Inhumans (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Inhumans
ΕίδοςΔράση
Περιπέτεια
Επιστημονική φαντασία
Υπερηρωικό
Δράμα
ΔημιουργοίΣκοτ Μπακ
Βασίζεται σεInhumans
από τους Σταν Λι
Τζακ Κίρμπι
ΠρωταγωνιστέςΆνσον Μάουντ
Σερίντα Σουάν
Κεν Λιουνγκ
Εμέ Ικγουάκορ
Ισαμπέλλε Κόρνις
Έλεν Γουόγκλομ
Ίβαν Ρίον
Συνθέτης(ες)Σον Κόλερι
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων8
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΡοέλ Ραινέ (μόνο 1ο και 2ο επεισόδιο)
Άλαν Φάιν
Σταν Λι
Τζο Κεσάντα
Τζιμ Τσόρι
Τζεφ Λόεμπ
Σκοτ Μπακ
ΠαραγωγήΤζιν Χίγκινς
Διάρκεια42 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςABC Studios
Marvel Television
Devilina Productions
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςABC
Προβολή29 Σεπτεμβρίου–
10 Νοεμβρίου 2017

Οι Inhumans της Marvel, ή απλά Inhumans, είναι μια Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Σκοτ Μπακ για το ABC, βασισμένη στην ομώνυμη φυλή των Marvel Comics. Τοποθετείται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), και αναγνωρίζει τις υπόλοιπες σειρές του franchise. Παράχθηκε από την ABC Studios και την Marvel Television σε συνεργασία με την Devilina Productions και την IMAX Entertainment σε μια συνεργασία για να έχει η σειρά κινηματογραφική πρεμιέρα.

Η σειρά ακολουθεί τον Black Bolt, που τον υποδύεται ο Άνσον Μάουντ, και άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας των Inhumans.[1] Πρωταγωνιστούν επίσης οι Σερίντα Σουάν, Κεν Λιουνγκ, Εμέ Ικγουάκορ, Ισαμπέλλε Κόρνις, Έλεν Γουόγκλομ, και Ίβαν Ρίον. Η Marvel Studios ανακοίνωσε μια ταινία Inhumans το 2014 ως μέρος της Φάσης Τρία του MCU, με το είδος να έχει εμφανιστεί στην σειρά του MCU, Agents of S.H.I.E.L.D.. Η ταινία αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2016, και ανακοινώθηκε ως σειρά τον Νοέμβριο, και πως μέρος της θα γυριζόταν με κάμερες IMAX. Ο Μπακ προσλήφθηκε τον Οκτώβριο, και ο Μάουντ τον Φεβρουάριο του 2017. Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017 στην Καλέολα, και στο Οάχου.[2]

Το Inhumans έκανε πρεμιέρα στις 1 Σεπτεμβρίου του 2017 σε αίθουσες IMAX, και έγινε η πρώτη τηλεοπτική σειρά με ηθοποιούς που το έκανε αυτό. Η κινηματογραφική του κυκλοφορία σταμάτησε μετά από δύο εβδομάδες, πριν κάνει πρεμιέρα στο ABC στις 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, αποτελούμενη συνολικά από οχτώ επεισόδια. Η σειρά έλαβε αρνητικές κριτικές και χαμηλή τηλεθέαση, και ακυρώθηκε από το ABC τον Μάιο του 2018. Ο Μάουντ επανέλαβε τον ρόλο του ως μια εναλλακτική εκδοχή του Black Bolt στην ταινία του MCU, Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Andreeva, Nellie (28 Φεβρουαρίου 2017). «'Marvel's Inhumans': 'Hell On Wheels' Anson Mount To Star As Black Bolt In ABC Series». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Μαΐου 2023. 
  2. «New Inhumans Synopsis Teases Military Coup, Royal Family in Hawaii». CBR (στα Αγγλικά). 5 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 18 Μαΐου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]