Luke Cage (1ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Luke Cage (1ος κύκλος)
ΗθοποιοίΜάικ Κόλτερ
Μαχερσάλα Άλι
Σιμόν Μίσικ
Θίο Ρόσι
Έρικ ΛαΡέι Χάρβι
Ροζάριο Ντόσον
Άλφρι Γούνταρντ
Αριθμός Επεισοδίων13
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
Μετάδοση
ΚανάλιNetflix
Προβολή30 Σεπτεμβρίου 2016
Χρονολογική σειρά σεζόν
Έπεται →
2ος κύκλος

Ο πρώτος κύκλος της αμερικανικής streaming τηλεοπτικής σειράς Luke Cage, η οποία είναι βασισμένη στον χαρακτήρα του ίδιου ονόματος της Marvel Comics, ακολουθεί έναν πρώην κατάδικο με υπεράνθρωπη δύναμη και άφθαρτο δέρμα ο οποίος μάχεται το έγκλημα στο Χάρλεμ, Νέα Υόρκη. Είναι τοποθετημένος στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), μοιραζόμενος την ίδια συνέχεια με τις ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise. Ο κύκλος παράχθηκε από τη Marvel Television σε συνεργασία με την ABC Studios, με τον Τσίο Χοντάρι Κόκερ να εξυπηρετεί ως υπεύθυνος σειράς.

Ο Μάικ Κόλτερ πρωταγωνιστεί ως Κέιτζ, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του από τη σειρά Jessica Jones. Μαζί του λαμβάνουν μέρος ως βασικά μέλη του καστ οι Μαχερσάλα Άλι, Σιμόν Μίσικ, Θίο Ρόσι, Έρικ ΛαΡέι Χάρβι, Ροζάριο Ντόσον και Άλφρι Γούνταρντ. Το Luke Cage ξεκίνησε να αναπτύσσεται στα τέλη του 2013 και ο Κόλτερ επιλέχθηκε, για να εμφανιστεί στο Jessica Jones και να πρωταγωνιστήσει στο Luke Cage, τον Δεκέμβριο του 2014. Η παραγωγή έλαβε χώρα στην Πόλη της Νέας Υόρκης από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, με τον κύκλο να εξερευνά τη φυλή και την πολιτική ενώ προσπαθεί να αναπαράγει την ατμόσφαιρα και την κουλτούρα του Χάρλεμ. Ο Κόκερ ειδικά έδωσε έμφαση στη χρήση της μουσικής: οι Έιντριαν Γιάνγκ και Αλί Σαχίντ Μουχάμαντ συνέθεσαν μια υπόκρουση "χιπ-χοπ δεκαετίας του 90". Ποικίλοι καλλιτέχνες παρείχαν ερμηνείες στην οθόνη στο φανταστικό νυχτερινό κλαμπ Harlem's Paradise κατά τη διάρκεια του κύκλου και κάθε επεισόδιο είναι ονομασμένο από ένα τραγούδι των Gang Starr. Τα οπτικά εφέ, περιλαμβάνοντας για την απεικόνιση των ικανοτήτων του Κέιτζ, παρασχέθηκαν από τη FuseFX.

Τα πρώτα δύο επεισόδια του κύκλου έκαναν πρεμιέρα στο Χάρλεμ στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, με τον πλήρη κύκλο των 13 επεισοδίων να κυκλοφορεί στο Netflix στις 30 Σεπτεμβρίου με μια εκτιμώμενη υψηλή θεαματικότητα-πιστεύεται ότι έγινε ο τέταρτος κύκλος με τις περισσότερες προβολές στο Netflix μέσα σε 30 μέρες της κυκλοφορίας του-και θετικές κριτικές, ιδιαίτερα για τα πρώτα 7 επεισόδια. Οι κριτικοί επαίνεσαν το καστ, ειδικά τις ερμηνείες των Άλι και Γούνταρντ, όπως και τη μουσική και το γενικό στυλ. Ο ρυθμός του και λίγο από το γράψιμο θεωρήθηκαν ως μερικές από τις ελλείψεις του κύκλου. Η προσέγγιση της σειράς σε ρατσιστικά θέματα συζητήθηκε από πολλούς σχολιαστές. Ο κύκλος κέρδισε αρκετά βραβεία, περιλαμβάνοντας ένα Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης. Ένας δεύτερος κύκλος του Luke Cage παραγγέλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2016.[1]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
σειράς
Νο
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος[a] Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
11 "Moment of Truth" Paul McGuiganCheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Λουκ Κέιτζ, ένας πρώην κατάδικος με υπεράνθρωπη δύναμη και άθραυστο δέρμα, κρατάει χαμηλούς τόνους δουλεύοντας στο μπαρμπέρικο ενός πρώην γκάνγκστερ, του Χένρι «Ποπ» Χάντερ, σκουπίζοντας τρίχες από το πάτωμα, πλένοντας πετσέτες και καθαρίζοντας, αλλά και ως λαντζέρης στο νυχτερινό κλαμπ του εγκληματία Κορνέλ «Κότονμαουθ» Στόουκς, Harlem's Paradise. Ο Κέιτζ αντικαθιστά τον Ντάντε ένα βράδυ ως μπάρμαν, αφού ο Ντάντε ειδοποίησε πως είναι άρρωστος και δεν θα πάει δουλειά. Στην πραγματικότητα, ο Ντάντε μαζί με τους φίλους του, Σαμίκ και Τσίκο, επιτίθενται σε άντρες του Στόουκς και του Ντομίνγκο Κόλον, οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν μια συναλλαγή όπλων. Ο Ντάντε πανικοβάλλεται και ο Σαμίκ τον σκοτώνει, φεύγοντας μαζί με τον Τσίκο και τα λεφτά. Οι ντετέκτιβ Μίστι Νάιτ και Ραφαέλ Σκαρφ ερευνούν την υπόθεση και κατάσχουν τα όπλα της Hammer Industries τα οποία πωλούσε ο Στόουκς. Με τη βοήθεια του Σέιντς Άλβαρεζ, ο οποίος δουλεύει για τον προμηθευτή του Στοουκς, Ντάιαμοντμπακ, ο Στόουκς φτάνει στα ίχνη του Σαμίκ, τον σκοτώνει και παίρνει το μερίδιο από τα χρήματα που πήρε. Οι άντρες του Στόουκς στηρίζουν επίσης την ξαδέλφη του, Μαράια Ντίλαρντ, μια Σύμβουλο, και απαιτούν εισφορές για τον σκοπό της από τους σπιτονοικοκύρηδες του Κέιτζ. Ο Κέιτζ τους αντιμετωπίζει διώχνοντάς τους, αλλά αρνείται να αμειφθεί για αυτό που έκανε.


Ο Ραφαέλ Σαντίκ ερμηνεύει τα τραγούδια του «Good Man» και «Angel» στο Harlem's Paradise. Ο Κόκερ επέλεξε το δεύτερο όταν «βρισκόταν ακόμα στα σκαριά» και ο Σαντίκ το τελείωσε ειδικά για τη σειρά.[4] Ο d-Nice εμφανίζεται επίσης ως DJ στο Harlem's Paradise.[5] 
22 "Code of the Streets" Paul McGuiganCheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ποπ ζητάει από τον Κέιτζ να βρει τον Τσίκο, καθώς ο Κέιτζ το χρωστάει στον Ποπ ως αντάλλαγμα για το ότι δε λέει τίποτα για το παρελθόν του ως κατάδικος και τις υπερδυνάμεις του. Ο Ποπ θέλει να φέρει τον Τσίκο στο μπαρμπέρικο, το οποίο θεωρείται ως η «Ελβετία» του Χάρλεμ. Ενώ τον ψάχνει, ο Κέιτζ βλέπει τον Κότονμαουθ να παραδίδει τα χρήματα του Σαμίκ στην Ντίλαρντ, στο Συγκρότημα εις μνήμην του Κρίσπους Άτικς. Η Ντίλαρντ χρησιμοποίησε τις δωρεές από την καμπάνια της για να ανακατασκευαστεί το Harlem's Paradise για τον Κότονμαουθ και τώρα την αποπληρώνει με τα χρήματα από τις πωλήσεις όπλων. Ο Κέιτζ βρίσκει τον Τσίκο και τον πείθει να κρυφτεί στο μπαρμπέρικο. Η Νάιτ και ο Σκαρφ επισκέπτονται το μπαρμπέρικο ψάχνοντας για τον Τσίκο, αλλά ο Ποπ κρατάει το πού βρίσκεται κρυφό. Στη συνέχεια, στέλνει τον Κέιτζ να προσφέρει μια συμφωνία στον Κότονμαουθ με την οποία εκείνος συμφωνεί, αφού έχει μεγαλώσει στους δρόμους μαζί με τον Ποπ και τον πατέρα του Τσίκο. Το δεξί του χέρι όμως, ο Τόουν, μαθαίνει από τον Τερκ Μπαρέτ πού βρίσκεται ο Τσίκο και επιτίθεται στο μπαρμπέρικο. Από την επίθεση, ο Τσίκο τραυματίζεται, ενώ ο Ποπ πέφτει νεκρός. Αργότερα, ο Κότονμαουθ πετάει τον Τόουν από την οροφή του κλαμπ σκοτώνοντάς τον και θρηνεί για τον Ποπ. Η Ντίλαρντ παίρνει τα υπόλοιπα χρήματα στο Κρίσπους Άτικς.


Η Φέιθ Έβανς ερμηνεύει το «Mesmerized» στο Harlem's Paradise.[6] 
33 "Who's Gonna Take the Weight?" Guillermo NavarroMatt Owens30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Στόουκς προσφέρεται να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του Ποπ και έπειτα εξηγεί στον Κέιτζ πως δεν είχε ιδέα τι έκανε ο Τόουν, ο οποίος ενέργησε μόνος του. Ο Κέιτζ μαθαίνει από έναν τακτικό πελάτη, τον Μπόμπι Φις, πως το μπαρμπέρικο κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών και αποφασίζει να πάρει τα χρήματα του Στόουκς για να καλύψει τα χρέη και να ξανανοίξει το μαγαζί. Επισκέπτεται τον Τσίκο στο νοσοκομείο και μαθαίνει πως ο Στόουκς σχεδιάζει να μεταφέρει όλα του τα χρήματα στο Κρίσπους Άτικς αν ξεσπάσει κάποια κρίση. Ο Κέιτζ βάζει στο μάτι τις δουλειές του Στόουκς παγιδεύοντας τον Κόλον και ο Στόουκς μετακινεί τα χρήματά του. Ο Κέιτζ επιτίθεται στο Συγκρότημα όσο η Ντίλαρντ είναι εκτός, ακινητοποιώντας τους φύλακες και κλέβοντας ένα μικρό μέρος των χρημάτων για να το δώσει στον Φις. Οι Νάιτ και Σκαρφ καταφτάνουν στο Συγκρότημα και κατάσχουν τα υπόλοιπα χρήματα. Ο Τσίκο προσεγγίζει τον Σκαρφ και προσφέρεται να καταθέσει εναντίον του Στόουκς, ενώ αποκαλύπτει πως ο Κέιτζ ήταν αυτός που επιτέθηκε στο Συγκρότημα. Ο Σκαρφ, που στην πραγματικότητα πληρώνεται από τον Στόουκς, σκοτώνει τον Τσίκο και λέει στον Στόουκς για τον Κέιτζ. Ο Στόουκς πάει στο μέρος όπου διαμένει ο Κέιτζ και ανατινάζει το κτίριο με έναν πύραυλο.


Ο Τσαρλς Μπράντλεϊ τραγουδά το «Ain't It a Sin».[7] 
44 "Step in the Arena" Vincenzo NataliCharles Murray30 Σεπτεμβρίου 2016
Στα χαλάσματα του εστιατορίου, ο Κέιτζ θυμάται το παρελθόν του ως αστυνομικός Καρλ Λούκας, όπου τον παγίδευσαν για ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει και φυλακίστηκε στις φυλακές Σίγκεϊτ, όπου επικεφαλής σωφρονιστικός αστυνομικός ήταν ο Άλμπερτ Ράκχαμ. Εκεί, γίνεται φίλος με τον συγκρατούμενό του Σκουάμπλς, αναπτύσσει αισθήματα για την ψυχολόγο Ρίβα Κόνορς, αναγκάζεται να συμμετέχει σε παράνομους αγώνες μποξ που διοργανώνει ο Ράκχαμ και συναντά τον Σέιντς, ο οποίος ήταν κρατούμενος τότε εκεί. Ο Λούκας και η Κόνορς σχεδιάζουν να εκθέσουν τις παράνομες δραστηριότητες του Ράκχαμ, αλλά όταν το μαθαίνει ο Ράκχαμ (από τον Σκουάμπλς που βασανίζεται μέχρι θανάτου), βάζει να χτυπήσουν βίαια τον Λούκας μέχρι θανάτου. Η Κόνορς ζητάει από τον Δρ. Νόε Μπερστίν, έναν επιστήμονα που διεξάγει παράνομα πειράματα στους κρατούμενους ως αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή τους, να σώσει τον Λούκας χρησιμοποιώντας μια επέμβαση που επιταχύνει την επούλωση. Ο Ράκχαμ σαμποτάρει το πείραμα με αποτέλεσμα ένα ατύχημα, όπου ο Λούκας αποκτά τις ικανότητες που έχει σήμερα. Δραπετεύει και συναντά την Κόνορς, ξεκινώντας μια καινούρια ζωή μαζί της χρησιμοποιώντας πια το όνομα «Λουκ Κέιτζ». Στο παρόν, ο Κέιτζ καταφέρνει να βγει από τα συντρίμμια μαζί με τη σπιτονοικοκυρά του και αποκαλύπτει τις ικανότητες και το όνομά του στα μέσα. 
55 "Just to Get a Rep" Marc JobstJason Horwitch30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κλερ Τεμπλ φτάνει στο Χάρλεμ για να επισκεφτεί τη μητέρα της, Σολεδάδ, στην οποία λέει για τις εμπειρίες της βοηθώντας χαρισματικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Κέιτζ. Ο Στόουκς αρχίζει να αποσπά χρήματα από τους κατοίκους του Χάρλεμ για να καλύψει τα χρέη του κατηγορώντας για αυτό τον Κέιτζ, ευελπιστώντας να στρέψει τη γειτονιά εναντίον του. Ο Κέιτζ αντιστέκεται βοηθώντας και επιστρέφοντας αυτά που τους πήραν. Ο Κέιτζ αντιμετωπίζει τον Στόουκς απαιτώντας να σταματήσει αυτό που κάνει, ενώ ο Σέιντς τον αναγνωρίζει ως Καρλ Λούκας. Ο Σέιντς αποκαλύπτει στον Στόουκς ένα νέο όπλο, τη λεγόμενη «Σφαίρα Ιούδας» η οποία είναι κατασκευασμένη από εξωγήινο μέταλλο και βάση ενός πρωτότυπου που κλάπηκε από τη Hammer Industries, το οποίο θα μπορούσε να σκοτώσει τον Κέιτζ. Ο Στόουκς όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει, οπότε ο Ντάιαμοντμπακ προσφέρεται να σκοτώσει εκείνος τον Κέιτζ με αντάλλαγμα να αποκτήσει τον έλεγχο του Χάρλεμ. Αντί αυτού, ο Στόουκς αποφασίζει να κλέψει τα όπλα από την αποτυχημένη ανταλλαγή με τον Κόλον και να τα πουλήσει, ώστε να βγάλει χρήματα και να αγοράσει τη Σφαίρα. Ο Σκαρφ παίρνει τα όπλα από το κτίριο αποδεικτικών στοιχείων της αστυνομίας, αλλά δεν τα παραδίδει στον Στόουκς. Μέχρι τότε, η Νάιτ ενημερώνεται από την Αρχηγό Μπέτι Όντρεϊ πως ο Σκαρφ βρίσκεται υπό έρευνα.


Ο Τζιντένα ερμηνεύει το σινγκλ του «Long Live the Chief» κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ήχου στο Harlem's Paradise, πριν την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ με το ίδιο όνομα.[6] 
66 "Suckas Need Bodyguards" Sam MillerNathan Louis Jackson30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Σκαρφ επιχειρεί να εκβιάσει τον Στόουκς αλλά εκείνος τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον σοβαρά, με αποτέλεσμα να το σκάσει και να κρυφτεί στο μπαρμπέρικο του Ποπ. Ο Κέιτζ και ο Φις βρίσκονται στο μαγαζί της Σολεδάδ για πρωινό συζητώντας το μέλλον του μπαρμπέρικου, όπου καταφτάνει η Κλερ και συναντά και πάλι τον Κέιτζ. Οι δυο τους συζητάνε για τις ικανότητες του Κέιτζ καθώς πηγαίνουν προς το μπαρμπέρικο όπου βρίσκουν τον Σκαρφ, και η Κλερ φροντίζει τις πληγές του. Η Νάιτ συνεργάζεται με τον υπολοχαγό Πέρεζ, ο οποίος πληρώνεται επίσης από τον Στόουκς και έχει διαταγή να σκοτώσει τον Σκαρφ. Η Νάιτ καταλαβαίνει πως κάτι συμβαίνει και ξεγελάει τον Πέρεζ να ομολογήσει την εμπλοκή του με τον Στόουκς πριν τον συλλάβει. Ο Κέιτζ βρίσκει ένα σημειωματάριο στο διαμέρισμα του Σκαρφ αλλά η Νάιτ τον βλέπει, με αποτέλεσμα εκείνος, η Κλερ και ο Σκαρφ να το βάλουν στα πόδια. Κατευθύνονται προς το κεντρικό αστυνομικό τμήμα για να παραδώσουν τον Σκαρφ και τα στοιχεία, αλλά πέφτουν σε ενέδρα από μισθοφόρους που δουλεύουν για τον Στόουκς. Ο Κέιτζ τους απομακρύνει αλλά ο Σκαρφ πεθαίνει. Ο Στόουκς συλλαμβάνεται βάση των στοιχείων που έχουν από τον Σκαρφ, ενώ η Ντίλαρντ ενημερώνεται για αυτό από μια δημοσιογράφο που μόλις την έχει εκθέσει για πιθανή εμπλοκή στις εγκληματικές δραστηριότητες του Στόουκς κατά τη διάρκεια ζωντανής αναμετάδοσης. 
77 "Manifest" Andy GoddardAkela Cooper30 Σεπτεμβρίου 2016

Το σημειωματάριο του Σκαρφ δεν γίνεται αποδεκτό ως αποδεικτικό στοιχείο κι έτσι ο Στόουκς απαλλάσσεται από τις κατηγορίες και αφήνεται ελεύθερος. Απειλεί να εκθέσει την πραγματική ταυτότητα του Κέιτζ στέλνοντάς τον πίσω στη φυλακή και ο Κέιτζ θέλει να φύγει από το Χάρλεμ, αλλά η Κλερ τον πείθει να μείνει και να παλέψει. Ο Στόουκς αναπολεί τα παιδικά του χρόνια όπου μεγάλωνε με τη Ντίλαρντ και τη γιαγιά τους, τη μαφιόζο Μάμα Μάμπελ. Ο θείος Πιτ τον ενθάρρυνε για το μουσικό του ταλέντο, αλλά η Μάμπελ ανάγκασε τον Στόουκς να σκοτώσει τον Πιτ όταν έμαθε πως έκανε κρυφές συμφωνίες με τους αντιπάλους της και είχε κακοποιήσει τη Ντίλαρντ. Μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά στο τμήμα, η Όντρεϊ αποσύρεται και τη θέση της παίρνει η Επιθεωρητής Πρισίλα Ρίντλεϊ. Η Νάιτ αρχίζει να αμφιβάλει για τον Κέιτζ έπειτα από μια συζήτηση που έχει με την Ρίντλεϊ κι όταν εκείνος επιστρέφει τα κλεμμένα όπλα (τα οποία πήρε από τον Κόλον). Η Ντίλαρντ αναγκάζεται να παραιτηθεί από Σύμβουλος, κάτι που οδηγεί σε μια διαφωνία με τον Στόουκς όπου εκείνος επιμένει πως της άρεσε να κακοποιείται από τον Πιτ. Εξοργισμένη, σκοτώνει τον Στόουκς και ο Σέιντς τη βοηθάει να παγιδεύσουν τον Κέιτζ για τον φόνο. Ο Κέιτζ λέει στην Κλερ για το παρελθόν του ακριβώς τη στιγμή που πυροβολείται από τον Ντάιαμοντμπακ - ο οποίος τον γνωρίζει ως «Καρλ» - με τη Σφαίρα Ιούδας.


Ο d-Nice εμφανίζεται και πάλι ως DJ στο Harlem's Paradise.[5] 
88 "Blowin' Up the Spot" Magnus MartensAïda Mashaka Croal30 Σεπτεμβρίου 2016
Η Κλερ βάζει τον Κέιτζ σε ασθενοφόρο, αλλά ο Ντάιαμοντμπακ τους επιτίθεται ενώ βρίσκονται καθ'οδόν για το νοσοκομείο. Βρίσκουν καταφύγιο σε μια μαιευτική κλινική, όπου η Κλερ εξετάζει τον Κέιτζ και συνειδητοποιεί πως δεν μπορούν να βγάλουν τα θραύσματα της Σφαίρας Ιούδας από μέσα του, εξαιτίας του αδιαπέραστου δέρματός του. Η Κάντας, σερβιτόρα και κορίτσι της υποδοχής στο κλαμπ του Στόουκς, λέει στην αστυνομία πως αυτός που σκότωσε τον Στόουκς ήταν ο Κέιτζ, κάνοντας την Νάιτ καχύποπτη απέναντι στη Ντίλαρντ. Η Νάιτ καλεί τον Κέιτζ και τον ενημερώνει για τις κατηγορίες, ενώ εντοπίζουν το πού βρίσκεται μέσω της κλήσης. Φτάνει στην κλινική κι επιχειρεί να τον συλλάβει, αλλά δέχονται νέα επίθεση από τον Ντάιαμοντμπακ. Ο Κέιτζ τον αναγνωρίζει ως τον παιδικό του φίλο Γουίλις Στράικερ, ο οποίος τώρα κατηγορεί τον Κέιτζ πως τον άφησε να «σαπίσει». Η Ντίλαρντ πληρώνει κρυφά την Κάντας για να καταθέσει εναντίον του Κέιτζ, ενώ η Κλερ κρατείται στο τμήμα και επιμένει πως ο Κέιτζ είναι αθώος. Η Νάιτ εκνευρισμένη, χάνει τον έλεγχο και επιτίθεται στην Κλερ με αποτέλεσμα η Ρίντλεϊ να επέμβει και να αφήσει την Κλερ να φύγει. Ο Στράικερ έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τον Κέιτζ σε ένα σοκάκι και, πριν τον πυροβολήσει με μια ακόμα Σφαίρα Ιούδας, του αποκαλύπτει πως είναι αδέλφια. 
99 "DWYCK" Tom ShanklandChristian Taylor30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρίντλεϊ παίρνει το σήμα της Νάιτ μετά την επίθεσή της στην Κλερ και της επιτρέψει να επιστρέψει στο καθήκον μόνο μετά από συνεδρίες με ψυχολόγο. Η Νάιτ παραδέχεται πως έχει θέματα με την έλλειψη ελέγχου. Ο Κέιτζ τραυματισμένος, έρχεται αντιμέτωπος στον δρόμο με αστυνομικούς. Όταν εκείνοι τον αναγνωρίζουν, αμύνεται χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του και το βάζει στα πόδια. Η κάμερα όμως του περιπολικού καταγράφει όλο το συμβάν και το υλικό διαρρέει στο διαδίκτυο. Η Ντίλαρντ οργανώνει μια συνάντηση με τους άλλους μαφιόζους της περιοχής, ελπίζοντας να πουλήσει ό,τι ποινικό κατείχε ο Στόουκς και να νομιμοποιήσει το όνομα της οικογένειάς της. Η συνάντηση όμως διακόπτεται από τον Στράικερ, ο οποίος σκοτώνει όλους τους μαφιόζους εκτός της Ντίλαρντ και του Κόλον. Στην προσπάθειά της να σωθεί, η Ντίλαρντ δείχνει το βίντεο με τον Κέιτζ στον Στράικερ και τον πείθει να πουλήσει τις Σφαίρες Ιούδας στην αστυνομία ως αμυντικό μέσο για τον Κέιτζ. Η Κλερ πείθει τον Κέιτζ να αναζητήσουν τη βοήθεια του Δρ. Μπερστίν και τον βρίσκουν να ζει απομονωμένος και να κρύβεται. Ο Μπερστίν τοποθετεί τον Κέιτζ σε οξύ για να μαλακώσει το δέρμα του και να τους επιτρέψει να αφαιρέσουν τα θραύσματα της σφαίρας, αλλά ο πόνος που προκαλεί η διαδικασία οδηγεί τον Κέιτζ σε καρδιακή ανακοπή.


Οι The Delfonics ερμηνεύουν το τραγούδι «Stop and Look (And You Have Found Love)» κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.[8] 
1010 "Take It Personal" Stephen SurjikJason Horwitch30 Σεπτεμβρίου 2016
Η Κλερ και ο Μπερστίν καταφέρνουν να επαναφέρουν τον Κέιτζ και να του αφαιρέσουν τα θραύσματα. Ο Κέιτζ και η Κλερ κοιτάνε τα αρχεία της Κόνορς και βλέπουν πως η Κόνορς γνώριζε εξαρχής για τους παράνομους αγώνες του Ράκχαμ και αξιολογούσε τον Κέιτζ με την πρόθεση να εγκριθεί ως υποκείμενο για τα πειράματα του Μπερστίν. Ο Κέιτζ απειλεί τον Μπερστίν να μην ξαναδοκιμάσει αυτό που έκανε σε εκείνον σε άλλους και φεύγοντας παίρνει όλα τα στοιχεία μαζί του, αλλά ο Μπερστίν τα είχε ήδη αντιγράψει κρυφά. Η Κλερ και ο Κέιτζ πηγαίνουν στο σπίτι του στη Σαβάνα της Τζόρτζια, όπου οι αναμνήσεις του πατέρα του του επιβεβαιώνουν πως ο Στράικερ είναι όντως αδελφός του. Στο μεταξύ, ο Στράικερ σκοτώνει έναν αστυνομικό κάνοντάς το να φαίνεται πως το έκανε ο Κέιτζ. Οι άλλοι αστυνομικοί, εξοργισμένοι, γίνονται επιθετικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον Κέιτζ, με έναν από αυτούς να κτυπάει ένα έφηβο αγόρι. Η Ντίλαρντ διοργανώνει ένα συλλαλητήριο για να υποστηρίξει το αγόρι, όπου κατηγορεί τον Κέιτζ για αυτή τη συμπεριφορά και προωθεί το να οπλιστεί η αστυνομία κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσει. Ο πολιτικός της αντίπαλος, Ντέιμον Μπουν, της λέει πως εκείνος γνωρίζει την αλήθεια. Ο Κέιτζ και η Κλερ φτάνουν στο Harlem's Paradise την ίδια στιγμή που φτάνει και η Νάιτ, η οποία επιχειρεί να συλλάβει τον Στράικερ. Ο Στράικερ πυροβολεί τη Νάιτ, επικρατεί πανδαιμόνιο με ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κέιτζ προστατεύει τη Νάιτ, ενώ η αστυνομία περικυκλώνει το κλαμπ. 
1111 "Now You're Mine" George Tillman Jr.Christian Taylor30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Κέιτζ καταφέρνει να το σκάσει προς το υπόγειο μαζί με τη Νάιτ μέσω μιας μυστικής καταπακτής στην κουζίνα, ενώ ο Στράικερ παίρνει ομήρους τους πολίτες που βρίσκονταν στο κλαμπ, ανάμεσά τους και τις Κλερ και Κάντας. Η αστυνομία έχει το κλαμπ περικυκλωμένο και στον χώρο καταφθάνει και ο Μπλέικ Τάουερ. Ο Κέιτζ λέει τα πάντα στη Νάιτ, ενώ η Κλερ φροντίζει την πληγή της Κάντας, με την Κάντας να αποκαλύπτει την αλήθεια για το πως η Ντίλαρντ την πλήρωσε για να κατηγορήσει τον Κέιτζ. Της λέει επίσης για τη μυστική καταπακτή και η Κλερ καταφέρνει να το σκάσει και να βρει τον Κέιτζ και την Νάιτ, φροντίζοντας επίσης τις πληγές της. Ο Στράικερ, λέγοντας πως είναι ο μπάσταρδος γιος ενός ιερέα, απειλεί να σκοτώσει τους ομήρους αν ο Κέιτζ δεν φανερωθεί. Ο Σέιντς βρίσκει την καταπακτή και έρχεται αντιμέτωπος με τις Κλερ και Νάιτ, οι οποίες καταφέρνουν να τον αφοπλίσουν. Ο Στράικερ σκοτώνει τον Μπουν και χρησιμοποιεί την Κάντας ως ασπίδα για να αποδράσει, καθώς ο Κέιτζ φτάνει και απελευθερώνει τους υπόλοιπους ομήρους. Η ομάδα ειδικών δυνάμεων εισβάλλει στο κλαμπ και αναγκάζει τον Κέιτζ να παραδοθεί, χρησιμοποιώντας Σφαίρες Ιούδα τις οποίες προμηθεύτηκαν από τη Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ, ο Σέιντς και άλλοι συλλαμβάνονται για να οδηγηθούν στο τμήμα. 
1212 "Soliloquy of Chaos" Phil AbrahamAkela Cooper & Charles Murray30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κέιτζ δραπετεύει, ενώ η Νάιτ προσπαθεί να εντοπίσει πού βρίσκεται ο Στράικερ ώστε να καθαρίσει το όνομά του. Ο Στράικερ πληρώνει την εγγύηση του Σέιντς βγάζοντάς τον από τη φυλακή κι έπειτα διατάζει τον Ζιπ και τους άντρες του να τον σκοτώσουν. Ωστόσο, ο Σέιντς καταφέρνει να αμυνθεί και τους σκοτώνει εκείνος. Αν και καταδιώκεται και ταυτόχρονα ψάχνει για τον Στράικερ, ο Κέιτζ συνεχίζει να βοηθά τον απλό κόσμο του Χάρλεμ όταν του δίνεται η ευκαιρία με αποτέλεσμα το κοινό να αρχίσει και πάλι να τον στηρίζει. Παρόλα αυτά, η αστυνομία εξακολουθεί να θέλει τη σύλληψη του. Η Κάντας συναντά τη Νάιτ και της λέει πως θα καταθέσει εναντίον της Ντίλαρντ αν της παρέχεται προστασία κι έτσι η Νάιτ την πηγαίνει στο σπίτι της Σολεδάδ. Ο Σέιντς προσεγγίζει τη Ντίλαρντ και της προτείνει να φέρουν τον Κέιτζ με το μέρος τους δίνοντάς του τα στοιχεία που θέλει για να καθαρίσει το όνομά του και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσουν για να εξολοθρεύσουν τον Στράικερ (με την ελπίδα πως ο ένας θα σκοτώσει τον άλλο). Ο Κέιτζ βρίσκει τον Μπάρετ, ο οποίος του λέει πού βρίσκεται ο Στράικερ. Πηγαίνοντας εκεί, ο Κέιτζ βρίσκει μόνο τα πτώματα του Κόλον και των αντρών. Καθώς ο Κέιτζ συναντά τη Ντίλαρντ και τον Σέιντς στο μαγαζί του Ποπ, φτάνει εκεί και η Νάιτ. Τη συνάντηση διακόπτει ο Στράικερ ο οποίος είναι εφοδιασμένος με μια ειδική στολή η οποία του επιτρέπει να έχει την ίδια δύναμη και αντοχή με τον Κέιτζ. Ο Κέιτζ λέει στη Νάιτ να κυνηγήσει τους Σέιντς και Ντίλαρντ όσο εκείνος θα αντιμετωπίζει τον Στράικερ.


Ο Method Man κάνει μια γκεστ εμφάνιση στο επεισόδιο, ερμηνεύοντας το πρωτότυπο ραπ τραγούδι «Bulletproof Love» μετά από την επέμβαση του Κέιτζ στη ληστεία ενός μαγαζιού, όπου και τον έσωσε.[6] 
1313 "You Know My Steez" Clark JohnsonAïda Mashaka Croal & Cheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αναδρομές στο παρελθόν, ο Στράικερ βοηθάει τον Λούκας να γίνει μποξέρ για να κερδίσει έναν σημαντικό αγώνα, κάτι το οποίο καταφέρνει. Στο παρόν, Κέιτζ και Στράικερ συνεχίζουν να τσακώνονται μέσα κι έξω από το μπαρμπέρικο. Μέσα στο χάος, η Νάιτ χάνει το κινητό της και η Ντίλαρντ το φάκελο με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του Κέιτζ. Ο Κέιτζ προσπαθεί να λογικέψει τον Στράικερ, αλλά όταν βλέπει πως δεν μπορεί, τον εξουδετερώνει. Η Ντίλαρντ συλλαμβάνεται αφού πρώτα εκθέτει στις κάμερες την πραγματική ταυτότητα του Κέιτζ ως Λούκας. Ο Σέιντς χρησιμοποιεί το τηλέφωνο της Νάιτ (το οποίο μάζεψε στο μπαρμπέρικο) για να οδηγήσει την Κάντας σε παγίδα, όπου την σκοτώνει. Χωρίς τη δική της κατάθεση, η Ντίλαρντ αφήνεται ελεύθερη ενώ η Ρίντλεϊ κατηγορεί τη Νάιτ που έκρυψε την Κάντας σε ιδιωτικό μέρος αντί να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας. Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Κέιτζ για την απόδρασή του από το Σίγκεϊτ. Πριν φύγει, η Κλερ τον φιλάει και του υπόσχεται να τηλεφωνήσει σε έναν καλό δικηγόρο που γνωρίζει. Ο Φις βρίσκει τον φάκελο που αθωώνει τον Κέιτζ στο μπαρμπέρικο και η Ντίλαρντ ανοίγει και πάλι το Harlem's Paradise με τον Σέιντς στο πλευρό της με τη Νάιτ να τους παρακολουθεί. Η Κλερ αποφασίζει να αρχίσει μαθήματα αυτοάμυνας, ενώ ο Δρ. Μπερστίν επισκέπτεται τον τραυματισμένο Στράικερ στο νοσοκομείο.


Οι Sharon Jones & the Dap-Kings ερμηνεύουν το τραγούδι «100 Days, 100 Nights» κατά τη διάρκεια ενός νέου ανοίγματος του Harlem's Paradise από τη Ντίλαρντ.[6] 
  1. Κάθε επεισόδιο ονομάστηκε από κάποιο τραγούδι των Gang Starr, επιλεγμένα αποκλειστικά από τους τίτλους τους, έτσι ώστε τα γεγονότα του κάθε επεισοδίου δεν αντανακλούν απαραίτητα τους στίχους των τραγουδιών.[2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Stedman, Alex (4 Δεκεμβρίου 2016). «'Luke Cage' Renewed for Season 2 on Netflix». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 22 Αυγούστου 2021. 
  2. Sullivan, James (26 Σεπτεμβρίου 2016). «In every episode of 'Luke Cage,' a tribute to Gang Starr». The Boston Globe. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2019. 
  3. Rivera, Joshua (3 Οκτωβρίου 2016). «Why the Creator of Luke Cage Wanted to Make a "Hip-Hop Western"». GQ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2019. 
  4. Milzoff, Rebecca (25 Οκτωβρίου 2016). «Raphael Saadiq Explains How Writing for 'Luke Cage' Was a Dark Dream Come True». Billboard.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  5. 5,0 5,1 Pruner, Aaron (7 Οκτωβρίου 2016). «Every important 'Luke Cage' musical moment: From Raphael Saadiq to Sharon Jones». Screener. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 Gassman, Ian (3 Νοεμβρίου 2016). «7 Awesome Musician Cameos from Luke Cage, Season 1». Paste. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  7. Cecchini, Mike (1 Οκτωβρίου 2016). «Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide – Luke Cage Episode 3: Who's Gonna Take the Weight?». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  8. Cecchini, Mike (1 Οκτωβρίου 2016). «Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide – Luke Cage Episode 9: DWYCK». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2019.