Jessica Jones (3ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Jessica Jones (3ος κύκλος)
Αφίσα προώθησης τρίτου κύκλου
Όνομα ΣειράςJessica Jones
ΗθοποιοίΚρίστεν Ρίτερ
Ρέιτσελ Τέιλορ
Έκα Ντάρβιλ
Μπέντζαμιν Γουόκερ
Σαρίτα Τσάντχερι
Τζέρεμι Μπομπ
Τίφανι Μακ
Κάρι-Αν Μος
Αριθμός σεζόνΤρίτη
Αριθμός Επεισοδίων13 (44-56)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιNetflix
Προβολή14 Ιουνίου 2019
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
2ος κύκλος

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της αμερικανικής διαδικτυακής τηλεοπτικής σειράς Jessica Jones, η οποία βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics, ακολουθεί την Τζόουνς, η οποία συμμαχεί με την Τρις Γουόκερ, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν έναν πολύ έξυπνο ψυχοπαθή, μέχρι τη στιγμή που μια ολέθρια απώλεια αποκαλύπτει συγκρουόμενα ιδανικά που φέρνουν τη μια απέναντι στην άλλη. Τα γεγονότα διαδραματίζονται μέσα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU), αποτελώντας μία συνοχή με ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise. Η παραγωγή του τρίτου κύκλου έγινε από τη Marvel Television σε συνεργασία με τα ABC Studios και την εταιρία παραγωγής Tall Girls Productions. Επικεφαλής του τρίτου κύκλου ήταν οι Μελίσα Ρόζενμπεργκ και Σκοτ Ρέινολντς.

Η Κρίστεν Ρίτερ επιστρέφει και πάλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Τζόουνς, με τους Ρέιτσελ Τέιλορ ως Τρις Γουόκερ, Έκα Ντάρβιλ ως Μάλκολμ Ντουκάς και Κάρι-Αν Μος ως Τζέρι Χόγκαρθ, επίσης να επιστρέφουν και να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από τους προηγούμενους κύκλους. Το βασικό καστ του τρίτου κύκλου συμπληρώνουν οι Μπέντζαμιν Γουόκερ, Σαρίτα Τσάντχερι, Τζέρεμι Μπομπ και Τίφανι Μακ, ενώ σε γκεστ ρόλους επιστρέφουν από προηγούμενους κύκλους οι Τζ. Ρ. Ραμίρεζ, Μάικ Κόλτερ και Ντέιβιντ Τένναντ ως Όσκαρ Αρότσο, Λουκ Κέιτζ και Kilgrave αντίστοιχα. Ο τρίτος κύκλος πήρε επίσημα το πράσινο φως τον Απρίλιο του 2018, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του δεύτερου κύκλου. Τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο ξεκίνησαν τέλη Ιουνίου του 2018, με τη Ρίτερ να κάνει επίσης και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, σκηνοθετώντας το δεύτερο επεισόδιο του κύκλου.

Όλα τα επεισόδια του τρίτου κύκλου, ο οποίος επίσης αποτελείται από 13 επεισόδια όπως και οι δύο προηγούμενοι, κυκλοφόρησαν στις 14 Ιουνίου 2019 στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου 2019, το Netflix ανακοίνωσε την ακύρωση της συνέχειας της σειράς.[1] Ο τρίτος κύκλος έλαβε γενικά θετικές κριτικές, με την Ρίτερ να επαινείται ακόμα μία φορά για την ερμηνεία της, ενώ έλαβε επίσης υποψηφιότητες για δύο βραβεία Saturn.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή[2]
271 "AKA The Perfect Burger" Michael LehmannMelissa Rosenberg14 Ιουνίου 2019
Η Jessica Jones έχει επιστρέψει στο να βοηθά ανθρώπους διατηρώντας την κυνική της συμπεριφορά, ξεκινώντας με το να επιστρέψει την Κάσι Γιάσντεν πίσω στη μητέρα της όταν ο πατέρας της, Μιτς, την πήγε στο Μεξικό όταν έχασε την κηδεμονία. Ενοχλείται ακόμα περισσότερο όταν ένα βίντεο που τη δείχνει να επιτίθεται στον τελευταίο της στόχο γίνεται viral. Ο Μάλκομ Ντουκάς συνεχίζει να εργάζεται για την Τζέρι Χόγκαρθ, παρόλο που δεν του αρέσουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους πελάτες τους. Η Χόγκαρθ, η οποία υποφέρει από ALS, ζητάει από την Τζόουνς να τη σκοτώσει όταν θεωρήσει πως πια δεν μπορεί να προσφέρει, αλλά εκείνη αρνείται. Η Χόγκαρθ επισκέπτεται μια πρώην της, την Κιθ Λιόν, η οποία είναι παντρεμένη με τον καθηγητή νομικής, Πίτερ. Η Ντόροθι ζητάει από τη Τζόουνς να ψάξει την κόρη της, Τρις, η οποία έχει εξαφανιστεί. Αρχικά η Τζόουνς αρνείται, αλλά αλλάζει γνώμη για να γλιτώσει από την επιμονή της Ντόροθι. Ανακαλύπτει πως η Τρις έχει γίνει αυτόκλητος τιμωρός και συμπεραίνει πως η επέμβαση του Καρλ Μάλους τελικά πέτυχε, δίνοντάς της δυνάμεις. Η Τρις λέει στην Τζόουνς να την αφήσει ήσυχη και η Τζόουνς πηγαίνει στο μπαρ, όπου συναντά τον γοητευτικό Έρικ Γκέλντεν. Οι δυο τους πηγαίνουν στο διαμέρισμα της Τζόουνς αλλά δέχονται επίθεση από έναν μασκοφόρο, ο οποίος μαχαιρώνει τη Τζόουνς πριν τραπεί σε φυγή. 
282 "AKA You're Welcome" Krysten RitterHilly Hicks Jr.14 Ιουνίου 2019
Αφού έχει σκοτώσει τη μητέρα της Τζόουνς, Αλίσα, η Τρις ανακαλύπτει τις βελτιωμένες ικανότητές της. Πιστεύοντας πως θα πρέπει να γίνει καλύτερος ήρωας από τη Τζόουνς, η Τρις ξεκινάει εντατική προπόνηση για να γίνει αυτόκλητος τιμωρός. Οι προσπάθειές της να επικοινωνήσει με τη Τζόουνς πέφτουν στο κενό, αφού δεν θέλει να της μιλήσει έπειτα από αυτό που έκανε. Η Τρις καταφέρνει να πιάσει ένα κλέφτη κινητού, αλλά εκείνος και το θύμα την αναγνωρίζουν, κάτι που την οδηγεί να αποκτήσει μια αμφίεση όταν δρα ως τιμωρός. Αργότερα, ο κλέφτης επιχειρεί να τη μηνύσει για τον τραυματισμό που του προκάλεσε, αλλά ο Μάλκομ καταφέρνει να τον αναγκάσει να ρίξει το ποσό που ζητάει, εκβιάζοντάς τον με κάτι που έμαθε για εκείνον. Η Τρις μετακομίζει σε ένα φτηνότερο διαμέρισμα, προς απογοήτευση της Ντόροθι, αλλά συνεχίζει να εμφανίζεται στην τηλεόραση. Αρχίζει να παρακολουθεί τον Άντριου Μπραντ, έναν άντρα ο οποίος έστειλε την ετεροθαλή αδελφή του στο νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου αγάλματος που της άφησαν στη διαθήκη. Η Τρις διεισδύει στο διαμέρισμά του και πριν του επιτεθεί, η Τζόουνς επεμβαίνει με εκείνον να την αναγνωρίζει. Στο παρόν, η Τρις μαθαίνει πως η Τζόουνς είναι στο νοσοκομείο και την επισκέπτεται. Πιστεύοντας πως πίσω από την επίθεση κρύβεται ο Μπραντ, η Τζόουνς ζητάει να μάθει το πλήρες όνομά του και όταν η Τρις της το λέει, την ευχαριστεί σαρκαστικά. 
293 "AKA I Have No Spleen" Anton CropperLisa Randolph14 Ιουνίου 2019
Μετά την επίθεση, η Τζόουνς υποβάλλεται σε αφαίρεση σπλήνας και της επιτρέπεται να φύγει από το νοσοκομείο μόνο αν συμφωνήσει να λαμβάνει τα φάρμακά της, κάτι στο οποίο η νέα της βοηθός, Γκίλιαν, επιμένει. Η Χόγκαρθ βάζει τον Μάλκομ να ερευνήσει τον Πίτερ και να βρει βρωμοδουλειές που μπορεί να έχει κάνει, ώστε να τον χωρίσει από την Κιθ. Συναντιέται με την Κιθ και οι δυο τους φαίνεται να ξαναζούν αυτό που είχαν παλιά. Ο Μάλκομ φυτεύει μια κάμερα στο γραφείο του Πίτερ και ανακαλύπτει πως έχει δεσμό με μια μαθήτριά του. Ωστόσο, η Κιθ αποκαλύπτει στη Χόγκαρθ πως με τον Πίτερ έχουν ανοικτή σχέση και δεν πρόκειται να συνδεθεί ξανά μαζί της. Η Τζόουνς με τη βοήθεια της Χόγκαρθ βρίσκει το άγαλμα του Μπραντ, αλλά καθώς λογομαχεί με την Τρις, καταρρέει στον δρόμο από αφυδάτωση και η Τρις, αφού καλεί βοήθεια, παίρνει τα στοιχεία της και φεύγει. Παρ'όλα αυτά, η Τζόουνς βρίσκει το άγαλμα αφού αντιμετωπίζει την Τρις, αιχμαλωτίζει και ανακρίνει τον Μπραντ μαθαίνοντας πως δεν ήταν αυτός ή κάποιος που σχετίζεται με εκείνον πίσω από την επίθεση και τον αφήνει να τον αναλάβει η Τρις. Πίσω στο διαμέρισμά της, η Τζόουνς επαναφέρει στη μνήμη της τη νύχτα της επίθεσης ενώ ο Έρικ καταφτάνει για να δει πώς είναι. Εκείνη τη στιγμή η Τζόουνς συνειδητοποιεί πως δεν ήταν αυτή ο στόχος της επίθεσης, αλλά ο Έρικ. 
304 "AKA Customer Service is Standing By" Liesl TommyJamie King14 Ιουνίου 2019
Ο Έρικ εξηγεί πως χρωστάει χρήματα σε μια εγκληματία, τη Σαλ Μπλασκόβσκι, κι έχει μία εβδομάδα για να τα επιστρέψει. Αποκαλύπτει επίσης πως μπορεί να αισθανθεί αν κάποιος έχει κάνει κάτι κακό, αν και αυτό του προκαλεί πόνο. Μαζί, η Τζόουνς και ο Έρικ βρίσκουν ανθρώπους τους οποίους έχει εκβιάσει και συλλέγουν τα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα τους καταδίδουν στην αστυνομία. Η Τρις μπαίνει στο γραφείο του Μάλκομ για να βρει στοιχεία για πελάτες, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά της ως τιμωρός. Ο Μάλκομ την πιάνει στα πράσα, αλλά όταν εκείνη του αποκαλύπτει ποια είναι, την αφήνει να φύγει. Στο μεταξύ, ο Μάλκομ συνεχίζει να ερευνά τον Πίτερ και ανακαλύπτει πως έπαιρνε χρήματα από τις δωρεές για την υποτροφία που γινόταν για τη μνήμη της κόρης του, αγοράζοντας δώρα για τις ερωμένες του. Η Χόγκαρθ αποφασίζει να μην χρησιμοποιήσει την πληροφορία, αφού θα κατέστρεφε τόσο τον Πίτερ όσο και την Κιθ. Ο Έρικ πηγαίνει να παραδώσει τα χρήματα στη Σαλ, αλλά εκείνη αποφασίζει να τον σκοτώσει για την αργοπορία του. Η Τρις τον σώζει τραυματίζοντας καταλάθος την Σαλ, η οποία όμως επιβιώνει. Η Τζόουνς καταφέρνει να εντοπίσει αυτόν που της επιτέθηκε· τον Γκρέγκορι Σάλιντζερ, έναν έξυπνο ψυχοπαθή κατά συρροήν δολοφόνο. Όταν ο Σάλιντζερ την απειλεί με εγκληματικά στοιχεία εναντίον της, η Τζέσικα φεύγει και, απρόθυμα, ζητάει τη βοήθεια της Τρις για να τον παγιδεύσουν. 
315 "AKA I Wish" Mairzee AlmasJ. Holtham14 Ιουνίου 2019
Η Τζόουνς και η Τρις παρακολουθούν το διαμέρισμα του Σάλιντζερ. Όταν εκείνος φεύγει, η Τρις μπαίνει για να συλλέξει στοιχεία, ενώ η Τζόουνς τον ακολουθεί. Ανακαλύπτει πως ο Σάλιντζερ παρακολουθεί την αδελφή του Έρικ, Μπραϊάνα, η οποία δουλεύει ως πόρνη. Η Τζόουνς αντιμετωπίζει τον Έρικ και την αδελφή του και συνειδητοποιώντας πως βρίσκονται σε κίνδυνο, πηγαίνει τη Μπραϊάνα να μείνει στο διαμέρισμα του Μάλκομ για προστασία. Αυτό όμως δεν κρατάει πολύ καθώς ο Γκορ, ο νταβατζής της, έρχεται και την παίρνει πίσω. Η Χόγκαρθ αλλάζει γνώμη και δημοσιοποιεί τις πληροφορίες για τον Πίτερ, κάτι το οποίο καταρρακώνει την Κιθ. Μη μπορώντας να πείσει την Κιθ πως η Χόγκαρθ τους χειραγωγεί, ο Πίτερ αυτοκτονεί, φτιάχνοντας ωστόσο ένα βίντεο όπου κατηγορεί τη Χόγκαρθ. Η Τζόουνς και η Τρις συνεχίζουν να διαφωνούν για τον θάνατο της Αλίσα, με την Τζίλιαν να επιμένει πως πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους. Μετέπειτα, χρησιμοποιούν τα στοιχεία που μάζεψαν για τον Σάλιντζερ και οδηγούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι στο οποίο ανακαλύπτουν πτώματα ανθρώπων που έχει σκοτώσει. Η Τζόουνς παγιδεύεται με την Τρις να τη σώζει και τις δυο τους να παραδέχονται τα λάθη τους σχετικά με την Αλίσα. Η αστυνομία καταφτάνει και η Τζόουνς του λέει τι συνέβη, αποκρύπτοντας πως βρισκόταν και η Τρις μαζί της. Αργότερα, ο Σάλιντζερ αιφνιδιάζει τον Έρικ και τον απαγάγει. 
326 "AKA Sorry Face" Tim IacofanoJesse Harris14 Ιουνίου 2019
Ο Σάλιντζερ βασανίζει τον Έρικ προσπαθώντας να τον κάνει να ομολογήσει πως «κλέβει». Όταν στέκεται πολύ κοντά του, ο Έρικ αιμορραγεί και έτσι αντιλαμβάνεται την ικανότητά του. Η Τζόουνς μαθαίνει για την απαγωγή του Έρικ και αναγκάζει την Τρις να φανερώσει τις δυνάμεις της στη Ντόροθι, σε μια προσπάθεια να την αποθαρρύνει να συνεχίσει να πολεμά το έγκλημα, αλλά η Ντόροθι φεύγει εξοργισμένη. Ο Μάλκομ εντοπίζει τη Μπραϊάνα και κτυπάει τον Γκορ, πείθοντάς την να επιστρέψει όταν της λέει για την απαγωγή του Έρικ. Η Χόγκαρθ επιχειρεί να απολογηθεί στην Κιθ, αλλά την σταματάει ο γιος της. Το σκάνδαλο οδηγεί σε πολλούς από τους πελάτες της εταιρίας να την εγκαταλείψουν, αλλά η Χόγκαρθ καταφέρνει να κρατήσει κάποιους. Ωστόσο, ο πρώην συνέταιρός της, Μπένογουϊτς, φεύγει παίρνοντας μαζί του ως πελάτη τη Rand Enterprises. Οι Τζόουνς και Τρις καταφέρνουν να εντοπίσουν τον Σάλιντζερ και τον συλλαμβάνουν, ενώ σώζουν τον Έρικ. Ωστόσο, ο Ντετέκτιβ Κόστα τους αποκαλύπτει πως χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (δεν βρέθηκε τίποτα να τον συνδέει με τα πτώματα στο βαγόνι), δεν πρόκειται να δικαστεί. Ο Έρικ δεν μπορεί να καταθέσει για την απαγωγή καθώς θα πρέπει να πάει κι αυτός φυλακή για ένα χρόνο λόγω εκβιασμών, όπου δε θα μπορεί να αντέξει τον πόνο που θα λαμβάνει καθημερινά λόγω των ικανοτήτων του. 
337 "AKA The Double Half-Wappinger" Larry TengNancy Won14 Ιουνίου 2019
Η Χόγκαρθ αναλαμβάνει δικηγόρος του Σάλιντζερ, κάτι το οποίο εξοργίζει τη Τζόουνς. Τζόουνς και Τρις πιστεύουν πως ο θάνατος του αδελφού του Σάλιντζερ, Ντόνι, ήταν ο πρώτος του φόνος και πηγαίνουν στο Γουάπινγκερ Φολς για να το ερευνήσουν. Η τοπική αρχηγός αστυνομίας, Ρόνι Βελάσκο, αρνείται να βοηθήσει τη Τζόουνς κι έτσι αναγκάζεται να κλέψει τα αρχεία με τη βοήθεια της Τρις. Μελετώντας τα πιστεύουν πως ο θάνατος του Ντόνι ήταν όντως ατύχημα, αλλά ανακαλύπτουν πως ο Σάλιντζερ είχε έναν φίλο στο Λυκείου, τον Νέιθαν Σίλβα, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Επισκέπτονται τους Σίλβα και ανακαλύπτουν το πτώμα του Νέιθαν θαμμένο κάτω από κιόσκι, αποκαλύπτοντας το έγκλημα. Ο Μάλκομ είναι αναστατωμένος με το γεγονός πως η Χόγκαρθ βοηθάει τον Σάλιντζερ, αλλά η κοπέλα του, Ζάγια, επιμένει πως είναι μέρος της δουλειάς τους. Η Χόγκαρθ αρχίζει να ψάχνει για τη μασκοφόρο τιμωρό που βοηθάει τη Τζόουνς και ανακαλύπτει πως έχει βάλει στόχο δικούς της πελάτες. Η Ζάγια μελετάει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και βλέπει τον Μάλκομ να μιλάει με την τιμωρό ενώ την αφήνει να φύγει. Καθώς η Τρις αποκτά δημοσιότητα ως τιμωρός, η Τζόουνς και ο Μάλκομ αντιμετωπίζουν τον Σάλιντζερ στην προπόνηση πάλης. Η Τζόουνς νικάει τον Σάλιντζερ, κερδίζοντας το θαυμασμό των μαθητών του, και του αποκαλύπτει πως γνωρίζει για τον φόνο του Νέιθαν. 
348 "AKA Camera Friendly" Stephen SurjikScott Reynolds14 Ιουνίου 2019
Η Τζόουνς λαμβάνει ένα βίντεο από τον Σάλιντζερ στο οποίο της αποκαλύπτει τον επόμενο φόνο του. Καλεί την Τρις να τη βοηθήσει να εντοπίσουν το θύμα, ενώ επικοινωνεί με τον Κόστα για να εξετάσει αν ο Σάλιντζερ βρίσκεται στο διαμέρισμά του. Εκεί βρίσκουν τον Τζόμπι, έναν άντρα που προσέλαβε ο Σάλιντζερ να βρίσκεται εκεί ξεγελώντας την αστυνομία πως πρόκειται για τον ίδιο. Η Τζόουνς καταστρέφει όλα τα τρόπαια του Σάλιντζερ στέλνοντάς του το βίντεο για να τον χλευάσει. Ο Μάλκομ ανακαλύπτει πως η Ζάγια επεξεργάστηκε το βίντεο ασφαλείας ώστε να μην φαίνεται η δική του αλληλεπίδραση με την τιμωρό. Αργότερα, η Χόγκαρθ απαιτεί η τιμωρός να βγάλει τη μάσκα αποκαλύπτοντας στο κοινό ποια είναι και αρχίζει έναν πόλεμο εναντίον των τιμωρών. Η Ντόροθι κανονίζει μια συνέντευξη για τη Τζόουνς στην τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της οποίας επιμένει στις κατηγορίες της για τον Σάλιντζερ και προειδοποιεί το επόμενο θύμα του. Τζόουνς και Τρις εντοπίζουν το επόμενο φαινομενικά θύμα του Σάλιντζερ, ενώ εκείνος επιστρέφει στο διαμέρισμά του χωρίς φαινομενικά να έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Αποφεύγοντας τους παπαράτσι, η Τζόουνς συνειδητοποιεί πως το επόμενο θύμα του Σάλιντζερ είναι η Ντόροθι, ενώ η Τρις βρίσκει τη μητέρα της δολοφονημένη στο σπίτι. Μετά από αυτό, τρέχει στο διαμέρισμα του Σάλιντζερ για να τον σκοτώσει, με τη Τζόουνς να τρέχει να την προλάβει πριν το κάνει. 
359 "AKA I Did Something Today" Jennifer GetzingerLisa Randolph14 Ιουνίου 2019
Η Τρις τραυματίζει σοβαρά τον Σάλιντζερ πριν η Τζόουνς τη σταματήσει. Από το νοσοκομείο, ο Σάλιντζερ στέλνει στη Τζόουνς μια φωτογραφία που αποδεικνύει πως αυτή που του επιτέθηκε ήταν η Τρις και την απειλεί πως θα τη δημοσιοποιήσει αν εκείνη δεν καταστρέψει όλα τα στοιχεία σχετικά με τον φόνο του Νέιθαν. Αν και απρόθυμη να το κάνει, για να σώσει την Τρις, μαζί με τον Έρικ αναγκάζουν έναν από τους βοηθούς του Έρικ στους εκβιασμούς, τον Αστυνόμο Καρλ Νουσμπάμερ, να τους οδηγήσει στο εργαστήριο, όπου η Τζόουνς καταστρέφει τα στοιχεία. Ωστόσο, η Τρις είναι αναστατωμένη που η Τζόουνς επέλεξε να τη σώσει επιτρέποντας στον Σάλιντζερ να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο γιος της Κιθ, Λόραν, πλησιάζει τη Χόγκαρθ ζητώντας της να τους βοηθήσει με την υπόθεση εναντίον του Ντιμίτρι Πατσέρας. Αντιμετωπίζει την Κιθ λέγοντάς της πως είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί της και η Κιθ δέχεται τη βοήθειά της. Ο Μάλκομ αποκαλύπτει στη Χόγκαρθ το πραγματικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ισχυριζόμενος πως εκείνος το επεξεργάστηκε, κι έπειτα παραιτείται. Ενώ μελετά το καινούριο υλικό, η Χόγκαρθ βλέπει σε μια αντανάκλαση πως η τιμωρός είναι η Τρις. Καθώς ο Κόστα αναγκάζεται από τους ανωτέρους του να πάρει άδεια από τη δουλειά μετά την εξαφάνιση των στοιχείων, ερευνητές φτάνουν στο διαμέρισμα της Τζόουνς την οποία υποπτεύονται για τον φόνο του Νουσμπάμερ. 
3610 "AKA Hero Pants" Sanford BookstaverHilly Hicks, Jr. & Jamie King14 Ιουνίου 2019
Οι ερευνητές δεν μπορούν να βρουν στοιχεία εναντίον της Τζόουνς για τον φόνο του Νούσμπαμερ και φεύγουν. Καθώς η Τρις προετοιμάζεται για την κηδεία της Ντόροθι, την πλησιάζουν ερευνητές για το θέμα της Τζόουνς, με την Τρις να επιμένει πως είναι αθώα και τη Τζόουνς να αρχίζει να υποπτεύεται τον Έρικ για τον φόνο. Ο Μάλκομ ζητάει να ξαναπιάσει δουλειά στην Alias Investigations, κάτι το οποίο η Τζόουνς αποδέχεται αναθέτοντάς του να ψάξει για τον Τζέις Μοντέρο. Η διαφωνία σχετικά με τη δουλειά, φέρνει και τον χωρισμό του με τη Ζάγια. Η Μπραϊάνα επιστρέφει νηφάλια για να μείνει μαζί με τον Μάλκομ και οι δυο τους ξεκινούν μια πιο σοβαρή σχέση. Η Κιθ πηγαίνει στη Χόγκαρθ και της ζητάει εκνευρισμένη να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις βρώμικες τεχνικές της για να τη βοηθήσει στο θέμα του Πατσέρας, αλλά όταν ο Πατσέρας την κατηγορεί για απάτη, δίνει το ελεύθερο στη Χόγκαρθ να πράξει όπως εκείνη γνωρίζει. Η Τζόουνς και η Τρις αναπολούν τη Ντόροθι ενώ αργότερα πηγαίνουν στην κηδεία. Η Τζίλιαν καλεί τη Τζόουνς και την ενημερώνει πως η αστυνομία έχει ένταλμα σύλληψης για εκείνην. Όταν συνειδητοποιεί πως η Τρις ήταν αυτή που σκότωσε τον Νούσμπαμερ, φεύγει από την κηδεία. Αργότερα, επιχειρεί να ακολουθήσει την Τρις, αλλά συλλαμβάνεται, ενώ ο Έρικ βλέπει τρομοκρατημένος την Τρις να επιτίθεται και να σκοτώνει τον Μοντέρο στο γραφείο του. 
3711 "AKA Hellcat" Jennifer GetzingerJane Espenson14 Ιουνίου 2019
Σε αναδρομή στο παρελθόν, η Ντόροθι αναγκάζει την Τρις να γίνει ηθοποιός όταν ο πατέρας της τους εγκαταλείπει. Μέσα από μια σειρά καλά υπολογισμένων σχεδιασμών, η Ντόροθι καταφέρνει να κερδίσει για την Τρις τον πολυπόθητο πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια κωμωδία του ABC. Όταν ανακαλύπτει τη μητέρα της νεκρή, η Τρις επιτίθεται στον Σάλιντζερ, αλλά η Τζόουνς τη σταματάει, προσπαθώντας να την παρηγορήσει. Η Τρις προσεγγίζει τον Έρικ ζητώντας τη βοήθειά του στο να ανακαλύπτουν εγκληματίες για να τους τιμωρεί και, η πρώτη τους επίθεση, είναι στον Νούσμπαμερ. Η Τρις ξεφεύγει και γεμάτη θυμό τον σκοτώνει, κάτι το οποίο κάνει τον πονοκέφαλο του Έρικ να εξαφανιστεί. Όταν οι υποψίες στρέφονται στη Τζόουνς, οι δυο τους προσπαθούν να στρέψουν αλλού τους ερευνητές με το να επιτεθούν στον Μοντέρο και να πάρουν την ευθύνη για τον Νούσμπαμερ. Η Χόγκαρθ προσεγγίζει την Τρις λέγοντάς της πως γνωρίζει ποια είναι και της ζητάει να κλέψει κάτι από τον Πατσέρας για εκείνη. Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται πως αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία για τη σύλληψη της Τζόουνς ήταν ο Έρικ, για να της χαρίσει άλλοθι. Η Τρις και ο Έρικ αντιμετωπίζουν τον Μοντέρο αλλά και πάλι, η Τρις καταλήγει να τον σκοτώσει εξοργισμένη. Πεπεισμένη πως το να σκοτώνει είναι πιο αποτελεσματικό, η Τρις αποφασίζει να κυνηγήσει τον Σάλιντζερ, ενώ οι πονοκέφαλοι του Έρικ επιστρέφουν. 
3812 "AKA A Lotta Worms" Sarah BoydScott Reynolds14 Ιουνίου 2019
Η αστυνομία αφήνει τη Τζόουνς να φύγει κι εκείνη επιστρέφει στην Alias Investigations, όπου βρίσκει τον Έρικ να αναρρώνει. Της λέει πως η Τρις πλέον σκοτώνει τα θύματά της ηθελημένα και η Τζόουνς τρέχει στο νοσοκομείο για να σώσει τον Σάλιντζερ από εκείνην. Τον πηγαίνει στη Χόγκαρθ αλλά εκείνος επιλέγει να επιστρέψει στο διαμέρισμά του και να περιμένει την Τρις να του επιτεθεί. Αντί αυτού, η Τζόουνς στήνει με επιτυχία μια παγίδα στην Τρις. Ο Μάλκομ και ο Έρικ την ρίχνουν αναίσθητη ενώ η Τζόουνς κλέβει την κάμερα που περιέχει τη φωτογραφία της Τρις να επιτίθεται στον Σάλιντζερ. Ο Μάλκομ αλυσοδένει την Τρις στο διαμέρισμά της, παραμένοντας εκεί για να την προσέχει. Αργότερα, ο Σάλιντζερ παγιδεύει τη Τζόουνς στο διαμέρισμά της και ξεκινάει να τη βασανίζει για να την κάνει να ομολογήσει πως αποτελεί μια «απάτη». Όταν ο Σάλιντζερ αναφέρει πως σκότωσε τη Ντόροθι, η Τζόουνς αποκαλύπτει πως ηχογράφησε την ομολογία του και τον υποτάσσει, αφήνοντας την αστυνομία να τον συλλάβει. Με τον Σάλιντζερ στη φυλακή, η Τζόουνς απελευθερώνει την Τρις και την ενθαρρύνει να προχωρήσει τη ζωή της. Ωστόσο, η Τρις είναι ακόμα γεμάτη θυμό και σκοτώνει τον Σάλιντζερ κατά τη μεταφορά του στη φυλακή. Η Χόγκαρθ, ο Κόστα και η Τζόουνς τον βρίσκουν το κτυπημένο και ακρωτηριασμένο σώμα του στον ανελκυστήρα. 
3913 "AKA Everything" Neasa HardimanΙστορία από: Melissa Rosenberg & Nancy Won
Γραμμένο από: Melissa Rosenberg & Lisa Randolph
14 Ιουνίου 2019
Καθώς η Τζόουνς επιστρέφει στο διαμέρισμά της, συναντά τον Λουκ Κέιτζ, ο οποίος της λέει πως το δυσκολότερο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει τον αδελφό του στη Ραφτ. Ξέροντας τι πρέπει να κάνει, η Τζόουνς αποφασίζει να βρει την Τρις. Όταν η Τρις το βάζει στα πόδια μετά την επέμβαση της κόρης του Πατσέρας την ώρα που προσπαθούσε να τον βλάψει, η Χόγκαρθ αφήνει την Τρις να έρθει στο σπίτι της ώστε να την πιάσει η Τζόουνς. Η Τρις όμως παίρνει για όμηρο την Κιθ κι έτσι η Χόγκαρθ της λέει να πάρει εκείνην μαζί της και να αφήσει την Κιθ, και θα την βοηθήσει να φύγει από τη χώρα. Σύντομα, η Τζόουνς διαρρέει στον Τύπο την πραγματική ταυτότητα της μασκοφόρου τιμωρού και βρίσκει την Τρις να επιχειρεί να το σκάσει. Οι δυο τους πιάνονται στα χέρια και όταν η Τζόουνς τη νικάει, η Τρις προσπαθεί να την μαχαιρώσει. Καθώς η Τρις συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από την αστυνομία, συνειδητοποιεί πως εκείνη πια είναι ο «κακός». Η Τζόουνς δίνει στον Μάλκομ τα κλειδιά της Alias Investigations και βλέπει την Τρις να μεταφέρεται στη Ραφτ. Η Κιθ χωρίσει την Χόγκαρθ έστω κι αν η Χόγκαρθ της έσωσε τη ζωή. Ο Κοστα συναντιέται με τον Έρικ και του προσφέρει την ευκαιρία να δουλέψει για την αστυνομία. Η Τζόουνς ετοιμάζεται να φύγει για το Μεξικό, αλλά όταν ακούει τη φωνή του Kilgrave να της λέει να τους αφήσει όλους πίσω της, αλλάζει γνώμη και παραμένει στη Νέα Υόρκη. 

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ρεμπέκα Ντε Μορνέ ως Ντόροθι Γουόκερ[4]
  • Ανίς Σεθ ως Γκίλιαν[4][7]
  • Τζέσικα Φράνσες Ντουκς ως Γκρέις[4]
  • Τζον Βεντιμίλια ως Έντι Κόστα
  • Ρέιτσελ ΜακΚίον ως Τσαρ
  • Τζέιμι Νιούμαν ως Μπραϊάνα «Μπέρι» Γκέλντεν

Αξιοσημείωτοι γκεστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάπτυξη και σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 12 Απριλίου 2018, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του δεύτερου κύκλου, το Netflix έδωσε το πράσινο φως για έναν τρίτο κύκλο επεισοδίων της σειράς Jessica Jones.[3] Και ο τρίτος κύκλος, όπως και οι προηγούμενοι δύο, αποτελείται συνολικά από 13 επεισόδια,[9] ενώ συν-επικεφαλής μαζί με τη Μελίσα Ρόζενμπεργκ η οποία ήταν επικεφαλής των δύο πρώτων κύκλων, ανέλαβε ο Σκοτ Ρέινολντς.[8]

Η Ρόζενμπεργκ ανέφερε πως παρά το ότι ο τρίτος κύκλος της σειράς θα αποτελούσε και συνολικά τον τελευταίο κύκλο όλων των σειρών της Marvel στο Netflix, εκείνη και η ομάδα της δεν πιέστηκαν σεναριακά να παρουσιάσουν τον κύκλο ως φινάλε για ολόκληρο τον Marvel-Netflix κόσμο των υπερηρώων.[10] Σημείωσε ωστόσο πως, παρά το γεγονός πως γνώριζε αρκετά καλά το ποια θα ήταν η ιστορία του τρίτου κύκλου πριν ακόμα η σειρά πάρει επίσημα το πράσινο φως,[11] δημιούργησαν από την αρχή κάποιες από τις ιστορίες του κύκλου ώστε να προσφέρουν στους χαρακτήρες το κλείσιμο που πίστευαν καλύτερο για αυτούς και τόνισε πως ήταν ικανοποιημένη με τελικό αποτέλεσμα.[10]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαζί με την επίσημη ανακοίνωση πως η σειρά είχε ανανεωθεί και για τρίτο κύκλο επεισοδίων, ήρθε και η επιβεβαίωση πως οι Κρίστεν Ρίτερ, Τζέσικα Τέιλορ, Έκα Ντάρβιλ και Κάρι-Αν Μος θα επέστρεφαν για τρίτη χρονιά στους ρόλους τους ως Τζέσικα Τζόουνς, Πατρίσια «Τρις» Γουόκερ, Μάλκολμ Ντουκάς και Τζέρι Χόγκαρθ αντίστοιχα.[3] Το βασικό καστ του τρίτου κύκλου συμπληρώνουν οι Μπέντζαμιν Γουόκερ ως Έρικ Γκέλντεν, Σαρίτα Τσάντχερι ως Κιθ Λιόν, Τζέρεμι Μπομπ ως Γκρέγκορι Σάλιντζερ και Τίφανι Μακ ως Ζάγια Οκόντζο.[4]

Η Ρεμπέκα Ντε Μορνέ επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Ντόροθι Γουόκερ από τον δεύτερο κύκλο, ενώ οι Τζέσικα Φράνσες Ντουκς και Ανίς Σεθ προστέθηκαν επίσης στο καστ ως Γκρέις και Γκίλιαν αντίστοιχα.[4] Σε γκεστ ρόλους από προηγούμενους κύκλους της σειράς εμφανίζονται οι Μάικ Κόλτερ ως Λουκ Κέιτζ και Τζ. Ρ. Ραμίρεζ ως Όσκαρ Αρότσο, ενώ ο Ντέιβιντ Τένναντ ακούγεται ως Kilgrave.[8]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τέλη Μαΐου 2018, η Ρίτερ προετοιμαζόταν για το ξεκίνημα των γυρισμάτων, τα οποία θα ξεκινούσαν «πολύ σύντομα».[12] Επίσημα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου και αναμένονταν να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.[11] Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Ρίτερ έκανε και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, σκηνοθετώντας ένα από τα επεισόδια του κύκλου.[13]

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack άλμπουμ για τον τρίτο κύκλο κυκλοφόρησε ψηφιακά από την Hollywood Records και τη Marvel Music στις 19 Ιουλίου 2019, με τον Σον Κάλερι να επιστρέφει και να συνθέτει όλη τη μουσική επένδυση του κύκλου.[14]

Λίστα κομματιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξώφυλλο soundtrack
Αρ. Tίτλος Διάρκεια
1. "Trish in Training"   1:41
2. "Malcolm the Hacker"   2:15
3. "Trish Trying on Costumes"   1:55
4. "Sallinger's Theme"   2:59
5. "Searching for Mona"   2:50
6. "I Just Want a Name"   2:31
7. "Snooping Around the Gallery"   2:28
8. "Jessica Spies Trish Stalking Brandt"   2:53
9. "Kith's Love Theme for Jeri"   2:44
10. "Jessica Trapped in the Tank"   2:40
11. "Finding Dorothy"   4:33
12. "Jessica and Erik"   2:46
13. "Hogarth's Press Conference"   1:38
14. "Zaya Reaching Out"   1:49
15. "Meeting on Sallinger's Turf"   3:36
16. "Erik Is Rescued"   2:44
17. "Trish Is Taken Down"   4:06
18. "Streetwise Sallinger"   2:10
19. "Arrested While Following Trish"   4:50
20. "Wrestling Match"   2:49
21. "Goodbyes at the Pier"   1:53
Συν. διάρκεια:
57:51

Προώθηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 28 Μαΐου 2019, το Netflix κυκλοφόρησε ένα μικρής διάρκειας τρέιλερ στο οποίο αποκάλυπτε την ημερομηνία κυκλοφορίας του τρίτου κύκλου ως την 14η Ιουνίου 2019, ενώ σε αυτό ακούγεται η φωνή του ανταγωνιστή να απευθύνεται στην Τζόουνς λέγοντας της «είσαι απάτη», χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιος είναι.[15][16] Το ολοκληρωμένο τρέιλερ του τρίτου κύκλου κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου 2019, στο οποίο αποκαλύπτεται και η ταυτότητα του ανταγωνιστή ως Γκρέγκορι Σάλιντζερ.[17][18]

Στα πλαίσια προώθησης του κύκλου αλλά και του σκηνοθετικού ντεμπούτου της Ρίτερ, το Netflix κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου 2019 και ένα επιπλέον βίντεο με στιγμές από τα γυρίσματα του επεισοδίου που θα σκηνοθετούσε η ηθοποιός και το οποίο επικεντρώνεται στην αδελφή και καλύτερη φίλη της πρωταγωνίστριας, Τρις.[19][20] Στο βίντεο, η Τέιλορ αναφέρει: «Απλά αισθάνομαι τρελά τυχερή που [η Ριτερ] σκηνοθετεί αυτό το επεισόδιο. Δεν υπάρχει κανένα άλλο άτομο που να είναι τόσο αφοσιωμένο στην Τζέσικα Τζόουνς όσο η Κρίστεν Ρίτερ. Κανένας άλλος σκηνοθέτης δεν γνωρίζει πώς είναι να δημιουργείς έναν χαρακτήρα υπερήρωα».[21]

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 28 Μαΐου 2019, έλαβε χώρα στο Χόλυγουντ η πρεμιέρα του τρίτου κύκλου σε ειδική προβολή των πρώτων επεισοδίων.[22] Όλα τα επεισόδια του κύκλου κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα του Netflix στις 14 Ιουνίου 2019.[23] Ο τρίτος κύκλος, μαζί και με τους υπόλοιπους κύκλους της σειράς και τις άλλες σειρές της Marvel στο Netflix, σταμάτησε να είναι διαθέσιμος στην πλατφόρμα του Netflix από την 1η Μαρτίου 2022, εξαιτίας της λήξης της άδειας που έχει το Netflix για τις συγκεκριμένες σειρές, και την επιστροφή των δικαιωμάτων τους στην Disney.[24] Ο Καναδάς είναι μία από τις πρώτες επικράτειες όπου και οι τρεις κύκλοι της σειράς, καθώς και οι άλλες σειρές της Marvel που είχαν διανεμηθεί από το Netflix, θα είναι διαθέσιμοι για τους τηλεθεατές στην ενότητα Star της πλατφόρμας Disney+ από τις 16 Μαρτίου 2022.[25][26]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes δίνει στον τρίτο κύκλο ποσοστό αποδοχής 73% με μέσο όρο 6,4/10, βασισμένα σε 40 κριτικές. Στο τμήμα ομοφωνίας της σελίδας αναφέρεται: «Ακόμα κι αν δεν είναι το πιο ικανοποιητικό φινάλε για την εποχή της Marvel στην τηλεόραση, το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς Jessica Jones κλείνει δυνατά, δίνοντας χώρο στην περίπλοκη ηρωίδα του να αλλάξει—και μια τελευταία ευκαιρία στην Κρίστεν Ρίτερ να κάνει τα μαγικά της».[27] Η σελίδα συλλογής κριτικών Metacritic δίνει στον κύκλο 65/100 βασισμένο σε 7 κριτικές, με την ένδειξη «γενικά θετικές κριτικές».[28]

Η Κάρολαϊν Σίντ από την ιστοσελίδα The A.V. Club, αφού έγραψε κριτική για κάθε επεισόδιο χωριστά και τα βαθμολόγησε χωριστά, καταλήγοντας στο τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου του έδωσε τον βαθμό «A», επισημαίνοντας πως η σειρά Jessica Jones ολοκλήρωσε το σύμπαν της Marvel στο Netflix επιτυχώς και με θετικό τρόπο καταλήγοντας: «...αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πού θα κατευθυνθεί η Τζέσικα από εδώ και πέρα δεν είναι ξεκάθαρες, το σημαντικό πράγμα που σου αφήνει είναι η αίσθηση πως η ιστορία της θα συνεχίσει, ακόμα κι αν εμείς δε θα είμαστε πια σε θέση να την παρακολουθούμε».[29] Ο Βίνι Μανκούσο από την ιστοσελίδα Collider βαθμολόγησε τον τρίτο κύκλο με 3/5 σημειώνοντας πως «...δεν κάνει ακριβώς θεαματική έξοδο, αλλά είναι αρκετά λαμπρός για να φωτίσει τις πιο σκοτεινές γωνίες του MCU ακόμα μία φορά» και προσθέτει: «Αποτελεί μία έντονα ικανοποιητική ιστορία όταν επικεντρώνεται στην απλή υπόθεση ενός νουάρ παραμυθιού γάτας-ποντικιού, αλατοπιπερωμένο με τη δυναμική μεταξύ Τζέσικας και Τρις. [...] Δυστυχώς, αυτή είναι μία τόσο σφιχτή ιστορία που δεν μπορεί να επεκταθεί στον μεγάλο αριθμό επεισοδίων». Επαινεί την ερμηνεία της Ρίτερ λέγοντας πως για ακόμα μία φορά είναι «σχεδόν τέλεια» και «μία από τις καλύτερες επιλογές κάστινγκ στη σύγχρονη εποχή των κόμικ», καθώς επίσης και αυτήν του Μπομπ, ο οποίος «προσφέρει έναν ανατριχιαστικό ρόλο. Ερμηνεύει υπέροχα τον ψυχοπαθή με την ικανότητα να εκφέρει τις απειλητικές του ατάκες χωρίς καμία δυσκολία».[30] Ο Έιμον Γουόρμαν από το περιοδικό Empire, βαθμολόγησε τον κύκλο επίσης με 3/5 λέγοντας πως το τέλος του MCU στο Netflix μοιάζει λίγο πρόωρο, ολοκληρώνοντας την ιστορία με σκοτεινό, αλλά ικανοποιητικό τρόπο και καταλήγει: «...ο τελευταίος κύκλος της σειράς Jessica Jones αποτελεί σε γενικές γραμμές αυτή την απολαυστική παρουσία που θα μας λείψει από τις σειρές [της Marvel στο Netflix], καθώς αυτές φτάνουν στο τέλος τους». Μέσα από την κριτική του, επαίνεσε την ερμηνεία της Ρίτερ λέγοντας πως «είναι δύσκολο να φανταστείς κάποιον άλλον να αποδίδει τόσο τέλεια τον συνδυασμό συμπεριφοράς και συναισθημάτων του χαρακτήρα σε σχέση με το πώς το κάνει η Ρίτερ», παρομοιάζοντάς την με τον Ματ Μέρντοκ του Τσάρλι Κοξ και τον Γουίλσον Φισκ του Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο και κατατάσσοντάς τους στην κατηγορία του «τέλειου γάμου μεταξύ ηθοποιού και ρόλου».[31] Η Άλισον Σουμέικερ από την ιστοσελίδα RogerEbert.com γράφοντας μία θετική κριτική για τον τρίτο κύκλο, επικεντρώθηκε αρκετά στην ερμηνεία της Ρίτερ. «Η σειρά έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά η Ρίτερ παρέμεινε ένας δυναμίτης καθ'όλη τη διάρκειά της. Δεν υπάρχει ένα αδύναμο επεισόδιο για αυτήν κατά τη διάρκεια των τριών κύκλων της. [...] Είναι μία αριστοτεχνική ερμηνεία και, παρά το ότι ο πρώτος κύκλος της σειράς παραμένει ο πιο δυνατός, ο τρίτος αποτελεί ίσως τον καλύτερο της Ρίτερ».[32] Η Λάουρα Προύντομ βαθμολόγησε τον τρίτο κύκλο με 9,8/10 λέγοντας πως «το σημείο στο οποίο υπερέχει βρίσκεται στην ακάνθινη, περίπλοκη εξέταση της ηθικής και της δικαιοσύνης» και αν αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε τον χαρακτήρα σε αυτή τη μορφή, τότε ο κύκλος «εξυπηρετεί ως ένας κατάλληλος αποχαιρετισμός για αυτήν τη συναρπαστική και περίπλοκη ηρωίδα». Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει και το θέμα του αργού ρυθμού, ένα θέμα το οποίο υπήρχε και στους προηγούμενους δύο κύκλους της σειράς.[33] Η Έιμι Τζόουνς από την εφημερίδα The Telegraph βαθμολόγησε τον τρίτο κύκλο με 4/5 λέγοντας πως παρά το ότι «δεν είναι τέλειος», δεν παύει να είναι «τρελά απολαυστικός». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο τρίτος κύκλος δεν βασίζεται στη γοητεία [που έχει ο χαρακτήρας της Τζέσικα] ή τις πολλές σκηνές δράσης για να γίνει διασκεδαστικός, αλλά χρησιμοποιεί τα μοναδικά γνωρίσματα και την ιστορία του χαρακτήρα για να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο μέσω του οποίου μας επιτρέπεται να εξετάσουμε την πολυπλοκότητα του δικού μας».[34]

Ο Μέριλ Μπαρ από το περιοδικό Forbes υποστηρίζει πως η σειρά δεν κλείνει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο και δε σου δίνει την αίσθηση πως ο τρίτος κύκλος αποτελεί και τον τελευταίο της σειράς. «...Ο τελευταίος κύκλος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να οδηγήσει τη σειρά σε μία ενδιαφέρουσα κατεύθυνση, φέρνοντας την Τζέσικα και την Τρις τη μία απέναντι στην άλλη. [...] Αυτό, ως ιστορία για έναν τελευταίο κύκλο, απλά δεν αποδίδει με τον τρόπο που πρέπει και δεν οδηγεί στο ικανοποιητικό τέλος που θα ήθελαν οι τηλεθεατές».[35] Ο Άνταμ Μπάρνχαρτ από την ιστοσελίδα ComicBook.com βαθμολόγησε τον κύκλο με 2/5 σημειώνοντας πως «οι ξεχωριστές ερμηνείες των ηθοποιών μετά βίας μπορούν να σώσουν αυτό το χάος». Επισημαίνει επίσης πως τα 13 επεισόδια είναι υπερβολικά πολλά, με αποτέλεσμα η σημαντική ιστορία του κύκλου και η δράση να δίνεται στο δεύτερο μισό αυτού, με το πρώτο μισό να εξυπηρετεί απλά στο γέμισμα του χρόνου που απαιτούν τα 13 επεισόδια με δευτερεύουσες ιστορίες.[5] Ο Μπεν Τράβερς από την ιστοσελίδα IndieWire βαθμολόγησε τον τρίτο κύκλο με «C-» υποστηρίζοντας πως ξεκίνησε άσχημα και συνέχισε έτσι μέχρι το άτονο τέλος του, με επαναλαμβανόμενες ιστορίες και γεμάτος κλισέ. «Μέχρι τη στιγμή που φτάνουμε στο τελευταίο επεισόδιο, δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα για ένα ικανοποιητικό τέλος. [...] Ο τρίτος κύκλος δεν προσφέρει κανένα αφηγηματικό κλείσιμο στους τηλεθεατές, ούτε δείχνει αρκετό πάθος για να προκαλέσει οποιαδήποτε οργή για το τέλος του. Οπότε απλά αφήστε το. Σε αυτό το σημείο, είναι ξεκάθαρα η στιγμή για να πούμε αντίο [στη σειρά]».[36]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
Βραβεία Saturn[37] Καλύτερη Διαδικτυακή Τηλεοπτική Σειρά με Υπερήρωες Jessica Jones Υποψηφιότητα
Καλύτερη Ερμηνεία Γυναίκας Ηθοποιού σε Διαδικτυακή Παραγωγή Κρίστεν Ρίτερ Υποψηφιότητα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Patten, Dominic (18 Φεβρουαρίου 2019). «'The Punisher' & 'Jessica Jones' Canceled By Netflix; Latter's 3rd Season Still To Air». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  2. «Shows A-Z - marvel's jessica jones on netflix». The Futon Critic. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 Petski, Denise (12 Απριλίου 2018). «Marvel's 'Jessica Jones' Renewed For Season 3 By Netflix». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 Chitwood, Adam (28 Μαΐου 2019). «'Jessica Jones' Season 3 Teaser, Images, and Premiere Date Revealed». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  5. 5,0 5,1 Barnhardt, Adam (7 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones Season 3 Review: Standout Performances Can Barely Save this Muddied Mess». ComicBook.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  6. Agard, Chancellor (6 Ιουνίου 2019). «Marvel's Jessica Jones prepares for the end in final season trailer». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  7. Frevele, Jamie (12 Ιουνίου 2019). «Meet Two New Characters Coming To 'Marvel's Jessica Jones' Season 3». Marvel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 Miller, Liz Shannon (17 Ιουνίου 2019). «'Jessica Jones' Showrunner on Netflix Cancellation: "This Was Clearly a Business Decision"». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 
  9. Melissa Rosenberg [@tallgirlmel] (19 Φεβρουαρίου 2019). «To all JJ's fans and followers, thanks for your support! What an extraordinary rid it's been! So much gratitude to K Ritter et al. We'll be going out with a bang for our last 13 eps when they air. Can't wait for you to see them! Xom» (Tweet). Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022 – μέσω Twitter. 
  10. 10,0 10,1 Tyler Hersko (13 Ιουνίου 2019). «'Jessica Jones' Showrunner Melissa Rosenberg on Crafting a Satisfying Ending for the Series». IndieWire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. 
  11. 11,0 11,1 Cooper Hood (18 Ιουνίου 2018). «Jessica Jones Season 3 Starts Filming This Week». Screen Rant. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. 
  12. Schmidt, JK (28 Μαΐου 2018). «'Jessica Jones' Season 3 Production Begins "Very Soon"». ComicBook.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. 
  13. Petski, Denise (27 Ιουνίου 2018). «Marvel's 'Jessica Jones' Star Krysten Ritter To Make Directorial Debut In Season 3». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. 
  14. «'Jessica Jones' Season 3 Soundtrack Details». Film Music Reporter. 18 Ιουλίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. 
  15. Eric Francisco (28 Μαΐου 2019). «'Jessica Jones' Season 3 Trailer: Who Is Jeremy Bobb's New Red Villain?». Inverse. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  16. Marvel's Jessica Jones: Season 3 | Date Announcement. Netflix. 28 Μαΐου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 – μέσω YouTube. 
  17. Steve Greene (6 Ιουνίου 2019). «'Marvel's Jessica Jones' Trailer: The Last Netflix Marvel Season Has Some Surprises in Store». IndieWire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  18. Marvel’s Jessica Jones: Season 3 | Trailer. Netflix. 6 Ιουνίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 – μέσω YouTube. 
  19. Drew Noval (4 Ιουνίου 2019). «Krysten Ritter Flexes Her Directing Skills in Behind-the-Scenes Clip from Final Season of Jessica Jones». Paste Magazine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  20. Marvel’s Jessica Jones Directed by Krysten Ritter | Season 3. Netflix. 4 Ιουνίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 – μέσω YouTube. 
  21. Sam Stone (4 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones: Krysten Ritter Mans the Director's Chair in S3 Featurette». cbr.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  22. «Krysten Ritter Shows Off Baby Bump in Fire-Engine Red at 'Jessica Jones' Premiere». Yahoo. 29 Μαΐου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  23. Hipes, Patrick (28 Μαΐου 2019). «'Marvel's Jessica Jones' Gets Final-Season Premiere Date On Netflix». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  24. Andreeva, Nellie (11 Φεβρουαρίου 2022). «Disney Preps Plans For Netflix's 'Daredevil', 'Jessica Jones', 'Luke Cage' & Co. As It Is Set To Regain Control Of Marvel Series». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  25. Arvedon, Jon (23 Φεβρουαρίου 2022). «Daredevil, Punisher and More Marvel Netflix Shows Land at Disney+ - In Canada». Comic Book Resources. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  26. Remley, Hilary (24 Φεβρουαρίου 2022). «'Daredevil', 'The Punisher', and Other Marvel Netflix Shows Moving to Disney+ in Canada». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  27. «Marvel's Jessica Jones: Season 3 (2019)». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  28. «Marvel's Jessica Jones: Season 3 Reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  29. Caroline Siede (16 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones ends the Marvel Netflix universe on a high note». The A.V. Club. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  30. Vinnie Mancuso (7 Ιουνίου 2019). «'Jessica Jones' Season 3 Review: Netflix's MCU Goes Out on a Dark, Satisfying Note». Collider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  31. Amon Warmann (14 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones: Season 3 Review». Empire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  32. Allison Shoemaker (14 Ιουνίου 2019). «Krysten Ritter is a Powerhouse in Final Season of Jessica Jones». RogerEbert.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2022. 
  33. Laura Prudom (17 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones: Season 3 Review». IGN. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  34. Amy Jones (14 Ιουνίου 2019). «Jessica Jones, series 3, review: a flawed but wildly enjoyable end». The Telegraph. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  35. Merrill Barr (7 Ιουνίου 2016). «'Jessica Jones' Season 3 Review: Out With A Whimper». Forbes. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  36. Ben Travers (14 Ιουνίου 2019). «'Marvel's Jessica Jones' Review: Season 3 Proves It's Time to Say Goodbye for Good». IndieWire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 7 Μαρτίου 2022. 
  37. Anderton, Ethan (14 Σεπτεμβρίου 2019). «2019 Saturn Awards Winners: 'Avengers: Endgame' Dominates With Six Total Awards». /Film. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]