On a Very Special Episode...

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"On a Very Special Episode..."
Επεισόδιο WandaVision
Προωθητική αφίσα
Επεισόδιο νο.Επεισόδιο 5
ΣκηνοθεσίαΜατ Σάκμαν
ΣενάριοΠίτερ Κάμερον
Μακένζι Ντορ
ΠαραγωγόςΤζακ Σέιφερ
ΦωτογραφίαΤζες Χολ
ΜοντάζΝόνα Κοντάι
Πρώτη προβολή5 Φεβρουαρίου 2021
Διάρκεια41 λεπτά
Guest εμφανίσεις
  • Τζούλιαν Χίλιαρντ ως Μπίλι (10 ετών)
  • Τζετ Κλάιν ως Τόμι (10 ετών)
  • Μπέιλεν Μπίλιτζ ως Μπίλι (5 ετών)
  • Γκέιβιν Μπόρντερς ως Τόμι (5 ετών)
  • Τζος Στάμπεργκ ως Τάιλερ Χέιγουορντ
  • Άμος Γκλικ ως Ντένις ο ταχυδρόμος
  • Ασίφ Αλί ως Νορμ
  • Άλαν Χέκνερ ως Πράκτορας Μόντι
  • Σελίνα Αντούζ ως Πράκτορας Ροντρίγκεζ
  • Βικτόρια Μπλέιντ ως η γυναίκα από την διαφήμιση
  • Ίθαμαρ Ενρίκες ως ο άνδρας από την διαφήμιση
  • Σίντνεϊ Τόμας ως κορίτσι από την διαφήμιση
  • Γουέσλι Κίμελ ως αγόρι από την διαφήμιση
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"We Interrupt This Program"
Επόμενο →
"All-New Halloween Spooktacular!"

Το "On a Very Special Episode..." (μετάφραση: "Σε ένα πολύ ιδιαίτερο επεισόδιο...") είναι το πέμπτο επεισόδιο της Αμερικανικής τηλεοπτικής μίνι σειράς WandaVision, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες Γουάντα Μάξιμοφ / Scarlet Witch και Vision των Marvel Comics. Ακολουθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι καθώς προσπαθούν να κρύψουν τις υπερδυνάμεις τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή στην προαστιακή πόλη του Γουέστβιου του Νιου Τζέρσεϊ. Το επεισόδιο τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), και η ιστορία του συμβαδίζει με τα γεγονότα των ταινιών του MCU.[1] Γράφτηκε από τους Πίτερ Κάμερον και Μακένζι Ντορ και σκηνοθετήθηκε από τον Ματ Σάκμαν.

Οι Ελίζαμπεθ Όλσεν και Πολ Μπέτανι επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Γουάντα Μάξιμοφ και Vision, αντίστοιχα, με τους Τιόνα Πάρις, Έβαν Πίτερς, Ράνταλ Παρκ, Κατ Ντένινγκς και Κάθριν Χαν να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, και ο Σάκμαν εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2019.[2] Το επεισόδιο αποτίει φόρο τιμής σε τηλεοπτικές κωμωδίες καταστάσεων από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, όπως τα Family Ties, Growing Pains, Roseanne και Τρελή Οικογένεια. Ο Πίτερς υποδύεται τον αδελφό της Γουάντα, Πιέτρο, τον οποίο είχε προηγουμένως υποδυθεί στο MCU ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον. Ο Πίτερς είχε προηγουμένως υποδυθεί μια διαφορετική εκδοχή του χαρακτήρα στην σειρά ταινιών X-Men. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Pinewood Atlanta Studios στην Ατλάντα της Τζόρτζια και στο Λος Άντζελες.[3]

Το "On a Very Special Episode..." κυκλοφόρησε στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ στις 5 Φεβρουαρίου του 2021. Οι κριτικοί επαίνεσαν το επεισόδιο για τους τίτλους έναρξης και το θεματικό τους τραγούδι και για την εξέλιξη της ιστορίας της σειράς, ενώ η εμφάνιση του Πιέτρο συζητήθηκε έντονα. Έλαβε υποψηφιότητα για ένα Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε σκηνικό δεκαετίας 1980/αρχές 1990, η Γουάντα και ο Vision δυσκολεύονται με τα δίδυμα, τα οποία κλαίνε ασταμάτητα. Η Άγκνες προσφέρεται να βοηθήσει, αλλά ο Vision βρίσκει τη συμπεριφορά της παράξενη. Η συζήτησή του με τη Γουάντα διακόπτεται όταν ξαφνικά τα δίδυμα γίνονται πέντε χρονών. Όταν ένας σκύλος εμφανίζεται στο σπίτι τους, τα δίδυμα θέλουν να τον κρατήσουν και η Άγκνες προτείνει να τον ονομάσουν Σπάρκι. Η Γουάντα φτάνει κοντά στο να αποκαλύψει τις δυνάμεις της στην Άγκνες, κάτι το οποίο ανησυχεί τον Vision, ενώ τα αγόρια γίνονται ξαφνικά δέκα. Στη δουλειά, ο Vision διαβάζει ένα e-mail από τη S.W.O.R.D., όπου του αποκαλύπτεται η πραγματική κατάσταση του Γουέστβιου. Καταφέρνοντας να βγάλει έναν κάτοικο από την επιρροή της Γουάντα, μαθαίνει πως εκείνη ελέγχει τα πάντα. Στο μεταξύ, η S.W.O.R.D. στέλνει ένα ντρόουν μέσα στο Γουέστβιου, κάνοντας τον Σπάρκι να το σκάσει φοβισμένος, ενώ ο Χέιγουορντ διατάζει να σκοτώσουν τη Γουάντα μέσω του ντρόουν. Εκείνη, καταστρέφοντας το ντρόουν, εξέρχεται από το πεδίο και προειδοποιεί να την αφήσουν ήσυχη. Η Άγκνες βρίσκει τον Σπάρκι νεκρό, ενώ ο Vision αντιμετωπίζει τη Γουάντα για τις πράξεις της. Ο τσακωμός τους διακόπτεται από την άφιξη του «Πιέτρο», ενώ η Λούις, μέσω της μετάδοσης, παρατηρεί πως ο Πιέτρο έχει «αντικατασταθεί».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (19 Σεπτεμβρίου 2018). «Loki, Scarlet Witch, Other Marvel Heroes to Get Own TV Series on Disney Streaming Service (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. Fisher, Jacob (21 Αυγούστου 2019). «Matt Shakman In Talks To Direct 6-Episode Marvel Studios Series For Disney+ (EXCLUSIVE)». DiscussingFilm (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. «WandaVision Reportedly Beginning Production in November». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]