Συζήτηση χρήστη:NikosLikomitros

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλησπέρα σε όλους σας. Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης του χρήστη NikosLikomitros, καθώς αποφάσισα μετά από συμβουλή της οικογενείας μου να μετονομαστώ.

Όλες τις παλαιότερες συζητήσεις ως Nikosgranturismogt μπορείς να τις βρεις εδώ:

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Nor Ashkharh που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 23:02, 29 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Λιβυκός Εμφύλιος Πόλεμος (2014-σήμερα)[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτο καλο ια ηταν να υπαρχει το infobox πληροφορίες στρατιωτικής σύγκρουσης ωστε να υπαρχουν παραπανω πληροφορίες για τις αντιμαχόμενες πλευρές και τα πρόσωπα τα οποια ειναι σημαντικά για τον πολεμο. επίσης θα προσφέρει παραπάνω πληροφορίες στην ανάπτυξη του λήμματος και ομορφαίνει εμφανισιακά το λημμα προσφέροντας παντα πιο πολλες πληροφορίες. Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 17:33, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Καλησπέρα. Δεν σε αδικώ, πραγματικά ομορφαίνει το λήμμα και παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον πόλεμο της Λιβύης. Και ότι δίνει πληροφορίες για τα πια είναι τα βασικά πρόσωπα (Χαφτάρ, αλ-Σαράτζ κλπ.) που εμπλέκονται στον πόλεμο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τεκμηρίωση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική στην Βικιπαίδεια. Και μερικές χώρες που εμφανίζει εδώ δεν εμφανίζονται στα αγγλικά (π.χ. Κύπρος και Ελλάδα). Ενώ στο πρότυπο που έχεις προσθέσει λείπουν και πολλές άλλες παρατάξεις οι οποίες συμμετέχουν στον πόλεμο. Γενικά πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα λεγόμενα των συμβικιπαιδιστών Dipa1965 και Glorious 93. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να εργαστείς στο πρότυπο στο πρόχειρο σου και να το δημοσιεύσεις μόλις τεκμηριωθεί. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:47, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Αν συμπληρώσω στο infobox ότι ακριβώς υπάρχει και στην Αγγλική βικιπαίδεια για τις δυνάμεις και τους αντιμαχομενους θα μπορεί να τεκμηριωθεί και να παραμείνει στο λήμμα χωρίς να διαγραφούν οι πληροφορίες; Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 20:15, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Ακριβώς. Αν συμπληρώσεις στο κουτί πληροφοριών ότι υπάρχει και στα αγγλικά για τους εμπολέμους και με παραπομπές, θα παραμείνει. Συνιστώ όμως να προσθέσεις σταδιακά (μία-μία τις παραπομπές, αντιγράφοντας από τα αγγλικά ή από το πρόχειρο σου, ή από εδώ) τις παραπομπές και όχι κατευθείαν το πρότυπο επειδή εχτές που το δοκίμασα, μετέφρασα λίγο και εξαφανίστηκαν αρκετά πράγματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:13, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Φωτό[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ μην κάνεις bypass την πολιτική για τις φωτογραφίες στη ΒΠ. Για έναν ποιητή ή συγγραφέα δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί η εύλογη χρήση εικόνας του που τελεί υπό πνευματικά δικαιώματα καθώς η εγκυκλοπαιδικότητά του αφορά εν γένει τον γραπτό του λόγο και όχι την εικόνα του.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:15, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Και βέβαια δεν νοείται εύλογη χρήση για πρόσωπο εν ζωή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:43, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Δεν το γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η διάταξη. Εξάλλου, σιγά-σιγά μαθαίνεται η πολιτική. Έγινε για να παρασχεί βοήθεια στον χρήστη για το αίτημα του, ενώ δηλώνει ότι έχει πάρει την άδεια του προσώπου εν ζωή. Εφόσον δεν προκύπτει εύλογη χρήση, ας γίνει ότι είναι σύννομο με τη πολιτική για τις εικόνες. Γι'αυτό, αφαίρεσα την επιγραφή "εύλογη χρήση" στην σελίδα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:47, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Στατιστικά[επεξεργασία κώδικα]

[1]

Στον χρήστη με τη μεγαλύτερη δημιουργία λημμάτων στην ελληνική Βικιπαίδεια το 2019. Xaris333 (συζήτηση) 20:37, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλή χρονιά αγαπητέ Xaris333. Σε ευχαριστώ πολύ για τα αστεράκι! Την σημαντική παραγωγή λημμάτων είχα παρατηρήσει όλη τη χρονιά μιας και ασχολούμαι καθημερινά με τον Βικισαρωτή - δηλ. Wikiscan για την ελληνική και άλλες Βικιπαίδειες. Συγχαρητήρια για τη παραγωγικότατη προσφορά σου στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:41, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Λαθάκια στο "Λάνελαιν"[επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στην αξιόλογη συνολική σου συνεισφορά είδα δύο λαθάκια, οπότε απόψε θα σε... στενοχωρήσω και λίγο.
Ερμήνευσες το φωνητικό σύμβολο "ŋ" ως "ν", κάτι που είναι λάθος, αφού αντιστοιχεί σε "ng" (γι' αυτό και το σχήμα του θυμίζει λίγο κι απ' τα δύο γράμματα) και προφέρεται ακριβώς όπως το ng στο αγγλικό ρήμα "sing" (τραγουδώ), δηλαδή δεν ακούγεται σκληρά σαν το ελληνικό "-νγκ", όμως σίγουρα δεν θα έγραφες την προφορά της λέξης sing ως "σιν", αλλά μάλλον συμβιβαστικά (σκληρό νγκ αντί μαλακού ng) ως "σινγκ" - πιο φανερό μάλιστα γίνεται αυτό αν πούμε singing, που σίγουρα θα το γράφαμε σίνγκινγκ και όχι σίνιν. Οπότε καλώς έκανες τις διορθώσεις στο Λάνγκελαντ, αλλά θα ήταν σωστό να πας στο "Λάνγκελαιν". Αντίστοιχα το "Ρούντκομπινγκ" ([ˈʁuðkʰøːpeŋ]) καλώς δεν σου άρεσε, αλλά πρέπει να γραφτεί "Ρούδκεεπενγκ" (διπλό ε λόγω παρατεταμένου "øː").
Τέλος είναι γενικά επιθυμητό όταν μετακινούμε ένα λήμμα, να ξαναπηγαίνουμε στο παλιό όνομα (που πλέον είναι ανακατεύθυνση) και να πατάμε στο μενού της αριστερής στήλης το "Συνδέσεις προς εδώ", που μας βγάζει μια λίστα με όλα τα λήμματα όπου υπάρχει η παλιά (λανθασμένη) ονομασία. Όταν είναι λίγα -για τα δικά μου... γούστα μέχρι 50- τα επισκεπτόμαστε ένα ένα και διορθώνουμε τη λέξη κι εκεί, αν όμως είναι πολλά, είτε λεμε σε κάποιον διαχειριστή να τα αλλάξει αυτόματα με bot είτε τα αφήνουμε (...κάποτε κάποιος θα τα κάνει).
Θα χαιρόμουν να κάνεις εσύ ο ίδιος τις παραπάνω δύο διορθώσεις, αφού εγώ έχω κάπου 50-60 σελίδες (tabs) ταυτόχρονα ανοιχτές και δεν με παίρνει (έτοιμο να καταρρεύσει το PC μου). Τους χαιρετισμούς μου! --MedMan (συζήτηση) 03:43, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα MedMan. Αξιολογώντας το μήνυμα κατάλαβα ότι όντως η προφορά ήταν λίγο λάθος, γι'αυτό και έγραψα ότι τα είχα μισοδιορθώσει αφού ήταν "σχεδόν" διορθωμένα αλλά έλειπαν λίγα ακόμη γράμματα στην περίπτωση του Ρούδκεεπενγκ και Λάνγκελαιν. Οι αβλεψίες που δεν μου επέτρεψαν την πλήρη διόρθωση, αλλά μερική των ονομάτων ήταν η μη πλήρης γνώση του φωνητικού αλφαβήτου. Παρεπιμπτόντως οι λανθασμένοι όροι που ανέφερες διορθώθηκαν και στις σελίδες που αναφέρονταν. Όσο για τις φωνητικές μεταγραφές, θα τις θυμάμαι για χρήση και εφαρμογή σε μελλοντικές διορθώσεις ονομάτων. Τέλος, έχεις και εσύ αξιόλογη συνεισφορά στην Βικιπαίδεια. Τους χαιρετισμούς μου! NikosLikomitros (συζήτηση) 14:36, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Αντιποίηση ονομάτων[επεξεργασία κώδικα]

Το ξέρω [2]. Κάποιος έχει όρεξη για παιχνίδια φαίνεται. --C Messier 16:12, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σίγουρα θα θέλει να παίξει κάποιος εκμεταλλευόμενος ονόματα διαχειριστών που δεν έχουν συνεισφέρει εδώ και μέρες (τουλάχιστον στις δύο πρώτες περιπτώσεις). Και εμένα με μπέρδεψε το όνομα του πρώτου λογαριασμού αλλά μόλις βρήκα ότι έχει I αντί για l κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι ύποπτο. Με βάση τα ονόματα των διαχειριστών δεν αποκλείεται να φτιάξει και άλλους λογαριασμούς με τον ίδιο τρόπο - γι'αυτό ας είμαστε προσεκτικοί. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Βλέποντας τις συνεισφορές του, έχω και κάποιες βάσιμες υποψίες ποιος. --C Messier 18:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Εμένα δεν μου πάει το μυαλό σε κάποιον. Πρωτοφανές πράγμα πάντως η συνεχής δημιουργία λογαριασμών με σχεδόν ολόιδια ονόματα με γνωστούς Βικιπαιδιστές. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:24, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Βάιμαρ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ο όρος Βάιμαρ αυτός καθαυτός θα πρέπει να είναι ανακατεύθυνση προς το λήμμα Βαϊμάρη, καθώς αυτός είναι η κανονική ονομασία της πόλης και όχι η ελληνοποιημένη ονομασία. Όσο για την σελίδα αποσαφήνισης, αυτή θα πρέπει να είναι υπό την μορφή τίτλου "Βάιμαρ (αποσαφήνιση)". --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:29, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Το μετακίνησα και το διόρθωσα. Εφόσον υπήρχαν δύο σελίδες σχετιζόμενες ως προς τον τίτλο με το Βάιμαρ, αποφάσισα να δημιουργήσω ανακατεύθυνση. Αφού (και το γνώριζα από προηγουμένως) είναι η κανονική ονομασία της Βαϊμάρης, διορθώθηκε. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:33, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, με αφορμή αυτό εδώ θα σου πρότεινα, αντίθετα, το λήμμα να τεθεί προς κριτική εδώ, ώστε να τεθούν στον κατάλληλο χώρο όσα θέματα θα μπορούσαν να χρειαστούν βελτίωση προκειμένου το λήμμα, σε πρώτο βαθμό, να βελτιωθεί ποιοτικά ή να διορθωθούν οι όποιες ελλείψεις, υπερβολές κτλ. που μπορεί να υπάρχουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:40, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Αυτό είχα σκεφτεί και εχτές για την πρόταση. Για προβεβλημμένο είναι ακόμα νωρίς. Γι'αυτό ας γίνει κλείσιμο πρότασης και η συζήτηση να μεταφερθεί στην κριτική λημμάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γενικά, πάντως, επειδή πρόκειται για θέμα που είναι διαρκώς υπό εξέλιξη (πχ. "στις 17/1 η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε διαδήλωση, στις 18/1 σε σύνοδο" κτλ.) καλύτερα θα ήταν να περιμένουμε να "κάτσει η σκόνη". Όχι τόσο για λόγους ουδετερότητας και αποστασιοποίησης από τα γεγονότα, αλλά, περισσότερο, λόγω της εξαιρετικά πιθανής ανάγκης ενημέρωσης του λήμματος - σχεδόν - σε καθημερινή βάση. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ακριβώς. Το γεγονός ότι πρόκειται για λήμμα που θα ενημερώνεται τακτικά για αρκετό χρονικό διάστημα, και συνάμα με τα βικισυντακτικά προβλήματα που έχει, με οδήγησαν στην απόφαση για απόσυρση. Ολοκληρώνοντας, θα θέλει και άλλες διορθώσεις καθώς πριν το παράδειγμα μπορεί να παρατίθεται κάτι όπως "στις 16/1 έφτασε στη πόλη/χώρα τάδε και αποχώρησε στις 20/1", κύριος λόγος που το κάνει σαν προσωπικό ημερολόγιο. Θέλουν πολλά πράγματα διόρθωση. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:49, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Είναι αυτό που συνόψισε ο Geraki - εάν δεν κάνω λάθος - ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό λήμμα, δλδ. "γράφουμε την πιο πρόσφατη είδηση έως την επόμενη". Σε έναν πρώτο βαθμό αυτό μπορεί να είναι οκ, όμως σε βάθος χρόνου τραβάει πολύ σε μέγεθος και δίνει, έχοντας πλέον μία κάποια χρονική απόσταση από τα γεγονότα, περιττές λεπτομέρειες. Παράδειγμα το ζήτημα του πώς θα διέσχιζε τον Ατλαντικό, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ, σχεδόν... σίριαλ είχε γίνει από αριθμό ΜΜΕ, όμως, στο τέλος και επί της ουσίας, όλο αυτό μπορεί να συνοψιστεί εντός μίας πρότασης, πχ. "αντί για αεροπλάνο, χρησιμοποίησε ως μεταφορικό μέσο ιστιοφόρο" ή κάτι ανάλογο. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:56, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Για να μην πλατιάζει το λήμμα, υπάρχουν ήδη ξεχωριστά λήμματα στην αγγλική Βικιπαίδεια για το ταξίδι εκεί και τις ομιλίες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ειδικά λήμματα υπέρ της αποσυμφόρησης του κυρίου. Σίριαλ στα ελληνικά μέσα δεν είχε γίνει, αλλά τα λεπτά προ της άφιξης (και η αναχώρηση) μεταδόθηκε ζωντανά από κορυφαία κανάλια. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:00, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Τεκμηρίωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως εδώ δεν αρκεί η από πλευράς σου τοποθέτηση, αλλά χρειάζεται και η προσθήκη σχετικής πηγής που να το αναφέρει. Όχι τόσο για τον Esslet (ο οποίος λογικά είδε την αναίρεση και σύνοψη επεξεργασίας σου), όσο για τον αμέσως επόμενο αναγνώστη του λήμματος (που δεν είδαν ούτε την μία, ούτε και την άλλη). --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 20:37, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Τυπικά έχει δίκιο ο Glorious 93. Αρχικά τοποθέτησα το πρότυπο ασάφειας επειδή δεν έβγαλα νόημα διαβάζοντας την πρόταση. Μετά από μια δεύτερη (και τρίτη...) ανάγνωση κατάλαβα τι εννοεί, μπήκα να την ξεκαθαρίσω λιγάκι και να βγάλω και την σήμανση ασάφειας αλλά στο μεταξύ την είχε αφαιρέσει ήδη ο Nikos. Δεν προχώρησα σε προσθήκη του προτύπου {εκκρεμεί παραπομπή}, κατ'εξαίρεση επειδή η πρόταση βρίσκεται στην εισαγωγή του λήμματος και επειδή, ανεπίσημα, γνωρίζουμε ότι τέλος πάντων είναι ορθή σαν πληροφορία και εύκολα επαληθεύσιμη σε κάθε περίπτωση. Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και στην εισαγωγή πολλών άλλων λημμάτων πόλεων και τις διατηρούμε, ίσως λανθασμένα, χωρίς παραπομπές και παράλληλα χωρίς σήμανση έλλειψης παραπομπής ως... αυταπόδεικτες. Τυπικά, για να είμαστε σωστοί, η εν λόγω πρόταση χρειάζεται πηγή, σήμανση ή αφαίρεση, αλλά αν δεν επιμένει ο Glorious προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μείνει ως έχει. Esslet(συζήτηση) 21:05, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Esslet:, @Glorious 93: Πρώτα απ'όλα, κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό του Glorious. Για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της Βικιπαίδειας είναι αλήθεια ότι πράγματι χρειάζεται πηγή, κάτι που στην αρχή δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου καθώς ήδη τεκμαιρόταν από τις σελίδες για τα Ιόνια νησιά και τη σελίδα με την έκταση των νησιών της Ελλάδας. Αρχικά αποφάσισα μόλις είδα την προσθήκη να το ελέγξω και αποφάσισα να ελέγξω αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της σελίδας ελέγχοντας τις σχετικές σελίδες που ανέφερα στην σύνοψη, όπου βρήκα ότι και οι τρεις δηλώσεις είναι σωστές. Ο λόγος που δεν αποφάσισα να βάλω στη προκειμένη περίπτωση τεκμηρίωση είναι επειδή τα δεδομένα είναι αυταπόδεικτα και όπως είναι βέβαιο, είναι απίθανο να γίνει αυτοδιαφήμιση του νησιού ακόμη και σε δεδομένα γεωγραφικής - στατιστικής φύσεως. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι οι πηγές είναι σημαντικότατες - αλλά δεν τοποθετήθηκαν λόγω αυταποδεικτικότητας και ελέγχου στις σελίδες. Ακόμη, σε σχεδόν όλα τα νησιά το ίδιο πράγμα γίνεται με τις πηγές για εκτάσεις κτλ. Για την πρόταση αυτή μπορούμε να βάλλουμε το εκκρεμεί παραπομπή και να μπει στις σελίδες που χρειάζονται τεκμηρίωση, αλλά εάν επιμένει ο Glorious, μπορώ να ψάξω έγκυρες πηγές που να το αναφέρουν. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:53, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Θα προσπαθήσω εδώ να απαντήσω (έστω έμμεσα) και στους δυο σας, Esslet και NikosLikomitros. Ναι, γνωρίζω ότι η προσθήκη τεκμηρίωσης δεν συναντάται (τόσο) συχνά εντός της el@wiki, όπως συμβαίνει με την αγγλόγλωσση αδερφή της, ή άλλες... της φρατρίας... Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως αποφεύγεται, δεν συμβαίνει ή, ακόμη χειρότερα, απαγορεύεται. Ως προς το θέμα μας, τώρα, κατανοώ απολύτως το σκεπτικό περί αυταπόδεικτου, ωστόσο, κάτι το οποίο για τον έναν μπορεί να είναι αυταπόδεικτο για τον άλλο είναι δυνατό να θεωρείται ως ένα ψέμα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Η el@wiki έχει ήδη βρεθεί κατά το παρελθόν (ακόμη και σήμερα βασικά) με αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, όπου στήνονται ολόκληροι πόλεμοι καμπαναριών, μεταξύ κατοίκων διαφορετικών πόλεων, χωριών ή άλλων, ακριβώς επειδή μπαινοβγαίνουν πληροφορίες σε λήμματα άνευ οποιασδήποτε τεκμηρίωσης. Προφανώς δεν ζητάω να πάμε στο άλλο άκρο, όπου θα τεκμηριώνουμε μέχρι και το κόμμα, όμως, ειδικά για τέτοια θέματα όπου - αποδεδειγμένα - πολλοί διορθωπόλεμοι λαμβάνουν χώρα, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες διεξαγωγής παρομοίων πολέμων καμπαναριών, μέσω της παράθεσης, όσο περισσότερο αυτό είναι δυνατόν, τεκμηριωμένων πληροφοριών, οι οποίες θα "απωθούν" περισσότερο τέτοιες ενέργειες παρά θα τις ενθαρρύνουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:02, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σε ό,τι -πιθανώς- με αφορά, απάντησα ήδη από το πρώτο μου σχόλιο ότι δεν διαφωνώ με την ουσία της παρατήρησης σου. Προσωπικά άλλωστε ανέκαθεν λειτουργώ πιο "αυστηρά" γενικά σε περιπτώσεις προσθήκης ατεκμηρίωτου κειμένου, οποιασδήποτε φύσης και έκτασης, προχωρώντας σε αναίρεση και ζητώντας πηγή. Αν η εν λόγω πρόταση είχε προστεθεί χθες για πρώτη φορά στο λήμμα και την είχα προσέξει, θα την αφαιρούσα. Για την όλη συνεισφορά μου εδώ έχω θέσει ως έναν βασικό στόχο την προσπάθεια αποφυγής προσθήκης μη τεκμηριωμένου περιεχομένου τη στιγμή που προστίθεται, ώστε να αποφύγουμε προβλήματα στο μέλλον. Ωστόσο, το να λειτουργήσουμε ανάποδα προχωρώντας σε αφαίρεση του υπάρχοντος μη τεκμηριωμένου κειμένου από τα λήμματα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι ρεαλιστικό (αν και τυπικά ορθό), γιατί θα... μέναμε πρακτικά χωρίς λήμματα. Η έκταση του ατεκμηρίωτου περιεχομένου στην ελ. ΒΠ είναι τεράστια και το γνωρίζεις σίγουρα καλύτερα από εμένα ως παλαιότερος χρήστης. Δράττομαι μάλιστα της ευκαιρίας να σημειώσω ότι θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσουμε σαν Κοινότητα σχετικά με το πώς λειτουργούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις και εν γένει για την κατάσταση τεκμηρίωσης των περισσότερων λημμάτων. Esslet(συζήτηση) 11:44, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019[επεξεργασία κώδικα]

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τη τη συνεισφορά σου στο διαγωνισμό λημματογράφησης Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019 στον οποίο διακρίθηκες. Οι διεθνείς διοργανωτές θα ήθελαν να σου αποστείλουν μια αναμνηστική καρτ ποστάλ για την επιτυχία σου και εμείς θα θέλαμε να σου στείλουμε ηλεκτρονικά έναν τιμητικό έπαινο. Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μας δώσεις ένα email, και μια διεύθυνσή για να παραλάβεις τα δώρα σου. Τα στοιχεία σου δεν διαμοιράζονται σε τρίτους. Σε περίπτωση που θέλεις να παραμείνεις ανώνυμος μας αρκεί το email σου για να παραλάβεις τον έπαινο.

Συγχαρητήρια![επεξεργασία κώδικα]

Editors Barnstar Hires.png

Για τη συνεισφορά σου στο εγχείρημα Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019. Εκ μέρους των διοργανωτών σε συγχαίρουμε για τη συμβολή σου στη Βικιπαίδεια! -- Magioladitis (συζήτηση) 21:31, 29 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Η Κοινωνία Πρώτα που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --C Messier 20:48, 1 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ονομασία ειδών[επεξεργασία κώδικα]

Μια ερώτηση: θέλω να δημιουργήσω μια σελίδα για ένα είδος φυτού που δεν έχει ελληνικό όνομα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το λατινικό όνομα ως τίτλο της σελίδας; Ευχαριστώ Wandering ant (συζήτηση) 09:18, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Αν ένα φυτό (και αντιστοίχως, ερπετό, θηλαστικό, ψάρι κτλ.) δεν έχει ελληνικό όνομα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λατινικό. Ένα τέτοιο λήμμα είναι για το Elops lacerate. Καλή συνέχεια στο έργο σου στα μπαλινέζικα και γενικότερα στην Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:32, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)