Συζήτηση χρήστη:Gts-tg

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Διάλογοι
(αρχείο)

Dunham Massey Hall - Library.jpg

Τόμος Α´
(Ιστορία του κόσμου - Γκοχάρ)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Barnstar Cultural Heritage.png

Σου απονέμω αυτό το αστέρι ως επιβράβευση της εξαιρετικής συνεισφοράς σου για τη λημματογράφηση για την Πολιτιστική Κληρονομιά. :)--Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 21:47, 10 Αυγούστου 2016 (UTC)

Περιστέρι[επεξεργασία κώδικα]

Κοίτα λίγο στον περιστεριώνα σου, έχω την εντύπωση πως πέρασε ταχυδρομικό περιστέρι... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:37, 12 Αυγούστου 2016 (UTC)

Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ να αναιρέσεις αυτή τη συνεισφορά, γιατί δεν έχει σχέση με το θέμα της συζήτησης. Αν θέλεις, μπορείς να τη μεταφέρεις στη σελίδα συζήτησής μου. Ευχαριστώ. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 12:56, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Κόκκινος Ποταμός προτιμώ να παραμείνει καθώς αποτελεί απάντηση στην προηγούμενη ανάρτηση. Πράγματι το θέμα της συζήτησης από κάτι που αφορούσε το περιεχόμενο, μετακύλισε στο ποιός είναι τι και τι προθέσεις έχει, παρά το ότι στην κορυφή της ίδιας σελίδας αναφέρεται πως ο σχολιασμός προσώπων θεωρείται παρενόχληση. Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει επικέντρωση στο θέμα, παρά στον σχολιασμό προσώπων; Gts-tg (συζήτηση) 13:03, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Λεζάντα[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή δεν γνωρίζω το θέμα, εάν υπάρχει τρόπος να μην χάνονται οι πληροφορίες που υπάρχουν στην λεζάντα κάποιων αρχείων που μπαίνουν στην αρχή των λημμάτων, όταν μπαίνει το Πρότυπο Προσώπου. Είναι κρίμα, γιατί μερικές από αυτές τις θεωρώ σημαντικές (όπως π.χ. στο λήμμα Αιμερίκ ντε Πεγκιλάν). Το περίεργο είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στο κείμενο επεξεργασίας, αλλά δεν εμφανίζονται στο λήμμα. Υπάρχει λύση;

Bach (συζήτηση) 17:14, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)


Bach νομίζω πως ναι υπάρχει, την έβαλα στο Αιμερίκ ντε Πεγκιλάν αλλά από ότι βλέπω δεν εμφανίζεται. Θα το δω τώρα ξανά και θα ειδοποιήσω. Gts-tg (συζήτηση) 17:19, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Bach οκ έγινε κάποια αλλαγή (το προσώπου έχει κάποιο πρόβλημα, ενώ το καλλιτέχνη δουλεύει κανονικά) και εμφανίζεται τώρα. Gts-tg (συζήτηση) 17:35, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Καλά είναι κι έτσι ! Σ' ευχαριστώ

Bach (συζήτηση) 18:11, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ένα αστέρι για την συνεισφορά σου στη λημματογράφηση κατά του εκφοβισμού

Gts-tg σου απονέμω αυτό το αστέρι για τη συνεισφορά σου στη λημματογράφηση κατά του εκφοβισμού. :) --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 22:39, 5 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Θα εμφανιστεί όταν τα μικρά γίνουν λιγότερα από 100. --C Messier 19:21, 6 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Κατευόδιο[επεξεργασία κώδικα]

Ο ΓΤΣ-ΤΓ ΚΑΛΟΣ--Focal Point 08:27, 2 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Αυγοαβγό[επεξεργασία κώδικα]

Στα 200 που λείπουν στην ελληνική είναι και το egg, όμως εδώ υπάρχει το αβγό και το αυγό ως ανακατεύθυνση στο αβγό. Στα WD έχει τίτλο αυγό, ενώ στη λίστα διαγλωσσικών συνδέσμων μας πάει από την αγγλική απ' ευθείας στο αβγό (όχι μέσω ανακατεύθυνσης). SMocking.gif   ManosHacker 20:17, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

ManosHacker, χάσαμε τα αυγά; Οκ έριξα μια ματιά και κατάλαβα τι έπαιζε, το έκανα αυγό (τρόφιμο) πλέον οπότε θα ξεχωρίζει (και οι παρενθέσεις αγνοούνται εκτός της καταχώρησης από όσο γνωρίζω), και πράγματι δεν υπάρχει λήμμα στο el wiki για το αυγό ως τρόφιμο. Όσο για το σκέτο αβγό/αυγό, αυτό αντιστοιχεί απευθείας στα όποιαδηποτε είδους αυγά και το σχετικό λήμμα υπάρχει στο el wiki. Gts-tg (συζήτηση) 20:22, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Είπα πως θα σε ζαλίσω μα τα κατάφερες πιο καλά και ζαλίστηκα ο ίδιος, χαχα! Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα λήμματα που λείπουν πάντως, τη βάζω σε εφαρμογή άμεσα!   ManosHacker 20:53, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
ManosHacker η δημιουργία των σχετικών λημμάτων βοηθάει και στην σχετική κατάταξη εδώ η οποία επίσης ανανεώνεται μηνιαίως. Gts-tg (συζήτηση) 21:04, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Αντίθεση με Glorious 93[επεξεργασία κώδικα]

Εσύ τουλάχιστον το διαπραγματεύτηκες το θέμα, αντιθετα με τον Glorious 93.

Χάρτης αρχαίων αττικών δήμων[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για τον καταπληκτικό χάρτη αγαπητέ Gts-tg. Σίγουρα έγινε πάρα πολλή και καλή δουλειά. (Μια μικροδιορθωσούλα θέλει μόνο: στην Ξυπέτη, πάνω από τον Πειραιά και στον Πιτθεύς ή Πιτθός ή Πίθος πάνω από τον Γαργηττό). Μήπως επίσης μπορείς να φτιάξεις, όποτε έχεις χρόνο, και το αντίστοιχο (Provincia storica) πρότυπο για αρχαίες πόλεις-δήμους; Πολλά, πολλά ευχαριστώ SConfident.gif Geoandrios (συζήτηση) 07:47, 4 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Geoandrios έγινε η ανανέωση στον χάρτη. Για το πρότυπο θα το κάνω κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αρχαίων αττικών δήμων, καθώς το Provincia storica έχει υποστήριξη για πολλές περισσότερες πληροφορίες και για άλλα θέματα και είναι αρκετά σύνθετο. Gts-tg (συζήτηση) 10:03, 4 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ αγαπητέ Gts-tg. Είμαι κατενθουσιασμένος. Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα μόνο να δεις αν μπορούν να φανούν οι περίοδοι της αρχαίας βουλής με τους βουλευτές ανά περίοδο, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για όλους τους δήμους (όπως π.χ. φαίνεται στην αγγλική ΒΠ με τους βουλευτές ανά θητεία). Geoandrios (συζήτηση) 07:03, 14 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

τιτλάκια κάπως έτσι:

Αρχαία Βουλή των 500

1η περίοδος (508 – 307/306 π.Χ.): Βουλευτές = 9

Αρχαία Βουλή των 600

2η περίοδος (307/306–224/223 π.Χ.): Βουλευτές = 10

3η περίοδος (224/223–201/200 π.Χ.): Βουλευτές = 10

4η περίοδος (201/200 π.Χ.– 126/127): Βουλευτές = άγνωστος αριθμός

5η περίοδος (126/127–3ος αιώνας): Βουλευτές = άγνωστος αριθμός

Geoandrios (συζήτηση) 07:21, 14 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Νομίζω ότι τώρα το πρότυπο είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Τα συγχαρητήριά μου και ευχαριστώ θερμά και πάλι αγαπητέ Gts-tg για την άψογη εργασία σου. Προς το παρόν, θα συνεχίσω τη σύνταξη στα λήμματα με τους δήμους, μέχρι να ολοκληρωθούν και στη συνέχεια θα επανέλθω για να συμπληρώσω ανά λήμμα και τα στοιχεία βάση του προτύπου. Geoandrios (συζήτηση) 07:26, 15 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Και κάτι παραπάνω...[επεξεργασία κώδικα]

αφαιρέθηκε... Η παραπομπή... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:24, 16 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@Glorious 93: ουπς.. Gts-tg (συζήτηση) 19:25, 16 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Πολύστηλο ευρετήριο[επεξεργασία κώδικα]

Πήρα το θάρρος να κάνω αυτό, δες αν εξυπηρετεί. ΚαλημέραSNive.gif   ManosHacker 07:58, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@ManosHacker: ωραίο! Πολύ καλύτερο με αυτή την διάταξη. Ευχαριστώ. Gts-tg (συζήτηση) 09:40, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Το τοποθέτησα και εδώ να ψάχνουν οι μαθητευόμενοι. Σε κάποια στιγμή φαντάζομαι θα τα έχουμε όλα ενοποιημένα και ταξινομημένα!   ManosHacker 11:26, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

ΕΚΖ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα!

  1. Προτείνω να μην αλλάζουμε σημαντικά το τίτλο σε σχέση με το πως τον έχει η ΕκΖ για να μπορεί να γίνεται ευκολότερη αντιστοίχιση και σύγκριση ακόμη και αν έχουμε βάλει το σύνδεσμο προς ένα λήμμα που υπάρχει στη ΒΠ. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιστοιχεί σε κάτι άλλο (από εκεί δεν έχουμε διαθέσιμο το περιεχόμενο για να κάνουμε εύκολη αποσαφήνιση).
  2. Καλύτερα να μένει μόνο ένας σύνδεσμος σε κάθε γραμμή για να μπορούμε να μετρούμε εύκολα το πλήθος των μπλε και κόκκινων συνδέσμων ως υπαρκτών/αντιστοιχισμένων και ανύπαρκτων λημμάτων. Αν είναι μόνο ένας και δεν χρειάζεται να μετρηθούν διπλοί, είναι ζήτημα δευτερολέπτων να τους μετρήσουμε (ημι)μηχανικά.

--geraki (συζήτηση) 11:21, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: Για το 1, προτείνω να κάνω έναν legacy κατάλογο (προσβάσιμο μέσω συνδέσμου στο πρότυπο πλοήγησης) με όλα τα τα λήμματα όπως ήταν στην αρχική τους μορφή στην ΕΚΖ, έτσι ώστε να εξυπηρετεί για τις περιπτώσεις αντιστοίχησης, ενώ παράλληλα να είμαστε ελεύθεροι να αλλάζουμε/προσαρμόζουμε τον ενεργό κατάλογο σύμφωνα με τις ανάγκες της ΒΚ. Πέρα από τα προβλήματα με τα πεζά/κεφαλαία και διάταξη των λέξεων, υπάρχουν αρκετές ιδιοτροπίες ή και ασυνήθιστα λήμματα στην ΕΚΖ (π.χ. ηλεκτρονική ανάλυση κλάματος βρεφών...υπάρχουν και άλλα πιο ασυνήθιστα) καθώς και με την ιδιαίτερα φιλελεύθερη χρήση των παρενθέσεων (μυθολογία, ιστορία, φιλοσοφία, όλα μαζί) ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανάγκη, ή χρήση πληθυντικού αντί για ενικού στις περιγραφές αντικειμένων κτλ. Για το 2, οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν 2 σύνδεσμοι στην ίδια γραμμή είναι τα λήμματα τύπου Α ή Β και Α και Β, αυτά να παρατίθονται σε διαφορετικές γραμμές εννοείς; Gts-tg (συζήτηση) 11:34, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@Geraki: εναλλακτικά σχετικά με το 1, και για να αποφύγουμε να έχουμε 2 καταλόγους, μπορούμε απλώς να κάνουμε ανακατευθύνσεις διατηρώντας τον αρχικό τίτλο της ΕΚΖ, ή σε περίπτωση όπου ο τίτλος δεν ταιριάζει με τις συμβάσεις της ΒΚ τότε σύνδεσμο προς το αντίστοιχο της ΒΚ (π.χ. Νικόλαος (χριστιανική θρησκεία, όνομα, Ρώμη) θα πάει στο Νικόλαος (αποσαφήνιση)) Gts-tg (συζήτηση) 11:57, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


  1. Πιστεύω ότι η ενημέρωση του καταλόγου θα είναι μια διαρκής διεργασία, και θα συνεχίσει να ενδιαφέρει το ποιος είναι ο τίτλος στην EKZ. Προσωπικά διορθώνω τους συνδέσμους συνήθως αλλάζοντας μόνο το λήμμα στόχο αντί ολόκληρο το σύνδεσμο. Με VE είναι και πανεύκολο αφού μπορείς να κάνεις αναζήτηση μέσα από την επεξεργασία. (Το πολύστηλο μέσα στο πρότυπο το δυσκολεύει βέβαια).
  2. Στα λήμματα τύπου Α ή Β είναι στην ουσία αυτό που κάνουμε με τις ανακατευθύνσεις. π.χ. δεν έχει νόημα «Α ή Άλφα», ή «Α πριόρι ή A priοri». Στην πρώτη περίπτωση το λήμμα είναι ένα, στην δεύτερη όταν δημιουργηθεί ο ένας τίτλος θα είναι ανακατεύθυνση. Αν μετρήσω κόκκινους συνδέσμους θα μετρήσω δυο λήμματα σε δυο γραμμές. Κάπου έχει και Ζαν ντ Αρκ ή Ιωάννα της Λωραίνης. Το λήμμα υπάρχει αλλά ο κόκκινος σύνδεσμος θα το έκανε να μετρηθεί ως ανύπαρκτο. Στην περίπτωση των «Α και Β» θα πρέπει να εξετάσουμε αν στην ΕκΖ είναι όντως δυο λήμματα ή ένα (ζήτημα Μπόνι και Κλάιντ ή Ελένη Βουγιουκλή και Σουζάνα Βουγιουκλή).

--geraki (συζήτηση) 12:04, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: οκ νομίζω πως καταλαβαίνω τι εννοείς. Σχετικά με το μέτρημα, ένας γρήγορος τρόπος εάν έχεις την δυνατότητα για Firebug ή άλλο σχετικό εργαλείο, είναι να μετρηθεί το σύνολο των κόκκινων συνδέσμων με Jquery (οι κόκκινοι σύνδεσμοι έχουν το class new) ως $('.new').length, και κατόπιν να αφαιρεθεί από το σύνολο όλων των λημμάτων ώστε να υπολογιστεί το πόσα λήμματα έχουν καλυφθεί. Gts-tg (συζήτηση) Gts-tg (συζήτηση) 13:08, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Εγώ είμαι πιο «μπακάλης» SFriendly.svg και απλά μετράω το string "(δεν έχει γραφτεί ακόμα)" που έχουν στο title οι κόκκινοι σύνδεσμοι μέσα στο περιεχόμενο (ενώ π.χ. ο κόκκινος σύνδεσμος της καρτέλας "Συζήτηση" έχει class new (το li βέβαια, όχι το a) αλλά όχι τέτοιο title). -geraki (συζήτηση) 19:47, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: με τις αλλαγές που έχω κάνει στις μπάρες ωραία θα'ταν να μπορούσαμε να τις ανανεώνουμε αυτόματα. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω CSS (counter()) να μετρούνται αυτόματα όλοι οι κόκκινοι σύνδεσμοι και να γράφει το σύνολο σε ένα div ή ότιδηποτε άλλο. Δεν βοηθάει όμως με τις μπάρες γιατί τα πρότυπα είναι server side και τα νούμερα πρέπει να είναι γνωστά από πριν. Gts-tg (συζήτηση) 19:50, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Ήδη οργανώνω ένα botάκι που θα περνάει από κάθε σελίδα, θα μετράει τους κόκκινους και θα αποθηκεύει τον αριθμό τους σε ένα πρότυπο. Κάθε 24 ώρες θα είναι αρκετά ok. -geraki (συζήτηση) 20:11, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: ωραία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό. Έκανα κάποιες επιπλέον αλλαγές στο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Εγκυκλοπαιδική Πληρότητα. Νομίζω πως η μπάρα προόδου σε συνδυασμό με τα μποτάκια που ετοιμάζεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα και για τα λήμματα ζωτικής σημασίας. Gts-tg (συζήτηση) 21:09, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: επίσης για τους τίτλους λημμάτων της ΕΚΖ, προτείνω να τους καθαρίσουμε/επεξεργαστούμε μέσα στον Δεκέμβριο, και τον Ιανουάριο με το νέο έτος να το προωθήσουμε ανοικτά, μέσω Αγοράς και όπου αλλού βοηθάει και είναι κατάλληλο ως κάλεσμα για λημματογράφηση. Gts-tg (συζήτηση) 21:48, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές. --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 16:25, 7 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)
Greek Christmas ship1.jpg

Επίσης καλή χρονιά αγαπητέ Gts-tg. Για βοήθεια εννοείται είσαι σε "stand-by". SInnocent.gif Geoandrios (συζήτηση) 12:18, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Μήπως το αναλφαβητισμός άξιζε δικό του ξεχωριστό λήμμα; Αν και νομίζω ότι το έχεις στα υπόψιν σου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:21, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Kalogeropoulos δεν είμαι σίγουρος, γενικά ακολούθησα την τακτική του αντίθετου όρου ως ανακατεύθυνση. Γενικά πάντως αν σχεδόν ότιδηποτε μπορεί να συγκεντρώσει αρκετό όγκο εγκυκλοπαιδικού υλικού μπορεί να αυτονομηθεί και να έχει δικό του λήμμα, επομένως ακόμα και στο μέλλον μπορεί να υπάρξει ξεχωριστό. Όπως είναι τώρα απλώς εξυπηρετεί καμιά 10αριά συνδέσμους που καταλήγουν στο Αλφαβητισμός. Gts-tg (συζήτηση) 22:24, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

ΟΚ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:26, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Could you create the article en:Foreign relations of Azerbaijan in Greek, like the article Διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας?

Thank you.

Αναφ.: Αφιέρωση[επεξεργασία κώδικα]

– Σε ευχαριστώ θερμότατα για την αφιέρωση, μάλλον όμως θα χρειαστώ 100+ χρόνια για τα «επόμενα 6000 λήμματα»! –V-astro (συζήτηση) 21:58, 9 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Δισδιάστατο;[επεξεργασία κώδικα]

Τα όστρακα αυτά σου φαίνονται δισ- ή τρισ- διάστατα; Ανεβαίνουν στα Κοινά; (αφορά το Καλλίας (παγκράτιο)).--Focal Point 10:55, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Focal μμ δε τα λες και επίπεδα. Αν δεν μπορούμε να βρούμε πόσο παλιά είναι η φωτογραφία τότε ίσως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο ως παραπομπή ή εξωτερικό σύνδεσμο. Gts-tg (συζήτηση) 10:58, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Τι να πω και εγώ αναρωτιέμαι. Το έχω ήδη βάλει ως παραπομπή. --Focal Point 14:53, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Φλαμανδός[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ευχαριστώ, δεν μπορεί να υπάρχει "κόκκινος" Φλαμανδός σε λήμμα!! Τον φτιάχνω μόλις τελειώσω τον Ολλανδό που φτιάχνω τώρα. SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 18:56, 15 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο λήμματος...[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ίσως ακούστηκα λίγο επιθετικός... Δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Απλώς πάνω που το είχα τελειώσει, τσουπ, σύγκρουση επεξεργασίας (και δη... αλλαγή τίτλου), χαχα! Οπότε ζητώ συγγνώμη, αν ακούστηκα επιθετικός... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:04, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Υ.Γ. Σωστή η επεξεργασία σου πάντως! —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:07, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


(κατόπιν θείας δίκης επίσης σύγκρουσης) @ΖῷονΠολιτικόν: α δε το πρόσεξα και μόλις τώρα απλώς είδα την ειδοποίηση, συγνώμη για την σύγκρουση και όντως το παραέκανα λίγο με το πόσο γρήγορα έκανα την αλλαγή. Όσο για την επιθετικότητα, μακάρι να ήταν έτσι όλες οι επιθετικότητες γενικώς. Gts-tg (συζήτηση) 16:08, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Είμαστε πάτσι δηλαδή τώρα! Χα-χα! (Ε, τι λίγο, τι πολύ; Δε σου άξιζε η επιθετικότητα! Η επιθετικότητα δε βοηθά σε κάτι, οπότε είπα να διορθώσω το μικρό μου παράπτωμα) —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:19, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

μπράβο[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλή η δουλειά σας, για τα ελληνιστικά βάσίλεια στο Ουζμπεκιστάν. Πραγματικά έχω μείνει άφωνος με αυτά που αγνοούσα και διαβάζω. Συνεχίστε τη καλή δουλειά.--Istoria1944 (συζήτηση) 12:08, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Istoria1944 ευχαριστώ, είναι σημαντικό κενό νομίζω, οι περισσότεροι βασιλείς δεν έχουν λήμμα ενώ αυτοί που έχουν το λήμμα είναι ελλιπές ιδιαίτερα για τους σημαντικούς βασιλείς. Θα κάνω τα λήμματα για αυτούς που λείπουν, μετά θα κάνω ένα πέρασμα αυτούς που προϋπήρχαν τα λήμματα, και μετά ένα 3ο πέρασμα με έρευνα για στοιχεία που δεν υπάρχουν στο en και στα άλλα wiki, παράλληλα με την συμπλήρωση στα λήμματα για Ινδοελληνικό βασίλειο και Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής. Πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα αρκετά καλό ποσοστό πληρότητας για όλα τα ελληνοβακτριανά και ινδοελληνικά βασίλεια και συναφή θέματα. Gts-tg (συζήτηση) 12:20, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σου γράφω επειδή είδα την ενότητα Πηγές που ξεκίνησες σε σελίδα συζήτησης χρήστη. Μάλλον ξεκινά άρθρα (μεταφράσεις από αγγλικά) με τη σήμανση έλλειψης πηγών επειδή το προηγούμενο διάστημα τον είχα πάρει στο κατόπι και έβαζα σημάνσεις για έλλειψη πηγών ή έλλειψη παραπομπών στα λήμματα που δημιουργούσε. Το ίδιο με εμένα έκανε, σε μικρότερο νομίζω βαθμό, και ο χρήστης Texniths. Απαλλάχτηκε έτσι από εμάς, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Και φαίνεται να υπάρχουν και άλλα προβλήματα με αυτές τις συνεισφορές, μεταφραστικά και κυρίως τιτλοφόρησης, ονοματοδοσίας αρκετών από αυτά τα λήμματα, αν κρίνω από παρεμβάσεις και τρίτου χρήστη, του 34kor34. Θυμάσαι τη συζήτηση 124 χιλιάδες λήμματα πριν λίγους μήνες; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 14:13, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)


Chalk19 καλησπέρα, νομίζω πως το κάνει όταν τα λήμματα τα οποία μεταφράζει δεν έχουν πηγές/παραπομπές οπότε τα μεταφέρει ως έχουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι έχουμε ήδη πάρα πολλά λήμματα χωρίς πηγές και καλό είναι τουλάχιστον να αποφεύγουμε να έχουμε και τα νεώτερα με τέτοιο θέμα. Τα μεταφραστικά θέματα και τιτλοφόρησης είναι κάτι που βλέπω ως δευτερεύον ζήτημα (με την έννοια ότι αυτά είναι κάπως υποκειμενικά και περισσότερο συντακτικά ζητήματα ανά περίπτωση, ενώ το να μη βάζει κάποιος πηγές είναι αρκετά γενικότερο και ευρύτερο πρόβλημα). Για την παλιά συζήτηση στην αγορά δεν έχω αλλάξει γνώμη σχετικά με το μέλλον και τι μέλλον υπάρχει. Εάν αλλάξω δεν θα βρίσκομαι πλέον εδώ. Και όσα για τα νέα λήμματα που δημιουργούνται, καλά κάνουν και δημιουργούνται, αλλά να έχουν πηγές τουλάχιστον, την ποιότητα του καθενός δεν μπορούμε να την καθορίσουμε ούτε και να την ελέγξουμε γιατί εκεί θα έχουμε άλλα προβλήματα έπειτα. Gts-tg (συζήτηση) 14:30, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)
Σίγουρα είναι διαφορετικά τα θέματα "χωρίς πηγές" και "προβλήματα μετάφρασης, τίτλου" στα νέα λήμματα. Το πρώτο είναι πιο σημαντικό. Εγώ τα βλέπω όμως από την πλευρά που έχουν κοινή. Ότι δηλαδή ο χρήστης που τα δημιουργεί δεν αφιερώνει λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτά. Δηλαδή, φτιάχνει 10 -για παράδειγμα- λήμματα με διάφορα προβλήματα (που καλούνται οι άλλοι να τα λύσουν), αντί για 6-7 καλύτερα λήμματα. Αυτό με εκνευρίζει κάπως, το ομολογώ. Μπορεί να μη γίνεται από πρόθεση, αλλά όπως και να το κάνουμε έχει το αρνητικό αποτέλεσμα να αυξάνουν με ταχύτατο ρυθμό τα λήμματα που κάποιος, κάποτε θα πρέπει να τους προσθέσει πηγές, παραπομπές κ.λπ. Ελπίζω ο συγκεκριμένος χρήστης να απαντήσει στις παρατηρήσεις σου και, το πιο σημαντικό, να ακολουθήσει αυτό που ευγενικά του ζητάς να κάνει. ——Chalk19 (συζήτηση) 15:28, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Could you create a "Geology" section in the Κωνσταντινούπολη article?

Earthquakes have been part of the city's history since it was founded by the Greeks in the 7th century B.C., and which have hit the city to varying degrees of severity. For the worst and unavoidable reasons, this is a very important aspect of the city's geography and history and many other Wikipedia articles about Istanbul have a specific section just about this topic.

Thank you.

31.200.13.188 20:34, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

All Star...[επεξεργασία κώδικα]

Κατανοώ. Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:19, 19 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Ελληνιστικά βασίλεια στην κεντρική Ασία[επεξεργασία κώδικα]

Για το Πρότυπο:Ελληνιστικά βασίλεια στην κεντρική Ασία αυτό: Οι δυναστείες της Χαρακηνής "παίζει"; Geoandrios (συζήτηση) 12:44, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

περιοχές μακεδονικής αυτοκρατορίας 323 π.Χ.
@Geoandrios: χμμ, εμπίπτει στους Σελευκίδες, αλλά ως προς την περιοχή νομίζω πως είναι κομματάκι πιο δυτικά από ότι τα κεντροασιατικά ελληνιστικά βασίλεια (Βακτρία, Σογδιανή, Αραχωσία, Γανδάρα, Παροπαμισάδες, Πενταποταμία κτλ). Γενικά το γεγονός που χαρακτηρίζει το σύνορο των κεντροασιατικών βασιλείων είναι η απόσχιση του Διοδότου από τους Σελευκίδες ο οποίος ίδρυσε το δικό του Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής, και κατόπιν η ίδρυση του Παρθικού βασιλείου και η κάθοδος των Τόχαρων/Γουεζί που ουσιαστικά απέκοψαν τα βασίλεια τελείως από τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο. Πέρα από την γεωγραφία δηλαδή, το χαρακτηριστικό τους σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνιστικά δηλαδή είναι η απομόνωση ενώ η Χαρακηνή αν και ανεξάρτητο ελληνιστικό βασίλειο με παρθικά χαρακτηριστικά δεν ήταν ακριβώς απομονωμένη. Θα ταίριαζε καλύτερα ίσως σε κάτι που αφορά γενικότερα τα ελληνιστικά βασίλεια. Gts-tg (συζήτηση) 13:07, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

"Κόκκινος" Ολλανδός[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, αγαπητέ! Έχεις δίκιο, ο Κνάιφ είναι ακόμη κόκκινος, αλλά θα αλλάξει χρώμα όταν φθάσω στην εποχή του, μιας και είναι του 17ου-18ου αιώνα. Λίγη υπομονή και θα τον κάνω κι αυτόν μπλε, πού θα μου πάει! --Ttzavarasσυζήτηση 21:43, 4 Απριλίου 2017 (UTC)

Μαζικές επεξεργασίες[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω ότι κάνεις μαζικές επεξεργασίες. Σε ενημερώνω ωστόσο ότι επιτρέπεται να κάνεις μέχρι 3 ανά λεπτό, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στις πρόσφατες αλλαγές. Ευχαριστώ. --Κόκκινος Ποταμός YBR 21:44, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


@Κόκκινος Ποταμός:, ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω πως δημιουργείται κάποιο πρόβλημα παρά μόνο εάν κάποιος επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης νομίζω πως είναι καλύτερα να ασχολείσαι ο ίδιος με κάτι παραγωγικό παρά με τις επεξεργασίες άλλων χρηστών. Gts-tg (συζήτηση) 21:50, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Αυτή τη στιγμή (όχι ότι σε αφορά) γράφω λήμμα. Κατά τ'άλλα, βλέπω ότι δεν σε συγκινεί ότι δυσχεραίνεις το έργο των χρηστών που κάνουν περιπολία στις πρόσφατες αλλαγές, ούτε το ότι το κάνεις κατά παράβαση της πολιτικής. Όπως επιθυμείς. --Κόκκινος Ποταμός YBR 21:58, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


Εάν υπάρξει αίτηση από διαχειριστή σαφώς και θα την ακολουθήσω, όπως και αν το υπάρξει αίτηση από κάποιον συντάκτη που για κάποιο λόγο θέλει να κάνει κάτι στις πρόσφατες αλλαγές. Το ότι έρχεται κάποιος που αναφέρει πως γράφει λήμμα αλλά παρόλα αυτά νιώθει όχληση από τις δικές μου μαζικές επεξεργασίες (στις 1 η ώρα το βράδυ), και που συνεχώς ασχολείται με το τι κάνουν άλλοι χρήστες παρά ο ίδιος και εμπλέκεται σε έριδες, δε με κάνει να παίρνω στα σοβαρά το τι λέει. Sorry. Gts-tg (συζήτηση) 22:03, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Για να μπήκα στις πρόσφατες αλλαγές κάποιον λόγο θα είχα προφανώς. Ευθέως πάντως δηλώνεις πως δεν πληρώ τα στάνταρ σου για να σου κάνω μια ευγενική υπόδειξη/ενημέρωση. Αν και απ'ό,τι καταλαβαίνω, ήδη γνώριζες ότι παραβαίνεις την πολιτική. Sorrier. --Κόκκινος Ποταμός YBR 22:14, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


Ουυ ναι πως, γειά χαρά τώρα. Gts-tg (συζήτηση) 22:22, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Βιλιστίχη[επεξεργασία κώδικα]

264 ή 268 π.Χ. ; --Focal Point 15:59, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: και τα 2, είχε δυο νίκες, π.χ. δες (Αγγλικά) Golden, Mark (2003). Sport in the ancient world from A to Z. London: Routledge, σελ. 27. ISBN 0-203-49732-5. https://books.google.co.uk/books?id=K-6CAgAAQBAJ&pg=PA27&lpg=PA27#v=onepage&q&f=false. 

. Gts-tg (συζήτηση) 16:11, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

Το πινγκ δε δουλεύει παρά μόνο με ταυτόχρονη υπογραφή. Τυχαία το είδα. Ευχαριστώ. --Focal Point 16:14, 17 Απριλίου 2017 (UTC)