What If...? (2ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
What If...? (2ος κύκλος)
Προωθητική αφίσα
Όνομα ΣειράςWhat If...?
ΗθοποιοίΤζέφρι Ράιτ
Αριθμός σεζόνΔεύτερη
Αριθμός Επεισοδίων9
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιDisney+
Προβολή22 Δεκεμβρίου– 30 Δεκεμβρίου 2023
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
1ος κύκλος
Έπεται →
3ος κύκλος

Ο δεύτερος κύκλος της Αμερικανικής σειράς ανθολογίας κινουμένων σχεδίων What If...?, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικς της Marvel Comics, εξερευνά εναλλακτικές πραγματικότητες στο πολυσύμπαν που δείχνουν τι θα γινόταν αν σημαντικές στιγμές του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) γινόντουσαν διαφορετικά. Ο κύκλος παράχθηκε από την Marvel Studios Animation, με την Α. Κ. Μπράντλεϊ να είναι η κεντρική σεναριογράφος και ο Μπράιαν Άντριους να είναι ο σκηνοθέτης.

Πρωταγωνιστεί ο Τζέφρι Ράιτ ως ο Παρατηρητής, ο οποίος αφηγείται την σειρά, με πολλούς ηθοποιούς του MCU να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους. Η ανάπτυξη του κύκλου είχε ξεκινήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, με την επιστροφή των Μπράντλεϊ και Άντριους να επιβεβαιώνεται τον Νοέμβριο του 2021. Ο υπεύθυνος των κινουμένων σχεδίων Στέφαν Φρανκ επιβεβαιώθηκε ως επιπρόσθετος σκηνοθέτης τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα στο Disney+ στις 22 Δεκεμβρίου του 2021, και συνέχισε για εννιά επεισόδια, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, ως μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
σειράς
Νο
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
101 "What If... Nebula Joined the Nova Corps?" Stephan FranckMatthew Chauncey22 Δεκεμβρίου 2023

Μετά το επιτυχημένο πραξικόπημα του Ρόναν του Κατήγορου απέναντι στον Θάνος,[α] η Ανώτατη Νόβα στρατολογεί τη Νέμπιουλα στο Σώμα Αξιωματικών της Νόβα. Πέντε χρόνια αργότερα κι αφού ο πλανήτης Ζάνταρ απομονώθηκε για να προστατευτεί από τον Ρόναν, η Νέμπιουλα ανακαλύπτει το πτώμα του Γιόντου και λαμβάνει εντολή από την Ανώτατη Νόβα να διερευνήσει τον θάνατό του. Όταν μαθαίνει πως ο Γιόντου εντόπισε τους κωδικούς της πλανητικής ασπίδας, απευθύνεται στον Κρι στρατιώτη, Γιον-Ρογκ, για να διεισδύσει στον πυρήνα του Σώματος Αξιωματικών και να καταστρέψει τους κωδικούς. Ωστόσο, ο Γιον-Ρογκ την προδίδει αποκαλύπτοντας πως σχεδίαζαν εξαρχής με την Ανώτατη Νόβα να παραδώσουν τον Ζάνταρ στον Ρόναν. Η Ανώτατη Νόβα διατάζει την εκτέλεση της Νέμπιουλα, αλλά καταφέρνει να δραπετεύσει και καταφεύγει στο καζίνο του Χάουαρντ η Πάπια, όπου μαζί με εκείνον και τους Γκρουτ, Μικ και Κοργκ, φεύγουν για να σταματήσουν την Ανώτατη Νόβα. Κατά τη διάρκεια της μάχης, η Νέμπιουλα αποκαλύπτει πως είχε αντιληφθεί την αποστασία της Ανώτατης Νόβα και για αυτό άλλαξε τους κωδικούς, ώστε η ασπίδα να κλείσει τη στιγμή που το διαστημόπλοιο του Ρόναν θα εισερχόταν στον Ζάνταρ, καταστρέφοντάς το και σκοτώνοντάς τον. Η Ανώτατη Νόβα, στην προσπάθειά της να δραπετεύσει, σκοτώνεται. Η ασπίδα ξανανοίγει, ενώ η Νέμπιουλα ετοιμάζεται να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Ζάνταρ.


Καστ: Κάρεν Γκίλαν ως Νέμπιουλα, Τζουντ Λο ως Γιον-Ρογκ, Μάικλ Ρούκερ ως Γιόντου Ουντόντα, Σεθ Γκριν ως Χάουαρντ η Πάπια, Τάικα Γουαϊτίτι ως Κοργκ, Πίτερ Σεραφίνογουιτς ως Γκάρθαν Σάαλ, Τζούλιαν Γκρόσμαν ως Ιράνι Ραέλ / Ανώτατη Νόβα και Φρεντ Τάτασκιορ ως Γκρουτ.[1] 
112 "What If... Peter Quill Attacked Earth's Mightiest Heroes?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey23 Δεκεμβρίου 2023

Το 1988, οι Ολέθριοι παραδίδουν τον Πίτερ Κουίλ στο Ίγκο,[β] ο οποίος τον προτρέπει να τον βοηθήσει με τη Διεύρυνσή του σε όλο το σύμπαν. Έξι μήνες αργότερα, αφού ερήμωσε αρκετούς πλανήτες, επιστρέφει στη Γη. Ως απάντηση, οι Πέγκι Κάρτερ και Χάουαρντ Σταρκ συγκεντρώνουν μια ομάδα - τους Μπιλ Φόστερ, Βασιλιά Τ'Τσάκα της Γουακάντα, Μπάκι Μπαρνς, Δρ. Γουέντι Λόσον και Χανκ Πιμ, ο οποίος παίρνει μαζί και την κόρη του, Χόουπ βαν Ντάιν. Μετά από μια συμπλοκή στο Κόνι Άιλαντ, η ομάδα, με τη βοήθεια του Θορ, αιχμαλωτίζει τον Κουίλ. Καθώς συζητανε την επόμενη κίνησή τους, η Χόουπ απελευθερώνει τον Κουίλ, ο οποίος φεύγει για το Μιζούρι. Ενώ οι Τ'Τσάκα, Φόστερ, Θορ και δυνάμεις της Κάρτερ προσπαθούν να συγκρατήσουν τον Ίγκο, οι Πιμ και Λόσον βρίσκουν τον Κουίλ και ο Πιμ τον πείθει να πολεμήσει τον πατέρα του. Ο Μπαρνς — υπό την επιρροή των χειριστών του — ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Κουίλ, αλλά σταματά όταν ο Σταρκ του αναφέρει τον Στιβ Ρότζερς. Οι Πιμ και Κουίλ καταφτάνουν εγκαίρως για να σταματήσουν τον Ίγκο, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί τον σπόρο για να καταστρέψει την άβαταρ μορφή του Ίγκο. Η ομάδα γιορτάζει τη νίκη της πριν φύγει για να αντιμετωπίσει την πλανητική μορφή του Ίγκο.


Καστ: Μάικλ Ντάγκλας ως Χανκ Πιμ / Ant-Man, Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ, Τζον Σλάτερι ως Χάουαρντ Σταρκ, Κερτ Ράσελ ως Ίγκο, Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ, Λόρενς Φίσμπερν ως Μπιλ Φόστερ / Goliath, Σεμπάστιαν Σταν ως Μπάκι Μπαρνς / Στρατιώτης του Χειμώνα, Ατάντγουα Κάνι ως Βασιλιάς Τ'Τσάκα / Black Panther, Μάντελαϊν ΜακΓκρο ως Χόουπ βαν Ντάιν, Μέις Μοντγκόμερι Μίσκελ ως Πίτερ Κουίλ, Κέρι Τομπάζιαν ως Μαρ-Βελ / Γουέντι Λόσον[2] και Τζιν Χάρμπερ ως Κάρποβ.[3]:28:31 
123 "What If... Happy Hogan Saved Christmas?" Bryan AndrewsA. C. Bradley και Matthew Chauncey24 Δεκεμβρίου 2023

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Χάπι Χόγκαν αναλαμβάνει να επιβλέπει την ασφάλεια στον Πύργο των Εκδικητών για το επικείμενο ετήσιο γιορτινό πάρτι, έως ότου ο Τζάστιν Χάμμερ και τα πρωτοπαλίκαρά του, Σεργκέι και Ράστι, δραπετεύουν από τη φυλακή και επιτίθενται στον Πύργο[γ] για να πάρουν την τεχνολογία του Τόνι Σταρκ και το δείγμα αίματος του Μπρους Μπάνερ. Στην προσπάθειά του να σώσει το δείγμα αίματος, ο Χόγκαν το λαμβάνει κατά λάθος με ένεση, με αποτέλεσμα να αρχίσει να μεταμορφώνεται σταδιακά σε ένα μωβ τέρας όμοιο του Χαλκ, διατηρώντας ωστόσο τη νοημοσύνη του. Με τους Εκδικητές να είναι απασχολημένοι και τον J.A.R.V.I.S. εκτός λειτουργίας, ο Χόγκαν επικοινωνεί με τη Ντάρσι Λιούις, η οποία προσπαθεί να βρει μια καινούρια Τεχνητή Νοημοσύνη για να επανεκκινήσει το σύστημα του Πύργου. Ωστόσο, αιχμαλωτίζεται από τον Χάμερ και την ομάδα του, ο οποίος παίρνει τον έλεγχο των στολών Iron Legion και της αντι-Χαλκ πανοπλίας του Σταρκ. Όταν η μεταμόρφωση του Χόγκαν ολοκληρώνεται, ο Χόγκαν καταστρέφει τις στολές και νικάει τον Χάμερ. Καθώς ο Χάμερ τίθεται και πάλι υπό κράτηση και οι Εκδικητές επιστρέφουν επαινώντας τον Χόγκαν, το Χριστουγεννιάτικο πάρτι ξεκινάει.


Καστ: Τζον Φαβρό ως Χάπι Χόγκαν / «The Freak»,[4][5] Κατ Ντένινγκς ως Ντάρσι Λιούις, Κόμπι Σμόλντερς ως Μαρία Χιλ, Σαμ Ρόκγουελ ως Τζάστιν Χάμερ, Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ, Μαρκ Ράφαλο ως Μπρους Μπάνερ, Τζέρεμι Ρένερ ως Κλιντ Μπάρτον / Hawkeye, Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ / Iron Man, Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ / Black Widow, Τζος Κίτον ως Στιβ Ρότζερς / Captain America,[4] Άιζακ Ρόμπινσον-Σμιθ ως Σεργκέι, Μάθιου Γουότερσον ως Ράστι[6]:25:34 και Ρος Μάρκουαντ ως W.E.R.N.E.R.[4] 
134 "What If... Iron Man Crashed Into the Grandmaster?" Bryan AndrewsA. C. Bradley25 Δεκεμβρίου 2023

Το 2012, ο Τόνι Σταρκ σώζει τη Νέα Υόρκη από τους Τσιτάουρι. Ωστόσο, η σκουληκότρυπα που διαπέρασε κλείνει πριν προλάβει να επιστρέψει στη Γη,[δ] με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στον πλανήτη Σακάρ. Εκεί, ο κυβερνήτης του πλανήτη, Γκράντμαστερ, τον αναγκάζει να μείνει και ο Σταρκ επεμβαίνει σε έναν αγώνα θανάτου Γκραν Πρι, σώζοντας τη ζωή του οδηγού Κοργκ, ενώ έρχεται αντιμέτωπος και με τη Γκαμόρα, η οποία στάλθηκε στον Σακάρ από τον Θάνος για να τον σκοτώσει. Η αρχηγός επιβολής του Γκράντμαστερ, Τόπαζ, τους αιχμαλωτίζει, με τον Σταρκ να καταφέρνει να δραπετεύσει, αφού πρώτα μαθαίνει τον σκοπό της Γκαμόρα, ενώ αποφασίζει να σώσει τον Σακάρ. Στρατολογεί τους Κοργκ και Βαλκυρία, φτιάχνει νέα στολή Iron Man και προκαλεί τον Γκράντμαστερ σε έναν αγώνα, όπου ο νικητής θα γίνει ο κυβερνήτης του Σακάρ. Παρά τις προσπάθειες του Γκράντμαστερ να κερδίσει με απάτες, ο Σταρκ καταφέρνει να κερδίσει, ενώ η Βαλκυρία κερδίζει την Τόπαζ και λιώνει τον Γκράντμαστερ. Καθώς η Βαλκυρία στέφεται η νέα κυβερνήτης, ο Σταρκ πείθει την Γκαμόρα να χαράξει το δικό της μονοπάτι πριν τη συνοδεύσει στον Θάνος, όπου τον σκοτώνουν.


Καστ: Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ / Iron Man, Τζεφ Γκόλντμπλουμ ως Γκράντμαστερ, Τέσσα Τόμπσον ως Βαλκυρία, Τάικα Γουαϊτίτι ως Κοργκ, Ρέιτσελ Χάους ως Τόπαζ, Τζος Μπρόλιν ως Θάνος και Σίνθια ΜακΓουίλιαμς ως Γκαμόρα.[7] 
145 "What If... Captain Carter Fought the Hydra Stomper?" Bryan AndrewsA. C. Bradley26 Δεκεμβρίου 2023

Οι Πέγκι Κάρτερ και Νατάσα Ρομάνοφ βρίσκουν μέσα στην πανοπλία του Τιμωρού της Ύδρα, ζωντανό, τον Στιβ Ρότζερς,[ε] ο οποίος τους επιτίθεται. Μία συνάντηση με τον Νικ Φιούρι οδηγεί τη Ρόμανοφ στο συμπέρασμα πως ο Ρότζερς, ο οποίος χάθηκε το 1953, υποβλήθηκε σε πλύση εγκεφάλου από πράκτορες της Κόκκινης Αίθουσας. Οι Κάρτερ και Ρόμανοφ βοηθούν τον Μπροκ Ράμλοου να προστατεύσει τον Μπάκι Μπαρνς από τον Ρότζερς. Αφού τον αποδυναμώνουν, τον πάνε σε ένα κρησφύγετο στη Σκωτία, όπου μαθαίνουν πως η στολή τον κρατάει στη ζωή και κάθε ενεργοποίησή της μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσής του. Ο Ρότζερς προσφέρεται να βοηθήσει στην καταστροφή της Κόκκινης Αίθουσας και τις οδηγεί σε έναν πρώην χώρο δοκιμών της KGB. Ωστόσο, πέφτουν σε ενέδρα της Μελίνα Βόστακοφ, η οποία και επανενεργοποιεί την πλύση εγκεφάλου του Ρότζερς. Καθώς η Ρόμανοφ αντιμετωπίζει τις Μαύρες Χήρες, η Κάρτερ καταφέρνει να διαπεράσει τον έλεγχο μυαλού του Ρότζερς, ο οποίος θυσιάζεται για να καταστραφεί η Κόκκινη Αίθουσα. Κατά τη διάρκεια αυτού, η Ρόμανοφ καταφέρνει να δέσει την Βόστοκοφ πάνω στη στολή του Ρότζερς, σκοτώνοντας την στην έκρηξη. Καθώς η Κάρτερ προσπαθεί να βρει τον Ρότζερς, πεπεισμένη πως είναι ζωντανός, μία πύλη τη μεταφέρει σε ένα Αναγεννησιακό σύμπαν, όπου συναντά τις παραλλαγές των Φιούρι και Γουάντα Μάξιμοφ.


Καστ: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Νικ Φιούρι, Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ / Captain Carter, Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ / Black Widow, Φρανκ Γκρίλο ως Μπροκ Ράμλοου, Τζος Κίτον ως Στιβ Ρότζερς / Τιμωρός της Ύδρα, Σεμπάστιαν Σταν ως Μπάκι Μπαρνς, Ρέιτσελ Βάις ως Μελίνα Βόστοκοφ[8] και Ελίζαμπεθ Όλσεν ως Γουάντα-Μέρλιν.[8][9] 
156 "What If... Kahhori Reshaped the World?" Bryan AndrewsRyan Little27 Δεκεμβρίου 2023

Αφού ο Σάρτουρ κατέστρεψε το Άσγκαρντ κατά τη διάρκεια του Ράγκναροκ, το Τεσσεράκτιο προσγειώνεται σε μια λίμνη στην προ-αποικιακή Αμερική, δίνοντάς της μαγικές ιδιότητες.[ζ] Μετά από πολλές εξαφανίσεις ιθαγενών στο σημείο, η λίμνη ονομάζεται Απαγορευμένη Λίμνη. Στα τέλη του 15ου αιώνα, οι Ισπανοί κατακτητές κυνηγούν τη νεαρή Καχόρι και τον αδελφό της, Γουάχτα, αφού πρώτα λεηλάτησαν το χωριό τους ψάχνοντας την Πηγή της Νεότητας. Τα αδέλφια κρύβονται σε μία σπηλιά αλλά τους βρίσκουν και αιχμαλωτίζουν τον Γουάχτα, ενώ πυροβολούν την Καχόρι, η οποία πέφτει μέσα στη λίμνη και τηλεμεταφέρεται μέσω μίας πύλης σε άλλη διάσταση, όπου τη φροντίζουν άλλη άνθρωποι της φυλής της. Ο Άταχρακς της εξηγεί πως όσοι αλληλεπιδρούν με τη λίμνη τηλεμεταφέρονται στον «Ουράνιο Κόσμο», όπου αποκτούν δυνάμεις και αθανασία, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Καθώς η Καχόρι εξοικειώνεται με τις νέες δυνάμεις της, οι κατακτητές εισέρχονται στη λίμνη και εισβάλλουν στον Ουράνιο Κόσμο. Η Καχόρι τους σταματά και καταφέρνει να επιστρέψει σπίτι μέσω της πύλης, για να βοηθήσει τους συγχωριανούς της. Όλοι μαζί νικάνε τους κατακτητές και, αργότερα, αναγκάζει τη Βασίλισσα Ισαβέλλα να κηρύξει ειρήνη. Μέσω μίας πύλης εμφανίζεται ο Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ, λέγοντας στην Καχόρι πως την αναζητούσε καιρό.


Καστ: Ντέβερι Τζέικομπς ως Καχόρι, Kiawentiio ως Γουάχτα, Τζέρεμι Γουάιτ ως Άταχρακς, Γκαμπριέλ Ρομέρο ως Ροντρίγκο Αλφόνσο Γκονζόλο, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ, Καρολίνα Ραβάσα ως Ισαβέλλα Α΄ της Καστίλης,[10] Κλάνσι Μπράουν ως Σάρτουρ και Τζεφ Μπέργκμαν ως Όντιν.[11] 
167 "What If... Hela Found the Ten Rings?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey28 Δεκεμβρίου 2023

Κουρασμένος από τη δίψα για αίμα της Χέλα στα Εννέα Βασίλεια, ο Όντιν την εξορίζει στη Γη αφαιρώντας τις δυνάμεις της, καταστρέφοντας το Μιόλνιρ και τοποθετώντας ένα ξόρκι στο στέμμα της.[η] Η Χέλα προσγειώνεται στη μεσαιωνική Κίνα και έρχεται αντιμέτωπη με τον στρατό του Σου Γουένγου. Προσπαθεί να ανακτήσει το στέμμα της, αλλά αποτυγχάνει. Ο Γουένγου την κρατά ζωντανή και προσπαθεί να τη στρατολογήσει, αλλά εκείνη δραπετεύει όταν δεν καταφέρνει να κλέψει τα Δέκα Δαχτυλίδια. Ένα πλάσμα την οδηγεί στο βασίλειο του Τα Λο, όπου πείθει την αρχηγό τους, Τζιάνι, να την αφήσει να συμμετάσχει στον σκοπό τους. Η Τζιάνι, όταν αναγνωρίζει την αληθινή της επιθυμία για ελευθερία, της διδάσκει τις τεχνικές του βασιλείου. Όταν ο Χάιμνταλ αναφέρει πως δεν μπορεί να εντοπίσει τη Χέλα, ο Όντιν φτάνει στη Γη για να πολεμήσει τον Γουένγου. Η Χέλα συμμαχεί μαζί του ενάντια στον Όντιν και κερδίζοντας, γίνεται άξια να ανακτήσει το στέμμα της. Ο Όντιν αναγνωρίζει την εξέλιξή της και της παραδίδει τον θρόνο του Άσγκαρντ. Η Χέλα ενώνει τις δυνάμεις του Άσγκαρντ με του Γουένγου και ξεκινά τον αγώνα για ελευθερία στα Εννέα Βασίλεια και πέρα από αυτά, φτάνοντας μέχρι και να σώσει τον κόσμο της Γκαμόρα από τον Θάνος.[θ]


Καστ: Κέιτ Μπλάνσετ ως Χέλα, Τζεφ Μπέργκμαν ως Όντιν, Φέοντορ Τσιν ως Σου Γουένγου, Λόρεν Τομ ως Τζιάγι, Ίντρις Έλμπα ως Χάιμνταλ,[12] Μάικλ Χαγκιγουάρα ως Σούνγουαν και Λιβ Ζαμόρα ως Νεαρή Χέλα. 
178 "What If... the Avengers Assembled in 1602?" Bryan AndrewsA. C. Bradley και Ryan Little29 Δεκεμβρίου 2023

Αφού φθάνει σε ένα Αναγεννησιακό σύμπαν, η Κάπτεν Κάρτερ συμφωνεί να βοηθήσει τη Γουάντα Μέρλιν και τον Σερ Νίκολας Φιούρι να σταματήσουν μια επικείμενη εισβολή. Αν και καταφέρνει να σώσει τον πρίγκιπα Λόκι, δεν καταφέρνει να σώσει τη βασίλισσα Χέλα κι έτσι, υπό τις διαταγές του νέου βασιλιά Θορ, βρίσκεται κυνηγημένη. Η Κάρτερ μαθαίνει πως η εισβολή συμβαίνει λόγω της παρουσίας ενός Πρόδρομου, ενός ατόμου εκτοπισμένου στον χρόνο. Εντοπίζει τον Τόνι Σταρκ, ο οποίος φτιάχνει μία συσκευή που θα αναγνωρίσει τον Πρόδρομο, χρησιμοποιώντας το Πετράδι του Χρόνου από το σκήπτρο του Θορ, το οποίο σχεδιάζει να κλέψει με τη βοήθεια των κλεφτών Στιβ Ρότζερς, Μπάκι Μπαρνς και Σκοτ Λανγκ. Σε μια ενέδρα, η Κάρτερ παραδίδεται αλλά καταφέρνει να απελευθερωθεί, απελευθερώνοντας μαζί και τον μασκοφόρο Μπρους Μπάνερ. Επανενώνονται με τους υπόλοιπους και διεισδύουν στην αυλή του Θορ όπου, με τη βοήθεια της Γουάντα, παίρνουν το Πετράδι και εντοπίζουν τον Πρόδρομο. Ο Πρόδρομος είναι ο Ρότζερς, ο οποίος έχει δημιουργήσει κατά λάθος μία χρονική ανωμαλία, ενώ πολεμούσε τον Θάνος.[ι] Η Κάρτερ αποχαιρετά τον Ρότζερς πριν αυτός επιστρέψει στο σύμπαν του αποτρέποντας την εισβολή, ενώ ο Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ βρίσκει την Κάρτερ.


Καστ: Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ / Captain Carter, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Σερ Νίκολας Φιούρι, Ελίζαμπεθ Όλσεν ως Γουάντα Μέρλιν, Κρις Χέμσγουορθ ως Βασιλιάς Θορ Όντινσαν, Τομ Χίντλστον ως Λόκι, Μαρκ Ράφαλο ως Μπρους Μπάνερ / Χαλκ, Τζον Φαβρό ως Σερ Χάρολντ «Χάπι» Χόγκαν / «The Freak», Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ, Τζος Κίτον ως Στιβ Ρότζερς / Ρότζερς των Δασών, Πολ Ραντ ως Σκοτ Λανγκ / Ant-Man, Σεμπάστιαν Σταν ως Μπάκι Μπαρνς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ[13] και Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ / Black Widow. 
189 "What If... Strange Supreme Intervened?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey30 Δεκεμβρίου 2023

Ο Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ πηγαίνει την Κάπτεν Κάρτερ στο Απέραντο Άδυτό του, αποκαλύπτοντας πως αιχμαλωτίζει «δολοφόνους του σύμπαντος» για να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και ζητά τη βοήθειά της για να συλλάβει μια αποκλίνοντα που δραπέτευσε. Η Κάρτερ συμφωνεί και συναντά την Καχόρι, η οποία αποκαλύπτει ότι ο Στρέιντζ αιχμαλωτίζει αποκλίνοντες για να ταΐσει τον Διαμορφωτή, ένα εργαλείο που κατασκεύασε για να αναστήσει το χαμένο του σύμπαν.[κ] Όσο ο Στρέινζ προσπαθεί να σκοτώσει την Καχόρι, η Κάρτερ απελευθερώνει τους φυλακισμένους και δραπετεύει μαζί με την Καχόρι. Μέσα στο χάος, συναντούν τον Θανατηφόρο Black Panther, τον οποίο η Καχόρι διαχωρίζει από την πανοπλία του, επιτρέποντας στην Κάρτερ να τη χρησιμοποιήσει. Ενώ μάχονται τον Στρέιντζ, οι αποκλίνοντες δανείζουν τα όπλα τους στην Κάρτερ και η Καχόρι τους στέλνει σπίτι. Ο Στρέιντζ καταλαμβάνεται από τον δαιμονικό εαυτό του, αλλά η Κάρτερ τους χωρίζει. Καθώς ο Διαμορφωτής καταρρέει, ο Στρέιντζ θυσιάζεται για να σωθεί ο κόσμος του. Ο Παρατηρητής επιστρέφει την Καχόρι στο σπίτι της και πηγαίνει την Κάρτερ στο αποκατεστημένο σύμπαν του Στρέιντζ, αποκαλύπτοντας πως κατάφερε να αναστήσει την Κριστίν, αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναγεννηθεί ο ίδιος σε αυτό. Η Κάρτερ ζητά από τον Παρατηρητή να της δείξει το πολυσύμπαν πριν την πάει σπίτι.


Καστ: Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ / Captain Carter, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Υπέρτατος Δόκτωρ Στρέιντζ, Ντέβερι Τζέικομπς ως Καχόρι, Κέιτ Μπλάνσετ ως Χέλα,[14] Φέοντορ Τσιν ως Σου Γουένγου,[εκκρεμεί παραπομπή] Κλάνσι Μπράουν ως Σάρτουρ, Τζος Κίτον ως Στιβ Ρότζερς και Στάνλεϊ Τούτσι ως Αβραάμ Έρσκαϊν.[14] 

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά αφηγείται από τον Τζέφρι Ράιτ ως ο Παρατηρητής, ένα μέλος της εξωγήινης φυλής των Παρατηρητών που παρατηρεί το πολυσύμπαν.[15] Σε κάθε επεισόδιο πρωταγωνιστούν διαφορετικές εκδοχές χαρακτήρων από τις ταινίες του MCU,[16] με πολλούς ηθοποιούς να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους.[17]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Το πραξικόπημα είναι το σημείο όπου η ιστορία αλλάζει συγκριτικά με τα γεγονότα της ταινίας Φύλακες του Γαλαξία (2014).
  2. Η επιλογή του να παραδώσουν τελικά τον Κουίλ είναι το σημείο όπου η ιστορία αλλάζει συγκριτικά με τα γεγονότα της ταινίας Φύλακες του Γαλαξία (2014).
  3. Η επίθεση του Χάμερ στον Πύργο των Εκδικητών είναι το σημείο όπου η ιστορία αλλάζει συγκριτικά με το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel.
  4. Αυτό το γεγονός είναι το σημείο όπου η ιστορία αλλάζει συγκριτικά με τα γεγονότα της ταινίας Οι Εκδικητές (2012).
  5. Όπως απεικονίζεται στο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, «What If…the Watcher Broke his Oath?».
  6. Το ότι ο Όντιν δεν μπόρεσε να τοποθετήσει το Τεσσεράκτιο στη Γη, εξαιτίας του Ράγκναροκ, είναι το σημείο όπου η ιστορία αλλάζει.
  7. Η επιλογή του Όντιν να εξορίσει τη Χέλα στη Γη παρά να τη φυλακίσει είναι το σημείο όπου αλλάζει η ιστορία συγκριτικά με γεγονότα της ταινίας Thor: Ragnarok (2017).
  8. Όπως απεικονίζεται σε σκηνή αναδρομής στην ταινία Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018).
  9. Η δημιουργία αυτής της ανωμαλίας είναι το σημείο που αλλάζει την ιστορία συγκριτικά με τα γεγονότα της ταινίας Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018).
  10. Όπως απεικονίζεται στο επεισόδιο του πρώτου κύκλου «What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands?»

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Amin, Arezou (22 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 1 Recap: Nebula Leads a New Band of Misfits». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  2. Amin, Arezou (23 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 2 Recap: Earth's Mightiest Heroes, But Not As You Remember Them». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  3. Chauncey, Matthew (2023-12-23). «What If... Peter Quill Attacked Earth's Mightiest Heroes?». What If...?. Κύκλος 2. Επεισόδιο 2. Disney+. https://www.disneyplus.com/video/064a8c48-3838-4c00-9028-0dcfebff2692.  Οι τίτλοι τέλους αρχίζουν στα 27:41.
  4. 4,0 4,1 4,2 Amin, Arezou (24 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 3 Recap: Yippee Ki-Yay, Happy Hogan». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  5. Schaefer, Sandy (20 Δεκεμβρίου 2023). «Jon Favreau Had One Demand Before He Joined Marvel's What If...?». /Film. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  6. Bradley, A. C.; Chauncey, Matthew (2023-12-24). «What If... Happy Hogan Saved Christmas?». What If...?. Κύκλος 2. Επεισόδιο 3. Disney+. https://www.disneyplus.com/video/cfde6099-0a8e-4bca-b7bb-a3eb954a11da.  Οι τίτλοι τέλους αρχίζουν στα 24:45.
  7. Amin, Arezou (25 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 4 Recap: Tony Stark Should've Gotten Shawarma Instead». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  8. 8,0 8,1 Amin, Arezou (26 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 5 Recap: The Man in the Iron Suit». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  9. Adam Barnhardt (26 Δεκεμβρίου 2023). «What If...? Season 2 Episode 5 Ending Explained». ComicBook.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  10. Amin, Arezou (27 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 6 Recap: A Breath of Fresh Air for the Multiverse». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  11. Vincent, Maxance (27 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...? – Season 2' Episode Six Recap: "What If...Kahhori Reshaped the World?"». Awards Radar. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  12. Amin, Arezou (28 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 7 Recap: Hela and Wenwu Put a Ring on It». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  13. Amin, Arezou (29 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 8 Recap: Whither Art Thou, Peggy Carter?». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  14. 14,0 14,1 Amin, Arezou (30 Δεκεμβρίου 2023). «'What If...?' Season 2 Episode 9 Recap: A "Strange" Adventure for Peggy and Kahhori». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2024. 
  15. Kit, Borys (1 Σεπτεμβρίου 2023). «Marvel Shuffles TV Calendar with New Dates for 'Agatha,' 'Echo,' X-Men '97' (Exclusive)». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 
  16. Sciretta, Peter (12 Μαρτίου 2019). «Exclusive: Marvel Studios Producing 'What If' TV Series For Disney+». /Film (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 
  17. Schreur, Brandon (22 Δεκεμβρίου 2023). «Disney Confirms Which MCU Stars Are Returning to Voice Characters in What If? Season 2». Comic Book Movies and Superhero Movie News - SuperHeroHype (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]