Wonder Man (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wonder Man
ΕίδοςΚωμωδία
Υπερήρωας
ΔημιουργοίΝτέστιν Ντάνιελ Κρέτον
Άντριου Γκεστ
Βασίζεται σεWonder Man
από Σταν Λι
Τζακ Κίρμπι
Ντον Χεκ
ΠρωταγωνιστέςΓιαχία Αμπντούλ-Ματίν Β'
Μπεν Κίνγκσλεϊ
Ντιμίτριους Γκρος
Εντ Χάρις
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λούις Ντεσπόζιτο
Μπραντ Γουίντερμπαμ
Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον
Τοποθεσία γυρισμάτωνΛος Άντζελες
ΦωτογραφίαΜπρετ Πόουλακ
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
Family Owned
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Σχετίζεται με
Τηλεοπτικές σειρές του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Το Wonder Man είναι επερχόμενη Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον και Άντριου Γκεστ για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics. Είναι προορισμένο να είναι μέρος των τηλεοπτικών σειρών του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) σε παραγωγή από την Marvel Studios, αποτελώντας μια συνοχή με ταινίες. Ο Γκεστ έχει τον ρόλο του βασικού σεναριογράφου. Η σειρά επίσης παράχθηκε από την Family Owned.

Ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν Β' πρωταγωνιστεί ως Σάιμον Γουίλιαμς / Wonder Man, μαζί με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ντιμίτριους Γκρος, και Εντ Χάρις.[1] Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Κρέτον υπέγραψε συμβόλαιο με την Marvel Studios για να δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές για το Disney+, με μια κωμική σειρά να βρισκόταν ήδη σε ανάπτυξη. Τον Ιούνιο του 2022, αποκαλύφθηκε πως η σειρά θα ακολουθεί τον Wonder Man, με τον Γκεστ να είναι ο βασικός σεναριογράφος, και ο Κρέτον να είναι προγραμματισμένος να σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια. Ο Αμπντούλ-Ματίν επιλέχθηκε τον Οκτώβριο, με την Στέλλα Μέγκι να προγραμματίζεται να σκηνοθετήσει τον Φεβρουάριο του 2023. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές του Απριλίου του 2023 στο Λος Άντζελες αλλά έκαναν παύση λόγω της απεργίας SAG-AFTRA του 2023.[2] Συνέχισαν στις αρχές του 2024.

Το Wonder Man αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Disney+, αποτελούμενο από 10 επεισόδια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Andreeva, Matt Grobar,Nellie· Grobar, Matt· Andreeva, Nellie (31 Οκτωβρίου 2022). «'Wonder Man': Yahya Abdul-Mateen II Tapped To Lead Marvel Series For Disney+». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2023. 
  2. «Marvel series Wonder Man filming in Los Angeles». www.kftv.com. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]