Filmed Before a Live Studio Audience

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Filmed Before a Live Studio Audience"
Επεισόδιο WandaVision
Προωθητική αφίσα
Επεισόδιο νο.Επεισόδιο 1
ΣκηνοθεσίαΜατ Σάκμαν
ΣενάριοΤζακ Σέιφερ
ΠαραγωγόςΤζακ Σέιφερ
ΦωτογραφίαΤζες Χολ
ΜοντάζΤιμ Ρότσε
Πρώτη προβολή15 Ιανουαρίου 2021
Διάρκεια30 λεπτά
Guest εμφανίσεις
  • Ασίφ Αλί ως Νορμ
  • Ντέιβιντ Λένγκελ ως Φιλ Τζόουνς
  • Ίθαμαρ Ενρίκες ως ο άνδρας από την διαφήμιση
  • Βικτόρια Μπλέιντ ως η γυναίκα από την διαφήμιση
  • Άμος Γκλικ ως Ντένις ο ταχυδρόμος
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
Επόμενο →
"Don't Touch That Dial"

Το "Filmed Before a Live Studio Audience" (μετάφραση: "Γυρισμένο μπροστά σε ζωντανό κοινό") είναι το πρώτο επεισόδιο της Αμερικανικής τηλεοπτικής μίνι σειράς WandaVision, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες Γουάντα Μάξιμοφ / Scarlet Witch και Vision των Marvel Comics. Ακολουθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι καθώς προσπαθούν να κρύψουν τις υπερδυνάμεις τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή στην προαστιακή πόλη του Γουέστβιου του Νιου Τζέρσεϊ. Το επεισόδιο τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), και η ιστορία του συμβαδίζει με τα γεγονότα των ταινιών του MCU.[1] Γράφτηκε από την βασική σεναριογράφο της σειράς Τζακ Σέιφερ και σκηνοθετήθηκε από τον Ματ Σάκμαν.

Οι Ελίζαμπεθ Όλσεν και Πολ Μπέτανι επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Γουάντα Μάξιμοφ και Vision, αντίστοιχα, με τους Ντέμπρα Τζο Ραπ, Φρεντ Μελαμέντ και Κάθριν Χαν να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 και η Σέιφερ προλήφθηκε για να γράψει το επεισόδιο και να γίνει η βασική σεναριογράφος της σειράς τον Ιανουάριο του 2019. Ο Σάκμαν εντάχθηκε τον Αύγουστο.[2] Το επεισόδιο αποτίει φόρο τιμής σε τηλεοπτικές κωμωδίες καταστάσεων από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, περιλαμβάνοντας τα The Dick van Dyke Show και I Love Lucy. Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος μπροστά σε ζωντανό κοινό για πάνω από δύο μέρες στις αρχές του Νοεμβρίου του 2019, στα Pinewood Atlanta Studios στην Ατλάντα της Τζόρτζια.[3] Γυρίστηκε ασπρόμαυρα και χρησιμοποιήθηκαν πολλά πρακτικά ειδικά εφέ κατάλληλα για εκείνη την περίοδο.

Το "Filmed Before a Live Studio Audience" κυκλοφόρησε στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ στις 15 Ιανουαρίου του 2021. Οι κριτικοί επαίνεσαν την αναδημιουργία πολλών στοιχείων των κωμωδιίων καταστάσεων της εποχής και τις ερμηνείες των Όλσεν, Μπέτανι και Χαν. Το επεισόδιο ήταν η πρεμιέρα σειράς του Disney+ με τις περισσότερες προβολές μέχρι που ξεπεράστηκε από το The Falcon and the Winter Soldier τον Μάρτιο του 2021. Έλαβε διάφορες διακρίσεις, περιλαμβάνοντας δύο υποψηφιότητες για Βραβεία Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης, κερδίζοντας Καλύτερα Κοστούμια Φαντασίας/Επιστημονικής Φαντασίας.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το νιόπαντρο ζευγάρι Γουάντα Μάξιμοφ και Vision μετακομίζουν στην πόλη Γουέστβιου, με φόντο ένα ασπρόμαυρο σκηνικό της δεκαετίας του 1950. Εκείνος ως ανθρωποειδές ρομπότ και εκείνη με ικανότητες τηλεκίνησης και παραποίησης της πραγματικότητας, προσπαθούν να ενσωματωθούν χωρίς να γίνει αντιληπτή η διαφορετικότητά τους. Μια μέρα παρατηρούν μια καρδιά ζωγραφισμένη στο ημερολόγιό τους, αλλά δεν μπορούν να θυμηθούν τι συμβολίζει. Ο Vision πηγαίνει στη δουλειά του, ενώ η Γουάντα αποφασίζει πως η καρδιά αφορά την επέτειό τους. Η γειτόνισσά τους, Άγκνες, συστήνεται στη Γουάντα και προσφέρεται να τη βοηθήσει να ετοιμαστεί για το βράδυ. Ο Vision εντυπωσιάζει τους συναδέλφους του με την ταχύτητά του, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει το τι ακριβώς κάνει η εταιρία στην οποία εργάζεται. Το αφεντικό του, ο κ. Χαρτ, του υπενθυμίζει το δείπνο που έχουν προγραμματίσει και ο Vision αντιλαμβάνεται πως η καρδιά αφορά το δείπνο. Η Γουάντα και ο Vision, καθώς προετοιμάζουν ένα δείπνο της τελευταίας στιγμής, δυσκολεύονται να κρύψουν τις ικανότητές τους και ο κύριος Χαρτ τους ανακρίνει για το τι συμβαίνει. Όταν όμως πνίγεται με το φαγητό, ο Vision χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να τον σώσει. Όλα αυτά αποκαλύπτεται πως συμβαίνουν σε μία φανταστική sitcom με το όνομα WandaVision, την οποία κάποιος παρακολουθεί στην τηλεόραση.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (19 Σεπτεμβρίου 2018). «Loki, Scarlet Witch, Other Marvel Heroes to Get Own TV Series on Disney Streaming Service (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. Fisher, Jacob (21 Αυγούστου 2019). «Matt Shakman In Talks To Direct 6-Episode Marvel Studios Series For Disney+ (EXCLUSIVE)». DiscussingFilm (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. «WandaVision Reportedly Beginning Production in November». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]