Συζήτηση χρήστη:NikosLikomitros

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλησπέρα σε όλους σας. Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης του χρήστη NikosLikomitros.

Όλες τις παλαιότερες συζητήσεις ως Nikosgranturismogt μπορείς να τις βρεις εδώ:

Χρηστικά:

  • Μπορείτε να αρχίσετε νέο θέμα συζήτησης πατώντας εδώ
  • Για να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της λειτουργίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βικιπαίδειας, πατήστε εδώ

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Nor Ashkharh που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 23:02, 29 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Λιβυκός Εμφύλιος Πόλεμος (2014-σήμερα)[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτο καλο ια ηταν να υπαρχει το infobox πληροφορίες στρατιωτικής σύγκρουσης ωστε να υπαρχουν παραπανω πληροφορίες για τις αντιμαχόμενες πλευρές και τα πρόσωπα τα οποια ειναι σημαντικά για τον πολεμο. επίσης θα προσφέρει παραπάνω πληροφορίες στην ανάπτυξη του λήμματος και ομορφαίνει εμφανισιακά το λημμα προσφέροντας παντα πιο πολλες πληροφορίες. Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 17:33, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Καλησπέρα. Δεν σε αδικώ, πραγματικά ομορφαίνει το λήμμα και παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον πόλεμο της Λιβύης. Και ότι δίνει πληροφορίες για τα πια είναι τα βασικά πρόσωπα (Χαφτάρ, αλ-Σαράτζ κλπ.) που εμπλέκονται στον πόλεμο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τεκμηρίωση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική στην Βικιπαίδεια. Και μερικές χώρες που εμφανίζει εδώ δεν εμφανίζονται στα αγγλικά (π.χ. Κύπρος και Ελλάδα). Ενώ στο πρότυπο που έχεις προσθέσει λείπουν και πολλές άλλες παρατάξεις οι οποίες συμμετέχουν στον πόλεμο. Γενικά πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα λεγόμενα των συμβικιπαιδιστών Dipa1965 και Glorious 93. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να εργαστείς στο πρότυπο στο πρόχειρο σου και να το δημοσιεύσεις μόλις τεκμηριωθεί. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:47, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Αν συμπληρώσω στο infobox ότι ακριβώς υπάρχει και στην Αγγλική βικιπαίδεια για τις δυνάμεις και τους αντιμαχομενους θα μπορεί να τεκμηριωθεί και να παραμείνει στο λήμμα χωρίς να διαγραφούν οι πληροφορίες; Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 20:15, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Ακριβώς. Αν συμπληρώσεις στο κουτί πληροφοριών ότι υπάρχει και στα αγγλικά για τους εμπολέμους και με παραπομπές, θα παραμείνει. Συνιστώ όμως να προσθέσεις σταδιακά (μία-μία τις παραπομπές, αντιγράφοντας από τα αγγλικά ή από το πρόχειρο σου, ή από εδώ) τις παραπομπές και όχι κατευθείαν το πρότυπο επειδή εχτές που το δοκίμασα, μετέφρασα λίγο και εξαφανίστηκαν αρκετά πράγματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:13, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Φωτό[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ μην κάνεις bypass την πολιτική για τις φωτογραφίες στη ΒΠ. Για έναν ποιητή ή συγγραφέα δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί η εύλογη χρήση εικόνας του που τελεί υπό πνευματικά δικαιώματα καθώς η εγκυκλοπαιδικότητά του αφορά εν γένει τον γραπτό του λόγο και όχι την εικόνα του.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:15, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Και βέβαια δεν νοείται εύλογη χρήση για πρόσωπο εν ζωή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:43, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Δεν το γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η διάταξη. Εξάλλου, σιγά-σιγά μαθαίνεται η πολιτική. Έγινε για να παρασχεί βοήθεια στον χρήστη για το αίτημα του, ενώ δηλώνει ότι έχει πάρει την άδεια του προσώπου εν ζωή. Εφόσον δεν προκύπτει εύλογη χρήση, ας γίνει ότι είναι σύννομο με τη πολιτική για τις εικόνες. Γι'αυτό, αφαίρεσα την επιγραφή "εύλογη χρήση" στην σελίδα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:47, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Στατιστικά[επεξεργασία κώδικα]

[1]

Στον χρήστη με τη μεγαλύτερη δημιουργία λημμάτων στην ελληνική Βικιπαίδεια το 2019. Xaris333 (συζήτηση) 20:37, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλή χρονιά αγαπητέ Xaris333. Σε ευχαριστώ πολύ για τα αστεράκι! Την σημαντική παραγωγή λημμάτων είχα παρατηρήσει όλη τη χρονιά μιας και ασχολούμαι καθημερινά με τον Βικισαρωτή - δηλ. Wikiscan για την ελληνική και άλλες Βικιπαίδειες. Συγχαρητήρια για τη παραγωγικότατη προσφορά σου στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:41, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Λαθάκια στο "Λάνελαιν"[επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στην αξιόλογη συνολική σου συνεισφορά είδα δύο λαθάκια, οπότε απόψε θα σε... στενοχωρήσω και λίγο.
Ερμήνευσες το φωνητικό σύμβολο "ŋ" ως "ν", κάτι που είναι λάθος, αφού αντιστοιχεί σε "ng" (γι' αυτό και το σχήμα του θυμίζει λίγο κι απ' τα δύο γράμματα) και προφέρεται ακριβώς όπως το ng στο αγγλικό ρήμα "sing" (τραγουδώ), δηλαδή δεν ακούγεται σκληρά σαν το ελληνικό "-νγκ", όμως σίγουρα δεν θα έγραφες την προφορά της λέξης sing ως "σιν", αλλά μάλλον συμβιβαστικά (σκληρό νγκ αντί μαλακού ng) ως "σινγκ" - πιο φανερό μάλιστα γίνεται αυτό αν πούμε singing, που σίγουρα θα το γράφαμε σίνγκινγκ και όχι σίνιν. Οπότε καλώς έκανες τις διορθώσεις στο Λάνγκελαντ, αλλά θα ήταν σωστό να πας στο "Λάνγκελαιν". Αντίστοιχα το "Ρούντκομπινγκ" ([ˈʁuðkʰøːpeŋ]) καλώς δεν σου άρεσε, αλλά πρέπει να γραφτεί "Ρούδκεεπενγκ" (διπλό ε λόγω παρατεταμένου "øː").
Τέλος είναι γενικά επιθυμητό όταν μετακινούμε ένα λήμμα, να ξαναπηγαίνουμε στο παλιό όνομα (που πλέον είναι ανακατεύθυνση) και να πατάμε στο μενού της αριστερής στήλης το "Συνδέσεις προς εδώ", που μας βγάζει μια λίστα με όλα τα λήμματα όπου υπάρχει η παλιά (λανθασμένη) ονομασία. Όταν είναι λίγα -για τα δικά μου... γούστα μέχρι 50- τα επισκεπτόμαστε ένα ένα και διορθώνουμε τη λέξη κι εκεί, αν όμως είναι πολλά, είτε λεμε σε κάποιον διαχειριστή να τα αλλάξει αυτόματα με bot είτε τα αφήνουμε (...κάποτε κάποιος θα τα κάνει).
Θα χαιρόμουν να κάνεις εσύ ο ίδιος τις παραπάνω δύο διορθώσεις, αφού εγώ έχω κάπου 50-60 σελίδες (tabs) ταυτόχρονα ανοιχτές και δεν με παίρνει (έτοιμο να καταρρεύσει το PC μου). Τους χαιρετισμούς μου! --MedMan (συζήτηση) 03:43, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα MedMan. Αξιολογώντας το μήνυμα κατάλαβα ότι όντως η προφορά ήταν λίγο λάθος, γι'αυτό και έγραψα ότι τα είχα μισοδιορθώσει αφού ήταν "σχεδόν" διορθωμένα αλλά έλειπαν λίγα ακόμη γράμματα στην περίπτωση του Ρούδκεεπενγκ και Λάνγκελαιν. Οι αβλεψίες που δεν μου επέτρεψαν την πλήρη διόρθωση, αλλά μερική των ονομάτων ήταν η μη πλήρης γνώση του φωνητικού αλφαβήτου. Παρεπιμπτόντως οι λανθασμένοι όροι που ανέφερες διορθώθηκαν και στις σελίδες που αναφέρονταν. Όσο για τις φωνητικές μεταγραφές, θα τις θυμάμαι για χρήση και εφαρμογή σε μελλοντικές διορθώσεις ονομάτων. Τέλος, έχεις και εσύ αξιόλογη συνεισφορά στην Βικιπαίδεια. Τους χαιρετισμούς μου! NikosLikomitros (συζήτηση) 14:36, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Αντιποίηση ονομάτων[επεξεργασία κώδικα]

Το ξέρω [2]. Κάποιος έχει όρεξη για παιχνίδια φαίνεται. --C Messier 16:12, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σίγουρα θα θέλει να παίξει κάποιος εκμεταλλευόμενος ονόματα διαχειριστών που δεν έχουν συνεισφέρει εδώ και μέρες (τουλάχιστον στις δύο πρώτες περιπτώσεις). Και εμένα με μπέρδεψε το όνομα του πρώτου λογαριασμού αλλά μόλις βρήκα ότι έχει I αντί για l κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι ύποπτο. Με βάση τα ονόματα των διαχειριστών δεν αποκλείεται να φτιάξει και άλλους λογαριασμούς με τον ίδιο τρόπο - γι'αυτό ας είμαστε προσεκτικοί. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Βλέποντας τις συνεισφορές του, έχω και κάποιες βάσιμες υποψίες ποιος. --C Messier 18:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Εμένα δεν μου πάει το μυαλό σε κάποιον. Πρωτοφανές πράγμα πάντως η συνεχής δημιουργία λογαριασμών με σχεδόν ολόιδια ονόματα με γνωστούς Βικιπαιδιστές. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:24, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Βάιμαρ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ο όρος Βάιμαρ αυτός καθαυτός θα πρέπει να είναι ανακατεύθυνση προς το λήμμα Βαϊμάρη, καθώς αυτός είναι η κανονική ονομασία της πόλης και όχι η ελληνοποιημένη ονομασία. Όσο για την σελίδα αποσαφήνισης, αυτή θα πρέπει να είναι υπό την μορφή τίτλου "Βάιμαρ (αποσαφήνιση)". --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:29, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Το μετακίνησα και το διόρθωσα. Εφόσον υπήρχαν δύο σελίδες σχετιζόμενες ως προς τον τίτλο με το Βάιμαρ, αποφάσισα να δημιουργήσω ανακατεύθυνση. Αφού (και το γνώριζα από προηγουμένως) είναι η κανονική ονομασία της Βαϊμάρης, διορθώθηκε. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:33, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, με αφορμή αυτό εδώ θα σου πρότεινα, αντίθετα, το λήμμα να τεθεί προς κριτική εδώ, ώστε να τεθούν στον κατάλληλο χώρο όσα θέματα θα μπορούσαν να χρειαστούν βελτίωση προκειμένου το λήμμα, σε πρώτο βαθμό, να βελτιωθεί ποιοτικά ή να διορθωθούν οι όποιες ελλείψεις, υπερβολές κτλ. που μπορεί να υπάρχουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:40, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Αυτό είχα σκεφτεί και εχτές για την πρόταση. Για προβεβλημμένο είναι ακόμα νωρίς. Γι'αυτό ας γίνει κλείσιμο πρότασης και η συζήτηση να μεταφερθεί στην κριτική λημμάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γενικά, πάντως, επειδή πρόκειται για θέμα που είναι διαρκώς υπό εξέλιξη (πχ. "στις 17/1 η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε διαδήλωση, στις 18/1 σε σύνοδο" κτλ.) καλύτερα θα ήταν να περιμένουμε να "κάτσει η σκόνη". Όχι τόσο για λόγους ουδετερότητας και αποστασιοποίησης από τα γεγονότα, αλλά, περισσότερο, λόγω της εξαιρετικά πιθανής ανάγκης ενημέρωσης του λήμματος - σχεδόν - σε καθημερινή βάση. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ακριβώς. Το γεγονός ότι πρόκειται για λήμμα που θα ενημερώνεται τακτικά για αρκετό χρονικό διάστημα, και συνάμα με τα βικισυντακτικά προβλήματα που έχει, με οδήγησαν στην απόφαση για απόσυρση. Ολοκληρώνοντας, θα θέλει και άλλες διορθώσεις καθώς πριν το παράδειγμα μπορεί να παρατίθεται κάτι όπως "στις 16/1 έφτασε στη πόλη/χώρα τάδε και αποχώρησε στις 20/1", κύριος λόγος που το κάνει σαν προσωπικό ημερολόγιο. Θέλουν πολλά πράγματα διόρθωση. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:49, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Είναι αυτό που συνόψισε ο Geraki - εάν δεν κάνω λάθος - ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό λήμμα, δλδ. "γράφουμε την πιο πρόσφατη είδηση έως την επόμενη". Σε έναν πρώτο βαθμό αυτό μπορεί να είναι οκ, όμως σε βάθος χρόνου τραβάει πολύ σε μέγεθος και δίνει, έχοντας πλέον μία κάποια χρονική απόσταση από τα γεγονότα, περιττές λεπτομέρειες. Παράδειγμα το ζήτημα του πώς θα διέσχιζε τον Ατλαντικό, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ, σχεδόν... σίριαλ είχε γίνει από αριθμό ΜΜΕ, όμως, στο τέλος και επί της ουσίας, όλο αυτό μπορεί να συνοψιστεί εντός μίας πρότασης, πχ. "αντί για αεροπλάνο, χρησιμοποίησε ως μεταφορικό μέσο ιστιοφόρο" ή κάτι ανάλογο. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:56, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Για να μην πλατιάζει το λήμμα, υπάρχουν ήδη ξεχωριστά λήμματα στην αγγλική Βικιπαίδεια για το ταξίδι εκεί και τις ομιλίες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ειδικά λήμματα υπέρ της αποσυμφόρησης του κυρίου. Σίριαλ στα ελληνικά μέσα δεν είχε γίνει, αλλά τα λεπτά προ της άφιξης (και η αναχώρηση) μεταδόθηκε ζωντανά από κορυφαία κανάλια. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:00, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Τεκμηρίωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως εδώ δεν αρκεί η από πλευράς σου τοποθέτηση, αλλά χρειάζεται και η προσθήκη σχετικής πηγής που να το αναφέρει. Όχι τόσο για τον Esslet (ο οποίος λογικά είδε την αναίρεση και σύνοψη επεξεργασίας σου), όσο για τον αμέσως επόμενο αναγνώστη του λήμματος (που δεν είδαν ούτε την μία, ούτε και την άλλη). --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 20:37, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Τυπικά έχει δίκιο ο Glorious 93. Αρχικά τοποθέτησα το πρότυπο ασάφειας επειδή δεν έβγαλα νόημα διαβάζοντας την πρόταση. Μετά από μια δεύτερη (και τρίτη...) ανάγνωση κατάλαβα τι εννοεί, μπήκα να την ξεκαθαρίσω λιγάκι και να βγάλω και την σήμανση ασάφειας αλλά στο μεταξύ την είχε αφαιρέσει ήδη ο Nikos. Δεν προχώρησα σε προσθήκη του προτύπου {εκκρεμεί παραπομπή}, κατ'εξαίρεση επειδή η πρόταση βρίσκεται στην εισαγωγή του λήμματος και επειδή, ανεπίσημα, γνωρίζουμε ότι τέλος πάντων είναι ορθή σαν πληροφορία και εύκολα επαληθεύσιμη σε κάθε περίπτωση. Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και στην εισαγωγή πολλών άλλων λημμάτων πόλεων και τις διατηρούμε, ίσως λανθασμένα, χωρίς παραπομπές και παράλληλα χωρίς σήμανση έλλειψης παραπομπής ως... αυταπόδεικτες. Τυπικά, για να είμαστε σωστοί, η εν λόγω πρόταση χρειάζεται πηγή, σήμανση ή αφαίρεση, αλλά αν δεν επιμένει ο Glorious προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μείνει ως έχει. Esslet(συζήτηση) 21:05, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Esslet:, @Glorious 93: Πρώτα απ'όλα, κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό του Glorious. Για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της Βικιπαίδειας είναι αλήθεια ότι πράγματι χρειάζεται πηγή, κάτι που στην αρχή δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου καθώς ήδη τεκμαιρόταν από τις σελίδες για τα Ιόνια νησιά και τη σελίδα με την έκταση των νησιών της Ελλάδας. Αρχικά αποφάσισα μόλις είδα την προσθήκη να το ελέγξω και αποφάσισα να ελέγξω αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της σελίδας ελέγχοντας τις σχετικές σελίδες που ανέφερα στην σύνοψη, όπου βρήκα ότι και οι τρεις δηλώσεις είναι σωστές. Ο λόγος που δεν αποφάσισα να βάλω στη προκειμένη περίπτωση τεκμηρίωση είναι επειδή τα δεδομένα είναι αυταπόδεικτα και όπως είναι βέβαιο, είναι απίθανο να γίνει αυτοδιαφήμιση του νησιού ακόμη και σε δεδομένα γεωγραφικής - στατιστικής φύσεως. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι οι πηγές είναι σημαντικότατες - αλλά δεν τοποθετήθηκαν λόγω αυταποδεικτικότητας και ελέγχου στις σελίδες. Ακόμη, σε σχεδόν όλα τα νησιά το ίδιο πράγμα γίνεται με τις πηγές για εκτάσεις κτλ. Για την πρόταση αυτή μπορούμε να βάλλουμε το εκκρεμεί παραπομπή και να μπει στις σελίδες που χρειάζονται τεκμηρίωση, αλλά εάν επιμένει ο Glorious, μπορώ να ψάξω έγκυρες πηγές που να το αναφέρουν. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:53, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Θα προσπαθήσω εδώ να απαντήσω (έστω έμμεσα) και στους δυο σας, Esslet και NikosLikomitros. Ναι, γνωρίζω ότι η προσθήκη τεκμηρίωσης δεν συναντάται (τόσο) συχνά εντός της el@wiki, όπως συμβαίνει με την αγγλόγλωσση αδερφή της, ή άλλες... της φρατρίας... Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως αποφεύγεται, δεν συμβαίνει ή, ακόμη χειρότερα, απαγορεύεται. Ως προς το θέμα μας, τώρα, κατανοώ απολύτως το σκεπτικό περί αυταπόδεικτου, ωστόσο, κάτι το οποίο για τον έναν μπορεί να είναι αυταπόδεικτο για τον άλλο είναι δυνατό να θεωρείται ως ένα ψέμα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Η el@wiki έχει ήδη βρεθεί κατά το παρελθόν (ακόμη και σήμερα βασικά) με αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, όπου στήνονται ολόκληροι πόλεμοι καμπαναριών, μεταξύ κατοίκων διαφορετικών πόλεων, χωριών ή άλλων, ακριβώς επειδή μπαινοβγαίνουν πληροφορίες σε λήμματα άνευ οποιασδήποτε τεκμηρίωσης. Προφανώς δεν ζητάω να πάμε στο άλλο άκρο, όπου θα τεκμηριώνουμε μέχρι και το κόμμα, όμως, ειδικά για τέτοια θέματα όπου - αποδεδειγμένα - πολλοί διορθωπόλεμοι λαμβάνουν χώρα, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες διεξαγωγής παρομοίων πολέμων καμπαναριών, μέσω της παράθεσης, όσο περισσότερο αυτό είναι δυνατόν, τεκμηριωμένων πληροφοριών, οι οποίες θα "απωθούν" περισσότερο τέτοιες ενέργειες παρά θα τις ενθαρρύνουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:02, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σε ό,τι -πιθανώς- με αφορά, απάντησα ήδη από το πρώτο μου σχόλιο ότι δεν διαφωνώ με την ουσία της παρατήρησης σου. Προσωπικά άλλωστε ανέκαθεν λειτουργώ πιο "αυστηρά" γενικά σε περιπτώσεις προσθήκης ατεκμηρίωτου κειμένου, οποιασδήποτε φύσης και έκτασης, προχωρώντας σε αναίρεση και ζητώντας πηγή. Αν η εν λόγω πρόταση είχε προστεθεί χθες για πρώτη φορά στο λήμμα και την είχα προσέξει, θα την αφαιρούσα. Για την όλη συνεισφορά μου εδώ έχω θέσει ως έναν βασικό στόχο την προσπάθεια αποφυγής προσθήκης μη τεκμηριωμένου περιεχομένου τη στιγμή που προστίθεται, ώστε να αποφύγουμε προβλήματα στο μέλλον. Ωστόσο, το να λειτουργήσουμε ανάποδα προχωρώντας σε αφαίρεση του υπάρχοντος μη τεκμηριωμένου κειμένου από τα λήμματα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι ρεαλιστικό (αν και τυπικά ορθό), γιατί θα... μέναμε πρακτικά χωρίς λήμματα. Η έκταση του ατεκμηρίωτου περιεχομένου στην ελ. ΒΠ είναι τεράστια και το γνωρίζεις σίγουρα καλύτερα από εμένα ως παλαιότερος χρήστης. Δράττομαι μάλιστα της ευκαιρίας να σημειώσω ότι θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσουμε σαν Κοινότητα σχετικά με το πώς λειτουργούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις και εν γένει για την κατάσταση τεκμηρίωσης των περισσότερων λημμάτων. Esslet(συζήτηση) 11:44, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019[επεξεργασία κώδικα]

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τη τη συνεισφορά σου στο διαγωνισμό λημματογράφησης Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019 στον οποίο διακρίθηκες. Οι διεθνείς διοργανωτές θα ήθελαν να σου αποστείλουν μια αναμνηστική καρτ ποστάλ για την επιτυχία σου και εμείς θα θέλαμε να σου στείλουμε ηλεκτρονικά έναν τιμητικό έπαινο. Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μας δώσεις ένα email, και μια διεύθυνσή για να παραλάβεις τα δώρα σου. Τα στοιχεία σου δεν διαμοιράζονται σε τρίτους. Σε περίπτωση που θέλεις να παραμείνεις ανώνυμος μας αρκεί το email σου για να παραλάβεις τον έπαινο.

Συγχαρητήρια![επεξεργασία κώδικα]

Editors Barnstar Hires.png

Για τη συνεισφορά σου στο εγχείρημα Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019. Εκ μέρους των διοργανωτών σε συγχαίρουμε για τη συμβολή σου στη Βικιπαίδεια! -- Magioladitis (συζήτηση) 21:31, 29 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Η Κοινωνία Πρώτα που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --C Messier 20:48, 1 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ονομασία ειδών[επεξεργασία κώδικα]

Μια ερώτηση: θέλω να δημιουργήσω μια σελίδα για ένα είδος φυτού που δεν έχει ελληνικό όνομα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το λατινικό όνομα ως τίτλο της σελίδας; Ευχαριστώ Wandering ant (συζήτηση) 09:18, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Αν ένα φυτό (και αντιστοίχως, ερπετό, θηλαστικό, ψάρι κτλ.) δεν έχει ελληνικό όνομα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λατινικό. Ένα τέτοιο λήμμα είναι για το Elops lacerate. Καλή συνέχεια στο έργο σου στα μπαλινέζικα και γενικότερα στην Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:32, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μάκης Μαυρομιχάλης ή Μανάβης[επεξεργασία κώδικα]

Είναι τρομερό για ένα δεκαπενάχρονο (συγνώμη αγόρι μου) να διαγράφει χωρίς καμία εμπειρία ζωής και γνώση, την ιστορία μια τέτοιας προσωπικότητας όπως ο Μάκης Μαυρομιχάλης, από αυτό το πράγμα που θέλει να λέγεται ανατικειμενικό. Πραγματικά θιλιβερό από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μνεία σε τεράστιες προσωπικότητες σαν τον Ζακ Κωστόπουλο και την Τζένη Χειλουδάκη ( Τιέκαναν κ. Λυκομήτρο στη ζωή τους και τους έχεις εδώ;). Πόση αξιπιστία μπορεί να έχει η δουλειά σας; Έλα διέγραψέ το μπορείς. Μερικές κοινοποιήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα - που δεν γνώριζα- ίσως επαναφέρει την αξιοποιστία που ποτέ δεν είχατε. Α, υπάρχει κι ένας βάτραχος στο ποτάμι που κάνει κουακ κουακ να τον βάλετε εδώ! Μη γράψεις κάτι γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξαναμιλήσω μαζί σου!

Καλησπέρα Iomir. Πρώτον, δεν είμαι διαχειριστής και ούτε σκοπεύω να γίνω προς το παρόν, οπότε όπως είναι φυσικό δεν διέγραψα την σελίδα για διαγραφή. Διαγραφές κάνουν μόνο οι διαχειριστές. Για να λάβεις πληρέστερη εξήγηση γιατί διεγράφη το λήμμα σου (εγκυκλοπαιδικότητα), τότε απευθύνσου στον CubicStar. Διάβασε επίσης την πολιτική για την εγκυκλοπαιδικότητα. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:16, 22 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λι Γουέϊ Λιανγκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, έχω παρατηρήσει ότι γνωρίζεις να δημιουργείς άρθρα από μετάφραση (κάτι που δεν γνωρίζω). Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργηθεί ένα άρθρο για τον Κινέζο γιατρό Λι Γουέϊ Λιανγκ που πρώτος είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό, κατηγορήθηκε από την Κινεζική αστυνομία και τελικά πέθανε από τον ιό. Υπάρχει άρθρο του σε πολλές γλώσσες. Να διευκρινίσω ότι δεν γνωρίζω με σιγουριά αν το όνομά του μεταφέρεται έτσι στα ελληνικά. BILL1 (συζήτηση) 18:24, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Καλησπέρα. Αποδίδεται ως Λι Ουενλιάνγκ στο ελληνικό αλφάβητο. Μπορείς να το μεταφράσεις και χειροκίνητα αντιγράφοντας τμήμα της σελίδας και μεταφράζοντας το. Για να μεταφράσεις ένα λήμμα με μετάφραση, μπαίνεις στην σελίδα Ειδικό:ContentTranslation. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:29, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Εντόπισα την σελίδα από την αναζήτηση, πάτησα έναρξη μετάφρασης αλλά μου εμφανίζει μία κενή σελίδα (ωστόσο πάνω στην μπάρα της διεύθυνσης μου βγάζει αντίστοιχη ονομασία). Τι κάνω; BILL1 (συζήτηση) 19:40, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν λειτουργεί σωστά στα κινητά. Τότε, η μόνη λύση είναι να μεταφράσεις χειροκίνητα, αντιγράφοντας το κείμενο που θέλεις να μεταφράσεις από τα αγγλικά. Αν χρειάζεσαι βοήθεια με τη χειροκίνητη μετάφραση, ειδοποίησε με και θα σε βοηθήσω. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:50, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Οι πηγές μεταφράζονται; Κι αν ναι θεωρείται σωστή η χρήση ξενόγλωσσων πηγών; BILL1 (συζήτηση) 20:10, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μπορείς να μεταφράσεις το τίτλο της πηγής με την εντολή |trans-title=. Η χρήση ξενόγλωσσων πηγών επιτρέπεται. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:15, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Hello![επεξεργασία κώδικα]

Hello Nikos. Can you please translate this into Greek?

@Emperor of Emperors: I will translate the article very soon. As I saw, this article is on the CEE Spring 2020 list for Georgia (the contest itself starts in 8 days), so I will translate it in one week from now. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:42, 13 Μαρτίου 2020 (UTC)

Hello Nikos! Any updates? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 19:43, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
@Emperor of Emperors: Hello too. If you mean the article that you requested, I will start to translate it, beginning with the English introduction for now. Well done for the article about Georgians; I just made a few corrections in grammar. In the general contributing in Wikipedia, things go as usual. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:53, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 20:00, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
Thank you Nikos for translation! :) Would you be able to translate also this? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 20:35, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)
You're welcome. Of course I can translate the article that you requested; I will start translating it now. I will begin the page by adding the introduction of the English page. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:45, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 23:57, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)

You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:14, 20 Ιουλίου 2020 (UTC)

Hello Nikos! Would you be able to translate also this whenever you can? :) Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 04:45, 22 Ιουλίου 2020 (UTC)

Hi Nikos :) any updates? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 16:29, 30 Αυγούστου 2020 (UTC)

@Emperor of Emperors: Hi too. I will start to translate, fully this time, the article from English. In the general contribution in Wikipedia, things go as usual. I will complete it within 30-35 minutes from now. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:14, 30 Αυγούστου 2020 (UTC)
Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 08:21, 31 Αυγούστου 2020 (UTC)
You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:52, 31 Αυγούστου 2020 (UTC)

Απορία στο HotCat[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι το πρόγραμμα HotCat και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Δημιουργώ διάφορα λήμματα για Έλληνες καλλιτέχνες και προσπαθώ να τους εντάξω στις αντίστοιχες κατηγορίες τους χειρογράφως, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στην σωστή αλφαβητική θέση. Ευχαριστώ. BILL1 (συζήτηση) 15:36, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Το HotCat είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει την γρήγορη προσθήκη κατηγοριών. Για να ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα πηγαίνεις στο Ειδικό:Προτιμήσεις, ύστερα πηγαίνεις στην επιλογή Πρόσθετα και μετά στο μενού "Εργαλεία επεξεργασίας" όπου ενεργοποιείς την επιλογή HotCat που είναι προτελευταία. Πώς δουλεύει στο κινητό: Πατάς σε μια οποιαδήποτε σελίδα Κατηγορίες, ύστερα "προσθήκη σε κατηγορία" και μετά το όνομα της κατηγορίας που θες να προσθέσεις (την οποία θα εμφανίσει αυτόματα και μπορείς να επιλέξεις ποια από τις προσφερόμενες επιθυμείς να προσθέσεις). Για περαιτέρω εξηγήσεις είμαι στη διάθεση σου. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:14, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Οκ, ενεργοποίησα το HotCat. Τώρα μπαίνω π.χ. στην κατηγορία για τους Έλληνες άνδρες τραγουδιστές. Που μπορώ να βρω την επιλογή που μου λες; BILL1 (συζήτηση) 16:58, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μόλις πατήσεις την επιλογή "Κατηγορίες", εμφανίζει στο μενού και την επιλογή προσθήκη κατηγορίας πάνω δεξιά. Εκεί, μόλις την πατήσεις, μπορείς να προσθέσεις την κατηγορία που επιθυμείς, την οποία θα εμφανίσει αυτόματα για επιλογή εφόσον υπάρχει. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:13, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros συγνώμη που σε ζαλίζω αλλά δεν σε κατάλαβα. Αν κατάλαβα καλά, μπορώ να μπω σε ένα οποιοδήποτε λήμμα και να βρω την επιλογή "Κατηγορίες", αλλά που ακριβώς; BILL1 (συζήτηση) 18:54, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Δε με ζαλίζεις καθόλου, το αντίθετο, μαθαίνεις καλύτερα τη λειτουργία της Βικιπαίδειας. Το "Κατηγορίες" βρίσκεται στο τέλος του λήμματος πριν την μπάρα που λέει πριν από πότε έγινε η τελευταία επεξεργασία. Πατάς την επιλογή "προσθήκη σε κατηγορία" αφού πατήσεις την επιλογή "Κατηγορίες".

Μετά, γράφεις το όνομα της κατηγορίας μέχρις ότου το βγάλει αυτόματα (ή ολόκληρο το όνομα εφόσον δεν υπάρχει) και πατάς το κουμπί "Publish", διότι η λέξη δεν έχει μεταφραστεί (ακόμα) στα ελληνικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:07, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros την μπάρα που όταν η επεξεργασία είναι πρόσφατη είναι χρωματισμένη πράσινη δεν λες; Δεν μου βγάζει κάποια τέτοια επιλογή. Σίγουρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω μέσω κινητού; BILL1 (συζήτηση) 23:01, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Για την μπάρα αυτό εννοώ. Το HotCat μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω κινητού. Αυτή η επιλογή που εννοώ είναι η λέξη-κουμπί Κατηγορίες που βγαίνει ακριβώς πάνω από τη μπάρα πιο πρόσφατης επεξεργασίας. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:08, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros όχι, δεν μου το βγάζει. Μου βγάζει εκείνο το σημείο κενό, και λίγο πιο πάνω (σου μιλάω τώρα για την σελίδα Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ως παράδειγμα) αναφέρει την ενότητα των Παραπομπών, όπως και στα περισσότερα λήμματα άλλωστε. Το έψαξα όμως και σε άλλα λήμματα, το ίδιο συμβαίνει. BILL1 (συζήτηση) 23:19, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Το κοίταξα στο ίδιο λήμμα και εμένα για κάποιο λόγο μου το βγάζει. Δοκίμασε να ξανανοίξεις την σελίδα. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:23, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros το εντόπισα από αλλού. Βρήκα πιο κάτω το κουμπί "επιφάνεια εργασίας", το πάτησα και με έβγαλε σε μία διαφορετική προβολή του ίδιου λήμματος, το οποίο κάτω είχε την επιλογή "Κατηγορίες". Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια, και για το γεγονός ότι θυμήθηκες ότι δουλεύω μέσω κινητού. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν χρήστες σαν κι εσένα με πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Βικιπαίδεια, και θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε περισσότερο στο μέλλον!! Καλό σου βράδυ. BILL1 (συζήτηση) 23:32, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Παρακαλώ. Επειδή γνώριζα ότι δουλεύεις με κινητό, έβαλα από τον υπολογιστή διεπαφή κινητού για να σου δείξω πως δουλεύει το HotCat στο κινητό. Ελπίζω ότι είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλό σου βράδυ και καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:18, 22 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μήνυμα σε πορτοκαλί πίνακα[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο Καλησπέρα, αν έχεις χρόνο μπες λίγο στην σελίδα συζήτησής μου να δεις ένα μήνυμα. Απ' ότι έχω καταλάβει, έχει επιθετική διάθεση εναντίον κάποιων χρηστών, συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ. BILL1 (συζήτηση) 14:42, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros δεν έχω χρόνο να ενημερώσω τους υπόλοιπους χρήστες που αναφέρονται, αρχικά επικοινώνησα μαζί σου επειδή είχαμε επικοινωνήσει πρόσφατα. BILL1 (συζήτηση) 14:47, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Είναι ο χρήστης Vrahomarinaner ο οποίος έχει φραχτεί στην Ελληνική Βικιπαίδεια για διαταρακτικές επεξεργασίες και αγενής συμπεριφορά. Προκαλεί συνέχεια προβλήματα με τις ανώνυμες διευθύνσεις και μαριονέτες που χρησιμοποιεί. Κάνει επεξεργασίες κυρίως σε λήμματα για τον Ολυμπιακό και σχετικά θέματα (αν και έχει ασχοληθεί και με θέματα Κύπρου, π.χ. ΕΟΚΑ). Αυτές οι επιθέσεις κατά συγκεκριμένων χρηστών γίνονται επειδή αναιρούμε τις προσθήκες του στην Ελληνική Βικιπαίδεια, γιατί του έχει απαγορευτεί να γράφει στην Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:51, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros οκ, ευχαριστώ πολύ. BILL1 (συζήτηση) 15:56, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

Διπλοεγγραφή.-[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ NikosLikomitros, στη σελίδα σου (Σελίδα Χρήστη), εμφανίζεται το κουτάκι της "ΙΣΤ Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία." διπλό. Παρεμπιπτόντως, σ'ευχαριστώ πολύ για όλες τις μικροδιορθώσεις σου στα λήμματα που συντάσσω, είναι καλοδεχούμενες! Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 20:25, 28 Μαρτίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Aristo Class. Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη παρατήρηση, καθώς είναι μια παρατήρηση η οποία βελτιώνει την αισθητική άποψη της σελίδας χρήστη. Παρομοίως σε ευχαριστώ για τις διορθώσεις που κάνεις στα λήμματά μου, οι οποίες είναι ευπρόσδεκτες. Τέλος, εκτιμώ πάρα πολύ το ποιοτικότατο σου έργο στη Βικιπαίδεια. Καλή σου συνέχεια! Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 19:08, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Να επαναφέρω αυτά που διέγραψα;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:32, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

@Kalogeropoulos: Εννοείς τις σελίδες που δημιούργησε ο χρήστης; NikosLikomitros (συζήτηση) 22:37, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ναι μην έχω κάνει κάποιο λάθος--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:38, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Θα σαρώσω αυτές που έχεις διαγράψει κατά την αναίρεση των επεξεργασιών του και θα ενημερωθείς άμεσα NikosLikomitros (συζήτηση) 22:39, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
@Kalogeropoulos: Το Συζήτηση:Rhythm and blues εμφανίζει μόνο την βανδαλιστική επεξεργασία και την επεξεργασία ενός ρομπότ. Ελέγχω αν υπάρχει και κάποιο άλλο αυτή τη στιγμή. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:44, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
ΟΚ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:47, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Πληρέστερα έχουμε τα παρακάτω:
  • Το Γ.Σ. Εσπερίδες Καλλιθέας και το Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας όπως και το Rhythm and blues συν το Βικιπαίδεια έχουν διορθωθεί.
  • Το Βικιπαίδεια Άνοιξη ΚΑΕ 2020 έχει μετακινηθεί 5 φορές. Μετακίνησε και τη σχετική συζήτηση.
  • Το Χίπις έχει μετακινηθεί 4 φορές.
  • Το Ρέι Γκίλεν έχει μετακινηθεί 1 φορά.

NikosLikomitros (συζήτηση) 22:59, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Το Χίπις δε βλέπω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:17, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αυτό συνέβη γιατί καταλάθος διεγράφησαν ορισμένες από τις ανακατευθύνσεις που προέκυψαν από τη μετακίνηση. Μετακινήθηκε στο Βικιπαίδεια:Jjjgfsqqwryuoplmmnbvcxzqqwryiplmmmbvxxzaqqryippmmnvfhgxaruhxaqwiopknbczawtulvsruhdqejjcsyolnxawrikbdqwripkmbxzqtulnb (το οποίο διεγράφη) την δεύτερη φορά. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:21, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
ΟΚ το βρήκα, Ευχαριστώ εν γένει--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:28, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Παρακαλώ, δεν ήταν τίποτα. Καλή σου συνέχεια. Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 23:31, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

This Month in Education: March 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 3 • March 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issue

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 15:30, 30 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ένα σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ένα μικρό δικό μου σχόλιο σχετικά με την παρέμβασή μου στο λήμμα για τη Ρουμανία. Ναι, το φωνητικό αλφάβητο είναι χρήσιμο, όμως τα σύμβολά του διαφέρουν εννοιολογικά από μία γλώσσα στην άλλη, ενώ, παράλληλα, είναι προφανές πως στον προφορικό λόγο αρκετά από όσα είναι γραμμένα ακούγονται αρκετά διαφορετικά από ότι θα μπορούσε να πιστέψει κανείς διαβάζοντάς τα. Σε αυτή την κατηγορία μπορώ να βάλω κυρίως λατινικές γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, ρουμανικά κτλ.), αλλά και άλλες, διαφορετικών γλωσσικών οικογενειών, όπου η λογική του «διαβάζω ότι βλέπω» δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 13:19, 10 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Όντως το φωνητικό αλφάβητο είναι χρήσιμο, και με βάση αυτό τροποποίησα το "Ρομάνια" που υπήρχε αρκετό καιρό σε "Ρομίνια" που φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στην ρουμανική προφορά. Θα συμφωνήσω με την παρατήρηση σου για τον προφορικό λόγο, γιατί λόγω της κάθε τοπικής ιδιοτροπίας στην προφορά οι τυποποιημένες αναπαραστάσεις του φωνητικού αλφαβήτου μπορεί να διαφέρουν κατά κράτος από την τοπική. Για τις λατινικές και λοιπές γλώσσες ίσως ένας σύνδεσμος προς τις ιστοσελίδες που παρέχουν τη προφορά μιας λέξης από μητρικούς ομιλητές να βοηθούσε τον αναγνώστη να βρει τη σωστή προφορά. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:39, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2020[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα το λήμμα Τσέχοι που δημιούργησες αποτελείται από λιγότερες από 300 λέξεις και συνεπώς αν δεν επεκταθεί δε θα προσμετρηθεί στο διαγωνισμό. Επιπλέον δεν έχει πηγές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:26, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα @MARKELLOS: Το γνωρίζω. Έχω μάλιστα ολοκληρώσει εν μέρει μια ημιτελή μετάφραση για την ιστορία του τσέχικου λαού. Θα το επεκτείνω σύντομα. Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 14:28, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Αλλαγή ονόματος λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα NikosLikomitros. Θα ήθελα θα ρωτήσω πως γίνεται η αλλαγή του ονόματος ενός λήμματος, ενδιαφέρομαι για την αλλαγή στο όνομα μιας κατηγορίας. BILL1 (συζήτηση) 14:43, 17 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1 και καλή ανάσταση. Για να αλλάξεις (μετακινήσεις όπως είναι το τεχνικό όνομα) τον τίτλο μιας σελίδας ανοίγεις την διεπαφή υπολογιστή, πατάς στο κινητό σου την επιλογή "Περισσότερα" και εκεί θα πατήσεις "Μετακίνηση". Τότε θα σε βάλει στην ειδική σελίδα Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας. Στο πίνακα "Μετακίνηση σελίδας" (κάτω από ορισμένες χρήσιμες σημειώσεις που βγαίνουν πάνω-πάνω) γράφει πάνω (εντός του πίνακα) "Στο νέο τίτλο", όπου βάζεις το νέο τίτλο της σελίδας που θέλεις να μετονομάσεις. Ακριβώς αριστερά εμφανίζει τη λέξη "(λήμματα)", όπου αν το πατήσεις θα μπορείς να ορίσεις σε πιο ονοματοχώρο (π.χ. λήμματα, κατηγορία κτλ.) θέλεις να μετακινήσεις το λήμμα. Δηλαδή, η μετακίνηση επιτρέπει και την αλλαγή ονοματοχώρου της σελίδας, πέρα από την αλλαγή του τίτλου. Κάτω, αν θέλεις, μπορείς να γράψεις και γιατί μετακίνησες το λήμμα. Στο τέλος πατάς "Μετακίνηση της σελίδας". Επίσης, δουλεύει πολύ καλά και στο κινητό, αν και δεν έχει κάποια επιλογή μετακίνησης σελίδας στην διεπαφή του κινητού. Στην μετακίνηση σελίδας με κινητό δουλεύει τόσο καλά όσο στον υπολογιστή, ωστόσο πρέπει να γράψεις [[Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας/όνομα σελίδας]] για να μεταβείς στην σελίδα της μετακίνησης. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:34, 17 Απριλίου 2020 (UTC)

This Month in Education: April 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 4 • April 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issue

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 10:45, 5 Μαΐου 2020 (UTC)

Molang[επεξεργασία κώδικα]

Να σε ρωτήσω: ποια είναι η γνώμη σου για το λήμμα που έφτιαξα; (Molang) NickBlamp (συζήτηση) 17:53, 6 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Παρατηρώντας τα λήμματα σου, είναι ένα ακόμη από τα καλά λήμματα που δημιουργείς. Το λήμμα είναι επαρκώς τεκμηριωμένο και παρουσιάζει τα διάφορα θέματα που αφορούν την σειρά σε μια εξισορροπημένη βάση, δίνοντας μια ωραία παρουσίαση στο λήμμα. Επίσης το λήμμα έχει άριστη σύνταξη και δεν εντόπισα συντακτικό λάθος. Τέλος, διόρθωσα ένα όνομα βάσει της κορεατικής προφοράς και μετέφρασα λίγους όρους και βραβεία. Ολοκληρώνοντας, είναι ένα τέλειο, κατατοπιστικό και άριστα διαμορφωμένο λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:11, 6 Μαΐου 2020 (UTC)

Σερραικο ιδίωμα[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το ιδίωμα είναι πολυ ιδιαίτερο. Σε παρακαλω ας μην διαγραφεί αυτό το άρθροιστεύε από τη Βικιπαίδεια ευχαριστώ Εφημερίδα (συζήτηση) 12:59, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

Γιατί το διαγραψες[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί διαγραψές τη σελίδα μου θελω μια απάντηση Εφημερίδα (συζήτηση) 14:52, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

@Εφημερίδα: Δεν διαγράφω το λήμμα σου. Αντίθετα, το μορφοποιώ ώστε να αποκτήσει τη μορφοποίηση που έχουν τα περισσότερα λήμματα της Βικιπαίδειας. Όλο το κείμενο που έγραψες είναι διαθέσιμο, απλά είναι λίγο πιο οργανωμένο. Είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο λήμμα. Απλά βελτιώνω τη μορφοποίηση και γενικότερα το λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:55, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

Mondo TV[επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά τι πιστεύεις για το λήμμα Mondo TV; Πιστεύεις ότι μπορείς κάπως να το βελτιώσεις; NickBlamp (συζήτηση) 20:12, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Και κάτι ακόμη: ουσιαστικά, αυτό το οποίο λέγεται εδώ, στο press release της 19ης Οκτώβρη, είναι ότι η Doro, η Mondo Consumer, η Mondo Distribution, και η ίδια η Mondo, γίνονται ένα, έτσι δεν είναι; NickBlamp (συζήτηση) 22:47, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Πιστεύω ότι έχεις αναπτύξει τέλεια το λήμμα. Μπορείς να το βελτιώσεις περαιτέρω, προσθέτοντας για παράδειγμα την βιβλιοθήκη της εταιρείας από την αγγλική έκδοση της Βικιπαίδειας. Το λήμμα είναι πάντως πολύ καλά ανεπτυγμένο, με αναλυτική βιβλιογραφία και τεκμηρίωση, καθώς και από άποψη περιεχομένου.

Τέλος, για την ενημερωτική ανακοίνωση που ανέφερες, αναφέρει ότι αποφασίστηκε η συγχώνευση πλήρως ιδιόκτητων εταιρειών μέσω της ενσωμάτωσης τους στη μητρική. Οπότε εννοεί ότι γίνεται μια εταιρεία. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:03, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ NikosLikomitros!! :) Αν και η πρόσθεση της εν λόγω ταινιοθήκης πιθανόν να παραβίαζε τον κανόνα της Βικιπαίδειας για αποφυγή τέτοιων πραγμάτων (λίστες). Τέλος πάντων, μήπως θα μπορούσες επίσης να μου πεις τι γίνεται εδώ; https://www.giurisprudenzadelleimprese.it/wordpress/wp-content/uploads/2016/03/20151218_RG26874-20111.pdf Για να σου δώσω μια γενική ιδέα, η Mondo Home Entertainment, θυγατρική της Mondo TV, κατείχε το 51% της Moviemax. Το 2011, αποφάσισε να αγοράσει το άλλο 49% της, από άλλες δύο εταιρείες που το κατείχαν προηγουμένως. Αλλά, αυτές οι δύο μετά, έκαναν μύνηση στην Mondo TV. Τώρα, λόγω του ότι δεν ξέρω Ιταλικά, δεν μπορώ να διευκρινήσω τα ακριβή αίτια της μύνησης (προσπάθησα να βάλω Google Translate, αλλά τζίφος). Μήπως μπορείς να εξακριβώσεις εσύ τα αίτια; NickBlamp (συζήτηση) 18:34, 10 Μαΐου 2020 (UTC)
@NickBlamp: Χρησιμοποιώντας μετάφραση Γκουγκλ (από ιταλικά σε αγγλικά), λέει ότι οι δύο εταιρείες μηνύουν στην Mondo TV επειδή άσκησε μέσω της ίδιας αλλά και τρίτων επιχειρηματικό συμφέρον, μια δραστηριότητα καθοδήγησης και συντονισμού κατά της Moviemax σε παράβαση των αρχών σωστής εταιρικής διαχείρισης, και δεύτερον για προσπάθεια κέρδους μέσω της αξίας των μετοχών της Moviemax, αλλά και για να αποζημιωθούν για κάθε περαιτέρω ζημιά που έπαθαν από την καταχρηστική διαχείριση και συντονιστική δραστηριότητα που άσκησε η Mondo. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:06, 11 Μαΐου 2020 (UTC)

Διαγραφή σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις με το πως γίνεται η διαγραφή μιας σελίδας; BILL1 (συζήτηση) 22:43, 13 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να προτείνεις ένα λήμμα για διαγραφή:

  • Πρώτη μέθοδος: Πρόταση για γρήγορη διαγραφή. Για να προτείνεις μια σελίδα για γρήγορη διαγραφή, βάζεις το πρότυπο {{δα|αιτία}}, όπου στο αιτία γράφεις τον λόγο για τον οποίο θέλεις να προτείνεις μια σελίδα για διαγραφή (π.χ. μη εγκυκλοπαιδικό, πειραματισμός, βανδαλισμός, κείμενο σε άλλη γλώσσα κτλ.).
  • Δεύτερη μέθοδος: Συζήτηση διαγραφής. Τοποθετείς το πρότυπο σγδ σε μια σελίδα που πιστεύεις ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδική. Επειδή γύρισα τον υπολογιστή σε προβολή κινητού για να δω αν δουλεύει και στο κινητό το πρότυπο, είδα ότι ο μόνος σύνδεσμος στον οποίον μπορούσα να μπω ήταν αυτός για τη πολιτική διαγραφής, γιατί στο κινητό δεν το εμφανίζει όλο το πρότυπο για κάποιο λόγο. Λόγω αυτού, μπορείς να γράψεις [[Συζήτηση:ΌνομαΣελίδας/Πρόταση διαγραφής]] και να γράψεις την αιτία γιατί πρέπει να διαγραφεί το λήμμα. Πρέπει να αντιγράψεις αυτό το κείμενο: == [[ΌνομαΣελίδας]] == {{συζήτηση διαγραφής|Όνομα Σελίδας| |αποτέλεσμα= |διαχειριστής= }} . Αν βάλεις το πρότυπο σγδ και κάνεις εναλλαγή σε προβολή υπολογιστή και πατήσεις το Δημιουργήστε την καταχώριση, το παραπάνω θα βγει κατευθείαν.

NikosLikomitros (συζήτηση) 23:19, 13 Μαΐου 2020 (UTC)

NikosLikomitros η πρώτη μέθοδος εφαρμόζεται και από κινητό; BILL1 (συζήτηση) 00:45, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@BILL1: Ναι, εφαρμόζεται και από κινητό, χωρίς την ανάγκη εναλλαγής σε προβολή υπολογιστή. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:46, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Οκ, ευχαριστώ πολύ. Θέλω λίγο και την γνώμη σου για το Σερραϊκό ιδίωμα. Ο Εφημερίδα κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό ομιλητών σε μία μεγάλη έκταση. Πως το βλέπεις αυτό; Επίσης, η ελληνική βικιπαίδεια θα μπορούσε να "σηκώσει" λήμματα για τοπικά ιδιώματα (όπως π.χ. το Νταρνάκικο, για το οποίο κατ' εμέ θα άξιζε περισσότερο να γίνει ένα λήμμα, πηγές υπάρχουν). Βέβαια δεν θα μου άρεσε να απορρίψω ένα ιδίωμα που έχει εκφρασθεί η άποψη ότι είναι είναι άγνωστο επειδή δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί του σοβαρά. Τι πιστεύεις; BILL1 (συζήτηση) 00:54, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@BILL1: Προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει πραγματικά ο αριθμός που αναφέρει το λήμμα. Πρώτον, η απογραφή πληθυσμού δεν ρωτάει την μητρική γλώσσα και την ομιλούμενη διάλεκτο. Δεύτερον, η εσωτερική μετανάστευση προς τις Σέρρες από άλλες περιοχές του νομού και της χώρας μας, καθώς και η εκμάθηση μόνο της νέας ελληνικής στις νεότερες γενιές (όπως και επίσης ο φθίνων πληθυσμός των χωριών), μειώνουν τον αριθμό ομιλητών του ιδιώματος. Και άλλα τοπικά ιδιώματα λόγω των παραπάνω καταγράφουν σημαντική πτώση στους ομιλητές. Προσωπικά θεωρώ ότι ο αριθμός είναι υπερεκτιμημένος και το πραγματικό νούμερο ίσως δεν ξεπερνά τους 15.000 ομιλητές, αλλά ως ερευνητής του ιδιώματος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τη δημογραφία του ιδιώματος. Για το Νταρνάκικο ιδίωμα, ένα λήμμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί, εφόσον υπάρχουν ορισμένες πηγές να στηρίξουν το λήμμα. Όσον αφορά το τελευταίο, κατ'εμέ δεν πρέπει να το απορρίψεις. Η έλλειψη σοβαρής μελέτης δεν αποτελεί λόγο για την απόρριψη ενός ιδιώματος από τη Βικιπαίδεια. Υπάρχουν και άλλες ελάχιστα μελετημένες διάλεκτοι με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομιλητών, οι οποίες έχουν λήμμα στη Βικιπαίδεια. Εφόσον υπάρχει και η τεκμηρίωση, μπορεί να δημιουργηθεί ένα λήμμα για το Νταρνάκικο (ή οποιοδήποτε άλλο ελληνικό ιδίωμα). NikosLikomitros (συζήτηση) 01:27, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: οκ, ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου. BILL1 (συζήτηση) 01:56, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

Γκίουμρι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, υπάρχει κάποια πηγή για την χρήση αυτού του τύπου; --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:06, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Απ'ότι βλέπω η χρήση του τύπου είναι ελάχιστη. Αν θέλεις, μπορείς να το προτείνεις για διαγραφή. Αυτόν τον τύπο βρήκα στο λήμμα Σιάν, και αποφάσισα να δημιουργήσω μια ανακατεύθυνση προς το λήμμα. Καλύτερη λύση πάντως ήταν να γίνει απλά μια αλλαγή σε Γκίουμρι σε Γκιουμρί. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:29, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Μόνος σου το λες. 🤷‍♂️😉 Γενικά, δεν είμαι αρνητικός στις ανακατευθύνσεις, αρκεί αυτές να έχουν κάποια λογική. Για παράδειγμα, αδυνατώ να κατανοήσω την λογική δημιουργίας ανακατεύθυνσης για... μία γενική κυρίου ονόματος, όταν μπορείς (γενικά αναφέρομαι) απλώς να επεξεργαστείς και το διορθώσεις καταλλήλως. Παρομοίως και για τους λάθος τόνους. 🤷‍♂️ Αντιθέτως, εναλλακτικές (εννοείται τεκμηριωμένες) εναλλακτικές ονομασίες ασφαλώς και είναι καλοδεχούμενες να υπάρχουν ως ανακατευθύνσεις και λύνουν αρκετά πιθανά ζητήματα. Χωρίς όμως να πρέπει κι εκεί να είμαστε απόλυτοι. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:38, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Αλλαγή φωτο[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, μπορείς να αλλάξεις φωτογραφία στο wiki της αννας; MrFokM (συζήτηση) 13:53, 28 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα @MrFokM:. Εννοείς μάλλον αυτή τη φωτογραφία. Όντως, η φωτογραφία της Βίσση είναι σχετικά παλιά και ίσως θέλει αλλαγή. Στην Βικιπαίδεια, μια εικόνα πρέπει να είναι ελεύθερη δικαιωμάτων (δηλαδή να μην έχει πνευματικά δικαιώματα). Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα με την εικόνα: τα πνευματικά της δικαιώματα. Επειδή πρόκειται για φωτογραφία που έχει αναδημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες, είτε ολόιδια ή με άλλες διαστάσεις, δεν μπορεί να προστεθεί διότι η εικόνα αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορείς να διαβάσεις και την σχετική πολιτική, εδώ. Για όποια άλλη απορία έχεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:14, 28 Μαΐου 2020 (UTC)

Translation request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Can you create the article en:Azerbaijan Democratic Republic (the predecessor state of Αζερική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία) in Greek Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (συζήτηση) 14:29, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ/ή NikosLikomitros, το λήμμα Θεόδωρος Βενιάμης που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: Λ1/Λ5. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής, μπορείς να πεις τη γνώμη σου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —Gnslps (συζήτηση) 01:00, 2 Ιουνίου 2020 (UTC)

Επεξεργασία συνδέσμων για άλλες γλώσσες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου! Έτυχε να παρατηρήσω κάποιες από τις συνεισφορές σου τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στις μεταφράσεις από λήμματα της αγγλικής Βικιπαίδειας, και πρόσεξα ότι όταν δημιουργείς τη σελίδα δεν τη συνδέεις με τις υπόλοιπες ξενόγλωσσες. Δεν είναι λάθος απλά ίσως δημιουργηθούν κατά λάθος διπλότυπα από επιπόλαιους χρήστες στο μέλλον ή δεν δοθεί η ευκαιρία που θα μπορούσε για επεξεργασία αυτών! Για να συνδέσεις τις σελίδες υπάρχει σε κάθε σελίδα κάτω αριστερά στην περιοχή με τις διαθέσιμες γλώσσες ο σύνδεσμος που λέει προσθήκη γλωσσών (ή add links), αλλιώς μπορείς να κάνεις το ίδιο στη σελίδα των wikidata που είναι συνδεδεμένο το κάθε λήμμα! Ελπίζω να αντιλήφθηκες τι εννοώ. Καλή συνέχεια! Gnslps (συζήτηση) 08:38, 4 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όντως, η προσθήκη των διαβικιακών συνδέσμων είναι κάτι που μερικές φορές δεν κάνω μετά την δημοσίευση του νέου λήμματος. Αρκετές φορές όμως η προσθήκη του συνδέσμου γίνεται, όπως μπορεί να έχεις προσέξει, αυτόματα με την δημοσίευση του λήμματος. Αρκετές φορές κάνω και χειροκίνητη προσθήκη συνδέσμων, την οποία και θα αυξήσω. Όντως, η πιθανή ύπαρξη δύο λημμάτων είναι ένα πρόβλημα, γιατί παρόλο που ο χρήστης ειδοποιείται για την ύπαρξη του λήμματος αν ο τίτλος είναι ταυτόσημος, μπορεί είτε λόγω άλλης ορθογραφίας ή ξενόγλωσσου τίτλου να δημιουργηθούν δύο ταυτόθεμα λήμματα. Παρατηρώντας μερικές συνεισφορές σου, βλέπω ότι είσαι ένας χρήστης με διάθεση και θέληση για τη Βικιπαίδεια, ενώ έχεις μια πολύ καλή γνώση της πολιτικής. Συνέχισε έτσι. NikosLikomitros (συζήτηση) 01:53, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλημέρα, κι εγώ σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αυτόματα γίνεται όταν χρησιμοποιείς το εργαλείο για τις μεταφράσεις θαρρώ. Απλά υπάρχει κόσμος που δεν τον πολυνοιάζει να κάνει ένα πράγμα και σωστό και συνήθως, απ'όσο έτυχε να δω, βρίσκω διπλότυπα στα βικιδεδομένα! Προς το παρόν είμαι καινούργιος εδώ πέρα γι' αυτό προσπαθώ όταν διαφωνώ με κάτι να παραθέτω και την πολιτική. Δεν είναι θέμα γνώσης, δεν τη γνωρίζω "απ' έξω", απλά όταν δίνεται ευκαιρία την παραθέτω όταν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στο εκάστοτε ζήτημα με σκοπό είτε να πληροφορήσω τον όποιο αναγνώστη είτε να με διορθώσουν. Νομίζω όλοι θα κάνουμε λάθη και παραβάσεις στην αρχή, όμως καθώς μας παρατηρούν διορθωνόμαστε. Πάνω απ'όλα σημασία έχει η ευγένεια σε αυτή την κοινότητα η οποία πολλές φορές λείπει. Κλείνοντας, κι εσύ κάνεις αρκετό κόπο κι απ'ότι βλέπω είσαι μικρός κι αυτό είναι αξιέπαινο και αξιοσημείωτο! Καλή συνέχεια! Gnslps (συζήτηση) 04:11, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Ανακριβής ισχυρισμός[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ να ξαναδείς αυτό που έγραψες στη σελίδα συζήτησης για τη διαγραφή του λήμματος "Εθνικισμός στους Μεσαίους Χρόνους". Δεν ισχύει ότι "η ενωρίτερη χρονική περίοδος που αναφέρει το λήμμα είναι ο 17ος αιώνας", αφού αναφέρεται σαφώς ο Μεσαίωνας σε διάφορες περιπτώσεις. Αν θεωρείς ότι ο όρος "ψευδές" σε προσβάλλει, τότε κι εσύ έκανες ουσιαστικά την ίδια προσβολή προς εμένα, ότι δηλαδή γράφω ψέματα στο λήμμα.--Skylax30 (συζήτηση) 12:29, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Για να λυθεί η παρεξήγηση, αναδιέταξα λίγο την τοποθέτηση μου. Ο έλεγχος που έκανα και σε άλλες Βικιπαίδειες για να βγάλω ένα συμπέρασμα αν υπήρχε υπό τη σημερινή του μορφή, και απ'ότι φαίνεται (υπό την σημερινή του μορφή) δεν υπήρχε. Έλεγξα την ιστορία του αγγλικού λήμματος και δεν κάνει καμία σαφή αναφορά για Μεσαίωνα. Αν έλαβες λάθος μήνυμα από την πρώτη μου τοποθέτηση, τότε έγινε ακούσια. Πάντως, δεν διαφωνώ με τη συγχώνευση όσου κειμένου γίνεται με το κεντρικό λήμμα, υπό τις ιδέες που ανέφεραν και άλλοι συμβικιπαιδιστές. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:09, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνω τί εννοείς. Σου θυμίζω, για αρχή, ότι η ΒΠ δεν είναι αυτοαναφορική, δηλαδή το τί γράφεται σε μια γλώσσσα είναι μεν μια ένδειξη, αλλά δεν αποτελεί επιχείρημα για άλλη γλώσσα. Πολλά λήμματα γράφονται από ολιγομελείς ομάδες και πατρονάρονται από ακόμα λιγότερους. Για την αγγλική, ρίξε μια ματιά σ' αυτό Nationalism in the Middle Ages. Το έγραψα εγώ, προσπάθησε να το σβήσει ένας από αυτούς που θέλουν να σβήσουν το ελληνικό, πήρε μόνο αρνητικές απαντήσεις, και μετά το βελτίωσε ένας άλλος χρήστης. Σημασία έχει πάντα τί λένε οι αξιόπιστες πηγές, και όχι τί νομίζω εγώ ή εσύ. Έχω την εντύπωση ότι είσαι νέος στην ελλ. β.π.. Για να μην μείνεις με την εντύπωση ότι αυτά που γράφονται στη συζήτηση διαγραφής έχουν σχέση με τους κανονισμούς, διάβασε τί σημαίνει POV και πώς αίρεται, και πότε ένα θέμα μπορεί να γίνει αντικείμενο λήμματος. Τα λέμε.--Skylax30 (συζήτηση) 21:04, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

This Month in Education: May 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 5 • May 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 16:39, 10 Ιουνίου 2020 (UTC)

Αιχμαλωσία του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Γκέρλιτς[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο καλησπέρα. Μου φαινεται περιττός και δυσλειτουργικός ο διαχωρισμός αυτού του γεγονότος από την ιστορία του Δ΄ Σώματος Στρατού. Το λήμμα εκείνο δεν είναι τόσο μεγάλο που να απαιτείται ένας τέτοιος διαχωρισμος. Ο άλλος ενδοιασμός που εχω είναι πως αυτό το κείμενο δεν είναι γραμμένο εγκυκλοπαιδικά. Μοιάζει αντιγραφή από εφημερίδα. Από πού το πήρες; (δεν αναφέρεται τίποτα στις σημειώσεις ιστορικού).--Dipa1965 (συζήτηση) 16:31, 15 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Dipa1965. Έσπασα το λήμμα σε δύο κομμάτια, μιας και καταλάμβανε ένα μεγάλο τμήμα του άρθρου (υπήρχε και σήμανση ελληνοκεντρικότητας). Όντως, το λήμμα έχει δημοσιογραφικό τόνο (και μοιάζει και με κείμενο από βιβλίο ιστορίας). Το κείμενο του άρθρου προέρχεται από το λήμμα Γκέρλιτς. Το κείμενο προστέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 σύμφωνα με το ιστορικό και απ'ότι φαίνεται προστέθηκε στο λήμμα για τη πόλη με αντιγραφή (δες για σύγκριση, το ψηφιοποιημένο κείμενο από βιβλίο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις που εξέδωσε το Ίδρυμα της Βουλής το 2010, σελ. 178 και μετά). NikosLikomitros (συζήτηση) 17:04, 15 Ιουνίου 2020 (UTC)

Εικόνες σε λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Να σε ρωτήσω κάτι; Έχω βάλει μια-δυο φωτογραφίες (μια με στιγμιότυπο από σήμα της Audio Visual και μια από ιστορία κόμικ) στα λήμματα AVE (Ελλάδα) και Goody's. Πιστεύεις ότι η χρήση τους είναι εύλογη; Επίσης, σκοπεύω να επιφορτώσω και στιγμιότυπο από την επίμαχη διαφήμιση Έμπαινες? NickBlamp (συζήτηση) 03:32, 17 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Είδα τις φωτογραφίες που προσέθεσες και μπορώ να πω ότι ικανοποιεί τα κριτήρια της σχετικής πολιτικής. Για το στιγμιότυπο μπορείς να το προσθέσεις ως εύλογη χρήση με την επιλογή "Μη ελεύθερη σκηνή από ταινία, τηλεοπτική ή διαδικτυακή εκπομπή (μόνο για χρήση σε λήμμα για το έργο ή τους κύριους συντελεστές)". Καλύπτει και σκηνικά από διαφημίσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:55, 18 Ιουνίου 2020 (UTC)

This Month in Education: June 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 6 • June 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 03:54, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)

Τοπωνύμια[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την προσθήκη ελληνικών τοπωνυμίων, για περιοχές εκτός Ελλάδος (και Κύπρου φυσικά, όπου μιλούν επίσης ελληνικά). Τα κριτήρια έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον πληθυσμό, ή σχετίζονται και με την ιστορία ή πληθυσμιακά στοιχεία της εκάστοτε περιοχής σε παλαιότερες περιόδους; Ευχαριστώ πολύ. BILL1 (συζήτηση) 21:48, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς τα τοπωνύμια πόλεων εκτός Ελλάδος-Κύπρου; NikosLikomitros (συζήτηση) 21:57, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Ναι, πόλεων/χωριών που δεν βρίσκονται σε περιοχή όπου τα ελληνικά να αποτελούν επίσημη γλώσσα. Ωστόσο μπορεί σε εκείνη την περιοχή να υπήρχαν Έλληνες ή η περιοχή να έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Ελληνισμό. Αυτό εννοώ. BILL1 (συζήτηση) 22:05, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Σύμφωνα με την πολιτική ονοματοδοσίας σελίδων προτείνεται η καθιερωμένη ονομασία στα ελληνικά. Για τις πόλεις όπου υπήρχε ελληνική παρουσία παλαιότερα και χρησιμοποιείται τόσο το ιστορικό όσο και το σημερινό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ιστορικό ελληνικό όνομα ή το σημερινό στην γλώσσα της χώρας αυτής, με κάποια διευκρίνιση δίπλα. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:22, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Ξέρεις αν τα κριτήρια αυτά ισχύουν και σε αλλόγλωσσες βικιπαίδειες; Στην αγγλική βικιπαίδεια κατά το παρελθόν είχα συναντήσει προβλήματα καθώς προσπάθησα να προσθέσω ελληνικά τοπωνύμια σε κάποιες περιοχές με ελληνικό παρελθόν, ωστόσο χρήστης και μάλιστα διαχειριστής αν θυμάμαι καλά με διαβεβαίωσε ότι πρέπει να υπάρχει μέχρι σήμερα ελληνικός πληθυσμός στις περιοχές αυτές, για να προστεθεί το τοπωνύμιο. Ωστόσο, δεν παρατήρησα να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε άλλα λήμματα. Πως μπορώ να αποδείξω το δίκαιό μου; BILL1 (συζήτηση) 22:31, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Κάθε Βικιπαίδεια έχει διαφορετική πολιτική για τα εναλλακτικά ονόματα. Στα αγγλικά en:Wikipedia:Manual_of_Style/Lead_section#Alternative_names αναφέρουν στα εναλλακτικά ονόματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, στην εισαγωγή ή σε ειδική ενότητα, εναλλακτικές ορθογραφίες, μικρότερες ή μακρύτερες μορφές, ιστορικά ή σημαντικά ξενόγλωσσα ονόματα. Για να επιχειρηματολογήσεις στην συζήτηση, μπορείς να αναφερθείς στην πολιτική της Βικιπαίδειας, στο γεγονός ότι ορισμένα από τα ιστορικά ονόματα είναι η συνηθέστερη μορφή στα ελληνικά και το ότι δεν εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε διάφορα λήμματα. Το πιο σημαντικό επιχείρημα από τα τρία είναι η παράθεση της πολιτικής. Μέχρι να βρεθεί μια λύση, μην κάνεις προσθαφαιρέσεις ονομάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:11, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Οκ, ευχαριστώ πολύ!!

Για το έτος 259[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο, χαίρε. Στην Αγγλική Βικιπαίδεια για το λήμμα των γεγονότων του 259 υπάρχει ένα γεγονός που αναφέρεται στην Μάχη των Μεδιολάνων και μιλάει για a Germanic confederation. Να μεταφράσω αυτόν τον όρο ως Γερμανική συνομοσπονδία? ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορά) .

Καλησπέρα. Η σωστή μετάφραση του όρου που ανέφερες είναι η "μια συνομοσπονδία γερμανικών φύλων", καθώς μετά αναφέρει τους Αλεμάνι, μια ομοσπονδία γερμανικών φυλών. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:16, 16 Ιουλίου 2020 (UTC)

"μεταφραστής"[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ο λεγόμενος "μεταφραστής" [3], γνωστό, παλιό τρολ του Βικιλεξικού (επίσης κι εδώ [4] κλπ). Φαίνεται ότι επισκέπτεται πλέον αρκετά συχνά τη ΒΠ. Βασικό χαρακτηριστικό του οι ψευτοσοβαρές ασυναρτησίες, τα άσχετα, μερικές φορές και οι προσωπικές επιθέσεις, σε λήμματα, σελίδες συζήτησης και συνόψεις επεξεργασίες. Εμφανίζεται πάντα με IP. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:49, 24 Ιουλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Υποψιάστηκα ότι το περιεχόμενο που προστέθηκε στην σελίδα συζήτησης προέρχεται από τρολιά του μεταφραστή λόγω του κειμένου στο οποίο προστέθηκε. Απ'ότι φαίνεται πλέον τείνει να επεξεργάζεται συζητήσεις με τέτοιες αναρτήσεις αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:59, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

Τελικά έχει "προϊστορία" και στη ΒΠ. Αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος, από τη "χρυσή" εποχή του και στο ΒΛ. Βρήκα και 1-2 άλλες παρόμοιες IP από εκείνη την εποχή (ενδεικτικά [5]). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 23:53, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Chalk19: Με βάση τα στοιχεία που παρέχεις, φαίνεται ότι μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τρολ, το οποίο εμφανίζεται περιοδικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:55, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

Δημιουργία κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα NikosLikomitros. Θα ήθελα την βοήθειά σου, σχετικά με την δημιουργία μιας κατηγορίας. BILL1 (συζήτηση) 11:40, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1 και καλό μήνα. Η δημιουργία κατηγορίας είναι μια απλή διαδικασία. Πρώτον, πληκτρολογείς στη συσκευή σου την διεύθυνση el.wikipedia.org/wiki/Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας (όπου τα ΌνομαΚατηγορίας δίνονται ως παραδείγματα για την διεύθυνση της κατηγορίας). Πατάς έπειτα δημιουργία σελίδας και μετά, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, γράφεις Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας2, σε περίπτωση που επιθυμείς να την διασυνδέσεις με άλλη κατηγορία.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι δημιουργίας κατηγοριών. Ενδεικτικά, μπορείς να αναζητήσεις στην αναζήτηση μια ανύπαρκτη κατηγορία, έπειτα να πατήσεις την εναλλαγή σε προβολή υπολογιστή (επειδή δεν βγάζει το μήνυμα και στην προβολή κινητού) και έπειτα να πατήσεις ότι επιθυμείς να την δημιουργήσεις με επεξεργαστή κώδικα, και μετά ακολουθείς το ίδιο βήμα (κάνεις, δηλαδή, διασύνδεση με άλλη κατηγορία εφόσον το επιθυμείς). Αφού πατήσεις τον επεξεργαστή κώδικα στο ερώτημα Δημιουργήστε τη σελίδα «Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας» στη Βικιπαίδεια με επεξεργαστή κώδικα ή οπτικό επεξεργαστή (VE)! που θα βγει στην αναζήτηση με προβολή υπολογιστή.

NikosLikomitros (συζήτηση) 12:03, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

@BILL1: Επίσης, για να διασυνδεθεί η κατηγορία με μια άλλη, γράφεις [[Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας]]. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:36, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

NikosLikomitros οκ, ευχαριστώ πολύ και για την διόρθωση. Καλή συνέχεια και καλό μήνα!! BILL1 (συζήτηση) 12:39, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

@BILL1: Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Καλή συνέχεια και καλό μήνα. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:53, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

This Month in Education: July 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 7 • July 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 05:27, 5 Αυγούστου 2020 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, όταν γίνεται αναφορά σε κατηγορίες σε σελίδες συζήτησης ή γενικά τρίτες σελίδες εκτός λημμάτων καλό είναι (βασικά απαραίτητο) να προστίθεται μπροστά από τον σύνδεσμο το σύμβολο :, διαφορετικά μετρά ως κατηγοριοποίηση της σελίδας και το λινκ δεν φαίνεται. Εφόσον κάνεις το παραπάνω το λινκ θα εμφανίζεται κανονικά και η σελίδα δεν θα κατηγοριοποιείται. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:55, 12 Αυγούστου 2020 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη. Θα το θυμάμαι, για μελλοντικές σχετικές επεξεργασίες. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:13, 18 Αυγούστου 2020 (UTC)

This Month in Education: August 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 8 • August 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 13:33, 23 Αυγούστου 2020 (UTC)

Μπαλόνια-Επικινδυνότητα[επεξεργασία κώδικα]

Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να το πω; Τα μπαλόνια είναι Α Κ Ι Ν Δ Υ Ν Α. Και να σκάσουν δε φράζουν αεροφόρες οδούς. Τότε, δηλαδή θέλετε να μου πείτε να μην ξαναπάρω μπαλόνια, γιατί μπορεί να σκάσουν την ώρα που τα φουσκώνω και να πεθάνω. Είστε με τα καλά σας; Φάνης Χατζηπέτρος (συζήτηση) 11:37, 2 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Φάνης Χατζηπέτρος: Εάν θεωρείς ότι τα μπαλόνια είναι ακίνδυνα, τότε μπορείς, πάντα τεκμηριωμένα με αξιόπιστες πηγές (ή από τα αγγλικά εφόσον υπάρχει σχετικό κείμενο) να τεκμηριώσεις την άποψη σου, ή να γίνει μια συζήτηση στο λήμμα για το θέμα της επικινδυνότητας ή μη και να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Η αλήθεια είναι ότι στο λήμμα η τεκμηρίωση είναι ελλιπής, και η επικινδυνότητα ή μη των μπαλονιών είναι σημαντικό θέμα. Σε άρθρο των Νέων για το θέμα, αναφέρει ότι τα μπαλόνια μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο πνιγμονής. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:11, 2 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ταχεία διαγραφή σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Νίκο. Αν μπορείς να εγκρίνεις την διαγραφή της σελίδας Μανώλης Παπαλεξάνδρου. Παραδέχομαι ότι αποτελεί πηγή μυθοπλασίας, χωρίς καμία βάση και υπόκειται σε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τα πλαίσια της ζωής του Μανώλη Παπαλεξάνδρου. Σε παρακαλώ όπως την διαγράψες για να μην υπάρξουν νομικές κινήσεις. George07777 (συζήτηση) 15:02, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@George07777: Καλησπέρα. Πρώτον, δεν είμαι διαχειριστής. Δεύτερον, ένα οποιοδήποτε λήμμα της Βικιπαίδειας, συμπεριλαμβανομένου αυτού, αποτελείται από πραγματικά στοιχεία οπότε δεν είναι μυθοπλασία. Τρίτον, τα όσα δεδομένα αναγράφει μια σελίδα στη Βικιπαίδεια δεν είναι υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, καθώς τα δεδομένα που προστίθονται είναι δημοσίως προσβάσιμα και σε άλλες πηγές εκτός από τη Βικιπαίδεια. Όταν ένα λήμμα που δεν μπορεί να αναλυθεί σε πολλές χιλιάδες μπάιτ έχει πολλές εξειδικευμένες πληροφορίες συνήθως έχει σύγκρουση συμφερόντων. Τέλος, μια σελίδα δεν μπορεί να διαγραφεί γιατί κάποιος δεν θέλει να υπάρχει αυτή η σελίδα στη Βικιπαίδεια, αλλά μόνο αν: είναι πειραματισμός, δεν πληρεί τα κριτήρια, προταθεί για διαγραφή και ψηφιστεί διαγραφή της σελίδας, επαναδημιουργηθεί ενώ (ακόμα) δεν είναι εγκυκλοπαιδική ή επειδή υπάρχει με άλλο τίτλο και πρόκειται να γίνει συγχώνευση. Τέλος, νομικές απειλές δεν επιτρέπονται στη Βικιπαίδεια. Μπορείς να συζητήσεις στην σελίδα συζήτησης του λήμματος για την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος, καθώς πράγματι έχει πρόβλημα εγκυκλοπαιδικότητας. Μπορείς να την προτείνεις για διαγραφή επίσης βάζοντας το πρότυπο σγδ και κάνοντας την πρόταση μετά (πατώντας δημιουργία καταχώρησης) αφού πρώτα διαβάσεις τα τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας, για να αιτιολογήσεις ολοκληρωμένα και με βάση την πολιτική το λόγο που τη προτείνεις για διαγραφή. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:13, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Δεν μίλησες με νομική γλώσσα ενάντια στη βικιπέδια. Είμαι ο διαχειριστής της σελίδας και ναι υπόκειται σε προιόν μυθοπλασίας. Όπως βλέπεις δεν μπορεί να στηριχθεί βιβλιογραφικά. Ξεκίνησε ως πλάκα απέναντι σε έναν φίλο και κατέληξε να μην μπορεί να διαγραφεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύω νομικά για τη μεταφορά ψευδών και προσωπικών στοιχείων.

George07777 (συζήτηση) 15:18, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Μιλησα***

George07777 (συζήτηση) 15:18, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@George07777: Δε μίλησα με νομική γλώσσα γιατί οι νομικές απειλές δεν επιτρέπονται. Επίσης, στην Βικιπαίδεια δεν χρειάζεται συγκατάθεση ενός εγκυκλοπαιδικού ή μη με βάση την πολιτική προσώπου για να δημιουργηθεί λήμμα στη Βικιπαίδεια. Τώρα, εάν το κείμενο ενός λήμματος είναι μυθοπλασία ή όχι, αυτό μπορεί να προκύψει με βάση έρευνα στο διαδίκτυο για να επαληθευθούν τα γραφόμενα του λήμματος. Ένα λήμμα μπορεί να διαγραφεί εφόσον δεν είναι εγκυκλοπαιδικό (μπορείς να το προτείνεις για διαγραφή εφόσον διαβάσεις και την πολιτική ώστε να τεκμηριώσεις τα γραφόμενα σου). NikosLikomitros (συζήτηση) 15:27, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Επιδρομή στη Σύμη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε Νίκο. Μπορείς να ελέγξεις το παραπάνω λήμμα για το αν τυχών δε το έχω μεταφράσει σωστά (γιατί η Αγγλική σύνταξη του κειμένου ήταν για εμένα χάλια.); -Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 18:26, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Greek Scorpion: Άρχισα την επιμέλεια στο λήμμα. Θα ανοίξω και το αγγλικό λήμμα παράλληλα για να δω τι πρέπει να διορθωθεί. Μέσω των πρόσφατων αλλαγών θα σου δίνεται συνεχή ενημέρωση για τις διορθώσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:45, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ενημέρωση: Η επιμέλεια του λήμματος έγινε. Πράγματι η αγγλική σύνταξη του κειμένου δεν είναι η καλύτερη. Έκανα ορισμένες διορθώσεις, σπάζοντας τις μεγάλες προτάσεις σε μικρότερες και κάνοντας άλλες διορθώσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:27, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Να σαι καλά Νίκο. Καλα κατάλαβα πως κάτι έτρεχε με το λήμμα αλλα εκανα ότι μπορούσα και γω. Τέλος πάντων ευχαριστω για τη βοήθεια. Υ. Γ. Σου χω εμπιστοσύνη καλέ, δε χρειαζόταν να σε παρακολουθώ.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 19:57, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Δεν κάνει τίποτα. Υ.Γ. Το ανέφερα ώστε να έχεις την δυνατότητα να βλέπεις τις αλλαγές, την στιγμή που συμβαίνουν. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση θα σου είχα το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:00, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Hi Nikos![επεξεργασία κώδικα]

Hi Nikos :) Can you please translate this when you have time ? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 00:49, 13 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Emperor of Emperors: I have just published the article. I have translated the introduction and the "Life" section, while the rest of the english article will be translated soon as well. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:20, 14 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Thank you Nikos :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 18:18, 15 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:44, 15 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Λάθος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, συγγνώμη για την αναστροφή. Ήθελα να «βγάλω» παλιότερη προβληματική ατεκμηρίωτη επεξεργασία. Προφανώς δεν το έχω συνηθίσει ακόμη στο 100%. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:18, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Φυσικά σε συγχωρώ. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Μάλιστα τέτοια λάθη έχω κάνει και εγώ τις προηγούμενες εβδομάδες, κυρίως γιατί κατά τη φόρτωση των πρόσφατων αλλαγών πάτησα λάθος κουμπί. Για να το αποφεύγω, συνηθίζω να ελέγχω κάθε επεξεργασία που πιθανώς πρέπει να αναιρεθεί και σου συστήνω αυτή τη μέθοδο. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:26, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Εννοείται τα ελέγχω. Απλώς εδώ επειδή πριν είχα ελέγξει το diff θεώρησα πως θα «έτρωγε» την επεξεργασία που ήθελα, όμως έκανε το ανάποδο και απλώς αναίρεσε τις δικές σου παρεμβάσεις. Λογικά αυτό το σύστημα έχει και τα όριά του και είναι φορές όπου η παλιά καλή αναίρεση είναι πολύ πιο αποτελεσματική. 🤔😄 --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:28, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)