Now in Color

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Now in Color"
Επεισόδιο WandaVision
Προωθητική αφίσα
Επεισόδιο νο.Επεισόδιο 3
ΣκηνοθεσίαΜατ Σάκμαν
ΣενάριοΜέγκαν ΜακΝτόνελ
ΠαραγωγόςΤζακ Σέιφερ
ΦωτογραφίαΤζες Χολ
ΜοντάζΝόνα Κοντάι
Πρώτη προβολή22 Ιανουαρίου 2021
Διάρκεια33 λεπτά
Guest εμφανίσεις
  • Έμα Κόλφιλντ Φορντ ως Ντότι
  • Ντέιβιντ Πέιτον ως Χερμπ
  • Ντέιβιντ Λένγκελ ως Φιλ Τζόουνς
  • Ράντι Όγκλεσμπι ως Σταν Νίλσον
  • Ρόουζ Μπιάνκο ως κα Νίλσον
  • Ίθαμαρ Ενρίκες ως ο άνδρας από την διαφήμιση
  • Γουέσλι Κίμελ ως αγόρι από την διαφήμιση
  • Σίντνεϊ Τόμας ως κορίτσι από την διαφήμιση
  • Βικτόρια Μπλέιντ ως η γυναίκα από την διαφήμιση
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"Don't Touch That Dial"
Επόμενο →
"We Interrupt This Program"

Το "Now in Color" (μετάφραση: "Τώρα και έγχρωμα") είναι το τρίτο επεισόδιο της Αμερικανικής τηλεοπτικής μίνι σειράς WandaVision, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες Γουάντα Μάξιμοφ / Scarlet Witch και Vision των Marvel Comics. Ακολουθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι καθώς προσπαθούν να κρύψουν τις υπερδυνάμεις τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή στην προαστιακή πόλη του Γουέστβιου του Νιου Τζέρσεϊ. Το επεισόδιο τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), και η ιστορία του συμβαδίζει με τα γεγονότα των ταινιών του MCU.[1] Γράφτηκε από την Μέγκαν ΜακΝτόνελ και σκηνοθετήθηκε από τον Ματ Σάκμαν.

Οι Ελίζαμπεθ Όλσεν και Πολ Μπέτανι επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Γουάντα Μάξιμοφ και Vision, αντίστοιχα, με τους Τιόνα Πάρις και Κάθριν Χαν να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, και ο Σάκμαν εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2019.[2] Το επεισόδιο αποτίει φόρο τιμής σε τηλεοπτικές κωμωδίες καταστάσεων από την δεκαετία του 1970, όπως τα The Brady Bunch και Good Times. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Pinewood Atlanta Studios στην Ατλάντα της Τζόρτζια και στο Λος Άντζελες.[3]

Το "Now in Color" κυκλοφόρησε στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ στις 22 Ιανουαρίου του 2021. Οι κριτικοί επαίνεσαν τις αναφορές του Πιέτρο Μαξίμοφ και του Ultron και τις πληροφορίες που δίνονται για τα μυστήρια της σειράς, αλλά κάποιοι επίκριναν τον μικρό ρόλο του χαρακτήρα της Χαν, Άγκνες.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε σκηνικό δεκαετίας του 1970, ο Δρ. Νίλσον ενημερώνει τη Γουάντα πως είναι τεσσάρων μηνών έγκυος και όλα πηγαίνουν καλά. Ενώ ο Vision συνοδεύει τον Νίλσον έξω, βλέπει τον γείτονά του Χερμπ να κόβει με το πριόνι τον φράχτη. Η Γουάντα και ο Vision αρχίζουν να προετοιμάζουν το δωμάτιο του μωρού κι ενώ διαφωνούν για το όνομα, ξαφνικά η Γουάντα είναι πλέον έξι μηνών. Όταν αρχίζουν οι συσπάσεις, αρχίζει άθελά της να μετακινεί πράγματα στο σπίτι και, τελικά, προκαλεί διακοπή ρεύματος στην πόλη. Η Τζεραλντίν φτάνει και τη βοηθάει να ξεγεννήσει τα δίδυμα, Μπίλι και Τόμι, ενώ ο Vision βλέπει στην αυλή την Άγκνες να κουτσομπολεύει με τον Χερμπ. Μιλάνε για την Τζεραλντίν, η οποία είναι καινούρια στην πόλη και δεν έχει ούτε σπίτι, ούτε οικογένεια. Όταν η Τζεραλντίν αναφέρει τον αδελφό της Γουάντα, Πιέτρο, και το ότι σκοτώθηκε από τον Ultron, η Γουάντα αρχίζει να την ανακρίνει και παρατηρεί πως φοράει ένα περιδέραιο με σύμβολο ένα σπαθί. Όταν ο Vision επιστρέφει και ρωτάει πού είναι η Τζεραλντίν, η Γουάντα του λέει πως έχει φύγει αλλά, η Τζεραλντίν εκτοξέυεται έξω από το Γουέστβιου διαπερνώντας έναν τοίχο με στατικό ηλεκτρισμό, χάνοντας τις αισθήσεις της. Εκεί, περικυκλώνεται από πράκτορες της S.W.O.R.D..

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (19 Σεπτεμβρίου 2018). «Loki, Scarlet Witch, Other Marvel Heroes to Get Own TV Series on Disney Streaming Service (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. Fisher, Jacob (21 Αυγούστου 2019). «Matt Shakman In Talks To Direct 6-Episode Marvel Studios Series For Disney+ (EXCLUSIVE)». DiscussingFilm (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. «WandaVision Reportedly Beginning Production in November». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]