Συζήτηση χρήστη:Glucken123

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Μη επεξεργάσιμο

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έχεις προειδοποιηθεί αρκετές φορές να μην παρεμβαίνεις στη σελίδα συζήτησης άλλων χρηστών. Η τελευταία παρέμβασή σου στη σελ. συζήτησης του Σχολαστικού είναι ακριβώς αυτό για το οποίο έχεις προειδοποιηθεί.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μπορείς να μου δείξεις πως μία επαναφορά αναλογεί σε φραγή μίας εβδομάδας; Έχω προσπαθήσει μαζί με τον Dipa να του εξηγήσουμε το ίδιο ξανά και ξανά, αφιερώνοντας χρόνο και ουσία στη ΒΠ. Μπορείς σε παρακαλώ να με παραπέμψεις σε κάποιο κανονισμό που οδηγεί σε φραγή;

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο βανδαλισμός σελίδας συζήτησης χρήστη συνιστά εύλογο λόγο φραγής ειδικά όταν σου έχει επισημανθεί αρκετές φορές μέσα σε ένα μήνα (βλ. κατωτέρω). Επιπλέον η συμπεριφορά του έτερου χρήστη δεν δικαιολογεί την δική σου συμπεριφορά.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ποιός βανδαλισμός; Πάλι την ίδια συζήτηση θα έχουμε; Επανέφερα αυτό που γράφτηκε από τον @Dipa1965 μία φορά, καθώς ο χρήστης αγνοεί εντελώς τις συστάσεις που του γίνονται και είτε μορφοποιεί όπως θέλει τον διάλογο στη σελ. συζήτησης του, παρουσιάζοντας τα γεγονότα με παραπλανητικό τρόπο, ή ποστάρει/αφαιρεί ξανά και ξανά τις ίδιες απαντήσεις χωρίς λόγο. Η σύσταση του Dipa ήταν πάρα πολύ χρήσιμη ΜΗΠΩΣ και καταλάβει (ύστερα από 15 φραγές) ότι δεν λειτουργεί η συγκεκριμένη τακτική. Δέχομαι πάλι φραγή και ενώ έχουμε συζητήσει επί του θέματος;


Επίσης, προσπάθησα πριν δύο μέρες να σου αναφέρω τη Κ3Ε στο Σημειωματάριο, αλλά κανείς δεν απάντησε μέχρι σήμερα!


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μην επικαλείσαι την συμπεριφορά των άλλων για να δικαιολογήσεις την δική σου. Προειδοποιήθηκες αρκετές φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να εκφράσεις κάποια αντίρρηση γι'αυτό.

Ασμοδαίος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Διαπίστωσα ότι με μία σειρά αλλαγών σε λήμματα σχετικά με στελέχη της ΧΑ άλλαξε η περιγραφή της ΧΑ από "νεοναζιστικό κόμμα" σε "ακροδεξιό κόμμα, νεοναζιστικής ιδεολογίας" (π.χ. στο λήμμα για τον Κασιδιάρη). Φοβάμαι ότι η αλλαγή αυτή δεν αντικατοπτρίζει το επιστημονικό consensus που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία μελετάται εκτενώς η ΧΑ, μετά την είσοδό της στη Βουλή των Ελλήνων το 2012. Προσκομίζω σχετικά την περιγραφή της βιβλιογραφίας που έχει παραχθεί τα χρόνια αυτά από έναν από τους πρώτους και ενδελεχέστερους μελετητές της το Δημήτρη Ψαρρά στο βιβλίο του "Ο αρχηγός": "υπάρχει ένα σημείο στο οποίο συμφωνούν όλοι: η Χρυσή Αυγή -εδώ δεν υπάρχει αντίλογος- είναι μία ναζιστική οργάνωση, που μετέρχεται τη βία για «να κυριαρχήσει στο πεζοδρόμιο», είναι δομημένη με απόλυτα ιεραρχικό τρόπο και υπακούει τυφλά στις εντολές του μοναδικού Αρχηγού της. § Αυτός είναι ο κοινός τόπος στον οποίο συγκλίνουν όλοι οι μελετητές, παρά το γεγονός ότι εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, εφαρμόζουν ποικίλες ερευνητικές μεθόδους και δεν έχουν στη διάθεσή τους τα ίδια στοιχεία" (σσ. 13-14). Συνεπώς, θεωρώ ορθότερο να επανέλθει η προηγούμενη διατύπωση.

Ασμοδαίος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Συμπληρώνω άλλο ένα απόσπασμα από το ίδιο βιβλίο του Ψαρρά (σσ. 81-2): "Εϊναι γεγονός ότι ο Αρχηγός και οι κατά καιρούς συνεργάτες του διαβάζουν με πάθος τους θεωρητικούς του ναζισμού και αντιγράφουν, κατά το δυνατόν, μέχρι κεραίας την πρακτική του γερμανικού NSDAP. Η Χρυσή Αυγή, δηλαδή, είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα το οποίο δεν αρκείται στη μελέτη ή την προπαγάνδα του ναζισμού, αλλά εφαρμόζει στην πράξη αυτά της τα πιστεύω, μέσα από μια σειρά παράνομων πράξεων". Είναι λανθασμένο, δηλαδή, να παρουσιάζεται ο νεοναζισμός της ΧΑ απλώς ως στοιχείο της ιδεολογίας και όχι και της οργάνωσης, της δομής και της δράσης της.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα.

Το εν λόγω θέμα πρέπει να συζητηθεί και στη σελίδα του λήμματος ώστε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τρόπο με τον οποίο συνοψίζουμε την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής σε μία εγκυκλοπαίδεια.

Πριν προχωρήσω στην δικαιολόγηση της διατύπωσης, θέλω να αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω είναι 100% ορθά. Η πηγή του Ψαρρά όντως συνοψίζει πολλά βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής και το πως τα τα μέλη της πρόσκεινται στον Νεοναζισμό. Αναφορικά με την οργάνωση του κόμματος, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο νεοναζιστικός της προσανατολισμός είναι ορατός σε όλα τα επίπεδα -- από αρχηγικό μέχρι και τις μεθόδους στρατολόγησης που θυμίζει έντονα εγκληματική ομάδα.

Το ζήτημα που προκύπτει με την ακριβή διατύπωση είναι ότι παραδοσιακά, και σε όλες τις ξενόγλωσσες εγκυκλοπαίδειες συμπεριλαμβανομένου του ιστού της ΒΠ, συνηθίζεται να περιγράφεται πρώτα η θέση ενός κόμματος στο πολιτικό φάσμα. Με βάση την ιδεολογία ενός κόμματος και τη μέχρι πρότινος πορεία του, κρίνουμε το που εντάσσεται. Όπως θα δεις και με πολλά άλλα κόμματα στην Αγγλική ΒΠ (βλ. AfD, Golden Dawn, Lega, British National Party) είναι ζωτικής σημασίας να περιγράφεται πρώτα η θέση του κόμματος στο πολιτικό φάσμα και μετά -πιο αναλυτικά- η ιδεολογία του. Με βάση λοιπον τα μέχρι τώρα δεδομένα και το μανιφέστο της Χρυσής Αυγής, δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ακροδεξιό κόμμα.

Ο όρος 'νεοναζιστικό κόμμα' έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς ακαδημαικούς τόσο Έλληνες, αλλά και ξένους, κάτι που περιγράφει εν μέρει την ιδεολογία του κόμματος σε ένα διαφορετικό πλαίσιο μίας έρευνας, που αναλύει κάτι πολύ συγκεκριμένο αναφορικά με τη δράση της. Πολλές φορές δεν δικαιολογείται καν, αλλά θεωρείται αυτονόητη η θέση του κόμματος σε papers. Αλλά σε μία εγκυκλοπαίδεια είναι ζωτικής σημασίας να δίνεται έμφαση (όπως θα δεις και στις άλλες ΒΠ) στην θέση του κόμματος στο πολιτικό φάσμα, καθώς πολλοί αναγνώστες πρέπει να κατευθύνονται σωστά με βάση τον ιδεολογικό άξωνα όπως ορίζεται από τη πολιτική οικονομία.

Αν ακολουθήσουμε το πρότυπο της Αγγλικής ΒΠ, θα δεις ότι η αλλαγή της διατύπωσης από τη πλευρά μου είναι εύστοχη, καθώς περιλαμβάνει και τη βασική ιδεολογία του κόμματος, καθώς και την βασική της υποκατηγορία της (με μαζικές αναφορές σε ακαδημαικά συγγράματα). Αυτό όμως μπορεί π.χ. να αλλάξει μετά τη δίκη του κόμματος, που θα οδηγήσει σε πλήρεις αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο ορίζεται από την Ελληνική κοινωνία με βάση την απόφαση του εισαγγελέα. Σε περίπτωση που το πόρισμα την κηρύσσει επίσημα ως εγκληματική οργάνωση, τότε αναφερόμαστε σε ένα κόμμα που δεν λειτουργεί καν υπό το πλαίσιο οποιουδήποτε δημοκρατικού καθεστώτος, άρα αλλάζει και η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής. Τα σενάρια είναι πολλά, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ασμοδαίος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@Glucken123 Ευχαριστώ και εγώ για την απάντηση. Καταλαβαίνω τη λογική κατά την οποία συνηθίζεται να δηλώνεται η θέση ενός κόμματος στον άξονα δεξιά-αριστερά, αλλά διαφωνώ με την περιγραφή της ΧΑ ως κόμματος "ακροδεξιού, νεοναζιστικής ιδεολογίας" γιατί περιορίζει το πεδίο εφαρμογής του νεοναζιστικού χαρακτήρα της ΧΑ στο πεδίο των ιδεών, σε αντίθεση με το consensus των σχετικών πηγών, όπως αυτό περιγράφεται από τον Ψαρρά. Η διατήρηση της αναφοράς στο ότι η ΧΑ ταξινομείται στο άκρο του δεξιού φάσματος των πολιτικών κομμάτων μπορεί να συνδυαστεί με την αναφορά στο νεοναζιστικό της χαρακτήρα με μία αναδιατύπωση της φράσης "ακροδεξιό κόμμα, νεοναζιστικής ιδεολογίας" σε "ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα", φράση η οποία μαρτυρείται (σύμφωνα με ένα Google search) -- παραπέμπω πρόχειρα και σε αυτό το blurb ενός σχετικού συλλογικού τόμου ("ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή").

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Οκ. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Καταλήγουμε άρα στο 'ακροδεξιό ναζιστικό' label;

Ασμοδαίος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

"Ακροδεξιό *νεο*ναζιστικό" νομίζω καλύτερα.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γενικώς, ρεζίλι διεθνώς. Αυτά θα προστεθούν στο λήμμα του Μ. Παπαδημητρίου και μάλιστα άμεσα. Ευχαριστώ πολύ!

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μια εβδομάδα φραγή για την φρασεολογία που χρησιμοποίησες στη σύνοψη επεξεργασίας. Υπενθυμίζω ότι για την ίδια φρασεολογία σου ειχε γίνει σύσταση από τρεις διαχειριστές μερικές ημέρες πριν ενώ γενικά σου έχουν γίνει αρκετές συστάσεις, τις οποίες δεν φαίνεται να λαμβάνεις υπόψη σου.

Αναστροφές σε σελίδα συζήτησης

6
Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Στην επόμενη μη δικαιολογημένη παρέμβαση σε σελίδα συζήτησης χρήστη θα προχωρήσω σε φραγή. Ορθά ζήτησες από τον σχολαστικό να μην αντιγράφει όσα έχεις πει αλλού στη σελίδα συζήτησής του ωσαν να τα είχες γράψει εκεί πλην, όμως, ο καθένας έχει δικαίωμα να αφαιρεί ό,τι θέλει από την σελίδα συζήτησής του.

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Νομίζω θα μπορούσε να γινει παρατηρηση σε πιο ευγενικό τονο χωρις την απειλή φραγής. Αλλωστε ο συγκεκριμένος χρήστης φράχθηκε άδικα απο διαχειριστή γιατί αναίρεσε μια μαριονέτα. Οταν φάνηκε πως υπηρχαν πραγματι ισχυρες ενδειξεις μαριονέττας, δεν ξεφράγηκε. Ουτε οταν αποδειχθηκε μαριονέτα. Οποταν δεν καταλαβαίνω γιατι επαναφέρεις το ζήτημα της φραγής. Φραγη φραγη φραγή. Δεν ειναι μαγκια.

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@Cinadon36 σε παρακαλώ μην ασχολείσαι. Δεν οδηγεί κάπου οποιοσδήποτε διάλογος με τον παραπάνω διαχειριστή.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Glucken123 (ιστορικό)
Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@Diu αιτούμαι 2ετή φραγή με σκοπό να μην ασχολούμαι με τη ΒΠ. Μπορείς να με βοηθήσεις;

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έχεις 24 ώρες φραγή για Παραβίαση του κανόνα των 3 επαναφορών στο λήμμα Σούπερ Λίγκα 2018–19. Οι τυφλές αναιρέσεις δεν είναι αποδεκτές παρά μόνο σε ξεκάθαρη περίπτωση βανδαλισμού.

Αντικαθεστωτικός (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έκανες λάθος. Αναιρούσε το τρολ. Αναιρέσε σε παρακαλώ πολύ τη φραγή. Είναι τελείως άδικη.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο χρήστης φράχτηκε επ'αόριστον καθώς είναι επιβεβαιωμένη μαριονέτα. Η φραγή είναι άτοπη και άδικη. Έχω αφιερώσει άπειρο χρόνο στο να αναφέρω στο ΣΔ καθημερινές παραβάσεις του. Νομίζω ότι δεν αξίζω τέτοια μεταχείρηση από εσένα @MARKELLOS.

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Όταν έκανες τις πρώτες τυφλές αναιρέσεις ήταν επιβεβαιωμένη μαριονέτα;

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο χρήστης χρησιμοποιεί τις μαριονέτες του με τρεις αποκλειστικούς σκοπούς: α) επεξεργασίες σε ποδοσφαιρικά λήμματα, β) επιθέσεις σε 3-4 συγκεκριμένους χρήστες και γ) ρατσιστικά, ομοφοβικά και ακροδεξιά σχόλια. Τις τελευταίες 24 ώρες μόνο ήταν σε πλήρες παραλήρημα με συνεχόμενες παραβιάσεις που πέφτουν στις παραπάνω τρεις κατηγορίες.

Τους παραθέτω εδώ: @Αρίμνα, @Blue Knif, @Νίκος 1987, @Lord Mariner, @Σιναντών Γκλουτένης, @Rori Gar, @LS 45 GB, @Ο Βαγγέλας έφαγε Καμμένο θα φάει και Αλε6.

Όλα τα παραπάνω σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Σίγουρα ξεχνάω μερικές μαριονέτες, ενώ μία από αυτές έσπευσε να πείσει τον @CubicStar ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο. Δεν υπήρχε από την αρχή καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για τον ίδιο. Δες τις ημερομηνίες στις συνεισφορές τους.

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν θεωρώ ότι με έπεισε ή με παρέσυρε, κάτι που ενδεχομένως δεν θα πιστέψεις. Οπως έγραψα και στο ΣΔ, το ερώτημά μου είναι αν αυτά που έγραφε ήταν σωστά ή όχι.

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία για εσένα. Δε νομίζω ότι σου έχει δοθεί καμία εξουσία από την κοινότητα να αναιρείς τυφλά επεξεργασίες που δεν είναι βανδαλισμοί. Σε εμένα πάντως δεν έχει δοθεί ούτε και σε κανένα άλλο χρήστη.

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η κοινοτητα δεν εδωσε εξουσια σε κανενα. Στους διαχ. εδωσε εργαλεια, ομως ειναι φανερο πως ορισμενοι το βλεπουν ως εξουσια. Η κοινοτητα λεει πως για τους τυφλους βανδαλισμους δικαιουσαι να σπας το Κ3Ε. Αντι να απολογεισαι ομως, ζητας και το βοδι.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για εμένα μόνο; Δέκα ολόκληρες μαριονέτες και συνεχόμενες επιθέσεις σε λιγότερες από 24 ώρες δεν αρκούν; Το έχει ξεσκίσει το εν λόγω λήμμα στο παρελθόν και τρώω εγώ φραγή που αναιρώ καθημερινά τις χυδαιότητες του ενώ ΗΔΗ η συγκεκριμένη μαριονέτα φράχτηκε επ'αόριστον;

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αύριο που θα λήξει η φραγή σου απευθύνσου στο ΣΔ αν θεωρείς ότι αδικήθηκες.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ωραία, αιτούμαι επ'αόριστον φραγή. Μπορείς σε παρακαλώ να μου την επιβάλλεις; Δίνω τη συναίνεση μου για να μπλοκαριστεί ο λογαριασμός μου. Άλλαξε τις ρυθμίσεις μου, έχεις το ok από εμένα.

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εγώ δεν πρόκειται να παίξω το παιχνίδι σου αγαπητέ μου. Αύριο ζήτα ότι θέλεις στο Σημειωματάριο Διαχειριστών.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν παίζεις κανένα παιχνίδι, μη με προσβάλλεις σε παρακαλώ. Όχι μόνο επιβάλλεις καταχρηστική φραγή, αλλά με κατηγορείς ότι παίζω και παιχνίδια; Θέλω να με φράξεις επ'αόριστον -- είναι αίτημα που απευθύνω στους διαχειριστές και απαιτώ να εκπληρωθεί. @CubicStar, @Diu, @FocalPoint, μπορεί κάποιος να πράξει αυτό που ζητώ;

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σχόλιο Θεωρώ πως ο θυμός (ειδικά εκείνος της στιγμής) δεν είναι καλός σύμβουλος...

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Φίλε @Glorious 93 δεν είναι θυμός, αλλά απόγνωση. Ο @MARKELLOS (και ο κάθε MARKELLOS) έχει την ευκολία να προσβάλλει είτε με αναιτιολόγητες φραγές ή με σχόλια περί παιχνιδιών. Δυστυχώς, θεωρώ ότι όσο χρόνο και να αφιερώσει κανείς στη ΒΠ, η ιδιοσυγκρασία μερικών χρηστών πάντα θα έρχεται σε σύγκρουση με τη δική σου. Ύστερα και από τη παραπάνω φραγή, απλούστατα δεν θέλω να συνεχίσω. Είναι χαμένος χρόνος και έχει καταντήσει ανούσιο αυτό το συνεχές κυνήγι εν μέσω τόσο αντίξοων συνθηκών. Απαιτώ να φραγεί επ'αόριστον ο λογαριασμός μου. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι αύριο, ούτε να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σχόλιο Ακόμη ένας χρήστης, λοιπόν, ο οποίος (φαίνεται να) αποχωρεί μετά τον 34kor34, καθώς και άλλους, μετά από - ακόμη μία - σύγκρουση με διαχειριστή... 🤔

Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δε νομίζω ότι είναι συγκρίσιμες περιπτώσεις, όπως και με την περίπτωση της αποχής του Dipa196 ή την αποχώρηση του Γλαύκου.

Εκτός κι αν με το "σύγκρουση" εννοούμε κυρίως με το διαχειριστή που παραιτήθηκε (και τον έτερο, μόνιμο υποστηρικτή του), ο οποίος υπήρξε αιτία για αδρανοποιήσεις χρηστών. Εδώ έχουμε μια αντιδικία με διαχειριστή, που δίνει στο χρήστη την αφορμή (δεν είναι η αιτία) να κάνει μια γενικότερη αποτίμηση της παρουσίας του στη ΒΠ και των διώξεων που υπέστη από άλλους διαχειριστές.

Αντικαθεστωτικός (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

υπαρχει η αντίθεση μεταξύ ημών που είμαστε πολλές ώρες εντός Βπ και φθειρομαστε από την ενασχόληση και άλλων χρηστών που δεν ασχολούνται τόσο.


Εγώ όσον αφορά εμένα κάνω την αυτοκριτική μου και θεωρώ ότι παραειμαι τσαντίλας και πολλές φορές λέω χοντραδες. Το ίδιο και ο Glucken123


Δεν έγινε κατι στη τελική. Αύριο θα σου περάσει Glucken123 . Ας είμαστε λίγο πιο ψύχραιμοι.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Χωρίς να θέλω να αγιοποιήσω τη παρουσία μου στην Ελληνική ΒΠ, έχω υποπέσει σε λάθη και πολλές φορές εκρηκτικές αντιδράσεις που δεν λειτούργησαν καθόλου υπέρ μου. Θεωρώ όμως ότι κατά καιρούς βρέθηκα εντελώς αναίτια και άδικα στο στόχαστρο διαχειριστών, ειδικά του Gts-tg, που με έφραξε τους πρώτους μου μήνες ως μαριονέτα και εν συνεχεία οδήγησε τη κατάσταση στα άκρα με συνεχόμενες απειλές, ειρωνίες και προσωπικές επιθέσεις. Αποδείχθηκε τελικώς ότι δεν ήμουν μαριονέτα. Αυτό δεν φάνηκε να σταματάει ακόμα και με τη παρέμβαση τρίτων, ενώ το έργο του συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του 2018 όταν και δέχθηκα back to back τρίμηνες φραγές χωρίς επαρκή αιτιολόγηση ή κάποια υποστήριξη από την υπόλοιπη κοινότητα. Εκεί π.χ. κανείς άλλος διαχειριστής δεν παρενέβη και έτσι ο λογαριασμός μου έμεινε ανενεργός για αρκετό καιρό, με κατεστραμμένη σελίδα συζήτησης λόγω προβλήματος στον κώδικα.

Με τα όσα ακολούθησαν, θα έπρεπε να είχα σταματήσει την οποιαδήποτε ενασχόληση προ πολλού, καθώς η Ελληνική ΒΠ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σε οδηγούν -κυριολεκτικά- στο μάτι του κυκλώνα. Ελάχιστες ή και μηδαμινές φορές παρατήρησα τους διαχειριστές να απευθύνονται σε χρήστες για συζήτηση ή εξομάλυνση καταστάσεων, ενώ ακόμα και ακραίοι βανδαλισμοί/επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές με φυλετικό, ομοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο δεν ταρακούνησαν ποτέ κανέναν. Μάλιστα, απλώς προσποιούμαστε εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα απλώς δεν υπάρχει. Το πρόβλημα και η διάσταση του δεν γίνεται αντιληπτό. Εν μέσω όλων αυτών των αντίξοων συνθηκών, δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα εν λόγω προβλήματα, ενώ η έλλειψη διαχειριστών εντείνει και διογκώνει το πρόβλημα.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι εντελώς χαμένος χρόνος το να επιχειρείς να συνεισφέρεις ή να έχεις απαιτήσεις από την υπόλοιπη κοινότητα και τους διαχειριστές. Είναι πιο εύκολο να στοχοποιούνται χρήστες που ασχολούνται με το εγχείρημα και επιχειρούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, από το να επικεντρωθούμε όλοι στην εστία των προβλημάτων της Ελληνικής ΒΠ. Περίμενα εδώ και αρκετό καιρό να βρω τρόπο και να εξομαλύνω τη κατάσταση, προσπαθώντας να τονίζω καθημερινές παραβάσεις στο ΣΔ για αστυνόμευση και αναίρεση βανδαλισμών. Άλλες φορές μπήκα και στη μέση με σκοπό να προστατέψω άλλους χρήστες εν μέσω νομικών απειλών. Μάλλον, όλα αυτά δεν παίζουν τελικώς κάποιο ρόλο. Περισσότερο παρατηρώ προσωπικές επιθέσεις, αρνητικά σχόλια και συνεχείς αντιρρήσεις σε ό,τι έχω πράξει εδώ τα τελευταία δύο χρόνια, παρά κάποιου είδους θετικότητα.

Η τελική μου φραγή μίας ημέρας δεν είναι η αιτία, αλλά η αφορμή που λαμβάνω την παραπάνω απόφαση. Δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο στη Βικιπαίδεια και αυτή τη φορά για να τηρήσω την υπόσχεση μου, καλώ έναν οποιονδήποτε διαχειριστή να σεβαστεί άμεσα την απόφαση μου και να με φράξει επ'αόριστον. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερη αυτή τη πλατφόρμα όσο και αν προσπάθησα. Κατανοώ τα λάθη μου, αλλά η ατμόσφαιρα έχει γίνει τόσο τοξική, που κάθε φορά αναρωτιέμαι αν έχει νόημα το να αφιερώνω οποιοδήποτε χρόνο σε καθημερινή βάση. Μάλλον δεν είμαι ο κατάλληλος για αυτό.

@Chalk19, @Kalogeropoulos, @Glorious 93, @Ασμοδαίος, @Cinadon36 και @Αντικαθεστωτικός σας ευχαριστώ που κάνατε τη παρουσία μου ευχάριστη και συνάμα διασκεδαστική ανά διαστήματα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό που υπάρχετε και εσείς στη κοινότητα με τα θετικά και τα αρνητικά σας. Άλλωστε αν φύγετε και εσείς, αναρωτιέμαι ποιος θα βρεθεί να αντικαταστήσει τη σημαντική σας δουλειά των τελευταίων ετών. Εις το επανιδείν λοιπόν.

ΥΓ. Παρακαλώ έναν από τους διαχειριστές που έκανα προηγουμένως ping @MARKELLOS, @Geraki, @FocalPoint, @Ttzavaras, @CubicStar, να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μου. Δεν θέλω να μπω σε διάλογο -- η απόφαση είναι πλέον ειλημμένη, δεν παίζω κάποιο παιχνίδι.

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Φιλε εχεις δικαιο. Τα προβληματα ειναι πολλα και το κυριοτερο οι διαχειριστες, ανεπαρκεις και αλαζονες οι περισσοτεροι, αδυνατουν και δεν θελουν να βελτιωθουν. Δεν αξιζει τον κοπο να ασχολειται κανεις με την ελληνική ΒΠ. Σε λιγες δεκαετιες ολοι θα ξερουν αγγλικα και τα γραφικα αρθρα της ελ.ΒΠ θα πνιγουν στην αδιαφορια. Χαρηκα για την γνωριμια μας φιλε Glucken123, που παρολο που δεν με ηξερες, μου σταθηκες στο ανελεητο κυνηγητο ενος τεως διαχειριστη. Ισως ακουγεται υπερβολικό ή μελοδραματικο αλλα για μενα ησουν ήσουν μια ακτιδα από τον κόσμο που ερχεται, της αλληλεγγυης και του ανθρωπισμού. Μεινε ετσι, οπου και αν εισαι. Venceremos.

Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αρκετοί από τους τυπικά ενεργούς διαχειριστές είναι αλήθεια ότι σφυράνε αδιάφορα στα δύσκολα.

Από τους πραγματικά, ουσιαστικά ενεργούς, όμως, οι περισσότεροι δεν είναι αδιάφοροι. Άλλωστε, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, αντιτάχτηκαν στις αναίτιες επιθέσεις που δέχτηκες (και που δέχτηκαν και άλλοι). Τρεις από αυτούς μάλιστα (ο @MARKELLOS: ήταν ο ένας) το πλήρωσαν με προτάσεις αφαίρεσης δικαιωμάτων που κατατέθηκαν εναντίον τους.

Όσον αφορά το μέλλον της ελλ ΒΠ, μάλλον δε θα κατορθώσει να ξεφύγει και πολύ από το τέλμα του επαρχιωτισμού της. Δεν είναι όμως και η χειρότερη, βλ. πχ μερικές "γειτονικές" βαλκανικές.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Είναι όμως όντως αυτός ο στόχος ? Να συγκρίνεται ή να χρησιμοποιεί τις γειτονικές (γεωγραφικά) γλωσσικές εκδόσεις ως μέτρο σύγκρισης ? Να αποτελέσει τον μονόφθαλμο μεταξύ των τυφλών ? 🤔

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Glorious 93 (ιστορικό)
Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Glucken123 (ιστορικό)
Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πάντως @MARKELLOS με κάθε σεβασμό και εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σου νομίζω ότι η φραγή δεν ήταν απαραίτητα σωστή. Ο συγκεκριμένος χρήστης είναι γεγονός ότι έχει κάνει γενικά τυφλές αναιρέσεις παλαιότερα - νομίζω του έχει επιβληθεί γι'αυτό φραγή - παρόλα αυτά αν ημερησίως ασχολείσαι τόσες ώρες με λήμματα και μαριονέτες δεν είναι παράλογο να συμβεί και κάποιες φορές κάτι τέτοιο. Επιπλέον ο χρήστης που έκανε τις προσθήκες ήταν όντως μαριονέτα. Για μένα το ζήτημα είναι τι συμβάινει όταν μια μαριονέτα προχωράει σε προσθήκες που δεν περιέχουν λάθη, όπως επισήμανε ο @CubicStar στο ΣτΔ. Τις αναιρούμε ή όχι; Αυτό είναι γκρίζα περιοχή εντός του εγχειρήματος που δεν έχει αποσαφηνιστεί και καλό είναι να το συζητήσουμε έτσι ώστε να μην δημιουργείται ανασφάλεια δικαίου. Θεωρώ γενικά οτι η φραγή αυτή είναι ζήτημα διαφορετικής οπτικής και καλό είναι να συζητηθεί στο ΣτΔ ως προς το ποια είναι η σωστή πρακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Αντικαθεστωτικός (ιστορικό)
Αντικαθεστωτικός (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

μεχρι να αποφασίσει αλλιώς η κοινότητα εγώ το τρολ θα το αναιρω. Είμαι πιο Καμμένος από το κάθε καμμένο τρολ. Δεν θα αφήσω ίχνος του.


Αν αποφασίσει αλλιώς η κοινότητα θα το δεκτώ.


Ω ξειν, αγγέλλειν Glucken123 ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι

Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δε νομίζω ότι η χρήση του "Γκλουκεν" είναι καλή επιλογή, ειδικά τώρα κι εδώ. Δεν το κάνεις φυσικά σκόπιμα (προφανώς απλά δε μπαίνεις στη διαδικασία να αλλάξεις αλφάβητο) , αλλά δείχνει σα να αντιγράφεις πρακτικές άλλων.

Αντικαθεστωτικός (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

γραφω από κινητο με πρόβλημα στην επεξεργασία. Θα το αλλάξω εφόσον ενοχλεί ομως

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Glorious 93 (ιστορικό)
Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η σφαιρική οπτική του θέματος της συγκεκριμένης φραγής είναι, κατά την άποψή μου, πως μολονότι αυτή δεν ήταν λάθος, με βάση την πολιτική, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι δεν ήταν και απαραίτητη, δηλ. ότι ίσως να ήταν αχρείαστη τη δεδομένη στιγμή.

Από την άλλη, σχετικά με την αποχώρηση, πράγματι πιστεύω ότι αυτή είναι, στο ατομικό, προσωπικό επίπεδο καθενός καθεμιάς, συχνά η ενδεδειγμένη λύση, ώστε να ξεμπερδεύει κάποιος/α από το ενμέρει καφκικό τοπίο της ελλ. ΒΠ. Μια άλλη λύση -όχι οριστική- είναι η μερική αδρανοποίηση. Το να ασχολείσαι όσο περισσότερο μπορείς με δευτερεύοντα θέματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, χωρίς κάποιο "πρόγραμμα" σοβαρών παρεμβάσεων στα λήμματα, σοβαρή ενασχόληση με δημιουργία λημμάτων, να αφήνεις τα πράγματα στη μέση, ή μόνο στην αρχή κλπ. Εδώ και περίπου 10 μήνες, έπειτα από επιθέσεις που δέχτηκα από δυο διαχειριστές (ο ένας πλέον δεν έχει αυτήν την ιδιότητα), κλίνω προς αυτόν τον προσωρινό δρόμο.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Glorious 93 (ιστορικό)
Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Chalk19 (ιστορικό)
CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Και εμένα μου φαίνεται αχρείαστη η φραγή και δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αόριστη όπως ζητά ο @Glucken123.

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

The Defender of the Wiki is given to those who have gone above and beyond to prevent Wikipedia from being used for fraudulent purposes. It was created after the 2004 Indian Ocean earthquake, when a fraudulent charity attempted to take advantage of the widespread media coverage of the article. This barnstar was introduced by Alkivar on January 8, 2005.

Σε χαιρετώ φιλε. Δεν θα σου πω να αναθεωρησεις την αποφαση σου, υπάρχει ψυχικη φθορα να ασχολείσαι με τα τρολ, ποσο μάλλον οταν ταυτόχρονα αντιμετωπίζεσαι με διαχειριστικη καχυποψία. Ειναι καλύτερα για την ψυχική υγεια του καθενος μας να μένει μακρυα απο αυτη την τοξική ατμόσφαιρα.

Φρικηπαίδεια (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Aπό την στιγμή που αυτά που βάζω είναι σωστά και έγκυρα δεν έχεις κανένα δικαίωμα χρήστη @Glucken123 να μου αναιρείς τις επεξεργασίες μου και καλά θα κάνεις να το σταματήσεις.

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σε παρακαλώ μην επεμβαίνεις στη σελίδα συζήτησης του Σχολαστικού. Δικαίωμά να του αφαιρεί ό,τι θέλει από αυτή. Αν θες να επικαλεστείς κάτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ιστορικό της σελίδας.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ΟΚ. Θα ανανεώσεις τη φραγή του για παραβίαση της ισχύουσας φραγής;

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Θα σε παρακαλούσα θερμά να μην επεμβαίνεις για την απόκρυψη συζητήσεων, τουλάχιστον στη σελίδα μου. Μπορώ να το αποφασίζω και μόνος μου.

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η σελίδα σου δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, εκτός και αν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί; Αυτό δεν αναιρεί ότι ο χρήστης βανδαλίζει και χρησιμοποιεί επιθετική γλώσσα.

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν έχω το δικαίωμα να αποφασίζω τι θέλω να βλέπω στη δική μου σελίδα; (Και εσύ στη δική σου; Και ένας άλλος στη δική του); Ποιος φέρεται σαν ιδιοκτήτης αποφασίζοντας κάτι τέτοιο για λογαριασμό άλλου; Ο εν λόγω χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί επιθετική γλώσσα, αλλά δεν θεωρώ ότι βανδαλίζει. Τουλάχιστον προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει (μπορεί να μην είναι εντελώς λάθος αυτά που θέλει να πει).

Glucken123 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@CubicStar περιμένω αντίστοιχη ευαισθησία και σβελτάδα όταν ο ίδιος χρήστης προχωράει σε τυφλές αναιρέσεις και προσωπικές επιθέσεις. Έχω βαρεθεί να τα καταγράφω στο ΣΔ. Εάν σε ενόχλησε τόσο πολύ η απόκρυψη των μηνυμάτων του, περιμένω να δω πως θα αντιμετωπίσεις το spam με το οποίο σε γέμισε τις τελευταίες ώρες. Ειλικρινά, μακάρι τα προβλήματα μας στη ΒΠ να ήταν αποκλειστικά η απόκρυψη θεμάτων του κάθε Σχολαστικού. Το βρίσκω αστείο.

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μια ματιά στις επεξεργασίες δείχνει ότι οι τυφλές αναιρέσεις υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Κάποιες από τις συνεισφορές θα μπορούσαν να στέκουν μια χαρά με λίγο καλύτερη διατύπωση που δεν παίρνει πολύ χρόνο· οι πηγές δεν κακές. Προσωπικές επιθέσεις υπάρχουν βέβαια από την μεριά του χρήστη, αλλά έχω την εντύπωση ότι το ένα δεν μπορεί να δικαιολογεί το άλλο, δηλ. να πετάμε τις επεξεργασίες γιατί γίνονται οι επιθέσεις οι οποίες άρχισαν και από κάποιο μανιάτικο («γιατί μου τα αναιρείτε» κλπ...).