Συζήτηση χρήστη:FocalPoint/αρχείο2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παλαιές συζητήσεις: Συζήτηση χρήστη:FocalPoint/αρχείο1


Αδράστεια[επεξεργασία κώδικα]

Κάνε ένα παραπάνω κόπο και βάλε τα και στην ανάλογη κατηγορία - Badseed απάντηση 13:47, 25 Ιουνίου 2006 (UTC)

Όχι, δεν το είχα αντιληφθεί. Όλους μας δυσκολεύουν κατά καιρούς, αλλά πρέπει να προστίθενται, και για ταξινόμηση αλλά, αν το καλοσκεφτείες, για να μπορούμε να δείχνουμε και τη δουλειά μας πιο εύκολα. Ειδικά όταν ένα άρθρο προέρχεται από αποσαφήνιση με τίτλο π.χ. Αδράστεια (μυθολογία) είναι απίθανο να μπορέσει να το βρει ποτέ κανείς στην τύχη - Badseed απάντηση 13:54, 25 Ιουνίου 2006 (UTC)


Σελίδες για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Άτοπη η υπόδειξή σου. Δεν θέλει η κοινότητα κάποιους κανόνες σε συγκεκριμένα ζητήματα; Με γειά της με χαρά της, επαναφέρω το άρθρο βάσει της παρατήρησης που έγινε και στη διάθεσή σας να το κάνετε ό,τι θέλετε. Η δική μου η λογική ως απλός χρήστης λέει ίσα δικαιώματα και θεωρώ σημαντικότερο τον Μικρό Κθούλου από οποιονδήποτε ελληναρά πολιτικάντη που ανακάλυψε τη Βικιπαίδεια για να μοστράρει υποψήφιος. Δική μου άποψη και την υποστηρίζω εγγράφως. Δεν δημιούργησα puppets για να αποδείξω το δίκιο μου. Το εννοώ το παραμονή. Εφόσον υπάρχει αυτό, κατά την αντίληψή μου θα πρέπει να υπάρχει και το άλλο και πολλά άλλα που είναι ήδη διαγραμμένα δυστυχώς. Διαφωνώ κάθετα και δεν αρκεί το en:WP:POINT ή οτιδήποτε ανάλογο για να μου την αλλάξει. Από πότε έγινε θέσφατο η αγγλική wikipedia σε μια υποθετικά ελεύθερη ελληνική εγκυκλοπαίδεια ή σοφότερη στις επιλογές της; --ΗΠΣΤΓ 21:37, 30 Ιουνίου 2006 (UTC)

Αγορά[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρομαι όταν κάνω κάναν άνθρωπο να χαμογελάει :)- Badseed απάντηση 15:22, 1 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ευχαριστω[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την διόρθωση από την ταχύτητα ήταν. ΝΑ σε ρωτήσω κάτι έγραψα ένα άρθρο για τον ένγκελς και στην αναζήτηση όταν πατάς το όνομα δεν στο βγάζει γιατί και κάτι άλλο αν θες σε ένα άρθρο να βάλεις ετικέτα επέκτασης πως το κάνεις??? --JosephV.S. Προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθείτε 18:52, 4 Ιουλίου 2006 (UTC)--JosephV.S. Προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθείτε 18:52, 4 Ιουλίου 2006 (UT ευχαριστώ και πάλι --213.5.21.198 21:38, 4 Ιουλίου 2006 (UTC)

Χρόνος διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Yo, άφηνε λίγο χρόνο (καμιά ώρα) μέχρι να βγει ένα άρθρο για διαγραφή. Μπορεί κάποιος να ετοιμάζεται να γράψει κάτι... - Badseed απάντηση 15:52, 6 Ιουλίου 2006 (UTC)

Θενξ[επεξεργασία κώδικα]

Για την προσθήκη του λινκ--Αρχίδαμος 16:16, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)

Συγχώνευση Άρθρων Κοσμολογίας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα FocalPoint! Αν θέλεις να συμμετάσχεις στη συζήτηση περί συγχώνευσης των κοσμολογικών άρθρων, μπορείς να το κάνεις στη σελίδα Συζήτηση:Κοσμολογία#Συγχωνεύσεις. Είναι αποτελεσματικότερο έτσι, για να μην σκορπίζεται η συζήτηση στα 10 επιμέρους άρθρα περί κοσμολογιών. --Dead3y3 Συζήτηση 16:30, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)

Μετακινήσεις νησιών[επεξεργασία κώδικα]

Προς τι όλες οι μετακινήσεις των νησιών στο "Κυκλάδων"; Δεν χρειάζεται να κολλάμε και το νομό όπου είναι γνωστό το τοπωνύμιο. - Badseed απάντηση 18:25, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)

Δεν είναι λίγο ανάποδο να μετακινούμε πολλά άρθρα έτσι ώστε να ταιριάζουν στα λινκς ενός; Γιατί να γεμίζουμε ανακατευθύνσεις και να δυσκολεύουμε και το λινκάρισμα; Τώρα βέβαια δεν πάνε πίσω, αλλά επιμένω ότι να βάζουμε από πίσω και το νομό είναι κάτι που δεν χρειάζεται και περιπλέκει τα πράγματα. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι δίνει έναν "επίσημο" τόνο στους τίτλους των άρθρων, που δεν μου αρέσει καθόλου (προσωπικά πάντα), π.χ. "Σαντορίνη Κυκλάδων" - Badseed απάντηση 18:38, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)

Σύμφωνοι σε όλα όσα είπες, απλά γιατί να αντιστρέφουμε την πραγματικότητα. Το redirect (που δεν είναι τσάμπα για όσους τρέχουν τη Βικιπαίδεια στο PC τους) θα μπορούσε να είναι από το "Σαντορίνη Κυκλάδων" προς το Σαντορίνη. Τώρα όοοολα τα λινκς νησιών σε όοοοολα τα άρθρα της Βικιπαίδεια λινκάρουν σε ανακατευθύνσεις. Think first! - Badseed απάντηση 19:58, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)

Κοσμολογία καλεί SOS[επεξεργασία κώδικα]

δες αγορα

Γλωσσική αρτιότητα[επεξεργασία κώδικα]

Για διαγραφή, για διαγραφή. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ μόνος μου με το θέμα όταν δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας από ειδικότερους επί του θέματος χρήστες της Βικιπαίδειας και όταν πρέπει να αντιμετωπίσω τέτοιες αντιδράσεις που αντιμετώπισα. Μπορεί κάποια άλλη στιγμή να γράψω μεμονωμένα άρθρα για το κόμμα, τη σύνταξη, τους αρχαϊσμούς κ.λπ., τα οποία ούτε πολιτική ούτε οδηγίες θα είναι. Θα είναι άκακα θεωρητικά κείμενα που δεν θα προσβάλλουν τους γλωσσαμύντορες εντός και εκτός Βικιπαίδειας.--Philologus 21:16, 12 Ιουλίου 2006 (UTC)

Κέρματα ευρώ[επεξεργασία κώδικα]

Είμαι καινούριος, όπως θα κατάλαβες. Τι είναι τα commons, και πώς τα βρίσκω;

Πάντως, αναφορικά με τα κέρματα, γράφοντας πρώτα το άρθρο και κρατώντας τα ονόματα που δίνει η αγγλική βικιπαίδεια στα αρχεία των εικόνων των κερμάτων, δεν εμφανίζονται εικόνες. Γι' αυτό έσωζα τις εικόνες στον υπολογιστή μου και τις έκανα upload στην ελληνική βικιπαίδεια.

Αν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, θα χαρώ να μου τον πεις.--Kostisl 19:32, 15 Ιουλίου 2006 (UTC)

Κέρματα ευρώ - 2[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις πληροφορίες. Αφού οι φωτογραφίες με τα κέρματα ευρώ είναι ήδη στην αγγλική βικιπαίδεια, θεώρησα ότι έχει λυθεί το θέμα copyright, γι' αυτό τις φόρτωσα και στην ελληνική. Καλά δεν έκανα; Γιατί λες "κάτι παίζει με τα κέρματα ευρώ";--Kostisl 09:03, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την απονομή του αστεριού. Έκανα ό,τι μπορούσα!! :-) --Kostisl 09:03, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)

Αποποίηση[επεξεργασία κώδικα]

Μεταφέρω εδώ τη συζήτηση. Όχι, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γι'αυτό. Κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε και το τελευταίο κομμάτι της αποποίησης, το "use Wikipedia at your own risk". Αυτό που περιέγραψα δεν αναφέρεται στη διαφήμιση, αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου κάποιος θα στοχεύει στη βλάβη του αναγνώστη (η διαφήμιση στοχεύει απλά στην πώληση), π.χ. αν γράψει κάποιος ότι το βιτριόλι κάνει καλό στο κρυολόγημα, γιατί τη βρίσκει να διαβάζει την άλλη μέρα στις εφημερίδες πόσοι πήγανε στο νοσοκομείο επειδή ακολούθησαν τη συμβουλή του. (Το μετέφερα εδώ για να είναι λίγο πιο private, μη δίνουμε και ιδέες) Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κανεις τίποτα παραπάνω από το να υπενθυμίσεις στον αναγνώστη ότι η ΒΠ είναι ανοιχτή στον καθένα και αντίστοιχα ο καθένας ευθύνεται για τις συνεισφορές του.--Αρχίδαμος 09:12, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)

Διαγραφή σχολίου[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω εδώ μου έσβησες κατά λάθος ένα σχόλιο [1] :-) --fs 15:40, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)

Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Δεν με ενόχλησε καθόλου το χιούμορ και αναγνωρίζω και ο ίδιος ότι είναι "αντικοινωνική" η αποτροπή της επέμβασης άλλων χρηστών σε ένα άρθρο όσο το επεξεργάζομαι. Είναι ωστόσο αντικοινωνική πιο πολύ για τους ευκαιριακούς χρήστες. Όσοι έχουν παρακολουθήσει λίγο-πολύ τη σύντομη συμμετοχή μου εδώ, θα έχουν δει ότι συχνά κάνω ερωτήσεις για θέματα περιεχομένου που με προβληματίζουν ή παρακαλώ για σχόλια και διορθώσεις μόλις τελειώσω ένα άρθρο. Θα έχουν δει βεβαίως και να επιμένω κάποιες φορές όταν είμαι σίγουρος γι' αυτά που λέω. Έστω όμως και για τους ευκαιριακούς χρήστες, αφού στο κάτω κάτω από αυτούς θα προέλθουν κάποια στιγμή και νέοι συστηματικοί χρήστες: Είναι απλά πιο εύκολο και γρήγορο να γίνουν οι βελτιώσεις από άλλους αφού έχω γράψει εγώ αυτά που έχω σκοπό να γράψω, παρά να πρέπει να βάλω εγώ τις βελτιώσεις άλλων εκ των υστέρων. Αυτό θα εμφανίσει εξάλλου τις βελτιώσεις ως δικές μου, ενώ ανήκουν σε άλλο χρήστη. Ένα μισό άρθρο "φωνάζει" εξάλλου να το ολοκληρώσει κάποιος, και μπορεί να το κάνει στον υπολογιστή του συγχρόνως με μένα, που το κάνω στο δικό μου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή σύγκρουσης επεξεργασίας. Με το "συνεχίζεται..." ήθελα απλά να πω: "ορίστε, αυτό το κομμάτι έχω τελειώσει, ξεσκίστε το. Για το υπόλοιπο, ακονίστε τα μαχαίρια σας, έρχεται" (για να κάνω κι εγώ χιούμορ).

Νομίζω ότι μελλοντικά θα κρατάω το κείμενο μέχρι να το τελειώσω. Δεν το έκανα ως τώρα, γιατί οι πρόσθετοι χαρακτήρες που χρειάζεται ο κώδικας δυσχεραίνουν την επεξεργασία του κειμένου στο Word. Αν πάλι τους βάλω όλους στο τέλος, πρέπει να έχω πολύ ώρα ανοιχτή την "επεξεργασία" του άρθρου και αυτό μου δημιουργεί τεχνικά προβλήματα. Πολλές φορές, δεν ξέρω για ποιο λόγο, τα έχει "παίξει" ο υπολογιστής μου, κλείνει μόνος του και χάνονται τα πάντα.

Συγγνώμη που "λέω τον πόνο μου" μακρηγορώντας, πιστεύω όμως ότι άλλοι έχουν ανακαλύψει τον τροχό πριν από μένα και θα μπορούσαν να με βοηθήσουν με τις αδεξιότητές μου. Ευχαριστώ και πάλι.--Philologus 19:00, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)

Μην ψάχνεις τον Καβάφη![επεξεργασία κώδικα]

Δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιο ποίημα, αλλά είναι ένα από αυτά που είχε γράψει σχετικά με τον Ιουλιανό. Η υπόθεση έχει ως εξής: ο Ιουλιανός κατηγορεί τους Αντιοχείς στον Μισοπώγωνα ότι κυκλοφορεί στην πόλη τους η συνθηματική φράση: Το Χι ποτέ δεν αδίκησε την πόλη, ούτε το Κάππα! (εννοώντας ότι ο Ιουλιανός την είχε αδικήσει). Τελικά, βρέθηκε ότι με το "Χι" εννοούσαν τον Χριστό και με το "Κάππα" τον Κωνστάντιο, τον χριστιανό ξάδελφο του Ιουλιανού (που είχε πεθάνει). --Diderot 18:43, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)

Πράγματι, το ποίημα είναι το "Ιουλιανός και οι Αντιοχείς", ποίημα του 1926, πριν το οποίο αναφέρεται και μέρος του πρωτότυπου κειμένου του Ιουλιανού.

Στο κείμενο αυτό (Μισοπώγων) ο Ιουλιανός έγραψε: " "Το Χι", λένε, "δεν αδίκησε την πόλη, ούτε το Κάππα." Δύσκολο να μπει κανείς στο νόημα αυτού του γρίφου που σκαρφίστηκε η σοφία σας. Βρήκα όμως εδώ στην πόλη σας ερμηνευτές κι έμαθα ότι τα γράμματα είναι αρχικά ονομάτων, και ότι το πρώτο σημαίνει τον Χριστό και το δεύτερο τον Κωνστάντιο."

Και πάλι ευχαριστώ.--FocalPoint Συζήτηση 14:20, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)

Καρπούζ[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, είναι γεγονός, κι ακόμα είναι μια από τις καλύτερες ιδέες που είχα δει σε πάρτυ (βάλε 3/4 ή μισό μπουκάλι αντί για ένα αν το πάρτυ σου είναι "επίσημο"). Cheers - Badseed απάντηση 08:43, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Πόλεις[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τη υπενθύμιση/βοήθεια! Φιλικά --Diamond 19:13, 25 Ιουλίου 2006 (UTC)

Αστερίξ[επεξεργασία κώδικα]

Αφού έφτιαξα άρθρα για τον Αλφαβητίξ, τον Αυτοματίξ και τον Πανοραμίξ, είδα τη συζήτηση στον Κακοφωνίξ. Ίσως η σύμπτυξη δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Να το κάνουμε; (όχι ότι δεν υπάρχουν και πιο άχρηστα άρθρα, αλλά ίσως είναι καλύτερο να είναι όλα μαζεμένα)--Αρχίδαμος 14:31, 27 Ιουλίου 2006 (UTC)

Γίνεσαι κακός...Γέλασα πάντως--Αρχίδαμος 20:40, 27 Ιουλίου 2006 (UTC)

Świętochłowice[επεξεργασία κώδικα]

hello. could you like write an article in el.wiki about Polish city, Świętochłowice, please? you can based on en.wiki. in pl.wiki this article will candidate to a medal and it`s a needed factor. thank you very much! If you want, I can write an article about your city in Polish Wikipedia. Best regards, Szoltys

Δημοσκόπηση[επεξεργασία κώδικα]

Δες τις αλλαγές που έκανα στο Βικιπαίδεια:Σήμανση χρονολόγησης/Δημοσκόπηση μήπως θέλεις να αλλάξεις τις υπογραφές σου ή μήπως δεν συμφωνείς με τις αλλαγές. --Philologus 15:35, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ανακατεύθυνση[επεξεργασία κώδικα]

Κάνε σε παρακαλώ μια ανακατεύθυνση: Το λήμμα "Κέρματα ευρώ Λουξεμβούργου" να παραπέμπει στο "Λουξεμβουργιανά κέρματα ευρώ", για λόγους ομοιομορφίας. --Kostisl 17:55, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)

χεχεχεχε[επεξεργασία κώδικα]

Αθυρόστομος/αθυροδάκτυλος είναι μια χαρα ^_^ Project2501a 18:59, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)

Philologus ή φρούτα;[επεξεργασία κώδικα]

Τελικά, FocalPoint, είμαι φαίνεται ο μόνος που καταφέρνει να σε κάνει να σηκώσεις κεφάλι από τα φρούτα. Δεν είναι βέβαια και πολύ τιμητικό για μένα να είμαι το αμέσως πιο ενδιαφέρον θέμα μετά τα φραγκόσυκα και τα καρπούζια, εσένα όμως καλό σου κάνει. Θα με ευγνωμονείς μια μέρα...

Με την ευκαιρία, αυτό που μου είχες πει για τους πίνακες αντί εικόνες, συμφωνώ και θα το φτιάξω κάποια στιγμή. Όταν έφτιαχνα την εικόνα Μυκηναϊκός πολιτισμός#Χρονολόγηση δεν ήξερα τι εστί πίνακας. --Philologus 21:45, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)

Να προχωράμε[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είπε κανείς να μην προχωράμε. Αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε! Θα βάλεις κάνα χεράκι (και χερούκλα άμα θες); - Badseed απάντηση 23:52, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)


Άρθρα της δεκάρας[επεξεργασία κώδικα]

Τα άρθρα της δεκάρας (ή της μιας γραμμής) κατά την άποψη μου είναι άχρηστα, απλά γιατί ο χρήστης έχει μπερδέψει την Βικιπαίδεια με το Βικιλεξικό ή τα Βικιφθέγματα (ή τουλάχιστον το σκοπό της κάθε προσπάθειας).
Για να γίνει παραγωγικό ένα στουμπωμένο άρθρο, πρέπει να έχει κάποια στοιχεία που θα ερεθίσουν τον επόμενο αναγνώστη να συμπληρώσει, να διαμορφώσει ή να επεκτείνει το άρθρο. Με τον τρόπο αυτό θα γνωριστεί με τη Βικιπαίδεια και θα δημιουργήσει και λογαριασμό.
Ο χρήστης που για κάτι που τον ενδιαφέρει έγραψε μετά βίας 10 λέξεις, δεν πρόκειται να γράψει ποτέ παραπάνω, οπότε δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη αν θα μείνει ή θα φύγει. Προτιμώ χρήστες που γράφουν ολοκληρωμένα άρθρα και εκφράζουν απόψεις ακόμα και για θέματα που εγώ έχω άλλη γνώμη ή και αντίθετη γνώμη, παρά τηλεγραφικούς χρήστες.
Την ίδια άποψη έχω και για τις αντιγραφές. Άλλο να πάρεις μερικές γραμμές και στοιχεία από 20 σελίδες στο διαδίκτυο, βιβλία, περιοδικά και συγγράματα και να φτιάξεις ένα δικό σου άρθρο και άλλο να συρράψεις σε μία, μερικές σελίδες ενός ιστότοπου.

Τέλος, για το χιούμορ... Κατά παραδοχή των φίλων και συγγενών μου, έχω φλεγματικό, εγγλέζικο χιούμορ - αλλά άφθονο! Δυστυχώς οι έλληνες είναι συνηθισμένοι σε πιο ελαφρύ χιούμορ, πιο πηγαίο και με άμεσο αποτέλεσμα (γέλιο), οπότε αποφεύγω να το χρησιμοποιώ στο διαδίκτυο, γιατί οδηγεί σε παρεξηγήσεις.
"Πίσσα και πούπουλα" είναι μια αγαπημένη μου έκφραση για τους στόκους.

Για παράδειγμα ο κανόνας 3 ήταν:
"* Βασική αρχή 3: Σε ένα νέο άρθρο γράφουμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, παραθέτοντας τις πηγές μας στο τέλος του. Μόλις το ολοκληρώσουμε, θα έρθει κάποιος να μας ζητήσει τις παραπομπές που δεν φανταστήκαμε ποτέ πως χρειάζονται..."

και ο κανόνας 2 ήταν:
"* Βασική αρχή 2: Ένας χρήστης που επαναφέρει κατ' επανάληψη ένα άρθρο όπως εκείνος το είχε γράψει ή διορθώσει, χρειάζεται πουκάμισο με μανίκια που δένουν στην πλάτη, άφθονο [...], βάψιμο με μπλε μπογιά και πέταμα στη θάλασσα. (Το δέσιμο θα διευκολύνει στο [...] και το βάψιμο θα εξασφαλίσει πως δεν θα τον βρει κάποιος άλλος)."

Όσο για τους διαχειριστές, επειδή είμαι και ήμουν διαχειριστής σε πολλές ιστοπροσπάθειες, το μόνο που θα πω είναι πως κάνουν πολλή δουλειά και δέχονται πολλές επικρίσεις, πολλές φορές άδικα. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, παρά μόνο μετά θάνατον. Η θέση κάθε διαχειριστή είναι σεβαστή, αλλά δεν παύει να εκφράζει μια άποψη. Ευτυχώς στην Ελλάδα ο καθένας έχει μια, ή δύο, ή περισσότερες απόψεις για το ίδιο θέμα :) οπότε κανείς δεν μπορεί να μας χαρακτηρίσει για φασισμό.

Φιλικά, Κασσιανός --Kassianos 22:48, 5 Αυγούστου 2006 (UTC)

Κατάλογος ταινιών[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ, καλή ξεκούραση. Εγώ πάω με την παραδοσιακή μέθοδο (χεράκι). Σκέψου πάντως το ενδεχόμενο να τον σπάσουμε ανά δεκαετία/εικοσαετία. Cheers - Badseed απάντηση 21:19, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)

Φοκαλ Ποιντ[επεξεργασία κώδικα]

εγω παντως θα ελεγα οτι ειναι σημειο επικεντρωσης, οχι αναφορας. --Σωτηρης 23:55, 10 Αυγούστου 2006 (UTC)

οταν ειχα πρωτοχρησιμοποιησει το όνομα αυτό - όχι εδω, εκτός βικιπαίδειας - είχε την έννοια του σημείου αναφοράς. Ήταν σε ένα email σχετικό με το θέμα, με δέκα-δώδεκα αποδέκτες, το οποίο υπέγραψα έτσι. Σαφέστατα πάντως και το "επικέντρωσης" είναι σωστό.--FocalPoint Συζήτηση 07:36, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)

"Εστιακό σημείο"; -- pvasiliadis  22:07, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Να σου πω, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις με τον κατάλογο δημάρχων Αθηναίων.Θέλω να του κάνεις κάποια μορφοποίηση για να φαίνεται καλύτερα.Αμα μπορείς. --Diu απάντηση 22:54, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)

Τελικά με βοήθησε ο χρήστης Badseed που ήταν εκείνη τη στιγμή online --Diu 07:22, 12 Αυγούστου 2006 (UTC)

This sh*t is bananas. B-A-N-A-N-A-S[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου φίλε Φόκαλ και συγγνώμη για τη σύγκρουση στην μπανάνα... Εφόσον επιλέξαμε την ίδια εικόνα ΟΚ. Το "από το προφυλακτικό στις μπανάνες" δεν έγινε σκόπιμα αλλά μάλλον έχει κάποιο νόημα στη σφαίρα του σύμπαντος όπου όλα συνδέονται μεταξύ τους και αν είναι έτσι, συνδέεται με την τύχη μου. Για τις Βικιδιακοπές που λες... Τη μια είμαι εδώ, τη μια δεν είμαι και τρέχω σε σύντομες εξορμήσεις όπου συμβαίνουν απίστευτες γκαντεμιές (βλέπε αυτοκίνητο έρχεται και πέφτει πάνω στο δικό σου). --theKay 13:52, 12 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ευχαριστώ δια τας ευχάς! Και υπογραμμίζω τη φράση σου: "Προσοχή, ο πραγματικός κόσμος είναι πιο επικίνδυνος από τη Βικιπαίδεια." Αυτό ίσως πρέπει να το έχουν υπόψιν τους όλοι οι χρήστες της Βίκι και να είναι πάντα ήρεμοι και αποδοτικοί γιατί εδώ γράφουμε επειδή πρώτα μας αρέσει και μετά για όλα τα άλλα. Αλλά δε θα μπω σε λεπτομέρειες τέτοιας ανάλυσης για να αναιρέσω μόνος μου τα λόγια μου. (σημειώνω ότι δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.) --theKay 14:11, 12 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ευχαριστώ για τη διόρθωση.[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την διόρθωση και τα καλά σου λόγια. Παρότι ξέρω την Wikipedia εδώ και πολύ καιρό την αγνοούσα κάπως και είπα σήμερα (που γράφτηκα κιόλας) να συνησφέρω για την πόλη μου μιας και ήταν "άδεια".— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.75.122.11 (συζήτησησυνεισφορά) .. Αφορούσε την Αγία Παρασκευή.

Μετά τις διακοπές[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, χαίρομαι που επιστρέφοντας από τις διακοπές διαπιστώνω ότι άξιοι συνεργάτες όπως εσύ εξακολουθούν να είναι επί το έργον. Και, απλώς επειδή έτυχε να δω την αμφιβολία σου ως προς την ορθογραφία, καλό είναι να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με εκτίμηση. Dr Moshe 21:25, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)

Συγγραφείς[επεξεργασία κώδικα]

Για τον πρώτο από τους συγγραφείς δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα εκτός από εκείνα που έγιναν ταινίες. Ο δεύτερος όμως έχει γράψει ένα εκπληκτικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, το παιχνίδι του Έντερ.Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, αν δεν το έχεις κάνει ήδη--ΗΠΣΤΓ 07:38, 16 Αυγούστου 2006 (UTC)

Περί οράματος[επεξεργασία κώδικα]

Ο καθένας μπορεί να έχει όραμα ή επί μέρους οράματα. Μπορούν να συνυπάρχουν πολλά οράματα. Άλλοι επίσης δηλώνουν ευθαρσώς πως βρίσκονται εδώ για άλλους λόγους. Όλα είναι σεβαστά σε ένα ανοικτό εγχείρημα. Αρκεί ο καθένας να δουλεύει για αυτό και να μην το επιβάλλει σε άλλους. Το consensus είναι ευκολότερο έτσι. Ωστόσο δεν αναφέρομαι στις δηλώσεις σου περί προσωπικού οράματος. Ίσως η λέξη όραμα να μην ήταν η κατάλληλη--ΗΠΣΤΓ 15:16, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Keevery[επεξεργασία κώδικα]

Focal, μη με αναγκάζεις να χρησιμοποιήσω ωμή δύναμη. Αν πειράξεις του Κιβέρι, θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω όλη τη δύναμη και πειθώ ενός διαχειριστή πάνω σου.

Σοβαρά τώρα: πιστεύω ότι το "Κιβέρι" είναι γνωστό σαν "Κιβέρι" απλά. Έχω ξαναπεί ότι το "Κιβέρι Αργολίδας" μου παραφαίνεται τυπικό (θα ταίριαζε ίσως σε εγκυκλοπαίδειες άλλου τύπου) κι επιπλέον καλό είναι να σκεφτόμαστε και τα λινκς (κατευθείαν στο άρθρο αν δεν υπάρχει κίνδυνος μπερδέματος-θέλω να πω ότι οι περισσότεροι θα λινκάρουν στο "Κιβέρι". Αν θες να το μετακινήσεις κάντο, ούτε κι εγώ θα σκάσω, καθώς και τα δυο φυσικά (σαν ορισμοί) είναι σωστά. Τη γνώμη μου την ξες, απλά ήθελα κι εγώ να την (ξανα;) πω - Badseed απάντηση 15:32, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Καλωσόρισμα με μπόλικο subst[επεξεργασία κώδικα]

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς το πρότυπο καλωσόρισμα με την λειτουργία subst. Δες την σελίδα συζήτησης του προτύπου. --Dead3y3 Συζήτηση 17:25, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα ;) --Acp 20:26, 24 Αυγούστου 2006 (UTC)

Γρήγορη παρατήρηση για tagging εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Εκτός από το πρότυπο copyright, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα "Χωρίς πηγή", "Χωρίς δικαιούχο", "Άγνωστη άδεια" και συνδυασμό τους. Ότι τραβάει η όρεξή σου. Keep up the good work. --Dead3y3 Συζήτηση 14:17, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)

Κακόηχος[επεξεργασία κώδικα]

Βάλε καλύτερα "προκαλεί ταραχή σε αρχαΐζουσες ημιμαθείς κυρίες":)))--Αρχίδαμος 09:01, 26 Αυγούστου 2006 (UTC)

Αστέρι[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ, αν και νιώθω ότι αφορά εμένα καταρχήν :)--ΗΠΣΤΓ 13:45, 26 Αυγούστου 2006 (UTC)

copyright[επεξεργασία κώδικα]

Yeap --ΗΠΣΤΓ 07:24, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)

Interwiki[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί περιλαμβάνει για παράδειγμα το ψωμί απ' όπου πήγα να ξεκινήσω στα άρθρα που δεν έχουν interwiki ενώ το άρθρο έχει; Καμιά πατάτα με τα πρότυπα;--ΗΠΣΤΓ 16:16, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)

Βικιεπιχείρηση[επεξεργασία κώδικα]

Καμία αντίρρηση --ΗΠΣΤΓ 16:25, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)

Θα προσπαθήσω κι εγώ μες στη βδομάδα--Αρχίδαμος 16:58, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)

Μίδας[επεξεργασία κώδικα]

Μάλλον εννοούσες την πηγή του Μίδα:)). Ή για να το θέσω πιο επιστημονικά ξέρω τι εννοούσες αλλά δεν το λέω για να μη μου το κλέψουν οι άλλοι, έφαγα μήνες να βρω τη σωστή ορθογραφία...--Αρχίδαμος 15:08, 28 Αυγούστου 2006 (UTC)


Interwikis και νέα απορία[επεξεργασία κώδικα]

Δυστυχώς, δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα Interwikis, ώστε να τα προσθέτω σε κάθε άρθρο μου. Εν πάση περιπτώσει, ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βρίσκουμε ευκολότερα τις κατηγορίες γεννήσεων και θανάτων. Για παράδειγμα, στο άρθρο Νίκος Σταυρίδης , στο οποίο έκανα τη συνεισφορά μου, έβαλα στις κατηγορίες 1910 Γεννήσεις και 1987 Θάνατοι. Τα περισσότερα άρθρα στην ελληνική Βικιπαίδεια δεν ακολουθούν κάτι τέτοιο. Μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτό σε παρακαλώ πολύ; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Lemur12 --Lemur12 11:10, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)

Μουντομπάσκετ[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνοι, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να επιμεληθώ, μια χαρά είναι:) - Badseed απάντηση 10:30, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Περί Μουντομπάσκετ[επεξεργασία κώδικα]

Προσωπικά δε θα το κάνω, για λόγους αρχής - δε θέλω να προτείνω άρθρο μου ως επιλεγμένο. By the way, όχι άλλη δόξα! Μου έβαλαν και την Αγία Πετρούπολη την προηγούμενη εβδομάδα!

Κατά τα άλλα, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς θα γίνει... --Παναγιώτης Μπότσης 10:36, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Κάνε μου λιγάκι "μου"[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις δίκιο για το "μου". Πάντως δεν είναι κτητικό... Το χρησιμοποίησα όπως όταν λέμε "το σχολείο μου" ή "το τάγμα μου", χωρίς να είμαστε λυκειάρχες ή αντισυνταγματάρχες. Thanx πάντως για την παρατήρηση - κι εγώ έτσι το βλέπω! --Παναγιώτης Μπότσης 11:47, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Χρονικόν Μορέως[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλή η πρωτοβουλία σου να προσθέσεις δείγμα του κειμένου. Μόνο που θα το έβρισκα καλύτερο να είναι σε πολυτονικό, μιας και σε πολυτονικό είναι γραμμένο. Αφού έχουμε την τεχνική δυνατότητα, ας την αξιοποιήσουμε. Επειδή οι γνώσεις μου για το πολυτονικό είναι αρκετά περιορισμένες, δεν μπορώ να το πολυτονίσω έτσι μόνος μου. Αν έχεις όμως το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ.σκαναρισμένο ή κάπου στο ίντερνετ), μπορώ ευχαρίστως να αναλάβω τη μεταφορά των τόνων και πνευμάτων στο άρθρο.--Αρχίδαμος 23:44, 2 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Θα ψάξω μήπως το βρω κάπου, αν και οι πηγές μου είναι περιορισμένες. Προσωπικά θεωρώ το μονοτονικό σε αρχαία/μεσαιωνικά/παλαιότερα κείμενα που γράφτηκαν στο πολυτονικό και φαίνεται και από τη γλώσσα ότι είναι παλαιότερα ανακριβή απόδοση, σαν να του εκσυγχρονίσεις την ορθογραφία. Αλλά είναι προσωπικό μου βίτσιο να τα ψειρίζω κάτι τέτοια.--Αρχίδαμος 00:00, 3 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Ορολογία Μακεδονίας[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ που μπήκες ζεστά στο θέμα (θυμίζει ...ψητό)! Θα λείψω για λίγο. Αν θες συνέχισε. Α! και πρέπει να μεταφράσουμε και τα en:Aegean Macedonia και en:United Macedonia, αλλιώς δεν θα είναι πλήρες... :NikoSilver: 10:44, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)