Helstrom (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Helstrom
ΕίδοςΦαντασία
Δράμα
Υπερηρωικό
ΔημιουργοίΠολ Ζμπισέφσκι
Βασίζεται σεΝτίμον Χέλστρομ και Σατάνα Χέλστρομ
από τους Ρόι Τόμας
Τζον Ρομίτα ο Πρεσβύτερος
Γκάρι Φρίντριτς
Χερμπ Τράιμπ
ΠρωταγωνιστέςΤομ Όστεν
Σίντνεϊ Λέμον
Ελίζαμπεθ Μάρβελ
Ρόμπερτ Γουίσντομ
Τζουν Κάριλ
Αριάνα Γκέρα
Αλέν Ουί
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων10
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΝτάινα Ριντ
Τζο Κεσάντα
Καρίμ Ζρέικ
Τζεφ Λόεμπ
Πολ Ζμπισέφσκι
ΠαραγωγήΒάιλ Μπομέγιν
Μπλερ Μπάτλερ
Ματ ΜακΊνις
Κόρτνεϊ Σαλαντίνο Γκέρνι
Γουέντι Γουίλμινγκ
Ντέβον Κουίν
Μελίσα Μόρκους
Τοποθεσία γυρισμάτωνΒανκούβερ
Διάρκεια44–55 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Television
Lone Lemon Entertainment
ABC Signature
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςHulu
Προβολή16 Οκτωβρίου 2020

Το Helstrom είναι μια Αμερικανική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Πολ Ζμπισέφσκι για την συνδρομητική πλατφόρμα Hulu, βασισμένη στους χαρακτήρες των Marvel Comics, Ντίμον και Σατάνα Χέλστρομ. Η σειρά παράχθηκε από την Marvel Television και ABC Signature Studios, με τον Ζμπισέφσκι να έχει τον ρόλο του υπεύθυνου της σειράς.

Πρωταγωνιστούν οι Τομ Όστεν και Σίντνεϊ Λέμον πρωταγωνιστούν ως οι Ντίμον και Άνα Χέλστρομ, τα παιδιά μιας δυνατής κατά συρροή δολοφόνου, οι οποίοι κυνηγούν τους χειρότερους της ανθρωπότητας. Οι Ελίζαμπεθ Μάρβελ, Ρόμπερτ Γουίσντομ, Τζουν Κάριλ, Αριάνα Γκέρα, και Αλέν Ουί. Το Helstrom ανακοινώθηκε επίσημα ως σειρά στο Hulu τον Μάιο του 2019, προγραμματισμένο να είναι η πρώτη σειρά του franchise Adventure into Fear, το οποίο θα τοποθετούταν στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), αλλά δεν θα ενωνόταν με τις υπόλοιπες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του franchise.[1] Παρόλα αυτά, ο Ζμπισέφσκι δήλωσε πως δεν είναι μέρος του MCU.[2] Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος στο Βανκούβερ από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων την επίβλεψη της σειράς ανέλαβε η Marvel Studios τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η Marvel Television έγινε πτυχή εκείνης της εταιρείας.

Το Helstrom κυκλοφόρησε στο Hulu στις 16 Οκτωβρίου του 2020, έχοντας συνολικά 10 επεισόδια. Έλαβε αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι επίκριναν την πλοκή και τους χαρακτήρες, αλλά επαίνεσαν τα οπτικά εφέ. Το Helstrom ακυρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Here's How Helstrom Connects to Marvel World». TV Shows (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Μαΐου 2023. 
  2. «Why Helstrom's Showrunner Is Happy It's Not Part Of The MCU - Exclusive». Looper (στα Αγγλικά). 16 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 21 Μαΐου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]