Luke Cage (2ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Luke Cage (2ος κύκλος)
ΗθοποιοίΜάικ Κόλτερ
Σιμόν Μίσικ
Θίο Ρόσι
Γκαμπριέλ Ντένις
Μουσταφά Σακίρ
Τζέσικα Χένγουικ
Φιν Τζόουνς
Στίβεν Ράιντερ
Άλφρι Γούνταρντ
Αριθμός Επεισοδίων13
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
Μετάδοση
ΚανάλιNetflix
Προβολή22 Ιουνίου 2018
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
1ος κύκλος

Ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Luke Cage, η οποία είναι βασισμένη στον χαρακτήρα του ίδιου ονόματος της Marvel Comics, βλέπει τον Κέιτζ να γίνεται ένας ήρωας και διασημότητα στο Χάρλεμ αφού καθάρισε το όνομά του, μόνο για να αντιμετωπίσει μια νέα απειλή. Είναι τοποθετημένος στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), μοιραζόμενος συνέχεια με τις ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise. Ο κύκλος παράχθηκε από τη Marvel Television σε συνεργασία με την ABC Studios, με τον Τσίο Χοντάρι Κόκερ να εξυπηρετεί ως υπεύθυνος σειράς.

Ο Μάικ Κόλτερ πρωταγωνιστεί ως Κέιτζ, επιστρέφοντας μαζί με τα βασικά μέλη του καστ Σιμόν Μίσικ, Θίο Ρόσι και Άλφρι Γούνταρντ. Συμμετέχουν μαζί τους οι Γκαμπριέλ Ντένις και Μουσταφά Σακίρ, με τους Τζέσικα Χένγουικ, Φιν Τζόουνς και Στίβεν Ράιντερ να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από άλλες Marvel/Netflix σειρές. Η Ροζάριο Ντόσον επίσης επιστρέφει σε έναν γκεστ ρόλο. Ο κύκλος παραγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και γυρίστηκε στην Πόλη της Νέας Υόρκης από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2017. Ο Κόκερ ξανά έδωσε έμφαση στη μουσική στον κύκλο: οι Έιντριαν Γιανγκ και Αλί Σαχίντ Μουχάμαντ επέστρεψαν για να συνθέσουν την πρωτότυπη υπόκρουση, χρησιμοποιώντας μπλουζ και ρέγκε για να αντιπροσωπεύσουν τη σύγκρουση μεταξύ της οικογένειας Στόουκς και του Bushmaster του Σακίρ. Ο κύκλος ξανά περιέχει ερμηνείες από ποικίλους καλλιτέχνες και κάθε επεισόδιο είναι ονομασμένο από ένα τραγούδι των Pete Rock & CL Smooth. Ο Ρεγκ Ε. Κάθι έχει έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο ως ο πατέρας του Κέιτζ σε μια από τις τελευταίες του ερμηνείες και ο κύκλος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Ο κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου 2018, πριν όλα τα 13 επεισόδια κυκλοφορήσουν στο Netflix στις 22 Ιουνίου. Επαινέθηκε ευρέως ως καλύτερος από τον πρώτο κύκλο, ιδιαίτερα για το αφήγημά του και το καστ-την ερμηνεία της Γούνταρντ ειδικά-αν και υπήρξε πάλι μερική κριτική για τον ρυθμό του. Το Netflix ακύρωσε τη σειρά στις 19 Οκτωβρίου 2018.[1]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
σειράς
Νο
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος[a] Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
141 "Soul Brother #1" Lucy LiuCheo Hodari Coker22 Ιουνίου 2018

Ο Λουκ Κέιτζ, ο αλεξίσφαιρος υπερασπιστής του Χάρλεμ, έχει γίνει πια διασημότητα στην περιοχή. Ο φίλος του Γκρίφιθ επιχειρεί να κερδίσει λίγα χρήματα μέσω εμπορικών προϊόντων και εφαρμογών που εντοπίζουν το πού βρίσκεται ο Κέιτζ. Ο Κέιτζ περνάει τα βράδια του προσπαθώντας να σταματήσει μια ομάδα που διακινεί ναρκωτικά υπό το όνομά του. Μετά τη μυστική μάχη στην Midland Circle, η Μίστι Νάιτ αναρρώνει από την απώλεια του χεριού της και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη δουλειά, μέχρι που ανακαλύπτει πως 30 εγκληματίες που έστειλε στη φυλακή κυκλοφορούν τώρα ελεύθεροι, εξαιτίας του διεφθαρμένου - νεκρού πια - πρώην συνέταιρού της, Ραφαέλ Σκαρφ. Ένας από αυτούς τους εγκληματίες είναι ο Ντόντρελ «Κατσαρίδας» Χάμιλτον, ο οποίος θέλει να αγοράσει την εγκληματική αυτοκρατορία της Μαράια Ντίλαρντ, μαζί με τον λαθρέμπορο ναρκωτικών, Αρτούρο «Ελ Ρέι» Γκόμεζ ΙΙΙ, και τον ηγέτη της Τζαμαϊκανής συμμορίας, Νάιτζελ Γκάρισον. Ο Γκρίφιθ βοηθά τον Κέιτζ να ταυτοποιήσει τον Ελ Ρέι ως τον αρχηγό του καρτέλ του ναρκωτικού «Λουκ Κέιτζ» και τον πηγαίνει στον αρχηγό της Νάιτ στο τμήμα, Τομ Ρίντεραουρ. Στο μεταξύ, ο Γκάρισον δολοφονείται από τον Τζον «Μπούσμαστερ» ΜακΆιβερ, ο οποίος επιβιώνει ενώ δέχεται πολλούς πυροβολισμούς στο στήθος κι έχει φτάσει από την Τζαμάικα, με σκοπό να πάρει το Χάρλεμ από τη Ντίλαρντ.


Οι Joi,[3] D-Nice και Ντόναλντ Χάρισον εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
152 "Straighten It Out" Steph GreenAkela Cooper22 Ιουνίου 2018

Ο Μπούσμαστερ επισκέπτεται την ολιστική γιατρό Τίλντα Τζόνσον για να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται για το φυτό στρύχνος (nightshade), το οποίο χρησιμοποιεί για να γιατρέψει τις πληγές του και να αυξήσει τη δύναμή του. Η Τζόνσον είναι η κόρη της Ντίλαρντ και δέχεται επίσκεψη κι από τη μητέρα της, η οποία θέλει να τα ξαναβρεί μαζί της μετά από χρόνια, ώστε να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της. Η Ντίλαρντ θέλει να γίνει μια νόμιμη επιχειρηματίας και για αυτό τον λόγο πουλάει την επιχείρηση με τα όπλα. Κανονίζει να πληρωθεί η εγγύηση του Ελ Ρέι και στέλνει τον εραστή της, Χερνάν «Σέιντς» Άλβαρεζ, να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Όταν ο Ελ Ρέι αρνείται να το κάνει και μιλάει με ασέβεια προς το πρόσωπο της Ντίλαρντ, ο Σέιντς τον σκοτώνει. Η Νάιτ ασχολείται με «ελαφρά θέματα» τώρα και δεν μπορεί να επιδιώξει στοιχεία, αλλά κατευθύνει τον Κέιτζ στον Κατσαρίδα. Ο Κέιτζ πιστεύει πως είναι άφθαρτος, αλλά ο Κατσαρίδας καταφέρνει να τον τραυματίσει με τη δύναμη ενός υψηλής ισχύος, μικρής εμβέλειας όπλο. Αυτό ενοχλεί την κοπέλα του Κέιτζ, Κλερ Τεμπλ, η οποία αγωνίζεται με την ανικανότητά της να τον βοηθήσει περισσότερο καθώς με την απροθυμία του να επιδιορθώσει τη σχέση του με τον αποξενωμένο πατέρα του, Τζέιμς Λούκας. Η Τζόνσον αποφασίζει να δώσει στη μητέρα της μια δεύτερη ευκαιρία.


Ο Γκάρι Λη Κλαρκ Τζ.[4] και ο DJ Mister Cee εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
163 "Wig Out" Marc JobstMatt Owens22 Ιουνίου 2018

Όταν ο Κέιτζ πληροφορείται πως ο Κατσαρίδας κτυπάει τη σύζυγο και τον γιο του, πάει στο διαμέρισμά τους και κτυπάει άσχημα τον Κατσαρίδα. Η Κλερ τρομοκρατημένη, καλεί την Νάιτ η οποία επιτρέπει στον Κέιτζ να φύγει πριν οι ντετέκτιβ Νάντι Τάιλερ και Μαρκ Μπέιλι καταφτάσουν. Αργότερα, η Νάιτ δέχεται επίπληξη για αυτό, αλλά ο Ρίντεραουρ εξηγεί πως δεν μπορεί να θέσει την Νάιτ σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της υψηλής της θέσης στο τμήμα ως ήρωας με αναπηρία. Η Νάιτ εξασκείται στο να παλεύει με ένα χέρι με την Κολίν Γουίνγκ, αποβάλλοντας μέρος του θυμού και της αγανάκτησής της. Με τον Ελ Ρέι νεκρό και τον Κατσαρίδα στο νοσοκομείο, ο Σέιντς στρέφεται στον Γκάρισον. Αντί όμως για αυτόν, βρίσκει τον Μπούσμαστερ ο οποίος είναι περισσότερο από πρόθυμος να πληρώσει τη Ντίλαρντ. Αργότερα, ο Κέιτζ καταφτάνει ψάχνοντας για τον Γκάρισον και παλεύει με αρκετά μέλη της συμμορίας, τα οποία είναι οπλισμένα με διαφορετικά όπλα. Ο Μπούσμαστερ το βιντεοσκοπεί κρυφά και προπονείται με βάση το υλικό που κατέγραψε. Μετά από μια συνάντησή της με τον Λούκας, η Κλερ αντιμετωπίζει τον Κέιτζ σχετικά με τον θυμό του κι εκείνος ξεσπά βίαια. Η Κλερ του ζητάει να φύγει και στον δρόμο συναντά τον Μπούσμαστερ, ο οποίος τον κτυπάει αφήνοντάς τον σχεδόν λιπόθυμο.


Η Εσπεράνζα Σπάλντινγκ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[5] 
174 "I Get Physical" Salli Richardson-WhitfieldMatthew Lopes22 Ιουνίου 2018

Ο Μπούσμαστερ καταφέρνει να ρίξει λιπόθυμο τον Κέιτζ και το υλικό από τον τσακωμό τους διαδίδεται στο διαδίκτυο. Η Τζόνσον αναγνωρίζει τον Μπούσμαστερ από το βίντεο και ξεκινά να ερευνά τα συστατικά που του πώλησε. Όταν συνέρχεται, ο Κέιτζ αποφασίζει να ερευνήσει περισσότερο τους Τζαμαϊκανούς και επιστρέφει, μαζί με τη Νάιτ, στο σημείο όπου αντιμετώπισε τα μέλη της συμμορίας. Εκεί ανακαλύπτουν το πτώμα του Γκάρισον και η Νάιτ μιλάει με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος έχει μεγαλώσει με τον Μπούσμαστερ και εξηγεί πως σκοπός του Μπούσμαστερ είναι να επανορθώσει για τα αδικήματα που έγιναν απέναντι στους γονείς του. Από στοιχεία που βρίσκουν στο κτίριο, ο Κέιτζ επισκέπτεται την Τζόνσον και εκείνη του δίνει φάρμακα για να τον βοηθήσει με τη διάσειση που έχει πάθει. Ο Μπούσμαστερ επισκέπτεται τη Ντίλαρντ και αποκαλύπτει πως οι πρόγονοί του βρίσκονταν μέσα στα πράγματα μαζί με τους δικούς της. Ο Σέιντς ακολουθεί τον Μπούσμαστερ σε ένα εστιατόριο το οποίο διευθύνουν οικείοι του, ενώ ο φίλος του Σέιντς, ο Ντάριους «Κομάντσι» Τζόουνς - ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Ντίλαρντ - δίνει κρυφά αναφορά στον Ρίντεραουρ. Ο φίλος του Κέιτζ, Μπόμπι Φις, φεύγει για να βοηθήσει την άρρωστη κόρη του με την οποία είναι συμβατός και θα της χαρίσει τον ένα του νεφρό, ενώ ένας δικαστικός κλητήρας παραδίδει στον Κέιτζ μια μήνυση.


Ο Κριστόν Ίνγκραμ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[6] 
185 "All Souled Out" Kasi LemmonsIan Stokes22 Ιουνίου 2018

Ο Κατσαρίδας καταθέτει μύνηση στον Κέιτζ για την επίθεση που δέχτηκε και ο Κέιτζ συμφωνεί να τον πληρώσει $100,000 από το να ρισκάρει να πάνε σε δίκη. Ο μεσίτης Ρέιμοντ «Πιράνχα» Τζόουνς επενδύει τα λεφτά από αγοραπωλησία της Ντίλαρντ στην εταιρία πλαστικών του Μάικ Χίγκινς, τον οποίο η Ντίλαρντ εκβιάζει να συμφωνήσει σε μια εταιρική συγχώνευση, η οποία θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη των νέων μετοχών της. Μετέπειτα, ο Χίγκινς εξαφανίζεται, ενώ η Ντίλαρντ χρησιμοποιεί τη νέα «νόμιμη» περιουσία της για να ανοίξει το κέντρο Family First στο Χάρλεμ και αποκαλύπτει τα σχέδιά της στην Τζόνσον, ελπίζοντας πως θα το διευθύνουν μαζί. Ο Πιράνχα διοργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιτυχημένη επιχείρησή τους και προσλαμβάνει τον Κέιτζ - ο οποίος ψάχνει έναν τρόπο για να πληρώσει τον Κατσαρίδα - να εμφανιστεί στο πάρτι ως αξιοθέατο. Τελικά, ο Κέιτζ σώζει τον Πιράνχα από τους άντρες του Μπούσμαστερ που εισβάλλουν στο πάρτι και επιχειρούν να τον απαγάγουν. Η Νάιτ λαμβάνει ένα ρομποτικό χέρι από την Κολίν και τον δισεκατομμυριούχο φίλο της, Ντάνι Ραντ. Σκέφτεται να παγιδεύσει τον Κατσαριδα, αλλά όταν πηγαίνει σπίτι του για να το κάνει, τον βρίσκει νεκρό. Στα εγκαίνια του κέντρου, η Ντίλαρντ ανακαλύπτει τα κεφάλια των Κατσαρίδα, Χίγκινς και Ρέι Ρέι καρφωμένα πάνω σε παλούκια μέσα στο κτίριο.


Οι Γκόστφεϊς Κίλα και Άντριαν Γιανγκ εμφανίζονται στο επεισόδιο.[7] 
196 "The Basement" Millicent SheltonAïda Mashaka Croal22 Ιουνίου 2018
Η Ντίλαρντ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία, παρά το ότι μοιράζεται ένα παρελθόν με τον Ρίντεραουρ. Η Νάιτ ομολογεί στον Ρίντεραουρ το ότι ήθελε να παγιδεύσει τον Κατσαρίδα, αλλά όταν εκείνος επιλέγει να μην την τιμωρήσει, παραιτείται λόγω ενοχών. Ο Κέιτζ και ο Πιράνχα κρύβονται καθώς οι άντρες του Μπούσμαστερ ψάχνουν τη γειτονιά για να τους βρουν. Ο Κέιτζ επιμένει να πάει τον Πιράνχα στην αστυνομία, παρά το ότι εκείνος θέλει να τον προσλάβει και αν τον πληρώσει για τις υπηρεσίες του ως ήρωα. Έπειτα από συζήτηση με τους πατεράδες τους, ο Κέιτζ αποφασίζει να πάει τον Πιράνχα στην εκκλησία του Λούκας για προστασία. Ο Σέιντς και ο Κομάντσι ψάχνουν τον Πιράνχα χωρίς επιτυχία, ενώ αναπολούν τη σχέση τους στη φυλακή. Ο Κομάντσι πιστεύει πως ο Σέιντς θα πρέπει να ξεφορτωθεί τη Ντίλαρντ και να αναλάβει εκείνος την ηγεσία τους εγκλήματος στο Χάρλεμ. Αργότερα, ο Σέιντς λέει στη Ντίλαρντ για το εστιατόριο του Μπούσμαστερ κι εκείνη σχεδιάζει το τι θα κάνουν στους ανθρώπους εκεί όταν βρουν τον Πιράχνα, ο οποίος ελέγχει τα χρήματά τους. Ο Κέιτζ επικοινωνεί με τον Μπούσμαστερ και κλείνουν συνάντηση με σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους παλεύοντας. Ο Μπούσμαστερ παραλύει τον Κέιτζ με μία σκόνη και τον πετάει στο ποτάμι για να πνιγεί. 
207 "On and On" Rashaad Ernesto GreenNicole Mirante Matthews22 Ιουνίου 2018

Η παράλυση εξασθενεί έγκαιρα με τον Κέιτζ να κολυμπά προς την επιφάνεια και να επιστρέφει στην εκκλησία, όπου δεν βρίσκει τον Πιράνχα. Ο Ρίντεραουρ επιχειρεί να πείσει τη Νάιτ να επιστρέψει στη δουλειά λέγοντας της πως έχει έναν πληροφοριοδότη που δουλεύει με τη Ντίλαρντ, αλλά αρνείται και δουλεύει με τον Κέιτζ για να βρουν τον Πιράνχα. Η Ντίλαρντ συνειδητοποιεί πως κάποιος δίνει πληροφορίες στον Ρίντεραουρ. Στο μεταξύ, ο Μπούσμαστερ πιάνει τον Πιράνχα, τον χρησιμοποιεί για να του μεταφέρει όλα τα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία της Ντίλαρντ, και στη συνέχεια τον σκοτώνει. Οι Κέιτζ και Νάιτ βρίσκουν το πτώμα του, ενώ ο Ρίντεραουρ συναντιέται με τον Κομάντσι, ο οποίος βρίσκεται σε πανικό πως θα τον καταλάβουν. Ο Σέιντς τον ακολουθεί επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του και ο Κομάντσι σκοτώνει τον Ρίντεραουρ σε μια προσπάθεια να πείσει τον Σέιντς πως δεν είναι αυτός ο πληροφοριοδότης. Ο Σέιντς όμως δεν πείθεται και τον σκοτώνει, κάνοντάς το να φαίνεται πως το έκανε ο Ρίντεραουρ. Η Ντίλαρντ ανακαλύπτει τη μεταφορά των χρημάτων και προσπαθεί να φύγει με την Τζόνσον, αλλά τις σταματά ο Μπούσμαστερ και τις αφήνει να καούν μέσα στο σπίτι, ως εκδίκηση για το ότι η οικογένεια Στόουκς έκαψε τη μητέρα του ζωντανή. Έπειτα, διεκδικεί το νυχτερινό κλαμπ, «Harlem's Paradise», καθώς ο Κέιτζ σώζει τη Ντίλαρντ και την Τζόνσον.


Ο Στίβεν Μάρλεϊ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[8] 
218 "If It Ain't Rough, It Ain't Right" Neema BarnetteNathan Louis Jackson22 Ιουνίου 2018
Όταν ο Μπούσμαστερ μαθαίνει πως ο Κέιτζ έσωσε τη Ντίλαρντ, σχεδιάζει να αυξήσει τη δύναμή του με περισσότερο στρύχνο. Ο Κέιτζ πηγαίνει τις Ντίλαρντ και Τζόνσον στο αστυνομικό τμήμα, όπου η Νάιτ - της οποίας η παραίτηση δεν ολοκληρώθηκε επίσημα - είναι πλέον υπεύθυνη μετά τον θάνατο του Ρίντεραουρ. Ο Σέιντς φτάνει επίσης στο τμήμα και η Νάιτ συμπεραίνει πως πιθανότατα αυτός σκότωσε τον Κομάντσι και/ή τον Ρίντεραουρ, αλλά δεν έχει αποδείξεις. Οι Ντίλαρντ και Τζόνσον δέχονται επίθεση έξω από το τμήμα από άντρες του Μπούσμαστερ, αλλά ο Κέιτζ τις βοηθά να το σκάσουν. Η Νάιτ χρησιμοποιεί το περιστατικό για να πάρει ένταλμα έρευνας για το Harlem's Paradise, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα ενοχοποιητικό. Ανησυχώντας για την ασφάλεια των ανθρώπων που αγαπά, ο Κέιτζ πηγαίνει στην εκκλησία και βρίσκεται εκεί για να προστατέψει τον πατέρα του όταν οι άντρες του Μπούσμαστερ επιτίθενται. Την ίδια στιγμή, ενώ η Ντίλαρντ εξηγούσε στην Τζόνσον το πώς αναγκάστηκε από τη Μάμα Μέιμπελ να την δώσει για υιοθεσία στους Τζόνσον, δέχονται επίθεση. Η Νάιτ και η Τάιλερ φτάνουν εκεί για να τις προστατέψουν, και σύντομα φτάνει και ο Κέιτζ μαζί με τον Λούκας. Ο Κέιτζ ζητάει από τη Νάιτ να καλέσει τον Ραντ για βοήθεια. 
229 "For Pete's Sake" Clark JohnsonMatt Owens & Ian Stokes22 Ιουνίου 2018
Η Νάιτ πηγαίνει τους Κέιτζ, Λούκας, Ντίλαρντ και Τζόνσον σε ένα μη αποπερατωμένο κτίριο της Rand Enterprises, όπου η Ντίλαρντ συμφωνεί να καταθέσει εναντίον του Μπούσμαστερ με αντάλλαγμα ασυλία. Η Νάιτ και ο Κέιτζ είναι αντίθετοι με αυτό, αλλά συμφωνούν πως μπορούν να παλέψουν μία μάχη κάθε φορά. Η Νάιτ επιστρέφει στο τμήμα όπου η Υπαρχηγός Πρισίλα Ρίντλεϊ είναι τώρα στην εξουσία. Ο Κέιτζ λέει στην Τζόνσον πως η Ντίλαρντ δολοφόνησε τον ξάδελφό τους, Κορνέλ Στόους και, όταν η Τζόνσον την αντιμετωπίζει για αυτό, η Ντίλαρντ το παραδέχεται. Εξηγεί πως ο Κορνέλ ήταν σαρκαστικός μαζί της για το γεγονός πως την είχε βιάσει ο Θείος Πιτ όταν ήταν μικρή και αποκαλύπτει πως προϊόν αυτού του βιασμού ήταν η Τζόνσον, για αυτό και δεν την αγαπά. Όταν ο Μπούσμαστερ προσφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό για τη Ντίλαρντ, η Τάιλερ τον βρίσκει και του λέει πού μπορεί να την βρει. Εκεί, ο Κέιτζ καταφέρνει να νικήσει τον Μπούσμαστερ, ενώ η Ντίλαρντ το σκάει και επανενώνεται με τον Σέιντς, ο οποίος έχει πάρει αιχμάλωτο τον θείο του Μπούσμαστερ, Πωλ «Ανάνσι» ΜακΆιντος. Ο Μπουσμάστερ καταφέρνει επίσης να δραπετεύσει από την αστυνομία όταν πυροκροτεί μια χειροβομβίδα, αναγκάζοντας αργότερα την Τζόνσον να τον θεραπεύσει. Ο Κέιτζ αρχίζει να τα ξαναβρίσκει με τον πατέρα του. 
2310 "The Main Ingredient" Andy GoddardAkela Cooper22 Ιουνίου 2018

Με παράκληση της Κλερ, ο Ντάνι Ραντ - ο οποίος υπερασπίζεται το υπόλοιπο Μανχάταν ως η Αθάνατη Iron Fist - συναντά τον Κέιτζ και επιμένει να τον βοηθήσει να βρει τον Μπούσμαστερ. Συνειδητοποιώντας πως θα πρέπει να γιατρευτεί μετά την απόδρασή του από την αστυνομία, ξεκινούν να ψάχνουν για την Τζόνσον αλλά δεν την βρίσκουν στο μαγαζί της ή στο Harlem's Paradise. Έπειτα από μια πληροφορία του Τερκ Μπάρετ, ερευνούν μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη όπου οι Τζαμαϊκανοί επιχειρούν να καλλιεργήσουν στρύχνο, αλλά για να το καταφέρουν απαιτούνται συνθήκες της Τζαμάικα. Κέιτζ και Ραντ παλεύουν με τους άντρες που βρίσκουν εκεί και καταστρέφουν το εργαστήριο όταν δεν βρίσκουν την Τζόνσον ή τον Μπούσμαστερ. Η Νάιτ και η Ρίντλεϊ ανακαλύπτουν την προδοσία της Τάιλερ και τη συλλαμβάνουν. Τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία της Ντίλαρντ επιστρέφουν νόμιμα σε εκείνην, ανάμεσά τους και το Harlem's Paradise, αφού ο Πιράνχα βασανίστηκε για να κάνει τη μεταφορά στον Μπούσμαστερ. Αποδεχόμενη πως το όνομα Στόουκς είναι κληρονομιά της, δολοφονεί όλους όσους βρίσκονται στο Τζαμαϊκανό εστιατόριο και έπειτα καίει τον Ανάνσι ζωντανό, για να στείλει μήνυμα στον Μπούσμαστερ. Ο Σέιντς είναι αναστατωμένος με την καινούρια συμπεριφορά της Ντίλαρντ.


Οι Φέιθ Έβανς και Jadakiss εμφανίζονται στο επεισόδιο.[9] 
2411 "The Creator" Stephen SurjikNicole Mirante Matthews & Matthew Lopes22 Ιουνίου 2018
Ως αγόρι, ο Μπούσμαστερ ήταν το μόνο παιδί που επιβίωσε ενός κακού εμβολιασμού. Μετά τη διάλυση της επιχειρηματικής συμφωνίας ανάμεσα στον πατέρα του, Κουίνσι ΜακΆιβερ, και του Σάμιουελ «Μπάγκι» Στόουκς τη δεκαετία του 1980 η οποία οδήγησε στον θάνατό τους, η μητέρα του Μπούσμαστερ, Γκουέν, προσπάθησε να κάνει μήνυση στην οικογένεια Στόουκς διεκδικώντας το μερίδιό της. Ως απάντηση, η σύζυγος του Μπάγκι, η Μέιμπελ, έκαψε το σπίτι της Γκουέν με εκείνη μέσα. Ο Μπούσμαστερ επιβίωσε, αλλά λίγο καιρό αργότερα, τον πυροβολεί ο Πιτ Στόουκς. Σώζεται με τη χρήση στρύχνου και στο παρόν, η Τζόνσον καταφέρνει να τον θεραπεύσει και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, τον προειδοποιεί πως η συνεχής χρήση του φυτού είναι πολύ κοντά στο να τον σκοτώσει προκαλώντας του ανεπάρκεια οργάνων. Ως ευχαριστώ που του έσωσε τη ζωή, την αφήνει να φύγει παρά το ότι έμαθε τι έκανε η μητέρα της στο εστιατόριο. Στο μεταξύ, ο Κέιτζ βρίσκει τη σύζυγο του Ανάνσι, τη μόνη επιζών του μακελειού, αλλά εκείνη αρνείται να καταθέσει εναντίον της Ντίλαρντ. Την πηγαίνει να δει το σώμα του συζύγου της κι εκεί βρίσκουν τον Μπούσμαστερ. Εκείνος και ο Κέιτζ συμφωνούν πως η επόμενη διαμάχη τους θα είναι και η τελευταία. Πηγαίνοντας ενάντια σε έναν οικογενειακό κανόνα, η Ντίλαρντ κάνει συμφωνία να αρχίσει να πουλάει ηρωίνη στο Χάρλεμ. Ο Σέιντς την αντιμετωπίζει σχετικά με τις πρόσφατες πράξεις της, κάτι που οδηγεί σε μία έντονη φιλονικία μεταξύ τους και στο τέλος της σχέσης τους, με τον Σέιντς να αποφασίζει να παραδοθεί στη Νάιτ. 
2512 "Can't Front On Me" Evarado GoutAïda Mashaka Croal22 Ιουνίου 2018

Η Ντίλαρντ παίρνει την εξουσία σε έναν συνασπισμό των ηγετών των συμμοριών της Νέας Υόρκης, υποσχόμενη να καταστρέψει τον Μπούσμαστερ, ο οποίος είναι εξοργισμένος που χρησιμοποιείται το όνομά του στις νέες προμήθειες ηρωίνης. Με τη βοήθεια του Κέιτζ, επιτίθεται στο διυλιστήριο όπου παράγεται το ναρκωτικό και το κλείνει. Όταν ο Κέιτζ δεν του επιτρέπει να καταστρέψει στοιχεία σχετικά με τα ναρκωτικά, το σκάει. Έπειτα, ο Κέιτζ επισκέπτεται τη Ντίλαρντ λέγοντάς της πως δεν πρόκειται να την προστατεύει άλλο. Η Ντίλαρντ ανακοινώνει μια δωρεάν συναυλία στο Harlem's Paradise για να είναι σίγουρη πως θα υπάρχει αρκετός κόσμος στο κλαμπ, αναγκάζοντας τον Κέιτζ να εμφανιστεί και να τους προστατέψει από τον Μπούσμαστερ. Η Τζόνσον προσφέρεται να βοηθήσει τον Μπούσμαστερ να σκοτώσει τη Ντίλαρντ, δείχνοντάς του μια μυστική είσοδο στο κλαμπ και δίνοντάς του έξτρα στρύχνο ως μια τελική ώθηση δύναμης. Ο Σέιντς ομολογεί όλα όσα γνωρίζει στην αστυνομία, αλλά χρειάζονται αποδείξεις πως η Ντίλαρντ κατέχει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τον Ανάνσι. Ο Σέιντς πηγαίνει στο κλαμπ κατά τη διάρκεια της συναυλίας και, όταν επιτίθεται ο Μπούσμαστερ, βρίσκεται με τη Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ και η Νάιτ καταφέρνουν να σταματήσουν τον Μπούσμαστερ αλλά ο Μπούσμαστερ το σκάει όταν ο Κέιτζ αρνείται να τον σκοτώσει. Η Ντίλαρντ συλλαμβάνεται.


Ο KRS-One εμφανίζεται στο επεισόδιο.[10] 
2613 "They Reminisce Over You" Alex Garcia LopezCheo Hodari Coker22 Ιουνίου 2018

Με τη Ντίλαρντ στη φυλακή, οι αρχηγοί των συμμοριών αρχίζουν πόλεμο στους δρόμους του Χάρλεμ. Ο Σέιντς προτείνει στον Κέιτζ να αντικαταστήσει τη Ντίλαρντ για να αποτρέψει την πιθανότητα ένα νέο εγκληματικό αφεντικό να πάρει τον έλεγχο της πόλης. Ο Κέιτζ απειλεί τη Ρόζαλι Κάρμπον, αρχηγό των Ιταλών, διαβεβαιώνοντας πως θα μείνει μακριά από το Χάρλεμ. Στη φυλακή, η Ντίλαρντ κάνει κινήσεις για να κερδίσει δύναμη και διατάζει τις δολοφονίες όλων των πρώην επαφών και εργαζομένων της, για να μην υπάρχουν μάρτυρες να καταθέσουν εναντίον της. Η Τζόνσον βοηθά τον Μπούσμαστερ να αποτοξινωθεί από τον στρύχνο κι εκείνος επιστρέφει στην Τζαμάικα, λέγοντάς της πως η Ντίλαρντ πρέπει να καεί. Η Τζόνσον επισκέπτεται τη Ντίλαρντ στη φυλακή, λέγοντάς της πως το Harlem's Paradise της ανήκει βάση πρωτοτοκίας. Έπειτα, χορηγεί στη Ντίλαρντ ένα δηλητήριο βραδείας δράσης και εκείνη πεθαίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κέιτζ. Η Τζόνσον αποτεφρώνει τη μητέρα της. Με τη Ντίλαρντ νεκρή, η συμφωνία που έκανε ο Σέιντς παύει να ισχύει και συλλαμβάνεται. Όταν διαβάζεται η διαθήκη της Ντίλαρντ, το κλαμπ πηγαίνει στα χέρια του Κέιτζ αφού το αφήνει σε εκείνον. Αυτό εξοργίζει την Τζόνσον και ανησυχεί τη Νάιτ, αφού φοβάται μήπως ο Κέιτζ καταλήξει εγκληματίας όπως η Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ αποδέχεται την ιδιοκτησία του κλαμπ και καθιερώνει τον εαυτό του ως τον νέο «σερίφη» του Χάρλεμ.


Οι Rakim,[11] Άντριαν Γιανγκ και Αλί Σαχίντ Μουχάμαντ εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
  1. Κάθε επεισόδιο ονομάστηκε από κάποιο τραγούδι των Pete Rock & CL Smooth.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Patten, Dominic· Andreeva, Nellie (19 Οκτωβρίου 2018). «Netflix Pulls The Plug On 'Luke Cage', No Season 3 For Marvel's Harlem Hero». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Αυγούστου 2021. 
  2. Gracie, Bianca (7 Μαρτίου 2018). «Luke Cage Season 2 Episodes Are Named After Pete Rock & CL Smooth Songs». Complex. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 10 Αυγούστου 2019. 
  3. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (13 Ιουνίου 2018). «Don't miss Joi (@tennesseeslimkitty) at #HarlemsParadise June 22. Poster by @oregon_pizza». Instagram. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2019. 
  4. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (15 Ιουνίου 2018). «Get lost in the bright lights of #HarlemsParadise with @garyclarkjr. Performing June 22. Poster by @roogomes». Instagram. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2019. 
  5. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (20 Ιουνίου 2018). «You're going to be singing this song again. @esperanzaspalding is one of the best artists out there today». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  6. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (16 Ιουνίου 2018). «Talk about talent. @_theycallmekingfish is one to watch. See him take over the #HarlemsParadise stage on June 22. Poster by @theartfulfro». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  7. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (17 Ιουνίου 2018). «@realghostfacekillah's back attacking villains with @adrianyounge. Their performance is not to be missed. Poster by @theywalkamongus». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  8. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (17 Ιουνίου 2018). «Consider yourself lucky if you get to feel the groove of @stephenmarley's music live in person. 06.22.18, only at #HarlemsParadise. Poster by @jijennings70». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  9. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (18 Ιουνίου 2018). «You gotta get behind this. @therealfaithevans returns to #HarlemsParadise with the one and only @therealkiss on 6.22.18! Poster by @jermainecdickerson». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  10. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (19 Ιουνίου 2018). «"Jack of Spades." "Love's Gonna Get'cha." The iconic @teacha_krsone performs at #HarlemsParadise this Friday. Poster by @naturel». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  11. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (21 Ιουνίου 2018). «A paradise fit for a king. Earlier this week, the one and only Rakim hit the #HarlemsParadise stage to perform a new original song. See him do it again June 22. Poster by @illestration». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019.