Loki (2ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Loki (2ος κύκλος)
ΗθοποιοίΤομ Χίντλστον
Σοφία Ντι Μαρτίνο
Γκούγκου Μπάθα-Ρο
Γούνμι Μοσάκου
Γιουτζίν Κορδέρο
Ραφαέλ Κασάλ
Τάρα Στρονγκ
Κέιτι Ντίκι
Λιζ Καρ
Νιλ Έλλις
Τζόναθαν Μέιτζορς
Κε Χούι Κουάν
Όουεν Γουίλσον
Αριθμός Επεισοδίων6
Χώρα ΗΠΑ
Μετάδοση
ΚανάλιDisney+
Προβολή5 Οκτωβρίου 2023– 9 Νοεμβρίου 2023
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
1ος κύκλος

Ο δεύτερος κύκλος της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Loki, βασισμένος στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics, ακολουθεί τους Λόκι, Μόμπιους Μ. Μόμπιους, Κυνηγός B-15, και άλλα μέλη της Αρχής Χρονικής Απόκλισης (ΑΧΑ) που ψάχνουν τις Σίλβι, Ραμόνα Ρενσλέιερ, και Δεσποινίς Λεπτά στο πολυσύμπαν. Τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), αποτελώντας μια συνοχή με ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise. Ο κύκλος παράχθηκε από την Marvel Studios, με τον Έρικ Μάρτιν να έχει τον ρόλο του βασικού συγγραφέα και τους Τζάστιν Μπένσον και Άαρον Μούρχεντ να είναι οι αρχηγοί της σκηνοθετικής ομάδας.[1]

Ο Τομ Χίντλστον επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Λόκι από την σειρά ταινιών, πρωταγωνιστώντας μαζί με τους Σοφία Ντι Μαρτίνο (Σίλβι), Γκούγκου Μπάθα-Ρο (Ρενσλέιερ), Γούνμι Μοσάκου (Κυνηγός B-15), Γιουτζίν Κορδέρο, Τάρα Στρονγκ (Δεσποινίς Λεπτά), Νιλ Έλλις, Τζόναθαν Μέιτζορς, και Όουεν Γουίλσον (Μόμπιους) οι οποίοι επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από τον πρώτο κύκλο, μαζί με τους Ραφαέλ Κασάλ, Κέιτι Ντίκι, Λιζ Καρ, και Κε Χούι Κουάν.[2] Η ανάπτυξη του δεύτερου κύκλου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, και επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2021, με τους Μάρτιν, Μπένσον, και Μούρχεντ να έχουν προσληφθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2022 στα Pinewood Studios και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο. Οι Νταν Ντελιού και Κάσρα Φαραχανί αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2023 ως επιπρόσθετοι σκηνοθέτες.

Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα πρεμιέρα στο Disney+ στις 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 2023, αποτελούμενος από έξι επεισόδια. Είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. επεισοδίου
σειράς
Αρ. επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία[3]:19–20 Σενάριο[4] Α' Προβολή[5]
71"Ouroboros"Τζάστιν Μπένσον & Άαρον ΜούρχεντΈρικ Μάρτιν5 Οκτωβρίου 2023 (2023-10-05)
Ο Λόκι ανακαλύπτει ότι τηλεμεταφέρεται χωρίς την θέλησή του σε διάφορα σημεία του χρόνου, καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από την Αρχή Χρονικής Απόκλισης (ΑΧΑ) στο παρελθόν και ξανασμίγει με τον Μόμπιους Μ. Μόμπιους στο παρόν. Οι δυο τους πάνε να συναντήσουν τον πράκτορα της ΑΧΑ Ουροβόρος "ΟΒ", ο οποίος συμπεραίνει ότι ο Λόκι "κάνει ταξίδι στον χρόνο", ένα φαινόμενο που συμβαίνει λόγω της αστάθειας των διακλαδώσεων του χρονολογίου που προκαλεί ο θάνατος Αυτού που Παραμένει. Ο ΟΒ καθοδηγεί τον Μπόμπιους να πλησιάσει τον Χρονικό Αργαλειό με μια συσκευή που ονομάζεται Εξαγωγέας Χρονικής Αύρας, με την οποία θα χρησιμοποιούσε για να εξάγει τον Λόκι από τη ροή του χρόνου καθώς κλαδεύει τον εαυτό του. Ο χρόνος του Λόκι πηγαίνει στο μέλλον, όπου συναντά για λίγο τη Σίλβι προτού κλαδευτεί στο τελευταίο δυνατό δευτερόλεπτο. Ο Μόμπιους βγάζει επιτυχώς τον Λόκι από τη ροή του χρόνου και οι δυο τους ξεκινούν να βρουν τη Σίλβι, όπως όλοι οι κυνηγοί της ΑΧΑ διατάσσονται να την αναζητήσουν. Σε μια σκηνή κατά την διάρκεια των τίτλων τέλους, η Σίλβι μπαίνει σε ένα διακλαδισμένο χρονοδιάγραμμα στο Μπρόξτον της Οκλαχόμα το 1982 και επισκέπτεται ένα εστιατόριο McDonald's.
82"Breaking Brad"Νταν ΝτελιούΈρικ Μάρτιν12 Οκτωβρίου 2023 (2023-10-12)
Ο Λόκι, ο Μόμπιους και η B-15 βρίσκουν και αιχμαλωτίζουν τον Κυνηγό X-5 στο Λονδίνο το 1977 στο Ιερό Χρονολόγιο, ζώντας ως ένας ηθοποιός ονόματι Μπραντ Γουλφ. Ανακρίνουν τον Γουλφ, ο οποίος παραδέχεται ότι εγκατέλειψε την αποστολή της Ντοξ και αποκαλύπτει την τοποθεσία της Σίλβι στην Οκλαχόμα. Ταξιδεύουν εκεί και τη βρίσκουν να δουλεύει σε ένα McDonald's. Ο Λόκι λέει στη Σίλβι ότι θα τη συναντήσει στο μέλλον της ΑΧΑ και ζητά τη βοήθειά της, αλλά η Σίλβι δεν θέλει καμία σχέση με την ΑΧΑ. Ο Γουλφ διακηρύσσει ότι όλοι βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο, οπότε η Σίλβι τον μαγεύει, αποκαλύπτοντας το πραγματικό σχέδιο της Ντοξ να βομβαρδίσει και να καταστρέψει ταυτόχρονα όλα τα διακλαδισμένα χρονοδιαγράμματα. Ο Λόκι, ο Μόμπιους και η Σίλβι σταματούν τη συνεχιζόμενη επιχείρηση της Ντοξ, αλλά τα περισσότερα από τα υποκαταστήματα της γραμμής χρόνου είχαν καταστραφεί μέχρι τότε. Η Ντοξ αιχμαλωτίζεται και κάποιοι από τους συμμάχους της δραπετεύουν. Ο Κέισι είναι σε θέση να παρακολουθεί το Χρονοτάμπλετ της Ραβόνα Ρένσλεϊερ σε ένα από τα υπόλοιπα υποκαταστήματα. Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο Ο.Β. προσπαθεί να επισκευάσει τον αργαλειό ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τα χρονοδιαγράμματα διακλάδωσης, διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον αργαλειό χωρίς τη βοήθεια της Δεσποινίδας Λεπτά που έχει εξαφανιστεί ή της αύρας Αυτού που Παραμένει. Η Σίλβι επιστρέφει στα McDonald's κατηγορώντας για όλα την ΑΧΑ και μη θέλοντας να εμπλακεί άλλο στην κατάσταση, ενώ φαίνεται ότι έχει το Χρονοτάμπλετ Αυτού που Παραμένει.
93"1893"Κάσρα ΦαραχάνιΙστορία από: Ερικ Μάρτιν
Γραμμένο από: Έρικ Μάρτιν και Κάσρα Φαραχάνι & Τζέισον Ο'λέιρι
19 Οκτωβρίου 2023 (2023-10-19)
Η Δεσποινίς Λεπτά και η Ρένσλεϊερ στο Σικάγο, 1868 στο Ιερό Χρονολόγιο για να δώσουν κρυφά τον Οδηγό ΑΧΑ σε έναν νεαρό Βίκτορ Τάιμλι, έναν αποκλίνοντα Αυτού που Παραμένει, ο οποίος ενημέρωσε την Δεσποινίς Λεπτά για αυτό το σχέδιο πριν από το θάνατό του. Στη συνέχεια ταξιδεύουν στο 1893 στην Διεθνής Έκθεση του Σικάγου σε αυτό το πλέον διακλαδισμένο χρονοδιάγραμμα, όπου ο Λόκι και ο Μόμπιους φτάνουν παρακολουθώντας το Χρονοτάμπλετ της Ρένσλεϊερ. Εκεί, βλέπουν τον Τάιμλι να παρουσιάζει το πρωτότυπο του Χρονικού Αργαλειού. Ο Τάιμί έχει τέσσερις ομάδες να τον κυνηγούν: τους Λόκι και Μόμπιους, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αύρα του για να φτιάξουν τον αργαλειό, τις Ρένσλεϊερ και Δεσποινίς Λεπτά, που τον θέλουν να πάρει τη θέση του αποκλίνοντά του μαζί τους στο πλευρό του, την Σίλβι, που θέλει να τον σκοτώσει για να αποτρέψει την άνοδό του στην εξουσία, και μια ομάδα ανθρώπων που συμμάχησε με έναν βαρόνο ληστή που του κρατά κακία. Η Ρένσλεϊερ και η Δεσποινίς Λεπτά τον πλησιάζουν πρώτα, αλλά η Δεσποινίς Λεπτά προδίδει την Ρένσλεϊερ από ζήλια. Η Ρένσλεϊερ, ο Λόκι, ο Μόμπιους και η Σίλβι τελικά αντιμετωπίζουν τον Τάιμλι στο εργαστήριό του στο Ουισκόνσιν. Αφού η Σίλβι στρίψει τον Τάιμλι, την πείθει ότι δεν είναι σαν τους άλλους αποκλίνοντές του και εκείνη επιτρέπει στον Λόκι και τον Μόμπιους να τον πάνε πίσω στην ΑΧΑ προτού στείλουν την Ρένσλεϊερ και την Δεσποινίς Λεπτά στην Ακρόπολη στο τέλος του χρόνου, όπου βλέπουν το πτώμα Αυτού που Παραμένει. Η Δεσποινίς Λεπτά αποκαλύπτει ότι ξέρει ένα μυστικό για την Ρένσλεϊερ και Αυτόν που Παραμένει.
104"Heart of the TVA"Τζάστιν Μπένσον & Άαρον ΜούρχεντΈρικ Μάρτιν και Κάθριν Μπλερ26 Οκτωβρίου 2023 (2023-10-26)
Η Δεσποινίς Λεπτά αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν, η Ρένσλεϊερ διοικούσε τον στρατό Αυτού που Παραμένει. Πρότεινε στην Ρένσλεϊερ να δοικήσει την ΑΧΑ μαζί του και μετά έβαλε τη Δεσποινίς Λεπτά να σβήσει τις αναμνήσεις της Ρένσλεϊερ και άλλων υπαλλήλων του ΑΧΑ. Καθώς ο Χρονικός Αργαλειός φτάνει σε καταστροφική αποτυχία, ο Λόκι και οι σύμμαχοί του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Τάιμλι και τον Πολλαπλασιαστή του Ουροβόρος για να το διορθώσουν. Αποκαλύπτεται ότι η πηγή της γνώσης του Ουροβόρος είναι ο ίδιος ο Τάιμλι, δημιουργώντας ένα παράδοξο προορισμού. Η Ρένσλεϊερ και η Δεσποινίς Λεπτά προσπαθούν να καταλάβουν την ΑΧΑ, πλησιάζοντας τους κρατούμενους Γουλφ, Ντοξ και τους ακόλουθούς της για βοήθεια. Μόνο ο Γουλφ συμφωνεί. Η Ντοξ και οι πιστοί της επιλέγουν να συντριφθούν μέχρι θανάτου από την Δεσποινίς Λεπτά. Ο Γουλφ κλαδεύει τον Κυνηγό D-90 και απαγάγει την Τάιμλι. Ενώ οργανώνουν μια διάσωση, η Σίλβι και ο Λόκι συναντούν τον εαυτό του που κάνει ταξίδι στον χρόνο στο χρόνο. Ο Λόκι κλαδεύει τον προηγούμενο εαυτό του.[α] Ο Ουροβόρος απενεργοποιεί την Δεσποινίς Λεπτά και τις μαγικές συσκευές της ΑΧΑ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Σίλβι να μαγέψει τον Γουλφ, ελέγχοντάς τον να κλαδέψει την Ρένσλεϊερ. Ο Τάιμλι σώζεται και είναι σε θέση να αποκαταστήσει την πρόσβαση στον Χρονικό Αργαλειό, αλλά η αυξημένη χρονική ακτινοβολία του Αργαλειού τον θρυμματίζει πριν μπορέσει να εκτοξεύσει τον Πολλαπλασιαστή. Ο Χρονικός Αργαλειός εκρήγνυται, με το κύμα έκρηξης να εξαπλώνεται προς τους Λόκι, Μόμπιους, Σίλβι, B-15, Κέισι και Ουροβόρος στην ΑΧΑ.
115"Science/Fiction"Τζάστιν Μπένσον & Άαρον ΜούρχεντΈρικ Μάρτιν2 Νοεμβρίου 2023 (2023-11-02)
Ο Λόκι επιζεί από την έκρηξη, αλλά όλοι οι άλλοι έχουν εξαφανιστεί και τα κεντρικά γραφεία της ΑΧΑ θρυμματίζονται. Ο Λόκι δραπετεύει καθώς αρχίζει να κάνει πάλι ταξίδι στον χρόνο, οδηγώντας τον σε διακλαδισμένα χρονοδιαγράμματα όπου οι φίλοι του Μόμπιους, Κυνηγός B-15, Κέισι και Ο.Β. επανήλθαν στην αρχική τους ζωή ως Ντον, Δρ. Γουίλις, Φρανκ Μόρις και Δρ. Α.Ντ. Νταγκ αντίστοιχα. Θέλοντας να πάει πίσω στον χρόνο πριν από την έκρηξη, ο Λόκι ζητά τη βοήθεια του Νταγκ. Με τον Λόκι να μην μπορεί να ελέγξει ταξίδι του στον χρόνου, ο Νταγκ προτείνει στον Λόκι να συγκεντρώσει όλους τους παρευρισκόμενους στην έκρηξη και πάλι μαζί, ώστε η συλλογική τους χρονική αύρα να τους στείλει πίσω στον σωστό χρόνο και τόπο. Ο Νταγκ κατασκευάζει ένα ΧρονοΤάμπλετ χρησιμοποιώντας έναν Οδηγό ΑΧΑ που διατηρούσε ο Λόκι. Ο Λόκι καταφέρνει να μαζέψει όλους τους άλλους στο εργαστήριο του Νταγκ εκτός από τη Σιλβί, που έχει διατηρήσει τις αναμνήσεις της. Αρνούμενη να βοηθήσει, η Σίλβι κάνει τον Λόκι να παραδεχτεί το πραγματικό του κίνητρο: θέλει τους φίλους του πίσω και φοβάται να μείνει μόνος. Όταν όλα στο χρονολόγιο της Σίλβι θρυμματίζονται, πηγαίνει να βοηθήσει τον Λόκι. Ωστόσο, το εργαστήριο του Νταγκ επίσης θρυμματίζεται, μαζί με τους Φρανκ, Νταγκ, Ντον, Γουίλις και Σίλβι. Ο Λόκι ελέγχει τελικά το ταξίδι στον χρόνο εστιάζοντας σε ένα άτομο. Λέγοντας ότι μπορεί να «γράψει την ιστορία από την αρχή», ο Λόκι πηγαίνει πριν από την έκρηξη εστιάζοντας στον O.B.
126"Glorious Purpose"Τζάστιν Μπένσον & Άαρον ΜούρχεντΈρικ Μάρτιν9 Νοεμβρίου 2023 (2023-11-09)
Ο Λόκι πάει πίσω στον χρόνο στη στιγμή πριν από την καταστροφή του Χρονικού Αργαλειού.[β] Παρά τις προσπάθειές του, ο Αργαλειός αποτυγχάνει συνέχεια καθώς δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα άπειρα κλαδιά. Ο Λόκι πάει πίσω στη στιγμή πριν η Σίλβι σκοτώσει Αυτόν που Παραμένει,[γ] ο οποίος λέει στον Λόκι ότι ο Αργαλειός είναι ασφαλής. Η υπερφόρτωσή του προστατεύει το Ιερό Χρονολόγιο, διαγράφοντας τα κλαδιά μαζί με την ΑΧΑ. Αυτός που Παραμένει προτείνει στον Λόκι να σκοτώσει την Σίλβι για να σώσει τον Αργαλειό, κάτι που ο Λόκι απορρίπτει. Αφού μιλάει με τον Μόμπιους και την Σίλβι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ο Λόκι επιστρέφει για να αναλάβει το ρόλο του Τάιμλι και καταστρέφει τον αργαλειό. Ο Λόκι αναβιώνει με μαγικό τρόπο τα χρονοδιαγράμματα που πεθαίνουν και τα αναδιατάσσει σε μια δομή που μοιάζει με δέντρο, δεσμευόμενος να επιβλέπει τα κλαδιά μόνος του στο Τέλος του Χρόνου. Η ΑΧΑ παρακολουθεί τώρα παραλλαγές Αυτού που Παραμένει, με τον Μόμπιους να αναφέρει ότι μία από αυτές έχει σταματηθεί σε ένα "γειτονικό βασίλειο" της Γης-616.[δ] Η ΑΧΑ κλαδεύει επίσης την Ρένσλεϊερ στο 1863, εμποδίζοντας τον Τάιμλι να λάβει το εγχειρίδιο. Ο Ουροβόρος ενεργοποιεί ξανά μια φιλικό πλέον Δεσποινίς Λεπτά και γράφει μια δεύτερη έκδοση του Οδηγού ΑΧΑ, στην οποία πιστώνει τον Τάιμλι ως συν-συγγραφέα. Η B-15 γίνεται μία από τους ηγέτες του ΑΧΑ, ενώ ο Μόμπιους αποσύρεται από την ΑΧΑ. Αυτός και η Σίλβι παρατηρούν τον ομόλογό του στο Ιερό Χρονολόγιο.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τομ Χίντλστον ως Λόκι:
    Ο θετός αδερφός του Θωρ και ο θεός της σκανταλιάς, βασισμένος στην ομώνυμη θεότητα. Είναι μια εναλλακτική εκδοχή του Λόκι που δημιούργησε ένα νέο χρονολόγιο στο Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019), ξεκινώντας στο 2012. Κάνει ταξίδι στον χρόνο χωρίς την θέλησή του στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον.[6][7][8] Ο Χίντλστον είπε πως στον κύκλο ο Λόκι «καταλαβαίνει τον εαυτό του», έχοντας βρει μια καινούρια οικογένεια στην Αρχή Χρονικής Απόκλισης (ΑΧΑ), με τον χαρακτήρα να έχει βρει τον σκοπό του, προσπαθώντας να προστατέψει την ΑΧΑ και τους φίλους του.[9][10]
  • Σοφία Ντι Μαρτίνο ως Σίλβι:
    Μια αποκλίνοντας του Λόκι που έσπασε το χρονολόγιο σκοτώνοντας Αυτόν που Παραμένει ως εκδίκηση.[11] Σε αυτόν τον κύκλο η Σίλβι δουλεύει ως ταμίας σε ένα εστιατόριο McDonald's το 1982 στην Οκλαχόμα σε ένα κλαδεμένο χρονολόγιο.[12][13]
  • Γούμνι Μοσάκου ως Κυνηγός B-15:
    Μια κυνηγός υψηλής κατάταξης της ΑΧΑ.[14] Μετά από τον κλάδεμα του χρονολογίου, προσπαθεί να αναμορφώσει την ΑΧΑ και να προστατέψει τα νέα χρονολόγια και αποκλίνοντας, έχοντας μάθει πως είναι και η ίδια αποκλίνοντας.
    • Η Μοσάκου επίσης υποδύεται την Δρ. Βέριτι Γουίλις, μια παιδίατρο από την Νέα Υόρκη του 2012.
  • Γιουτζίν Κορδέρο ως Κέισι: Ένας υπεύθυνος υποδοχής της ΑΧΑ.[15]
  • Ραφαέλ Κασάλ ως Κυνηγός X-5 / Μπραντ Γουλφ:
    Ένας κυνηγός του ΑΧΑ που είναι κοντά με την Στρατηγό Ντοξ.[16] Ο Κάσαλ αποκάλεσε τον Κυνηγό X-5 έναν χαμένο χαρακτήρα που μοιάζει σαν μια παλαιότερη εκδοχή του Λόκι. Ο X-5 βρίσκει την πραγματική του ζωή στο Ιερό Χρονολόγιο και γίνεται ο ηθοποιός Μπραντ Γουλφ. Η δημιουργική ομάδα της σειράς «δεν μπορούσε να αντισταθεί» στο να υπάρχει ένας χαρακτήρας που δεν πίστευε πια στην πραγματικότητα της ΑΧΑ.[17]
  • Κέιτι Ντίκι ως Στρατηγός Ντοξ: Μια στρατηγός της ΑΧΑ που είναι μέλος του νέου συμβούλιου δικαστών της ΑΧΑ μετά από την εξαφάνιση της Ρένσλεϊερ.[18] Ψάχνει την Σίλβι και προσπαθεί να εκπληρώσει τον στόχο της ΑΧΑ, την καταστροφή των κλαδεμένων χρονολογίων.[19]
  • Λιζ Καρ ως Δικαστής Γκαμπλ: Μια δικαστής που συμμετέχει στο συμβούλιο της ΑΧΑ.[16]
  • Νιλ Έλλις ως Κυνηγός D-90: Ένας κυνηγός της ΑΧΑ.[6]
  • Κε Χούι Κουάν ως Ουροβόρος:
    Ένας τεχνικός της ΑΧΑ που δουλεύει στο Τμήμα Επιδιορθώσεων και Προωθήσεων.[20][14] Κάθε είδος τεχνολογίας που υπάρχει στην ΑΧΑ είτε σχεδιάστηκε από τον Ουροβόρος είτε ξέρει πως να το επιδιορθώσει και να διατηρήσει την λειτουργία του.[14] Ο Κουάν ένιωσε πως αυτή η δουλειά ενθουσίαζε τον Ουροβόρος, παρόλο που δουλεύει μόνος του για πολλές ώρες.[21] Η συμπερίληψη του χαρακτήρα στον κύκλο προοριζόταν να δείξει μέρη της ΑΧΑ που δεν εμφανίστηκαν στον πρώτο κύκλο για να γίνει φανερό το πόσο «τεράστια» είναι η οργάνωση.[22]
    • Ο Κουάν επίσης υποδύεται τον Α. Ντ. Νταγκ, έναν καθηγητή φυσικής και αποτυχημένο συγγραφέα μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.
  • Όουεν Γουίλσον ως Μόμπιους Μ. Μόμπιους:
    Ένας πράκτορας της ΑΧΑ και φίλος του Λόκι.[23] Ο Γουίλσον δήλωσε πως αυτός ο κύκλος εξερευνά περισσότερο από το παρελθόν του Μόμπιους, ενώ ο ίδιος δυσκολεύεται να αποδεχτεί μια νέα πραγματικότητα,[24] με τον χαρακτήρα να χάνει τον έλεγχο και να γίνεται πιο ευάλωτος.[25]
    • Ο Γουίλσον επίσης υποδύεται τον Ντον, έναν πωλητή τζετ σκι από το Κλίβελαντ του 2022.
  • Γκούγκου Μπάθα-Ρο ως Ραβόνα Ρένσλεϊερ: Μια πρώην δικαστής της ΑΧΑ που έχει εξαφανιστεί και έχει στενή σχέση με Αυτόν που Παραμένει.[26]
  • Τάρα Στρονγκ ως Δεσποινίς Λεπτά:
    Το ανθρωπομορφικό ρολόι-μασκότ τεχνητής νοημοσύνης της ΑΧΑ που δημιουργήθηκε από Αυτόν που Παραμένει που τον έχει ερωτευτεί και ζηλεύει την Ρένσλεϊερ.[27] Η Νατάσα Αραντσίνι υποδύεται την Δεσποινίς Λεπτά στο πλατό, χρησιμοποιώντας καταγραφή κίνησης.
  • Ρίτσαρντ Ντίξον ως Ρόμπερ Μπάρον: Ένας ατομικιστής που αγοράζει μια επιβλαβής συσκευή του Βίκτορ Τάιμλι στην Διεθνής Έκθεση του Σικάγου το 1893.[28]
  • Τζόναθαν Μέιτζορς ως Βίκτορ Τάιμλι και Αυτός που Παραμένει: Αποκλίνοντες του Κανγκ του Κατακτητή.[14]
    • Ο Βίκτορ Τάιμλι είναι ένας ατομικιστής και εφευρέτης το 1893 σε ένα κλαδεμένο χρονολόγιο που δημιούργησε την αρχική έκδοση του Χρονικού Αργαλειού.[27] Έχει τραυλισμό και είναι πολύ διαφορετικός από τους υπόλοιπους αποκλίνοντες του Κανγκ, καθώς δεν είναι κάποιος κακός επιστημονικής φαντασίας από το μέλλον.[29] Η Marvel Studios ήταν ενθουσιασμένη να συνεχίσει να εξερευνά αποκλίνοντες του Κανγκ σε αυτόν τον κύκλο, θέλωντας ιδιαίτερα τον Τάιμλι να είναι μέρος του.[20] Ο Νάσρι Τόμσον υποδύεται έναν νεαρό Τάιμλι.[27]
    • Αυτός που Παραμένει είναι ένας επιστήμονας από τον 31ο αιώνα που τελείωσε τον πολυσυμπαντικό πόλεμο καταστρέφοντας τους αποκλίνοντές του και δημιούργησε την ΑΧΑ για να αποτρέψει την δημιουργία ενός νέου πολυσύμπαντος και για να σταματήσει τους αποκλίνοντες του να επιστρέψουν.[30][14]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Όπως απεικονίζεται στο Ouroboros
  2. Όπως απεικονίζεται στο Heart of the TVA
  3. Όπως απεικονίζεται στο For All Time. Always.
  4. Όπως απεικονίζεται στο Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία (2023)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (17 Φεβρουαρίου 2022). «'Loki': Justin Benson And Aaron Moorhead Tapped As Season 2 Directors Of Marvel Series». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 
  2. «New 'Loki' Season 2 Cast Members, Extended Synopsis Revealed». CoveredGeekly (στα Αγγλικά). 22 Ιουνίου 2023. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 
  3. «Loki 2 Production Brief Final» (PDF). Walt Disney Studios. 22 Σεπτεμβρίου 2023. Αρχειοθετήθηκε (PDF) από το πρωτότυπο στις 4 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023. 
  4. «Loki – WGA Directory». Writers Guild of America West. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023. 
  5. Sirani, Jordan (2 Οκτωβρίου 2023). «How to Watch Loki: Season 2 – Release Schedule and Streaming». IGN. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023. 
  6. 6,0 6,1 Iannucci, Rebecca (31 Ιουλίου 2023). «Loki Learns Hard Lessons About Time Travel in Full Season 2 Trailer — Watch». TVLine (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  7. Pulliam-Moore, Charles (31 Ιουλίου 2023). «Loki season 2 looks like a race through time and space in new trailer». The Verge (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  8. «'Loki': Tom Hiddleston on Mastering the Art of Time Slipping». www.marvel.com. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  9. Darwish, Meaghan (18 Σεπτεμβρίου 2023). «'Loki': Tom Hiddleston & Cast Take Viewers Behind the Scenes of Season 2». TV Insider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  10. «'Loki': Tom Hiddleston on Finding The God of Mischief's New Family with the TVA». www.marvel.com. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  11. Mathai, Jeremy (31 Ιουλίου 2023). «Loki Season 2 Trailer: The God Of Mischief Returns As A Man Out Of Time». /Film (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  12. «McDonald's is part of 'Loki' Season 2 — and there's a sauce to go with it». TODAY.com (στα Αγγλικά). 9 Αυγούστου 2023. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  13. Howard, Kirsten (14 Οκτωβρίου 2023). «Sylvie Has a Big Clue in Her Hand at the End of Loki Episode 2». Den of Geek (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 Vary, Adam B. (3 Οκτωβρίου 2023). «'Loki' EP Explains Why Jonathan Majors' Arrest Didn't Affect the Series, Casting Ke Huy Quan and Tom Hiddleston's MCU Future». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  15. Cordero, Rosy (19 Σεπτεμβρίου 2022). «'Loki': Eugene Cordero Upped To Series Regular For Season 2». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  16. 16,0 16,1 Darwish, Meaghan (5 Οκτωβρίου 2023). «'Loki' EP Breaks Down Season 2's New Characters». TV Insider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  17. published, Amy West (13 Οκτωβρίου 2023). «Loki episode 2 director says the show's Zaniac isn't necessarily the one fans know from the comics». gamesradar (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  18. Parvanae· Deegan, Jack (10 Απριλίου 2023). «Loki Season 2 Cast and Character Guide». MovieWeb (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  19. Glassman, Julia (13 Οκτωβρίου 2023). «Where You've Seen General Dox In 'Loki' Before». The Mary Sue (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  20. 20,0 20,1 «Meet OB, Ke Huy Quan's quirky repair guy in 'Loki' season 2». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  21. «Ke Huy Quan Is Way More Excited Than You That He's Joining the MCU». www.marvel.com. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  22. Kuo, Christopher (2023-10-05). «How Will ‘Loki’ Handle the Multiverse? Its Writer Talks Season 2.» (στα αγγλικά). The New York Times. ISSN 0362-4331. https://www.nytimes.com/2023/10/05/arts/television/loki-season-2-interview.html. Ανακτήθηκε στις 2023-11-10. 
  23. Freeman, Molly· Gallagher, Simon (31 Ιουλίου 2023). «Loki Season 2 Trailer: Marvel's Disney+ Hit Returns With A Bigger Story & 200% More Tom Hiddleston». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  24. «Loki Star Owen Wilson Teases We'll Finally Learn More About Mobius in Season 2 (Exclusive)». TV Shows (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  25. «Loki boss shares how he revved Owen Wilson up for tense scene». Digital Spy (στα Αγγλικά). 13 Οκτωβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  26. Erdmann, Kevin (13 Οκτωβρίου 2023). «Loki Season 2 Episode 2 Ending Explained». ScreenRant (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  27. 27,0 27,1 27,2 Lacson, Therese (20 Οκτωβρίου 2023). «'Loki' Season 2 Episode 3 Recap: A Timely Introduction». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  28. published, Bradley Russell (20 Οκτωβρίου 2023). «Loki season 2's latest cameo is an incredible deep cut from an 80-year-old Marvel comic». gamesradar (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  29. Polo, Susana (19 Οκτωβρίου 2023). «Loki's Victor Timely may seem like a surprise, but he was in the pitch from day one». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 
  30. Polo, Susana (14 Ιουλίου 2021). «Loki built up to the reveal of an even bigger Marvel Comics villain». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]