Echo (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Echo
ΕίδοςΔράση
Υπερηρωικό
Βασίζεται σεEcho
από Ντέιβιντ Μακ
Τζο Κεσάντα
ΠρωταγωνιστέςΑλάκουα Κοξ
Τσάσκι Σπένσερ
Τάντου Καρδινάλ
Ντέβερι Τζέικομπς
Κόντι Λάιτνινγκ
Γκράχαμ Γκριν
Ζαν ΜακΚλάρνον
Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο
Τσάρλι Κοξ
Συνθέτης(ες)Μάτο Γαγιούτσι
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λιούις Ντεσπόζιτο
Βικτόρια Αλόνσο
Μπραντ Γουίντερμπαμ
Στίβεν Μπρουσάρντ
Ρίτσι Πάλμερ
Μάριον Ντέιρ
Τζέισον Γκάβιν
ΦωτογραφίαΚίρα Κέλι
ΜοντάζΤζόελ Πάσμπι
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
20th Television
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή9 Ιανουαρίου 2024
Σχετίζεται με

Το Echo είναι Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από την Μάριον Ντέρε για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη στην ομώνυμη χαρακτήρα των Marvel Comics. Είναι η δέκατη τηλεοπτική σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) σε παραγωγή από την Marvel Studios, αποτελώντας μια συνοχή με ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise, και είναι spin-off της σειράς Hawkeye (2021). Η σειρά ακολουθεί την Μάγια Λόπεζ, η οποία επιστρέφει στην πόλη στην οποία μεγάλωσε και πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν της. Η Ντέρε έχει τον ρόλο της βασικής σεναριογράφου με την Σίντνεϊ Φρίλαντ να ηγείται την σκηνοθετική ομάδα. Η σειρά επίσης παράχθηκε από την 20th Television.

Η Αλάκουα Κοξ επαναλαμβάνει τον ρόλο της ως Μάγια Λόπεζ / Echo από το Hawkeye,[1] πρωταγωνιστώντας μαζί με τους Τσάσκι Σπένσερ, Τάντου Καρδινάλ, Ντέβερι Τζέικομπς, Κόντι Λάιτνινγκ, Γκράχαμ Γκριν, Ζαν ΜακΚλάρνον, Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο, και Τσάρλι Κοξ. Η ανάπτυξη της σειράς ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, με τους Ίταν και Έμιλι Κόχεν να προσλαμβάνονται ως οι βασικοί σεναριογράφοι, με την Αλακά Κοξ να επιβεβαιώνεται πως επιστρέφει.[2] Η σειρά ανακοινώθηκε επίσημα τον Νοέμβριο του 2021, όταν η Ντέρε αποκαλύφθηκε ως βασική σεναριογράφος, με την Φρίλαντ να προσλαμβάνεται τον Μάρτιο του 2022. Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2022 στην Ατλάντα. Τον Μάιο, η Marvel αποκάλυψε και άλλους ηθοποιούς και πως η Κατριόνα Μακένζι θα ήταν επίσης σκηνοθέτρια.

Το Echo κυκλοφόρησε ολοκληρωτικά στο Disney+ και το Hulu στις 9 Ιανουαρίου του 2024, αποτελούμενο από πέντε επεισόδια. Είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU και η πρώτη τηλεοπτική σειρά της Marvel Studios που κυκλοφόρησε στο Hulu και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'Echo': Alaqua Cox Returns to the MCU as Maya Lopez in First-Look Image». Marvel Entertainment. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 
  2. Moreau, Jordan (22 Μαρτίου 2021). «'Hawkeye' Spinoff Series About Echo in Early Development for Disney Plus (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]