Marvel Studios: Θρύλοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Marvel Studios: Θρύλοι
ΕίδοςΝτοκιμαντέρ
Υπερηρωικό
Βασίζεται σεMarvel Comics
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων40
Παραγωγή
Διάρκεια5–10 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή8 Ιανουαρίου 2021–
σήμερα
Σχετίζεται με
Marvel Studios: Ενώνοντας το Σύμπαν

Το Marvel Studios: Θρύλοι (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Marvel Studios: Legends) είναι σειρά ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη σε χαρακτήρες των Marvel Comics και σε αντικείμενα που εμφανίζονται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU). Σε παραγωγή από την Marvel Studios, κάθε επεισόδιο δείχνει έναν χαρακτήρα ή αντικείμενο δείχνοντας σκηνές από παρελθοντικές ταινίες του MCU και σειρές του Disney+.

Η σειρά ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.[1][2] Το Marvel Studios: Θρύλοι έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου του 2021, με επεισόδια να κυκλοφορούν πριν την κυκλοφορία μιας σειράς του Disney+, ενός σπέσιαλ, ή μιας ταινίας. Έλαβε θετικά σχόλια για το γεγονός πως βοηθάει το κοινό του franchise, αλλά και επικρίσεις καθώς δεν χρησιμοποίησε νέες σκηνές και δεν είχε στοιχεία ντοκιμαντέρ. Ο πρώτος κύκλος καλύπτει την Φάση Τέσσερα, ενώ ο δεύτερος την Φάση Πέντε. Όταν ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος, τα επεισόδια και των δύο κύκλων κυκλοφόρησαν και στο YouTube κανάλι της Marvel Entertainment.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Marvel Studios Announces New Series Debuting Exclusively on Disney+». Marvel Entertainment. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2023. 
  2. Gartenberg, Chaim (15 Δεκεμβρίου 2020). «Disney Plus is making a Legends clip show to help you keep track of the MCU». The Verge (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]