Συζήτηση χρήστη:Gts-tg

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Διάλογοι
(αρχείο)

Dunham Massey Hall - Library.jpg

Τόμος Α´
(Ιστορία του κόσμου - Γκοχάρ)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Barnstar Cultural Heritage.png

Σου απονέμω αυτό το αστέρι ως επιβράβευση της εξαιρετικής συνεισφοράς σου για τη λημματογράφηση για την Πολιτιστική Κληρονομιά. :)--Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 21:47, 10 Αυγούστου 2016 (UTC)

Περιστέρι[επεξεργασία κώδικα]

Κοίτα λίγο στον περιστεριώνα σου, έχω την εντύπωση πως πέρασε ταχυδρομικό περιστέρι... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:37, 12 Αυγούστου 2016 (UTC)

Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ να αναιρέσεις αυτή τη συνεισφορά, γιατί δεν έχει σχέση με το θέμα της συζήτησης. Αν θέλεις, μπορείς να τη μεταφέρεις στη σελίδα συζήτησής μου. Ευχαριστώ. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 12:56, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Κόκκινος Ποταμός προτιμώ να παραμείνει καθώς αποτελεί απάντηση στην προηγούμενη ανάρτηση. Πράγματι το θέμα της συζήτησης από κάτι που αφορούσε το περιεχόμενο, μετακύλισε στο ποιός είναι τι και τι προθέσεις έχει, παρά το ότι στην κορυφή της ίδιας σελίδας αναφέρεται πως ο σχολιασμός προσώπων θεωρείται παρενόχληση. Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει επικέντρωση στο θέμα, παρά στον σχολιασμό προσώπων; Gts-tg (συζήτηση) 13:03, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Λεζάντα[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή δεν γνωρίζω το θέμα, εάν υπάρχει τρόπος να μην χάνονται οι πληροφορίες που υπάρχουν στην λεζάντα κάποιων αρχείων που μπαίνουν στην αρχή των λημμάτων, όταν μπαίνει το Πρότυπο Προσώπου. Είναι κρίμα, γιατί μερικές από αυτές τις θεωρώ σημαντικές (όπως π.χ. στο λήμμα Αιμερίκ ντε Πεγκιλάν). Το περίεργο είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στο κείμενο επεξεργασίας, αλλά δεν εμφανίζονται στο λήμμα. Υπάρχει λύση;

Bach (συζήτηση) 17:14, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)


Bach νομίζω πως ναι υπάρχει, την έβαλα στο Αιμερίκ ντε Πεγκιλάν αλλά από ότι βλέπω δεν εμφανίζεται. Θα το δω τώρα ξανά και θα ειδοποιήσω. Gts-tg (συζήτηση) 17:19, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Bach οκ έγινε κάποια αλλαγή (το προσώπου έχει κάποιο πρόβλημα, ενώ το καλλιτέχνη δουλεύει κανονικά) και εμφανίζεται τώρα. Gts-tg (συζήτηση) 17:35, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Καλά είναι κι έτσι ! Σ' ευχαριστώ

Bach (συζήτηση) 18:11, 19 Αυγούστου 2016 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ένα αστέρι για την συνεισφορά σου στη λημματογράφηση κατά του εκφοβισμού

Gts-tg σου απονέμω αυτό το αστέρι για τη συνεισφορά σου στη λημματογράφηση κατά του εκφοβισμού. :) --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 22:39, 5 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Θα εμφανιστεί όταν τα μικρά γίνουν λιγότερα από 100. --C Messier 19:21, 6 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Κατευόδιο[επεξεργασία κώδικα]

Ο ΓΤΣ-ΤΓ ΚΑΛΟΣ--Focal Point 08:27, 2 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Αυγοαβγό[επεξεργασία κώδικα]

Στα 200 που λείπουν στην ελληνική είναι και το egg, όμως εδώ υπάρχει το αβγό και το αυγό ως ανακατεύθυνση στο αβγό. Στα WD έχει τίτλο αυγό, ενώ στη λίστα διαγλωσσικών συνδέσμων μας πάει από την αγγλική απ' ευθείας στο αβγό (όχι μέσω ανακατεύθυνσης). SMocking.gif   ManosHacker 20:17, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

ManosHacker, χάσαμε τα αυγά; Οκ έριξα μια ματιά και κατάλαβα τι έπαιζε, το έκανα αυγό (τρόφιμο) πλέον οπότε θα ξεχωρίζει (και οι παρενθέσεις αγνοούνται εκτός της καταχώρησης από όσο γνωρίζω), και πράγματι δεν υπάρχει λήμμα στο el wiki για το αυγό ως τρόφιμο. Όσο για το σκέτο αβγό/αυγό, αυτό αντιστοιχεί απευθείας στα όποιαδηποτε είδους αυγά και το σχετικό λήμμα υπάρχει στο el wiki. Gts-tg (συζήτηση) 20:22, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Είπα πως θα σε ζαλίσω μα τα κατάφερες πιο καλά και ζαλίστηκα ο ίδιος, χαχα! Πολύ χρήσιμη η λίστα με τα λήμματα που λείπουν πάντως, τη βάζω σε εφαρμογή άμεσα!   ManosHacker 20:53, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
ManosHacker η δημιουργία των σχετικών λημμάτων βοηθάει και στην σχετική κατάταξη εδώ η οποία επίσης ανανεώνεται μηνιαίως. Gts-tg (συζήτηση) 21:04, 1 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Αντίθεση με Glorious 93[επεξεργασία κώδικα]

Εσύ τουλάχιστον το διαπραγματεύτηκες το θέμα, αντιθετα με τον Glorious 93.

Χάρτης αρχαίων αττικών δήμων[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για τον καταπληκτικό χάρτη αγαπητέ Gts-tg. Σίγουρα έγινε πάρα πολλή και καλή δουλειά. (Μια μικροδιορθωσούλα θέλει μόνο: στην Ξυπέτη, πάνω από τον Πειραιά και στον Πιτθεύς ή Πιτθός ή Πίθος πάνω από τον Γαργηττό). Μήπως επίσης μπορείς να φτιάξεις, όποτε έχεις χρόνο, και το αντίστοιχο (Provincia storica) πρότυπο για αρχαίες πόλεις-δήμους; Πολλά, πολλά ευχαριστώ SConfident.gif Geoandrios (συζήτηση) 07:47, 4 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Geoandrios έγινε η ανανέωση στον χάρτη. Για το πρότυπο θα το κάνω κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αρχαίων αττικών δήμων, καθώς το Provincia storica έχει υποστήριξη για πολλές περισσότερες πληροφορίες και για άλλα θέματα και είναι αρκετά σύνθετο. Gts-tg (συζήτηση) 10:03, 4 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ αγαπητέ Gts-tg. Είμαι κατενθουσιασμένος. Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα μόνο να δεις αν μπορούν να φανούν οι περίοδοι της αρχαίας βουλής με τους βουλευτές ανά περίοδο, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για όλους τους δήμους (όπως π.χ. φαίνεται στην αγγλική ΒΠ με τους βουλευτές ανά θητεία). Geoandrios (συζήτηση) 07:03, 14 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

τιτλάκια κάπως έτσι:

Αρχαία Βουλή των 500

1η περίοδος (508 – 307/306 π.Χ.): Βουλευτές = 9

Αρχαία Βουλή των 600

2η περίοδος (307/306–224/223 π.Χ.): Βουλευτές = 10

3η περίοδος (224/223–201/200 π.Χ.): Βουλευτές = 10

4η περίοδος (201/200 π.Χ.– 126/127): Βουλευτές = άγνωστος αριθμός

5η περίοδος (126/127–3ος αιώνας): Βουλευτές = άγνωστος αριθμός

Geoandrios (συζήτηση) 07:21, 14 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Νομίζω ότι τώρα το πρότυπο είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Τα συγχαρητήριά μου και ευχαριστώ θερμά και πάλι αγαπητέ Gts-tg για την άψογη εργασία σου. Προς το παρόν, θα συνεχίσω τη σύνταξη στα λήμματα με τους δήμους, μέχρι να ολοκληρωθούν και στη συνέχεια θα επανέλθω για να συμπληρώσω ανά λήμμα και τα στοιχεία βάση του προτύπου. Geoandrios (συζήτηση) 07:26, 15 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Και κάτι παραπάνω...[επεξεργασία κώδικα]

αφαιρέθηκε... Η παραπομπή... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:24, 16 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@Glorious 93: ουπς.. Gts-tg (συζήτηση) 19:25, 16 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Πολύστηλο ευρετήριο[επεξεργασία κώδικα]

Πήρα το θάρρος να κάνω αυτό, δες αν εξυπηρετεί. ΚαλημέραSNive.gif   ManosHacker 07:58, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@ManosHacker: ωραίο! Πολύ καλύτερο με αυτή την διάταξη. Ευχαριστώ. Gts-tg (συζήτηση) 09:40, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Το τοποθέτησα και εδώ να ψάχνουν οι μαθητευόμενοι. Σε κάποια στιγμή φαντάζομαι θα τα έχουμε όλα ενοποιημένα και ταξινομημένα!   ManosHacker 11:26, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

ΕΚΖ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα!

 1. Προτείνω να μην αλλάζουμε σημαντικά το τίτλο σε σχέση με το πως τον έχει η ΕκΖ για να μπορεί να γίνεται ευκολότερη αντιστοίχιση και σύγκριση ακόμη και αν έχουμε βάλει το σύνδεσμο προς ένα λήμμα που υπάρχει στη ΒΠ. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιστοιχεί σε κάτι άλλο (από εκεί δεν έχουμε διαθέσιμο το περιεχόμενο για να κάνουμε εύκολη αποσαφήνιση).
 2. Καλύτερα να μένει μόνο ένας σύνδεσμος σε κάθε γραμμή για να μπορούμε να μετρούμε εύκολα το πλήθος των μπλε και κόκκινων συνδέσμων ως υπαρκτών/αντιστοιχισμένων και ανύπαρκτων λημμάτων. Αν είναι μόνο ένας και δεν χρειάζεται να μετρηθούν διπλοί, είναι ζήτημα δευτερολέπτων να τους μετρήσουμε (ημι)μηχανικά.

--geraki (συζήτηση) 11:21, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: Για το 1, προτείνω να κάνω έναν legacy κατάλογο (προσβάσιμο μέσω συνδέσμου στο πρότυπο πλοήγησης) με όλα τα τα λήμματα όπως ήταν στην αρχική τους μορφή στην ΕΚΖ, έτσι ώστε να εξυπηρετεί για τις περιπτώσεις αντιστοίχησης, ενώ παράλληλα να είμαστε ελεύθεροι να αλλάζουμε/προσαρμόζουμε τον ενεργό κατάλογο σύμφωνα με τις ανάγκες της ΒΚ. Πέρα από τα προβλήματα με τα πεζά/κεφαλαία και διάταξη των λέξεων, υπάρχουν αρκετές ιδιοτροπίες ή και ασυνήθιστα λήμματα στην ΕΚΖ (π.χ. ηλεκτρονική ανάλυση κλάματος βρεφών...υπάρχουν και άλλα πιο ασυνήθιστα) καθώς και με την ιδιαίτερα φιλελεύθερη χρήση των παρενθέσεων (μυθολογία, ιστορία, φιλοσοφία, όλα μαζί) ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανάγκη, ή χρήση πληθυντικού αντί για ενικού στις περιγραφές αντικειμένων κτλ. Για το 2, οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν 2 σύνδεσμοι στην ίδια γραμμή είναι τα λήμματα τύπου Α ή Β και Α και Β, αυτά να παρατίθονται σε διαφορετικές γραμμές εννοείς; Gts-tg (συζήτηση) 11:34, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

@Geraki: εναλλακτικά σχετικά με το 1, και για να αποφύγουμε να έχουμε 2 καταλόγους, μπορούμε απλώς να κάνουμε ανακατευθύνσεις διατηρώντας τον αρχικό τίτλο της ΕΚΖ, ή σε περίπτωση όπου ο τίτλος δεν ταιριάζει με τις συμβάσεις της ΒΚ τότε σύνδεσμο προς το αντίστοιχο της ΒΚ (π.χ. Νικόλαος (χριστιανική θρησκεία, όνομα, Ρώμη) θα πάει στο Νικόλαος (αποσαφήνιση)) Gts-tg (συζήτηση) 11:57, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


 1. Πιστεύω ότι η ενημέρωση του καταλόγου θα είναι μια διαρκής διεργασία, και θα συνεχίσει να ενδιαφέρει το ποιος είναι ο τίτλος στην EKZ. Προσωπικά διορθώνω τους συνδέσμους συνήθως αλλάζοντας μόνο το λήμμα στόχο αντί ολόκληρο το σύνδεσμο. Με VE είναι και πανεύκολο αφού μπορείς να κάνεις αναζήτηση μέσα από την επεξεργασία. (Το πολύστηλο μέσα στο πρότυπο το δυσκολεύει βέβαια).
 2. Στα λήμματα τύπου Α ή Β είναι στην ουσία αυτό που κάνουμε με τις ανακατευθύνσεις. π.χ. δεν έχει νόημα «Α ή Άλφα», ή «Α πριόρι ή A priοri». Στην πρώτη περίπτωση το λήμμα είναι ένα, στην δεύτερη όταν δημιουργηθεί ο ένας τίτλος θα είναι ανακατεύθυνση. Αν μετρήσω κόκκινους συνδέσμους θα μετρήσω δυο λήμματα σε δυο γραμμές. Κάπου έχει και Ζαν ντ Αρκ ή Ιωάννα της Λωραίνης. Το λήμμα υπάρχει αλλά ο κόκκινος σύνδεσμος θα το έκανε να μετρηθεί ως ανύπαρκτο. Στην περίπτωση των «Α και Β» θα πρέπει να εξετάσουμε αν στην ΕκΖ είναι όντως δυο λήμματα ή ένα (ζήτημα Μπόνι και Κλάιντ ή Ελένη Βουγιουκλή και Σουζάνα Βουγιουκλή).

--geraki (συζήτηση) 12:04, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: οκ νομίζω πως καταλαβαίνω τι εννοείς. Σχετικά με το μέτρημα, ένας γρήγορος τρόπος εάν έχεις την δυνατότητα για Firebug ή άλλο σχετικό εργαλείο, είναι να μετρηθεί το σύνολο των κόκκινων συνδέσμων με Jquery (οι κόκκινοι σύνδεσμοι έχουν το class new) ως $('.new').length, και κατόπιν να αφαιρεθεί από το σύνολο όλων των λημμάτων ώστε να υπολογιστεί το πόσα λήμματα έχουν καλυφθεί. Gts-tg (συζήτηση) Gts-tg (συζήτηση) 13:08, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Εγώ είμαι πιο «μπακάλης» SFriendly.svg και απλά μετράω το string "(δεν έχει γραφτεί ακόμα)" που έχουν στο title οι κόκκινοι σύνδεσμοι μέσα στο περιεχόμενο (ενώ π.χ. ο κόκκινος σύνδεσμος της καρτέλας "Συζήτηση" έχει class new (το li βέβαια, όχι το a) αλλά όχι τέτοιο title). -geraki (συζήτηση) 19:47, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: με τις αλλαγές που έχω κάνει στις μπάρες ωραία θα'ταν να μπορούσαμε να τις ανανεώνουμε αυτόματα. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω CSS (counter()) να μετρούνται αυτόματα όλοι οι κόκκινοι σύνδεσμοι και να γράφει το σύνολο σε ένα div ή ότιδηποτε άλλο. Δεν βοηθάει όμως με τις μπάρες γιατί τα πρότυπα είναι server side και τα νούμερα πρέπει να είναι γνωστά από πριν. Gts-tg (συζήτηση) 19:50, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


Ήδη οργανώνω ένα botάκι που θα περνάει από κάθε σελίδα, θα μετράει τους κόκκινους και θα αποθηκεύει τον αριθμό τους σε ένα πρότυπο. Κάθε 24 ώρες θα είναι αρκετά ok. -geraki (συζήτηση) 20:11, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: ωραία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό. Έκανα κάποιες επιπλέον αλλαγές στο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Εγκυκλοπαιδική Πληρότητα. Νομίζω πως η μπάρα προόδου σε συνδυασμό με τα μποτάκια που ετοιμάζεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα και για τα λήμματα ζωτικής σημασίας. Gts-tg (συζήτηση) 21:09, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)


@Geraki: επίσης για τους τίτλους λημμάτων της ΕΚΖ, προτείνω να τους καθαρίσουμε/επεξεργαστούμε μέσα στον Δεκέμβριο, και τον Ιανουάριο με το νέο έτος να το προωθήσουμε ανοικτά, μέσω Αγοράς και όπου αλλού βοηθάει και είναι κατάλληλο ως κάλεσμα για λημματογράφηση. Gts-tg (συζήτηση) 21:48, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές. --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 16:25, 7 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)
Greek Christmas ship1.jpg

Επίσης καλή χρονιά αγαπητέ Gts-tg. Για βοήθεια εννοείται είσαι σε "stand-by". SInnocent.gif Geoandrios (συζήτηση) 12:18, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Μήπως το αναλφαβητισμός άξιζε δικό του ξεχωριστό λήμμα; Αν και νομίζω ότι το έχεις στα υπόψιν σου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:21, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Kalogeropoulos δεν είμαι σίγουρος, γενικά ακολούθησα την τακτική του αντίθετου όρου ως ανακατεύθυνση. Γενικά πάντως αν σχεδόν ότιδηποτε μπορεί να συγκεντρώσει αρκετό όγκο εγκυκλοπαιδικού υλικού μπορεί να αυτονομηθεί και να έχει δικό του λήμμα, επομένως ακόμα και στο μέλλον μπορεί να υπάρξει ξεχωριστό. Όπως είναι τώρα απλώς εξυπηρετεί καμιά 10αριά συνδέσμους που καταλήγουν στο Αλφαβητισμός. Gts-tg (συζήτηση) 22:24, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

ΟΚ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:26, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Could you create the article en:Foreign relations of Azerbaijan in Greek, like the article Διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας?

Thank you.

Αναφ.: Αφιέρωση[επεξεργασία κώδικα]

– Σε ευχαριστώ θερμότατα για την αφιέρωση, μάλλον όμως θα χρειαστώ 100+ χρόνια για τα «επόμενα 6000 λήμματα»! –V-astro (συζήτηση) 21:58, 9 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Δισδιάστατο;[επεξεργασία κώδικα]

Τα όστρακα αυτά σου φαίνονται δισ- ή τρισ- διάστατα; Ανεβαίνουν στα Κοινά; (αφορά το Καλλίας (παγκράτιο)).--Focal Point 10:55, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Focal μμ δε τα λες και επίπεδα. Αν δεν μπορούμε να βρούμε πόσο παλιά είναι η φωτογραφία τότε ίσως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο ως παραπομπή ή εξωτερικό σύνδεσμο. Gts-tg (συζήτηση) 10:58, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Τι να πω και εγώ αναρωτιέμαι. Το έχω ήδη βάλει ως παραπομπή. --Focal Point 14:53, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Φλαμανδός[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ευχαριστώ, δεν μπορεί να υπάρχει "κόκκινος" Φλαμανδός σε λήμμα!! Τον φτιάχνω μόλις τελειώσω τον Ολλανδό που φτιάχνω τώρα. SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 18:56, 15 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο λήμματος...[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ίσως ακούστηκα λίγο επιθετικός... Δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Απλώς πάνω που το είχα τελειώσει, τσουπ, σύγκρουση επεξεργασίας (και δη... αλλαγή τίτλου), χαχα! Οπότε ζητώ συγγνώμη, αν ακούστηκα επιθετικός... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:04, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Υ.Γ. Σωστή η επεξεργασία σου πάντως! —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:07, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


(κατόπιν θείας δίκης επίσης σύγκρουσης) @ΖῷονΠολιτικόν: α δε το πρόσεξα και μόλις τώρα απλώς είδα την ειδοποίηση, συγνώμη για την σύγκρουση και όντως το παραέκανα λίγο με το πόσο γρήγορα έκανα την αλλαγή. Όσο για την επιθετικότητα, μακάρι να ήταν έτσι όλες οι επιθετικότητες γενικώς. Gts-tg (συζήτηση) 16:08, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Είμαστε πάτσι δηλαδή τώρα! Χα-χα! (Ε, τι λίγο, τι πολύ; Δε σου άξιζε η επιθετικότητα! Η επιθετικότητα δε βοηθά σε κάτι, οπότε είπα να διορθώσω το μικρό μου παράπτωμα) —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:19, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

μπράβο[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλή η δουλειά σας, για τα ελληνιστικά βάσίλεια στο Ουζμπεκιστάν. Πραγματικά έχω μείνει άφωνος με αυτά που αγνοούσα και διαβάζω. Συνεχίστε τη καλή δουλειά.--Istoria1944 (συζήτηση) 12:08, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Istoria1944 ευχαριστώ, είναι σημαντικό κενό νομίζω, οι περισσότεροι βασιλείς δεν έχουν λήμμα ενώ αυτοί που έχουν το λήμμα είναι ελλιπές ιδιαίτερα για τους σημαντικούς βασιλείς. Θα κάνω τα λήμματα για αυτούς που λείπουν, μετά θα κάνω ένα πέρασμα αυτούς που προϋπήρχαν τα λήμματα, και μετά ένα 3ο πέρασμα με έρευνα για στοιχεία που δεν υπάρχουν στο en και στα άλλα wiki, παράλληλα με την συμπλήρωση στα λήμματα για Ινδοελληνικό βασίλειο και Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής. Πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα αρκετά καλό ποσοστό πληρότητας για όλα τα ελληνοβακτριανά και ινδοελληνικά βασίλεια και συναφή θέματα. Gts-tg (συζήτηση) 12:20, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σου γράφω επειδή είδα την ενότητα Πηγές που ξεκίνησες σε σελίδα συζήτησης χρήστη. Μάλλον ξεκινά άρθρα (μεταφράσεις από αγγλικά) με τη σήμανση έλλειψης πηγών επειδή το προηγούμενο διάστημα τον είχα πάρει στο κατόπι και έβαζα σημάνσεις για έλλειψη πηγών ή έλλειψη παραπομπών στα λήμματα που δημιουργούσε. Το ίδιο με εμένα έκανε, σε μικρότερο νομίζω βαθμό, και ο χρήστης Texniths. Απαλλάχτηκε έτσι από εμάς, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Και φαίνεται να υπάρχουν και άλλα προβλήματα με αυτές τις συνεισφορές, μεταφραστικά και κυρίως τιτλοφόρησης, ονοματοδοσίας αρκετών από αυτά τα λήμματα, αν κρίνω από παρεμβάσεις και τρίτου χρήστη, του 34kor34. Θυμάσαι τη συζήτηση 124 χιλιάδες λήμματα πριν λίγους μήνες; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 14:13, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)


Chalk19 καλησπέρα, νομίζω πως το κάνει όταν τα λήμματα τα οποία μεταφράζει δεν έχουν πηγές/παραπομπές οπότε τα μεταφέρει ως έχουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι έχουμε ήδη πάρα πολλά λήμματα χωρίς πηγές και καλό είναι τουλάχιστον να αποφεύγουμε να έχουμε και τα νεώτερα με τέτοιο θέμα. Τα μεταφραστικά θέματα και τιτλοφόρησης είναι κάτι που βλέπω ως δευτερεύον ζήτημα (με την έννοια ότι αυτά είναι κάπως υποκειμενικά και περισσότερο συντακτικά ζητήματα ανά περίπτωση, ενώ το να μη βάζει κάποιος πηγές είναι αρκετά γενικότερο και ευρύτερο πρόβλημα). Για την παλιά συζήτηση στην αγορά δεν έχω αλλάξει γνώμη σχετικά με το μέλλον και τι μέλλον υπάρχει. Εάν αλλάξω δεν θα βρίσκομαι πλέον εδώ. Και όσα για τα νέα λήμματα που δημιουργούνται, καλά κάνουν και δημιουργούνται, αλλά να έχουν πηγές τουλάχιστον, την ποιότητα του καθενός δεν μπορούμε να την καθορίσουμε ούτε και να την ελέγξουμε γιατί εκεί θα έχουμε άλλα προβλήματα έπειτα. Gts-tg (συζήτηση) 14:30, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)
Σίγουρα είναι διαφορετικά τα θέματα "χωρίς πηγές" και "προβλήματα μετάφρασης, τίτλου" στα νέα λήμματα. Το πρώτο είναι πιο σημαντικό. Εγώ τα βλέπω όμως από την πλευρά που έχουν κοινή. Ότι δηλαδή ο χρήστης που τα δημιουργεί δεν αφιερώνει λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτά. Δηλαδή, φτιάχνει 10 -για παράδειγμα- λήμματα με διάφορα προβλήματα (που καλούνται οι άλλοι να τα λύσουν), αντί για 6-7 καλύτερα λήμματα. Αυτό με εκνευρίζει κάπως, το ομολογώ. Μπορεί να μη γίνεται από πρόθεση, αλλά όπως και να το κάνουμε έχει το αρνητικό αποτέλεσμα να αυξάνουν με ταχύτατο ρυθμό τα λήμματα που κάποιος, κάποτε θα πρέπει να τους προσθέσει πηγές, παραπομπές κ.λπ. Ελπίζω ο συγκεκριμένος χρήστης να απαντήσει στις παρατηρήσεις σου και, το πιο σημαντικό, να ακολουθήσει αυτό που ευγενικά του ζητάς να κάνει. ——Chalk19 (συζήτηση) 15:28, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Could you create a "Geology" section in the Κωνσταντινούπολη article?

Earthquakes have been part of the city's history since it was founded by the Greeks in the 7th century B.C., and which have hit the city to varying degrees of severity. For the worst and unavoidable reasons, this is a very important aspect of the city's geography and history and many other Wikipedia articles about Istanbul have a specific section just about this topic.

Thank you.

31.200.13.188 20:34, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

All Star...[επεξεργασία κώδικα]

Κατανοώ. Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:19, 19 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Ελληνιστικά βασίλεια στην κεντρική Ασία[επεξεργασία κώδικα]

Για το Πρότυπο:Ελληνιστικά βασίλεια στην κεντρική Ασία αυτό: Οι δυναστείες της Χαρακηνής "παίζει"; Geoandrios (συζήτηση) 12:44, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

περιοχές μακεδονικής αυτοκρατορίας 323 π.Χ.
@Geoandrios: χμμ, εμπίπτει στους Σελευκίδες, αλλά ως προς την περιοχή νομίζω πως είναι κομματάκι πιο δυτικά από ότι τα κεντροασιατικά ελληνιστικά βασίλεια (Βακτρία, Σογδιανή, Αραχωσία, Γανδάρα, Παροπαμισάδες, Πενταποταμία κτλ). Γενικά το γεγονός που χαρακτηρίζει το σύνορο των κεντροασιατικών βασιλείων είναι η απόσχιση του Διοδότου από τους Σελευκίδες ο οποίος ίδρυσε το δικό του Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής, και κατόπιν η ίδρυση του Παρθικού βασιλείου και η κάθοδος των Τόχαρων/Γουεζί που ουσιαστικά απέκοψαν τα βασίλεια τελείως από τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο. Πέρα από την γεωγραφία δηλαδή, το χαρακτηριστικό τους σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνιστικά δηλαδή είναι η απομόνωση ενώ η Χαρακηνή αν και ανεξάρτητο ελληνιστικό βασίλειο με παρθικά χαρακτηριστικά δεν ήταν ακριβώς απομονωμένη. Θα ταίριαζε καλύτερα ίσως σε κάτι που αφορά γενικότερα τα ελληνιστικά βασίλεια. Gts-tg (συζήτηση) 13:07, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

"Κόκκινος" Ολλανδός[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, αγαπητέ! Έχεις δίκιο, ο Κνάιφ είναι ακόμη κόκκινος, αλλά θα αλλάξει χρώμα όταν φθάσω στην εποχή του, μιας και είναι του 17ου-18ου αιώνα. Λίγη υπομονή και θα τον κάνω κι αυτόν μπλε, πού θα μου πάει! --Ttzavarasσυζήτηση 21:43, 4 Απριλίου 2017 (UTC)

Μαζικές επεξεργασίες[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω ότι κάνεις μαζικές επεξεργασίες. Σε ενημερώνω ωστόσο ότι επιτρέπεται να κάνεις μέχρι 3 ανά λεπτό, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στις πρόσφατες αλλαγές. Ευχαριστώ. --Κόκκινος Ποταμός YBR 21:44, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


@Κόκκινος Ποταμός:, ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω πως δημιουργείται κάποιο πρόβλημα παρά μόνο εάν κάποιος επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης νομίζω πως είναι καλύτερα να ασχολείσαι ο ίδιος με κάτι παραγωγικό παρά με τις επεξεργασίες άλλων χρηστών. Gts-tg (συζήτηση) 21:50, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Αυτή τη στιγμή (όχι ότι σε αφορά) γράφω λήμμα. Κατά τ'άλλα, βλέπω ότι δεν σε συγκινεί ότι δυσχεραίνεις το έργο των χρηστών που κάνουν περιπολία στις πρόσφατες αλλαγές, ούτε το ότι το κάνεις κατά παράβαση της πολιτικής. Όπως επιθυμείς. --Κόκκινος Ποταμός YBR 21:58, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


Εάν υπάρξει αίτηση από διαχειριστή σαφώς και θα την ακολουθήσω, όπως και αν το υπάρξει αίτηση από κάποιον συντάκτη που για κάποιο λόγο θέλει να κάνει κάτι στις πρόσφατες αλλαγές. Το ότι έρχεται κάποιος που αναφέρει πως γράφει λήμμα αλλά παρόλα αυτά νιώθει όχληση από τις δικές μου μαζικές επεξεργασίες (στις 1 η ώρα το βράδυ), και που συνεχώς ασχολείται με το τι κάνουν άλλοι χρήστες παρά ο ίδιος και εμπλέκεται σε έριδες, δε με κάνει να παίρνω στα σοβαρά το τι λέει. Sorry. Gts-tg (συζήτηση) 22:03, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Για να μπήκα στις πρόσφατες αλλαγές κάποιον λόγο θα είχα προφανώς. Ευθέως πάντως δηλώνεις πως δεν πληρώ τα στάνταρ σου για να σου κάνω μια ευγενική υπόδειξη/ενημέρωση. Αν και απ'ό,τι καταλαβαίνω, ήδη γνώριζες ότι παραβαίνεις την πολιτική. Sorrier. --Κόκκινος Ποταμός YBR 22:14, 16 Απριλίου 2017 (UTC)


Ουυ ναι πως, γειά χαρά τώρα. Gts-tg (συζήτηση) 22:22, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Βιλιστίχη[επεξεργασία κώδικα]

264 ή 268 π.Χ. ; --Focal Point 15:59, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: και τα 2, είχε δυο νίκες, π.χ. δες (Αγγλικά) Golden, Mark (2003). Sport in the ancient world from A to Z. London: Routledge, σελ. 27. ISBN 0-203-49732-5. https://books.google.co.uk/books?id=K-6CAgAAQBAJ&pg=PA27&lpg=PA27#v=onepage&q&f=false. 

. Gts-tg (συζήτηση) 16:11, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

Το πινγκ δε δουλεύει παρά μόνο με ταυτόχρονη υπογραφή. Τυχαία το είδα. Ευχαριστώ. --Focal Point 16:14, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

Attalos[επεξεργασία κώδικα]

Hi, his father was an Olympic winner (in 276 BC), Attalos I was younger born 269 BC. - see [1]--Luppus (συζήτηση) 13:01, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

Hi Luppus, many thanks for spotting this, I've created Άτταλος του Φιλέταιρου (adopted by Philetairos, his genealogy is a bit perplexed, have a look at the genealogical tree). Gts-tg (συζήτηση) 20:05, 10 Μαΐου 2017 (UTC)

John McLaughlin[επεξεργασία κώδικα]

Υποθέτω ότι ο «Μακ Τζον Λάφλιν» που έχεις στη λίστα Gts-tg/εκζ/λ, είναι ο John McLaughlin (Τζον Μακ Λάφλιν). Οι υπόλοιποι είναι μάλλον άγνωστοι για τους περισσότερους των ελληνόγλωσσων ή ελληνόφωνων. 34kor34 (συζήτηση) 22:43, 10 Μαΐου 2017 (UTC)


34kor34 οι καταχωρήσεις στις σελίδες εκζ είναι οι τίτλοι λημμάτων από την εγκυκλοπαίδεια Επιστήμη και Ζωή. Από εκεί τα πήρα και δημιούργησα τον κατάλογο συνδέσμων έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε μια σύγκριση της ΒΚ με έντυπη ελληνική εγκυκλοπαίδεια και να δούμε τι λείπει, καθώς και για να έχουμε μια πηγή ιδεών για λημματογραφία. Καθώς οι τίτλοι προέρχονται από εκεί, κάποιες από τις ονομασίες των λημμάτων είναι λίγο ασυνήθιστες σε σχέση με τις συμβάσεις στην ΒΚ, ενώ κάποιοι άλλοι τίτλοι είναι αποτέλεσμα/συμβιβασμοί της αυτοματοποίησης που έκανα κατά την επεξεργασία και συλλογή όλων των τίτλων αυτών (>30.000) ώστε να διορθωθούν άλλες συμβάσεις τις οποίες ακολουθούσαν οι τίτλοι από την ΕΚΖ και δεν ήταν συμβατές με την ΒΚ. Καθώς ο κατάλογος αποτελεί ουσιαστικά τον κατάλογο λημμάτων της ΕΚΖ, δεν προσθέτουμε νέους συνδέσμους εκεί (πλέον έκανα σελ. αποσαφήνισης για τον Λαφίτ και έβαλα τον σύνδεσμο από το ΕΚΖ να δείχνει εκεί), αλλά σε περίπτωση όπου δούμε κάτι ανάποδο όπως το Μακ Τζον αντί για Τζον Μακ τέτοιες μικρές αλλαγές νομίζω πως είναι λογικές να τις κάνουμε (ανανέωσα τον σύνδεσμο στην σωστή σειρά λέξεων). Ελπίζω να βγαίνει νόημα από τα παραπάνω. Gts-tg (συζήτηση) 08:31, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Βασικά Μακ Λόχλιν τον ξέρω, έτσι τουλάχιστον προφέρεται-Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:34, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
@Kalogeropoulos: Ίσως στα σκωτικά, αλλά στα αγγλικά όχι. Το ανάλογο συμβαίνει και με τα ιρλανδικά ονόματα. Ο Μακλάφλιν είναι έτσι κι αλλιώς Άγγλος, άσχετα αν το επώνυμο παραπέμπει σε σκωτική/κελτική καταγωγή. Ως Μακ Λάφλιν ή Μακλάφλιν είναι σίγουρα συντριπτικά γνωστός και στα ελληνικά, όπως και σε άλλες γλώσσες. Στα ρωσικά αναφέρεται Маклафлин (Μακλάφλιν), όχι τυχαία. Με την ευκαιρία, θεωρώ πως από την πλευρά της ελληνικής γλώσσας τα διάφορα ονόματα τύπου McLaughlin πρέπει να μεταφέρονται διατηρώντας τους κανόνες της, δηλαδή Μακ Λάφλιν ή Μακλάφλιν. Μορφές όπως ΜακΛάφλιν είναι ξενισμοί. Το αντίστοιχο ισχύει και με τις αποστρόφους: D'Annunzio (d'Annunzio) = Ντ' Ανούντσιο (με κενό) και όχι Ντ'Ανούντσιο. (Συχνά βλέπω χρήστες να μετακινούν σελίδες με ονόματα αυτού τύπου στη μορφή χωρίς το κενό). Αν ανοίξει αυτή η κουβέντα, προβλέπω μεγάλες μάχες και εντάσεις, οπότε το αφήνω. 34kor34 (συζήτηση) 09:31, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Όντως στο Έντιμπρα τον έμαθα έτσι SFriendly.svg-Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:34, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Στο http://www.gnosinet.gr/ez/alphasearch.asp αναζητώντας για Λάφλιν προκύπτει πως η καταχώριση εκεί είναι Λάφλιν, Τζον Μακ, άρα Τζον Μακ Λάφλιν είναι η μορφή με την οποία το έχει η ΕΚΖ (για σύνδεση προς λήμμα της ΒΚ μπορούμε είτε να έχουμε τον τίτλο της ΒΚ στον σύνδεσμο του εκζ καταλόγου π.χ. [[τίτλος ΒΚ|τίτλος εκζ]], είτε ανακατεύθυνση του τίτλου της ΕΚΖ προς το λήμμα της ΒΚ). Gts-tg (συζήτηση) 08:38, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
 • Συγγνώμη για την επέμβαση με την περίπτωση του Λαφίτ. Επειδή υποπτεύθηκα ότι μπορεί να έχεις άλλο τρόπο διόρθωσης, έβαλα την αιτιολόγηση περί εκ μέρους σου αναίρεσης και μετά -βλέποντας τυχαία το "Μακ Τζον Λάφλιν"- αποφάσισα να μην επέμβω αλλά να σε ειδοποιήσω. Στο εξής, αν τύχει και εντοπίσω ανακρίβειες, θα γράψω πρώτα εδώ. Συγγνώμη και πάλι για την αναστάτωση. 34kor34 (συζήτηση) 09:31, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
ΥΓ. Είχα μετατρέψει σε αποσαφήνιση την άρχική σελίδα Ζακ Λαφίτ, που έγινε ανακατεύθυνση όταν ανακάλυψα τη σύγχυση. Όλοι πλην ενός, οι μπλε σύνδεσμοι οδηγούσαν στον τραπεζίτη. Κανονικά μια σελίδα με τίτλο «Ζακ Λαφίτ» θα έπερεπε να αναφέρεται στην κύρια χρήση, στον οδηγό. Όμως η «Ζακ Λαφίτ» υπήρχε από το 2015 και δεν μπορούσε να διαγραφεί, ώστε να μη χρειάζεται ο οδηγός να έχει σελίδα με την ιδιότητα σε παρένθεση. Τώρα που δημιούργησες τη Ζακ Λαφίτ (αποσαφήνιση) θα κάνω την αποσαφήνιση Ζακ Λαφίτ ανακατεύθυνση στην πρώτη. ο ίδιος 09:31, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
34kor34 μα δεν τίθεται κανένα θέμα αναστάτωσης, οι σελίδες στο εκζ είναι ανοικτές προς βελτίωση από όλους και παρότι είναι στις σελίδες χρήστη μου δεν χρειάζεται πρώτερη άδεια, απλώς εξηγώ παραπάνω προς προέκυψαν. Gts-tg (συζήτηση) 09:34, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

ΕΚΖ/δ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα εχω εντοπισει εδω και καιρο το προτζεκτ ΕΚΖ στις σελίδες σου. Οπως ολα οσα εχουν μπαρες ποσοστα στατιστικα κλπ ειναι πολυ ενδιαφέρον, αυτο είναι και χρήσιμο. Αντι να κατσω να δημιουργήω κανενα "κοκκινο" λήμμα για να ανεβουν τα ποσοστα βρηκα πχ στο δ λήμματα που υπάρχουν με αλλους τίτλους . Ήδη προχωρησα σε δημιουργία του Δαβίδ Κόπερφιλντ(ανακατευθυνση προσ το μυθιστόρημα). Τα Διαβήτης (Ιατρικη) , Διαβήτης (Μαθηματικα) θα έπρεπε να μετονομαστουν στη λίστα με μικρά και τονισμό στην παρένθεση (ιατρική) , (μαθηματικά) και να γίνουν ανακατευθύνσεις προς τα υπάρχοντα λήμματα Διαβήτης (ασθένεια) και Διαβήτης (όργανο) ; DrSpiros συζήτηση 17:46, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

Βλέποντας την παραπάνω συζήτηση και τις 2 τελευταίες σειρες - απάντηση σου , αλλα και τις επεξεργασίες που κανεις ο ίδιος στη σελίδα μάλλον έχουν ηδη απαντηθει οι ερωτήσεις μου. Καθώς μου «κόλλησε» τώρα, προχωράω σε κάποιες επεξεργασίες - και δημιουργίες ανακατευθύνσεων DrSpiros συζήτηση 18:02, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
DrSpiros ναι όσοι περισσότεροι ασχολούνται τόσο καλύτερο, κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει και ανακοίνωση στην Αγορά στα γενικότερα πλαίσια για το που βρισκόμαστε ως ΒΚ, τι κάνουμε και που πάμε, και θα υπάρξει ελπίζω μεγαλύτερη συμμετοχή. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες ατέλειες στους τίτλους αλλά αυτές διορθώνονται σταδιακά (κάποια άτονα εντός των παρενθέσεων, κάποια σε λάθος σειρά, αν θες από περιέργεια να τα αντιπαραβάλεις με το πως ήταν η αρχική μορφή των τίτλων, ακολούθησε τον σύνδεσμο για τον ιστότοπο της ΕΚΖ παραπάνω). Τα στατιστικά ανανεώνονται αυτόματα περιοδικά από bot που τρέχει το geraki για την καταμέτρηση κόκκινων συνδέσμων. Σε γενικές γραμμές, υπολογίζω πως υπάρχουν ακόμα λίγες χιλιάδες σύνδεσμοι για τους οποίους υπάρχουν ήδη λήμματα στην ΒΚ (με διαφορετικό τονισμό, εναλλακτική ονομασία, σειρά, κτλ) οπότε οι επεξεργασίες που έκανα σκόπευαν στην μείωση των κόκκινων συνδέσμων και την αύξηση του ποσοστού πληρότητας της ΒΚ. Οι τίτλοι παραμένουν όπως έχουν στο εκζ εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου είναι εμφανής η λάθος σειρά ή είναι κάτι άτονο, και δημιουργείται ανακατεύθυνση -αν είναι χρήσιμη-, ή τοποθετείται σύνδεσμος ως [[υπαρκτός ή επιθυμητός τίτλος ΒΚ|σχετικά παλαβός τίτλος ΕΚΖ που δεν τον θέλουμε αλλά τον διατηρούμε στον κατάλογο]]. Επίσης, σε γενικότερα πλαίσια ίσως σε ενδιαφέρει και το Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Εγκυκλοπαιδική Πληρότητα. Gts-tg (συζήτηση) 18:29, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

Άτταλος του Φιλέταιρου[επεξεργασία κώδικα]

Hi, Attalos I. was the nephew of Filetairos and son of Attalos (Olympic winner) brother of Filetairos. Strabon 13, 4, 2. Pausanias 1, 8, 1.--Luppus (συζήτηση) 05:49, 18 Μαΐου 2017 (UTC)

Hi Luppus, there were 3 people named Attalos before Attalos I the king, the first one was Attalos of Tion, who was father of Attalos the brother of Philetairos, who in turn was father of Attalos the olympic winner (who got adopted by his uncle Philetairos), who in turn was father of Attalos I the king (who got adopted by his uncle Eumenes I so that he could become king). Yep, it sure is confusing, and the descriptions in the historical texts can be hard to tell who is who, but for the modern analysis look at attalid genealogy - Museum of Ancient Cultures - Macquarie University and The Cambridge Ancient History, Volume 8, The Attalids Gts-tg (συζήτηση) 18:46, 18 Μαΐου 2017 (UTC)
Hello, I know about it, but they can be wrong too, I've already met. I prefer to rely on ancient written sources, but they can also be mistaken, and therefore it is a problem. We will probably have to leave it problem. Your friend --Luppus (συζήτηση) 09:10, 19 Μαΐου 2017 (UTC)

Συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

BoNM - Greece Hires.png Blueprint Barnstar 2.PNG Computer barnstar2.png Cleanup Barnstar.png Καλή συνέχεια και ως διαχειριστής.Geoandrios (συζήτηση) 09:07, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Geoandrios ευχαριστώ πολύ. Gts-tg (συζήτηση) 12:12, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου και καλή δύναμη για τα νέα σου καθήκοντα! --Ttzavarasσυζήτηση 20:43, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Ttzavaras ευχαριστώ για τις ευχές. Gts-tg (συζήτηση) 20:44, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Βλάντο Τσερνοζέμσκι[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να βάλεις αυτήν την φωτογραφία στο κουτί εδώ;--Dimth (συζήτηση) 19:47, 23 Μαΐου 2017 (UTC)

Dimth για το κουτί νομίζω καλύτερη είναι αυτή που υπάρχει ήδη (πρόσωπο). Η άλλη που προτείνεις μπορεί να μπει όμως στο λήμμα. Αν θες όμως να δοκιμάσεις να την βάλεις στο κουτί δοκίμασε να πας στην επεξεργασία κώδικα και βάλε {{πληροφορίες προσώπου|εικόνα=[[File:Vlado_Chernozemski_Kamenitsa_IMRO.jpg|200px]]}} (η εικόνα θα αλλάξει μόνο στο λήμμα της ελληνόγλωσσης ΒΚ), ή κάνε κλικ στο Επεξεργασία συνδέσμων (κάτω από τις Άλλες γλώσσες αριστερά κάτω) και από εκεί πήγαινε στο πεδίο εικόνα και άλλαξε το εκεί (η εικόνα θα αλλάξει σε όλες τις Βικιπαίδειες και τα Wikidata). Gts-tg (συζήτηση) 19:53, 23 Μαΐου 2017 (UTC)

Σ΄ ευχαριστώ θα προσπαθήσω.--Dimth (συζήτηση) 19:56, 23 Μαΐου 2017 (UTC)

....ωωπ!!!, ασυγχώρητος, τώρα το είδα συγχαρητήρια και από μένα για την εκλογή σου.--Dimth (συζήτηση) 20:05, 23 Μαΐου 2017 (UTC)

Dimth ευχαριστώ. Gts-tg (συζήτηση) 20:13, 23 Μαΐου 2017 (UTC)

ΙΡ[επεξεργασία κώδικα]

Ποιο σίγουρος δεν γίνεται αγαπητέ. Εδώ μπορείς να τον δεις να μου απευθύνεται ειρωνικά σε πρώτο ενικό για το γνωστό οπαδικό θέμα των τελευταίων ημερών, για το οποίο και φράχθηκε. Το ότι ο συγκεκριμένος σου είπε "Μπράβο!" για το θέμα που συζητούσατε, ήταν καθαρά για λόγους τρολλαρίσματος ή εντυπώσεων. Το ευτυχές είναι ότι κι εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ο φραγμένος και του απάντησες αναλόγως.

Με την ευκαιρία, συγχαρητήρια για τα νέα σου καθήκοντα στο εγχείρημα. Καλή δύναμη και προσοχή πριν τραβήξεις την σκανδάλη... τσέκαρε δύο φορές. SFriendly.svgRed rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 22:00, 23 Μαΐου 2017 (UTC)


Corleone ευχαριστώ, είδα και κάποια άλλα πράγματα από τον σύνδεσμο που συγκλίνουν σε αυτό βάσει του συνδέσμου σου για την παραπλήσια IP, όμως εάν είμουν αρχικά βέβαιος πως πρόκειται για φραγμένο δεν θα απαντούσα καν, η απάντηση ήταν για την γενική περίπτωση, έστω και αν έτυχε να ταιριάξει εν τέλει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ευχαριστώ και για τις ευχές, καλή δύναμη και σε σένα και σε όλους. Gts-tg (συζήτηση) 22:05, 23 Μαΐου 2017 (UTC)


Έστω... ήσουν υποψιασμένος και καλώς απάντησες γενικά λοιπόν. Αυτός είναι, δεν τίθεται ζήτημα. Γυρνάει δεξιά κι αριστερά προσπαθώντας ή ψάχνοντας να βρει λέξεις, εκφράσεις, διαλόγους ή οτιδήποτε που θα του δώσει βήμα για να παρακάμψει την ποινή του... έστω και φραγμένος... με νύχια και με δόντια. Αλλού βέβαια λέει πως δεν θα ξαναεμφανιστεί στο εγχείρημα ποτέ στο μέλλον. Είναι αυτό που λέμε λαϊκά, "όλο λες ότι θα φύγεις κι όλο εδώ τριγυρνάς". Παρωδία δηλαδή, ή αλλιώς η πλήρης απαξίωση της ποινής της φραγής. Αλλά υπάρχει κι άλλο ζήτημα. Να υπενθυμίσω ότι όταν του επιβλήθηκε φραγή επ' αόριστο, του δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσει άρση της στο εξάμηνο. Έτσι θα το πάει μέχρι την άρση??? Θα κοροϊδεύει την κοινότητα και μετά θα ζητήσει άρση της φραγής? Φαντάζομαι ότι αν συνεχίσει έτσι, το δικαίωμά του για άρση της φραγής θα πρέπει να παραταθεί πέραν αυτής της χρονικής διάρκειας... σωστά? Εγώ τουλάχιστον θα εισηγηθώ γι' αυτό.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 22:24, 23 Μαΐου 2017 (UTC)


Όταν έρθει η ώρα, θα δούμε. Οι παραβιάσεις της φραγής όμως δεν βοηθούν, όσο πιο πολλές τόσο δυσκολότερα τα πράγματα για πιθανή άρση. Gts-tg (συζήτηση) 18:28, 24 Μαΐου 2017 (UTC)

Φραγές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Επειδή έμεινα λίγο έκπληκτος από την απόφαση σου για τριήμερη φραγή δύο χρηστών, ίσως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό; Το θέμα είναι η πρόθεση του χρήστη Υπάρχω να μάθει για την αντιπαραβολή στοιχείων μιας ανώνυμης IP και ενός φραγμένου χρήστη, σωστά; Τι ακριβώς οδήγησε στην τριήμερη (τριήμερη με την πρώτη και ο FocalPoint έλεγε εμένα «cowboy», πλάκα κάνω) φραγή δύο χρηστών; Nataly8 συζήτηση 19:11, 25 Μαΐου 2017 (UTC)


Καλησπέρα Nataly8, σχετικά με την φραγή του χρήστη Υπάρχω, αυτή έγινε καθώς ο χρήστης επέμενε προσποιούμενος άγνοια να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο σχετικά με μια υπόθεση παρά του ότι του δόθηκαν εξηγήσεις, τραβώντας παράλληλα και άλλους χρήστες στην συζήτηση με την προοπτική να προκαλέσει αναστάτωση. Εκτιμώ πως πραγματική του πρόθεση δεν ήταν να μάθει πως γίνεται η αντιπαραβολή στοιχείων IP εντός της ΒΚ, αλλά να προκαλέσει γενικότερη αντιπαράθεση. Η έρευνα που ζητά σχετικά με την IP, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από την φραγή του. Σχετικά με την κρίση της φραγής αυτής, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κρίνομαι και εγώ για την εφαρμογή της, παράλληλα όμως, δεν πρέπει να υπάρχει και αμφιβολία ως προς το αν θα επιτραπεί να συνεχίζεται η ίδια ιστορία και το ίδιο βιολί συνεχώς από όποιουσδηποτε χρήστες τραβώντας όλη την ΒΚ προς τα κάτω. Gts-tg (συζήτηση) 19:22, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Το σχόλιο απαντά κατά το ήμισυ, καθώς δεν γίνεται λόγος για τον δεύτερο χρήστη. Το πρόβλημα εδώ ήταν πως του έδωσες αφορμή με το σχόλιο Έγινε αντιπαραβολή των αναρτήσεων και των στοιχείων της IP με αυτές που χρησιμοποιεί φραγμένος χρήστης, και θεωρήθηκε βάσιμο πως αποτελεί τον φραγμένο χρήστη Vrahomarinaner. Αφαιρέθηκε η ανάρτηση του, και επιβλήθηκε φραγή 2 ωρών στην IP. Φυσικά, καλά εξήγησε έτερος διαχειριστής πως δεν μπορούσες να το κάνεις μ' εργαλεία και είναι φανερό πως σ' ενόχλησε η επιμονή του Υπάρχω, αλλά δεν βλέπω να αναφέρεις πώς έγινε αυτή η αντιπαραβολή των αναρτήσεων. Δεν μας λες π.χ Έλεγξα τα τάδε σχόλια του ενός (σύνδεσμοι) και τα τάδε σχόλια του άλλου (σύνδεσμοι) και βρήκα ότι είναι ταυτόσημα ως προς το νόημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας έδωσες στοιχεία. Αμφιβάλω αν κάποιος από μας θα μπει στον κόπο να ελέγξει όλα τα σχόλια της ανώνυμης IP και του φραγμένου χρήστη και να βρει άκρη. Μιας και εσύ τον έφραξες, όφειλες (έτσι θεωρώ εγώ τουλάχιστον) να μας δώσεις τα στοιχεία για να τα δούμε και μεις. Το σκεπτικό της φραγής του άλλου χρήστη ποιό ήταν; Nataly8 συζήτηση 19:29, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Nataly8 με ρώτησες για συγκεκριμένο χρήστη, και για αυτόν απάντησα. Για το σκεπτικό της φραγής του 2ου χρήστη υπάρχει στην εκεί συζήτηση, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχε προβεί σε επιθετικά σχόλια και χαρακτηρισμούς και παρά τις ειδοποιήσεις, θεώρησε ότι θα μπορούσε να τις κανονικοποιήσει και να τις δικαιολογήσει έμμεσα. Εγώ πιστεύω πως αυτό δεν μπορεί να σταθεί, το να προάγει δηλαδή κάποιος τέτοιου είδους συμπεριφορές και να τις υπερασπίζεται έστω και έμμεσα. Σχετικά με τις λεπτομέρειες για τις IP, θα δοθούν σύντομα στην σχετική ενότητα του ΣΔ. Gts-tg (συζήτηση) 19:35, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Mea culpa, όντως, η διατύπωση του αρχικού ερωτήματος ωθούσε για απάντηση όσον αφορά τον χρήστη Υπάρχω, τη φραγή του οποίου θεωρώ άδικη, αλλά κυρίως αδικαιολόγητη ως προς τη χρονική διάρκεια. Τώρα, όσον αφορά τον 2ο χρήστη, φυσικά χαίρομαι που θέλεις να λύσεις το πρόβλημα των προσωπικών επιθέσεων (οι μισοί και βάλε έχουμε εμπλακεί σ' αυτές, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου), αλλά ίσως μια πιο μικρής διάρκειας φραγή θα ήταν πιο λογική. Nataly8 συζήτηση 19:42, 25 Μαΐου 2017 (UTC)


Αναίρεσα τη φραγή του @Υπάρχω: διότι η αιτιολόγησή σου συνιστά δίκη προθέσεων. Υα μπορούσες να μου υποδείξεις τις επίμαχες επεξεργασίες του @Dipa1965:; P.a.a (συζήτηση) 20:00, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Θεωρώ οτί πολύ κακώς την αναίρεσες P.a.a τουλάχιστον πριν συζητήσεις μαζί μου. Δεν πρόκειται φυσικά να την επανααναιρέσω σε καμία περίπτωση, αλλά εφόσον θεωρείς σκόπιμο να γίνει δίκη προθέσεων προχώρησε την. Σχετικά με τις επίμαχες επεξεργασίες του Dipa1965, υπάρχουν στην Αγορά καθώς και στην σελίδα συζήτησης του, τις ξανατοποθετώ εδώ όμως προς διευκόλυνση σου:
 • η πρώτη εδώ η οποία υπάρχει στην σελίδα συζήτησης του χρήστη
 • η και εδώ, όπου ο χρήστης καθαρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο δικαιολογώντας και υπερασπίζοντας την κακή αυτή συμπεριφορά, ενώ πλέον συνδέει και το ζήτημα με τον άλλο χρήστη. Gts-tg (συζήτηση) 20:08, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Προχώρησα στην αναίρεση γιατί η αιτιολόγηση επιμένεις να προκαλείς αναστάτωση στην κοινότητα χωρίς να παρέχεις κάποιο σκεπτικό για τις πράξεις σου, προσποιούμενος άγνοια, και παρασύροντας και άλλους χρήστες με την συμπεριφορά σου αυτή είναι τόσο ασαφής που καθίσταται αδύνατη η αντίκρουσή της. Πως μπορεί να αποδείξει κανείς ότι δεν προσποιείται άγνοια; Γιατί να είναι υπεύθυνος κάποιος για τη συμπεριφορά τρίτων;
Από αυτά που παραθέτεις για τον Dipa1965 το μόνο που αντέχει σε συζήτηση (όχι φραγή) είναι το φρύαξε ο γνωστός φανατικός. Προχωρώ σε αναίρεση και της δικής του φραγής P.a.a (συζήτηση) 20:19, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
P.a.a φρονώ πως κάνεις σοβαρό λάθος στην κρίση καθώς ο συγκεκριμένος χρήστης δικαιολογεί και προωθεί συμπεριφορές οι οποίες είναι ξεκάθαρα ενάντιες με το πνεύμα της συμμετοχής στην Βικιπαίδεια. Η αναίρεση των φραγών αυτών, συνεπάγει ότι θα φέρεις αυξημένη ευθύνη για την συμπεριφορά των εν λόγω χρηστών όταν θα επαναληφθούν τα ίδια συμπτώματα, και τότε θα πρέπει αναγκαστικά να παρέμβεις. Ελπίζω να το κάνεις στις περιπτώσεις τους όταν χρειαστεί. Gts-tg (συζήτηση) 20:24, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Αν για την αναίρεση μιας φραγής απαιτείται η προεξόφληση της μελλοντικής συμπεριφοράς του φραγμένου χρήστη, σίγουρα είμαι εντελώς ακατάλληλος. Όμως δεν προχώρησα στην αναίρεση επειδή ο Υπάρχω και ο Dipa1965 είναι καλοί άνθρωποι ή είναι κακοί άνθρωποι αλλά αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία P.a.a (συζήτηση) 20:34, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
P.a.a αυτό θα έπρεπε να το είχες σκεφτεί πριν αναιρέσεις γιατί εκ των πραγμάτων αυτό το πράγμα συνεπάγεται σε περίπτωση όπου οι χρήστες επαναλάβουν τα ίδια, κάτι που θεωρώ βέβαιο πλέον. Ορίστε και η 2η, και 3η, και η 13η ευκαιρία γιατί όχι; Δες και μόνος σου πόσες άλλες ευκαιρίες θα χρειαστούν στο μέλλον. Gts-tg (συζήτηση) 20:38, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Φίλε εγώ είμαι μαζί σου. Πάντα μου άρεσαν οι άνθρωποι που ξέρανε ότι θα ηττηθούν αλλά το προσπαθούσαν. Ο εξαφανισμένος χρήστης, και νυν διαχειριστής -που ψηφίστε επειδή ξέρει κώδικα και μόνο- σε αναιρεί για να σου περάσει το μήνυμα :κάτσε καλά. Όταν θα σε πάνε για αφαίρεση, η ψήφος μου -δεσμεύομαι όσες φραγές και να μου κάνεις- θα είναι Symbol oppose vote.svg Κατά.. Θυμίσου το.--Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:10, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Αντικαθεστωτικός δεν χρειάζονται σχόλια για την εκλογή του άλλου διαχειριστή και την σκοπιμότητα του, και δεν βοηθούν σε κάτι. Ως προς την κρίση του διαφωνώ και θεωρώ ότι έκανε κάποια πράγματα λάθος τουλάχιστον πριν τα συζητήσει μαζί μου. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε όλοι την πορεία μας με αυτά που έχουμε συνεχίζοντας την προσπάθεια όπως μπορούμε. Gts-tg (συζήτηση) 21:15, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Θα συμφωνήσω με τον P.a.a πως δεν υπήρχε λόγος να επιβληθεί φραγή (και μάλιστα τριήμερη). Αυτά που γράφει ο @Dipa1965: είναι σχόλια επί της ουσίας, η δε τελευταία επεξεργασία του (Gts-tg, δεν πρόκειται να συνεχίσω γιατί ανεξαρτήτως του πώς απάντησες, αυτά που ήθελα να πω σίγουρα τα κατάλαβες και μια χαρά μάλιστα) δείχνει και καλόπιστη συμμετοχή στην όλη συζήτηση.--Diu (συζήτηση) 21:41, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Diu διαφωνώ, δεν τα βρίσκω επί της ουσίας αλλά παρελκυστικά και πως δικαιολογούν και προωθούν κακές συμπεριφορές. Στην τελευταία του επεξεργασία είπε επίσης πως ότι και αν απάντησα εγώ, καταλαβαίνω καλά το τι λέει. Η ανάγνωση μου δεν είναι αυτή της καλόπιστης συμμετοχής, αλλά αυτή του ότι και να πεις εγώ θα το πως όπως θέλω και εσύ θα το καταλάβεις. Βάζουμε δηλαδή ένα χέρι μπογιά από πάνω ώστε να ωραιοποιείται κάπως αυτό που λέγεται και να είναι και πιο ευπρεπές (ναι έκανε λόγο και για ευπρεπισμούς αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση). Σχετικά με τις αναιρέσεις του P.a.a., θεωρώ ότι ήταν σοβαρό σφάλμα το ότι τουλάχιστον δεν τις συζήτησε μαζί μου προηγουμένως πριν προχωρήσει. Gts-tg (συζήτηση) 21:51, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Προσωπικά διαφωνώ και στα δύο. Είναι προτιμότερο να αναιρεθεί μια άδικη (για κάποιους) φραγή και να συζητηθεί εν συνεχεία παρά να παραμείνει. Ως προς αυτά που ειπώθηκαν και με τον τρόπο που ειπώθηκαν ως επισημάνσεις θεωρώ ότι είναι ουσιαστικές με εξαίρεση κάποιες αναφορές με παράθεση links σε παρελθοντικές συζητήσεις, τις οποίες και επισήμανες.--Diu (συζήτηση) 21:56, 25 Μαΐου 2017 (UTC)


P.a.a το πρώτο δείγμα. Δεν σκοπεύω να συνεχίσω να σου κοινοποιώ, αλλά αυτό το πρώτο φαίνεται κατάλληλο σε σχέση με τα υπόλοιπα που μπορεί να δεις από μόνος σου στο μέλλον. Gts-tg (συζήτηση) 22:49, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Με απογοητεύει που ούτε τώρα δεν καταλάβατε τι λάθος κάνατε. Έστω κι έτσι, εύχομαι στο μέλλον να παραμερίσετε τυχόν προσωπικές εμπάθειες και εγωισμούς, για χάρη της προόδου του εγχειρήματος. Η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος για πατερναλιστικά παιχνίδια δύναμης και γοήτρου: αν φαντάζεστε πως οι άλλοι παίζουν τέτοια παιχνίδια εναντίον σας τότε απλώς χρειάζεστε την καλή πίστη περισσότερο από όλους μας.--Dipa1965 (συζήτηση) 20:50, 29 Μαΐου 2017 (UTC)

Dipa1965 ευχαριστώ για τις ευχές, αντεύχομαι το ίδιο, καλή συνέχεια. Gts-tg (συζήτηση) 22:29, 29 Μαΐου 2017 (UTC)

Έλειπα[επεξεργασία κώδικα]

όλη τη μέρα στην εργασία μου και δεν είχα επαφή με ΒΠ. Και ο ίδιος δεν θα απαντούσα. Ευχαριστώ.   ManosHacker 20:37, 25 Μαΐου 2017 (UTC)


Κάνω αίτηση αφαίρεσης των διαχειριστικών δικαιωμάτων σου. Υπάρχει ιδιαιτερος χώρος για συζήτηση, ή να την κάνουμε στο σημειωματάριο των διαχειριστών; --Υπάρχω (συζήτηση) 17:49, 1 Ιουνίου 2017 (UTC)

Υπάρχω ο κατάλληλος χώρος είναι στο Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων Gts-tg (συζήτηση) 19:05, 1 Ιουνίου 2017 (UTC)

Αθανάσιος Πάριος[επεξεργασία κώδικα]

Είχα παρατηρήσει χρόνια τώρα πως το συγκεκριμένο λήμμα έλειπε, είχα μαζέψει μάλιστα και βιβλιογραφία, αλλά το καθυστέρησα αρκετό καιρό και τελικά με πρόλαβες. :)

Υ.Γ. Όταν τελειωσεις με το λήμμα, ενημέρωσέ με για να δω τι μπορώ να προσθέσω και εγώ από την πλευρά μου.Pavlos1988 (συζήτηση) 21:38, 7 Ιουλίου 2017 (UTC)

Pavlos1988 το λήμμα δεν το έγραψα ουσιαστικά εγώ, απλώς το μετέφερα από το https://el.orthodoxwiki.org/Αθανάσιος_ο_Πάριος όπου ήταν διαθέσιμο εκεί υπό την άδεια CC-BY-SA, και παρατήρησα πως το λήμμα στην Βικιπαίδεια είχε αρκετή ζήτηση. Δεν έχω κάτι άλλο να δουλέψω στο λήμμα, καλές επεξεργασίες επομένως. Gts-tg (συζήτηση) 21:41, 7 Ιουλίου 2017 (UTC)

σελίδες συζήτησης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συνβικιπαιδιστή Gts-tg. Μερικές τελείως καλοπροαίρετες παρατηρήσεις σχετικά τουλάχιστον με την τελευταία αναφορά σου στη σελίδα συζήτησης του προτύπου Πρότυπο:Θρεπτικά συστατικά των κυρίων βασικών τροφών (λίγο αργά αλλά τώρα βρήκα το χρόνο). Η κατάθεση απόψεων στη σελίδα συζήτησης ενός άρθρου δεν γίνεται για να επιπλήξουμε τον αρχικό ή τον τρέχοντα συντάκτη του άρθρου, όσο επιτιμητικό ύφος και να έχουν. Εκτός φυσικά αν γίνεται αναφορά σε αυτόν (πολύ κακώς, γιατί η σελίδα συζήτησης ενός άρθρου δεν υπάρχει για αυτόν τον λόγο). Προσωπικά έκανα από την αρχή το μοναδικό που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στη σελίδα του προτύπου, δηλαδή το πρότεινα για διαγραφή. Αυτό το απέρριψες. Από εκεί και έπειτα, το μόνο που μπορώ και έπρεπε να κάνω είναι να εμπλουτίζω (όσο περισσότερο μπορώ και αν υπάρχει λόγος) τη σελίδα συζήτησής του με επιχειρήματα και πηγές για την αξιοπιστία του. Όχι την δική σου, αλλά του τίτλου και του περιεχόμενου του προτύπου. Δοκίμασα και στην αγγλόφωνη από όπου έγινε η μεταφορά του. Αλλά, όπως ίσως δεν γνωρίζεις, ούτε είμαι και τόσο καλός στα αγγλικά ούτε μπορώ να έχω το ίδιο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση της ποιότητας της αγγλόφωνης Βικιπαίδειας. Καταλαβαίνω ότι η διαγραφή του αφαιρεί δικές σου συνεισφορές. Καταλαβαίνω ότι ακόμα πιστεύεις πως η μεταφορά οποιουδήποτε άρθρου υπάρχει στις υπόλοιπες Βικιπαίδειες, και ιδιαίτερα στην αγγλόφωνη, συνεισφέρει στον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης. Όμως η σελίδα συζήτησης είναι για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το άρθρο και όχι για μένα και εσένα. Αν πιστεύεις ότι έχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να το διορθώσεις (όπως κι εγώ), άσε να το διορθώσει όποιος μπορεί και θέλει να ασχοληθεί. Να επαναλάβω ότι άφησα τις παρατηρήσεις (έστω με λίγο "κακό" ύφος, αλλά έτσι πιστεύω ότι έπρεπε) στη σελίδα συζήτησης για ενημέρωση όποιου θέλει να ασχοληθεί, όχι προσωπικά για σένα. Και οι σελίδες συζήτησης δεν είναι για συζήτηση του ποιος πρέπει να ασχοληθεί με ένα άρθρο (κατά τη γνώμη μου, πάντα, αυτό είναι θέμα της Πύλης της οποίας είναι αντικείμενο ή όποιας ομάδας συνβικιπαιδιστών μας ασχολείται με παρεμφερή θέματα), αλλά για το άρθρο. --Xoristzatziki (συζήτηση) 08:20, 18 Ιουλίου 2017 (UTC)


Xoristzatziki γειά χαρά, ναι βρε το καταλαβαίνω αυτό για επιπλήξεις κτλ, δεν έτρεξε ποτέ τέτοιο θέμα, απλώς ο λόγος που είδα την σελ. συζήτησης ήταν επειδή ήταν στην λίστα παρακολούθησης μου καθώς είχα δημιοργήσει το πρότυπο. Αυτό που λέω στην συζήτηση εκεί είναι κάνε ότι αλλαγές θεωρείς σωστές, δεν γνωρίζω το θέμα τόσο καλά και δεν έχω τόσο ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθώ (πέρα από την δημιουργία του προτύπου το οποίο βρίσκω χρήσιμο), αλλά από την άλλη καθώς εσύ φαίνεται να το γνωρίζεις καλά και να έχεις και ενδιαφέρον κάνε ότι αλλαγές θεωρείς σωστές. Στο μόνο που θα είχα αντίρρηση θα ήταν η γρήγορη διαγραφή με την οποία είχες επισημάνει το πρότυπο και αφαίρεσα την σήμανση, δεν είναι για γρήγορη καθώς δεν είναι εμφανές ότι τα περιεχόμενα του είναι ατημέλητα/άσχετα/ανεπιβεβαίωτα σε μεγάλο βαθμό τέτοιο που να δικαιολογεί γρήγορη, αν θες όμως μπορείς να το προτείνεις για κανονική διαγραφή όπου εκεί θα εξεταστεί πιο αναλυτικά. Γενικά πάντως με τις διαγραφές, δεν είναι καλύτερο να αλλάξεις/ανανεώσεις κάποια πράγματα όπου χρειάζεται ώστε το πρότυπο να παραμείνει, δεν είναι καλύτερη λύση αυτό; Αν βρίσκεις ότι έχει τόσα πολλά στραβά που δεν βλέπεται/δεν πρέπει να υπάρχει, τότε πρέπει να πω πως δεν είμαι πεποισμένος για αυτό καθώς το πρότυπο χρησιμοποιείται για πολύ καιρό στο en και συνοδεύεται και από παραπομπή σχετικά με τις τιμές των συστατικών. Σχετικά με τα αγγλικά, αν θα ήθελες να κάνεις κάποιες αλλαγές, αν επιθυμείς μπορείς να μου πεις τι αλλαγές να κάνω που και να βοηθήσω διεκπεραιώνοντας τες. Gts-tg (συζήτηση) 08:32, 18 Ιουλίου 2017 (UTC)

Λήμματα αστρονομίας[επεξεργασία κώδικα]

— Να είσαι καλά, επίσης θερμά συγχαρητήρια για τα άφθονα νέα λήμματα που σχετίζονται με την αστρονομία και ανέβασες τελευταία (ιδίως για τα σχετικά με την εξωγήινη ζωή). Το θέμα είναι βέβαια ποιος θα γράψει λήμματα για όλους αυτούς τους κόκκινους συνδέσμους στους καταλόγους... —V-astro (συζήτηση) 17:55, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)


V-astro νομίζω πως αποτελεί περισσότερο επένδυση για το μέλλον (10-20 χρόνια) παρά για το να κάνει κάποιος κάτι τώρα σε ότι αφορά όλα αυτά τα λήμματα. Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι να τα γράψουν. Gts-tg (συζήτηση) 17:56, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)

— Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Γράφω και θα ανεβάσω μερικά τέτοια λήμματα, αλλά είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Τουλάχιστο να είχαμε λήμμα για τον φωτεινότερο αστέρα κάθε αστερισμού και για τον «α» κάθε αστερισμού... —V-astro (συζήτηση) 05:25, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)

@V-astro: καλή εβδομάδα! Νομίζω ότι μπορεί να είναι σταγόνα αλλά το σημαντικό είναι σε ποιό σημείο του ωκεανού είναι σταγόνα (π.χ. προτεραιότητα, σημαντικότητα, περισσότερο ζητούμενα λήμματα). Μερικές ιδέες:
 • Τα λήμματα για Μπάγιερ / Φλάμστηντ / Γκουλντ / Μεταβλητό αστέρα είναι μόλις 4 αλλά με την δημιουργία τους θα συνδέονται και από τους 88 καταλόγους (+ άλλα λήμματα από αλλού) και θα φύγουν τα κοκκινάδια από τις στήλες. Επιπλέον και το λήμμα για αστρονομικός κατάλογος.
 • θα μπορούσε να μπει μια προτεραιότητα ώστε τουλάχιστον από τον κάθε αστερισμό να έχουμε λήμμα για τον λαμπρότερο αστέρα όπως λες, κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι σχετικά εύκολα εφικτό
 • κατά 2ο βήμα, και σε εκτεταμένη κατεύθυνση του παραδείγματος που έδωσες, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε όλα τα λήμματα για τους αστέρες που έχουν αρίθμηση Μπάγιερ (αρκετά, καμιά 600-700αρια)
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω είναι σημαντικό για τα λήμματα που δημιουργούνται να αλληλοσυνδέονται με τον ένα ή άλλο τρόπο (π.χ. δείτε επίσης, πρότυπα, σύνδεσμοι στο κείμενο) όπου είναι κατάλληλο, καθώς έτσι γίνεται ευκολότερο να ανακαλυφθούν από άλλους, και πιθανότερο να γράψουν κάποιοι κάποια από αυτά (ή στην καλύτερη περίπτωση να αρχίσει κάποιος να τα γράφει σερί). Gts-tg (συζήτηση) 10:15, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)
@V-astro: σχετικά με τους λαμπρότερους αστέρες δημιούργησα σχετικό πρότυπο (το οποίο επί του παρόντος το τοποθέτησα στους λαμπρότερους αστέρες κάθε αστερισμού, όπως π.χ. Αλτάιρ), και πρόκύπτει πως λείπουν περίπου 40 λήμματα λαμπρότερων άστρων ανά αστερισμό. Αυτό είναι ένα αρκετά μικρότερο πρόβλημα το οποίο θα επιλύσει μέρος του μεγαλύτερου προβλήματος (όλοι οι κόκκινοι σύνδεσμοι όλων των καταλόγων) και παράλληλα τα λήμματα αυτά νομίζω έχουν και περισσότερη προτεραιότητα και υλικό. Με το πρότυπο αυτό είναι εύκολο να παρακολουθήσουμε την πρόοδο συμπλήρωσης. Gts-tg (συζήτηση) 12:45, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)

Για τις σελίδες συζήτησης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα.Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ανοίξετε ή να θέσετε θέμα για το άνοιγμα τουλάχιστον των σελίδων συζήτησης όλων των λημμάτων.Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα αθλητικά,αλλά πέρα από αυτό θεωρώ απαράδεκτο να απαγορεύονται οι συζητήσεις.Καλά τα λήμματα,οι σελίδες συζήτησης όμως....--62.1.215.30 07:41, 22 Ιουλίου 2017 (UTC)

σελίδες συζήτησης 2[επεξεργασία κώδικα]

Τυπολατρικό το θέμα, αλλά οι σελίδες συζήτησης ενός άρθρου είναι για το άρθρο και όχι για τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε χρήστη ή για το αν αποκλείστηκε από οποιοδήποτε άρθρο (ακόμα και από αυτό στο οποίο ανήκει η συζήτηση). Υποθέτω ότι οι περισσότεροι αναγνώστες και συνεισφέροντες Θα προτιμούσαν όταν μπαίνουν στη σελίδα συζήτησης να βλέπουν μια συζήτηση σχετική με το άρθρο και όχι αν κάποτε έγιναν συστάσεις συμπεριφοράς ή φραγές σε έναν από τους συνεισφέροντες. Βοηθητικά και τυπολατρικά τα λέω (βλέποντας τη συζήτηση στην Aragon...). --Xoristzatziki (συζήτηση) 19:31, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)

Πως;[επεξεργασία κώδικα]

Πως μετράς εύκολα και γρήγορα τα μπλε λήμματα π.χ. στο Χρήστης:Gts-tg/ΑΕΘΕ/; Μόλις έφτιαξα ένα και καταλαβαίνω ότι το σύστημα είναι χειροκίνητο (με κάρβουνο). --Focal Point 13:22, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Focal το κάνω με javascript στον browser, είτε για μπλε είτε για κόκκινους και μου βγαίνει αμέσως. Αν είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις Firebug ή κάτι παρόμοιο είναι π.χ. το $('.new').length; για κόκκινους και $('a').length; για όλους (και αφαιρώ κόκκινους από σύνολο για να βρω τους μπλε). Εάν όχι, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αν και μπορείς να κάνεις αριστερό κλικ και View Source/Θέαση κώδικα της σελίδας με τον browser, και μετά να βρεις κάποιο σημείο του κώδικα το οποίο είναι χαρακτηριστικό για τους συνδέσμους λημμάτων (π.χ. < td >< a href="/wiki/), κάνεις Ctrl+F για αναζήτηση, επικόλληση το χαρακτηριστικό κομμάτι κώδικα, και ο browser θα δείξει πόσα matches βρεθήκαν. Ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πέρα από το τελικό καταφύγιο του μετρήματος. Gts-tg (συζήτηση) 13:29, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Focal ξέχασα να το κάνω ανανέωση την τελευταία φορά, τα κάνω όλα τα σχετικά στατιστικά κάθε 15 του μηνός, οπότε θα κάνω και αυτό. Gts-tg (συζήτηση) 13:34, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Εργαλεία του εξαποδώ! Φτου φτου φτου, μακρυά από εμάς τα όργανα του Πονηρού και τα έργα του. Θα καλέσω καθολικό, αυτομαστιγωνόμενο Εξορκιστή με προϋπηρεσία σε Ισπανική Ιερά Εξέταση, με θειάφι εξαγνισμού από την αρχαία Ελλάδα να καθαρίσει ο τόπος από όσα διάβασα και αμάρτησαν οι οφθαλμοί μου. --Focal Point 14:18, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

@FocalPoint: το en:Brainfuck διαφωνεί μαζί σου. Gts-tg (συζήτηση) 15:26, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

OM(3rd commandment - do not)! --Focal Point 18:12, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μεταφράσεις από ρωσικά[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω. Δύο σχόλια όσον αφορά την προφορά:

 1. Είναι Εν Κα Βε Ντε και όχι Νι Κα Βε Ντε, αν και προσωπικά θα προτιμούσα να καταγράφει ως ΛΚΕΥ ή NKVD (το ίδιο ισχύει και για τον διάδοχο, KGB)
 2. Στη μεταγραφή έχεις ξεχάσει στο τέλος το γράμμα «я», το οποίο προφέρεται ως «για». Άρα δεν είναι Γκρέτσισκα, αλλά Γκρ(ι)έτσ(σ)ισκαγια (αν και θα ήταν προτιμότερη η μεταγραφή σε ΔΦΑ, για μένα προσωπικά, καθώς δεν είμαι λάτρης της χρήσης ελληνικών συμβόλων για απόδοση ρωσικών λέξεων και αντιστρόφως - φυσικά, τα ονόματα ατόμων αποτελούν εξαίρεση).

Αυτά προς το παρόν. Θα κοιτάξω τώρα τα κείμενα. Nataly8 συζήτηση 18:04, 8 Αυγούστου 2017 (UTC)

Nataly8 ευχαριστώ, κάνε ότι αλλαγές θεωρείς σωστές, και θα τα ξαναδώ κάποια άλλη στιγμή. Gts-tg (συζήτηση) 18:15, 8 Αυγούστου 2017 (UTC)
Παρακαλώ, έχω τελείωσει με τα κείμενα, προβαίνοντας απλά σε μικρές διορθώσεις. Nataly8 συζήτηση 18:16, 8 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ιδέες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, επειδή έχω παρατηρήσει πως κατά καιρούς έχεις καταπιαστεί με την συγγραφή λημμάτων για "ασυνήθιστη" θεματολογία (πχ. μνημεία, τοποθεσίες λιγότερο γνωστά και περισσότερο ιδιαίτερα ως προς τον χαρακτήρα ή ονομασία τους), θεωρώ πως αυτό το λινκ θα μπορούσε να σε ενδιαφέρει ως μια ενδεχόμενη "πηγή" ιδεών για τυχόν μελλοντικά λήμματα, καθώς ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό, δηλαδή - συνήθως - ασυνήθιστα μνημεία ή αρκετά άγνωστα ή με ιστορία άγνωστη στο ευρύ κοινό... Καλή συνέχεια. SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:59, 10 Αυγούστου 2017 (UTC)

Glorious 93 ευχαριστώ, θα το ρίξω μια ματιά. Gts-tg (συζήτηση) 10:06, 10 Αυγούστου 2017 (UTC)