The Fantastic Four (ταινία, 2025)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Fantastic Four
Επίσημο λογότυπο
ΣκηνοθεσίαΜατ Σάκμαν
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι
Βασισμένο σεΤέσσερις Φανταστικοί
ΠρωταγωνιστέςΠέδρο Πασκάλ, Βανέσα Κίρμπι, Έμπον Μος-Μπάχρατς και Τζόζεφ Κουίν
Πρώτη προβολή25  Ιουλίου 2025 (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το The Fantastic Four είναι επερχόμενη αμερικανική υπερηρωική ταινία σε παραγωγή από την Marvel Studios και διανομή από την Walt Disney Studios Motion Pictures, βασισμένη στην ομώνυμη ομάδα των Marvel Comics. Η ταινία είναι προορισμένη να είναι η 36η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) και η δεύτερη επανεκκίνηση της σειράς ταινιών Fantastic Four. Ο Ματ Σάκμαν θα σκηνοθετήσει την ταινία σε σενάριο των Τζεφ Κάπλαν, Ίαν Σπρίνγκερ, και Τζος Φρίντμαν. Οι Πέδρο Πασκάλ, Βανέσα Κίρμπι, Έμπον Μος-Μπάκραχ, Τζόζεφ Κουίν, Τζούλια Γκάρνερ πρωταγωνιστούν ως Mister Fantastic, Invisible Woman, The Thing, Human Torch και Σίλβερ Σέρφερ, αντίστοιχα.

Η 20th Century Fox ξεκίνησε να εργάζεται για μια νέα ταινία Fantastic Four αφότου αυτή του 2015 ήταν εισπρακτική αποτυχία. Τον Μάρτιο του 2019, η Disney εξαγόρασε την Fox, φέρνοντας τα δικαιώματα του franchise στην Marvel Studios. Τον Ιούλιο του 2019, το στούντιο ανακοίνωσε ότι ο Τζον Γουότς θα σκηνοθετούσε την ταινία,[1][2] αλλά έφυγε από το έργο τον Απρίλιο του 2022. Τον Σεπτέμβριο, η Marvel επιβεβαίωσε τον Σάκμαν ως νέο σκηνοθέτη και προσέλαβε επίσης τους Κάπλαν και Σπρίνγκερ για να γράψουν το σενάριο. Τον Μάρτιο του 2023, ο Φρίντμαν συμμετείχε σε μια επανεγγραφή του σεναρίου. Αντί να ξαναδημιουργήσει την ιστορία προέλευσης, η ομάδα των Marvel Studios αποφάσισε να καταλήξει σε μια πρωτότυπη πλοκή. Οι βασικοί ηθοποιοί επιβεβαιώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024, μετά από διάφορες φήμες, και η Γκάρνερ ανακοινώθηκε ως Σίλβερ Σέρφερ τον Απρίλιο. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το 2024.

Το The Fantastic Four είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Ιουλίου του 2025. Θα είναι μέρος της Φάσης Έξι του MCU.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «MCU Fantastic Four Movie Confirmed At SDCC 2019». ScreenRant (στα Αγγλικά). 21 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 
  2. «Marvel Studios Confirms 'Fantastic 4' Movie Coming From 'Spider-Man: Far From Home' Director Jon Watts». /Film (στα Αγγλικά). 10 Δεκεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]