first trailer is a cosmic game of musical chairs». The Verge (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  12. 12,0 12,1 12,2 Miller, Liz Shannon (11 Δεκεμβρίου 2020). «'Captain Marvel 2' Reveals New Release Date, Roles for Ms. Marvel and Monica Rambeau». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  13. Davis, Clayton (22 Ιουνίου 2021). «Teyonah Parris Talks 'WandaVision' and Exploring Monica Rambeau in 'The Marvels'». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  14. Skrebels, Joe (15 Μαρτίου 2022). «Ms. Marvel: First Trailer Reveals June Release Date». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  15. «Ms. Marvel Star Breaks Silence Since Mutant Reveal». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  16. 16,0 16,1 «Kevin Feige talks Phase 5, Kang, and the future of the MCU». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  17. George, Joe (11 Απριλίου 2023). «The Marvels Trailer Finally Reveals New Marvel Movie Villain». Den of Geek (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  18. published, Kim Taylor-FosterContributions from Molly Edwards (12 Αυγούστου 2023). «The Marvels team say the movie will likely have big implications for the upcoming Avengers films». gamesradar (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  19. «'The Marvels,' with Park Seo-joon, to hit Korean theaters on Nov. 8». koreatimes (στα Αγγλικά). 11 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  20. 20,0 20,1 20,2 Hussaini, Syed Fahadullah (7 Σεπτεμβρίου 2021). «Ms. Marvel Star Reveals Show Characters Return In Captain Marvel 2». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  21. published, Adam Holmes (12 Αυγούστου 2021). «Samuel L. Jackson Confirms He's Shooting The Marvels With New Post». CINEMABLEND (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  22. «The Marvels Producer Speaks Out on Samuel L. Jackson's Nick Fury Return (Exclusive)». Movies (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  23. Jackson, Angelique (7 Νοεμβρίου 2023). «Tessa Thompson's Valkyrie to Appear in 'The Marvels,' New Trailer Confirms». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  24. Oddo, Marco Vito (11 Απριλίου 2023). «'The Marvels' Images Reveal Brie Larson, Iman Vellani, and Teyonah Parris' Cosmic Adventure». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  25. 25,0 25,1 25,2 Nast, Condé (8 Νοεμβρίου 2023). «The 'Marvels' Post-Credits Scene Spins the MCU in a Whole New Direction. Let's Start Freaking Out Right Now». GQ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  26. 26,0 26,1 26,2 «'The Marvels' ending and post-credits scene, explained». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  27. babrams (11 Απριλίου 2023). «"The Marvels" Images Reveal Captain Marvel's New Superpowered Allies—& a New Villain». Motion Picture Association (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023. 
  28. «'Captain Marvel's Brie Larson Wants Ms. Marvel In The Sequel». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  29. Osborn, Alex (12 Μαΐου 2018). «Feige: MCU Has 'Plans' to Introduce Ms. Marvel After Captain Marvel». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  30. Kroll, Justin (30 Σεπτεμβρίου 2020). «Newcomer Iman Vellani To Play Title Role In Marvel's 'Ms. Marvel' Series For Disney Plus». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  31. Hough, Quinn (4 Μαρτίου 2019). «Exclusive: Captain Marvel 2 Ideas "Pretty Amazing" Says Marvel Studios Boss Kevin Feige». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  32. «'Captain Marvel': Annette Bening's Secret Role and Stan Lee's Tribute». Entertainment Tonight (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  33. «Lashana Lynch Talk 'Captain Marvel' Sequels and Casting Monica Rambeau». Entertainment Tonight (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  34. Hood, Cooper (21 Ιουλίου 2019). «Captain Marvel 2 Officially In Development At Marvel Studios». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  35. 35,0 35,1 Kit, Borys (22 Ιανουαρίου 2020). «'Captain Marvel 2' in the Works With 'WandaVision' Writer (Exclusive)». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  36. Welk, Brian (3 Απριλίου 2020). «'Black Widow' Moves to November as Other MCU Films Shift Back to 2021, 2022». TheWrap (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  37. 37,0 37,1 Kroll, Justin (5 Αυγούστου 2020). «'Captain Marvel 2': 'Candyman's Nia DaCosta To Direct Sequel». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  38. Vary, Adam B. (6 Αυγούστου 2020). «'Captain Marvel 2' Lands Nia DaCosta as Director». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  39. Rose, Steve; @steverose7 (2021-08-26). «Candyman director Nia DaCosta: ‘It is shocking the way people have talked to me’» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/film/2021/aug/26/candyman-director-nia-dacosta-this-should-be-happening-for-more-people-like-me. Ανακτήθηκε στις 2023-11-25. 
  40. Hiatt, Brian (1 Ιουνίου 2021). «The Oral History of 'WandaVision'». Rolling Stone (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  41. «Captain Marvel 2 Star Brie Larson Praises Nia DaCosta's Work on Sequel». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  42. Newby, Richard (6 Αυγούστου 2020). «The New Possibilities for 'Captain Marvel 2'». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  43. THE MARVELS Director Talks X-MEN Tease and Her Dream Cyclops / Storm Movie | Nia DaCosta Interview, https://www.youtube.com/watch?v=uU2K0Jq7iEo, ανακτήθηκε στις 2023-11-25 
  44. Stedman, Alex (8 Νοεμβρίου 2023). «The Marvels Director Used Final Fantasy VII: Advent Children as a Reference When Pitching». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  45. «'WandaVision' star Teyonah Parris talks Monica Rambeau's heroism and teases 'Captain Marvel 2'». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2023. 
  46. Kroll, Justin (12 Φεβρουαρίου 2021). «'Captain Marvel 2': Zawe Ashton Tapped To Play Villain In Marvel Sequel». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  47. Davids, Brian (15 Ιουνίου 2022). «How Bisha K. Ali Made Her Own Luck with 'Ms. Marvel'». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  48. Volk, Pete· Polo, Susana (13 Ιουλίου 2022). «Ms. Marvel closes out with a post-credits scene and a big MCU guest star». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  49. desk, PN News (8 Απριλίου 2021). «Captain Marvel 2 production will begin end of May - Pursue News» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  50. 50,0 50,1 «Captain Marvel 2 Filming Could Set Up Ms. Marvel Meeting». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  51. NJ.com, Katie Kausch | NJ Advance Media for (7 Αυγούστου 2022). «15 movies were filmed, produced in N.J. towns last year. Here's the list.». nj (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  52. «Captain Marvel 2 To Start Filming Next Week». Epicstream (στα Αγγλικά). 7 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  53. Couch, Aaron (3 Μαΐου 2021). «Marvel Unveils 'Black Panther 2' Title, First 'Eternals' Footage and More». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  54. Anderton, Ethan (3 Μαΐου 2021). «Marvel Studios Reveals 'Black Panther' And 'Captain Marvel' Sequel Titles». /Film (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  55. McMillan, Graeme (3 Μαΐου 2021). «'The Marvels' and the Future of 'Captain Marvel'». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  56. «The Marvels sets up UK shoot». www.kftv.com. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2023. 
  57. Paz, Maggie Dela (15 Ιουνίου 2021). «MCU Film The Marvels Adds South Korean Star Park Seo-Joon». ComingSoon.net - Movie Trailers, TV & Streaming News, and More (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  58. George, Joe (11 Απριλίου 2023). «The Marvels Trailer Finally Reveals New Marvel Movie Villain». Den of Geek (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  59. «'The Marvels,' with Park Seo-joon, to hit Korean theaters on Nov. 8». koreatimes (στα Αγγλικά). 11 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  60. Goffe, Nadira (2 Ιουλίου 2021). «Brie Larson Starts Filming Captain Marvel 2 Soon». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  61. Fuge, Jonathan (12 Ιουλίου 2021). «WandaVision Star Teyonah Parris Arrives in London to Film The Marvels». MovieWeb (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  62. 62,0 62,1 «Director's Notes: Nia DaCosta on her journey from 'Little Woods' to 'Candyman' and Marvel». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  63. Riley, Jenelle (19 Αυγούστου 2021). «With 'Candyman,' Director Nia DaCosta Puts a Killer Spin on a Horror Classic». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  64. Mitovich, Matt Webb (11 Νοεμβρίου 2023). «The Marvels Totally Ignored TV's Secret Invasion — Here's the Likely Reason Why». TVLine (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]